מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- תחושה של מכה בבטןאנה25/09/2011
שלום רב
סבתא שלי בת 74 , לפני חודש עברה ניתוח להחדרת קוצב לב, הניתוח עבר בהצלחה לטענת הרופאים אך לאחר הניתוח הופיעה תופעה מטרידה - תחושה של מכות מוזרות בבטן , לפי דבריה זה לא כואב אבל מאוד מטריד משום שהמכות יכולות להופיעה גם במהלך היום וגם בזמן השינה היא משתמתשת בתרופות : קמודין , אמידופרין , תרופה נגד כלסטרול.
עברה בדיקת אולטאסנד בטן - הבדיקה תקינה .
השאלה שלי לאיזה רופאה צריך לפנות לבירורים ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תחושה של מכה בבטן - תגובה
פרופ` מיכאל אלדר25/09/2011יש לדווח למרפאת הקוצבים ואני מניח שיקראו לה לבדיקה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לגבי מסתם אורטלי דו-עליעידו18/09/2011
שלום רב,
לא מצאתי מידע רב על כך באינטרנט ולכן אשמח אם אוכל לקבל פה עזרה.
אני בן 18 , מתגייס בנובמבר הקרוב.
נולדתי עם מסתם דו עלי בעל היצירות קלה.
כאשר התחלתי את המיונים לצבא שלחו אותי לעשות בדיקת אקו לב במאמץ,
על מנת לקבוע את הפרופיל הגופני עבורי.
סכום אקו לב במאמץ:
במאמץ בעומס גבוה ובדופק מטרה נראה שיפור גלובלי ואזורי בהתכווצות חדר שמאל. מפל הלחצים עלה על המסתם האורטלי כביטוי להתגברות תפוקת הלב.
תגובה אדקווטית של לחץ הדם למאמץ. המאמץ לא לווה בתסמינים או בשינויים איסכמיים באק"ג.
לסיכום: מסתם אורטלי דו עלי עם מום משולב בחומרה קלה יחסית. סבילות גבוה למאמץ.
כאשר שלחתי את התוצאות לצבא קבעו לי פרופיל קרבי- 72.
לפיכך, התחלתי לעבוד על הכושר הגופני שלי .
ועכשיו אני מגיע לשאלה:
לאורך המעקב הודיעו לי שאני לא יוכל לבצע ספורט סטטי כמו חדר כושר כדי לא להפעיל לחץ על המסתם, והמליצו לי לא לבצע ספורט כנגד השעון.
מה זה אומר בעצם? מה אסור לי לבצע?
מותר לי לרוץ במשך זמן רב? לבצע תרגילי ספרינטים על מנת להגדיל ולשפר את נפח הפעימה?
אני חייב לדעת שאיני גורם לעצמי יותר נזק משיפור.
תודה רבה מראש !!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה לגבי מסתם אורטלי דו-עלי - תגובה
פרופ` מיכאל אלדר22/09/2011למיטב ידיעתי לא נבדקה השפעת מאמץ גופני סטאטי או תחרותי על האצת התהליך הפתולוגי במסתם אורטלי דו עלי. באופן כללי אינך מוגבל בביצוע מאמצים כעת, אך ההגיון אכן אומר שאין מקום לספורט תחרותי (גם מפני שהאימונים הרבים שעליך לבצע עשויים אולי להאיץ את התהליך הפתולוגי) וכן להמעיט בספורט סטאטי (מאותן הסיבות). כאמור זו השערה בלבד אך אני מצטרף להמלצה שקבלת. מאידך, אתה יכול לעסוק באימון גופני אירובי וסטאטי במידה וללא תחרות.כדאי גם לעקוב אחר הנושא באינטרנט ולהיות במעקב קרדיולוגי מכיוון שנערכים עכשו ניסויים על ההשפעה של תרופות להורדת כולסטרול על עיכוב התהליך הפתולוגי במסתמים דו עליים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על התגובה, ובכל זאת כמה שאלות.
