מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- תגובת השכןסמדר13/07/2012
כשפגשני את השכן שלי אדם נשוי בערך בן 50, ושיתפתי אותו שלאימי יש יום הולדת והוא אכן מוזמן. הוא אודה לי על כך ולציין שאמי בת 57, והדגשתי זאת בפני השכן, אז הוא הגיב: "צעירה אההה"??, הייתי פשוט המומה, לא הבנתי לרגע מדוע אמר זאת, מה זה "צעירה" היא הרי לא צעירה אולי נראית קצת צעירה מגילה., אז למה הוא התכוון שאמר: בצורת שאלה וחייך אלי:: "צעירה אהה"???. לא ברור לי ולא ידעתי מה להגיב, אז אעדפתי לשתוק. מה דעתך?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למנשה - מחכה לתשובה. תודה.
אסנת15/07/2012* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובת השכן - תגובה
מנשה כהן16/07/2012שלום. אולי צריך להתייחס לדברים מסוג זה במידה של הומור. לא לכל דבר שאדם מוציא מפיו הוא רווי משמעות עמוקה. זה אפילו קלישאה לומר "הו..כמה היא צעירה"..מה בעצם מפריע לך?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאומר לך מדוע..
סמדר18/07/2012כי לפי דעתי יש לתגובתו מספר פרשניות לכאן או לכאן והן: 1. אולי כאילו מלגלגל עליה שהיא בעצם לא צעירה והתכוון הפוך., לכן אמר "צעירה אהה" כאילו לשמוע את דעתי?
2. אולי רוצה למסור מסר דרכי לאמי שלקח בחשבון שאספר לה שהוא אמר שהיא נראית צעירה וקשה לו בפני (היות ואני הבת שלה )להשחיל את המילה "נראית"?
3. ואולי בעצם יש פרשנות אחת בלבד לשפת הגברים שאיני יודעת על מה התכוון ואולי זה בעצם התכוון במובן החיובי כי אחרי הכל אמי נראית טוב ומאד צעירה לגילה.מה דעתך?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאומר לך מדוע.. - תגובה
מנשה כהן18/07/2012שלום. כל פרשנות היא אפשרית. לא בטוח שהוא עצמו יודע בדיוק בדיוק למה התכוון. כל תגובותינו מתבססים על פרשנות שלנו למה שרואים או שומעים. אפשר לקחת גם דברים כפשוטם, ולראות בהם התייחסות ו"הזמנה" לשיחה..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלום לכםש.08/07/2012
אני בחור עם נכות קשה,ועם קושי רב בדיבור.
אני נורא חברותי, ורוןצה קשרים וידידים וכו'. אבל אנשים נרתעים ממני.
האמת, יכול להבין אותם - אכן יש לי חזות מרתיעה.
אבל הדחייה עדיין נורא כואבת.
לפעמים אני בוכה מזה.
מה לעשות כדי ליצור בכל זאת קשרים כלשהם?.
ובעיקר, איך להתמודד עם עם הצב הרב, שבא בעקבות הדחיות.
יש דרך להתמודד איתו?.
חשבתי על טיפול פסיכולוגי.
כמו שאתם מבינים, אני צריך לדבר עם מישהו, לשפוך את הלב.
אבל מה אעשה עם הפסיכולוגית לא תבין את הדיבור שלי?.
ובינינו, הטיפול לא ישנה אנשים אחרים ואת יחסם אלי, אז מה הטעם בטיפול?.
רוצה להבהיר, שאני עצמי אשקיע הרבה בטיפול מבחינה נפשית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום לכם - תגובה
מנשה כהן08/07/2012שלום. מדבריך אפשר לראות שאתה מבין את המורכבות במצב שלך.
