פורום פסיכולוגיה הוליסטית - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בעיה נפשית
    רון
    12/02/2012

אני בחור בן 21. בעייתי גופנית אך אחרי שעשיתי את כל הבדיקות הדרושות האורולוג שלי ועוד רופאים משוכנעים שמדובר בבעיה פסיכולוגית שנובעת כנראה מתת המודע ומחשבות שאני מדחיק וגם סבלתי מדיכאון בעבר .הבעיה הגופנית היא שכבר כ3 שנים היא שמיד אחרי שפיכה ולפחות שבוע אחריה אני מרגיש תופעות כמו כובד בראש, חוסר זיכרון, חוסר רגש בחזה, חולשה בחזה, חוסר יכולת לחשוב בבהירות ודיכאון. למרות שאני לא מגדיר את עצמי בדיכאון אלא הדיכאון הוא יותר גופני המחמיר בכל שפיכה. עד כדי כך שאני מתקשה לתפקד. לאיזה סוג של מטפל אני צריך לפנות? האם פסיכולוג מטפל בנושא זה גם אם מדובר בנושא שהוא גם מיני?
    חיי קשים ואני מתקשה להתמודד בחיי היומיום.
    מהי דעתך?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בעיה נפשית

הוספת תגובה

תמונה

• בעיה נפשית - תגובה

חנה הללי
    13/02/2012

שלום רון
    קיימות מספר מרפאות לטיפול מיני. הן ציבוריות והן פרטיות.
    המרפאות הציבוריות נמצאות כמרפאות חוץ בבתי החולים. ניתן למצוא באמצעות אתרי האינטרנט. למיטב ידיעתי קיימות מרפאות בתל השומר ובאסף הרופא וגם בבתי חולים נוספים.
    היתרון של מרפאות אלו שהן אכן משלבות היבטים רפואיים עם היבטים פסיכולוגיים.

המטפלים בתחום הינם פסיכולוגים ,עובדים סוציאליים,מטפלים זוגיים ורופאים שעברו התמחות בתחום של טיפול מיני.
    בכל מקרה כדאי ורצוי לפנות לטיפול.
    חנה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• חנה היקרה שלום
    ע.
    05/02/2012

מבקש את תגובתך כמטפלת למשהו שקרה לי.
    ישבתי מול הפסיכולוגית שלי. כל הזמן עמד לי. היא הסתכלה לשם, חייכה ואמרה שהיא רואה שעומד לי. היא שאלה אם אני רוצה להתייחס לזה, ועניתי שכן. אז דיברנו על זה.
    איך את מבינה את ההתנהגות שלה?.
    האם זה בסדר לדעתך, שהיא אמרה שהיא רואה שעומד לי?.
    אגב, אני מעריך אותה מאוד ומחבב אותה.
    הטיפול אצלה עוזר לי מאוד.
    פשוט אני רוצה את חוות דעתך על האירוע הזה.

לקביעת תור
    סגירה
    חנה היקרה שלום

הוספת תגובה

תמונה

• חנה היקרה שלום - תגובה

חנה הללי
    13/02/2012

טל שלום
    אתה נמצא בטיפול ויש להתייחס לאנגדותא מעין זו בתוך הקונטקסט הטיפולי כפי שאכן נעשה.
    במסגרת הפורום האינטרנטי ניתן לומר שהתייחסותה של המטפלת נראית מיקצועית ונכונה ואולי כדאי להמשיך לדבר על כך במסגרת הטיפול.

חנה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• הפרעה דו קוטבית
    חלי
    22/01/2012

אני סובלת מזה 15 שנה בהפרעה דו קוטבית.. מטופלת בכל מיני תרופות.
    רציתי לדעת אם יש איזשהו מרפא מהתחום שלכם?