עידו27/09/2011אין לי כל כוונה לערוך ספורט תחרותי,
אבל בכל זאת בשירות הצבאי ישנם מבחנים 'נגד השעון'
כלומר, לרוץ כמה שיותר מהר מרחק מסוים. זה נקרא ספורט תחרותי?
אני מבין שהיגיון אומר שבמצבי כדאי להימנע ככל האפשר מפעילויות ספורטיביות אשר עלולות להגביר את קצב התהליך, אבל כאשר הספורט אינו ברמה גבוהה מדי, וכמובן עם 'יד על הדופק' , שיפור הכושר הגופני שלי חשוב לי מאוד. האם באמת עדיף לי לא לנסות לשפר אותו?לא לעשות אימוני ספרינטים וריצות כנגד השעון כלל?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על התגובה, ובכל זאת כמה שאלות. - תגובה
פרופ` מיכאל אלדר16/10/2011אני בהחלט בעד שיפור הכושר אך ניתן לעשות זאת ללא כל תחרות או ריצה כנגד שעון, ולהתמקד בפעילות אירובית "סבירה".
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפרעות קצבshalom18/09/2011
בת 40 עם קצב לא סדיר פעימה מוקדמת חדרית ועליה
לאחרונה יש פירכוסים,יש קשרבינהם?
בדיקת אקו לב תקין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפרעות קצב - תגובה
פרופ` מיכאל אלדר22/09/2011קרוב לודאי שאין אך במסגרת הבירור רצוי להתיעץ עם קרדיולוג מומחה בהפרעות קצב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחלה ויראלית ופעימות מוקדמותרינה16/09/2011
שלום
אני בת 47, לפני שנה הופיעו אצלי בפעם הראשונה פעימות חדריות מוקדמות, אקו לב, בדיקת מאמץ והולטר היו תקינים.אחרי שבועיים פסקו.
לפני חודשיים שוב במשך שבועיים הרגשתי את הפעימות המוקדמות, לפעמים בצפיפות רבה.בסוף חלפו בעצמם, יחסתי זאת למתח נפשי.
הפעם, ביומיים האחרונים חליתי במחלה ויראלית סטנדרטית- מעט חום,צינון, שיעול ויחד עם הוירוס החלו שוב הפעימות המוקדמות בעיקר מרגישה אותם במנוחה.
האם יש קשר? האם כדאי לקחת נורמיטן שנתנו לי למקרה הצורך?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחלה ויראלית ופעימות מוקדמות - תגובה
פרופ` מיכאל אלדר18/09/2011יתכן שיש קשר. הייתי מנסה להתעלם ולחכות שיחלפו עצמונית. אם זה מאוד מטריד אפשר לנסות נורמיטן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפרעות קצב- הרגשה כללית לא נעימהאירית15/09/2011
שלום,
אני בת 35 ויש לי הפרעות קצב מובחנות מגיל 23 בערך.עברתי כמה פעמים (3) בדיקות מעקיפות, כמו אקו לב, הולטר, בדיקות במאמץ ובככל פעם האבחנה הייתה דומה, לדוגמא:
סינוס נע בין 60 ל-133 לדקה (בממוצע 82)
הפרעות קצב חדריות: VPB'S ממוקד אחד; ממוצע לשעה 19
מקסימום -96; מעט בצורת BIGEMINY; רובם בשעות הלילה.
הפרעות קצב על חדריות :APB'S בודדים - 4.
העניין הוא שבזמן שיש לי דופק גבוע ו/ או התכווצות בלב (כפי הנראה שחוסר פעימה), אני מרגישה את זה פיזית.
אני מעשנת לסירוגין - 1-3 סיגריות ביום.
קצב גובהה לאחר ארוחת בוקר וצהריים. אני לא מסוגלת לסיים ארוחה אף פעם ואני תמיד אוכלת בהדרגה ולאט, כי אחרת הלב פשוט "יוצא" לי החוצה. גם כשאני אוכלת לאט, אני מרגישה את האי נוחות הזאת בלב, את הדופק הגבוה וחולשה כללית. בצהריים זה מגיע לרמות מפחידות.
