מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- אקושני23/01/2010
שלום רב
אמא שלי עשתה בדיקה בטשטו ש ובתחילת הבדיקה ממש מיד ירד לה הדופק,הרופא כמובן הפסיק את הבדיקה.
היא הופנתה לקרדיולוג לבדיקת מאמץ שיצאה ת קינה,אקו לב
65 אחוז LVEF חדר שמאל תקין,היפרטרופיה קונצנטרית קלה של חדר שמאל.
פרוזדור שמאל מורחב במידה קלה חללי לב מימין תקינים .אי ספיקה אורטאלית קטנה גלA גדול מ- E מה שמעיד על הפרעה הדיאסטולי
אמא שלי בת 64 זה תוצאה של אקו דופלר יש סיבה לדאגה לגבי גל איי וגל אי אוהספיקה
אמא מעשנת כבדה
היא עשתה בדיקה של המעי בטשטוש והדופק ירד מיד לכן הפסיקו את הבדיקה,והיא נשלחה לבדיקה של הלב
ב-
14.1.10 היא טענה שאין לה אויר ונפלה במדא לחץ הדם היה 85 על 55 הגענו לבית החולים כשהיא מקקבלת חמצן במדא ולדבריהם מצבה יציב,הדופק הפסיק לגמרי והחייאה לא עזרה אימא שלי נפטרה בגיל 65 בריאה.
שאלתי היא למה היא אמרה שאין לה אויר ?
הרופא אמר שכנראה במכיס במעטפת הלב היה דם עומד או שהיה שיבוש של דופק מאוטם שריר הלב אז איך הבדיקה תקינה?
אני שלא למדתי היה נראה לי שהבדיקה לא תקינה ויש בעיה בחדר שמאל...............
לא הסכמנו לנתיחה לאחר המוות והיום אני מטערת אולי בדיעבד היתה רשלנות?
תודה
הכי חשוב לי שלוש מילים שהיא לא הפסיקה"אין לי אויר"והיא פנתה אלי בשמי כאילו הית המעורפלת
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לסופי
ד''ר מחמוד סולימאן24/01/2010שלום לך סופי.
אני מצטער על מה שקרה ומשתתף בצעריך.
לפי הפרטים שמסרת אך בדיקת האקו היא תקינה
לא ברור לי מה קרה. יכולות להיות הרבה סיבות לכך (מהתקף לב עד תסחיף ראתי).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הולטריעל21/01/2010
לאחר כאבים בחזה ודופק חזק במיוחד נשלחתי לבדיקת הולטר ולהלן הממצאים:
הפרעות קצב חדריות VPC’S: נצפו סה''כ 297 VPC'S במשך הבדיקה. נצפו בשעות העירנות. ממוקד אחד. חלקם FUSION BEATS. נצפו גם קטעי טריגמניה חדרית,לדוגמא:עמ' 11. נצפו כ-29 זוגות VPC'S ,לדוגמא:עמ' 10. נצפו כ- 9 קטעים של ACCELEבני 3-7 ות,לדוגמא: עמ' 7-8 . PARASYSTOLE VENTRICULAR EXTRASYSTOLE AND NON SUSTAINED PARASYSTOLE VENT TACHYC ORIGINATES IN THE OUTFLOW TRACT OF RIGHT VENT DURING SINUS TACCHYCARDIA NO VENT ARRHYTHMIA ARE SEEN
הפרעות קצב על חדריות APC‘S: נצפו סה''כ 17 APC'S במשך הבדיקה . ראה טבלת פיזור ה – APC'S בדו''ח. חלקם זוגות APC'S ,לדוגמא :00:54 עמ' 13.
הערות/סיכום: נצפו קטעי סינוס אריתמיה.
מה זה אומר בבקשה והאם הגיוני שרופא המשפחה טוען שזה תקין?
תודה
הילה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה ליעל
ד''ר מחמוד סולימאן21/01/2010הממצאים אינם תקינים אך אינם מצביעים על קיום בעיה משמעותית. אם את מתלוננת על דופק מהיר או הרגשת דפיקות לב, אני מציע שתבדקי ע"י קרדיולוג
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פלאויקס ושאר הכדורים.יהודה21/01/2010
שלום רב
תודה על תשובתך ד''ר סולימאן.
אז מה כן אבא צריך לקחת ומה הסיכון שעלול להיות בלקיחת כדורים אלו יחד.
אבא עבר שני ניתוחי לב,צינתורים, צריבה וקוצב לב שאתה ד''ר סולימאן עשיתה לאבא.