לקביעת תור
    סגירה
    הפרעה דו קוטבית

הוספת תגובה

תמונה

• הפרעה דו קוטבית - תגובה

מנשה כהן
    23/01/2012

שלום
    אני מבין שאת שואלת אם יש טיפול פסיכולוגי מתאים להפרעה דו-קוטבית
    בדרך כלל טיפול פסיכולוגי יכול להשלים את הטיפול התרופתי. לעזור בקריאת המצב הרגשי, במבט על היחסים עם אנשים, בפיתוח הבנה ומשמעות למרות ההפרעה. עונה על צורך להיות בקשר ודיאלוג..

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• השאלה מיועדת לחנה הללי
    ע.
    10/01/2012

יש לי שאלה אליך. אני מבקשת שתעני לי עליה כאישה ופסיכותרפיסטית.

השאלה היא:
    אם אישה מותקפת, כדאי לה לבעוט באשכים של התוקף?.
    אם תצטרכי, תבעטי באשכים?.

לקביעת תור
    סגירה
    השאלה מיועדת לחנה הללי

הוספת תגובה

תמונה

• השאלה מיועדת לחנה הללי - תגובה

חנה הללי
    10/01/2012

שלום שירה
    תגובות למצבים בהם בני אדם מותקפים נשארו טבועים באדם ,בכל אדם בין אם גבר או אישה, אלה האינסטינקטים הראשוניים הבסיסיים שלנו ממש כמו בטבע.
    אלה מצבים בהם חשים איום ממשי על עצם הקיום. סוגי התגובה האפשריים הם : קפאון ,בריחה או תקיפה.
    אלה כאמור אינן תגובות רציונאליות אלא מותאמות למצב ,כלומר לגודל ולעוצמת האיום ביחס לתחושת המסוגלות של האדם המרגיש מותקף.
    אם אכן אישה פועלת כך,כלומר בעיטה באשכים,כנראה שהרגישה איום ובחרה בתגובת התקיפה,אין בכך כל רע.
    אם אישה בוחרת בבריחה או בקיפאון גם זה בסדר משום שהרגישה מותקפת ובחנה את הסיטואציה ובאופן איטואיטיבי גם את יחסי הכוחות.
    בכל מקרה בדיעבד כל תגובה היא נכונה, ורק מי שנמצאת בסיטואציה יכולה לדעת.
    אני כמטפלת ואישה בכל מקרה מאפשרת ומנסה ללמד את המטופלת לקבל את עצמה ואת תגובתה כאופציה היחידה והנכונה לאותו רגע ולאותו איום ממשי .
    לסיכום אין כאן נכון ולא נכון ואין כאן הוראות פעולה.
    חנה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• טיפול עו"ס
    אני
    31/12/2011

מה ההבדל בין טיפול אצל עובדת סוציאלית בקופת חולים לבין טיפול אצל פסיכולוג?
    2. האם עובדת סוציאלית בקופה נותנת את אותו מענה כמו כזו שעובדת באופן פרטי?
    3. האם אפשר להגדיר מטרות לטיפול?
    4. האם הקופה או איזשהו ביטוח משתתפים בתשלום אם הולכים לעו"ס באופן פרטי?
    5. איך יודעים בעצם שזה זה ולא מבזבזים זמן לשווא?

לקביעת תור
    סגירה
    טיפול עו"ס

הוספת תגובה

תמונה

• טיפול עו"ס - תגובה

מנשה כהן
    02/01/2012

שלום. היום הגבולות יכולים להיות מטושטשים ביi עו"ס לפסיכולוג קליני. תלוי בהתמחות של המטפלים. לא נראה הבדל עקרוני בין טיפול במסגרת קופת חולים לבין טיפול פרטי. בוודאי שאפשר, ואף רצוי, לקבוע מטרות. אפשר גם ללכת לפגישה שתיים ולראות איך את חשה מבחינת "הכימיה" והסימפטייה. אם צריכים טיפול - זה בטח לא בזבוז. תלכי להתייעצות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• ביביליותרפיה
    שואלת
    28/12/2011

מה זה ביבליותרפיה? זה קשור לתנ"ך?