אבל להישאר לבד עם העצב, הבדידות והדחיה רק מעצים את הכאב. בטיפול פסיכולוגי לא משנים אחרים ואת העולם. הטיפול יכול לעזור למטופל להתמודד עם מצבים מלחיצים טוב יותר, לפתח יכולת לשפר את תפקודו, לשחרר לחץ, ולהאמין יותר בעצמו. אתה יכול לבוא עם מחשבון ולהשלים את הדברים, אם לא היי מובן, בעזרת כתיבה, כמו שכתבת כאן.
אולי אתה מכיר את האמירה בה פונים לבורא שיעזור לקבל מה שלא ניתן לשנות, שיעזור לשנות מה שאפשר ואת היכולת להבחין ביניהם.
אני חושב שכדאי לך לפנות למרות ההסתייגויות שלך
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סתירה בהתנהגות?שואלת03/07/2012
ביתי סיימה השנה את לימודיה בתיכון. מחנך הכיתה השקיע מאד בביתי, מאד העריך אותה, העריץ והיה נוהג לפטפט איתי עליה בכל הזדמנות שרק יש. לעומת זאת בהפסקו היה ניגש לביתי והיה מפרגן ומחמיא לה עלי.שלחתי עם ביתי מתנה עם עוד כמה הורים, כתבתי מכתב תודה, והוא החזיר לי חזרה מכתב מסר לביתי וכתב: שהיה מרוצה ממנה ושתמשיך להצליח בהמשך..והוא הרי סיים איתה ולא ילמד אותה יותר אז הופתעתי שכתב לי: אשמח אם תשמרי על קשר. הרי מדוע רוצה בקשר אם ביתי כבר לא תלמד בבית הספר הזה, סיימה ללמוד, ולעומת זאת ביתי אמרה לו (אולי בצחוק) אתה יכול מאמי להיות חבר פייסבוק שלה והיא תאשר לך , והוא לא ענה וגם לא ביקש. מה הסיבה ואם רוצה להיות בקשר מדוע לא מבקש להיות חבר פייסבוק ומצד שני כותב שישמח אם אשמור איתו על קשר.. אין לי בעייה לאשר חברות אם היה מבקש, אבל בעצם לשם מה? מה אני כבר יכולה לדבר איתו כשהבת שלי כבר לא תלמד אצלו? ומדוע כתב לי "אשמח אם תשמרי על קשר"?? מוזר..מה דעתך ותודה על העזרה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סתירה בהתנהגות? - תגובה
מנשה כהן03/07/2012שלום. אפשר למצוא הרבה סתירות בהתנהגות של בני אדם בכלל. אולי גם אצלו, לכאורה. אבל מהי "סתירה" בעצם? המורה מאחל לבתך הצלחה בהמשך - אז מה הבעיה? ואולי מצאת חן בעיניו והוא מעביר מסרים שונים דרך בתך? אלה הם החיים.הם מורכבים. אנשים מתקשרים בכל מיני רמות ולא הכל במישור של התקשורת המודעת. תגבשי עמדה: לא להתייחס אם אינך מעוניינת בקשר אתו, וכן להגיב אם מרגיש לך נוח ובטוח.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההבהרה
השואלת03/07/2012רציתי להבהיר: איך הוא כותב (פעמיים) שהוא ישמח אם אשמור איתו על קשר (למרות שביתי כבר סיימה ללמוד אצלו ולא תלמד יותר אצלו) ולעומת זאת אינו מוכן להיות פעיל בפייסבוק? לא ברור לי..הרי בהודעה האישית אף אחד לא רואה מה הוא כותב זה הרי לא חשוף לכולם.אז איך אפשר לשמור על קשר? קשר יכול להיות דרך התכתבות או דרך דיבור בטלפון, כך שלא ברור לי. לכן כתבתי שיש פה סתירה.תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההבהרה - תגובה
מנשה כהן03/07/2012שלום. הדברים שלך הם הגיוניים אבל מי אומר שכל מה שעושים ואומרים הוא "הגיוני"? יש גם רגשות, ויש עניין ויש משיכה, ויש חיזור..את בטח יודעת שזה קיים. האם יש משהו "הגיוני" במשיכה או באהבה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסליחה עדיין לא ענית לשאלתי..