קרדיאולוג לא רצה לתת לי כלום, אבל כשהתעקשתי שזה משפיע על איכות החיים שלי, נתן לי קרדילוק 2.5. רופאת המשפחה שלי אמרה לי שאם אקח את זה, אוכל להתעלף אפילו.
השאלה שלי - מה עושים? מה צריך לשנות בחיי היומיומיים אולי? זה מאוד מפריע לי ומשפיע עלי נפשית אפילו.
לעיתים גם קשה לי להירדם בגלל זה, כי זה ממש פועם לי בתוך הראש.
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפרעות קצב- הרגשה כללית לא נעימה - תגובה
פרופ` מיכאל אלדר18/09/2011אני מסכים עם גישת הרופאים המטפלים בך שהטוב ביותר זה לנסות להתעלם וללמוד לחיות עם התחושה (הלא נעימה), ויתכן שהיא תחלוף או לפחות תפחת עם הזמן.
אם זה לא ניתן הרי שטיפול בקרדילוק הוא אופציה ראשונה טובה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהליאור 5514/09/2011
היי
בת 30 ברקע RVOT VT כמו כן בנוסף סינוס טכיקרדיה וכן בהגדרה של חשד ל ARVD מטופלת בטמבוקור 300 מ"ג כול 8 שעות 3 כדורים ליום ודרלין 60 מ"ג 3 פעמיים ביום
ביצעתי הולטר בדיקת שיגרה ...
ונכתב נרשמו הפרעות קצב חדריות ...
כמו כן קצב סינוס עם ממוצע של 67 לדקה ביממה (52-101)
מה דעתך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה - תגובה
פרופ` מיכאל אלדר18/09/2011כדי לנסות להתייחס לשאלתך אני זקוק לפרוט של הפרעות הקצב החדריות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פעימות לבאתי13/09/2011
שלום שמי אתי ואני בת 31, בגיל 29 עברתי הולטר לב,אולטרסאונד לב,וא.ק.ג והכל נמצא תקין,השאלה שלי האם אפשר להיסתמך על בדיקות מגיל 29 שכן ערכתי אותן עקב דופק מהיר לא מוסבר של כמה שעות,ניצן לציין שאני סובלת או יותר נכון סבלתי בעבר מהתקפות חרדה,הקרדיאולוג לא רואה בעייה לבבית אלא חרדה,השאלה שלי כעת היא שלפעמים אני מרגישה חוסר פעימה לשנייה לעיתים זה חוזר שנית באותו רגע ולעיתים לא,שאלתי רופא משפחה אם זה קשור לחרדה והוא אמר לי שכן,הייתי אצל הקרדיולוג השנה והוא אפילו לא הציע בדיקות חוזרות אלא הסתמך על אותן בדיקות,ושוב השאלה שלי היא איזו בדיקה אני יכולה לעשות לבעיית החסר הפעימה לשנייה כי זאת הרגשה די מוזרה. תודה מראש.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פעימות לב - תגובה
פרופ` מיכאל אלדר14/09/2011אני מצטרף לדעת הקרדיולוג שאפשר להסתמך על הבדיקות הקודמות ואין צורך בבדיקות נוספות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דפיקות לב מעל 120 בהריון-לחוצהויקה13/09/2011
שלום,
אתמול בלילה התעוררתי מדפיקות לב מהירות מאוד, עד כדי כך שלא הצלחתי לספור את מספר הדפיקות בדקה. שהייתי במצב שכיבה ממש הגוף רעד מהדפיקות. לכן נאלצתי להעביר כל הלילה בישיבה.
האם יכול להיות שזה בגלל נפילת סוכר? בערב היינו בבית קפה ואכלתי פיצה אישית דיי גדולה ולקינוח לקחתי וואפל בלגי עם מקופלת והמון ריבת חלב. זה היה בערך בשעה 11:30 בלילה. ובשעה 2:30 בלילה התעוררתי עם דפיקות הלב.
עכשיו דפיקות הלב כבר רגילות, מאז ההריון הן עומדות בערך על 90 בממוצע.
לא יודעת אם זה משנה, אבל מחר יש לי בדיקת העמסת סוכר 100 גרם, מאחר ו50 גרם יצא 139.
האם יכול להיות שיקרה לי אותו הדבר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דפיקות לב מעל 120 בהריון-לחוצה - תגובה
פרופ` מיכאל אלדר14/09/2011איני יודע במה מדובר. דופק מהיר בהריון זו תופעה שכיחה ורגילה. עם זאת, אם מדובר בדופק מאוד מהיר (מעל 150) שמתחיל ומסתיים בפתאומיות, יהיה רצוי לתעד אותו באק"ג (ע"י שידור לחברת ניטור או באמצעות קרדיוביפר).
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ממש בלחץ! עזרה דחוףלילי12/09/2011
דר שלום
בעקבות ארוע של פלפיטציות וקצב לב מהיר ( במיון נראה סינוס טכיקרדיה בלבד)
נשלחתי לאקו - תקין
והולטר- קצב מינימל 59 מקסימלי 144 ממוצע 87
לא נצפו הפרעות מכל הסוגים מפורטים. PAC,PVC וכו'
למטה כתוב:
בלילה הובחן חסם סינוס-עלייה מדרגה שנייה - יכול להיות בגדר נורמה. שאר - ב.מ.פ.
אני ממש בלחץ מהחסם והרופא שלי בחופש? כרגע אני מרגישה בסדר.
במה מדובר? האם לרו לרופא על הבוקר או לחכות שבועיים זה בסדר?
תודה רבה
לילי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עוד קצת פרטים
לילי13/09/2011אני בת 28 - בריאה בד"כ. בזמן ההתקף היתה הרגשה שאני הולכת להתעלף-אבל לא התעלפתי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוד קצת פרטים - תגובה
פרופ` מיכאל אלדר14/09/2011נראה שאין מה לדאוג. החסם שתואר יכול להופיע בצעירים בריאים ללא כל משמעות בעייתית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאילו בירורים עוד כדאי לעשות?
לילי18/09/2011לאור הארוע (כמעט התעלפות, הרגשה של קור בגפיים,ודופק מהיר)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאילו בירורים עוד כדאי לעשות? - תגובה
פרופ` מיכאל אלדר22/09/2011להתייעץ עם רופא המשפחה על סיבות נוספות/אחרות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תזונהדניאלה ק.12/09/2011
לאבא שלי היתה הפרעת קצב לפני שלוש שנים, בעקבותיה השתילו לו דפיברילטור. מאז הוא נהיה ממש פריק של מזון בריא, הרבה יותר ממה שהוא היה פעם - וגם לפני זה הוא היה מקפיד על תזונה בריאה (דלת שומן, מינימום כולסטרול, הרבה ירקות וכו').
הייתי רוצה לדעת אם יש קשר בין הפרעת קצב לבין תזונה והאם יש השפעה משמעותית על הלב כאשר אדם אוכל כמעט רק ירקות וקטניות. תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תזונה - תגובה
פרופ` מיכאל אלדר14/09/2011אין קשר ישיר בין הפרעות קצב לתזונה, אך מזון בריא ובריאות בכלל -מומלצים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפרעת קצב הלב עם ירידה בלחץ דםמודאג ..12/09/2011
שלום רב,
אבא שלי בן 52, אין לו מחלות רקע, לעיתים סובל מצרבות .
לפני שבוע סבל מכאבים ברום הבטן עם צרבת וחולשה ועייפות ניכרת, פנה לרופא והופנה למיון בשל טכיקירדיה עד 150 לדקה. במיון עדות לרפרוף עליות עם הולכה חדרית מהירה, במתן אדינוזין נחשף רפרוף עליות טיפוסי, בבדיקות דם רמת טרופונין גבולית. אושפז ליום אחד ליחידת לב . היה לו לחץ דם 95/66 .
הרופאים המליצו לקבל כמה תרופות והם : פמוטידין - נורמיטן - קרטיה .
האם תרופות אלה טובות בשביל לצאת מהבעיה הזו שאצלו בעתיד ?
יש לציין שלפני 3 ימים עשה עוד פעם בדיקות דם והיה לו קוליסטרול גבוה, HDL-Cholesterol = 39
non-hdl cholesterol = 188
LDL Cholesterol Calculat = 162.5
האם זה מעיד על סכנה על הלב או סכנה אחרת ? ומה צריך לעשות בשביל להוריד את רמת הקוליסטרול ? לאכול משהו מסוים .. ?
יש לציין שדודו של אבא מצד אמא שלו מת על רקע מחלות לב כשהיה בן 45, וגם בן דודו של אבא מצד אמא שלו מת על רקע מחלות לב גם כן כשהיה בן 45, האם המחלה הזאת היא על תורשתית אולי ?
יש לי עוד כמה שאלות, האם המחלה הזאת גורמת להתקפות לב / דום לב ?
מה צריך לעשות בשביל להוריד את הסכנות ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפרעת קצב הלב עם ירידה בלחץ דם - תגובה
פרופ` מיכאל אלדר14/09/2011לגבי הרפרוף - הייתי מציע לו לפנות לקרדיולוג מומחה להפרעות קצב מכיוון שניתן בקלות יחסית למנוע לחלוטין חזרה של התקפי הרפרוף.
לגבי מחלת הלב הטרשתית - נראה שאכן יש לו מספר גורמי סיכון למחלת לב (כגון תורשה ויתר כולסטרול). למניעת התפתחות טרשת בעורקי הלב הוא צריך להוריד את הכולסטרול (ע"י שילוב של דיאטה מתאימה, פעילות גופנית ותרופות לפי הצורך), לבדוק אם יש גורמי סיכון נוספים (כגון, יתר ל"ד, סוכרת, עישון) ולטפל בהם . לצורך זה רצוי שיפנה לרופא המשפחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפרעת קצבאלינה10/09/2011
אחדד את שאלתי הקודמת ושמח לעזרתך
בעלי בן 32 עבר דום לב בגיל 32 עשו לו החייאה ממושכת והושתל לו icd
לא נמצא גורם לדום לב
במסגרת מעקב בני עשה אקג (בן שנה וחצי)
אקג ראשון נמצא תקין
בשניים אחרים נמצא qt קצר
האם אכן יתכן ויש בעייה ברישום/מכשיר שאינו תקין /משהו שעלולו להשפיע על התוצאה?
כיצד יתכן ואקג אחד תקין ואחר לא??
האם יש מקום לחזור על האקג ??
מי מומחה בארץ או בעולם לתחום זה בילדים
מה הטיפול הנהוג - מה ההשלכות ותופעות הלוואי
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפרעת קצב - תגובה
פרופ` מיכאל אלדר11/09/2011עשויה להיות בעיה טכנית אך הצרוף של QT קצר (כמה?) ב 2 תרשימים והספור של מוות פתאומי של האב (מהו ה QT שלו?) מחשידים שאכן קיימת בעיה.יכולה להיות שונות של ה QT בימים שונים (אם כי זה אינו שכיח) ויש מקום לחזור על האק"ג. איני מכיר מומחה לתחום בילדים. הטיפול הנהוג הוא בכינידין אם כי הנסיון בתינוקות מוגבל ביותר (אך תואר נסיון מוצלח בבודדים).לכינידין יש תופעות לואי ומתחייב מעקב של בדיקות דם ואק"ג.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהראשית תודה
אלינה11/09/2011על תשובתך הכנה והמפורטת.
ה-qt של בעלי תקין
אקג תקין לא נמצאה שום בעיה
של הבן היה 0.345 שהיה תקין
ו-0.294 בפעם קודמת
באקג אחרון איני יודעת הערך אך הוסבר כי מדובר במרווח קצר
למי עליי לפנות?
אודה לעזרתך
מה היית ממליץ לי לפני שאני מתחילה "ניסיון" במשהו שאינו כה מוכר בבני הקטן......* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דופק חזקי08/09/2011
בן 44 (אסמתי בנסיגה)ללא תרופות גובה 184 משקל 70
מרגיש לאחרונה (כחצי שנה כבר) את דפיקות הלב - רופאת המשפחה טוענת ממתח וחרדה
מדדתי לעצמי דופק והוא 52 לדקה באופן קבוע במנוחה (עושה פעם בשבוע כדור סל באינטסיביות שעתים חזק)
האם הדופק הנל לא נמוך משהו?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דופק חזק - תגובה
פרופ` מיכאל אלדר11/09/2011לא - הוא מצוין.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפרעות קצברונה08/09/2011
שלום. בת 55 סבלתי מפרפורים ניתוח תיקון מסתם לפני שנה וקצת מטופלת בפרוקור וקומדין. מאז לא סובלת מפרפורים. האם אפשר להפסיק פרוקור וקומדין? איך מתבצע תהליך זה. תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפרעות קצב - תגובה
פרופ` מיכאל אלדר11/09/2011הנושא מורכב ויש להתאימו אישית ולכן אני ממליץ לפנות לקרדיולוג ולהתיעץ.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- APC קשור למתח ?צבי07/09/2011
שלום ד"ר
בבדיקת הולטר התברר
APCs בין 16-300 לשעה. בעיקר בלטו בשעות העירנות.
רופאת המשפחה אמרה שניתן לטפל אבל לא חייבים, רק אם אני מרגיש אותם וזה מפריע לי. ישר אמרתי שלא מפריע.
אבל עכשיו האמת שאני כן מרגיש וזה גורם לתחושה של פחד. ואני לא יודע להגיד מה קדם למה. האם תחושה של פחד ,גורמת להפרעת הקצב. או שהפוך.
הנושא יותר מורכב. לפעמים יש תקופות של אסטמה קלה, ואני נעזר במשאף- seretide. האם זה קשור ?
דבר נוסף האם זה קשור למתח/STRESS בעבודה או בגירושין שעברתי ?
ודבר אחרון , יכול להיות שיש לי הפרעת קשב קלה. ורופא שהלכתי אליו לאבחון נתן לי ריטלין - שגרם לעליית לחץ דם, ואז הרגשתי דפיקות לב לא סדירות. ואז נעשיתי מודע לכל הנושא.
האם ניתן להמשיך לנסות ריטלין ?
ניראה לי ששאלתי יותר מדי, ולכן האמת שאגש לקרדיולוג. אבל אולי בכ"ז תוכל ליעץ לי.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר APC קשור למתח ? - תגובה
פרופ` מיכאל אלדר07/09/2011אין כל חשש מ APCS ואל לך לדאוג.
גם מתח וגם ריטלין עשויים לתרום להופעת APCS אך אם אתה זקוק להם לא הייתי ממהר להפסיק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם עצם ה- APC מכניס אותי לקבוצת סי
צבי11/09/2011שאלה אחרונה,
האם עצם ה- APC
16-300 לדקה
מכניס אותי לאיזה קבוצת סיכון ? כלומר סיכוי מוגבר לפתח הפרעה משמעותית בעתיד ?
(פעם היו לי טרגליצרידים 200, כיום 100 , אני בן 39)
שוב תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאתה מעדיף שלא לענות ?
צבי22/09/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאתה מעדיף שלא לענות ? - תגובה
פרופ` מיכאל אלדר22/09/2011ממש לא
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם עצם ה- APC מכניס אותי לקבוצת סי - תגובה
פרופ` מיכאל אלדר22/09/2011ממש לא
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
צבי25/09/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם פרפקציוניסטים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)