לקביעת תור
    סגירה
    ביביליותרפיה

הוספת תגובה

תמונה

• ביביליותרפיה - תגובה

מנשה כהן
    02/01/2012

שלום. ביבליותרפיה לא קשורי לתנך. זוהי שיטת טיפול בתחום הטיפול באומנות. כדאי לקרוא יותר בויקפדיה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• פסיכוסומטי
    אורן
    15/12/2011

שלום לכם

רציתי לשאול אילו טיפולים מציעה הפסיכולוגיה ההוליסטית לכאבי בטן וגזים בזמן לחץ וחרדה.

תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    פסיכוסומטי

הוספת תגובה

תמונה

• פסיכוסומטי - תגובה

מנשה כהן
    15/12/2011

שלום. לחץ וחרדה מוצאים ביטוי במחשבות, בהתנהגות, ברגשות ובגוף. הטיפול יכול לכלול ללמוד הרפיה ותוך כדי עבודה עם דמיון מודרך שמופנה אל תחושות הגוף. זהו תהליך בו המטופל מתחבר לתחושות בגופו ולומד להקשיב להן ולשחרר את המצוקה - דרך נשימות, דימויים ודיבור. הכוון הוא הבנה מה מקורות הלחץ ועבודה עליהם.
    על קצה המזלג

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• מבקשת לעשות שינוי בגיל 40
    אני
    29/11/2011

שינוי בשבילי הוא לראות עשייה ומטרות מולי ולא תקיעות וייאוש ועמידה במקום. שינוי בשבילי הוא להתחיל לחשוב מההגיון ולא מהרגש, לראות את העתיד ולא את העבר. שינוי בשבילי הוא חשיבה אופטימית ולא פסימית. זהו השינוי שאני מייחלת לו להיות ברת עשייה ושמחה ולא דכאונית וקופאת במקום.
    כיצד עושים שינוי כזה?

לקביעת תור
    סגירה
    מבקשת לעשות שינוי בגיל 40

הוספת תגובה

תמונה

• למה התעלמתם מהשאלה שלי?

אני
    02/12/2011

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• מבקשת לעשות שינוי בגיל 40 - תגובה

חנה הללי
    03/12/2011

שלום לך
    אם חווית התעלמות מפנייתך בפורום בעבר אז על כך קבלי התנצלותינו.
    אנו משתדלים לחזור לכל פנייה בהקדם תוך 48 שעות.
    לעיניין פנייתך:
    קודם כל ברכות. ברכות על ההכרה והצורך בשינוי.
    שינוי הוא קודם כל חוסר נוחות וקושי לקבל את המצב הקיים יחד עם תקווה .
    אם שני האלמנטים הללו קיימים כלומר חוסר נוחות +תקווה אז ניתן להתחיל בתהליך.
    ממליצה על ספר הנקרא :"שינוי" של ווצלוויק,פיש,ווויקלנד.
    הם מנתחים סוגים של שינוי ובעיקר התוו את המושג של : שינוי מדרגה ראשונה ושינוי מדרגה שניה.
    ישנן המון טכניקות לייצר שינוי,בטיפול פסיכולוגי פרטני,בטיפול קבוצתי,בעזרת קוצ'ר מאמן אישי ,בעזרת סדנאות מסוגים שונים.
    נקודה חשובה נוספת היא התרבות שלנו,המערבית, המשפיעה על חשיבתינו ותפיסתינו ויוצרת אשלייה ששינוי הוא מהיר ,מיידי ,והקצב שלו תלוי רק בנו.
    ממליצה כשלב ראשון ,להתבונן בתקיעות ,לחוות אותה ולהסתכל מה יש בה,את מה היא משרתת? ובמקום העבר והעתיד עליהם את מדברת בפנייתך התבונני על ההווה, על כל ה"יש" בחייך.
    ספר נוסף שיכול לפתוח צוהר הוא :"כוחו של הרגע הזה" של אקהרט טול.
    בהצלחה ,
    חנה הללי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• חנה הללי היקרה

