פורום תזונת תינוקות - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תזונה לבת 3
    קטיה
    06/12/2012

שלום,
    ביתי בת 3 ונמצאת כל היום בגן.
    התפריט בגן כולל : בוקר: דייסות למיניהן על בסיס חלב (שיבולת שועל, סולת וכד) או
    ביצה מקושקשת.
    צהריים: מרק + תוספת כלשהי (תפו"א / אחטריות/ אורז) ו-3 פעמים
    בשבוע בשר.
    אחר צהרים: עוגיות / פירות / מאפה.

בערב אוכלת לפעמים טוב ולפעמים לא משהו.
    השאלה שלי האם תזונה זו מספיקה או שעלי להשלים משהו בבית?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    תזונה לבת 3

הוספת תגובה

• תזונה לבת 3 - תגובה

דפנה רון
    07/12/2012

קטיה שלום,

האם היא אוכלת גם ירקות?
    כמה פירות וירקות את חושבת שהיא אוכלת ביום?

האם היא נחשפת לשומנים מהצומח כמו אבוקדו, טחינה, שקדייה, אגוזים או גרעינים טחונים?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

קטיה
    09/12/2012

שלום,
    לשומנים מהצומח אינה נחשפת.
    לגבי פירות וירקות - אוכלת מעט. ירקות כמעט ולא לפעמים מלפפון ופירות אוכלת בממוצע פרי ליום.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך - תגובה

דפנה רון
    09/12/2012

קטיה שלום,

חשוב שהתפריט שלה יכלול פירות וירקות. זה טוב שהיא אוכלת פרי ביום. רצוי שתאכל גם ירק, ואם לא אז אולי עוד פרי- שאת יכולה לתת לה בערב. פירות וירקות מכילים הרבה ויטמינים, מינרלים וחומרים נוגדי חימצון הטובים לגוף.
    בנוסף, פירות וירקות מכילים סיבים תזונתיים ונוזלים, המסדירים את היציאות וטובים למערכת העיכול.
    בקיצור כמה שיותר, יותר טוב.

מה הסיבה שהיא אוכלת מעט פירות וירקות?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

קטיה
    11/12/2012

הסיבה היא שלא ממש אוהבת. אני משתדלת כעת גם להקפיד יותר ויוצא שהיא אוכלת בממוצע חצי מלפפון ופרי ליום.
    האם מבחינת חלב ומוצריו זה מספיק (לא אוהבת מעדנים ואוכלת מס' מעדנים בשבוע)?
    האם בשר 3 פעמים בשבוע זה מספיק? אני משתדלת לתת גם בערב אבל לא תמיד רוצה.

תודה רבה...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך - תגובה

דפנה רון
    11/12/2012

שלום קטיה,

לגבי מוצרי חלב, אני פחות סופרת אותם. ישנן חברות שלמות שגדלו ללא מוצרי חלב ולא סבלו מכל חסר, בהנחה שאין תת-תזונה (כלומר היא במשקל תקין ואוכלת מגוון).
    מחסורים יכולים להווצר אם לא היתה אוכלת בשר.
    בכל מקרה היא מקבלת חלב מהדייסה וכדי לדאוג שיש לה מספיק חלבון ומנרלים, את יכולה לבשל קטניות ודגנים - ולהגיש ביחד. בשביל לספק מנרלים (שמתקבלים ממוצרי החלב) כדאי להציע אגוזים וגרעינים טחונים בשילוב עם האוכל או בצורת חמאה. לדוגמא- ממרח מאגוזי מלך או כדורי תמרים או כדורי תמרים בטעם שוקולד, שבבסיסן שקדים, אגוזים וגרעינים טחונים.
    בנוסף לשלב מאכלים עם ביצים (פשטידות ולביבות אפויות ובהם גם עלים ירוקים כמו תרד, מנגולד, עלי סלק, פטרוזיליה, סלרי, כוסברה, עולש וכדומה).

לגבי הבשר - 3 פעמים בשבוע יכול להספיק לה, אך מאחר שזה אישי (תלוי במידת הצורך של כל אחד, בקצב הגדילה וביכולת הספיגה שמשתנה מאד מאחד לשני), את יכולה לנסות ולהציע יותר מ-3 פעמים. אם תהיה היענות, זה אומר שטוב לה יותר פעמים.
    בנוסף, את יכולה ללמוד מה הם הסימנים לאנמיה ולהיות במעקב שאינה מפתחת סימנים אלו.

הצעה נוספת להעשרת התזונה שלה:
    מאחר שאינה רעבה בערב, נסי לתת בארוחת אחר-הצהריים מתוקים בריאים ומזינים כמו שייק פירות עם אבוקדו או שקדייה, ממרח מתוק מזין (טחינה משומשום מלא עם דבש/סילאן או חמאת אגוזי לוז עם קצת סילאן) , כדורי תמרים אורגנים עם שקדים טחנים ואגוזים ואפשר להוסיף קקאו וקוקוס כדי להפכם לכדורי שוקולד, עוגיות המכילות שמנים בריאים (שמן זית, שמן קוקוס), אגוזים/שקדים/גרעינים טחונים.
    אם את מכינה כדורי תמרים או כדורי שוקולד, קודם תטחני היטב את השקדים ואחר כך את האגוזים כדי שיגיעו למצב של פירורים, לפני שאת מוסיפה את שאר החומרים. כי אם טוחנים מההתחלה את כל החומרים יחד השקדים לא נטחנים מספיק דק.

את מוזמנת לשאול אם נשארת עם שאלות,

בהצלחה!

