מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שינההדס02/06/2010
מה אתם ממליצים נגד נדודי שינה? מעניין אותי לראות את תשובתכם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נדודי שינה
מנשה כהן02/06/2010שלום. תלוי מה הן הסיבות. האם את יודעת מה מעיר אותך. מה מונע ממך להרדם? בעיקרון נושאים שונים לא פתורים כאילו עולים מהמרתף בלילה ומטרידים את מנוחתך. תראי אם יש חלומות ותנסי לרשום אותם. תוכלי לכתוב לכאן או לפורום חלומות כלשהו. משהו מעיר אותך...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פסיכולוגיה הוליסטית?דינה02/06/2010
אני שוקלת לפנות לטיפול על מנת לפתור בעיה שיש לי ואני שוקלת כרגע טיפולים שונים. לאחרונה נתקלתי במושג פסיכולוגיה הוליסטית, אשמח אם תוכלו להסביר לי איך זה נבדל מפסיכולוגיה רגילה? תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פסיכולוגיה הוליסטית ואחרת..
מנשה כהן02/06/2010שלום. לא בטוח שאפשר לתת הסבר מספק לגבי מה זה פסיכולוגיה הוליסטית. "הוליסטי" מתייחס לאדם כשלם וכך טכניקות טיפול שונות לשחרור ולמודעות. הנחות המצא הן שונות מטיפול התנהגותי [עבודה על המחשבות על שליטה והרפיה] ומטיפול פסיכודינמי [העובד על גילוי השפעות מהלא מודע וזיהוי הגנות שונות]. יתכן, שמה שחשוב לא פחות הוא להתחבר למטפל בו תוכלי לבטוח ולהיפתח.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המלצהקמי25/05/2010
לאחרונה הגעתי למסקנה שאני רוצה להתחיל ללכת לטיפול פסיכולוגי. היה לי נסיון מאכזב עם פסיכולוגית אצלה הייתי בטיפול לפני תשע שנים למשך כשנתיים. שמעתי על פסיכולוגיה הוליסטית והחלטתי לנסות שוב, היכן אוכל לקבל המלצה על פסיכולוג/ית מסוג זה באזור הצפון?
אודה מראש על תשובתכם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פסיכולוג הוליסטי
ברכה קופצ'יק25/05/2010קמי שלום:
מצטערת לשמוע על הנסיון הלא מוצלח עם אותה פסיכולוגית. בכל זאת היית שנתיים אצלה ולכן רציתי לשאול אותך האם בררת אתה לגבי רצונך לעזוב את הטיפול. לעתים אפשר ללמוד הרבה מכך שמבררים את הסיבה לסיום הטיפול .
לדעתי מה שחשוב במציאת פסיכולוג/ית זוהי תחושת הכימיה שנוצרת במפגשים הראשונים ועליך ללכת לפי האינטואיציה שלך.
לגבי בקשתך : ישנם פסיכולוגים קלינים שמטפלים בגישה ההוליסטית אך לכן כשאת פונה עליך לשאול את המטפל מה השיטות בהן הוא עובד. אם מה שמעניין אותך זאת העבודה המשולבת בין גוף ונפש ישנה גישה בפסיכולוגיה שנקראת (S.E. ( SOMATIC EXPERIENCE שיכולב להתאים לך. בנוסף ישנם פסיכותרפיסטים שעובדים בגישה הזאת.שיהיה לך בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהרמי24/05/2010
אני מסתכל מנקודת מבט גבוהה ושם לב שהחיים לא מתקדמים לשום מקום. לא מבחינה סביבתית של עבודה או חברים. אני לא מתבגר, לא נהיה אדם חכם יותר, לא נהיה אדם טוב יותר, כאילו הניסיון שאני אמור לצבור מתאדה לאנשהו. זה מרגיש כמו קיבעון מסויים, אני מניח שכל מי שנמצא סביבי מתקדם ורוחש ידע, ניסיון, חוויות, דברים שמעשירים את האישיות שלו ואת המהות בתור בן-אדם, ורק אני לא. כאילו אני רץ במקום. אני רוצה להיות חכם יותר, אני לא מבין רגשות, אין לי מטען רגשי שאני יכול לשתף או לרגש אחרים, אני רוצה להיות מהאנשים שלוקחים חלק בשיחות עמוקות, להרגיש אינטיליגנט, בוגר. אבל אני ממשיך להרגיש כמו ילד קטן, מפונק, בכיין. אני לא מייצג בנאדם שהייתי מסוגל להעריך או לכבד מהצד. אפשר להגיד שאני מאוכזב מעצמי. לחלוטין...