השואלת03/07/2012אם יש משיכה, חיזור וכד' אז מדוע מסרב להיות חבר פייסבוק,? בשבילי הוא לא מעוניין בקשר, אז מדוע מציין פעמיים במכתבו: "אשמח אם תהיי בקשר"-??עבורי אם לא מעוניין להתכתב איתי (נאמר) בהודעה האישית, אז לא מעוניין בקשר, אולי סתם כתב מתוך נימוס בלבד.?? . קשר כזה אני מוותרת לחלוטין. אני פשוט לא מבינה מדוע היה צריך לכתוב לי: "אשמח אם תהיי בקשר" אחרי שכבר ביתי סיימה ללמוד ולא תלמד. מוכן להסביר לי?? הרבה תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסליחה עדיין לא ענית לשאלתי.. - תגובה
מנשה כהן04/07/2012שלום. לצערי לא יכול "להסביר" למה הוא אומר ככה ולא אחרת. תצטרכי לשאול אותו בעצמך. את מעדיפה בפייסבוק והוא מעדיף אחרת..אי אפשר להסביר דברים כאלה מהצד. תצטרכי להיכנס למים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פסיכולוגיה הוליסטיתירון25/06/2012
האם תהליך פסיכולוגיה הוליסטית כולל שימוש בהיפנוזה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פסיכולוגיה הוליסטית - תגובה
מנשה כהן26/06/2012שלום. היפנוזה היא תחום בפני עצמו ולא מסווגת לתחום זה או אחר בפסיכולוגיה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חרדהרעות14/06/2012
יש לי בעיה בהקשר לבחילות,
קרתה אצלי טארומה אצל חברה בבית,ששם התחילה לי הבחילה מאז אני לא מצליחה להכניס לפה אצלה בבית כלום ,ולא אוכל ואני מרגישה שאני לא יכולה לאכול וששם יש לי בחילה ואני חושבת כל הזמן על הבחילה וזה מכניס אותי ללחץ נוראי,מה אני יכולה לעשות בקשר לזה?
ובבית אני גם לפעמים אוכלת ויש לי בחילה שאני חושבת על הבחילה כל הזמן, ובעיקר זה קורה לי במקומות ציבוריים שאני מפחדת לאכול בגלל המחשבה של הבחילה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חרדה - תגובה
מנשה כהן14/06/2012שלום. לפי התאור שלך, את חווה סוג של טראומה. משהו קרה שם אצל החברה - האוכל, היחסים, הבית - משהו שנפתח אצלך ואת חווה את הבעיה הלאה.
להבנתי יש צורך בקבלת עזרה מקצועית של פסיכולוג - לברר ולשחזר את התמונות והאירועים במפגש עם החברה. אולי תזהי את הרגע או הגירוי או הנסיבות בהן הופיעה הבחילה. אולי יש חוויות בעברך הקשורות לבחילה. חשוב לזכור של"בחילה" יכולה להיות משמעות סמלית: לפעמים בא לנו "להקיא" משהו או ממשהו. הגוף מגיב לרגש מסוים שלא הצלחנו לבטא במילים
אפשר לטפל בזה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה
רעות14/06/2012הבעיה אצלי היא שאני הולכת לפסיכולוגית והיא מנסה לתת לי כלים ולפעמים זה מצליח
אבל הבעיה אצלי שאני פתאום באה לאותה החברה הבחילה ישר שוב מתעוררת אצלי ובמיוחד כשאני אוכלת אצלה אני לא מסוגלת להכניס כלום לפה מהמחשבה על הבחילה
ואני ממש רוצה שזה יעבור לי ושאני אוכל לאכול אצלה כרגיל בלי פחד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה - תגובה
מנשה כהן14/06/2012שלום. זה לא עניין של "כלים". צריך להיכנס ליחסים שלך אתה. מה שאת לא רוצה לחשוב או לדעת, הגוף יודע ואומר את דברו. מה הדברים שהגוף אומר - יש לברר בטיפול. או שזהו עניין ביחסים שלך אתה, או שהיא מעוררת אצלך חוויה לא מודעת, ביחסים, אולי עם אמא, אולי בענייני אוכל...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה
רעות14/06/2012אני חושבת שאני צריכה להחליף פסיכולוגית כי אני מרגישה שאולי זה פחות עוזר
או שאולי זה עוזר ואני לא שמה לב
הבעיה אצלי שמאז שאני חוויתי את הטראומה תמיד שאני באה לאותה חברה שאני מאוד קרובה אליה אז יש לי בחילה והתרגשות אצלה בבית, ולחץ ולפני האוכל במיוחד.
