מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- הפרעות קצב על חדריותמאירה17/04/2010
שלום,
אני בת 54. בגיל 37 התחילו לי הפרעות קצב שהוגדרה כפעימה על חדרית מוקדמת. מאז הייתי במעקב שגרתי אחת לשנה של קרדיולוג . הקרדיולוג אמר לי שאני לא מוגדרת כחולת לב ולמעשה גם הביקורת השגרתית מיותרת, משום שהפרעות אלו נובעות מחרדות ולחץ נפשי והמליץ לי על אורח חיים רגוע יותר ולא הומלצה לי שום תרופה. לא הייתי בביקורת כבר שנתיים וחצי. שאלתי היא : האם לחדש את הביקורת והאם הפרעות כאלה עלולות להחמיר עם הגיל ולהפוך להפרעות מסוכנות יותר?
אודה לכם על תשובתכם, מאירה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה למאירה
ד''ר מחמוד סולימאן18/04/2010אכן פעימות על חדריות מוקדמות הן מצב שכיח ואינו מהווה שום סכנה. אם את מרגישה טוב כרנאה שאין צורך במעקב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אלטרולאביב16/04/2010
אני נוטל אלטרול אחד ביום.
קצב הלב שלי מוגבר מאוד - נראה לי שבגלל התרופה.
מה עליי לעשות?
האם אפשר למות מקצב לב מהיר?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לאביב
ד''ר מחמוד סולימאן18/04/2010יש כמה סיבות לדופק מהיר. זה לא חייב להיות מאלטרול. צריך לעשות אק"ג ולראות באיזה קצב מדובר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפרעות קצברחל12/04/2010
שלום רב דר אלדר
בשבוע האחרון כשאני בודקת לחץ דם,מופיע כל יום על צג המכשיר איתות של הפרעות קצב.
איזו בדיקה עלי לבצע על מנת לבדוק אם יש לי בעיה?
תודה
רחל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לרחל
פרופ` מיכאל אלדר12/04/2010עשי תרשים אק"ג.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תחושה יומיומית של אי נוחותרבקה09/04/2010
שלום רב,
אני בת 27 (עוד רגע 28) ומזה כחודשיים אני חווה סינוס טכיקרדיה
לראשונה הגעתי למיון עם דופק 144 לערך,
כיומיים לאחר מכן עם דופק 128 לערך
הלכתי בדיקות ומאז אני מטופלת בפרולול 10 פעמיים ביום
מכיוון שאני לחוצה מהמצב הייתי אצל רופאים שונים וקיבלתי מידע שונה.
יש לי תחושה יומיומית של אי נוחות /כאבים עמומים ביד שמאל/צוואר בחלקו השמאלי, כאבים ממוקדים באיזור הלב ולפעמים תחושה של חנק למרות שאין לי קשיי נשימה, תחושה של משהו פנימי מתנפח
עשיתי אולי עשרות אקג-יוצאים תקינים, אחד מהם: סינוס, אין עדות לאוטם. אין היפרטרופיה של החדרים. אין ברוגדה. קט תקין. ופעמיים אקו: אחד מהם: התכווצות תקינה של חדר שמאל. מסתם אאורטלי תקינה. המסתם מיטרליס עם צניחה קלה במיוחד קדמית ללא אי ספיקת מיטרליס. אין נוזל פריקרדיאלית. אין קרדיומיופטיה.
לפני כשבועיים עלה לי הדופק במנוחה (אחרי כחצי שעת שינה כבר)אחרי כשעה שלקחתי את הפרולול והפנו אותי (שיחה טלפונית עם אחות) למיון-שם גם עשו לי בדיקה של אנזים של הלב, עברתי לפני גם בדיקות דם כולל TSH ב2/10 וסיטי ריאות הכל יצא תקין,
אבל אני חווה דפיקות לב במנוחה שיכולות להגיע ל-110 למשל,
ניסיתי להפסיק עם הפרולול פעמיים ביום ולקחתי רק פעם ביום אז במנוחה ביום השני לניסיון זה הגיע ל-120/130, לכן המשכתי פעמיים ביום, גם אם אין דופק מהיר יש לי דופק מאוד חזק ומורגש כאילו כל הגוף פועם.