אני
    06/12/2011

תודה על הזמן שהקדשת וכתבת לי. את כותבת דברים כל כך נכונים שיוצאים מהלב. את מקצועית, רגישה ומקסימה!!!
    חשבתי על מה שכתבת מה התקיעות משרתת והנה לך תשובה- היא שומרת את התקווה שלי בHOLD. היא בעצם אומרת לי זה בסדר שאת לא עושה עכשיו כלום יש תקווה שיום אחד זה ישתנה. בעצם זה הפחד שלי להתמודד עם הדבר האמיתי.
    בנוסף, אני חווה קשה את משבר גיל הארבעים מרגישה שהגעתי לגיל ולא עמדתי ביעדים שהחברה מציבה של עבודה ושלושה ילדים ומעבר דירה.
    דיברת על שינוי שטומן בחובו אי נוחות, אז האי נוחות שלי ענקית פשוט זועקת היא אפילו לא מאפשרת לי לקרוא ספרים כי אני טרודה מאוד. בהזדמנות זו אני מודה לך על המלצות הספרים.

נרשמתי לקבוצת אימון. אני מתחילה אותה שבוע הבא. אני מקווה שבעזרתה אני אוכל לצאת מהפלונטר, מהתקיעות ולהתחיל להציב מטרות ולצעוד לעברן.

תודה על הכל!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• חנה הללי היקרה - תגובה

חנה הללי
    06/12/2011

תודה על המשוב.
    בהצלחה!
    חנה הללי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• יש לי שאלה

אני
    07/12/2011

האם ראית אנשים באמצע החיים שעשו שינוי מהותי פנימי עם עצמם?
    האם את חושבת שצריך לשלב גם שיחות עם פסיכולוג או שקבוצת אימון עם מאמנת טובה יכולה להתניע לשינוי ריגשי-חשיבתי?

האם את מקבלת באופן פרטי או דרך קופת חולים?

תודה לך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• יש לי שאלה - תגובה

חנה הללי
    07/12/2011

שלום
    אני מציעה לך להתקשר אלי למספר המופיע בפורום.
    את מוזמנת לשלוח S/M/S עם שם ומספר טלפון ואחזור אלייך כשאוכל.
    חנה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• היי חנה

אני
    07/12/2011

הייתי שמחה אם היית עונה על שאלותי כאן בפורום. לא מרגישה בנוח כרגע לפנות אלייך טלפונית. תודה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• היי חנה - תגובה

חנה הללי
    08/12/2011

שלום לך .
    נראה שלהתחיל עם קבוצת אימון זו יכולה להיות התחלה טובה.
    ומשם תראי איך תתפתחי.
    מציעה לך להחליף את המילה "שינוי" במילים של :"תהליך גדילה וצמיחה ".
    אולי זה פחות ילחיץ?

אני מקבלת באופן פרטי במכון עידן לפסיכותרפיה במודיעין.
    ניתן להתקשר למכון
    08-9707013
    חנה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• חנה יקרה

אני
    08/12/2011

את כזו מקסימה וכזו צודקת. כך אסתכל על זה כתהליך גדילה וצמיחה. נכון זה יותר מתאים למצבי. בעצם אני מבקשת לקום מהמקום שפגוע בי כל כך ולפעול. אני רוצה לראות יותר כיווני התפתחות ולא לראות רק שחור ולבן.
    אני מקווה מאוד שאקבל כוחות בקבוצת אימון ובאמת אראה זאת כתחילת הדרך בהתפתחות האישית שלי. המון תודה.
    אשמח לחזור ולספר חוויות.
    תבורכי!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• חנה יקרה - תגובה

חנה הללי
    08/12/2011

בהצלחה
    חנה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• התנהגות מינית מטרידה לבן 6
    ענת
    28/11/2011

