מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- עזרתכם בתשובה לבדיקת הולטר לבאורן27/06/2011
שלום לכם,
אני בן 36 בריא ללא חולי משפחתי שידוע.
לאחרונה חשתי לכמה ימים כאב בחזה ופעם אחת דופק מהיר לכמה דקות.
חשוב לציין שעברתי שנה בעבודה עם לחצים לא פשוטים, האם יש לזה השפעה?
האם יכול להיות שבלוטת תריס יכולה לגרום לתדירות גבוהה כפי שמצויין כאן?
אני מקיים כל שנה שנתיים בדיקות דרך העבודה ובינהם בדיקת ארגומטריה שיצאו תקינות (לפני כמעט שנה).
נשלחתי להולטר לב ולהלן התוצאות:
תודה רבה,
אורן.
קצב הבסיסי: קצב סינוס
מהירות מינימלית: 59
מהירות מקסימאילית: 130
מהירות ממוצעת: 84
הפרעות קצב חדריות VPC’S: לא נצפו.
הפרעות קצב על חדריות APC‘S: נצפו APC'S בתדירות של 0-739 לשעה בלטו במיוחד בשעות הערב והלילה. (נצפו סה''כ 6282 APC'S במשך הבדיקה - ראה טבלת פיזור ה- APC'S בדו''ח ). נצפו 2 אירועים עם מרווחי R-R עד 1.8 שניות ככל הנראה BLOCKED APC'S (עמ' 6).
הפרעות הולכה: לא נצפו.
פעילות קוצב:
שינויים משמעותיים בקטע st: לא נצפו.
תלונות הנבדק: לא צוינו.
הממצאים בהתאם לתלונות:
הערות/סיכום: נצפו קטעי סינוס טכיקרדיה במהירות של עד 130 פעימות לדקה - מהירות ממוצעת ביממת המעקב 84 פעימות לדקה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עזרתכם בתשובה לבדיקת הולטר לב - תגובה
פרופ` מיכאל אלדר10/07/2011סביר להניח שאין כל בעיה משמעותית. דופק מהיר יכול להיות בשל יתר תריסיות אך הדופק הממוצע שלך אינו מוגבר במיוחד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נורמטיןבלה26/06/2011
אמא שלי סבלה מלחץ דם גבוה מיזה הרבה שנים ונטלה כדור 50 מ"ג פעם ביום,
כיום מאושפזת כחודש בבית חולים בגלל פירכוס,
ובמשך שבועיים הלחץ דם שלה תקין 117/68 והדופק 55/60
האם היא צריכה להמשיך לקחת את הכדור נורמיטן במינון של 50 מ"ג פעם ביום ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נורמטין - תגובה
ד''ר מחמוד סולימאן26/06/2011קרוב לוודאי שממשכים לתת לה טפול בנורמטין בהמלך האשפוז. אם כך המצב אז היא כן צריכה להמשיך טפול בנורמטין.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דופק 110 במנוחהמיקו24/06/2011
שלום
אנ בגיל 34.בזמן האחרון סמתי לב שיש לי דופק מהיר במנוחה.100 110
רציתי לדעת אם זה בסדר או שאני צריך לבדוק אתזה...
אני נותל רטלין sr במינון גבוהה...אשמח לקבל תשובה מהירה....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דופק 110 במנוחה - תגובה
ד''ר מחמוד סולימאן26/06/2011זה בהחלט יכול להיות השפעה של הריטלין. רצוי לבצע בדיקה אק"ג.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- VPB + ABP בבדיקת ארגומטריהערן19/06/2011
שלום רב,
ביצעתי היום בדיקת ארגומטריה על מנת לקבל אישור כשירות לחדר הכושר.
בבדיקה נמצא כי ישנם APB+VPB מרובים במאמץ ובמנוחה. רופאת הספורט הפנתה אותי לקרדיולוג תוך כדי ציון "?wenckebach phenomenon" ובקשה לביצוע אקו דופלר לב והולטר אקג.
קבעתי תור לקרדיולוג (לצערי זה לא יקרה בקרוב) אך רציתי לדעת באופן כללי על מה מדובר, והאם יש סיכוי שאוכל לחזור להתאמן בחדר הכושר.