לגבי ירקות, יש לנו יכולת להשפיע עד גבול מסוים. אני ממליצה לבדוק האם את יודעת לנצל את מקסימום היכולת שלך להשפיע. אם זה חשוב לך , אני ממליצה לעשות לעשות זאת בעזרת יעוץ תזונתי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

קטיה
    11/12/2012

תודה רבה על התגובה המפורטת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נקודה אדומה בצואה
    אנונימית
    05/12/2012

שלום רב,
    ביתנו פגית בגיל כרונולוגי חודש + 3 ובגיך מתוקן 0.
    מאז הלידה האכלנו אותה בסימילק "אדוונס"- היו לה בין 3-5 יציאות רכות.
    לאחרונה עברנו לסימילק "קומפורט" על מנת לנסות להקל על כאבי הבטן שלה אך לצערנו לאחר קופסא אחת שום דבר לא עזר. לאחר המעבר הייתה לה יציאה אחת ביום ואף נראת מתאמצת יותר במתן צואה.
    החלטנו לחזור חזרה ל"אדוונס"- יש לה יותר יציאות אך שוב פעם, נורא מתאמצת, היציאות שלה רכות בצבא ירקרק אך שמתי לב כי יש לה נקודה ורדורדה חיוורת. האם זה נורמאלי?

לקביעת תור
    סגירה
    נקודה אדומה בצואה

הוספת תגובה

• נקודה אדומה בצואה - תגובה

עדי אפרתי רסולי
    08/12/2012

הי אנונימית ,
    אני ממליצה לך להתייעץ (ואפילו להראות חיתול של ביתך) לרופא הילדים ובמידת הצורך גם לגסטראונטרולוג,
    בהצלחה,
    חג שמח!
    עדי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלשול
    אלכס
    03/12/2012

שלום, התחלנו עם טעימות ואני משתדלת לתת לה כמה שיותר דברים טבעיים אבל הרבה פעמים יוצא אין לי זמן או אפשרות להכין לה משהו אז אני קונה גרבר, וכמובן בודקת תאריך תפוגה וטועמת לפני שאני נותנת לה.
    אכלנו קישוא, תפוח, אגס, גזר והגבנו יפה על הכל.
    שלשום נתתי לה גרבר אפרסק ואחרי כשלוש שעות היה לה פעמיים שלשול והפסיק.
    האם זה יכול להיות מהאפרסק? לנסות לתת לה שוב ולראות תגובה?

לקביעת תור
    סגירה
    שלשול

הוספת תגובה

• שלשול - תגובה

עדי אפרתי רסולי
    03/12/2012

הי אלכס ,
    האם שמת לב לעוד תגובה - אולי פריחה ? מערכת העיכול יכולה להגיב גם היא כאלרגיה ועל כן הייתי עושה הפסקה ורק בהמשך מנסה שוב .
    אין הכרח כי זו אלרגיה אך גם אין צורך בעיני למהר לנסות דווקא אפרסק שוב.
    עדי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עצמאות באכילה
    רננה
    02/12/2012

שלום
    הבת שלי בת שנה וחצי. ילדה מאוד פיקחית וומפותחת אך בכל מה שקשור לאוכל אינה מגלה עצמאות, כלומר, לא מראה שום סימן שהיא מעונינת לנסות לאכול לבד..
    מלבד קרקר/עוגיה במבה וכו' שאותם היא מחזיקה ביד. כל שאר האוכל היא רוצה שאאכיל אותה, אני כל הזמן שואלת אם רוצה לנסות לבד אבל היא אומרת שלא אני שמה לה כפית בצלחת ומראה לה איך להחזיק אותה אבל היא ישר זורקת. בנוסף שמתי לב לתופעה מוזרה: היא לא רוצה שאאכיל אותה בכפית(חוץ ממעדן) אלא שאכניס לה לפה חתיכות קטנות של מזון. ניסיתי כמה פעמים לתת לה להחזיק לחם לבד או אפילו לחתוך לחתיכות ולשים לה בצלחת אבל היא זורקת הכל רק שאני מאכילה אותה היא אוכלת. חשוב לציין שאני מאודמשתדלת שתאכל יחד איתנו ותראה איך אנחנו אוכלים,מה עושים?
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    עצמאות באכילה

הוספת תגובה

• עצמאות באכילה - תגובה

עדי אפרתי רסולי
    03/12/2012

הי רננה ,
    היות ולא ציינת קושי בהרכב המזון אלא רק בדרך שאוכלת , הייצי מציעה לך להמשיך כשם שאתם עושים אולם לא להענות באופן מידי לקצב האכילה . ז"א לאכול בעצמך במקביל אליה כך שלא תוכלי להיות "לגמרה איתה" בתקווה שתבין שלבד תוכל להזין עצמה על פי הקצב המתאים לה .
    באיזו כפית את מאכילה ? פלסטיק או מתכת קטנה או גדולה?
    עדי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך לשאלה

רננה
    03/12/2012

בכפית מתכת קטנה,אבל מאזומתמיד האכלתי בה ולא היו בעיות מיוחדות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך לשאלה - תגובה

עדי אפרתי רסולי
    03/12/2012

נסי להאכיל בכפית סיליקון ובדקי אם יש הבדל.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תמ"ל לתאומים
    ג'סיקה
    02/12/2012

שלום רב

בהמלצה של רופאת הילדים התחלתי לתת לתאומים שלי שבני חודש וחצי : זאת לאחר שניסיתי 2 סוגים של תמ"ל ועדיין היו להם הרבה פליטות ובעיקר אי-שקט במהלך כל היום.

רציתי לשמוע את חוות דעתכן על המוצר, הוא מוצר לא זול וכרגע אחרי יומיים אני לא רואה כמעט הבדל.
    בנוסף אשמח לקבל כל טיפ לגבי האכלה של שניים בו זמנית

תודה מראש!!!