התנהגות מינית מטרידה לבן 6

אני מאוד מוטרדת מהתנהגות של בני שקורה לפעמים.
    הגננת דיווחה על שחשף גופו בגן בפני 2 ילדים, הסייעת סיפרה על שחשף את ישבנו בפניה,
    הוא מבקש לפעמים מילדות להריח את הפות שלהן, הוא ילד מאוד עירני לריחות בכלל, ואפילו ביקש כמה פעמים מילדות שיעשו עליו פיפי.
    גם ממני הוא ביקש פעם-פעמיים את זה במהלך השנתיים האחרונות, כאילו בהומור ופעם כשהתרפק על ירכיי, קלטתי שהוא ניסה 'להסניף' אותי. היתה גם ילדה שביקרה אצלנו שגדולה ממנו בשנתיים והם ניסו להתכסות בשמיכה ולהציץ זה לזו וזו לזה. אני שומרת על צניעות סבירה בבית, עם גבולות ועם שמירה גם על תפישה שהגוף שלנו יפה ומופלא אבל פרטי מאוד. אני אם יחידנית לא בזוגיות מאז שאני אימא ולא ביחסים בכלל עם גברים והילד הוא ילד שגדל בבית ילדים שנתיים וחצי עד שהגיע אלי בגיל 4. כשביקרנו לראשונה בבית הילדים בו גדל ילדה אחת אמרה 'היי, הנה הילד שרצה להריח טוסיק'. זה לימד אותי שההתנהגות הזו קיימת מזמן, העו"סית של בית הילדים אמרה משהו מעורפל שהיה פעם משהו שהוא התעניין במין השני.
    לא ידוע שהוא נחשף למיניות בתקופת בית הילדים ומגיל שנה וחצי ואחורה לא ידוע מה היה אך לא דווח על פגיעה מינית. זה מאוד מטריד אותי מאחר ווהגננות חרדות ומגדירות את ההנהגות שלו כהתנהגות מינית לא תואמת גיל. פסיכולוגית שהתיעצתי איתה אמרה שההתפשטות תואמת גיל אך הבקשה
    היו פעמים שהגבתי בהסברה שכך לא עושים, כלבים עושים זאת ואנשים לא. המסר הוא מאוד ברור 'כל לא נוהגים' או 'אסור לעשות זאת'. הוא לא מאונן ולא נוגע בגופו כמעט בכלל בבית, זה מתבטא פעם בחודש או כמה חודשים, אך עדיין מטריד אותי מאוד.
    אנחנו בטיפול רגשי איתו זמן רב, אך הנושא הזה לא עלה בטיפולים למרות שהמטפלת יודעת על כך.
    מה לעשות כדי להיפטר מזה ? ? ?

הוספת תגובה

תמונה

• התנהגות מינית מטרידה לבן 6 - תגובה

מנשה כהן
    02/12/2011

שלום. את מעלה עניין מורכב, ולא בטוח שאפשר בפורום לתת תגובה משמעותית. אני מניח שחלק מהטיפול בילד כולל פגישות אתך. נראה לי שכדאי שתעלי בפניה את השאלה שאת שואלת כאן. יש לה הכרות עם הילד ויכולה לעזור לך לפזר את הערפל.
    יכול להיות שיש מקום לטיפול משותף, את והילד ביחד.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• שאלה
    גדי
    25/11/2011

אני מחפש עיסוי
    + טיפול פסיכולוגי ביחד
    האם יש דבר כזה והאם את יכולה להמליץ לי על מטפלת באיזור המרכז

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

תמונה

• שאלה - תגובה

מנשה כהן
    26/11/2011

שלום. יש טיפולים כאלה. תבדוק באינטרנט פסיכותרפיה גוף נפש, וראה באתר
    אותון סנדרה, אתר מריון רוזן.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• שאלה
    דגנית
    20/11/2011

היי, אני מאוד מוטרדת לאחרונה, לא ביום יום, אני בסדר כשאני לא לבד, יוצאת ופוגשת חברים, אבל כשאני חושבת על זה אני מרגישה מאוד מנוכרת ולא קרובה לאף אחד, כאילו מפריד קיר ביני ובין כל מי שאני מדברת איתו.... האם שמעתם על בעיה כזו? נשמע כמו משהו שיש לו שם?

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

תמונה

• שאלה - תגובה

חנה הללי
    20/11/2011

שלום דגנית
    מה שאת מתארת יכול להצביע על דכדוך,דכאון קל ,קושי וחרדה באינטימיות.
    יחד עם זאת יש לערוך אבחנה יותר מקיפה לגבי משך הזמן של תחושות ניכור אלו.
    האם את מכירה הרגשה זו גם בתקופות אחרות בחייך? או עם אנשים מסוימים?
    "הקיר" הזה נשמע כמו קיר שגם עוזר מגן ושומר עלייך ועל הגבולות שלך.
    את נשמעת לי אשה בעלת מודעות ונראה שתוכלי להבין הרבה מהמתרחש בנפשך באמצעות טיפול פסיכולוגי.
    ממולץ
    חנה הללי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• מחפשת מטפל באזור
    לורי
    06/11/2011

היי, אני בת 34 ,לאחר שנה קשה רפואית ובעקבות כך גם נפשית,יש לי הפרעות שינה, חוסר תיאבון ירידה בריכוז ובתפקוד השוטף, לעיתים קרובות עצובה ועייפה.
    נראה לי שאני צריכה עזרה בהתמודדות עם המצב הרפואי וה-stress שנלווה אליו.
    אפשר להמליץ לי על מטפל/ת באיזור באר שבע?
    תודה,
    יעל

לקביעת תור
    סגירה
    מחפשת מטפל באזור

הוספת תגובה

תמונה

• מחפשת מטפל באזור - תגובה

חנה הללי
    06/11/2011

שלום לך
    מכיוון שאנחנו מאזור המרכז -מודיעין -תל אביב-ירושלים-
    אנו מכירים מטפלים באזורים אלו.
    לגבי מטפל מתאים באזור מגורייך , האם היה לך קשר במהלך השנה הקשה שעברת עם גורם טיפולי בבית חולים או בקופת החולים ?אולי הרופא שלך ?
    אנשי מקצוע אלו יכולים לסייע לך "ולשדך" אותך לאיש מקצוע שיהיה נכון לך ויסייע לך בהתמודדות.
    מאחלת לך הרבה בריאות
    חנה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• חרדת בחינות ו-NLP
    רוני
    25/10/2011

היי,
    אני בן 23, מתחיל אוטוטו לימודי פסיכולוגיה... אני מאד מוכשר ועם נתונים גבוהים אבל סובל מחרדת בחינות כבר מגיל צעיר. בבית הספר קיבלתי הרבה הקלות אך אני יודע שבאוניברסיטה זה לא יהיה כך ולכן רוצה להתמודד עם הבעיה אחת ולתמיד. רציתי לדעת האם טיפולי NLP יוכלו לעזור לי בכך? האם הם עוזרים בטיפול בחרדת בחינות? האם ישנם טיפולים הוליסטיים אחרים? אני בעד רפואת נפש קודם לשימוש בתרופות :)

תודה

לקביעת תור
    סגירה
    חרדת בחינות ו-NLP

הוספת תגובה

תמונה

• חרדת בחינות ו-NLP - תגובה

מנשה כהן
    26/10/2011

שלום. להתמודד עם חרדת בחינות כולל ללמוד לשלוט בחרדה + להבין מה מייצר אותה אצלך: ציפיות שלך מעצמך? ציפיות של אחרים ממך - החברה, המשפחה וכו? פחד מכשלון? צורך לשמור דימוי ותדמית של מצליחן? פרפקשניזם? תחרותיות והשוואה לאחרים? או אולי העדר מימנויות והרגלי למידה ובינה מתאימים.

רק לשלוט בחרדה לא מספיק; היא תשוב ותופיע בכל מיני הזדמנויות בהן אתה חש שאתה ב"מבחן". אולי תפגש עם פסיכולוג קליני שעוסק בנושא ותוכל להשיג את מטרתך וגם ללמוד על עצמך. זו יכולה להיות הכנה טובה ללימודים אקדמיים ולתפקיד הפסיכולוג בעתיד.