בברכה
ערן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שכחתי להוסיף
ערן19/06/2011בן 35, עישנתי עד לפני שנה, 1.73 שוקל 73 קילו, מתאמן שש פעמים בשבוע במכון כושר (אירובי וכוח)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשכחתי להוסיף - תגובה
פרופ` מיכאל אלדר20/06/2011מדובר בהפרעת הולכה קלה שלרוב חסרת משמעות ואני מעריך שבתום הברור תוכל לחזור לפעילות מלאה בחדר הכושר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על תגובתך פרופ' אדלר
ערן20/06/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לד"ר אלדרלימור16/06/2011
שלום
רציתי לדעת האם ישנה אינטרקציה שלילית בין סרוקסט (פרוקסטין) לריתמקס (פרופאפנון)? בעלון של התרופה כתוב שיש להתייעץ עם רופא כשמשלבים את שתי התרופות הנ"ל וגם באינטרנט מצאתי מידע על כך שצריך להיות תחת השגחה רפואית בעת נטילתן
תודה
לימור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה לד"ר אלדר - תגובה
פרופ` מיכאל אלדר17/06/2011נטילת 2 התרופות ביחד עשויה להגדיל את הרמה שלהן בדם בשל עיכוב הפרוק בכבד. לכן מומלץ לעקוב קלינית ובאמצעות האק"ג אחר השפעת הריתמקס ולהקטין את המינון בהתאם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה לד"ר אלדר - תגובה
פרופ` מיכאל אלדר17/06/2011נטילת 2 התרופות ביחד עשויה להגדיל את הרמה שלהן בדם בשל עיכוב הפרוק בכבד. לכן מומלץ לעקוב קלינית ובאמצעות האק"ג אחר השפעת הריתמקס ולהקטין את המינון בהתאם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גל T שלילייוסף14/06/2011
שלום רב
אני בן 27 גובהה 185 משקל 85 בכושר טוב לא מעשן ללא עבר של מחלות לב במשפחה. דופק 75 לדקה במנוחה
נתקף אחת לחודשיים בכאבים חזקים ביד שמאל חזה שמאל שכמה שמאל והזרת שאף לפעמים מלווים בקוצר נשימה קל ודקירות באיזור החזה.במנוחה. במאמץ אין לי כל בעיה נהפוכו הכאבים נעלמים בזמן מאמץ
הבדיקות ותוצאותיהן :
-אקו לב תקין
-מאמץ השלמתי ללא עצירות ללא סחרחורות
-הולטר תקין
מיפוי לב - פגם מילוי הפיך ל
קרדיאג סיטי,צינתור לב וורטואלי- ששללו את פגם המילוי ולדברי מנהל המחלקה כנראה המכשיר במיפוי פיספס.
בנוסף בקרדיאג סיטי מנהל המכון שלל כל בעיה הקשורה ללב
נשלל חשד לברגודה
לסיכום הרופאים אין בעיה כלילית בלב
ניגשתי כפעמיים מחשש שממדובר באירוע לבבי אך במיון שללו את הדבר וכשציינתי שגילו אצלי גל T שלילי ב L3 התגובה שלהם הייתה "נו אז מה ? זה לא מראה על בעיה בלב." ויחסו לי את המקרה לחרדה , דבר שאינו הגיונו בעיני. אין לי חרדות
השאלה:
האם T שלילי יכול להיות הגורם לכאבים ?
איך מטפלים ?
מה צריך לעשות כדי להחזיר את גל T לחיובי ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גל T שלילי - תגובה
פרופ` מיכאל אלדר15/06/2011גל T שלילי ב L3 הוא ממצא תקין ולא פתולוגי, אינו גורם לכאבים ולא צריך לעשות דבר כדי להחזירו לחיובי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בריקדיהאישה13/06/2011
שלום אני בת 66 לוקחת אנאלדקס דיזותאזיד,קדקס סימוסטטין,
מתמיד היו לי דפיקות לב איטיות, אבל בזמן האחרון דפיקות הלב שלי
במשך היום לא מגיעות ל 50, הן נעות בין 40-47,
מה עלי לעשות? אקו לב בסדר, אקג בסדר,
האם זה מסוכן?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בריקדיה - תגובה
פרופ` מיכאל אלדר15/06/2011אם את חשה בטוב והאק"ג תקין - אין סיכון.
כדאי לבדוק תפקוד בלוטת התריס.
האם יש תופעה דומה בבני משפחתך?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- החלפת קרדילוק בסוטולולתיקי12/06/2011
שלום רב,
אני סובלת מפלפיטציות והתקפי טכיקרדיות.
במשך שנה טופלתי בקרדילוק (החליף את הנורמיטן) שהאט את קצב הלב והוריד את הל.ד. אך הפלפיטציות ממשיכות מידי יום.
הומלץ להחליף לסוטולול כדור של 40 מ"ג בבוקר.
אודה על מידע באשר לתופעות לואי ואיך עלי להתנהל תחת הכדור החדש.
יום נעים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר החלפת קרדילוק בסוטולול - תגובה
פרופ` מיכאל אלדר15/06/2011כדור בודד של סווטלול במינון הנ"ל אינו טיפול מקובל. אני מציע לך להתייעץ עם קרדיולוג המתמחה בהפרעות קצב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קוצב לבבניסטי דן10/06/2011
אימי בת 80ויש לה קוצב כבר כמה שנים כרגע היא נמצאת בחו"ל וקיבלה הנחיות לא לעבור בגלאים בחניות,הבעיה היא שבצרפת לא מנתקים את הגלאים בפני בעלי קוצבי ובכלל האם יש לקפיד בעניין ולא להכנס דרך הגלאים בבירור שעשינו אצל קרדיולוגים בצרפת נאמר לה שניתן לעבור דרך הגלאים אבל לא להתעכב אבל להקפיד בגלאים שנמצאים בשדות תעופה.