לציין שטופלתי באלטרוקסין 50 כ-3 חודשים, ובגלל שחוויתי סינוס טכיקרדיה , הופסק לי הטיפול.
שאלתי -אני חרדתית (אני מודה) עשיתי מבחן מאמץ ונטלתי את הפרולול ביום שלפני-האם יש צורך לחזור על המבחן מאמץ?
דופק בשיא הגיע ל-181-האם זה מצב הגיוני?
יש עוד בדיקה שכדאי לי לעשות? זה מצב שמשתלט לי על החיים-אני מפחדת לשתות אלכוהול מאז(אפילו משקה אחד), לעשות הליכות בקצב בינוני +-מה שהייתי עושה ולנהל אורח חיים תקין מהחשש שזה יהפוך לגרוע יותר
רופא אחד אמר לי שדופק עד 120 זה תקין, מצד שני ראיתי שעד 90 במנוחה זה תקין, אני פשוט כבר מאוד מבולבלת, אשמח לקבל חוות דעתך.
תודה, רבקה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רבקה
פרופ` מיכאל אלדר11/04/2010סביר להניח שאכן מדובר בחרדה ובכל מקרה אין סיבה להפסיק פעילות ספורטיבית שעשויה לשפר את הרגשתך ולהוריד את הדופק. דופק של עד 110 - 120 נחשב אכן מהיר אך הוא בהחלט יכול לנבוע מחרדה או לחץ. אין צורך לחזור על מבחן המאמץ. טיפול בפרולול יכול להיות יעיל להפחתת הדופק והסימפטומים.
להשלמת הבירור הייתי עושה איסוף שתן לקטקולמינים .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוד שאלה
רבקה23/04/2010תודה על התשובה,
רציתי לשאול עוד משהו-בשבוע האחרון אני מרגישה הרבה -לא יודעת איך לקרוא לזה-פעימות מוקדמות-באחת מן הפעמים הרגשתי שכל גופי עצר מלכת ואז פעימה חזקה וכואבת בכל הגוף,
ומידי פעם בין אם זה בשעות תחת השפעת הפרולול-לאו דווקא גם מן תחושות מוזרות, דפיקות מוזרות..ומן הסתם מגיעות עם זה תחושות הפחד
אני לא רוצה להפוך כל תחושה כזאת לביקור במר"מ/מרפאה/מיון אז אני נוטה להתעלם,
האם יש צורך שוב בבירור למרות שכבר ביקרתי אצל כמה רופאים?
הדבר היחידי שלא עשיתי זה הולטר? האם יש צורך?
יש לי כאבים כמעט יומיומיים באיזור החזה, בלב כביכול, בין אם זה כאב ממש במרכז החזה שכואב להתמתח, ובין אם זה כאב רק בצד שמאל שכואב לצחוק לפעמים
ועוד בימים האחרונים אני מתקשה להירדם מהסיבה שכשאני נרדמת אני מפסיקה לנשום-ומתעוררת מבהלה וצורך בנשימה מיידית (כמו קפיצה מתוך מים)
יש קשר? זה נשמע הגיוני בכלל? מצריך בדיקה מול רופאת משפחה?
תודה שוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלרבקה
פרופ` מיכאל אלדר23/04/2010פעימות מוקדמות הן תופעה שכיחה וחסרת משמעות. אם הן יום-יומיות, ניתן לרשום אותן עם הולטר (ולמלא יומן עם ציון הזמנים בהם חשת את הפעימות האלה) וכך ניתן לאשר שאכן זו הסבה ולהתייחס אליהן בצורה ספציפית.
הכאבים שאת מתארת באזור החזה המשתנים בהתמתחות או בצחוק מתאימים לכאבים שלדיים או שריריים ואינם אופייניים לכאבים שמקורם בלב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה :)
רבקה23/04/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההפסקת פרולול
רבקה28/04/2010אם זה בסדר, יש לי שאלה נוספת
אני נוטלת את הפרולול פעמיים ביום כפי שציינתי, כאשר כבר הרבה זמן כשהדופק בסדר גמור
בשבוע האחרון אני מרגישה שזה עושה לי פעימות מוקדמות ותחושה לא נעימה
רציתי לשאול האם אפשר להפסיק לקחת אותו, האם כדאי להתייעץ עם הפרופ' שהמליץ לי לקחתו בין חצי שנה לשנה או עם הרופאת משפחה
האם אפשר להפחית במינון? לא כל כך ברור לי איך מפסיקים, אפשר לקחת חצי כדור?