אשמח לתגובה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר להתגבר על האכזבה
ברכה קופצ'יק25/05/2010רמי שלום:
בן כמה אתה? בכל אופן אני מאמינה שבכל גיל ובכל שלב בחיים אפשר להתקדם ואפשר לתקן דברים.
אתה נשמע לי מדוכא ולכן אתה רואה הכל בשחור, כולל את עצמך. ניתן לטפל בדכאון ואני ממליצה לך מאד לפנות לטיפול פסיכולוגי בהקדם. שם תוכל להעזר, למצוא תמיכה וללמוד להסתכל על הדברים אחרת.
בנוסף אני ממליצה לך לפנות לרופא או אפילו פסיכיאטר ( אין מה להתבייש בזה) ולבדוק האם אתה יכול לקבל עזרה תרופתית שתקל בשלב זה עד שהטיפול הפסיכולוגי יתחיל לעזור. ישנן תרופות חדישות קלות ומותאמות באופן אינדיבידואלי שמאד יכולות לעזור עד שיוצאים מן המשבר.
אנא תתעודד ותתן סכוי לטיפול!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיות עם ההוריםאביגיל16/05/2010
הייתי בטיפול פסיכולוגי ונורא לא אהבתי שהם כל הזמן מדברים על ההורים. אני לא מאמינה שלהורים יש כזו השפעה גדולה. האם בפסיכולוגיה הוליסטית זה אחרת?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הורים והשפעות אחרות
מנשה כהן16/05/2010שלום. הורים היו הכל עבור כל ילד..וההבנה היא שהם מטביעים את חותמם, לטוב ולרע..כשמטפלים שואלים וחוקרים לגבי ההורים והילדות - הם מנסים להבין את המצוקה עכשיו..כפי שאולי התפתחה מיחסים עם ההורים שהיו ביקורתיים, ותרנים, לא הדריכו, או להיפך לא הניחו..וכך הלאה
עם זאת, לא בכל שיטות הטיפול שמים אותו משקל על מה שתארתי
בשיטה הקוגנטיבית, CBT , מנסים לעזור בהשגת שליטה ובשינוי דפוסי חשיבה
בגישה ההוליסטית - מנסים לראות את האדם בשלמות ולראות מה יכול לעזור עכשיו..ומשתמשים בטכניקות שונות לשחור ולשינוי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קשיי ריכוזניבה16/05/2010
אני סטודנטית ולאחרונה, מה שאף פעם לא היה לי, אני חווה קשיי ריכוז. ממש קשה לי לשבת יותר מ-20 דקות. אני מעוניינת למצוא איזו שיטה הוליסטית להגביר את יכולת הריכוז שלי. על מה תוכל להמליץ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ריכוז
מנשה כהן16/05/2010שלום. השאלה מה מפריע לך להתרכז: לחץ? חוסר פעילות פיזית? חוסר שינה? חוסר תכנון וחלוקת השקעה? נסי לעשות צעידה של 30-60 דקות ביום. אולי תראי מה מציק לך. אפשר לשים מוסיקה ברקע,,יש אנשים שזה עוזר להם..אולי אפשר חלק מהזמן ללמוד עם מישהו..לראות באלו שעות ביום את יכולה להיות הכי מרוכזת. אולי גם תלמדי הרפייה או מדיטציה כלשהי..תקשיבי לנשימה כמה דקות..בהצלחה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חרדות והתמודדות עם סכרת נעוריםשלמה08/05/2010
שלום רב
הנני אב לשני ילדים חולי סכרת נעורים, אך הבעיה היא בבני בן ה27 ,רווק חולה במחלהכ- 9 שנים,אינו מאוזן בכלל, למרות כל האישפוזים שהיו לו הוא אינו מקבל את המחלה, וההתמרדות שלו
היא בזה שהוא לא מאזן את עצמו-דבר שיכול לדרדר את מצבו והתוצאות יהיו חמורות.
לאחרונה בשיחה גלויה איתו הוא נפתח והודה שקשה לו לקבל את המחלה ולהתמודד איתה
והוא מוכן ללכת לטיפול פסיכולוגי.
שאלתי היא
האם יכול לעזור טיפול כזה, והאם הוא קיים בקופת חולים כללית ואיך מגיעים לטיפול כזה
כי יש לי הרושם שהילד ממש בדיכאון עם המחלה
אודה על כיוון מסייע בנושא
תודה שלמה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לשלמה
מנשה כהן08/05/2010שלום. נראה שתארת היטב בעיה שדורשת התערבות טיפולית: חוסר קבלת המחלה. יתכן שמרגישים ש"קבלת המחלה" אומרת גם השלמה אתה, שהוא מפסיק להילחם..ככה הגיוני או מקובל לחשוב.
אבל אלו תהליכים שונים. קבלת המחלה משחררת את החולה מהתנגדות פנימית שנוטה להחמיר את הבעיה בזה שהיא מוסיפה לחץ נפשי.
לעומת זאת, קבלה יכולה להיות סוג של רגיעה או הרפייה שיכולים להניע תהליך החלמה חיובי.
כדאי לכן לפנות לטיפול פסיכולוגי.
לגבי טיפול בכללית - אפשר פשוט לבדוק בקופה. צריכה להיות רשימת מטפלים באיזור המגורים.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההתמודדות עם סכרת נעורים
יעל17/08/2010שלום לך אבא מודאג, אין ספק שהדאגה שלך במקום.על הבן שלך לקבל את זה שהוא חולה על מנת שיתחיל לטפל בעצמו,ואז גם יגיע לאיזון.
כאן במרכז להתמודדות עם מחלה הוא יוכל לברר מה קורה עם עצמו מדוע הוא מתכחש למצבו ויוכל לקבל עזרה וכלים להתמודדות.
בריאות והחלמה
יעל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- השתתפות באירועבעל05/05/2010
בעלי נמצא בחוג בו יש לו שפה משותפת עם גבר מסויים המכיר אותנו מקרוב. הגבר, כשפוגש אותי ברחוב נוהג לעיתים לפלרטט איתי ואפילו להחמיא לי ובזה נגמר כל הקשר שלנו... . אשתו, כשפוגשת אותי אומרת רק שלום. אין בינינו קשר חברי הדוק. איני מבינה מדוע הם מזמינים אותנו לאירועים המשפחתיים שלהם גם בביתם הפרטי וגם באולם האירועים. ?. הוא הזמין את בעלי באופן אישי , בעלי מעוניין מאד לכבדו מכל מיני סיבות ...ולכן רוצה שאצטרף אליו לאירועים שלהם. בטענה שהוא לא גרוש ולא אלמן חלילה.. .לי אישית לא נעים לבוא לאירוע של אנשים שלא מיודדים איתנו כפי שצריך, כגון: לבוא לביתנו, קשר טלפוני וכד', בשבילי זה כמו לבוא ולתת מתנה לאדם זר. ב. לאור הנ"ל מה גורם לו להזמין אותנו והאם אני חייבת לבוא רק בגלל שהוא מתוקשר עם בעלי????? .תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התלבטויות
מנשה כהן05/05/2010שלום. אפשר להבין את ההתלבטות שלך..את כאילו שואלת מה משמעות הקשר הזה בשבילך, מלבד זה שאת מצטרפת לבעלך..האם הקשר איתם מעניין אותך? אם כן - היית את מזמינה אותם כדי ליצור קרבה גדולה יותר? האם בעל יכול להיות מעוניין בקשר קרוב יותר אתם? חושב שכדאי לפתח דיבור עם בעלך על העניין, מעבר לשאלה אם את "חייבת" להצטרף אליו..ברור שבלי קרבה יותר משמעותית הביקורים במתכונת הנוכחית מאבדים מטעמם
אפשר גם לבדוק עם בעלך - מה בקשר הזה חשוב לו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהמשך לתגובתך
בעל05/05/2010בעבר הרחוק ניסיתי להזמין את אשתו אלי הביתה, כדי לקרב את הקשר כי לי באופן אישי נעים לי לשוחח איתם ולא הייתי מתנגדת שיהיו בקשר יותר הדוק איתנו. אך היא מתרצת בכל מיני תירוצים, "יעייפה" ובאים הילדים, הנכדים" וכל מיני תירוצים למיניהם.היא גם טיפוס מאד מאד משפחתי וסגור... . כנראה אינה מעוניינת בקשר. לכן, אני לא מבינה מדוע או מה גורם לבעלה להזמין אותנו לאירועים גם בביתם הפרטי וגם מחוץ לבית.? האם "להראות אותנו" לפני אורחיו שאני אפילו לא מכירה אותם????????, בעלי מאד מעוניין שנבוא ונכבד אותם ובטח לא מוכן ללכת לבד- שאני מבינה אותו שלבד זה לא נעים בו בשעה שכל אחד ילך עם בת זוג. מה נראה לך מדוע הוא מזמין אותנו?!?!. הרבה תודה על עזרתך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך..
מנשה כהן07/05/2010שלום. מבין מדברייך שהקשר ביניכם כזוג לחבר של בעלך ואשתו, כזוג - לא מתקדם לשום מקום. אולי זהו קשר בין הגברים שלא מרשים לעצמם להיות חברים מסיבות שונות, ואז מכניסים את בנות הזוג למעגל..
אפשר לא ללכת לאן שלא מתאים בסופו של דבר. זוכר שכבר העלית את הנושא, ונראה לי שמלבדך איש לא יוכל לשנות את המצב. לפעמים אפשר להגיד "לא"..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תקשוראורית03/05/2010
הייתי רוצה לקבל מידע על מה זה בדיוק תקשור? ובאיזה מקרים זה יכול לעזור. אני מתמודדת עם בעיה ומחפשת פתרונות מסוג אחר. תודה לך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תקשור
מנשה כהן03/05/2010שלום. קשה להסביר על רגל אחת, מה זה "תקשור"..אבל הכוונה היא שמישהו שיכול לראות/להרגיש/לדעת דברים שיעזרו לך להבין משהו בחייך, על עצמך, ואולי תשובה לשאלה שמעסיקה אותך. קשה לדעת מי זה שהוא "מתקשר"..ואולי כדאי לקבל המלצות, אם כבר החלטת על כיוון עזרה כזה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איך עושים מדיטציה?דנה28/04/2010
לאחרונה הימים שלי הפכו לקדחתניים מאוד ואני מחפשת דרך להיפתר מהמתח והלחץ כשאני מגיעה הביתה. חשבתי על מדיטציה אבל האמת היא שין לי מושג איך אני עושה את זה. סתם לשבת בישיבה מזרחית ולהמהם? או שיש משהו חוץ מזה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מדיטציה
מנשה כהן03/05/2010שלום. אולי כדאי להשתתף בסדנה או קורס כלשהו. יש סוגים שונים של מדיטציה. הבסיסי ביתר זה לשבת 15 ד' ולהקשיב לנשימה..אבל קרוב לודאי שתבאנה מחשבות שיחזירו אותך למצב הרגיל ממנו את רוצה להירגע..לכן צריך הדרכה...בדקי באינטרנט
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהתמי25/04/2010
אני מתעצבנת מאוד מהר על הבת שלי היא בת 9 . ילדה מקסימה ללא עוררין. אהובה על המורים הילדים וכולם.
אני מצפה ממנה להבין ברגע שאני מסבירה ואם היא לא מבינה אז אני כמעט מיד צועקת עליה והיא ממש נבהלת ממני. ואני מודעת לזה אבל אני כ"כ מתעצבנת שממש אי אפשר לתאר.
מה אני יכולה לעשות כדי לא לעשות זאת ?
אני עובדת עם אנשים ואני מאוד מקובלת בחברה בעבודה. אני בתפקיד ניהולי ומאוד אהובה על הצוות שעובד איתי ועל לקוחותיי. אז מה קורה לי איתה ? אין לי איתה סבלנות בכלל יש לי עוד ילדה בת שנתיים שאיתה יש לי הרבה יותר סבלנות.
מה יכולה להיות הסיבה לזה שאני כ"כ מתעצבנת עליה ?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לתמי
מנשה כהן25/04/2010שלום. קשה לדעת ללא שיחה מה יכולה להיות הסיבה שחוסר הסבלנות מופנה דוקא אליה..נסי לחשוב - למה דוקא היא? איזה חלק בך כועס כזה וחסר סבלנות?
אומרים שמהבכורים יש יותר ציפיות..שמים עליהם יותר..אולי שיגדלו מהר..שיהיו אחראים..
חוץ מזה את מתארת מצב בו טוב לך עם הקטנה ועם אנשים בעבודה - ורק היא כאילו לא מבינה אותך כפי שהיית רוצה.מי לא הבין אותך כמו שהיית צריכה?.איך היו הצפיות ממך בבית ההורים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהחני15/04/2010
אני לא יודעת למה אבל זה נורא מבאס אותי מצד אחד סיימתי תואר מצד שני לא קיבלתי אף הצעה נורמלית או שהציעו לי שכר מינימום או שהציעו לי חצי משרה ועכשיו לגבי הלימודים החדשים עדיין לא החלטתי אם להישאר או לעזוב אבל משום מה אין בי שום שמחה אם בתחילת תואר לפחות שנה ראשונה הייתי די שמחה עד העומס אז עכשיו יש בי איזה תחושת תסכול יש משהו נורא משעשע אנשים תמיד חושבים שאחת כמוני נועדה להצליח בכל דבר והקטע הזה מהילדות וזה נורא מוזר אולי יש ליסטנדרטים גבוהים מדי מעצמי כי לי אין תחושה שאני מצליחה להפך נראה לי שדווקא כיום הייתי כבר צריכה להיות מסודרת בחיים והנה אני שוב כמו בתחילת הדרך לומדת אולי אנשים אחרים רואים משהו שאני מפספסת? למה תחושת הביאוס לא עוזבת אותי? אולי אני לא יודעת להעריך את מה שיש לי ?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מלכודת של ציפיות
מנשה כהן16/04/2010שלום לך. ציפיות יכולות להפריע ולהגביל..הן גבוהות או נמוכות מדי..ותלוי מי בדיוק מצפה..וכל מה שקורה או משמח או מאכזב..הוא לא כמו משהו שמחכים לו..
אני מתרשם שזה המצב אצלך..הצפיות מהסביבה לקחו ממך את החופש הפנימי. במקום לפגוש את הדברים כמו שהם ולהקשיב לעצמך - נשארת תקועה ..לא יודעת מה את עצמך רוצה עכשיו.