לקביעת תור
    סגירה
    תמ"ל לתאומים

הוספת תגובה

• תמ"ל לתאומים - תגובה

שירי יום טוב
    02/12/2012

הי ג'סיקה, בהודעה שלך לא מצויין סוג התמ"ל, אני משערת שמדובר באנפמיל AR בעל תרכובת שעוזרת להפחית פליטות והקאות. את יכולה לנסות להסמיך את הפורמולה הרגילה או חלב אם אם זה מה שקיבלו לפני בתוספת 1 כפית קורנפלור. בכל מקרה נסי לתת לפורמולה עוד כמה ימים. במידה והפליטות ממשיכות תפני אל הרופא שוב ייתכן שקיימת אלרגיה לחלב פרה. לגבי ההאכלה של תאומים, את יכולה להשכיב אותם עם כריות על הספה בשיפוע או על טרמפולינה וספה ולשבת ביניהם מולם. וניתן גם להאכיל אותם בהפרש של חצי שעה אחד מהשני. בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ארוחת בוקר בגיל שנה וארבע
    ליאת
    02/12/2012

שלום,
    יש לי ילדונת מקסימה בת שנה וארבע.
    נולדה קטנה (2.500) ועד היום היא באחוזות נמוך (5%),
    לא מתה על אוכל יותר מדי. בבדיקות שעשינו לא נמצא שום דבר מיוחד.
    היא מקבלת פדיאשור כל בוקר כבר 3 חודשים וזה לא עוזר במיוחד.

אני רוצה להעביר אותה לארוחת בוקר רגילה מסודרת.
    מה אפשר לתת בבוקר בגיל כזה?

עוד דבר שחשוב - עדיין אין לה שיניים, מה משקה על אכילת ׳כל דבר׳!!!

לקביעת תור
    סגירה
    ארוחת בוקר בגיל שנה וארבע

הוספת תגובה

• ארוחת בוקר בגיל שנה וארבע - תגובה

שירי יום טוב
    02/12/2012

הי ליאת, חשוב שארוחת הבוקר תכיל 3 מקבוצות המזון: חלבונים, דגנים וירקות אפשרי להוסיף שומנים וגם פירות בהתאם לטעמיה של הילדונת. במידה ואין עדיין שיניים אבל מסתדרת עם מרקם רך ולא טחון חלק אז תשארי בשלב הזה בינתיים עד לצמיחת השיניים ב"ה. דוגמאות לארוחות: מוצרי חלב כמו 2 כפות קוטג' או גבינה 5%+ביצה + תפוח אדמה. יוגורט 3%+ פירות טחונים, סלט ירקות מגוררים+ גבינה+ לחם, דייסת דגנים מועשרת בברזל, פשטידה, חביתה... ומנת שומן כמו: כף אבוקדו, כפית ממרח שקדייה, כפית טחינה, כפית שמן בסלט. בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך שאלה - לגבי אופן ההאכלה

ליאת
    05/12/2012

תודה על התגובה.
    שאלה קטנה נוספת:
    היום היא אוכלת פדיאשור בבקבוק ולכן אנחנו עדיין ממשיכים להאכיל אותה בבוקר כשהיא שוכבת בידיים בידיים שלנו.
    האם להעביר אותה כבר עכשיו לשתות את הבקבוק בישיבה, כהכנה לקראת ארוחת בוקר של גדולים? :)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך שאלה - לגבי אופן ההאכלה - תגובה

שירי יום טוב
    09/12/2012

פדיאשור זה לא תחליף לארוחת הבוקר, את יכולה להוסיף את זה אחר כך. אם היא יושבת לבדה אז תני לה בקבוק שיכולה להחזיק לבדה, בכל מקרה, את אפשר להאכיל אותה על הטרמפולינה ולא בידיים

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבי בטן עזים- תאומים בני שבועיים
    נטע
    01/12/2012

תאומים בני שבועיים, נולדו בזמן ובמשקלים גבוהים, סובלים מאז הלידה מכאבי בטן ועצירויות. בהמלצת רופא עברנו לפורמולה הרגישה (אשר מיועדת לרגישויות שונות לרבות רגישות לפרוטאין שלא נבדקה אלא רק היתה בגדר השערה)
    יש לציין כי התאומים אינם יונקים כלל.
    גם עם הפורמולה החדשה, איתה אנו כבר כשבוע ויום, התקפות כאבי הבטן בלילות הינן מרובות, כואבות, קצרות יחסית אך נמשכות לאורך מרביתו של הלילה.
    המעבר לפורמולה זו גרם לעצירות תחילה ושלשולים בהמשך וגם היום היציאות אינן סדירות.
    שאלותיי:
    - האם יש טעם להמשיך עם פורמולה זו שככל הנראה לא מיטיבה בצורה משמעותית מקודמתה הרגילה?
    - במידה וכן, עד מתי אמורים להישאר עם פורמולה זו או מתי מומלץ לנסות ולחזור לרגילה?
    - האם ייתכן כי לגוף לוקח אף יותר משבוע להתרגל לפורמולה ובינתיים בהתכווצויות נמשכות ללא הרף? אם כן, מתי סביר שיסתיים הדבר?
    תודה מראש!

הוספת תגובה

• כאבי בטן עזים- תאומים בני שבועיים - תגובה

דפנה רון
    01/12/2012

נטע שלום,

האם הפורמולה שהעברתם אליה היא נוטרמיגן?
    האם את מכינה את הפורמולה לפי ההוראות ע גבי האריזה?
    בכל מקרה, אם הפורמולה הזו טובה להם יותר מהקודמת אתם אמורים לראות שינויים מבחינת הגזים באופן מיידי, ומבחינת היציאות בטווח של יום בערך מרגע שהתחלתם איתה.