בפעם האחרונה שניסיתי להפחית במינון כעבור יומיים של לקיחת כדור אחד עלה לי הדופק במנוחה ל-130 אז אני קצת חוששת, מה היית ממליץ, תודה רבה שוב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- sinus arrestפיני08/04/2010
שלום רב,אני בן51.סובל מלחץ דם גבוה ומטופל באנאלפריל.לפני כחודשיים היה לי פרפור פרוזדורים.לאחר מכן עשיתי הולטר ונאמר לי שראו בפיאנוח סינוס ארסט או סינוס ברדיקרדיה כמה פעמים בלילה וכמובן לפנות לקרדיולוג.תוכל להסביר מ זה?מה עושים?.תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פיני
פרופ` מיכאל אלדר08/04/2010מדובר בהפרעה בפעילות הקוצב הטבעי של הלב שלרוב אינה דורשת טיפול אך יש להתיעץ עם קרדיולוג המומחה בתחום הפרעות קצב הלב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דופק מהיר לאחר אימון*דנדו06/04/2010
אני בן 29. לפני אימון גופני הדופק שלי במנוחה הוא בסביבות 60 (57 עד 66). לאחר אימון די אינטנסיבי של חצי שעה עד 50 דקות במהלכו הדופק שלי נע רוב הזמן בתחום של 140 עד 170 אני חש עייפות. בתום האימון גם במצב שכיבה יש לי דופק של 90-100 וכאשר אני נעמד על רגלי ומבצע פעולות פשוטות הוא קופץ ל130-150 ואחר כך יורד קצת ונשאר בסביבות 110-120. גם שעה אחרי האימון נשאר לי דופק יחסית מהיר. אחר כך הוא יורד בהדרגה לסביבות 75 בזמן ישיבה.
האם זה מצב נורמלי ?
* פורסם תחילה בפורום ספורט אך נראה לי יותר שייך לפורום הזה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דנדו
פרופ` מיכאל אלדר08/04/2010זו תופעה שכיחה באנשים עם כושר הדורש שיפור וסביר להניח שהיא תשתפר עם הזמן אם תבצע פעילות אירובית הדרגתית ומבוקרת (רצוי בהדרכת מאמן כושר).
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדופק מהיר לאחר אימון*
דנדו08/04/2010אבל אני עוסק בפעילות אירובית באופן קבוע. הכושר שלי די טוב אבל אני רזה למדי. יכול להיות שמסת שריר נמוכה גורמת לתופעה הזו ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדנדו
פרופ` מיכאל אלדר11/04/2010איני יודע אך תיאורטית זה יתכן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלפרופסור אלדר
רותי11/04/2010המון תודה על תשובתך.
מעיון בפורום שלך ותשובותיך הרבות הבנתי שהאבלציה או הצריבה לא תמיד מצליחה
התחלתי בטיפול השמרני ,תרופות והיפוך,ואם לא ישתפר מצבי אשקול גם את הצריבה.
אני מבינה שיש גם סיכון לסיבוכים בפעולה פולשנית זו,וזה מפחיד אותי מאד.
תודה על תשובתך
רותי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אבלציההרמן06/04/2010
לאחר שתי אבלציות שנכשלו הוצע לי בפגישה עם האלקטרו פיזיולוג ליצור קשר עם המרכז בבורדו (hassaiguuera) שם לדבריו רמת ההצלחה גדולה יותר איך ניתן ליצור קשר עם המרכז?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יעל
פרופ` מיכאל אלדר08/04/2010אבלציה של מה?
