מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- קצב לב גבוהניר03/03/2010
שלום רב
אישתי בת 35 , מתאמנת במכון כושר תקופה ארוכה ונמצאת באופן כללי בכושר מעולה. היא רוכבת אופניים ומשתתפת בריצות לחמש ועשר קילומטר.
לאחרונה קנינו שעון ומשדר למדידת קצב הלב, הסוג הנפוץ , בו המשדר נישא ברצועה גמישה על מפתח הלב, והנתונים מועברים לשעון או למעכיר הכושר. שמנו לב שקצב הלב שלה גבוה מהרגיל גל במצב מנוחה. במאמץ הלב שלה מגיע ל 180 ויותר לאורך זמן, וזאת בלי שהיא מראה סימני חולשה או עייפות או סבל. גם במנוחה קצב הלב שלה גבוה מהרגיל.
שללנו אפשרות של שעון לא מכוון שכן בדקנו עלי את המכשיר והוא הראה נתונים רגילים.
אישתי נמצאת בכושר גופני מצויין, אולם אנו קוראים על כל מיניספורטאים אשר מתו במפתיע מבעיה בלב, וכרגע יש חוסר ודאת גדול סביב העניין הזה. האם יש לכם עצה?
תודה רבה
ניר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לניר
פרופ` מיכאל אלדר04/03/2010קרוב לודאי אין שום בעיה. מציע לפנות לרופא המשפחה להבדק וכן לשלול חסר דם, יתר פעילות בלוטת התריס.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה, מעט פרטים נוספים
ניר06/03/2010תודה רבה דוקטור.
בדיקת דם הראתה תוצאות נורמליות לחלוטין. בנוסף אישתי אמורנ לקבל מכשיר המקליט את פעילות הלב למשך יממה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהניר
פרופ` מיכאל אלדר06/03/2010יפה. אם באותה יממה לא יהיה דבר, קיימים גם מכשירים נישאים למשך שבועות המאפשרים הקלטת אק"ג בעת הסימפטומים.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
ניר13/03/2010אעדכן לכשיחזרו תוצאות הקלטת קצב הלב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רעידות באזור הבטןסלים03/03/2010
שלום
אני גבר בן 26 , כבר חודש אני מרגיש רעידות באזור הבטן שנראות לעין , מין פעימות באזור הבטן שבאות יחד עם פעימות הלב , אני מרגיש את הדופק של הלב למרות שלא מדובר בדופק מהיר , 70 פעימות .
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לסלים
פרופ` מיכאל אלדר04/03/2010קרוב לודאי כלום, אך גש להבדק אצל רופא המשפחה לשלול הרחבת אאורטה בטנית או איס"ק מסתם טריקוספידלי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התקף מוזראילן02/03/2010
לרופאים שלום
הבנתי שpalpitations הם דבר שכיח, ולא מסוכן, שאיתו אני יכול להסתדר. אך ישנן פעמים בהן מתלווה לכך מעין התקף מאד מלחיץ ולא נעים. אני מתחיל להרגיש פעימות לא סדירות שגורמות לשיעול. מתלווה לכך תחושה חזקה של קוצר נשימה. אני מרגיש חולשה בכל הגוף וכאילו על סף התעלפות. ואז אני מתחיל להרגיש תחושת הירדמות (נימול) בכתף שמאל, יד שמאל ובחלק השמאלי של הצוואר. הדופק נעשה מהיר (כ-110 פעימות לדקה). הדבר נמשך כחצי שעה.
התקף כזה קרה לי אתמול בבוקר לאחר ארוחת בוקר דשנה ובזמן נסיעה ברכב. נאלצנו לעצור בצד, והליכה קצרה שיפרה את המצב. לאחר מכן במשך כל היום הרגשתי חולשה בכל הגוף, בעיקר בידיים. גם ביום למחרת (היום), במהלך היום ועד הערב הרגשתי חולשה כללית.
לפני קצת יותר מחודש היה לי התקף דומה שנורא הבהיל אותי והלכתי למיון. כמובן שעבר זמן עד שחיברו אותי לאקג, ולכן לא מצאו כלום פרט ל-palpitations. עשו לי שם גם בדיקות דם כימיות שיצאו תקינות.
יש לציין שבלילות שקדמו לשני ההתקפים הללו שתיתי אלכוהול אך לא בצורה מוגזמת.
רופא המשפחה שלח אותי לבדיקת דופק במאמץ וכן לבדיקת אקו-לב שאעשה בעוד שבוע, למרות שלדעתו הכל בסדר איתי. אני רוצה מאד להאמין לו אבל ההתקפים הללו ממש מלחיצים. האם ההתקפים הללו הם תופעה מוכרת? ממה הם יכולים לנבוע? האם ללכת לקרדיולוג?
תודה רבה
אילן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אילן
פרופ` מיכאל אלדר02/03/2010לשאלה זו כבר נשלחה תשובה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפרעות קצב שמובילות להתקףאילן02/03/2010
לרופאי הפורום שלום!
אני מקווה שתחזיקו עד הסוף כי זה קצת ארוך.
אני בן 30, בריא ועוסק בספורט, לא מעשן, לא משתמש בסמים וצורך אלכוהול עד פעמיים בשבוע.
לאחרונה התחלתי להרגיש פעימות לא סדירות. אלו הופיעו בדר"כ בסוף הנשיפה, בשלבים שונים של היום. שמתי לב לכך שבדרך כלל הרגשתי אותן אחרי אוכל, בזמן נסיעה באוטו או אחרי מאמץ קצר (ריצה קלה למשל). הופתעתי לגלות שפעילות אירובית כמו ריצה ארוכה דווקא שיפרה את המצב, והיה לי "שקט" מהפעימות הללו למשך יומיים שאחרי הפעילות.
אמי סובלת מדופק לא סדיר ומטופלת בנורמיטן. לפני שנים רבות אבחנו אצלה צניחת מסתם.
רופא משפחה שלח אותי להולטר, ותוצאותיו:
משך הבדיקה: 19 שעות ו-26 דקות
קצב בסיסי: סינוס שנע בין 49 ל-105 לדקה (ממוצע 67)
הודגמו קטעים של סינוס ברדיקרדיה עד 37 לדקה בשעות הלילה.
הפרעות קצב על חדריות: APB'S מעטים-בין 1 ל-39 לשעה.
חלקם עם ABERRANT CONDUCTION .
ביצעתי גם בדיקות כלליות שיצאו תקינות (בקובץ המצורף).
הבנתי שpalpitations הן דבר שכיח, ולא מסוכן, שאיתו אני יכול להסתדר. אך ישנן פעמים בהן מתלווה לכך מעין התקף מאד מלחיץ ולא נעים. אני מתחיל להרגיש פעימות לא סדירות שגורמות לשיעול. מתלווה לכך תחושה חזקה של קוצר נשימה. אני מרגיש חולשה בכל הגוף וכאילו על סף התעלפות. ואז אני מתחיל להרגיש תחושת הירדמות (נימול) בכתף שמאל, יד שמאל ובחלק השמאלי של הצוואר. הדופק נעשה מהיר (כ-110 פעימות לדקה). הדבר נמשך כחצי שעה.
התקף כזה קרה לי אתמול בבוקר לאחר ארוחת בוקר דשנה ובזמן נסיעה ברכב. נאלצנו לעצור בצד, והליכה קצרה שיפרה את המצב. לאחר מכן במשך כל היום הרגשתי חולשה בכל הגוף, בעיקר בידיים. גם ביום למחרת (היום), במהלך היום ועד הערב הרגשתי חולשה כללית.
לפני קצת יותר מחודש היה לי התקף דומה שנורא הבהיל אותי והלכתי למיון. כמובן שעבר זמן עד שחיברו אותי לאקג, ולכן לא מצאו כלום פרט ל-palpitations. עשו לי שם גם בדיקות דם כימיות שיצאו תקינות.
יש לציין שבלילות שקדמו לשני ההתקפים הללו שתיתי אלכוהול אך לא בצורה מוגזמת.
רופא המשפחה שלח אותי לבדיקת דופק במאמץ וכן לבדיקת אקו-לב שאעשה בעוד שבוע, למרות שלדעתו הכל בסדר איתי. אני רוצה מאד להאמין לו אבל ההתקפים הללו ממש מלחיצים. האם ההתקפים הללו הם תופעה מוכרת? ממה הם יכולים לנבוע? האם ללכת לקרדיולוג?
תודה רבה
אילן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אילן
פרופ` מיכאל אלדר02/03/2010פעימות לא סדירות הן תופעה שכיחה ולרוב חסרת משמעות. רצוי מאוד לרשום אק"ג מלא בזמן התחושה ו/או הולטר קצב (בנוסף על הבדיקוות שנרשמו לך) ע"מ לאבחן במדויק את מהות הפעימות. רצוי לפנות עם התוצאות לקרדיולוג המתמחה בהפרעות קצב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרדילוק???????עדי02/03/2010
בס"ד
שלום לצוות הרופאים
אני בת 30 מעשנת 40 סיגריות ביום כמעט ולא ישנה בגלל ארועים של דופק מהיר ופעימות חסרות אני פשוט מפחדת סובלת מחרדות 15 שנה המאופיינות בפחד ממחלות לב (קרדיופוביה) נשלחתי לעשות את כל הבדיקות אקו א.ק.ג הולטר48 שעות וכן גם בדיקת מאמץ שהכל יצא תקין!