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קוצב לב - תגובה
פרופ` מיכאל אלדר12/06/2011כל שנאמר לה - נכון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות בדיקת הולטראורן09/06/2011
שלום,אני בן 38, מעשן 2-5 סיגריות ליום. לוקח סטטינים. בבדיקת הולטר לבירור פלפיטציות: קצב בסיסי:סינוס, מהירות מינ' 45 לדקה, מקס: 123 לדקה. ממוצע: 70. הפרעות חדריות:לא נצפו, הפרעות על חדריות:נצפו 8 APB's. רופא המשפחה טוען שאין צורך בשום בירור נוסף. אשמח לדעתכם. תודה !
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוצאות בדיקת הולטר - תגובה
פרופ` מיכאל אלדר12/06/2011אני מסכים עם רופא המשפחה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פיענוח צילום אקגניסן09/06/2011
שלום רב
במיון שהייתי בפעם האחרונה עקב קוצר נשימה צילמתי את המוניטור שהציג את התמונה הבאה.
הרופאים אמרו שיכול להיות שיש לי SSS בגיל 22 ויכול להיות שאני אצטרך השתלת קוצב.
האם ייתכן?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פיענוח צילום אקג - תגובה
פרופ` מיכאל אלדר12/06/2011ברוב המקרים שוקלים השתלת קוצב רק אם יש תסמינים (כגון, סחרחורת או התעלפויות) עקב הפסקות בדופק. מה יהיה בעתיד - אפילו הטוב שברופאים אינו יודע...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איך עלי להתייחס לתחושה של שורף קל בtall07/06/2011
אני בן 53
מקפיד על פעילות אירובית מתונה 30-45 דקות 1-3 לשבוע
מקבל אמלודיפין 10,אטקנד + ,12.5 קרדיו לוק 2.5
עברתי אגיו לב היה תקין ללא ממצאים מיוחדים.
לפני חצי שנה התגלה AV בלוק דרגה 1
בהמשך תוצאות אקו במאמץ דופן העלייה ימנית בגבול העליון.
שאלתי היא האם להפרעת קצב והתעבות דופן יש דרכים לשיפור מצב.
איך עלי להתייחס לתחושה של שורף קל במרכז החזה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איך עלי להתייחס לתחושה של שורף קל ב - תגובה
פרופ` מיכאל אלדר12/06/2011הבלוק באק"ג יכול להיות משני לטיפול. התעבות הדפן אופיינית ליתר לחץ דם - יש להקפיד על איזונו. בשני הנושאים רצוי להתייעץ עם הרופא המטפל.
אם האקו במאמץ תקין והצנתור הכלילי לאחרונה - הצריבה בחזה אינה נובעת מבעית-לב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אקו לב במאמץמנחם07/06/2011
בדיקת אקו לב במאמץ שביצעתי יצאה מטושטשת ולא ניתן היה לקבל תמונה ברורה
האם קיים בארץ מכשיר מתקדם המסוגל להתגבר על ההפרעות לצילום עקב מסת שריר או עצם ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אקו לב במאמץ - תגובה
פרופ` מיכאל אלדר12/06/2011איני חושב שהבעיה במכשיר. ניתן לנסות במקום אחר עם נסיון רב יותר או לעשות בדיקת מפוי לב במאמץ המתבצעת במקומות רבים או MRI במאמץ (בשיבא/תל השומר).
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרדקסהלידיה05/06/2011
מבקשת לבדוק האם צריך להיות גוסס כדי לקבל אישור בפרדקסה. בעלי השתתף במחקר והושפע מאד לטובה מהתרופה. עד לפני 6 שנים, הוא סבל מפרפור לב, אי ספיקה, אשפוזים חוזרים ונשנים וארוע מוחי חמור. מרגע שהתחיל בשימוש בדביגטראן, הכל פשוט נעלם! עכשיו, הוא צריך לחזור לקומדין. מה עושים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פרדקסה - תגובה
פרופ` מיכאל אלדר06/06/2011פרדקסה אינה מונעת פרפור או אי ספיקת לב או אשפוזים חוזרים. סביר להניח שמצבו השתפר מסיבות שונות (שאינו קשורות בפרדקסה) ושהחזרה לקומדין לא תשנה זאת. כמון כן ניתן לרכוש פרדקסה אם בעלך אינו נכלל בהתוויות הסל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהיוני02/06/2011
שלום רב
מה אומר דופק לא סדיר במדידה?
האם תמיד זה קשור להפרעת קצב?
או שיכול להיות שזה ממתח? או משהו אחר?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה - תגובה
פרופ` מיכאל אלדר06/06/2011דופק לא סדיר יכול להיות תקין לחלוטין או להגרם מהפרעות קצב חסרות משמעות. עם זאת הוא עלול להצביע על הפרעת קצב ולכן כדאי לבדוק כל מקרה לגופו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם מכורים לאינטרנט?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)