נראה ש NLP יכול לעזור לשלוט בחרדה. לא בטוח לגבי ההבנה שלך לגבי מה מייצר אותה אצלך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• אפטה
    שיר
    17/10/2011

אני סובלת מזה מס' שנים מאפטות בפה בתדיירות מאוד גבוהה וכשהם באות הם באות בכמויות.רופאת משפחה שעשתה לי את כל הבדיקות האפשריות החליטה לטעון שמדובר בלחץ שככה הגוף מגיב לו,לטענתי ,בתדירות הגבווהה שהם מגיעות זה לא הגיוני שזה נובע מלחץ.(נכון שיש תקופות לחץ אבל לא כל שלושה שבועות...)
    עשיתי בדיקות לאלרגיה שגם הם יצאו שליליות...
    לאחרונה אנשים רבים אומרים לי ש"הכל בראש"...שיש משהו בתת מודע שלי שמשפיע ועושה לי פצעיםץ
    האם יש נכון בדבריהם?ואם כן,מה ניתן לעשות?

לקביעת תור
    סגירה
    אפטה

הוספת תגובה

תמונה

• אפטה - תגובה

מנשה כהן
    18/10/2011

שלום. לפי הידוע לי רב הלא ידוע על הידוע בקשר לגורמים ולטיפולים יעילים באפטות. אינני רופא ואני לא מוסמך לתת מענה רפואי.

עם זאת הצד הנפשי נמצא בצורות שונות בבעיות שהן לכאורה [רק] פיזיות: איך אדם מגיב רגשית על מה שקורה לו בגוף [כועס, מתוסכל, חסר אונים] משפיע בהחלט על המצב. אלו מחשבות יש לו על הבעיה ועל עצמו? האם הוא בתשומת לב מה עוזר ומקל ומה מחריף את הבעיה?

נוסף לכך יש תהליכים פחות מודעים שמשפיעים או מייצרים בעיות שונות בגוף. באופן סימבולי הפה הוא המעבר בין החוץ לפנים, הוא מקום התקשורת והמגע האינטימי. האם זה אומר לך משהו? האם יש לך חלומות שאת זוכרת?

טיפים שלי מתוך ניסיון חיים: יש טיפות פרופוליס [מדבש] שאפשר לגרגר אתם ולשטוף. נוסף לכך להוריד חומציות הגוף ולהגביר בסיסיות. חפשי באינטרנט הסבר. יש כמוסה בשם ספירולינה על בסיס אצות שיכולה למלא את התפקיד של בסיסיות בתזונה היומיומית.

בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• בעיות שינה עקב שינויים בחיים
    רונית
    16/10/2011

בזמן האחרון עברתי תהפוכות רבות. נפרדתי מבן זוג, עזבתי את הדירה, התחלתי עבודה חדשה, הייתי במצב כלכלי לא פשוט (נחלצתי ממנו למזלי, כעת הכל בסדר) אבל היו לי המון טרדות שלא הניחו ואפילו לאחרונה כשהכל מתחיל להסתדר, אני עדיין חושבת וחושבת כל הזמן ומרגיחשה עומס יתר.מרוב המחשבות אני לא מצליחה לישון טוב. אני נרדמת אבל מתעוררת הרבה ובהחלט לא מקבלת את שעות השינה שאני צריכה. מה עושים? איך אוכל לעזור לעצמי?

הוספת תגובה

תמונה

• בעיות שינה עקב שינויים בחיים - תגובה

מנשה כהן
    16/10/2011

שלום. לפי התיאור איבדת את ההרגלים הטבעיים שלך לקראת שינה בגלל הלחץ שהיית נתונה בו. נסי לחזור להרגלים הקודמים. שימי לך לדברים מורידי-מתח בשעות הערב, אולי תעשי צעידה קטנה ומקלחת חמה, נסי לא לאכול כבד, ותקראי ספר עד שתרדמי. אולי שימי מוזיקה קלה..

כשהמחשבות עולות נסי להוסיף "סוף טוב" כפי שאמנם היה
    דמייני ממש סרט שמסתיים עם הרגשת הישג או ניצחון

בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה