מידע רפואי
פורומים
- סרטן (אונקולוגיה)
- רפואת עור משלימה
- אקנה-רוזציאה
- טרשת נפוצה
- אלימות בני נוער, סמים, אלכוהול
- טנטרה, מיניות
- קרטוקונוס, עדשות מגע
- קטרקט - ניתוח וטיפול
- מיאלומה נפוצה, המטולוגיה, לימפומה, קרישה ואנמיה
- פגיעה מינית, תקיפה מינית, הטרדה מינית
- שיער, עיצוב שיער, שיער יבש
- שיקום פציעות ספורט, שיקום אורטופדי
- הפרעות זיכרון, אלצהיימר ודמנציה
- מדרסים בהתאמה אישית | אורטוטיקה
- תזונת ילדים, השמנת ילדים
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
יפית כהן
מומחית ברוזציאה איבחון וטיפול קליני של העור. בעלים של `המרכז לטיפול ברוזציאה` - קליניקה המתמחה בטיפול ברוזציאה ושגשוג טפיל הדמודקס עם אוריינטציה בטיפול בעור הרגיש.טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.
- התייעצותמירי28/03/2011
לפעמים אני מרגישה כבדות, כאילו פיזית יש עליי משא כבד. אחרי שאני נרגעת ונחה זה עובר. למה אני מרגישה את זה? לעתים זה כאילו בלי סיבה. האמנם, בלי סיבה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התייעצות - תגובה
מנשה כהן29/03/2011שלום. השאלה הפשוטה דורשת בירור, מעבר לתאור העובדתי: מה את סוחבת על כתפייך. ומה ",יושב לך על הראש"?. . הרגשה פיזית היא גם ביטוי על עומס ומצב רגשי..נסי להתבונן בעצמך בעזרת השאלות..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נמצאת במעין מצב ביניים ,דימדומים.ורדה16/03/2011
שלום, אני בת 47, מבחינה גופנית - יש לי דימום וסתי כחודש, כנראה מצב הורמונלי. מצב השיניים לא טוב עומדת להתחיל טיפול מעמיק. מבחינה נפשית נמצאת במעיין דאון .עברתי שנים לא פשוטות עם בעל דיכאוני וכעוס. שיניתי את התעסוקה שלי וכרגע לא עוסקת במה שלמדתי, אלא במשהו זמני אחר.הילדים פורחים מהקן. בן אחד בחו"ל מחכה בכיליון עיניים שיחזור בשלום.ואני דאוגה ומוטרדת כי נסע לאזורים לא כ"כ סימפטיים ולא מתכנן כרגע יעד חזרה. מה עליי לעשות על מנת להחזיר את שמחת החיים ואת כושר ההתמודדות שלי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נמצאת במעין מצב ביניים ,דימדומים. - תגובה
חנה הללי16/03/2011שלום ורדה
בחיינו ישנם שלבי מעבר שונים המאופיינים בתופעות פיזיות ונפשיות.
את מתארת סוג של שחיקה הבאה לידי ביטוי בשיניים ,בתעסוקה ,בחיי המשפחה .
הרגשה של איבוד החוסן הנפשי ושמחת החיים,אולי גם בגלל שהיית בשביל אחרים כל כך הרבה זמן ונעלמת לעצמך. נשים רבות חשות כך בתחילת גיל המעבר ושואלות את עצמן שאלות שלא בהכרח נשאלו קודם.
האם נעזרת אי פעם בטיפול נפשי ?אולי יחד עם השיניים כדאי גם לפנות לטיפול.
אם את מתגוררת באזור ירושלים או המרכז את יכולה לפנות למרכז יעוץ לאישה .
ניתן למצוא את האתר שלהם באינטרנט.
מגיע לך.
חנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה.
ורדה17/03/2011מודה על התשובה המהירה. אכן זה מרגיש כמו שחיקה. אני אפנה למרכז לבריאות האישה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה. - תגובה
חנה הללי20/03/2011ורדה
המרכז נקרא מרכז לקידום האישה.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ימים שכאלהליאנה14/03/2011
יש ימים שאני קמה בבוקר עם מצב רוח טוב וכל היום הולך טוב, ולעומת זאת, יש ימים שפשוט מתחילים ברגל שמאל בלי סיבה וממשיכים בהתאם.
