מידע רפואי
פורומים
- ליקויי למידה, טיפול בקשיים רגשיים
- כושר גופני לנשים
- מחלות המעי הגס
- רפואת תינוקות, טיפול בתינוקות
- פרידות, גירושין, בגידות
- יחסים, זוגיות ונישואין
- דיקור סיני
- ארגונומיה, סביבת עבודה
- בנות, העצמה נשית
- בעיות פוריות - תמיכה
- רפואת שיניים
- חרדות, טראומות, פחדים
- ברית מילה רפואית, רופא מוהל
- הורים לתינוקות, הורים לפעוטות
- עזרה ראשונה, החייאה, בטיחות
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
פרופ` אלי הרשקוביץ
מנהל היחידה לאנדוקרינולוגיה וסוכרת בחטיבה הפדיאטרית ומנהל השרות למחלות מטבוליות מולדות במרכז הרפואי האוניברסיטאי ע"ש סורוקה בב"ש. יו"ר לשעבר של האיגוד הישראלי לאנדוקרינולוגיה לילדים. מתמחה בגדילה, השמנה, סוכרת, מחלות עצם מטבוליות, בלוטות התריס ויותרת הכליה ועוד.ד"ר ניצן שלזינגר
השתלות שיניים ואסתטיקה,ICOI, ובעל תואר Diplomate מטעמה. בעל מרפאה פרטית בראש העין שמרכז עיסוקה שיקום הפה, ALL ON 4 . בוגר הפקולטה לרפואת שיניים בהדסה עין כרם.
- נשמה שיוצאת מן הגוףרחלי18/12/2010
שלום!
לפני כ-3 חודשים בערך הייתה לי חויה ממש ממש לא נעימה. זה קרה כאשר שכבתי במיטה לבדי בחדר, מול הטלוויזיה. בשעות אחר הצהריים.
באיזה שהוא שלב של צפייה בטלוויזיה התחלתי להרגיש מוזר. כאילו הגוף שלי לא מגיב לסביבה. זה התחיל בזה שתוך כדי הצפייה בטלוויזיה למשל, הרגשתי שאני רואה ושומעת אבל משהו בגוף לא קולט את המסר של השמיעה או הצפייה. כאילו הגוף שלי הפך קפוא, דומם, ומשהו בו (שזה כנראה הנשמה) לא הייתה קיימת בו. מרוב הפחד, יצאתי מהחדר והלכתי לאמא שלי. תוך כדי ההליכה אליה שמתי לב שכאילו משהו בי לא פועל. זאת אומרת, אני כן הולכת אבל כאילו משהו/מישהו אחר מפעיל את הגוף. אני מדברת לאמא שלי וכאילו מישהו אחר מדבר אליה. ואני אומרת לה "אמא אני לא מרגישה שזאת אני עכשיו שמדברת אלייך!". חזרתי לחדר שלי, התיישבתי במיטה הסתכלתי מסביב ולא יכולתי אפילו להגיב. כאילו אין לכם רגש (נשמה) באותה השנייה, ואתם שומעים ורואים אבל משהו לא נקלט! כאילו הגוף באותו רגע הוא חומר ומישהו אחר מזיז אותו. וממש ממש מרגישים את זה. אחרי כחצי שעה פתאום הכל הסתדר..
שמעתי על הרבה מקרים כאלה, שאנשים מרגישים שכאילו הנשמה יוצאת מהגוף שלהם ולאו דווקא כמה דקות לפני או אחרי השינה.
לא הייתי במצב באותו רגע של לישון. כאילו רדומה וכאלה.. פשוט סתם ככה באמצע היום זה קרה. זו הרגשה כל כך רעה ומפחידה. שמעתי מקרים שאנשים לפני שהם מתים הם מרגישים את זה, ואני פאקינג בת 18!!! למה אני צריכה לחוות דברים כאלה? ואני ברוך ה' לא סובלת מהרגשות רעות, דכאונות, וכל מיני שטויות..
יש הסבר לדבר הזה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נשמה שיוצאת מן הגוף - תגובה
מנשה כהן19/12/2010שלום רחלי. את מתארת מצב בו נוצרה "הפרדה" כל שהיא בין הגוף והנפש או הרוח המתבוננת. יכול לקרות במצבי לחץ או טראומה עכשיות או דחוייה [משהו מהעבר] מצב לחץ בו יש קונפליקט שקשה לאדם לפתור, או במצבים של התפתחות נפשית/רוחנית. מצב לחץ יכול ליצור הפרדה זו כהגנה מפני מצב שלא יכולים להכיל או לשאת.
לא סיפרת על רקע כלשהו שקדם לאירוע..
במה את עוסקת
האם היו חלומות
האם את מתעניינת/עוסקת בעולם הרוחני?
מציע שתכתבי. אולי יומן או קטעים בנושא, שהיו כבר,או שקורים עכשיו
אולי כדאי ללכת לייעוץ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דחיינות כרוניתחני27/06/2010
שמתי לב שבכל פעם שאני צריכה לעשות משהו חשוב אני מוצאת מלא סיבות למה לא לעשות את זה עכשיו ובסוף אני די נדפקת בגלל זה. האנשים בסביבה שלי חושבים שפשוט לא אכפת לי מכל מיני דברים אבל זה לא נכון ואני מודעת לכמה זמן יש לי אבל פשוט משום מה אני דוחה. זה דברים כמו עבודות באוניברסיטה ומבחנים ומשימות שאני מבטיחה לעשות. אולי תוכלו להמליץ על משהו כדי להילחם בזה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הימנעות מבצוע
ברכה קופצ'יק27/06/2010חני:
הבעייה שלך לפיה את דוחה את המטלות שלך היא לא כל כך נדירה, כלומר יש הרבה סטודנטים או עובדים ש"מכורים" להרגל של דחיית העבודות. מדובר באמת בהרגל "מגונה" שהשורשים שלו הם במנגנון הגנה שנקרא 'הימנעות' ומטרתו להפטר מחרדה. לפיכך קודם עליך לנסות להבין מה בביצוע של העבודות מעורר חרדה: אולי דווקא ההתקדמות או הגדילה שבזה?. במקום שני את יכולה להשתמש ב'תרגילים' שעוזרים לעמוד במטלות כגון לחלק את העבודה לשלבים ו'לתת לעצמך איזה שהוא פרס' כל פעם שאת מסיימת את השלב. תרגילי הפחתת חרדה יעזרו גם.
אם לבסוף את לא יכולה להסתדר לבד תוכלי לפנות לטיפול קוגניטיבי שמאד עוזר במקרים כאלה.
בהצלחה!
ברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעזרה
מיטל17/12/2010אם את מאזור המרכז אולי אוכל לסייע
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעזרה
מיטל17/12/2010אם את מאזור המרכז אולי אוכל לסייע
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהעינת28/11/2010
אני נמצאת בתקופה מאוד מוזרה, למרות שאני כבר מעל גיל 40, רוב חיי לא ממש חייתי בתור עצמי,. אולי כי לא היה דבר כזה או מישהו כזה שהיה אני.עצמי, זה נשמע מוזר, ובאמת אני קצת מתביישת באיך שהייתי. לאט לאט במהלך השנים של הטיפול התגבשה לה איזו זהות, וגם הניתוקים כמו שמכנה אותם המטפל, או השימוש בכל מיני זהויות חלופיות, פחתו ביותר ז"א שהטיפול (טיפול ומטפל מילים די דוחות ד"א) הצליח. אלא שאני מוצאת שזה קשה מאוד להיות כל הזמן בתור עצמי גם בהווה, וגם אולי בפרט בעבר, זה מאוד מפריע לי, כל המחשבות והזכרונות הרעים, זה גוזל ממני המון כוחות ומפריע לי לישון בלילה. האבסורד הוא שלא תמיד אני יודעת מה אני מרגישה, אני יכולה לדעת בדיוק רב מה מרגישים האנשים שאיתי, ולא יודעת מה אני מרגישה, בזמן האחרון אני מרגישה לפעמים כאב בעיקר כשאני חושבת על איזה אמא דפוקה הייתי אני בעצמי (היו לי מחשבות אובססיביות מחרידות מבחינת התוכן שלהן, הייתי שטוחה מאוד מבחינה רגשית אבל לפחות לא הייתי אלימה/משפילה/מזניחה ולא התעללתי בהם בשום צורה שהיא וגם אבא שלהם לא, גם קשר אחר לא כל כך היה להם איתו די בגללי)..
הייתי רוצה לדבר על הילדות שלי עם הנוגעים בדבר, בעיקר עם אמא שלי אבל אין מצב, ניסיתי קצת, אבל התגובה שלה הייתה מאוד קשה ואני עדיין פוחדת ממנה.
אני מאוד בודדה רוב הזמן, כי אי אפשר לשתף בדברים האלו, אולי אני לא יכולה מתוך הרגל.
פשוט רע לי עכשיו, אני לא יודעת מה אני רוצה או מבקשת מכם, אולי שאיכשהו תעלם המועקה, שמישהו יקח אותה וגמרנו.
יש מתנדב?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאיכשהו תעלם המועקה...
מנשה כהן28/11/2010שלום עינת. מתוך דברייך אני מבין/משער שכילדה ונערה היית קשובה למה שאחרים מצפים ממך - אולי אמא? אבא? שניהם? ולא כל כך ראו אותך, את מה שאת צריכה..
האם כך היו הדברים? כלומר, היו אטומים אליך?
פרט לכך, לא מובן ממכתבך האם את ממשיכה בטיפול?
המועקה שאת מדברת עליה, אומרת שיושבים לך דברים על הלב, כאב, תסכול, כעס, עצב ועוד..ושאת לא פרקת עדיין את המטען המעיק..
תתייחסי לדבריי
ונמשיך את הדברים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהאלון15/11/2010
שלום,
אני בן 21 חייל משוחרר. כבר הרבה זמן שאני רוצה ללכת לפסיכולוג בגלל סיבות אישיות שהלוואי והיה לי את הסבלנות פשוט לרשום הכל.
בכל מקרה לעניין,
אני מפחד מעניין הכתם בתיק הרפואי. ישנם מקומות עבודה לתפקידים בכירים או מקומות כמו משרד הביטחון שב"כ וכו' אשר יבקשו לוותר על החיסיון הרפואי. שם יוכלו לראות את התיק הרפואי שלי הפניה שלי לפסיכולוג ופשוט להוציא את כל תיעוד הפסיכולוג מהמפגש איתי. כנ"ל גם אם אי פעם חס וחלילה אהיה בבית משפט כמו תאונת עבודה, גירושים או אלף ואחת דברים. יהיה אפשר לבקש ממני לוותר על החיסיון הרפואי וככה להשתמש בפניה שלי לפסיכולוג נגדי.
אני מאוד מוטרד מזה, אני לא מבין איך אפשר לוותר על חיסיון רפואי עם פסיכולוג. זה גורם לאנשים לוותר על הפניה שלהם לפסיכולוג ופשוט לשמור הכל בפנים. אני ממש לא מתכוון ללכת לפסיכולוג פרטי ולשלם 300 שקל ל40 דקות וזה עוד במקרה הזול.
אני לא מבין... אין איזו אלטרנטיבה זולה ויעילה שלא תפגע לי בתיק הרפואי??
נכון אולי אני לא הולך להתאבד מחר, אבל באמת שהיה חשוב לי ללכת לראות פסיכולוג בשביל להרגיש הרבה יותר טוב. ועכשיו אני לא יכול לעשות את זה רק בגלל פחד שיום אחד יחדרו לפרטיות שלי וישמשו את זה כנגדי.
אשמח אם יהיו המלצות ודרכים לפיתרון.
אני באמת מרגיש צורך בעזרה מקצועית...
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה - תגובה
מנשה כהן16/11/2010שלום. נראה לי שהדאגות שלך מופרזות ומרחיקות לכת..כאילו עצם הקשר עם פסיכולוג מכתים ומחשיד אותך בחוסר-כשירות כלשהי. מה עלולים לגלות? מה אתה לא רוצה שידעו? בתקופה הזו בה טיפול פסיכולוגי הוא כה נפוץ ומקובל - ממה אתה עצמך עם עצמך - פוחד? אתה גם לא רוצה לשלם מחיר כלשהו על קבלת עזרה. מדוע? אי אפשר לשחות בחיים בלי להרטב..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהלאה03/11/2010
הגעתי למצוקה קשה מאוד כתוצאה מהפרעת האכילה..
יש לי מחשבות אובדניות שמטרידות אותי יום יום
התחלתי טיפול פסיכיאטרי ופסיכולוגי במקביל
וביקשו ממני להתחייב שלא אפגע בעצמי,היה לי קשה מאוד,היא ראתה את הקושי בעיינים שלי כשביקשה ממני לענות לה על כל מיני שאלות שקשורות לאובדנות..
הייתה אופציה שעלתה אבל היא ממש אופציה האחרונה שהיא רצתה לגעת בה..לאשפז אותי.
מה ההשלכות שיכולות להיות לנערה בגילי[בת 17] שמתאפשזת בבי"ח פסיכיאטרי עד שהאובדנות תרגע..
מה קורה עם הבית ספר? צבא? החיים שאחרי?
זה לא יכול להרוס לי את החיים?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חשוב לטפל בדחיפות
חנה הללי04/11/2010שלום לאה
אני ממליצה בחום להענות לגורמים המטפלים בך ואם יש צורך להתאשפז אז לקבל את זה כמקום היכול לסייע לך לעבור את המשבר.
לגבי ההשלכות של זה לחיים שאחרי עלייך להשתחרר מהסטיגמות .
היום המערכות החינוכיות והצבאיות פתוחות יותר ומבינות ומשתדלות להתייחס לכל מקרה לגופו של עיניין.
גם לגבי טיפול בהפרעת האכילה ישנם מקומות מיוחדים וראויים ומקצועיים ביותר!!!
תסמכי על אנשי המקצוע המטפלים בך, עיזרי להם לעזור לך.
בהצלחה
חנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהחני25/10/2010
שלום רב
האם חוסר רצון להיות הורה ולהביא ילדים לעולם הינה תחושה נורמלית או תחושה הדורשת טיפול?
תודה רבה,שאלה זו מעסיקה אותי כבר זמן רב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה - תגובה
מנשה כהן26/10/2010שלום. להבנתי אין בעצם העובדה שלא רוצים להיות הורה אב/אם ולהביא ילדים, משהו פסול או "לא נורמלי"..זה כן מצב שאינו רגיל או נורמטיבי. השאלה היא: מה הסיבה או הסיבות שאת לא רוצה בזה? מה מרתיע? מפחיד? איך זה היה להיות ילדה?ועוד ועוד שאלות שאולי יש טעם להביא אותן ולברר במסגרת שיחה עם פסיכולוג. "טיפול" הוא מקום בו אפשר לבדוק, לברר ולהתבונן בעצמנו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לשון , גרון , חלל הפה לא יודע ?!?!?משה10/10/2010
במהלך ה 6 שנים האחרונות , אני סוחב איתי תופעה\חרדה\בעייה (אינני יודע מה זה לעזאזל) , פתאום בארוחת ערב רגילה אכלנו ארוחת ערב ולפתע הפסקתי לאכול ופשוט לא יכולתי לאכול כי חשבתי שהלשון עומדת להיבלע לי או איזה שהו שריר בגרון עומד להיתפס לי או שיש לי בחילה , והמצב החמיר וירדתי במשקל , 15 קילו ..
הלכתי להיוועץ על פסיכולוג , והבנתי שזו איזו שהיא חרדה , ואני כבר כמעט 5 - 6 שנים לוקח כדורים מסוג "טרנקסל - כדור" "וסרוקסט - חצי כדור" , במהלך השנים זה היה עוזר לי קצת וחזרתי למשקלי , הבעייה שבתקופה האחרונה אני עובר הרבה דברים חדשים וטובים חתונה , בית חדש ועוד ... ופשוט הכל חזר לי ...
הייתי אצל הרופא והוא העלה לי מעט את המינון ,
שאלתי היא האם באמת זו בעייה פסיכולוגית או שיכול להיות שיש לי משהו רפואי שאני צריך לטפל בו בלשון בגרון ??
אני ממש מבולבל , - חשוב לציין שהחיים שלי היו יפים וטובים מאודדד , לפני שכל הבאלגן הזה הגיע אליי , אנני יודע מה לעשות אני חסר אונים !!!
אנא עזרו לי \ יעצו לי ...
תודה רבה משה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לשון , גרון , חלל הפה לא יודע ?!?!? - תגובה
מנשה כהן10/10/2010שלום. לפעמים הנפש והרוח ומדברים כפשוטו דרך הגוף: מה כל כך קשה לך לבלוע [לקבל]? הגוף מדבר במקומך, במקום המודעות שלך. האם קשה לך לקבל את הטוב שנופל בחלקך?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיי ...
משה10/10/2010אני מצטער אבל אם תוכל להיות יותר ברור שאבין אותך זה יהיה מצויין ..
יש לי בעייה , אני מרגיש במהלך חיי היום יום שלי ולא דווקא שאני אוכל או שותה , אלה אפילו סתם יושב מול המחשב עכשיו , ואני מרגיש כאילו בית הליעה או הלשון או הגרון מציק לי כאילו כמו שריר שהולך להיתפס או כמו איזו שהיא חרדה שהלשון תיבלע לי ...
ואני לא יודע , האם זו חרדה ?? או אני אולי אני חולה וצריך תרופה ??
במקרים שאני יושב בארוחה אני מוצא את עצמי עם כפות ידיים סגורות מה שמראה על לחץ אני יודע .. ואני פשוט לועס טוב טוב שלא בטעות יתקע לי משהו בגרון כי אז אני נכנס להיסטריה ... אני לא יכול להמשיך ככה זה פשוט הורס לי את החיים !!!
בסביבות גיל 20 זה החל לי לקראת שיחרורי מצה"ל ... (ולא הייתי חייל קרבי או משהו כזה) ...
מה עושים ??
הרופא שלי אומר לי שאני נורא נורא לחוץ והעלה לי את מנת הכדורים , השאלה האם זה הפתרון ?? כי בינתיים הם לא מזיזים לי והכל נשאר אותו דבר ואפילו קשה יותר ...
המון תודה משה ..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיי ... - תגובה
מנשה כהן17/10/2010שלום. נראה לי ששווה להיפגש עם פפסיכולוג קליני.לנסות להעמיק בשאלה למה אתה מגיב מבחינה רגשית/נפשית עם התגובה הגופנית שאתה מתאר? מה קרה לך עם השיחרור? איך אתה מתמודד עם נושאים שונים בחייך? מה מלחיץ אותך? מה נותן לך כוח? ממה אתה חושש ועוד. ממליץ לך לפנות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלההילי28/09/2010
שלום, אני בשליש הראשון של ההריון ובדכאון, האם מותר ליטול כדורים נגד דכאון בהריון? המצב בלתי נסבל ואיני מתפקדת . אני בהריון מחבר שנפרד ממני, מפאת גילי (40) אני חוששת שזו ההזדמנות האחרונה שלי לאמהות.
כמו כן, האם יש לכם הצעה לטיפול יעיל אחר?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר להתייעץ עם רופא
מנשה כהן03/10/2010שלום. מאחר שאינני רופא ואין בפורום הזה רופא/פסיכיאטר
העצה הטובה ביותר היא לשאול את הרופא שנתן לך את המרשם, או את רופא המשפחה
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לטישת מבטיםאישה13/09/2010
אני נשואה. עמדתי בצורת מעגל עם חברותי. קשקשנו. לפתע התקרב מכר ותיק, עמד צמוד אלינו ולפתע מביט בי לעינים מבלי להרפות כ-40 שניות. תוך כדי שהייתי קשובה לאחת הנשים, מצאתי את עצמי מביטה בו והוא בי (כי הוא מיגנט אותי משום מה) ואחר הלך לדרכו. הרגשתי מבוכה, לא נעים לי עם זה. מדוע לדעתך התנהג כך ואיך אצטייר בעיני הגבר שעיני לא יכלו להסיט ממבט ו כלפי. פשוט לא נתקלתי בסיטואציה שכזאת שאני והגבר מביטים אחד בשני זמן ארוך מבלי להרפות. זה היה בלתי נשלט מן מיגנוט שכזה. (הגבר גם כן נשוי כבן 47). תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מדוע מדלגים על שאלות?
אישה15/09/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמיגנוט
חנה הללי15/09/2010שלום לך
נראה שנבהלת.
סביר להניח שנבהלת ממה שהרגשת.
משום שלא תיארת שחשת אי נוחות בסיטואציה .
נהפוך הוא,לפי מה שאת מתארת ,שיתפת פעולה עם "המיגנוט" .
לכן נראה שהמשיכה שלך היא זו המטרידה אותך.
שווה ברור מעמיק יותר במידה וזה ימשיך להעסיק את מחשבותייך.
חנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אשתי התחרפנה??אישה14/09/2010
אשתי אשה יפה ונאה ונראית צעירה מגילה. לפני שבועיים חזרתי מעבודתי, היא הפתיעה אותי עם נזם קטן על האף. הייתי בשוק. טוענת שזה יפה לא הוכחתי אותה אבל מצד שני גם לא החמאתי לה. כי בעיני זה לא מקובל שאישה בת 60 עושה נזם באף, שלא נדבר על זה שזה כרוך בכאב. ראיתי רק צעירים וצעירות שעושים זאת. מה גורם לאישה בת 60 לעשות דבר נועז שכזה??
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סטראוטיפים
חנה הללי15/09/2010שלום לך
לא נראה לי שאשתך "התחרפנה".
נראה שהיא מבטאת את החרדות שלה מהכניסה לגיל השלישי באופן בריא ומעורר התפעלות.
כמו כן ,לפעמים ,אנשים זקוקים לשינוי ולרענון.
לבטא טויסט קטן ומרדני שלא מתאים למשבצת הנחשבת נורמטיבית.
מעין צורך לביטוי עצמי ,אישי.
דיברת איתה שאלת אותה ?
מדוע יש לך קושי לפרגן?
אני מבינה , שנזם באף יכול להראות פתאטי בעיניך ובעיני הסביבה , מעין התכחשות של אשתך לגילה הכרונולוגי.
אך האם באמת חשוב איך זה נתפס ?
הייתי ממליצה להתייחס לכך בהומור וסלחנות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גירושיןעידית11/09/2010
שלום רב,
אני נשואה מזה 25 שנה, לבעלי ולי יש שלושה ילדים בגיל ההתבגרות. בעלי פנה לטיפול פסיכולוגי שבמהלכו הומלץ לו להתגרש משום שכול עוד הוא חי איתי לא יוכל להתחבר לעצמו. חשוב לי לציין שבעלי הוא אדם עצמאי ובעל עמדה בכירה מאוד בעבודתו. אני מתקשה להבין את האמירה הזו. ומתקשה לשאת את הנחרצות שבה ואת ההשלכות הקשות מאוד שיש לה על מעגל רחב מאוד של אנשים. כמו גם את החד צדדיות שבה. אולי אם ארד לסוף דעתו של האומר ולסוף דעתה של האמירה אוכל גם להתמודד עמה. תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אמצע החיים
חנה הללי11/09/2010שלום עדית
שאלת שאלה מאוד מורכבת .
לדעתי אין טעם ב "לנסות לרדת לסוף דעתו של האומר"(הפסיכולוג) . משום שבטיפול קיימת אינטראקציה ואווירה של תיקשורת בתוך קונטקסט ואין לנו מקום לנסות ולפרש.
העיקר הוא עם מה שבעלך קלט/אומר .
הוא אומר בעצם שני דברים ;
האחד :אני רוצה להתחבר לעצמי .
השני :הפסיכולוג טוען ש.... בכך בעצם שם על מישהו שלישי את האחריות לאמירה ,להחלטה ולתוצאות , זוהי צורה של תיקשורת נמנעת.
אני ממליצה מאוד בשלב הזה לפנות לטיפול זוגי היכול לסייע לשניכם לעבור את התקופה .
חנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חופשיםשמרית07/09/2010
מה עדיף? לקחת חופש במרוכז תקופה ארוכה, פסק זמן מהלחצים בעבודה, או לקחת כל פעם יום שם יום שם כשמתמוטטים? מה דעתכם?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עדיף גם וגם
חנה הללי07/09/2010דניאל שלום
למה בכלל להגיע למצב של "להתמוטט????"
אתה כנראה מסוג האנשים שמרגיש אשמה כשלא נמצא במצב המוגדר על ידי החברה כמעשי יעיל ויצרני. אני משערת שאתה מרשה לעצמך להיות בחפשה רק אם
1.
זה מתאים למישהו אחר כמו חפשת ילדים מבית הספר או חג או משהו שהסביבה מייצרת.
או
2
. כשהגיעו מים עד נפש.
אז דע לך,
לקיחת חופש זוהי מיומנות נרכשת הניתנת ללמידה גם בחברה מערבית ותובענית.ואפשר לבקש עזרה מחברים /מכרים ואנשים בסביבתך שאתה מזהה שיודעים לעשות זאת באופן טיבעי ללא אשמה.
נסה להקשיב לעצמך ביומיום אפילו במהלך שבוע עבודה אינטנסיבי .
לתרגל מדיטציה בקבוצה אפשר להתחיל גם אחת לשבוע ,להקשיב למוסיקה , לפתח תחביב מרגיע.
וגם, לבחור סביבה חברתית של אנשים רגועים.
שנה טובה ורגועה.
חנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהבילי05/09/2010
שלום אני אמא לבת בת 23 שסובלת מדיכאון כבר כמה שנים. בתקופה הארחונה הדיכאון החמיר ואני מפחדת שהיא תפגע בעצמה. היא לא מוכנה ללכת לאישפוז אך מוכנה ללכת לטיפול פסיכולוגי ופסיכיאטרי.
מישהו אמר לי שכדאי לנסות שבבית יהיו כמה שפחות גירויים להתאבדות. למשל שמעתי שכדאי להחביא או לסלק את הכדורים מהבית. ברצוני לשאול האם כל הכדורים מסוכנים באותה המידה: בבית יש לנו בעיקר כדורי אקמול, כדורי סידן, וכדורים שלה להפחתת לחץ- קלונקס. האם להחביא או לסלק את כולם מהבית?
בנוסף- שמעתי ששילוב של בליעת כדורים ושתיית אלכוהול הוא גם כן מאוד מסוכן- האם גם להוציא את השתייה החריפה מהבית (בעלי שותה לעיתים משקאות כגון וודקה או יין)?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לקבל עזרה
מנשה כהן05/09/2010שלום. את מתארת מצוקה שקודם כל דורשת טיפול. אם היא מוכנה לטיפול פסיכולוגי ופסיכיאטרי - אז זה מצויין. אולי במקום לדאוג ולשנות דברים בגלל הפחדים - כדאי לפנות בהקדם לטיפול, אפשר להתחיל בטיפול פסיכולוגי, ואם הדכאון קיים כבר הרבה זמן, פשוט לפנות לייעוץ פסיכיאטרי ולקבל אבחנה, תרופה והמלצות להמשך טיפול. ממליץ לפנות בהקדם האפשרי.
אולי תלכו ביחד לפגישה-שתיים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהקרין25/08/2010
שלום רב
אני ובעלי עברנו טיפולי פוריות רבים במשך 3 שנים ללא הצלחה,וכרגע אנחנו בהפסקה בגלל עבודה בחו"ל . העניין הוא שמישהי מהקהילה פה ביקשה מאיתנו לעשות לה בייבי סיטר לשבוע ל3 ילדים .וכל הרגשות צפו לי ואני אומרת לעצמי האם זה נכון לסרב לה כי אני חשה עצבות כי לי אין ילדים ואני שומרת על ילדים של מישהי אחרת ??? אני פשוט כועסת על עצמי, ועל אותה אישה שהיא כמובן לא אשמה ,היא לא יכולה לנחש למה סרבתי .
אני אוכלת את עצמי האם להסביר לה למה סרבתי או לא ?
זו קהילה קטנה פה וכולם מכירים את כולם ואני חוששת שמה הסרוב שלי יגרור פה אנטי כלפיי וכלפי בעלי.
האם זו חשיבה בריאה??
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קבלה וסליחה
חנה הללי29/08/2010קרין שלום .
מתערבבים כאן מספר אלמנטים, בואי ננסה "לעשות סדר"
ברמת המציאות :
בייבי סיטר לשבוע ימים לשלושה ילדים זו ממש עבודה עם מחויבות ואחריות גדולה.
לגור בחו"ל בקהילה קטנה ,בתוך מיעוט התלוי אחד בשני ,מהווה גורם לחץ .
הניתוק מהארץ וממקורות תמיכה שהיו לך, השינוי, המעבר לארץ אחרת, אף הוא מהווה גורם לחץ.
גורם לחץ משמעותי נוסף ועיקרי הם טיפולי הפוריות והרצון והצורך הטיבעי בילדים משלך .
ברמה הנפשית:
הקונפליקט בין הצורך שלך להקשיב לעצמך להציב גבולות ולהיות מודעת למה את זקוקה מצד אחד, לבין הצורך להתקבל ולהשתייך לחברה / לקהילה הקטנה מצד שני מכניס אותך לדכדוך, כעס ואשמה.
הצעות :
נסי להרפות. נסי להיות סלחנית כלפי עצמך.
התבונני והאמיני, האמיני שיש בך תכונות טובות ונעימות שתבואנה לידי ביטוי במהלך הזמן, בחיים בקהילה בחו"ל. האמיני שתצליחי לבנות קשרים קרובים עם אנשים בקהילה שיהוו מקור לתמיכה ולחברות.
אני מאמינה שבמהלך הזמן תווצרנה הזדמנויות ליחסי חברות ותנתן לך ההזדמנות להביע ולתת מעצמך בדרכך שלך.
סילחי לעצמך ברוגע והסביבה תחוש בכך.
חנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קארמהג'ני25/08/2010
מעניין אותי לדעת האם אתם חושבים שיש אמת במונח קארמה? האם הצורה שבה אנו מתנהגים אכן חוזרת אלינו או אל אנשים אחרים? האם דברים טובים קורים לאנשים טובים? שהרי המציאות מוכיחה אחרת, ואני למדתי זאת על בשרי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יש או אין קארמה
מנשה כהן26/08/2010שלום. לא יודע אם יש או אין "קארמה", אבל יש דפוסים שחוזרים על עצמם בהתנהגות של כולנו. ויש בהחלט קשר בין סיבה ותוצאה, ואכן יש תוצאות והשלכות למעשים ולמחדלים שלנו בחיים האלה. גם מה הם דברים "טובים"? כי הרי הכל יכול להשתנות ולהתהפך. מה את חווית? אולי תחזרי עם שאלה על מה שקרה לך..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם היפוכונדרים?