את יכולה לנסות לתת להם סימילאק קומפורט או מטרנה דל-לקטוז, ולראות איך זה משפיע.
    ואם אלו לא יעזרו אפשר לנסות את סימילאק אדוונס או נוטרילון.

בכל מקרה גזים, זה מצב נפוץ בגילם, ובדרך כלל חולפים עד גיל 3 חדשים. במקביל לנסיונות עם הפורמולה, תחזיקי אותם על שוק היד כך שכף היד שלך מונחת על הבטן שלו תומכת במשקל דרך הבטן. את שוק היד שלך תשעיני על הברכיים, שתהיה לה תמיכה ותטפחי קלות על הגב שלו(מאחר והם שניים תצטרכי עזרה). זו תנוחה מרגיעה ומסייעת להוצאת גזים.

בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בהמשך לתשובתך...

נטע
    01/12/2012

ראשית תודה רבה על התשובה.
    הפורמולה היא סימילאק היפואלרגית ורשום שהיא נועדה לתינוקות עם אלרגיה לאוכל, לחיידק הקולי ורגישות לפרוטאין.
    לא ידוע לנו על אף אחד מגורמים אלו אך כנראה שהרופא שמע שיש להם כאבי בטן והחליט להעביר (לדעתי מהר מדי).
    אין שינוי גדול (אם בכלל) מבחינת הכאבים שבאים וחולפים בצורת התקפות קצרות וטורדניות אצל שניהם ואנחנו כבר חמישה ימים על פורמולה זו שכמובן גרמה גם לעצירות.
    השאלה אם יש טעם להמשיך בפורמולה זו ואם לא, מה הלאה?
    האם נכון לנסות להחזירם לפורמולה הרגילה שגם גרמה כאמור להתכווצויות, או שאולי
    לנסות משהו אחר?
    מתלבטת מאוד ושוקלת מה נכון בשלב זה שכאמור מבחן התוצאה לא ממש מוכיח את עצמו.
    הפחד ממעבר שוב הוא כמובן ההסתגלות והעצירות שוודאי יגיעו אך מאידך, אם זה יתרים להם, מה טוב.
    לגבי הוראות ההכנה, לפי הרופא כל כל 60 cc של מזון, אנחנו מוסיפים 60 cc של מים.
    כף המדידה היא של 60 וכך מוסיפים מים מורתחים. האם ישנן הנחיות אחרות?
    שוב תודה רבה על העזרה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בהמשך לתשובתך... - תגובה

דפנה רון
    03/12/2012

נטע שלום,

אם אין שיפור בגזים ובכאבי הבטן כתוצאה מהמעבר לפורמולה החדשה, אין טעם להמשיך.
    לגבי הוראות ההכנה, רק תודאי שהן לפי הוראות היצרן.
    תחזרי לתשובה הראשונה, שם רשמתי מה כדאי לנסות הלאה, אלו פורמולות שעשויות להשפיע לטובה מבחינת העצירות. מבחינת הציפיות- תזכרי שגם אם פורמולה נבחנה וראו שמשפיעה לטובה על גזים או עצירות, זה בדרך כלל לא ב100% ותלוי בכל תינוק. אבל שווה לנסות בשביל לראות אם יקל עליהם.

אשמח לעידכונים
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה לגבי יציאות של תינוקת בת 4 חוד
    דלית
    30/11/2012

שלום,
    מיום שנולדה לבתי יש יציאות באופן קבוע בלילה לקראת חמש בערך.
    היות ולאחרונה היא לא מתעוררת לבקבוק במהלך הלילה אנו מחליפים לה רק בבוקר כשהיא מתעוררת ב-שש בערך.
    השאלה שלי מתייחסת למוצקים שאנו רוצים להתחיל לתת לה לפחות בטעימות וידוע לי שכאשר יתחיל שינוי זה של התפריט היציאות יהיו מלוות בחומציות גבוהה יותר
    היות ואינני רוצה להעיר אותה רק על מנת להחליף חיתול אבל מצד שני החומציות ממזון רגיל עלולה לגרום לכאב ואדמומיות.
    השאלה מוזרה אך האם יש למישהי רעיון איך ניתן לשנות את שעת היציאה?

הוספת תגובה

• שאלה לגבי יציאות של תינוקת בת 4 חוד - תגובה

דפנה רון
    30/11/2012

שלום דלית,

אין לנו הרבה שליטה על זמני יציאות. י
    מה שכן, אני מזכירה לך שבשלב הטעימות, מדובר בטעימות ולכן כמות האוכל זניחה לעומת החלב ובדרך כלל פחות משפיעה על היציאות.
    כשתתחיל לאכול יותר אוכל מוצק, את כבר תראי את השינוי ביציאות. יכול להיות שמעצם הוספת המוצקים, זמני היציאות שלה ישתנו. אין לדעת.

אני מציעה לחכות עד שאת מגיעה לשלב הזה, ואז לפי מה שקורה, להתייעץ שוב.

בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פליטות לאחר אכילה
    אנונימית
    28/11/2012

שלום רב,

נולדה לנו פגית לפני 26 ימים במשקל 2285.
    היא אוכלת סימילק "אדוונס פלוס" כ 70 CC.
    היום שוקלת 2885.
    כשהיא מסיימת לאכול אני רואה שהיא רוצה עוד וגם אחרי שעתיים וחצי כבר מתחילה לבכות כי רעבה.
    בטיפת חלב המליצו לי להגדיל את הכמות ל 80 CC וכך עשינו והיא מסיימת הכל.
    מאז שהגדלנו את הכמות היא התחילה לפלוט לאחר כל ארוחה (לפני כן הייתה פולטת מעט מאוד)
    האם לחזור ל 70 CC? או להמשיך לתת לה 80 ?

תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    פליטות לאחר אכילה

הוספת תגובה

• פליטות לאחר אכילה - תגובה

דפנה רון
    28/11/2012

אולגה שלום,

באיזה שבוע נולדה הבת שלכם? מה הגיל המתוקן שלה?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תזונה- פגית

אנונימית
    29/11/2012

היא נולדה בשבוע 33, גיל המתוקן הוא 0.

חשוב לציין כי גם הילדה שלנו לא בוכה (רק כשרוצה לאכול)
    אבל תמיד נמצאת באי שקט לאורך כל היום והלילה ( מאכילה אותה כל 3 שעות גם בלילה)
    היא מעווטת את הפנים ונורא מתאמצת כל היום ועושה קולות כאילו היא רוצה להוציא ליחה וגם נאחנת.
    אמרו לי שאם אין פליטות מרובות לכן זה לא ריפלוקס והמליצו לנו לעבור לסימילק "קומפורט".

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תזונה- פגית - תגובה

עדי אפרתי רסולי
    29/11/2012

שלום אולגה,
    על פי התיאור שלך נשמע כי אכן יש מקום לשינוי תזונתי. נסו את הקומפורט ואם לא תראו הטבה (או קודם) קראי גם על הנושא של ריפלוקס סמוי . זהו בעצם ריפלוקס רק שתוכן הקיבה אינו יוצא(אין פליטות) אך גם בריפלוקס סמוי חווית חוסר הנוחות באה לידי ביטוי.
    אשמח לשמוע עדכונים,
    עדי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תזונה- פגית המשך

אנונימית
    29/11/2012

האם קיים ריפלוקס סמוי גם כשיש עלייה במשקל?
    מציינת כי בזמן האוכל לא רואה שהילדה סובלת, להפך היא להוטה לסיים את האוכל עד הסוף ולא אוהבת במפריעים לה באמצע :)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תזונה- פגית המשך - תגובה

עדי אפרתי רסולי
    30/11/2012

הי אולגה .
    כאשר ריפלוקס הוא סמוי אין פליטה של המזון ועל כן אין קושי בעליה במשקל.
    יתכן והעניין איננו ריפלוקס. נסו אולי (תוך עדכונו של הרופא) להחליף את סוג המזון ולבחון את התנהגותה.
    בכל מקרה שווה לנסות ולברר ממה נובע חוסר השקט,
    שבת שלום,
    עדי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תזונה פגית- שאלה נוספת

אנונימית
    01/12/2012

אנחנו מעירים את ביתנו כל 3 שעות (גם בלילה)- שוקלת קרוב ל3 קילו.
    השאלה שלי היא האם להמשיך להעיר אותה ביום ובלילה כל 3 שעות גם אם לא מתעוררת?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תזונה פגית- שאלה נוספת - תגובה

עדי אפרתי רסולי
    03/12/2012

הי אולגה .
    יש גישות שונות בנושא , אני מאמינה שאין צורך להעיר - התייעצו שוב עם מי שהמליץ לכם להעיר אותה - שכן סביב 3 ק"ג יתכן ויאמר כי כבר אין צורך להעיר.
    לילה טוב,
    עדי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבי בטן אצל קטנטונת בת שבועיים
    ריטה
    28/11/2012

התינוקת שלי בת שבועיים וסובלת מכאבי בטן שמתבטא בבכי וחוסר שקט לפני שהיא עושה קקי היא בוכה וממש סובלת ובכלל לאורך היום לא שקטה ישנה לפרקי זמן קצרים. היא מקבלת חלב אם שאוב והשלמה של סימילאק האם השילוב של השניים יכול לגרום לכך? איך אפשר להקל על כאבי הבטן?

הוספת תגובה

• כאבי בטן אצל קטנטונת בת שבועיים - תגובה

דפנה רון
    28/11/2012

ריטה שלום,

כאבי בטן וחוסר שקט סביב יציאות מאפיינים תינוקות עם קוליק. להרבה תינוקות יש קוליק בדרגות עוצמה שונות.
    אני לא חושבת שדוקא השילוב בין חלב אם לבין הסימילאק הוא זה שיוצר גזים.
    מה שאת יכולה לעשות מבחינת תזונה-
    1) להוריד את מוצרי החלב שאת אוכלת, ביעוץ וליווי של תזונאית שתעזור לך למצוא מספיק תחליפים למוצרי החלב.
    2) להכין לך חליטה מכפית קמומיל וכפית שומר בכוס מים רותחים. לסנן אחרי 7 דקות ולשתות. 3 פעמים ביום. זה עובר אליה דרך החלב שלך.
    3) להאכיל משד אחד עד שמתרוקן פחות או יותר, ורק אז לעבור לשני
    4)להחליף את הפורמולה הרגילה בפורמולה ללא שמן דקלים, ואם זה לא עוזר, אז בפורמולה ללא לקטוז. ואם החלפת פורמולות לא מקלה עליה, נסי לתת לה פורמולה ובה חלבון הפרה מפורק.
    4)תדאגי לשון ולנוח כמה שיותר כדי שתהיה לך סבלנות להכיל ולהרגיע אותה.
    5)להניח אותה על שוק היד כשכף היד מתחת לבטן ואת אותה יד להניח אל הברכיים שלך- כדי לתת קונטרה- ולטפוח קלות על הגב.