מה עושים??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ימים שכאלה - תגובה
מנשה כהן14/03/2011שלום..את מתארת חוויה של שניות בחייך, שהוא המצב של רובנו, לחיות בעולם של טוב ורע, נכון ולא נכון, בסדר ולא-בסדר וכך הלאה. התוצאה היא שאנו חיים גם את זה וגם את זה. "בעל הבית" לא לקח את הפיקוד על חייו, והוא רוצה כנראה עולם אידאלי. אין כזה, חוץ מבספרים.
זה אומר שיש לראות מה לא סגור, לא מטופל, ולא שלם בחייך.ולנסות לטפל בזה.
כתרגיל מעשי: צעידה היא הפעלה של ימין ושמאל, שני צדי הגוף והמוח. צעידה יכולה לתרום לאיזון ולעזור לך למצוא את המרכז בין הקצוות..
נסי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ילד בגיל ההתבגרות עם אוטיזם קלנעמה06/03/2011
שלום, בני בן ה-15 אובחן לאחרונה עם אוטיזם קל, הכי קל שבקלים, על הגבול ממש, אך כמובן שזה עדיין מורגש מאוד. הוא מקבל תמיכה מבית הספר בדמות חונכת אישית למרות שהוא לומד בכיתה רגילה, ועדיין, הוא מודע לבעיה שלו ולחוץ מאוד רוב הזמן. אנחנו לא שולחים אותו לחינוך מיוחד רק כדי לא לפגוע לו בדימוי העצמי.
אשמח לדרכים להקלה על המצב שלו בתחום הפסיכולוגיה ההוליסטית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ילד בגיל ההתבגרות עם אוטיזם קל - תגובה
מנשה כהן06/03/2011שלום. יש היום מודעות רבה לנושא, וכפי שציינת בית הספר מספק תמיכה וחונכות. עם זאת, ההסתגלות וההתמודדות הרגשית נמצאת ברקע ויכולה להיות גורם לחץ נפשי מתמיד. האם ירצה להיות בליווי של מטפל פרטי? האם אתם מוכנים? מה מציע האבחון?
נראה לי שזה פתרון טוב. יכול לכוונן אותו. ללמד אותו להירגע. להתמודד. לפתח מיומנויות חברתיות מתאימות ועוד - כל מה שיכול לבסס בטחון עצמי לאורך זמן. זה לא קורה לבד. צריך ליווי מקצועי.
אפשר ללכת קודם להתייעץ ולראות איך להמשיך.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיהמירית27/02/2011
שלום. יש לי בן קטן בגיל 5. הוא בסדר גמור, אך יש משהו שאני לא מבינה. יש שיר מסוים שאם הוא שומע אותו הוא מתחיל לצעוק ושם ידיים על האוזניים כדי לא לשמוע אותו. למה זה קורה? אני צריכה לקחת אותו לטיפול?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעיה - תגובה
מנשה כהן27/02/2011שלום. נסי לברר אתו מה מפריע לו בשיר? "מה אתה לא אוהב חמוד?" - תשאלי למשל. נסי להזדהות אתו, וכך אולי לנחש מה יכול להפריע ולהציע..למשל - זה הקול של מי ששר/ה? ואם אני שרה או מזמזמת את זה - זה גם מעצבן? אם תתקדמו - תשאלי אם הוא רוצה לשיר את זה?
שאלה כללית: האם יש לו רגישות יתר לקולות, לרעשים, לאור, למגע...יש ילדים/אנשים עם רגישות תחושתית גבוה שסובלים מדברים שאחרים אפילו לא חשים
נסי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהאני17/02/2011
אני בן אדם מאוד סגור. קשה לי להסתגל לשינויים, לדבר על הרגשות שלי וכדומה. הבעיה היא שאני הרבה פעמים כן רוצה לדבר, אבל משום מה אני מרגיש שאם אדבר אני ארגיש שונה, כלומר לא אהיה מי שאני בגלל שמכירים אותי כבר בצורה מסוימת. למה אני מרגיש כך?
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה - תגובה
מנשה כהן17/02/2011שלום. אתה מעלה שאלה חשובה ומעניינת, להבנתי גם בשביל אנשים אחרים. אתה אומר בעצם שיתכן שאתה יכול להשתנות אם תדבר על רגשותיך. מה שקשה לך הוא שתהיה שונה בעיני אחרים שמכירים אותך בדרך מסוימת, אנשים שיש לך בעיניהם תדמית מסויימת שאתה חושש לאבד. תראה: התדמית היא כמו כלא. מגזימים בחשיבותה. לרוב הסביבה מסתגלת ויכולה לקבל. צריך קצת לוותר על הצורך לרצות, לקבל אישור, ולנסות להיות עצמאי וחופשי..תנסה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אובדןתומר17/02/2011
שלום,
אבא שלי איבד לאחרונה את אימו. הוא זה שמצא אותה ללא רוח חיים בביתה.
הוא אדם שלא מדבר הרבה על דברים רגשיים,
וקשה לי מאוד לדבר איתו על זה ולהעלות את הנושא.
אני תוהה אם כדאי להתאמץ או פשוט לקבל את זה שזו הדרך שלו. מה אתם מציעים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אובדן - תגובה
מנשה כהן17/02/2011שלום. אובדן היא עובדה קיומית שכל בני האדם חוו, חווים, או יחוו מתי שהוא בחייהם. הדיבור והעיבוד והאבל - יכולים לעזור לאדם לשחרר את הצער ואת הזיכרונות הטובים והפחות נעימים עם האדם שהלך מהעולם, אולי לגלות את המשמעות שהיה לאדם זה בחייו. יתכן שאבל כזה יכול לעזור לו להיפרד וכך יכולה להשתחרר אנרגיית חיים שתאפשר קבלה והשלמה. מה מכל זה אפשרי ומעשי עבור אביך - לא ניתן לדעת. אפשר לנסות לדבר אתו ואל לבו..לומר לו שטוב לדבר על הרגשות במצבים כאלה..האם הכוונה שידבר איתך? או שיש עוד אנשים במשפחה שניתן לדבר אתם. תנסה. תהיה סבלני. אל תחכה לתשובות ברורות. הוא יקשיב. יחליט אם הוא מסוגל. בהצלחה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם זה קרירות??תלמידה01/02/2011
ברצוני לשתף אותכם במשהו אישי. למחנך שלי יש פייסבוק ואנו התלמידים חברים בפייסבוק שלו. אימי מאד סחבקית כזאת, ליברלית ויש לה אמפתיה כלפי מורי. בעבר, ביקשה חברות פייסבוק להיות עם המורה שלי, אך הם כותבים ביניהם בהודעה האישית ולא שכולם רואים. יש ביניהם קצת כימייה וכעין ידידים. לפני כשבועיים היה לו יום הולדת ואנו התלמידים אחלנו לו מזל טוב וכל אחד ואחת כתבה ברכה בפייסבוק שלו. וכמעט לכולם הוא הגיב לכל אחת באותו סגנון: "תודה רבה תלמידתי היקרה." "תודה לך יקירתי". ולכמה תלמידים "תודה לך תלמיד יקר וחמוד" וכד'.הפייסבוק של אמי היה פתוח, מה גם אנו מאד פתוחות וגלויות אחת לשנייה. היא קיבלה תזכורת מהפייסבוק שיש לו יום הולדת. הרגישה צורך גם לאחל לו, אך אחלה לו ובירכה אותו בהודעה האישית. בנוסח: "מזל טוב דוד היקר! שפע ברכות ואיחולים ליום הולדתך" וכו'. הוא ענה לה: "תודה רבה. מרגש. אין מילים בפי". מדוע היה "קשה" לו גם לכתוב לאימי וכמו שכתב לתלמידים "שרה היקרה"? וכד' מדוע רק "תודה רבה. מרגש. אין מילים". מדוע לא נילווה לשם מילות כבוד, מילים של חיבה כפי שכתב לנו התלמידים, הרי גם אמי כתבה לו "דוד היקר".? מה דעתך ?מבלי שאינך מכיר אותם. תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם זה קרירות?? - תגובה
חנה הללי09/02/2011שלום תלמידה
המימד של הפייסבוק יכול מאוד לבלבל.
לכן בואי ננסה לעשות קצת סדר.
קיומן של מערכות יחסים בין המורה לתלמידים היא רצויה וחיובית.
תקשורת טובה תורמת לאוירה ולסביבה לימודית וחברתית טובה בכיתה.
הפייסבוק הינו אמצעי תקשורת נוסף לו יתרונות רבים היכולים לשפר ולהוסיף לתקשורת.
יחד עם זאת הוא גם מסייע לבלבל את היוצרות, מסייע לבלבל את הגבולות.
הן של התלמידים והן של ההורים והמורים.
הכתיבה על ה"קיר", והחשיפה מול כולם מייצרת סוג של יחסים שיטחיים עם העדר אינטימיות.
הקשר שלך עם אמא של הוא קשר של של אם -בת בהיררכיה של קשר בינדורי על אף "הסחבקיות" שעלולה להטעות.
הקשר של המורה עם התלמידים אף הוא קשר הררכי של מידרג סמכויות ואחריות,על אף קיומו של ערוץ הפייסבוק שעלול שוב להטעות.
כמו כן מערכת היחסים של אימך עם המורה ,מעבר לכל מה שקשור אלייך כתלמידה אינה מעניינך .
אם מישהו נפגע ממישהו בעולם המבוגרים אני מציעה שתשאירי זאת להם .ההנחה היא שהם ידעו כיצד להתמודד. סמכי עליהם הם המבוגרים. את המתבגרת,אל תקחי את העלבון של אימך עלייך.נסי להפריד בין מה שקשור אלייך ולבני גילך לבין מה שלא.
שוב סימכי על המבוגרים האחראיים.
בהצלחה
חנה הללי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם זה קרירות?? - תגובה
מנשה כהן09/02/2011שלום. נראה לי שאת כל כך מעריכה, ואולי מעריצה, את המחנך שלך - שאת מייחסת משקל גדול למוצא פיו.
אמך אינה ץלמידה שלו, והוא מן הסתם מסייג את עצמו..נראה לי שאת גם כה מזדהה עם אמא שהיית רוצה בשבילה - מה שיש לך..
אני חושב שאין בדברי המחנך "קרירות"..אלא דוקא התייחסות מתאימה למי שאינו תלמיד שלו
קחי את זה יותר בפשטות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהרינת31/01/2011
לפני כמה שנים יצא לי לראות תכנית בטלויזיה שמדברת על תופעה או מחלה,אני לא זוכרת כ"כ..של נשים צעירות שרואות את עצמן כמכוערות בצורה קיצונית. ז"א שיש להן ראייה מעוותת..לא מדובר באנורקסיה שבחורות חושבות שהן שמנות כשהן בעצם רזות אלא בבנות שנראות בסדר גמור אבל רואות את עצמן כמו משהו מעוות במראה.למשל פנים מאוד ארוכות,אף גדול,מצח קטן בצורה קיצונית,אין פרופורציות בין חלקי הגוף..דברים כאלה..זה משהו מוכר??אם כן אני אשמח לקבל על המחלה הזו קצת מידע..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה - תגובה
חנה הללי09/02/2011שלום רינת
אני מאמינה שעל כל מחלה ניתן היום לקרוא באינטרנט ולקבל מידע רפואי מדעי מקיף שאינו מתחום עיסוקינו.
יחד עם זאת את מתארת תופעה של תפיסת מציאות ותפיסת עצמי עם דגש על דימוי גוף.
כמובן שאנו כמטפלים, מכירים תופעה זו שבאה על רקע ביולוגי,פסיכולוגי,חברתי ותרבותי.
אנו מטפלים בעיקר בחלק הפסיכולוגי , בחלק המנסה ללמד קבלה עצמית,אהבה ואנושיות.
החלק המנסה להפריד בין עיקר לתפל כשהעיקר הוא כמובן החלק של הפנימיות. אנו מטפלים בהדגשת המחירים שהפרט משלם על החיים בתרבות המערבית, הצרכנית.תרבות המונעת בעיקר מאינטרסים כלכליים. תרבות המאצילה ומהללת מודלים שאינם קיימים ועל יד כך משפיעה על התודעה של אנשים ונשים,וגורמת להם לשאוף למודל לא מציאותי.בנוסף לכך כל נושא הפוטושופ והריטוש המוציא למגזינים דמויות לא טיבעיות.
הצורך והרצון לחיפוש אחר המושלם והמיקוד בחיצוני מייצר בנפש תמונות מעוותות מציאות.
אם כך את מתייחסת לעצמך ממולץ טיפול פסיכולוגי דחוף!
בהצלחה
חנה הללי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איזה סוג טיפול מתאים לי ?לילי06/02/2011
אני מחפשת כבר כמה זמן עזרה בכדי להגיע לאיזון פנימי וחיבור לנפש הפנימית שלי .