תתבונני בזה. תראי איך הציפיות נהלו אותך. נסי לעשות reset ולבחון מחדש מה את רוצה ומה מתאים לך עכשיו. תוכלי לעשות זאת עם חבר או חברה שיכולים רק להקשיב לך..אני מעריך שתוכלי לפזר את הערפל..אולי זה לא יקרה מייד..אבל עשי את התהליך במשך כמה ימים..
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חוסר ענייןאנסטסיה13/04/2010
יש לי בעיה קטנה. מצד אחד אני אוהבת שהכל בסדר ומצד שני ברגע שהכל יותר מדי בסדר השגרה משגעת אותי. אני עושה דברים שבמבט לאחור ניתן לומר שהם חבלה עצמית. אני לא ממש יודעת מה לעשות עם עצמי, זה כאילו אני לא שולטת בעצמי למרות שאני יודעת שהתוצאות יהיו רעות. האם משהו פגום בי? מחכה לתשובתך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר השגרה מרגיעה ומשגעת אותי
מנשה כהן14/04/2010שלום. יש לכולנו כל מיני צריכים..לא אחת גם צרכים מנוגדים, כמו שאת מתארת. צורך בבטחון, רגיעה, והרגשה שהכל בשליטה, וצורך אחר, אולי פחות מוגדר, לעשות שינוי, להרגיש אחרת, לחוות חוויות וריגושים, לגלות דברים וכך הלאה. אבל הצורך הזה "מקלקל" את הסדר ומפריע להרגשה שהכל צפוי. נסי למצוא דרך להרחיב את הגבולות שלך שלא בדרך של איבוד שליטה..אולי סדנאות, אומנות, לימודים, חוג, מסע,..אפשר גם להיות קצת בשחיות כדי לקבל מראה ולהבין יותר את עצמך.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהחגית06/04/2010
רציתי לשאול משהו:
אני נמצאת בטיפול אצל פסיכולוג' והחיבור בינינו מעולה אני מצליחה להיפתח ולהתקדם בפניה ובזכותה.
רציתי לשאול לרגל החגים: האם צריך לתת לה איזה מתנה ?איזה שוקולד קטן למשל?אני מצד אחד רציתי כי מגיע לה ככה רק בשביל החג אבל מצד שני התפדחתי כי אולי אסור לה לקבל או כי זה כבר מעבר לגבול?
תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
מנשה כהן07/04/2010שלום. לשאלתך - לא נראה לי שיש "תשובה נכונה" אחת..תלוי בגישה הטיפולית, באישיות המטפל, במשך זמן ההכרות ועוד. לפעמים פעולה לפי "תחושת בטן" היא דבר מתאים..
אפשר להשיב על שאלתך בשאלה: ומה יקרה אם תעברי את "הגבול"? יכול להיות שאת גם רוצה לבדוק את זה?
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שיטות הרפיהנופר25/03/2010
אני מעוניינת ללמוד על שיטות הרפיה. האם זה משהו שאני יכולה לעשות בעצמי? אשמח לשמוע הצעה לשיטה או שתיים שלא דורשת ניסיון קודם ובכל זאת משפיעה בצורה מרגיעה על הגוף והנפש.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שיטות הרפייה
מנשה כהן25/03/2010שלום לך. מרבית שיטות ההרפיה אדם יכול לעשות בעצמו.
נדרש הכרות עם שיטה זו או אחרת
הקצאת זמן בחיי יום יום
תרגולת לאורך זמן
תראי אם את יכולה לשבת כ 20 ד'
ולהקשיב לנשימה
להקשיב/לעקוב אחרי האוויר שיוצא ונכנס
להתמקד בבטן התחתונה
וכל פעם שיש מחשבות לחזור להתקד בנשימה בבטן התחתונה
זמן קבוע ללא הפרעות יכול לעזור
תוכלי לקרוא באינטרנט
על טכניקות הרפייה ו/או נשימות
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם קמצנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)