והכי חשוב- תזכרי שה עובר בתוך זמן קצר (תלוי את מי שואלים...)

בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ירידה באחוזונים..
    נעמי
    26/11/2012

שלום רב,
    אתמול הייתי בטיפת חלב,הילדה שוקלת 7.380 ק"ג - פחות מאחוזון 3, וגובהה 68.5 ס"מ, אחוזון 6.45. שתי המדידות מצביעות על ירידה באחוזונים שהיו לפני כן. הילדה נולדה במשקל תקין (3.4 ק"ג) ואציין שאני 1.59 ס"מ ובעלי 1.72 ס"מ. האחות הפנתה לרופאה בשל הירידה באחוזונים. אשמח אם תעברו ע"ג התפריט היומי ותיתנו המלצות לשיפורו:
    בוקר: נוטרילון 100 בערך
    9:00 כריך בגן
    11: פרי בגן (מניחה שאוכלת חתיכה אחת
    12:15 א. צהריים מבושלת (חלבון, פחמימה, ירק.. הגננות מספרות שהיא אוכלת יפה עד לשובע)
    15:15 בגן: כריך
    17:30-18:00 א.ערב - אם יש ביצה קשה- אוכלת את כל הלבן/ יכולה לאכול יוגורט מתוק (אני מעדיפה שלא בגלל הסוכר הרב)/ פתיתים/ מעט עוף עם תפו"א / חתיכת לחם עם חמאה- הכמויות יחסית קטנות אא"כ האוכל ממש טעים. היא לא אוהבת גבינה לבנה/צהובה/אבוקדו, ולא בא לי לדחוף לה שוב לחם עם טחינה או שקדיה (בגן אוכלת הרבה לחם)
    19:30- נוטרילון 150
    4:30-5:30 לפנות בוקר - 120 נוטרילון.

האחות שמה דגש על "לתת לה קלוריות" כדי שתשמין - מאכלים שמנים, כמו גבינת נפוליאון, חמאה וכד'. האם אכן יש להתמקד במזונות בעלי אחוז שומן גבוה? מה דעתכם לגבי העשרה קלורית ע"י תוספים כמו הפדיאשור לילדים?
    באופן כללי אציין שהילדה איננה גרגרנית, מאז שנולדה לא נטתה "לצרוח" גם בעת רעב, וכמו שאמרתי, אוכלת עד לשובע, בזמן, אך כמויות קטנות יחסית.
    חוץ מנושא המזון, הילדה עירנית, חכמה, בוגרת ומפותחת ואין כל בעיה.

אני מודה לכם על הסיוע מראש,
    אמא לחוצה!

לקביעת תור
    סגירה
    ירידה באחוזונים..

הוספת תגובה

• מדובר בילדה בת 11 חודש

נעמי
    26/11/2012

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שירי מקווה שראית השאלה, תודה

נעמי
    26/11/2012

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ירידה באחוזונים.. - תגובה

דפנה רון
    29/11/2012

נעמי שלום,

לא צריך לתת אוכל משמין, אלא שתאכל מספיק מהאוכל המזין. אם היא לא אוכלת מספיק, חשוב לברר מה הסיבה.

האם את יכולה לתאר את היציאות שלה (קשה/רך, מפורק/אחיד, צבע, חתיכות אוכל בתוך היציאות, ביציאות רואים אוכל יומא כפי שנכנס, ריח חריף, ריח חומצי וכולי...)?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תאור יציאות

נעמי
    03/12/2012

הי דפנה ותודה על המענה,
    אכן, אני שמחה שנגעת בנקודה של היציאות שכן על פניו נדמה שלילדה יש יציאות רבות ובהיקף גדול יחסית לגודלה... אפרט:
    לילדה 1-3 יציאות ביום (לרוב 2-3), כמות יחסית גדולה בכל פעם בטיטול, עם ריח חריף ורואים חתיכות אך בעיקר כשמדובר במזון שפחות מתפרק (תירס, אפונה). לרוב מדובר ביציאה גדושה, סמיכה, צבע ירקרק ויחסית רכה (לא שלשול!), מידי פעם יש גוש כהה יותר, לא קשה, גם רך אך פחות.
    לי ממזמן היה נדמה כי יש לילדה חילוף חומרים מהיר ויוצא דופן (האם אכן?..) אני זוכרת שכשדיברו איתי על המשקל שלה, עניתי כי "היא עושה הרבה קקי" (ולא בצחוק..)
    אני מודה לך על ההתייחסות הרצינית, וממתינה למענה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ירידה באחוזונים.. - תגובה

דפנה רון
    03/12/2012

נעמי שלום,

ריבוי יציאות, כמות גדולה של יציאות בליווי ריח חריף עשויים להעיד על עיכול וספיגה חלקיים. יציאות רכות מאד יכולות להעיד על עיכול חלקי או על חומציות גבוהה. צבע ירוק לא תמיד מעיד על בעיה, אך הוא יכול לנבוע גם מעודף ברזל, מעודף לקטוז או מאלרגיה.

אני חושבת שחשוב לגשת לרופא ולתזונאית ילדים, שילוו אותך בתהליך הברור, לסיבה שבגללה היא יורדת באחוזונים.

עד שתגיעי לברור אני ממליצה להחזיר יותר תמ"ל. שישארו הארוחות העקריות ובקשי שיתנו תמ"ל בארוחות הביניים בגן (במקום הפרי בבוקר ובמקום הכריך אחה"צ). זאת כדי לספק את צרכיה במקרה שמערכת העיכול שלה עדיין לא בשלה לעכל כמות גדולה של מוצקים. בקשי שיעבירו לך מידע לגבי כמות התמ"ל ששתתה.

בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גיוון תפריט ומרקמים בגיל 8 חודשים
    אורית
    25/11/2012

צהריים טובים,
    בני בן 8 חודשים .
    בגיל 4 חודשים התחיל טעימות עד גיל 5 חודשים ינק הנקה מלאה .
    כיום אוכל תמל ומוצקים(פירות וירקות)
    רציתי לדעת מה ניתן לתת לו בשלב זה מבחינת מרקם ומגוון המזונות.
    יש לו 2 שיניים תחתונות והוא מאוד מתעניין במאכלים שאוכלים סביבו.
    כרגע אנחנו עדיין טוחנים את המרק עם הבשר והפירות .
    סה"כ התפתחות תקינה.

בנוסף שמעתי שיש טחינה שנקראת טחינה אתיופית שהיא מאוד בריאה/עשירה?
    האם זה נכון האם מומלץ לשלב בפירות ?

המשך יום טוב
    אורית

הוספת תגובה

• גיוון תפריט ומרקמים בגיל 8 חודשים - תגובה

שירי יום טוב
    25/11/2012

הי אורית , בשלב זה ניתן להוסיף מזונות מתפריט המשפחה להשלמת הצרכים התזונתיים של התינוק הגדל והמתפתח.
    חשוב: לבחור מזונות עשירים בברזל, כגון: בשר בקר, הודו ועוד, דגים, קטניות, "דגנים לתינוקות" מועשרים בברזל, יש לשלב ירקות ופירות עשירים בויטמין C, ביצים.
    המעבר למרקם גס יותר יעשה באופן הדרגתי, בהתאם ליכולות הלעיסה והבליעה של התינוק, במידה ואת רואה שהוא אוכל יפה את המרקם הטחון, נסי להתחיל בהדרגה עם מעט : בננה שיחזיק ביד, או פירות אחרים רכים ללא קליפה או גרעינים, ביצה קשה (חלבון), פשטידת ירקות, קציצות רכות. לנסות לגוון לו מהשולחן המשפחתי. ולאחר שמסתדר עם המרקם הזה ועם צמיחתן של שיניים נוספות להמשיך בהדרגה למזון מוצק יותר.
    לגבי הטחינה האטיופית. לא שונה מטחינה אחרת, זה פשוט זן מסויים של שומשום שמגיע מאטיופיה כמו שיש זנים טובים אחרים שמגיעים מסין והודו. מה שחשוב הוא שהיא תהיה טחינה גולמית מלאה (אורגנית - כדאי).

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בהמשך תשובתך אשמח אם תוכל...

אוררית
    25/11/2012

היי
    אשמח אם תוכלי לתת לי דוגמאות לארוחות שניתן לתת בגיל זה.
    למשל חלמון איך לתת עם מה הוא די מחניק.
    מה דגנים לתינוקות?
    תודה אורית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בהמשך תשובתך אשמח אם תוכל... - תגובה

שירי יום טוב
    26/11/2012

דוגמאות לארוחות: פירות (כמו בננה, אגס ותמר + כפית טחינה/ שקדייה)
    ספגטי בולונז / קציצות/ דג אפוי או מבושל + ירקות מבושלים ופחמימה
    ביצה מרוסקת עם עגבנייה או אבוקדו או עם תפו"א מבושל.
    דייסת דגנים ניתן להוסיף לתמ"ל, לחלב אם, למים או לשייק פירות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תזונה לפגית
    בוריס
    24/11/2012

שלום,
    ביתנו נולדה בשבוע 33 ושקלה 2.3 ק"ג.
    בפגיה התחילו להאכיל אותה ב 30CC ובהדרגה עלו ל 50CC שבוע וחצי לאחר שהיא נולדה.
    שבוע וחצע לאחר שהיא נולדה היא שקלה 2.2 ק"ג.
    נתנו לה סימיליאק אדוונס.
    כיום, בבית, אנו נותנים לה סימילאק אדוונס כמו בפגיה והיא בת 3 שבועות ואוכלת 70CC לארוחה (560CC ליממה) ואפילו מבקשת עוד.
    אציין גם שמידי פעם היא מקבלת 5CC חלב אם שאוב.
    האם המינון שהיא מקבלת כעת הוא לא גדול מידי ? כעת היא שוקלת 2.6 ק"ג.
    לפי החישוב של 150CC לכל קילו היא צריכה לאכול ~48CC לארוחה (8 ארוחות ביממה כל 3 שעות).
    יש לה 4-5 יציאות ליממה.
    תודה,
    בוריס.

לקביעת תור
    סגירה
    תזונה לפגית

הוספת תגובה

• תזונה לפגית - תגובה

דפנה רון
    28/11/2012

בוריס שלום,

כל עוד היא לא עולה מעקומת המשקל שלה לאחוזון גבוה מ-50, לא נראה שכמות התמ"ל גדולה מדי.
    נכון שעושים ישובים כמ לתת כהערכה, אך בכל זאת יש שונות בין התינוקות מבחינת קצב חילוף חומרים. לכן מה שקובע בסופו של דבר, זה העליה והתפתחות שלה בהתאם לקצב עקומת הגדילה שלה

בהצלחה!.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פעוט בן שנה - אחוזון 5-
    אןרטל
    22/11/2012