אני אדם עם רגליים מאד על הקרקע אך עדיין מרגישה לאחר כמה ניסיונות לא מוצלחים אצל פסיכולוג ומאמנת אישית, שהתשובה טמונה בטיפול נפשי הוליסטי מסוג כלשהו. אבל אני טובעת בים האפשרויות ולא יודעת מה יכול להתאים לי.
אין לי אף מכר שהתנסה בטיפולים הוליסטיים נפשיים שאני יכולה לבקש עצה או המלצה ואני לא רוצה לבזבז את זמני או ליפול קורבן לשרלטנים או סתם להיכנס לתחומים אליהם אני לא מתחברת כלל.
האם יש מנחים כלליים אליהם אני יכולה לגשת לספר מה המטרה שלי ועל עצמי כדי שיכוונו אותי לתחום/מטפל שיכול להתאים לי ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איזה סוג טיפול מתאים לי ? - תגובה
חנה הללי09/02/2011שלום לילי
איזון פנימי וחיבור אל הנפש הפנימית זו עבודת חיים.
נשמע שבחלקים המעשיים את מצליחה לתפקד באופן משביע רצון.
תחושות חוסר הסיפוק ,הצורך להקשיב אל ה"קול" הפנימי והחיפוש אחר משמעות ,זו תופעה קיומית מוכרת אצל האדם המודרני .
ברגע שהתעורר בך הצורך לחיות מעבר לקיום הימיומי סימן שאת בתהליך התפתחותי.
מצד אחד תהליך זה ,אמנם אינו נטול סבל , אך מצד שני מאוד משמח כי מקרב אותך אל עצמך . חשוב למצוא אדם שתתחברי איליו ויוכל להוביל אותך אלייך.
כיתבי אזור מגורייך ואולי נוכל להמליץ.
בהצלחה
חנה הללי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאיזה טיפול מתאים לי
לילי09/02/2011תודה על התגובה.
אני גרה באזור חיפה/חוף הכרמל.
אשמח להמלצות ....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהשי20/01/2011
יש לציין שלא ידעתי לאן להפנות את השאלה, אם יש פורום יותר מתאים אשמח אם תעבירו את השאלה לשם. אני בן 25 ויש לי בעיה מוזרה. אני לא יכול להתרכז כשיש אדם בסביבה. עד כאן זה נשמע לא יותר מדי מוזר. הבעיה היא שהתופעה הי ממש קיצונית כלומר עצם המחשבה על לימוד כשיש אדם אחר בבית מעוררת בי פחד. אני מרגיש כאילו האדם שנמצא איתי בבית שולט בי ויכול כל רגע לעשות רעש ואין לי שליטה בזה.. כשאני לבד או שכל השאר ישנים למשל בצהריים אני מרוכז 100%. מה ניתן לעשות? אני לא רוצה לקחת ריטלין יש אפשרות אחרת? אני כבר לוקח פרוזק, יש לכם עצות בשבילי?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה - תגובה
מנשה כהן20/01/2011שלום. חשוב לברר בעזרת מטפל/פסיכולוג מה קורה לך ביחסים עם אנשים, מלבד נושא הריכוז שהעלת. ושאלה: למה אתv לוקח פרוזק? במה הפרוזק אמור לטפל אצלך? יתכן שאתה מרדים את הרגשות שלך. ממליץ לפנות לעזרה/התייעצות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איך אפשר להגיע לטיפול אצל רונה רמוןבת 5821/12/2010
ישלי חברה שהתאלמנה לפני 3 שנים. חפני כחודשיים גם הבת שלה נפטרה.
על המשבר בו היא נמצאת אין צורך להרחיב.
מאוד מאוד היתה רוצה להגיע לסדנא של רונה רמון ולא יודעת איך.
תודה רבה לעזרתכם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איך אפשר להגיע לטיפול אצל רונה רמון - תגובה
חנה הללי22/12/2010
שלום לך
מנסים לברר.
יקח מספר ימים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאיך אפשר להגיע לטיפול אצל רונה רמון - תגובה
חנה הללי16/01/2011שלום לך
לרונה רמון אתר אינטרנט. ניתן למצוא בגוגל.
יש להכנס לחלון של יצירת קשר ולהשאיר פרטים.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהרוני05/01/2011
אני בחורה בת 24, ביום יום עובדת בעבודה קבועה.
