מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- כאבים,לא חזקים,בחזה בצד שמאל.שלומי25/11/2011
שלום וברכה לד"ר,
אני בן 21 והתחלתי להתאמן בחדר כושר לפני חודש. ולפני שבוע התחלתי להרגיש כאב בחזה, מעין "דקירות" בצד שמאל.
קצת רקע: בהיותי בן שלושה חודשים היה לי ניתוח VSD לסגירת החור.
לפני כשנה וחצי רציתי להתאמן בחדר כושר(משקולות),הלכתי לבי"ח הדסה כדי שיבדקו אותי,ויעשו לי בדיקות (התאמנתי אז חודש והפסקתי מחוסר זמן פשוט) ולפני חודש עשיתי א.ק.ג ומבחן מאמץ (אקו לב עשיתי לפני שנה וחצי ויצא תקין)הכל יצא תקין ב"ה ואז התחלתי להתאמן. אחרי 3 שבועות חששתי שאולי האימונים מזיקים לי (למרות הבדיקות..) ומאז התחלתי להרגיש כאבים-לא חזקים-לסירוגין בחזה בצד שמאל (קצת מתחת לפיטמה-3 ס"מ) ולפעמים כאבים בצד ממש-90 מעלות מהחזה בצד שמאל.
השאלה שלי-ממה זה יכול להיות? יש לציין שכשאני עולה במדרגות אני לא חש בשום כאב מיוחד,גם בזמן האימונים בחדר כושר אני לא חש בכאב מיוחד (למרות שהלב מתאמץ).
הכאב פשוט בא והולך מידי פעם,בין אחרי האימונים ובין ביום המנוחה. הכאבים קשורים לאימונים? האם בכללי מותר לי להתאמן בחדר כושר (משקולות)- בפרט לאחר הניתוח שעברתי (היה קרדיונלוג אחד שאמר לי בגדול שאסור,בלי קשר לבדיקות וזאת עקב הניתוח-אבל "מומחה" בהדסה אמר שכן..כי הכל תקין ב"ה,אז לכן התחלתי להתאמן..)
אז מה יכול להיות הכאב? משהו משמעותי? או אולי סתם לחץ?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים,לא חזקים,בחזה בצד שמאל. - תגובה
פרופ` מיכאל אלדר27/11/2011קרוב לודאי שאין שום בעיה, אך מציע שוב לראות רופא שיעריך את המצב ויאשר שנית שאתה יכות להתאמן כרגיל וללא מגבלות (ואני בטוח שזה אכן המצב).
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פענוח בדיקת הולטר לב - האם תקין?פרופ` מיכאל אלדר24/11/2011
שלום רב,
אני בן 30. בעקבות ארוע PAF בעת ביצוע בדיקת מאמץ נשלחתי לבצע הולטר לב, להלן התוצאות:
מהירות מינימאלית:43
מהירות מקסימאלית: 144
מהירות ממוצעת: 67
VPC: לא נצפו
APC: נצפו 60 בפיזור הומוגני ביממה
הפרעות הולכה: לא ניצפו
שינויים משמעותיים בקטע ST: ניצפו שינויים בגלי T ערוץ 1,2
בשעות הלילה והבוקר נצפו קטעי סינונ ברדיקרדיה במהירות מינימאלית של 43 לדקה.
האם הבדיקת תקינה?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פענוח בדיקת הולטר לב - תגובה
פרופ` מיכאל אלדר24/11/2011כן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שחכתי לצייןמור22/11/2011
בתוצאה של הלופ רקורד הופיע גם stop ... פעם אחת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שחכתי לציין - תגובה
פרופ` מיכאל אלדר24/11/2011אינ יודע במה מדובר - stop מה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סינוס אריתמיה מה זה אומר האם זה מסוכן?מור21/11/2011
שלום אני חייל בן 20 סובל מ pots אי סבילות לעמידה לאחרונה הוצעה לי לעבור בדיקת לופ רקורד , ביצעתי את הבדיקה והתוצאה לא הייתה מובנת . 40% מהשידורים היה סינוס אריתמיה מה זה אומר האם זה מסוכן ? תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סינוס אריתמיה - תגובה
פרופ` מיכאל אלדר24/11/2011סינוס אריתמיה היא תופעה נורמלית אצל צעירים בגילך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לפרופ בבקשהליאור 5520/11/2011
שלום
הסוטלול לא עוזר הוסיף שבעבר קיבלתי את התרופות שנכשלו והן איקקור מטרופרס סוטלול נורמיטן ריתמיקס איקפארס כול התרופות שחוסמות סידן אינם מועילות לי ואף מחמירות לי את הפרעות הקצב
אבלציות עזרט חלקית בלבד בוצעו מספר פעמיים ...
מה ןאפשרויות בכלל?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לפרופ בבקשה - תגובה
פרופ` מיכאל אלדר24/11/2011אכן לא פשוט ולכן מומלץ לפנות להתייעצות מסודרת עם מומחה להפרעות קצב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפרעות קצבבת עמי16/11/2011
שלום רב,
אני בת 61 בסובלתב הפרעות קצב הלב כבר מזמן אבל היולי תקופות יותר טובות
בבדיקות האחרונות קיבלתי תשובות מצורפות
נצפו vpcs בתדירות של 842-385 לשעה
נצפו גם קטעי טריטמניה וביגמניה חדרית.
הפרעות קצב על חדריות apcs סה"כ 26
אני רוצה לדעת מה לעשות?
תודה לך, אשמח לקבל תשובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפרעות קצב - תגובה
פרופ` מיכאל אלדר20/11/2011הייתי עושה אקו ובהנחה שהוא תקין אין חשש מהפעימות. אם הן מפריעות לך כדאי להתייעץ עם מומחה להפרעות קצב מה ניתן לעשות בנידון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פעימות מוקדמותעינת15/11/2011
יש לי פעימות מוקדמות במשך שנתיים
עשיתי לאחרונה בדיקת הולטר ה רופא אמר לי שזה בסדר ואפשר להמשיך הלאה בחיים אבל שחכתי לשאול אותו אם אני יכולה להתחיל להתאמן בחדר כושר .. ו לפעמים אני מרגישה דופק מוזר בראש עם לחץ אני בת 20 שוקלת 68 גובה 170 התוצאות של ההולטר :
משך בדיקה 23 שעות ו 5 דקות
קצב בסיסי: סינוס שנע בין 50 ל-134 לדקה (ממוצע 75)
הפרעות קצב חדריות : VPB'S לא שכיחים ; ממוצע לשעה -21: מקסימום -49 כולל קטעים של trigeminy
הפרעות קצב על חדריות : APBS בודדים -3* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פעימות מוקדמות - תגובה
פרופ` מיכאל אלדר20/11/2011ככל הנראה זה בסדר. אם את דואגת ניתן לעשות מבחן מאמץ פורמלי בקופ"ח ולראות מה קורה עם ההפרעות במאמץ.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פעימה מוקדמת בהריוןלילך15/11/2011
אני בת 39 בהריון רביעי שבוע 18 ביומיים האחרונים אני מרגישה החסרת פעימה
כל כמה דקות אני אישה בריאה עברתי 3 לידות רגילות וטובות
האם אני צריכה להבדק או לעשות משהו? האם זה נורמלי בהריון?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פעימה מוקדמת בהריון - תגובה
פרופ` מיכאל אלדר20/11/2011קרוב לודאי זה חסר חשיבות. רצוי לתעד (לדוגמא ע"י הולטר).
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דופקיגאל15/11/2011
אני בן 72.ספורטאי משקל ובריאות תקינים.הבחנתי לאחרונה שבשעת
מאמץ רב באופני כושר הדופק לא עולה מעל 133.
האם זה מעיד על ממצא רפואי כלשהוא?. תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דופק - תגובה
פרופ` מיכאל אלדר20/11/2011אם אינך מוגבל במאמץ כנראה זה חסר חשיבות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לרופאים בבקשהליאור 5514/11/2011
שלום וברכה
אני נוטלת טמבוקור 300 מ"ג 3 פעמיים ודרלין 60 מ"ג כול 3 שעות עקב VT RVOT LVOT וכן ברקע יש גם POTS שמטופל ע"י גוטרון ולעיתים פלורינף בנוסף נוטלת מגנזיום דיסאפורל 300 מ"ג
בעבר בוצעו אבלציות בהצלחה חלקית בלבד
רציתי לדעת אם אני יכנס להריון בעתיד מה עושים עם התרופות אותם אני נוטלת ???
מה דעתכם ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לרופאים בבקשה - תגובה
פרופ` מיכאל אלדר20/11/2011הן טמבוקור והן דרלין אינם מומלצים בהריון. רצוי להתייעץ עם הקרדיולוג שלך לבי האפשרות להחליף לסוטלול שבטוח יותר.
גוטרון אף הוא אינו מומלץ ואין מידע לגבי פלורינף, ולכן נראה שיש להפסיק את שתיהן. רצוי להמנע מתרופות ולארות אם שתיה מרובה וגרביים אלסטיות יעזרו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפולי שיניים וקומדיןציפי13/11/2011
לפרופ' אלדר שלום רב
לגבי תשובתך לשאלתי לגבי טיפולי שיניים ולקיחת קומדין, במקרה שצריכים להפסיק לקחת קומדין מה עושים אז ומה לוקחים במקום כדי לא לגרום לנזק חמור?
תודה ציפי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפולי שיניים וקומדין - תגובה
פרופ` מיכאל אלדר20/11/2011הגישה המקובלת במקרה זה היא להזריק תת עורית Clexan במינון לפי הוראות הרופא המטפל עד היום שלפני הפעולה ולחדש קומדין אח"כ (והצורך בקלקסן והמינון לפי הוראות הרופא)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דפיקות לב מהירותתמר12/11/2011
בזמן האחרון אני מרגישה מידי פעם דפיקות לב מהירות. זה מופיע בערך פעם ביום למשך של כחצי שעה ונעלם. לפעמים זה נמשך קצת יותר זמן עם הרגת חולשה.
בדקתי לחץ דם בבית והוא נורמלי או נמוך.
אני בת 65 בריאה ופעילה. התרופות שאני לוקחת LITROVA של 20 MG
ואלטרוקסין . בדיקת TSH השבוע הראתה תת פעילות (6.11).
מה משמעות דפיקות הלב והאם יכול להיות קשר לאלטרוקסין החדש.
תודה תמר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דפיקות לב מהירות - תגובה
פרופ` מיכאל אלדר13/11/2011יכול להיותת שזה קשור לאלטרוקסין החדש. מציע לעשות אק"ג בזמן סימפטומים (אפשר להשתמש בהולטר או קרדיוביפר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפרעת קצב בלבפדלון סמדר12/11/2011
אני סובלת מזה כ4 שנים מהפרעת קצב בלוק 2 שיורדת לאחד אני עובדת בעבודה פיזית משמעותית מעון ילדים לא נוטלת תרופות ומרגישה מצויין כל כמה חודשים ניגשת לבקורת שאלתי היא האם במצבי אני צריכה קוצב או שלדברי הרופאים אני יכולה לחיות כך עד מאה ועישרים עם דופק 58 עד 65 המאמץ כל חיי תודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפרעת קצב בלב - תגובה
פרופ` מיכאל אלדר13/11/2011הרופאים שלך צודקים - בהנחה שהמידע מדויק אין צורך בקוצב לב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפרעה בקצב הלב ולחץ דם גבוהדנה12/11/2011
ד"ר שלום, אני אישה בת 64 לא מעשנת משקל תקין ושומרת על כושר גופני. נוטלת כדורים להורדת לחץ דם, אמלו 5 מ"ג פעם ביום . בדר"כ מאוזן 120/70 .
לפני 4 ימים חשתי דופק מהיר במיוחד שנמשך כמה שניות , סחרחורת מעין ערפול וכאב ראש מיד אח"כ. בדקתי לחץ דם וראיתי כי היה 151/79 ומאז אותו יום עדיין לחץ הדם יחסית גבוה נע בין 135 ל 150 . ועדיין כאבי ראש.
עשיתי לפני כחודש בדיקת מאמץ ואקו לב (בדיקת האקו לב תקינה) מאמץ טרם הייתי אצל הרופא, כמו כן הייתי עם הולטר 24 שעות טרם התקבלה תשובה.
מה הסיבה שקורה דבר כזה? הדופק המהיר ועליית הלחץ דם? האם לחץ הדם עלה בעקבות מה שקרה או שהדופק נבע מעליית הלחץ דם?
אשמח לשמוע את דעתך והמלצתך להמשך טיפול.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפרעה בקצב הלב ולחץ דם גבוה - תגובה
פרופ` מיכאל אלדר13/11/2011איני יודע מהי הבעיה. מציע לפנות לרופא המשפחה להמשך ברור.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אספירין ופלוויקסמיכל11/11/2011
שלום,
אני בת 58 ועברתי אירוע שלישי של פירפור פרוזדורים מהיר.לא הומלץ לקחת קומדין אך אמרו לי במקום זה,
לקחת אספירין 325 או אספירין 75+פלוויקס 75.
רציתי לשאול איזו הצעה טובה יותר ויעילה יותר.
תודה מיכל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אספירין ופלוויקס - תגובה
פרופ` מיכאל אלדר13/11/2011אם אינך זקוקה לקומדין מומלץ או לא לקחת כלום או אספירין 100 מג בלבד.מציע לך להתיעץ עם קרדיולוג מתחום הפרעות הקצב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם עצבניים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)