בוקר טוב ,
    בני בן שנה וחודשיים שוקל 8.5 קילו אחוזון 5-.
    מגיל חצי שנה כשהוא נכנס לתינוקייה ( הסתגלות קשה ) הוא החל לרדת באחוזונים מ- 50 ומטה . הוא לא אכלן כל כך והוא מאוד פעיל הוא כבר הולך מגיל 11 חודש , זחל במהירות מגיל חצי שנה ומוציא המון אנרגיה ( משתולל המון ובכל הזדמנות גם כשהוא עייף ).
    אני כבר לא יודעת מה לעשות בכדי שיעלה במשקל .
    סדר היום שלו הוא כזה :
    5:30 - 180 סמילאק עם כף דייסת וניל
    7:00 - 120 עם כף דייסת וניל
    9:00 - הוא לא מוכן לאכול ארוחת בוקר (ביצים ,גבינה וכ'ו) לפעמים מוכן חצי פרוסה עם גבינה או מעדן או גרבר לא יותר מ130 גרם.
    12- לא תמיד רוצה אוכל מוצק ואם כן אז ביס פה ביס שם של קציצה/פתיתים וכ'ו.
    12:30שנת צהריים
    14:00 - רק אז מתחיל להיות רעב , אז אני מתעקשת שייתנו לו מרק טחון שלפחות תהיה לו ארוחה בשרית ביום .
    15:30 - מעדן
    16:30 - בסיקוויט / במבמה
    17:30 - מנסה כל הזמן ארוחת ערב של ביצה וגבינות אך הוא מסרב , אז אני נותנת לו פרוסה עם גבינה / ריבה טחינה ( אבל לא תמיד רוצה ) ובמצב שאני כבר רואה שלא בא לו כלום אז אני מציעה עוד מעדן שאותו הוא מוכן לאכול רק מול המחשב עם שירים .
    19:30 - בקבוק 180 עם כף דייסת וניל
    1:00 - בקבוק 120 עם כף דייסת וניל
    ולפעמים מתעורר ב5:30 לאכול ולפעמים אפילו לפני בשעה 4:00

* בשבת בצהריים הוא אוכל לפעמים תפוח אדמה וביצה של החמין...בנוסף למרק הטחון.
    *כל עוד הוא עדיין מוכן לאכול את המרק הטחון אני מעדיפה לתת לו מפני שאז אני יודעת שהוא אכל מנה בשרית כמו שצריך - האם להפסיק עם הטחון?

אני כבר לא יודעת מה לעשות ומה לשנות בשביל שיעלה במשקל ( רק 8.5 קילו ) הוא פיצי...

תודה מראש...
    אורטל

לקביעת תור
    סגירה
    פעוט בן שנה - אחוזון 5-

הוספת תגובה

• פעוט בן שנה - אחוזון 5- - תגובה

עדי אפרתי רסולי
    22/11/2012

הי אורטל .
    אין בעיה בכל שתינוקך באחוזון 5 , הבעיה היא בכך שיורד באחוזונים - ומכאן סביר שעולה מעט מאוד במשקל או אפילו יורד.
    ע"מ לעשות סדר - יש לגרום לו לשיתוף פעולה באכילה .
    ולייצר סדר ברור בו אין נשנושים וארוחות מוסחות דעת וכי הוא אוכל על מנת לגדול ולא כדי שאמא תהיה שמחה ( למרות שאני בטוחה שאת שמחה כשאוכל...)
    בעיני יש מקום לעשות סדר בבקוקבוקים - למשל למשוך את בקבוק הבוקר לשעה 6 - כך עשוי להיות מספיק רעב לארוחת הבוקר בגן.
    כמו כן ממליצה להוריד את נשנוש אחר הצהריים ובמידת הצורך להקדים את ארוחת הערב - או להשאירה בשעתה אך עם תינוק רעב יותר.
    הגישי לו דברים שאוהב במקביל לדברים חדשים , הקפידו לאכול בזמן שאוכל ועודדו אותו גם לאכילה עצמאית
    את מוזמנת לשלוח לי מייל לכתובת המופיעה למטה ואעביר לך טבלה של הגדרת מזונות- כחל ממדריך שיצא בקרוב .
    בהצלחה,
    עדי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תוסף תזונה לתינוק
    אלון
    22/11/2012

יש לנו תינוק בן עשרה חודשים, שמקבל מאז גיל חודשיים תוסף ברזל מפני שבאתה תקופה הוא אובחן שיש לו מחסור קל.
    אישיתי אומנם צימחונית, אבל היא מקפידה מאוד על אכילה של מזונות עשירים בברזל דוגמאת תרד, סלק, פטרוזיליה, שקדים וטחינה. התינוק יונק.
    השאלה היא האם באמת נתינת תוסף ברזל לתינוק פוגעת בספיגת הברזל בחלב אם? האם יש דרך אחרת להגדיל את מינון הברזל לילד?
    האם יש דרך טובה להגדיל את הספיגה?

לקביעת תור
    סגירה
    תוסף תזונה לתינוק

הוספת תגובה

• תוסף תזונה לתינוק - תגובה

שירי יום טוב
    23/11/2012

הי ליאור,
    לא ידוע לי על תוסף ברזל שפוגע בספיגת ברזל מחלב האם. ובכל מקרה, תינוק בן עשרה חודשים מקבל ברזל גם ממזונות מוצקים יש מגוון רחב של מזונות מוצקים עתירים בברזל. כמובן שהמובילים מביניהם הם מוצרי הבשר, הודו ודגים. במידה ומבחינה אידיאולוגית אינכם מאכילים אותו במוצרי בשר אני ממליצה על המזונות הבאים: שומשום, דייסות מועשרות בברזל, עדשים, חומוס , אפונה, פלפל אדום, ממרח שקדייה,גריסי כוסמת מבושלים,גריסי פנינה מבושלים,גרעיני חיטה מבושלים
    דוחן בלי קליפה. וכל מה שציינת בהודעה שלך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה