מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שאלה לגבי בדיקת מאמץיעקב25/03/2010
שלום רב
היום עשיתי בדיקת מאמץ והשואתי אותה לבדיקה שביצעתי לפני כשנה וחצי ויש לי איזו שאלה
בבדיקה הקודמת הגעתי תוך 13.5 דקות לדופק 176 ולחץ דם של 140 על 60
היום הגעתי תוך 10.5 דקות ל 169 עם לחץ דם של 170 על 80
אני מבין את משמעות ירידת הכושר אבל רציתי לדעת לגבי הלחץ דם למה הוא כלכך שונה מפעם קודמת והאם ניתן לסדר את זה למצב קודם על ידי כושר , כלומר שהכושר קשור לל״ד
ראוי לציין שאני בן 36
תודה מראש על תשובתך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשבוה ליעקב
ד''ר מחמוד סולימאן26/03/2010אלה דברים משתנים מיום ליום. ההבדלים הם לא גדולים. בהחלט חלק מזה תלוי ברמת הכושר הגופני
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תרופות לRATE CONTROLיוש25/03/2010
אני סובל מהפרעות קצב -פרפור פרוזדורים,שהפך לכרוני עם השנים.
במסגרת טיפול תרופתי לשמירה על מהירות הדופק ,אני מטופל בCARDIOLOC 20mg ביום,וכן
DILATAM 90mg שלוש פעמים ביום.
סה"כ בקרת הקצב סבירה,אולם יש זמנים בהם הקצב מתגבר וכן ישנן פלפיטציות חזקות יחסית.
1. מה ניתן לקחת בנוסף,בזמן שזה קורה ?
2. האם יש עדיפות כללית לעבור לאיקקור ? (קראתי באיזה מאמר)
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה ליוש
ד''ר מחמוד סולימאן26/03/2010אתה כבר מקבל מנונים מקסמליים של התרופות להטאת הדופק.
אכן IKACOR יותר יעיל בהורדת הדופק אך הוא גם מוריד את לחץ דם. צריך לוודא שלחץ הדם שלך מאפשר זאת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לגבי קצביעל23/03/2010
שלום רב,
בת 25 וחצי, ברקע IDDM מטופלת באינסולין, יל"ד, וטכיקרדיה. לפני שלושה חודשים וקצת חוויתי ככל הנראה שוק ספטי שהגיע עד כדי החייאה מלאה (לחצי דם הגיעו עד 25/50) + התפתחות של ARDS, הורדמתי והונשמתי למשך 10 ימים בטיפול נמרץ פנימי. ב CT היה ממצא של תסנין, אך לא היה חום ולא צמח כלום בשום תרבית, ולכן הכל בגדר חשד. בזמן אירוע זה מלבד אינסולין נטלתי קונצרטה 36 מ"ג לטיפול ב ADHD, אוקסאר 50 פעם ביום ללחץ דם, ואיקקור 80 כפול 3 פעמים ביום לטכיקרדיה. חודש אחרי האירוע בוצע EPS שהיה תקין לחלוטין כמו כן גם אקו תקין אי ספיקה טריוויאלית במסתם הטריסקופידלי. (ברצוני לציין שגם שאר הבירורים האינדוקריניים לא העלו דבר באשר לטכיקרדיה).אחרי ה EPS עקב הטכיקרדיה שמגיעה גם עד ל 197 לא במאמץ הוחלט על העלאת מינון האיקקור ל-120 3 פעמים ביום.
לפני שבוע וחצי, ל"ד תקין, כאב ראש, כאב בטן, ותוך שניות ל"ד היה כבר 50/80 הוזמן לבן ובאמצע בוצעה חבירה לנט"ן. הדרדרות כללית במיון. שוב החייאה מלאה, הייתי מורדמת ומונשמת במשך יומיים. בדיקות דם בסה"כ תקינות. חשוב לציין שהסוכר היה תקין לחלוטין בשני האירועים. במהלך האירוע השני- ברדיקרדיה קיצונית עד כדי complete AV Block, כמו כן ברביזיה של ה אק"ג מהמיון וכמו כן תרשימים מהמחלקה התגלה QT מוארך, שהתנרמל במהלך האשפוז (נמצא באחרון בגדר הנורמה אצל נשים). חשוב לציין שהממצאים הללו שניהם לא הופיעו בהולטרים שבוצעו לפני שני האירועים החמורים. (בשני ההולטרים שהמהירות החדרית הממוצעת שלהם הייתה 116 ו-121 (בהתאמה) הופיע סינוס טכיקרדיה עד כדי -194 ו-197 (בהתאמה), וכללו 234 ו-258 PVCS (רק בבודדים) ויש לציין שגם שניהם בוצעו ללא הקונצרטה).