קודם אציין שאני מטופלת ע"י פסיכולוג (לא תקופה ארוכה).
אודה לעצתכם, הפסיכולוגים:
אני חשה שיש לי בעיה חברתית לא פשוטה בכלל (אציין שבילדותי סבלתי מהצקות, קריאות גנאי, וחרם ע"י ילדים אחרים למשך כמה שנים טובות) שמעיבה עליי מדי יום.
למעשה הדבר מקשה עליי בלהתקדם בחיי, למשל בלרצות ולשאוף זוגיות ולטרוח לשם כך, ודאי שבדבר מעורב פחד גדול.
גם כשאני כעת מתעניינת בתחום לימודים מסוים, אני מאוד חוששת לדברים מסוג: "אם בסופו של דבר אשתעמם מהלימודים שאולי אבחר" "אם לא אסתדר חברתית" "אם ארצה לעזוב פתאום באמצע מסיבה כזאת או אחרת".
על מנת להקל על תגובתכם אציין שבסה"כ אני בחורה שעובדת כל יום, את שרותי הצבאי מילאתי כראוי וגם די נהניתי מהסטאטוס החברתי בתקופת המדים (על אף קשיים התחלתיים), סיימתי 12 שנ"ל, בחורה די מוכשרת הייתי אומרת סה"כ, אך הפן החברתי בחיי מעיב עליי עד מאוד וגורם לי לחששות גדולים.
אני חשה סגורה מאוד.
אשמח לתגובה מקצועית,
תודה רבה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה - תגובה
מנשה כהן05/01/2011שלום רוני. החוויות שעברת בילדותך כנראה "נרשמו" בפנים ומייצרות חוסר בטחון בעצמך ובהתקדמות שלך בעבודה, בזוגיות ובחברה. כאילו הפנמת דחייה ובקורת ועכשיו מה שהפנמת חוזר אליך עם "קולות" פנימיים של ספק עצמי. האם היו בחייך דמויות חיוביות - למשל הורים או אחים? אנשים קרובים מהם קבלת תמיכה ועידוד?
הספק העצמי מבטא עצמו כחרדה שאומרת הרבה "אם"..אם ואם.. ואולי חסרה יד מרגיעה ומעודדת. מאחר שאת בטיפול פסיכולוגי - אני מניח שתוכלי שם להביא את עצמך ואת פחדייך ולהתגבר על הספק ביחד עם במטפל שלך..אולי תכתבי לך קצת , אם את אוהבת להתבטא בכתב..חוויות חיוביות שהיו בכל זאת בשנות חייך..מה הרגשת שם ומה עודד אותך. גם חלומות כדאי לרשום ולהביא לטיפול..בגיל הזה שלך אפשר לעשות מעין התחלה חדשה..RESTART
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהאילנה29/12/2010
אני בת 45
אני בתקופה של התמודדות עם פוסט טראומה של ניצול ארוך שנים (שקרה בבגרותי).
שנים ארוכות אני מתקשה להימצא בחברה לאורך זמן מבלי שחשה שמתאמצת ומעמידה פנים, ותמיד מחכה לרגע ההתבודדות בתוך עצמי. עד כה ייחסתי זאת לתגובה הישרדותית לניצול שעברתי.
אבל עתה, אני חוששת שיש לי הפרעה נרקיסיסטית. הקרובים לי מרבים לומר לי שנים שאני אגואיסטית ואגוצנטרית, שהעולם סובב סביבי, ושאיני מתעניינת באמת בסובבים אותי.
בתקופה האחרונה אני מייסרת את עצמי על כך, על שלא מצליחה להשתנות, ויש בי חרטה וצער עמוק על חיי ויחסי לבני האדם הקרובים לי.
אני תמיד חייכנית ומנומסת ותמיד יש לי יחס של כבוד כלפי כל אדם (ויש לי בעל אוהב וסובלני! וחברים שאוהבים אותי מאוד!), אך ביני-לביני אני רק רוצה שיעזבו אותי במנוחה, ולעשות רק מה עושה לי טוב ושישרתו אותי ויעשו בשבילי.
השאלה שלי פשוטה:
האם נרקיסיסט אמיתי יכול לייסר את עצמו על היותו כזה עד כדי ימים של בכי על כך שהוא "דפוק"? כמו כן, איזה טיפול יכול לעזור לי?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה - תגובה
מנשה כהן29/12/2010שלום אילנה.מהתיאור שלך נראה לי שלא מדובר באישיות נקרסיסטית. כמו שכתבת, אישיות כזאת אינה מתייסרת כל כך ברגשות אשמה; להיפך, האחרים הם אלה שאשמים/אחראים. מה שנראה הוא שנפגעת רגשית מתקופת הניצול הרגשי וכנראה לא טיפלת בזה, או לא טיפלת בזה לעומק. האם היית פעם בטיפול פסיכולוגי? לפעמים התוצאה של טראומה מיחסים של ניצול היא עמוקה והנפגע מתקשה להתאושש ולחזור לשגרה ביחסים עם אנשים. הוא יכול להיות בהתגוננות והמנעות מחשיפה וקרבה - תוצאה של הטראומה.
מציע לך לפנות ליעוץ אצל פסיכולוג קליני. לספר מה עבר עליך ומה שאת מרגישה בחייך בשנים האחרונות. לבקש משוב וכיוון להתמודדות עם הקשיים הרגשיים והאם טיפול יכול לעזור.
ממליץ לפנות לעזרה ולא להישאר לבד ולייסר את עצמך..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהטלי16/12/2010
שלום מעוניינת בייעוץ אני בת 30 רווקה מהצפון ללא מקצוע כיום לא עובדת ובמשך 10 שנים עברתי המון דירות ועבדתי בעבודות מזדמנות לרוב פוטרתי מעולם לא עבדתי במקום מעל חצי שנה לימוידם ניסיתי אך ללא הצלחה ,נראה שיש בעייה לימודית וקושי משמעותי בחשביה כמותית. בילדות חוויתי הזנחה ואלימות פיזית ומילולית בבית וכיום יש נתק מחולט ושום קשר עם אף אדם במשפחה,יש לי קשיים כלכליים וחברתית אני מרגישה מאד בודדה בעולם ולא יודעת למי לפנות כדיי להפיג את הבדידות בדמויות הוריות שאפשר לדבר איתם.
אני נוטלת כדורים נוגדי דיכאון שקצת מקלים וסובלת מדיכאון מזו'רי אני מחפשת טיפול פסיכולוגי כזה שיתמקד בשתי הבעיות העיקריות שלי היכולת להתפרנס ולהתמיד במקום עבודה יציבה ,ללמוד תחום שאמצא בו עניין אני לא מוצאת שום תחום כזה ומרגישה אבודה ואין לי למה לקום בבוקר ואני ישנה המון שעות.
והדבר השני הוא הטיפול בזכרונות הילדות הקשים ובהשלמת הבדידות שיש לי מבחינת משפחה שלעולם לא תיהיהכדיעו ילדים שחוו הזנחה בילדות חווים בהתבגרות דכאונות.
איזה טיפול יתיאם לי? איזה מטפל יתאים לבעיות הללו?
אני ללא אחזוי נכות כי מצבי לעיתים מתנדנד ולא הייתי מאושפזת ,ברווחה לא עזרו לי וגם דרך עמותות לא מצאתי תמיכה או קבוצות תמיכה לאנשים במצבי אני מחכה לטיפול בשרות הציבורי בגלל קשיים כלכליים וייתכן שזה ייקח חודש או יותר ובינתיים מאד קשה לי.
אודה לכם על הייעוץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה - תגובה
מנשה כהן20/12/2010שלום טלי. את מתארת מצב בו חברו יחדיו הרבה גורמים שמחלישים אותך - העדר שייכות, קושי כלכלי, בדידות, חוסר התחברות לאורך זמן למקום/עיסוק אחד, וזכרונות מטרידים מחייך בילדות. אני מנסה לחשוב - אם יש דברים שמעודדים או מחזקים אותך - חברים, מקמות שאת קשורה אליהם, תחומי עניין - כמו בע"ח, סביבה, בישול - כדי שתוכלי לפתח קשר לדברים.
נראה לי שאת זקוקה לטיפול שילווה אותך ביצירת שייכות, בחירה מקצועית, קשר זוגי וכל מה שאדם צריך כדי להיות ולהרגיש שלם עם עצמו.
טיפול קבוצתי יכול בהחלט להתאים. שולח לך לינק לנושא, ומקווה שתמצאי.
האם את יכולה לשלם לטיפול של פעם בשבוע? האם את חברה בקופ"ח כללית? מאוחדת?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם טיפוסים רגישים?