אבא ואנחנו מאוד מודים לך ד;''ר סולימאן על עבודתך.
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה ליהודה
ד''ר מחמוד סולימאן21/01/2010שלח לי מייל ([email protected]) עם הפרטים של אביך (ת"ז).
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפרעה בקצב הלבגיל19/01/2010
שלום רב.
מזה כמה שבועות אני חש מדי פעם מעין הפרעה בקצב הלב, אשר נעלמת לאחר כמה שניות, ולעיתים חוזרת שנית לאחר מספר דקות.
קשה לתאר את ההרגשה, אך מדובר במעין "הלמות" לב חזקות, אשר מופיעות גם כאשר אני במצב מנוחה או הליכה איטית. הדבר מביא אותי לכדי חרדה שכן מעולם לא חוויתי תחושה דומה.
יש לציין כי אני בן 28, ללא בעיות בריאות או מחלות כרוניות כלשהן , בעל כושר גופני טוב.
בדיקת דם שעברתי לאחרונה לא הראתה כל בעיה.
האם יש צורך בבדיקה מסויימת? אולי א.ק.ג?
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לגיל
ד''ר מחמוד סולימאן20/01/2010התחושה שאתה מתאר אופיינית לפעימות לב מוקדמות. המצב אינו מסוכן. לעיתים קרובות מופיע או מתגבר בעת מתח נפשי או עייפות או שתית מעוררים (קפה, משקאות אנרגיה) בכמויות גדולות. חשוב לבצע אק"ג, אקו לב והולטר. וכמובן להבדק ע"י מומחה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הולטראירנה19/01/2010
קיבלתי את פיענוח של הולטר ואני מודאגת, :
בת 55 . במהלך הבדיקה : - PVCs בכמות גדולה ( כמות ממוצעת 99 / שעה ) -- בודדים , couplets ; - קטעים של טכיקרדיה על חדרית עד כ- 160 / דקה ( שעה 12:46 ) , רושם על atrial tachycardia ; - PACs בכמות קטנה ; - סינוס טכיקרדיה כ- 130 / דקה ( שעה 16:30 ) .
אוכל ללכת לרופא רק בעוד כשבוע וחצי. אשמח אם תסבירו לי מה אומרת התוצאה
תודה :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לאירנה
ד''ר מחמוד סולימאן20/01/2010אכן בדיקת ההולטר אינה תקינה. חשוב להבדק ע"י קרדיולוג (עדיף קרדיולוג ממוחה בהפרעות קצב). אם לא היו ארועי עלפון או כמעט עלפון- לדעתי אין סכנה בלחכות שבוע עד הבדיקה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה לעשות?האם מסוכן?לי19/01/2010
היום כמה שעות אחרי טיפול שיניים התחלתי להרגיש דופק מואץ נמדד 120 ונימול ביד שמאל.בקופח עשו אקג הראה על האצהבדופק ללא הפרעות רק צניחות stקלות הרופא אמר שזה תקין אני חוששת מהצניחות האם זה מסוכן?יש לציין שלפני שנה וחצי עשיתי אקו לב גם רגיל וגם במאמץ הכל תקין עשיתי בתל השומר אצל ד"ר איריס אמרה שהכל תקין ועכשיו הבעיה הזו ממה זה?יש לציין שאני חולת אסתמה קלה עם שיעול כרוני שעדיין לא נימצא ממה,צורכת סינגוליר לאסתמה ואריוס לנזלת אלרגית ומידי פעם לנטון לא לוקחת שום משאף,מה לעשות עם זה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובות צילום
לי19/01/2010יש לי שיעול ואסתמה מאוד קלה שגם בספק ועשיתי צילום התשובה-בלי ממצא בראיות.סינוסים קוסטופרנייםמ חסומים חלקית.לב לא מוגדל.מה זה התשובה חסומים חלקית?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה לשולה
ד''ר מחמוד סולימאן20/01/2010הופעת צניחות ST קלות בעת דופק מהיר לא אמורה להדאיג אותך, במיוחד שעשית בעבר אקו לב במאמץ והיה תקין.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהומה לגבי הצילום?
לי22/01/2010האם תקין?כי הרופא שלי אמרה שזה בסדר אך לי זה לא ניראה .מה אתה אומר לגבי הצילום
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פלאויקסיהודה18/01/2010
שלום רב.
אבא שלי עבר השתלת קוצב ליפני כ5 חודשים. והוא לא מרגיש טוב לעיתים קרובות.כל הזמן יש לו
לחצים בחזה וכאבים הוא מרגיש דופק חזק וכאבים שעולים לא ללסת ולגב ועד שהוא מקבל מכה עם הקוצב אז הוא מתחיל קצת להירגע.
כשהיה מאושפז חשבו הרופאים אולי לעשות לו צינתור מיפני שיש לו גם אוטם בלב. אבל מיפני שהלב של אבא מאוד חלש אז נימנעו מכך.
ואז אמרו לו שיקח פלאויקס והוא לוקח.
שאלתי היא-האם פלאויקס יכול להמיס לו את האוטם למשך זמן שהוא לוקח.
ומה תפקידו של הכדור ,הוא גם לוקח קומדין,וקרטייה.
ומה מצבו של אבא לפי המתואר כאן.
ימים רבים הוא מרגיש מכות מהקוצב וגם הוא מרגיש את הקוצב פועל המון.
בתודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה ליהודה
ד''ר מחמוד סולימאן20/01/2010פלאויקס- זאת תרופה שדומה לאספרין מבחינת מנגנון הפעולה והשפעתה על הלב וכלי הדם. אינה ממיסה את האוטם (או קריש) שהיה. היא עשויה למנוע התקף לב נוסף. לדעתי שילוב של אספרין, פלאויקס וקומדין עלול להיות מסוכן לגבי הרבה חולים (במיוחד מבוגרים).
מבחינת מצבו של אביך- קשה לי להגיד על סמך הנתונים שמסרתה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות הולטר בשל סינוס ברדיקרדיהניסן15/01/2010
קיבלתי תוצאת הולטר אתמול שדי הפחידה אותי. הסיבה לעשיית ההולטר- סינוס ברדיקרדיה ידוע שהתחיל להפריע לי בחיי היום יום אם זה מבוטא בעייפות כרונית ובתשישות
אני מצרף לפה את הקצבים הכי אי סדירים במהלך היממה
אודה לך על פיענוח מהיר
בתודה מראש ניסן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לניסן
ד''ר מחמוד סולימאן16/01/2010לצערי התמונה אינה טובה מבחינה טכנית. לא ניתן להתייחס לזה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- Erythrocytesדנה13/01/2010
אני לקראת צינטור ובתוצאות בדיוקת הדם קבלתי תוצאה של Erythrocytes בערך 30 על פניו
ו נראה ערך גבוה בהרבה מהרצוי. כל שאר הבדיקות היו תקינות . האם זה מטריד ? על מה זה יכול להצביע ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לדני
ד''ר מחמוד סולימאן16/01/2010אכן הערך גבוה. יתכן טעות מעבדה אך צריך ליוועצ ברופא המשפחה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דאגה האם יש קשר?\11/01/2010
שלום,
יש לי בעיה כזאת, הלב שלי מחסיר פעימה ואני רוצה לרכוש תוסף מזון בשם אבקת חלבון
האם זה יגרום לבעיה או יחמיר את המצב בצורה כזאת או אחרת ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה ל-י
ד''ר מחמוד סולימאן11/01/2010לא ציינת בן כמה? יש מחלות?
אם אתה אדם בריא- כנראה שזה לא ישפיע על הרגשת הפעימה החסרה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתוספי מזון!!!
\11/01/2010לד''ר מחמוד סולימאן שלום רב,
נתונים :
משקל : 85 ק"ג
גובה : 1.71
מתאמן במכון כושר כ - 4 שנים ( באדיבילדינג ) אם אתה יודע מה זה...
אני אדם בריא מאוד שומר על "כושר" ותזונה וחס וחלילה אין מחלות, אני לא יודע אם להגדיר את זה כמחלה אבל אובחן אצלי בקע סרעפתי קטן והגסטרולוג אמר שלרוב הספורטאים יש את זה אבל הבקע הסרעפתי לא מפריע לי כלל הוא לא מורגש וגם אין טיפול לסוג הבקע שיש לי ( בקע גולש ) שאין לו סימפטומים... ושהלב מחסיר פעימה לפעמים זהוא...
אני רוצה לציין שאמא שלי דואגת לי מאוד ומשערת שהתיסוף בתוסף מזון כגון אבקת חלבון ימריץ לי את הדם בגוף וכתוצאה מזה הלב לא יעמוד בעומס והיה דום לב חלילה אבל אין לה שום בסיס לזה...
אני גם לא יודע אם אבקות חלבון שזה חלבון מבודד או מעובד הוא חומר ממריץ לא ידוע לי...
כמובן שאני יודע מהם חומרים ממריצים כגון זריקות סטאורידים אנאבוליים ואפדרין וכו'... אבל בחומרים האלה אני כמובן שלא משתמש...
תודה - רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלמה לא עונים?
\17/01/2010שלום, למה לא עונים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה ל-י
ד''ר מחמוד סולימאן18/01/2010אין לי ממש נתונים אודות השפעת תוספי המזון על הלב. יש סוגים שונים בשוק. אני באופן אישי איני ממליץ על נטילת תכשירים כאלה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שיעולמני10/01/2010
שלום רב,
מזה כשבועיים אני חש תחושה של קצב לא סדיר בלב שגורם לי בכל פעם צורך להשתעל.
ההרגשה היא של החסרת פעימה והתגובה המיידית והלא נשלטת היא שיעול?
אני מקווה שהפרטים שנתתי מספיקים ואני מבקש לשאול האם זה משהו שצריך ללכת לרופא בגללו או שזה משהו שכיח ולא בעייתי?
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה למני
ד''ר מחמוד סולימאן11/01/2010בד"כ זהו מצב זמני וחולף. אם זה מציק לך עדיף להבדק אצל ממוחה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יל"ד ואירועי PSVTיניב10/01/2010
שלום רב!
שמי יניב, בן 20. פראמדיק לוחם.
הסיפור שלי הוא כזה: בגילאים 16-17 סבלתי מיל"ד (דיי גבוה עד לערכים של 230/170) וטופלתי בנורמיטן. בוצע בירור חלקי. בגיל 17 הפסקתי את הטיפול, עשיתי הרבה ספורט, תזונה ולחץ הדם ירד במקצת והיה בממוצע 160/100 עם "קפיצות" בערכים מידי פעם. התגייסתי לשירות קרבי ללא סעיף ליקוי.
לפני כשבוע במהלך פעילות מבצעית חשתי פלפיטציות מלוות התחושת פרה-סינקופה, פלאשינג וכו'.. שמתי לב כי מדובר בהפרעת קצב שחלפה לאחר כ-40 שניות. לאחר כשעה אירוע נוסף, קצר גם הוא שנפסק הודות לוואלסלבה שביצעתי לעצמי. בערב אותו היום, אירוע שלישי, נמדד דופק בסביבות 200. ללא כאבים בחזה או דיספניאה. ללא סיפור של מוות בגיל צעיר במשפחה.
פניתי למיון שם התחלתי בדיקות ובין היתר נתגלה יל"ד שוב בממוצע 160/100 במנוחה (ובשינה), עם דפקים באיזור ה-90-100 לאורך אשפוז בן 4 ימים. צילום חזה- תקין.אק"ג ICRBBB ללא סימני איסכמיה. US דופלר כליות- תקין, 50% RI דו"צ. פונדוס- תקין. אקן לב- תקין. הולטר- stress sinus arythmia. פעימות עלייתיות מוקדמות. TSH-תקין. ממתין לתוצאות איסוף שתן לקטכולאמינים כמו גם PTH ו-5HIAA.
במהלך האשפוז אירוע פלפיטציות נוסף בנוכחות רופא ללא תיעוד במוניטור (חלף עד ש...) אך הרושם כי מדובר ב-PSVT. אבחנה שניתנה- HTN GRADE 1 ראשוני אדיופטי. הוחל טיפול בדיזותיאזיד עם ירידה חלקית בלחצי דם. לעיתים עדיין לחץ דם גבוה (בממוצע 150/90). נשקל כעת טיפול משולב גם במטופרולול.
רציתי לשאול את חוות דעתך בעניין. האם לבצע בדיקות נוספות כגון: CT אנגיו כליות? מה לעשות במידה וישנה עלייה חריגה בלחץ הדם?
האם יש מקום ליטול בנוסף למשתנים ביתא בלוקר סלקטיבי?
האם אתה מכיר קשר בין יל"ד לאירועי PSVT?
מה דעתך על המשך שירות צבאי במצב הנתון? אני קצת מפחד שיתפוס אותי אירוע קצת יותר ארוך שלא יחלוף ללא טיפול באדנוזין...הוצע לי לראות קרדיולוג בכיר שיבצע "חיפוש" של מוקד אקטופי רלוונטי (למרות שאין תיעוד אק"ג של ההפרעה) ובמידה וימצא תבוצע אבלציה.
אודה לחוות דעתך המקצועית בעניין.
תודה רבה ושבוע טוב.