כמו במהלך האשפוז הקודם גם במהלך האשפוז הזה נאמר לי שההסתמנות הקלינית איננה ברורה כלל. ההמלצות היחידות איתן שוחררתי הן הפסקת הקונצרטה (על אף שההולטרים לא בוצעו תחת הקונצרטה והבעיה של הדופק המהיר ידועה לי עוד מלפני התחלת הטיפול בתרופה לפני 7 שנים, וגם בתקופה שבה הפסקתי את הקונצרטה למספר שבועות לפני כשנה במהלכה בוצע גם ההולטר הראשון עדיין המהירות החדרית הממוצעת שלו הייתה 116) ושינוי מינון האיקקור חזרה ל80 כפול 3 פעמים ביום.
היום יומיים מהשחרור, בלי הקונצרטה ועם המינון המחודש של האיקקור, הדופק 144 ל.ד. 92/145 (לא חריג).
אחת ההשערות שעולות היא פגיעה סוכרתית בסינוס שלא ניתן לאתרה ב EPS סוג של diabetic autonomic dysfunction (כאשר יש לציין שחוץ מהדופק לא מתקיימות אצלי אף אחת מהתופעות המופיעות בד"כ במצב זה)
שאלותיי:
1. הרופאים עדיין מתלבטים בשאלת התקנת קוצב במקרה שלי. האם קוצב יכול לפתור חלק מהבעיה? האם יש פתרון אחר?
2. בטא בלוקרים בעייתים במקרה שלי (פוחדת מאד שלא להרגיש גם היפויים במהלך הלילה), אך האם יש פתרון גם לטכי וגם לברדי?
מתנצלת על אורך השאלה
אני יודעת שפורום אינטרנטי איננו המקום לבירור מלא ומעמיק של השאלות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה ליעל
ד''ר מחמוד סולימאן26/03/2010אכן קשה לייעץ לך בהתכתבות.
חשוב להגיע לאבחנה נכונה לגבי הדופק המהיר. אם זה אכן סינוס או הפרעת קצב אחרת הניתנת לרפוי ע"י אבלציה. לגבי קוצב- לעיתים קרובות זהו פתרון טוב. צריך להוכיח קודם שיש ארועים של דופק נמוך.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרפור ורפרוף פרוזדורים אקוטיש22/03/2010
שלום רב,
אני בת 62. מאז 2001 עברתי 6 אבלציות, כולל 2 אבלציות רצופות בצרפת.(Bordeaux ). לאחרונה הייתה החמרה נוספת, עם אשפוז בבית החולים ל 8 ימים, רפרופים של עשרות שעות וספק אוטם שריר הלב. לאחריו היה שוב ניסיון של ביצוע אבלציה לרפרוף בפרוזדור הימני אולם התברר כי מקור הרפרוף נובע מהפרוזדור השמאלי שם הפעולה הרבה יותר מסובכת. אינני מגיבה טוב לתרופות והיצע התרופות עבורי הוא קטן מאד כיוון שקצב הלב הבסיסי שלי הוא נמוך מאד. שאלתי היא האם מומלצת אבלציה נוספת, כמה אבלציות אדם יכול לעבור, האם מומלצת אבלציה בשיטה מסוימת ומה בקשר לפתרון של קוצב לב? ברצוני לציין כי אני אדם מאד פעיל וספורטיבי והמצב הנוכחי עם פרפורים של כמה שעות ביום מתיש אותי פיזית ונפשית. תודה מראש עבור ההתייחסות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שרית
פרופ` מיכאל אלדר22/03/2010תיאורטית, אין הגבלה המספר האבלציות, אך יש סכון מצטבר ויתכן שאף נזק מצטבר לפרוזדור.