המייל שלו [email protected]* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלפרופסור אלדר
הרמן28/04/2010פרפור פרוזדורים מזה כ13 שנה תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התייעצותגוי05/04/2010
שלום אני בן 27 בריא לחלוטין למרות שמעל ל7 שנים אני מתלונן על הפרעות קצב עשו לי את כל הבדיוקת ואמרו שהכל תקין לאחרונה עשו לי הולטר ליומיים כתוב שם ס"כ 3פיעמות מוקדמות על חדריות וPR מקוצר מקוטע 0.11 שניות מה זה אומר האם זה מעיד על משהוא מסוכן או פצוי להתפתיח למשהוא מסוכן??
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גוינראה תקין לגמרי.
פרופ` מיכאל אלדר06/04/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דופק מהיר -SVTרותי05/04/2010
לאחרונה התחילה התופעה ומטופלת כרגע בנורמיטן (100 ליום)
ואני מרגישה טוב
האם מותר לי לטוס לאירופה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רותי
פרופ` מיכאל אלדר06/04/2010בעיקרון כן אך לא ניתן להבטיח שזה לא יקרה בטיסה או בחו"ל.
מדוע שלא תטפלי בבעיה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלפרופסור אלדר
רותי11/04/2010תודה על תשובתך
ביום ששאלתי אותך את שאלתי אושפזתי בגלל רפרוף פרוזדורים,עברתי היפוך ושוחררתי.
קיבלתי קומדין 5 לחודש וקרדילוב 2.5 ליום.
המצב חזר לסינוס רגיל.
שאלתי אליך : הדופק שלי ממש נמוך בין 45-60 האם עלי לקחת את ה -קרדילוק ?אני מרגישה ממש
חולשה,ואראה רופא רק בסוף השבוע.
תודה רבה
רותי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלרותי
פרופ` מיכאל אלדר11/04/2010יתכן מאוד שהטיפול המתאים לבעיתך הוא צריבה שיתכן מאוד שיכולה לרפא את הרפרוף ללא צורך בתרופות כלשהן. מדוע שלא תראי מומחה בשטח הפרעות הקצב?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלפרופסור אלדר
רותי11/04/2010המון תודה על תשובתך.
מעיון בפורום שלך ותשובותיך הרבות הבנתי שהאבלציה או הצריבה לא תמיד מצליחה
התחלתי בטיפול השמרני ,תרופות והיפוך,ואם לא ישתפר מצבי אשקול גם את הצריבה.
אני מבינה שיש גם סיכון לסיבוכים בפעולה פולשנית זו,וזה מפחיד אותי מאד.
תודה על תשובתך
רותי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלרותי
פרופ` מיכאל אלדר12/04/2010במקרה של רפרוף ההצלחה גבוהה מאוד (~!95%) והסבוכים נמוכים ביותר (פחות מ 1%). לדעתי, ולפי הספרות וההמלצות של כל העסקים בשטח, דרך זו עדיפה בהרבה על- פני טיפול בתרופות.
רותי12/04/2010הבנתי.
מכיון שההיפוך היה רק לפני 4 ימים האם לא כדאי לתת לזה צ'אנס?
יש הרבה מקרים בהם הוא מצליח לתקופה ארוכה.או שאני טועה?
שוב המון תודה
פרופ` מיכאל אלדר12/04/2010מכיוון שעברת היפוך אז אולי כדאי לחכות. האם את לוקחת תרופה כנגד הפרעות קצב?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלפרופסור אלדר בתודה!!!
רותי13/04/2010אני מקבלת קרטייה
וקרדילוק במינון של 2.5 שיתכן ונקטין בגלל דופק ממש נמוך 45-55
שוב תודה רבה על ההתייחסות הפרטנית
אתה עושה עבודת קודש
רותי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התייעצות לגבי פרפורי פרוזדורי הלב?שמואל03/04/2010
לפני כחמש שנים עברתי פירפור בפרוזדורי חדרי הלב. אושפזתי וטופלתי בהתאם.לאחר מכן עברתי סידרה של בדיקות שהכל היה תקין.ולא הומלץ לי על שום טיפול תרופתי.בערב חג אחרון שתיתי כחמש כוסות וודקה אשכוליות ולאחר מכן הרגשתי רע הקאתי כ8 פעמיים בערך ולאחר כ4 שעות שלא הפסיק לי הרגשה זו התחיל לי קשיי נשימה.הזמינו לי מד"א ואמרו שכרגע יש לי פרפור בפרוזדרי חדרי הלב.טופלתי בהתאם במיון ולאחר מכן אושפזתי יום אחד קיבלתי לעשות בדיקת אקו לב.