אני הבנתי מהפסיכולוגית שלי שאני צריכה לשלוט ברגשות שלי ושמה שיש לי זה פסיכוסומטי הבעיה אצלי מאוד קשה ובגלל זה היא באה לידי ביטוי אצלי באוכל במיוחד אצל אותה חברה ואז שאני בבית זה קורה לי לפעמים גם אבל אצלה זה במיוחד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה - תגובה
מנשה כהן15/06/2012שלום. לצערי לא נראה לי שהעניין הוא "לשלוט ברגשות" מול החברה. צריך לשחרר פלונתר ביחסים ביניכן, או משהו שהיחסים ביניכן מעורר אצלך מעניינים רגשיים לא סגורים בעברך.
וגם "פסיכוסומטי" בהקשר שלך אומר שהגוף מדבר וצריך להקשיב לו ולתרגם את הדברים לשפת המילים והרגשות כדי לשחרר..ולא לתת לזה שם ולהרגיש לא נוח עם זה שזה "פסיכוסומטי"..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלוםנעמה13/06/2012
תוכלו להסביר לי מה זה ביבליותרפיה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום - תגובה
חנה הללי15/06/2012נעמה שלום
ביבלותרפיה היא כלי טיפולי באמצעות טקסטים ספרותיים,שירה,אגדות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיהדנה31/05/2012
שלום.. יש לי בעיה די אישית אך ברצוני לקבל מענה.
אני נשואה מזה כחמש שנים לבעל מקסים אוהב ותומך . העניין הוא שבחצי שנה האחרונה ירד לי כל החשק מלקיים יחסי מין איתו , הוא לוחץ ורוצה ואני מבינה זאת.. זה לא שאני לא נמשכת או לא אוהבת אותו אלא יש לי בעיה מאוד נקודתית עם העניין של מין . כאילו כלא מסוגלת שייגעו בי.. מה עליי לעשות? ואיך עליי לגרום לו להפסיק עם כך? האם זו בעיה שיש פתרון לה? תודה, חני.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעיה - תגובה
מנשה כהן04/06/2012שלום. נראה שאכן יש עניין שנחוץ לברר לעצמך. אולי עם איש מקצוע, פסיכולוג קליני. להבין מה קורה לך בינך לבין עצמך, ומה קורה לך בינך לבעלך. מה קרה שיצר את השינוי? "לגרום לו שיפסיק" יכול ליצור בעיה נוספת ביניכם. את רוצה ש"יבין" כנראה, וזה אומר שיקבל את המצב החדש ללא דיבור. נסי לשחזר את התקופה האחרונה שבה הופיעה הבעיה..מה היו הנסיבות. מה קרה אצלך בפנים, או מה קרה ביניכם. הפתרון הוא התייעצות מקצועית..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תגובת מחנךאמא20/05/2012
לבתי בת ה-17 לאחרונה נהיו קשיים בלימודים ובהתנהגותה מה שלא היה בעבר. יזמתי פגישה עם מחנך כיתתה, שוחחנו המון עליה. למחרת, לתדהמתי הרבה, כתב לי אס.אמ.אס "נהניתי מאד מפגישתנו אמש. ". מוזר בעיני. מה זה אמור היה להביע? ואגב ביתי בעבר, ציינה בפני ש-3 פעמים ניגש אליה המחנך בהפסקה ואמר לה: "יש לך אמא לתפארת,ראוייה להערצה". ביתי ענתה : "תודה" ובזה נגמר. הייתי קצת במבוכה לכן לא הגבתי לו בכלל. מה דעתך ותודה על התגובה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובת מחנך - תגובה
מנשה כהן21/05/2012שלום. על פניו, המחנך העביר את התקשורת למישור אישי, ובכך אולי חצה גבולות של טעם טוב. אולי מצאת חן בעיניו, או שהוא רגיל לתת הערכות וציונים. השאלה האם בתוך השיחה קבלת התייחסות לעניינים הקשורים לבתך שהדאיגו אותך...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכן, אבל..
אמא21/05/2012כן קיבלתי. אבל לא במאה אחוז יצאתי מסופקת, מאחר ואני אוהבת יותר פירוט. בוא נאמר: 95 אחוז שסיפק לי תשובות על ביתי וגם חידש לי דברים שלא ידעתי גם משמחים וגם לא. לא ברור לי מדוע זה מספר פעמים ,ניגש בהפסקה לביתי ואומר לה: "יש לך אמא לתפארת. היא ראוייה להערצה". לא מספיק לומר פעם אחת.?. במשך החצי שנה האחרונה, חזר על משפטים אלו כ-3 פעמים. תמוה בעיני. אמרתי לביתי אם שוב יגיד לך תעני לו בחיוך: "סליחה, אבל נדמה לי שכבר אמרת לי את זה לא פעם אחת", ואז אולי זה יביך אותו ויפסיק עם זה. מה דעתך על הנ"ל ותודה על עזרתך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רציתי לשאולרעות06/05/2012
האם פסיכולוגיה הוליסטית יכולה לעזור לי להתגבר על פוביה מחתולים ממנה אני סובלת מגיל קטן?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רציתי לשאול - תגובה
מנשה כהן06/05/2012שלום. לא נראה שזה תחום מומחיות של פסיכולוגיה הוליסטית. צריך פסיכולוג קליני שמתמחה בנושא של פוביות, אולי גם היפנוזה. תרשמי שאלה בגוגל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סובלת בחברת בעלייפעת16/04/2012
אני ובעלי בסביבות גיל ה-50. בעלי יותר דומיננטי חברתית, תמיד גונב את ההצגה, אנשים מכרכרים סביבו, מגלים התעניינות בו, מאחלים רק לו מזל טוב (חלק מהאנשים) כשנולד נכדה ואני מרגישה במחיצתו התעלמות טוטלית. גם כשאני יוזמת שיחה בחברה, אנשים עונים מתוך נימוס אך ממשיכים לפטפט איתו. אני מרגישה דחוייה בשנים האחרונות וזה רק הולך ומחמיר. יש לי מה להציע, אך אין לי פידבק מהאנשים. לבעלי אין פיתרון לתת לי. כל הזמן רק מכבדים ומתעלמים ממני ולא שעשיתי כל רע לאף אחד. בעיקר אני מרגישה בודדה ועצובה כשאני נמצאת איתו באירועים חברתיים. החלטתי למזער את סיבלי, לשלוח את בעלי לבד לאירועים לאנשים שאחד מבני הזוג לא מתייחס אלי כל השנים, אז אין לי את הרצון לכבדו באירוע שלו ולמרות שקיבלנו הזמנה לשלוח את בעלי לבד. כשאני מקבלת הזמנה לחתונה וכד', אני מוכנה להצטרף עם בעלי אך ורק בתנאי ששני בני הזוג יודעים לדבר, לשוחח איתי ולגלות התעניינות עד לאירוע שלהם ואם אחד מהם אך ורק מתוקשר עם בעלי ולי בקושי אומר שלום - ממש לא בא לי לבוא לאירוע של אותו אדם. האם אני מגזימה? האם יש לי בעייה? או בעצם אני צודקת. מי שמכבד אותי , מתוקשר איתי עד לאירוע, אני מוכנה להשתתף באירוע שלו. קשה לי לראות את אחד מבני הזוג שמדבר המון עם בעלי ואני אויר בשבילו, רק בגלל שיש לו שפה משותפת איתו. לפחות לומר: מה שלומך יפעת ולגלות התעניינות מתוך נימוס, אז גם זה לא? אך ורק לומר לי שלום ופתאום לבוא לאירוע שלו?!. לבעלי אין פיתרון איך לעזור לי והחלטתי לשלוח אותו לאירועים לבדו, לאלו שלא מיחסים אלי חשיבות עד לאירוע שלהם. שני בני הזוג חייבים לתקשר איתי. אם אחד מהם קר- אשלח את בעלי לבד. אני פשוט סובלת. לא כיף לבוא לאירוע ולהרגיש זר, ודחוי והצל של בעלי. מה דעתך ותודה רבה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מדוע לא עונים???
אחת23/04/2012* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסובלת בחברת בעלי - תגובה
מנשה כהן23/04/2012שלום. אילו היית מעלה את הדברים בפגישה - הייתי שואל אותך איך הגעת למצב הזה שמתעלמים ממך וכאילו לא רואים אותך? איך היית עם בעלך בתחילת הקשר? האם זה היה אחרת? משהו נעלם? השתנה? האם הוא עצמו גם מתעלם ממך? ואיך היית כנערה ובחורה לפני שהכרתם? לשאלתך - יש בעיה אבל אני מנסה להבין אתך איך היא נוצרה..
תחזרי לכאן..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובות לשאלותיך
אחת23/04/2012כשהייתי נערה/בחורה הייתי מחוזרת, אך בתוך תוכי אני טיפוס (עד היום) ביישני וחסר בטחון עצמי. בעלי אינו מתעלם ממני, אך איני מבינה מדוע בשנים האחרונות יותר ויותר איכפת לי מהאנשים, נהייתי רגישה עד מאד , חשוב לי לקבל גם את הפוקוס כפי שבעלי מקבל, וזה הולך ורק מחמיר. נכון שהוא חברותי יותר, יש לו חוכמת חיים יותר מאשר לי יש, כנראה יש לו מה להציע לכן נדבקים ומתייעצים איתו. גם לי יש מה להציע אך לא באותו "מינון" כפי שיש לו. אני חייבת שאנשים יזמו איתי שיחה ולא ההיפך, וכשהם מתחילים ליזום שיחה, אני נפתחת עד מאד. קשה לי בחברה ליזום ראשונה שיחה וזה היה מאז ומתמיד. אני חייבת ששני בני הזוג ידברו איתי ואם אחד מהם מתעלם בגלל שהוא טיפוס סגור או שאין לו כלל כימייה איתי ורק מדבר עם בעלי - קשה לי מאד לכבדו ולבוא לאירוע שהוא מזמין אותי. אני חייבת שגם הבעל וגם האישה יהיו חמים כלפי. מי שלא מכבד אותי , מגלה אמפתיה כלפי גם אם לא קשור אלי - החלטתי להתנהג בהתאם ולא לכבדו. ולאחרונה , איני יודעת מדוע חשוב לי שכל זוגות החברים חיבים גם הבעל וגם האישה לגלות אמפתיה כלפיה ואם אחד קריר, יש בי צורך נקם לא לכבדו כלל וכלל. ובעלי לא כזה מתחשבן וגם לא איכפת לו אם אחד מבני הזוג קריר אליו. איני מבינה מדוע בתקופה האחורנה כה השתניתי וכל כך מתחשבנת עם הזולת. כולם חייבים להיות נחמדים כלפי ולא- אני כאילו מחכה להם בסבוב ומחזירה לכם בהתאם. בעבר, הייתי משתדלת להיות חברתית, אך אני מגלה שזה חד כוון מצידי. לכן, נשברתי ואני חייבת שזה יהיה דו כוון.כמו בטנגו יש שניים. אם ירדת לסוף דעתי, מה דעתך על הנ"ל? האם הגיל גורם לרגישות יתר? מאד מתחשבנת עם כל אחד ומאד דוגלת ביחס שיהיה הדדי. תודה על התמיכה והעיצה שאקבל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובות לשאלותיך - תגובה
מנשה כהן24/04/2012שלום
הרושם מדבריך שיצאת באחרונה ממחבוא בו היית שנים רבות. כאילו "התעוררת" והתחלת לשאול מה אתי? ולמה אני לא מוערכת? למה לא רואים אותי?
אבל התחלת לדרוש את זה! כתבת כמה פעמים "אני חייבת" שיפנו אילי, שיזמו, ששני בני הזוג ידברו אלי וכו'..דרישה ביחסים מעוררת התנגדות ואת משיגה תוצאה הפוכה!..את כאילו מעמידה אנשים במבחן. צריכים לעמוד בתנאים שלך, ואם לא אז תפני להם עורף..
נראה שכדי לשנות את היחסים בכיוון שאת רוצה - את עצמך צריכה לשנות גישה. לא לחכות ולהעמיד תנאים. תעשי עם אחרים מה שאת מצפה מהם..
נסי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה
אחת24/04/2012מגיע לך צל"ש. ממש הגדרת במאת האחוזים את מצבי. אז לידיעתך, חלק מהאנשים/החברים בהם אני הייתי היוזמת, ותמיד מגלה התעניינות בהם ותמיד אומרת מזל טוב, אני רואה לאחרונה שזה כל הזמן בא רק מהצד שלי, אז החלטתי לשנות את עצמי שאולי הם יבינו שהשתניתי בעקבות התנהגותם,ובשאיפה שהם עכשיו יהיו כמו "יפעת", כאילו ללמדם לקח, אולי להענישם??. כי אני מצפה כל הזמן שיהיה פידבק, ולא יתכן שרק אני אפרגן, ויזום וכד', והצד השני כאילו לא איכפת לו אם נולד אצלינו משהו וכו'. אני מנסה לחקות את הזוגות הפאסיבים. אולי זה ישמע ילדותי??? לא יודעת. אבל כך יש בי לאחרונה צורך "לנקום בכל מי שלא מגלה אמפתיה כלפי בשעה שעד כה אני הייתי הנחמדה כלפיהם. בעקבות זה שהאנשים יראו שהשתניתי, ידלק אצליהם נורה אדומה ואולי יחכימו ויבינו שזה בעצם מגיע להם וזה בעצם הדדי ואולי בעקבות זה ישתנו. מה דעתך על הנ"ל. תודה וחג עצמאות שמח.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה - תגובה
מנשה כהן25/04/2012שלום. נראה שאת מאד כועסת, ומבטא את הכעס בנקמה ודרישה מאחרים, רוצה שהם יתהגו "יפה", כמו יפעת. חושב שזו לא הדרך. קודם לא ראו אותך. עכשיו את לא רואה אותם. הכעס עוזר לך "לצאת" מהמחבוא ועכשיו הוא יפריע לך להשיג את מטרתך: ליצור קשר של הדדיות עם אחרים...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- משרד הבריאות נגד דמיון מודרךליאת09/04/2012
הבנתי שמשרד הבריאות לא מרשה לפי חוק ההיפנוזה דמיון מודרך, זה נכון?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר משרד הבריאות נגד דמיון מודרך - תגובה
מנשה כהן10/04/2012שלום. לא ידוע לי על חוק כזה. יתכן שתחום הדמיון המודרך הוא כה פרוץ שכל אחד יכול לעשות בו שימוש, ובהעדר מומחיות יכול גם לגרום נזק.
דמיון מודרך הוא חלק מתהליך היפנוזה וקשה לשים גבול מדוייק בין היפנוזה לדמיון מודרך
אני מניח שאם יש חוק כזה הוא נועד להגביל את המטפלים שלא עברו הכשרה שאושרה ע"י משרד הבריאות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלההגר14/03/2012
איפה ניתן ללמוד לניות פסיכולוגית הוליסטית? אני צריכה קודם ללמוד פסיכולוגיה ואז הוליסטיקה?
רוב תודות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה - תגובה
מנשה כהן19/03/2012שלום. פסיכולוגיה הוליסטית היא יותר גישה מאשר שיטה אקדמית סדורה. צריך ללמוד פסיכולוגיה ובהדרגה למקד את העניין בכיוון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה זה בעצם הוליסטיות?חדווה04/03/2012
מה פירוש השם? מאיפה זה מגיע?
זה קשור ברפואה יסינתי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מה זה בעצם הוליסטיות? - תגובה
מנשה כהן19/03/2012שלום. המונח הוליסטי מכוון לשלם, לאדם כשלמות של גוף-רוח-נפש.
הרפואה הסינית יכולה להיחשב הוליסטית כי היא מתייחסת לאדם כמערכת של גוף נפש רוח., בה כל התנסות יכולה להתבטא בכל מקום במערכת [ דרך המרדיאנים למשל]
אפשר להכניס את המונח לגוגל ולקבל עוד מידע* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חלוםקרן21/02/2012
שלום
תוכלו להגיד בבקשה כיצד הפסיכולוגיה ההוליסטית מפרשת חלום חוזר על שיניים נושרות או חלשות?
תודה רבה לכם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חלום - תגובה
מנשה כהן22/02/2012שלום. פרוש עקרוני של חלום כזה הוא שהחולם עובר חוויה רגשית שמחלישה אותו ואת יכולתו להתמודד. יכול להיות שרק חששות מאובדן כוח או זהות. חלום חוזר אומר שהנושא לא פתור והחולם צריך לטפל בבעיה שמטרידה אותו
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיה נפשיתרון12/02/2012
אני בחור בן 21. בעייתי גופנית אך אחרי שעשיתי את כל הבדיקות הדרושות האורולוג שלי ועוד רופאים משוכנעים שמדובר בבעיה פסיכולוגית שנובעת כנראה מתת המודע ומחשבות שאני מדחיק וגם סבלתי מדיכאון בעבר .הבעיה הגופנית היא שכבר כ3 שנים היא שמיד אחרי שפיכה ולפחות שבוע אחריה אני מרגיש תופעות כמו כובד בראש, חוסר זיכרון, חוסר רגש בחזה, חולשה בחזה, חוסר יכולת לחשוב בבהירות ודיכאון. למרות שאני לא מגדיר את עצמי בדיכאון אלא הדיכאון הוא יותר גופני המחמיר בכל שפיכה. עד כדי כך שאני מתקשה לתפקד. לאיזה סוג של מטפל אני צריך לפנות? האם פסיכולוג מטפל בנושא זה גם אם מדובר בנושא שהוא גם מיני?
חיי קשים ואני מתקשה להתמודד בחיי היומיום.
מהי דעתך?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעיה נפשית - תגובה
חנה הללי13/02/2012שלום רון
קיימות מספר מרפאות לטיפול מיני. הן ציבוריות והן פרטיות.
המרפאות הציבוריות נמצאות כמרפאות חוץ בבתי החולים. ניתן למצוא באמצעות אתרי האינטרנט. למיטב ידיעתי קיימות מרפאות בתל השומר ובאסף הרופא וגם בבתי חולים נוספים.
היתרון של מרפאות אלו שהן אכן משלבות היבטים רפואיים עם היבטים פסיכולוגיים.
המטפלים בתחום הינם פסיכולוגים ,עובדים סוציאליים,מטפלים זוגיים ורופאים שעברו התמחות בתחום של טיפול מיני.
בכל מקרה כדאי ורצוי לפנות לטיפול.
חנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
עד כמה חשוב לכם המראה החיצוני שלכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)