לקבוצה בבורדו ידע, נסיון ושעורי הצלחה מצוינים בטיפול ברפרוף של הפרוזדור השמאלי לאחר אבלציה של פרפור. אם תבחרי בדרך זו אני מציע לחזור לבורדו לטיפול זה.
הפתרון של קוצב לב ואבלציה של ה AV NODE הוא קל יחסית, עם אחוזי הצלחה מאוד גבוהים (סביב 100%) במניעת הסימפטומים וההסבל. הקוצבים מאפשרים פעילות ספורטיבית מלאה. לאור הספור שלך, זה בהחלט פתרון שראוי לשקול בחיוב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רפרוף עליותא21/03/2010
שלום,
אני בת 28, לפני כחצי שנה התחלתי להרגיש פעימות מוקדמות אחרי כמה חודשים התחלתי להיבדק, אקו לב, הולטר, שיצאו תקינים, באותו זמן התחלתי להרגיש פתאום חולשות ולחץ בחזה, המשכתי בדיקות עם קרדיו ביפר, שלפיו הרופא אמר שיש לי רפרוף עליות, אני כרגע לא הבנתי מה הטיפול
מה הוא טיפול לרפרוף עליות?
הבעיה הזאת גורמת לנזק ללב?
האם אבלציה יכולה לפתור את הבעיה ב100%?
עד כמה מסוכן הטיפול באבלציה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שרית
פרופ` מיכאל אלדר22/03/2010הייתי שמח לראות את תרשים האק"ג כדי לקבוע אם אכן מדובר ברפרוף המתאים לטיפול באבלציה. אם אכן זה כך, האבלציה היא טיפול הבחירה עם סיכויי הצלחה (שמשמעותה ריפוי מלא) גבוהים צאוד של >95% וסיכון נמוך מאוד (<1%). לטיפול תרופתי יעילות נמוכה ותופעות לואי.
רפרוף עם קצב חדרי מהיר עלול לגרום לפגיעה בתפקוד הלב שלרוב משתפר לאחר טיפול מוצלח.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- CRBBB ופעימות מוקדמותאבי19/03/2010
שלום
בני בן 17 בריא בדרך כלל ללא כל הסטוריה של בעיות לב , הוא פעיל פיזית ומתאמן קבוע בחדר כושר.
בבדיקת א.ק.ג לפני גיוס לצורך גיבוש אובחנה חריגה ב א.ק.ג .
בבדיקות אצל קרדיולוג אובחן שיש לו RBBB ופעימות מוקדמות .
הוא עבר אקו לב תקין , בדיקת מאמץ חזרה על האבחנה של RBBB ומספר קטן של פעימות מוקדמות .הבנתי משאלות קודמות שתופעות אילו יכולות להיות גם אצל אדם בריא.
א. מה ההשלכות הרפואיות של הסימפטופים הנ"ל ? מעקב , תרופות ...
ב. האם יש לו הגבלה של פעילות גופנית מאומצת ?
ג. האם יש השלכה על פרופיל צבאי ? הו מודא מהורדת פרופיל
תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאבי
פרופ` מיכאל אלדר22/03/2010האם יש הסטוריה של בעיות הולכה חשמליות בלב במשפחתך? השתלת קוצבים, במיוחד בצעירים?
כשלעצמם, הממצאים הנ"ל אינם מדאיגים, אינם מונעים פעילות גופנית וחסרי השלכות רפואיות. רצוי, עם זאת, מעקב אק"ג שנתי.
RBBB אינו מוריד פרופיל ובודאי לא פעימות מוקדמות בודדות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות בדיקת הולטרפרדי17/03/2010
שלום רב,
אני בן 51, בריא בד"כ, לפני עברתי ארוע של פרפור פרוזדורים שחלף כעבור מספר שעות בעקבות נטילת נורמיטן 25 מ"ג (בחדר מיון). להלן תוצאות בדיקת הולטר (24 ש') שנערכה לי כחודש לאחר מכן :
הקצב הבסיסי: קצב סינוס.
מהירות מינימלית: 56
מהירות מקסימאילית: 95
מהירות ממוצעת: 68
הפרעות קצב חדריות VPC’S: נצפה PVC בודד.
הפרעות קצב על חדריות APC‘S: נצפו סה''כ 8 APC'S במשך הבדיקה
הפרעות הולכה: לא נצפו.