רציתי לקבל ממך תשובה מה עלי לעשות כדי למנוע מצב זה בעתיד (כגון טיפולים)?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לשמואל
פרופ` מיכאל אלדר03/04/2010יכול מאד להיות שהפרפור נגרם כתוצאה מהשתיה ו/או ההקאות, ולכן עליך להמנע משתיה מופרזת של אלכוהול .
במידה והפרפור יחזור ללא קשר לשתיה, התיעץ ברופא לגבי האופציות הטיפוליות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קצב לב מואץגל03/04/2010
שלום,אני בת 17 (אני מודעת לזה שזה גיל קצת יוצא דופן בבעיות כאלו)
ובשנה האחרונה חוויתי לעיתים מאוד רחוקות - הרגשה מעיקה בחזה וקצב לב מאוד מוגבר,זה היה מתרחש כמה שניות ועובר.
לפני כמה ימים חוויתי זאת שוב,לאורך זמן יותר גבוה (כמה דקות) ומאז מדי פעם אני שמה את היד על הלב וממש מרגישה קצב מוגבר שאני בזמן מנוחה.
זה ממש מבהיל אותי,מה עליי לעשות? למי לפנות?
ממה זה עלול לגרום והאם אפשר לטפל בזה?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רוני
פרופ` מיכאל אלדר03/04/2010זה יכול להיות כלום או זו יכולה להיות הפרעת קצב. אני מציע לפנות לרופא המשפחה ולהתחיל בירור.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פיענוח א.ק.גאייל02/04/2010
שלום רב
מצ"ב קובץ א.ק.ג. מאתמול
הרופא אמר שהוא רואה תופעה שנקראת WPW ב V3
רציתי לדעת מה זה אומר והאם הא.ק.ג. תקין
אני בן 35 מעשן קצת בכושר טוב
בתודה מראש
יקי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאיל
פרופ` מיכאל אלדר03/04/2010בדר"כ יש בלב חיבור חשמלי יחיד בין הפרוזדורים לחדרים. ב WPW יש חיבור חשמלי נוסף ונטיה להפרעות קצב מהירות עקב כך. באק"ג של WPW ניתן לראות שינויים אופייניים, לרוב ביותר מחיבור אחד. האיכות הירודה של האק"ג המצ"ב אינה מאפשרת לקבוע אם אכן יש לך אק"ג אופיני ל WPW.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דפיקות לב חזקותחגי30/03/2010
שלום וחג שמח
אני סובל מפעימות מוקדמות לפעמים ובעבר עברתי אבלציה עקב התקפי פעימה מהירים
דופק המנוחה הממוצע שלי הוא 60-66 לדקה
מעת לעת אני חווה כמו עליה קלה בדופק הלב ל 80-90 והפעימות חזקות ומורגשות
לפעמים אפילו בקצב יותר איטי הפעימות ממש מורגשות , זה קורה לעיתים אחרי ארוחה מלאה
או אפילו סתם פתאום.
ראוי לציין שאני בכושר גופני טוב גם ביצעתי בדיקת מאמץ לאחרונה . בדיקות כגון הולטר אקו וכו' מהשנה האחרונה יצאו תקינות .
רציתי לדעת מה יכולה להיות הסיבה לדבר הזה?
בתודה מראש
חגי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשבוה לחגי
ד''ר מחמוד סולימאן31/03/2010מציע לחזור על בדיקת ההולטר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך דפיקות חזקות
חגי31/03/2010תודה
נקבע לי תור ללופ רקורדר
האם הבדיקה אמינה ?
בלי קשר רציתי לדעת מה זה יכול להיות ? התופעה הזאת האם היא יכולה להיגרם גם לאנשים בריאים ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דופק מהיר בהריוןלינה28/03/2010
שלום אני בת 30 בהריון ראשון שבוע 19.אני סובלת מס' ימים מדפיקות לב גבוהות במנוחה בעיקר וקוצר נשימה.בשבועות ראשונים להריון היה לי אותם סימפטומים, עשיתי א.ק.ג , ביקרתי אצל קרדיולוג והוא אמר שהכל בסדר ואף "רמז" שאני צריכה פסיכולוג... ציינתי שאין לי שום בעיות פסיכולוגיות, אני בחורה בריאה לחלוטין, מתפקדת ועובדת כעו"ד.
כעת, התופעות שוב חזרו, דופק גבוהת, קוצר נשימה, לחץ בחזה אשר מונעים ממני לישון שינה רצופה ולתפקד באופן נורמלי.
כמו כן עשיתי אקו לב ולהלן התשובה:
No evidence of LHV
normal aortic root and ascending valve/
Normal mitral valve and aortic valve/
Normal LV,LA,RA sizes
Normal Rv size and systolic function
Normal LV systolic function-global and regional/
Minimal mitral regurgitation/ Mild tricuspid regurgitation/
No evidence of aortic regurgittation/
No evidence of pulmonary hypertension/
No evidence of pericARDIAL EFFUSION/
האם התוצאות תקינות?!
יש לציין כי לפני ההריון הרגשתי פעמים לחץ בחזה אך מעולם לא מצאו בעיה.
עליי לציין כי אבי בן 52 עבר 2 התקפי לב ואף סבל מלחץ בחזה שנים רבות, ביצע את כל הבדיקות הדרושות, אקג, מיפוי לב, אקו לב, מאמץ וכו' אך כל הבדיקות תמיד היו יוצאות תקינות עד שאבי קיבל התקף לב ורק אז ראו שמשהו לא בסדר.
שאלתי היא מה עליי לעשות הלאה על מנת לבדוק מה לא בסדר ומהיכן נובע לחץ בחזה ודופק גבוה.
תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה ללינה
ד''ר מחמוד סולימאן28/03/2010בתקופת ההריון שכיח למצוא דפיקות לב, קוצר נשימה ואפילו דקירות בחזה. לרב לא מוצאים סיבה לכך ואין לך מה לדאוג.
אם את מעוניינת לברר יותר אז חשוב לעשות אק"ג בעת ההרגשה הלא טובה או לעשות בדיקת הולטר(רישום אק"ג ממושך) 24 עד 48 שעות. בדיקת האקו שלך תקינה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כיצד לטפל בקצב לב לא סדיריסמין27/03/2010
שלום,
לפני שנתיים וחצי, בהיותי בת 24, אובחן אצלי פעילות קצב לב לא סדירה אחרי שהייתי מחוברת יממה עם הולטר.
אני חייה עם דופק לב גבוהה יחסית 80-90 פעימות בדקה דבר שפוגע לפעמיים בחיי היום יום שלי,
אני מטופלת בשום טיפול תרופתי, בעבר הייתי לוקחת טיפות וכדורי וליריאן שהיו מרגיעות אותי ואת הדופק הגבווהה.
אני מעוניינת להיתרפא ולחזור לחיות עם דופק לב סדיר של 60-70. הם תוכלו להמליץ לי על שיטות רפואה אלטרנטיבית שהוכיחו את עצמם?
אודה על תשובה שתוכל לכוון אותי לטיפול מתאים.
תודה וחג שמח
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה ליסמין
ד''ר מחמוד סולימאן28/03/2010אני פחות מתמצא ברפואה אלטרנטיבית. את יכולה בכל מקרה לנסות רפואה סינית או משהו כזה אם נמאס לך מהרפואה הקונבנסיונלית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרפרוף פרוזדור שמאלי
ש29/03/2010האם ניתן לאבחן לפי תוצאות אקג האם רפרוף( flutter ) הפרוזדורים נובע מהפרוזדור השמאלי או הימני, או שניתן לקבוע זאת רק לאחר ביצוע האבלציה?
רב תודות עבור ההתייחסות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשבוה ל-ש
ד''ר מחמוד סולימאן31/03/2010לעיתים קרובות כן ניתן לזהות את מקור הרפרוף על סמך תרשים האק"ג. לעיתים זה מאוד קשה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
מה הסיכוי שלכם לשמור על המשקל לאורך זמן?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)