יניב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה ליניב
ד''ר מחמוד סולימאן11/01/2010לדעתי טפול בחוסמי ביטא זה רעיון מצווין- זה יטפל בלחץ דם (חשוב מאוד) וגם עשוי למנוע השנות ה- PSVT. במידה וזה לא עוזר יש מקום לבצוע אבלציה.
אין קשר בין יתר לחץ דם ו- PSVT (אם אכן מדובר ב- PSVT ולא בהפרעת קצב אחרת כמו פרפור פרוזדורים)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פיענוח הולטר קרדיולוגיגלינה07/01/2010
אודה לכם להסברים בנוגע לתוצאות הולטר של אבי בגיל 80:
קצב הלב:קצב פרפור פרוזדורים עם ממוצע של 63 לדקה ביממה 46-92.
הפרעות קצב מסוג:
חדריות:בודדות-1450,זוגות112 וכן 2 שלשות
בברכה,
גלינה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לגלינה
ד''ר מחמוד סולימאן11/01/2010לא ציינתי ממה סובל אביך? לדעתי לא ניתן להתייחס לתשובת הולטר במנותק ממצב החולה. יש להוועץ ברופא המטפל/קרדיולוג.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אקו במאמץאלכס07/01/2010
שלום רב!
אני בן 43,בילדות היה לי REUMATIC FEWER
לפני 10 שנים היו 2 ארוים של PAF
לפני שבויים היו כאבים בחזה.
EKG וטרופונין היו תקינים.
תוצאות של EKO במאמץ:
אקו במנוחה:
קצב סינוס 90 לדקה.פאימה מוקדמת חדרית, ל.ד. 120/80
חדר סמלי איננו מורחב (52/35 מ''מ).דפנותיו אינן מעובות (11 מ''מ).התכווצותו הכללית תקינה(מקטע פליטה מוערך 60%).תפקודו האיזורי תקין להוציא איזור קטנטן פוסטרובזלי,סמוך לאנולוס מיטרלי מאחור,שנראה צלקתי.עליה שמלית איננה מורחבת (רוחב 40 מ''מ,שטח 18 סמ''מ,מסטם מיטרלי עם פתיחה כיפתית והגבלה של עלה אחורי,הצרות מיטרלית מזערית,אי ספיקה מיטרלית קלה,אי ספיקה אאורטלית קלה, אי ספיקה טריקוספידלית מינימלית.הלחץ הסיסטולי בעורק הראה מוערך בכ 38 ממ''כ.שורש אורטה 33 מ''מ,האאורטה העולה 31 מ''מ.
בדיקת מאמץ לפי פרוטוכול
BRUCE
למשך 9:14 דקות,שלב 4,
10.4 METS
קצב לב 162 לדקה, 91%ממרבי
ל.ד 170/80
ללו תלונות.
ירידות ST כ 1 מ''מ ב V5-6
פאימות מוקדמות חדריות בודדות.
מה משמאות של צלקת ושל לחץ גבוא
סיקום מבחן אקו במאמץ:
באקו מיד בסיום המאמץ התפקוד הכללי של החדר השמלי השטפר וללא ירידות נוספות בתפקוד איזורי.
ללא עדות לאיסכמיה בבדיקת אקו במאמץ.
מה המשמאות של צלקת ושל לחץ גבוע בעורק הראה?
מה הסיבה לעפראןת קצב?
מה המצב כללי של הלב?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לאלכס
ד''ר מחמוד סולימאן11/01/2010לצלקת זאת אין משמעות. גם הלחץ הראתי לא מוגבר בצורה משמעותית. אין לזה משמעות
הסיבה להפרעת קצב- קרוב לוודאי וזה קשור ל- rheumatic fever שהיה לך בילדות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מתח נפשי והפרעות קצביעל06/01/2010
שלום רב, שמי יעל ועלי לעבור אבלציה במהלך החודש הקרוב.
היו לי בעבר מספר התקפים של דופק לב מהיר אך בתדירות מאד נמוכה .
במחצית השנה האחרונה אני נמצאת במתח נפשי רב בעבודה ותדירות ההתקפים עלתה ,בכל שבוע ולעיתים בכל יום, אני צמודה למכשיר קרדיו ביפר של שח"ל ובשידור האחרון של הא.ק.ג. נמצא כי הדופק עלה ל- 220 פעימות בדקה.
האם יש קשר בין מצבי לחץ ומתח להפרעות קצב?.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה ליעל
ד''ר מחמוד סולימאן11/01/2010בהחלט יש קשר בין מצבי מתח נפשי והחמרה או הופעת פרעות קצב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם את/ה טיפוס בוגדני?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)