שינויים משמעותיים בקטע st: לא נצפו.
אודה לחוות דעתכם על תוצאות הבדיקה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פרדי
פרופ` מיכאל אלדר18/03/2010ההולטר תקין.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה.
פרדי19/03/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפרעות קצבא'15/03/2010
שלום,
אני בת 21 ולפני כ-7 שנים עשיתי אבלציה מוצלחת בבית חולים שניידר בגלל ארועים חמורים של SVT WPW שהגיעו עד לקצב של 290 פעימות בדקה.
בכל אופן, מאז באמת לא חזרו אותם אירועים של SVT אך במהלך השנים סבלתי מפעימות מוקדמות וכל מני הרגשות מאוד מוזרות של קצב לב לא סדיר שאני לא יודעת להסביר אותו.
ביצעתי מספר פעמים הולטר , אך לא ראו כלום....
בגלל אירועים חוזרים של פעימה מוקדמת(חוסר פעימה) במהלך החודשים האחרונים, ביצעתי שבוע שעבר הן הולטר והן אקו לב... אם יש צניחה של המסתם או משהו דומה רואים את זה בבירור באקו לב?
אגיע לעניין, אתמול בערב הלכתי בעלייה קטנה במשך אולי דקה.. ופתאום הלב שלי הגיב בצורה ממש מוזרה.. כמו דופק מהיר כזה בשילוב שלא דופק לא סדיר שאני לא יודעת לתאר אותו... כל פעם שנחתי לשניה ורציתי להמשיך ללכת פשוט לא יכולתי הרגשתי כאילו הלב שלי עוצר עוד שניה.. זה אומנם לא היה SVT לדעתי, אבל זה היה ממש מוזר ומפחיד.
אני ממש חוששת... מזה יכול להיות?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר hofit
פרופ` מיכאל אלדר16/03/2010את רוב הבעיות האנטומיות, כולל צניחת מסתם, רואים היטב באקו.
איני יודע מהן הפרעות הקצב שחשת. אם זה חוזר לעתים קרובות, כדאי לנסות loop recorder ולתעד את הקצב בזמן סימפטומים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך- שאלה נוספת
א'16/03/2010תודה על תשובתך.
תוכל להרחיב על המכשיר שהזכרת? מאיפה משיגים דבר כזה?
ודבר נוסף... האם ייתכן שמדובר בחסימה בעורק למרות שאני צעירה?? שכן הדבר קרה בזמן מאמץ ולא אפשר לי לעלות בעליה... הבנתי שבדר"כ מי שסובל מסתימות בעורקים מתקשה מאוד בעת פעילו פיזית, שכן זרימת השם אז יותר אינטנסיבית .. וקצב הלב עולה והלב מתאמץ יותר.
האם ניתו להעיד על חסימה בבדיקת אקו לב? או רק בבחינת מאמץ?
הדבר המוזר הוא שמה שתיארתי קרה לי כבר בעבר.. אז זה נעלם והנה שוב חזר....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך- שאלה נוספת
ודבר נוסף... האם ייתכן שמדובר בחסימה בעורק למרות שאני צעירה?? שכן הדבר קרה בזמן מאמץ ולא אפשר לי לעלות בעליה... הבנתי שבדר"כ מי שסובל מסתימות בעורקים מתקשה מאוד בעת פעילו פיזית, שכן זרימת השם אז יותר אינטנסיבית .. וקצב הלב עולה והלב מתאמץ יותר.
הדבר המוזר הוא שמה שתיארתי קרה לי כבר בעבר.. אז זה נעלם והנה שוב חזר....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך- שאלה נוספת
הדבר המוזר הוא שמה שתיארתי קרה לי כבר בעבר.. אז זה נעלם והנה שוב חזר....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני מתנצלת, המחשב נתקע וזה נשלח שוב
א'16/03/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כמעט עלפון בהריוןאורית15/03/2010
שלום רב,
בת 33, בהריון שני, סובלת ממקרים של דופק מהיר מאוד, עד כדי ממש כמעט עלפון, כתמים שחורים בראיה, ממש הכל נהיה שחור, זיעה קרה וחולשה בכל הגוף, פשוט לא מסוגלת לעמוד על הרגליים כשזה קורה, קרה לי גם שנפלתי.
קרה לי גם בהריון הקודם, (בעבודה, ברכבת, ברחוב) ואף אחד לא ייחס לכך חשיבות.
האירועים קורים באופן רנדומלי, ממש לא צפוי, לפעמים באמצע שבוע בעבודה, לפעמים בדרך לעבודה (אני נוהגת) לפעמים בסופ"ש, אני נמצאת בפחד מתמיד מפני איבוד הכרה נוסף שיקרה. מפחדת ליפול וליפגוע בתינוק.
אציין כי בעבודה אני נתונה ללחץ רב, עקב המקצוע (רו"ח).
הרופאת נשים שלי טוענת שזה קורה כמעט לכל אשה בהריון, ויש לאכול או לשתות משהו מתוק ולשבת מספר דקות, אולם כל הנשים בהריון ששאלתי לא חוו משהו דומה כלל.
רופאת משפחה שלחה אותי לבדיקות:
לחץ דם=תקין
א.ק.ג.= תקין
הולטר דופק= טרם קיבלתי תוצאות
שאלות:
1. האם במקרה כזה יש אפשרות לקבל שמירת הריון?
2. מה עושים במצב שכל הבדיקות תקינות, אבל האירועים ממשיכים לקרות?
אודה לתשובתכם המהירה,
תודה מראש,
אורית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אורית
פרופ` מיכאל אלדר16/03/2010אני מסכים איתך שיש לבדוק במה מדובר. מציע לבקש loop recorder כדי לתעד את הקצב בזמן סימפטומים ולטפל (או לא) בהתאם לתוצאות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך לשאלה
אורית19/03/2010בתוצאות ההולטר נרשם
מינימום 60
מקסימום 140
ממוצע 95
האם תקין?
האם תוכל להסביר לי מה הבדיקה שמלצת לי? כמה זמן לוקח לעשות אותה?
להולטר למשל חיכיתי חודש ימים!!! בקצב הזה אני פשוט אמשיך לסבול עד הלידה, החשש שלי הוא מנפילה וחבלה לעובר... או חס וחלילה בנהיגה.
נראה שאף אחד לא לוקח אתך התופעות ברצינות, מיואשת...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתוצאות הולטר-האם תקין?
אורית21/03/2010האם תקין?
אציין כי הבדיקה נעשתה ביום חמישי מהשעה 14:00 ועד שישי בשעה 14:00, אני לא עובדת ביום שישי זהו היום בשבוע הכי רגוע אצלי, יש לי אפשרות למנוחה ממושכת בעוד שבעלי דואג לקחת את הילדה לגן ולעבודות הבית.
Minimum HR-3 Interval: 59 bpm at 3:17
Maximum HR-3 Interval: 148 bpm at 8:50
Average HR-24 Hours: 94 bpm
Minimum HR Hourly: 75 bpm at 3:00
Maximum HR Hourly: 124 bpm at 9:00* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהךאןרית
פרופ` מיכאל אלדר22/03/2010אכן תקין לחלוטין
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלאורית
פרופ` מיכאל אלדר22/03/2010ההולטר תקין.
מה שהצעתי הוא להרכיב מכשיר דמוי הולטר אך לתקופה ארוכה בהרבה. אפשר גם להשיג בחברות פרטיות (כגון מוניטור, שח"ל ,נטלי וכיו"ב).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התייעצות לגבי המשך פרויקט גמרקרן14/03/2010
שלום רב,
אני סטודנטית שנה ד, באוניברסיטת בן גוריון שבנגב. אני עושה פרויקט עם המנחה האקדמאי דוקטור עופר לוי ועם רופא מקבוצת המחקר של אלון פרידמן בסורקה בשם דוקטור יונתן כהן. אני פונה אלייך במטרה לקבל תשובה אובייקטיבית לגבי המשך הפרויקט.
הפרויקט הוא בנושא ניתוח רגשות אצל חולי PTSD באמצעות קוד במטלב ועיבוד מקבילי. כרגע נאספו נתוני EEG ונתוני ECG על החולים. כרגע ישנה השערה מחקר לגבי הפעילות המוחית אצל חולי PTSD לגבי הפעלת רגש אצלהם באמצעות נתונים שהתקבלו על סמך הEEG.
חולי הPTSD מטופלים ומקבלים תרופות.
מבחן HRV ראשוני לא הראה ממצאים מיוחדים לגבי הECG, ולכן לא נוסחה השערת מחקר בנידון.
האם לדעתך יש טעם לחקור את נושא הECG, והHRV לעומק ולנתח יותר טוב את שונות קצב הלב. לטעם דןקטור קובי שחם (קרדיולוג) שפניתי אליו בנידון בהתכתבות בפורום באינטרנט הוא ייעץ לי שלא והפנה אותי להתיעץ עם מומחה קצב לב.
להלן התכתבות מהפורום עם דר' קובי שחם/ המערך הקרדיולוגי/ המרכז הרפואי תל-אביב
שאלה 1 : תרופות לPTSD משפיעות על קצב הלב של חולים אלו?
כלומר יכולים לעשות אותו נורמלי ו/או נמוך?
תשובה 1: באופן כללי תרופות מקבוצת הבנזודיאזפנים יכולות להביא לירידה קלה בדופק, בשל הורדת הטונוס של מערכת העצבים הסימפטטית. לתרופות נוגדות חרדה אין השפעה על הדופק.
שאלה 2 : יש לטעמך טעם בעשיית HRV לחולי PTSD ולשער משם השערה כלשהי על שונות קצב הלב?
כל החולים מקבלים תרופות, והרי הם יחסית פחות חרדים עקב התרופות וחרדה גורמת לשינויים.
תשובה 2: לעניות דעתי לא, אך למען הסר ספק ניתן להתייעץ עם מומחה להפרעות קצב. בהצלחה.
אשמח לקבל גם תשובה בנושא
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לקרן
א'15/03/2010היי,
אני מצטערת אם אני " נדחפת" לשרשור, אך אני רואה שאת סטודנטית לרפואה בבן גוריון, ואני מנסה להתקבל לשם.. תוכלי להשאיר מייל בכדי שאוכל לשאול אותך מספר שאלות ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לחזור לכושריעקב14/03/2010
שלום רב !
שמי יעקב , בן 36 מעשן כ 10 סיגריות ליום , לפני כשנה עברתי אבלציה עקב התקפים של דופק מהיר .
כיום כפעם עד פעמיים בחודש עדיין חווה התקפים קצרים יותר למשך 2-4 שניות .
השאלה שלי , אני מעוניין לחזור לכושר ולהתחיל לשחות - רציתי לדעת אם יש איזו שהיא הגבלה מבחינתי , (ראוי לציין שלפני האבלציה ההתקשים שלי היו מקסימום ל 20 שניות וגם פעם פעמיים בחודש) חווה לפעמים פעימות מוקדמות .
האם אפשר לעשות זאת ? דופק המנוחה שלי הוא 60-66 לדקה , רציתי לדעת באיזו עצימות ניתן לעוד על מנת לשפר את כושר הלב והריאה , ביצעתי לפני כשנה בדיקת ארגומטריה שהראתה שאני בכושר גופני טוב מאוד.
אך כיום לאחר כ 10 דקות שחייה אני מרגיש את הלב דופק חזק למרות שהקצב הוא 110 120 לדקה.
האם תקין ? האם אפשרי מומלץ לעשות זאת ?
בכבוד רב
יעקב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יעקב
פרופ` מיכאל אלדר16/03/2010בעקרון אין בעיה לחזור לפעילות לאחר אבלציה. יש לעשות מבחן מאמץ לפני כן כדי לראות אם יש הפרעות קצב משמעותיות במאמץ.
הדופק של 110-120 במאמץ שתיארת נראה סביר ואני בטוח שאם תתמיד הכושר עוד יעלה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה!
יעקב16/03/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קוצב לביהודית11/03/2010
שלום רב,
ברצוני לברר באילו מקרים מחליטים להשתיל קוצב לב ? האם לאדם צריכים להיות סמנים מיוחדים שעל פיהם יוחלט להשתיל קוצב לב?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רונית
פרופ` מיכאל אלדר11/03/2010זה נושא מורכב.
בעיקרון, כאשר קצב הלב נמוך מהרצוי, וביחוד כאשר מצב זה מלווה בתסמינים (כגון, חולשה, סחרחורת או עלפון).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פעימות מוקדמות מציקות- דחוףדנית10/03/2010
שלום ד"ר
אני נמצאת בשלב של קריסה נפשית מהפעימות מוקדמות .
אקו לב תקין.
הולטר
מהירות מינימלית 55
מהירות מקסימלית 112
מהירות ממוצאת 74
הפרעות קצב חדריות נצפו סה"כ 14 במשך הבדיקה משני מוקדים
הפרעות קצב על חדריות נצפו סה"כ 2 במשך הבדיקה.
הפרעות הולכה לא נצפו, שינויים משמעותיים בקטע ST לא נצפו .
ארגרומטריה VPBS בהתאוששות, תגובה נורמוטנסיבית למאמץ, אין עדות לתגובה איסכמית במאמץ.
השגת דופק המטרה. לא ניצפו צניחות ST משמעותיות.
שאלתי היא: האם הפעימות המוקדמות מסכנות אותי? העם בהמשך הם יכולות להיות בעיה לבבית? גם שאני צועדת בצורה מתונה אני מרגישה אותן, האמת אני בלחץ הסטרי יום יומי וכנראה זה מגביר אותן. מה עושים? הם נמצאות אצלי כל יום. מה עושים? אנא עיזרו לי. תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דנית
פרופ` מיכאל אלדר10/03/2010כל הנתונים שלך (כולל ההולטר) בגדר התקין ואינם מחייבים כל טיפול. הפעימות המוקדמות אינן מסוכנות ואת יכולה לעשות כל פעילות ללא בעיה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פעימות מוקדמותיעקב06/03/2010
מאז היותי ילד אני זוכר מקרים של פעימות לב מוקדמות. ההפרעות הללו הלכו והתרבו במשך השנים ובשנת 2004 , לאחר מס' ארועים של svt עברתי צריבה ומאז הארועים של הדופק המהיר פסקו. ואולם עדיין נותרו הפעימות המוקדמותמבלי שאלו התפתחו כאמור לארועי svt.המם הסיכויים לחזרתם של ארועים אלו והאם עלי לעבור צריבה נוספת על מנת להיפטר מהם? בנוסף האם ישנה סכנה בפעילות גופנית?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יעקב
פרופ` מיכאל אלדר06/03/2010הסכוי ש SVT יחזור - אפסי. יש לבדוק באלו פעימות מדובר ולשם כך כדאי לעשות הולטר. אם מדובר בפעימות פרוזדוריות - לרוב אין צורך לטפל. אם ממקור חדרי, ואם רבות מאוד, כדאי לעשות אק"ג מלא ובמקרים מסוימים ניתן ואף כדאי לצרוב. מציע להתיעץ עם מומחה בהפרעות קצב הלב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההפרעות קצב
יעקב06/03/2010תודה על התשובה.. רציתי לדעת ,במידה ואחליט על צריבה נוספת, מה אחוזי ההצלחה בפעימות מוקדמות חדריות ובפעימות פרוזדוריות. ודבר נוסף.. האם ריבוי של צריבות יכול להסב נזק כלשהו ללב בטווח הקרוב והרחוק.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיעקב
פרופ` מיכאל אלדר06/03/2010בעיקרון, אחוזי ההצלחה דומים לאלו שבצריבה המקורית. אין עדות לנזקים כלשהם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פיענוח תוצאות הולטר בשל פלפיטציותקרין05/03/2010
שלום,
אני בת 29, וחשה מזה כשנתיים פלפיטציות בתדירות יומית (בעיקר בערב, במנוחה). US לב תקין. חוץ מזה בריאה בד"כ.
בשבוע שעבר ביצעתי בדיקת הולטר, שבפיענוח שלה נכתב:
הפרעות קצב חדריות VPC’S: נצפו סה''כ 113 VPC'S במשך הבדיקה, בתדירות של עד 17 לשעה.
הפרעות קצב על חדריות APC‘S: נצפו סה''כ 17 APC'S במשך הבדיקה . נצפו קטעי ATRIAL RHYTHM.
האם התוצאות האלו תקינות?
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשבוה לקרין
ד''ר מחמוד סולימאן05/03/2010נראה שהכל תקין
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
מה הסיכוי שלכם לשמור על המשקל לאורך זמן?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)