בגלל ארועי הדופק המהיר קיבלתי קרדילוק 2,5 שאלתי היא כזו האם זה נכון לקחת כל יום כדור אחד כדי למנוע הופעה של דופק מהיר? והאם זה לא יכול לגרום למשהו הפוך כלומר לפעוללה הפכה (לגרו להפרעת קצב)?
ועוד דבר אחד ..
הייתי הולכת לאירובי פעמים בשבוע כשעה כל פעם יום אחד לא הרגשתי טוב הייתי מקוררת עם קצת חום ושיעול והלכתי לאירובי לאחר כמה דקות בערך 15 דקות התחיל משהו מוזר ...
הרגשה של 5 פעימות מוקדמות ולארחיהם דופק מאוד מאוד מהיר .. ושוב מלא פעימות חברות ואז דופק מאוד מהיר ....ככה בערך 6 דקות פשוט ברחתי מישם הייתי בטוח כי אני מקבלת התקף או דום לב...ו הרגשתי סחרחורות וחולשה כמו טישטוש ראיה מחנק בגרון ..לאחר 10 דקות בערך הדופק חזר למצב הרגיל 80 .והרגשה כללית טוב ,
יש לציין כי בכל פעם שהייתי בשיעור גם לפני המקה הזה היו לי המון פעימות חסרות שפשוט לא התיחסתי והם נעלום זה רקה לי בערך כל שעיור 3 פעמים בשיעור ועבר.אך במקרה זה היה כל כך מפחיד שעברו כמה חודשים ואני לא הולכת יותר לאירובי מהפחד שזה יקרה שוב .
שאלתי לגבי נושא זה היא האם 2 מיקרים דומים אחד בפעילות אירובית והשניה היתתה לפני חצי שנה מהמקרה לאחר יומיים ללא שינה זה קרה לי במהלך ההרדמות שנלקחתי לבית חולים ושם אמרו לי שזה כלום זה חוסר שינה .. האם המקרים האלו של המון פעימות חסרות ברצף ודופק מאוד מאוד מהיר וכ'ו יכול להיות הפרעת קצב המסכנת חיים כמו פרפרור חדקים או פרוזדורים או חס ושלום דם לב ?
ומה כן יכול למנוע תופעות אלו ?
אני רוצה מאוד לחזור לפעילות גופנית אך מאוד מפוחדת כל הברורים שעברתי לא מצאו כלום* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נונה
פרופ` מיכאל אלדר02/03/2010לפעימות מוקדמות לרוב אין כל משמעות מדאיגה ובמקרה שלך בודאי שאינן קשורות לדום לב.
קרדילוק יכול לעזור לשפור ההרגשה שלך ואין בו סיכון.
מאחש שמבחן מאמץ היה תקין אני מציע לחזור לחיים ולפעילות גופנית רגילה.
אם התופעה תחזור רצוי מאוד לרשום אק"ג בזמן הסימפטומים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לחוצה מאודעדידוש28/02/2010
בס"דלצוות הרופאים שלום רב
אני בת 29 מעשנת סובלת מסינוס טרכיקרדיה 130 מטופלת בשעת הצורך בקרדילוק . לאחר בירור מקיף אצל פרופסור כץ של אקו הולטר אקג כל זה לפני 3 שנים ולפני כ 4 חודשים שוב אקג בדיקת מאמץ והוחזר מכשיר לופריקורדר שהיה ברשותי כיצי שנה ולא נמצא דבר למעט סינוסטרכיקרדיה.
מזה כ ששבוע וחצי התחילה תופעה מוזרה שכבר כתבתי לכם עליה חלתי בדלקת גרום סטרפטוקוקית קיבלתי רפאפן ואחרי יום התחילו לי תפעות מוזרות מאוד מאוד
כאני הולכת לישו במהלך ההרדמות מספר שניות לפני שאני ישנה לגמרי אבל עוד שומעת את המתרחש מסביב תחושה של כאב במרכז החזה ממש כואב מעין לחץ כזה ולפעמים ללא כאב כלל ואז כאילו יש צניחה של הדופק הוא איטי ואז פתאום מהיר ובנוסף יש רעד פנים חזק מאוד החלטי שאני חייבת לבדוק את מהירות הדופק כדי לראות האם באמת מדובר בדופק מהיר מאוד או שזה רק הרגשה אכן בדקתי מדובק בדופק בין 80 ל 95 ולפעמים הוא 70 זה לא בדיוק מהיר כמו שזה מרגיש . אבל יש מין תחושה של כאב וכיאילו כמו פעימה חסרה משהו לא ממש מובן גם לי איך להסביר אותו אבל זה קורה לי רק בלילה ורק לפניה ההרדמות ממש וזה קורה 4 פעמים בערך עד שאני נרדמת ממש וזהו כאילו אין כלום וזה נמשך כבר שבוע וחצי כל "התקף " נמשך בערך חצי דקה . היום סיימתי את האנטיביוטיקה ושוב היה לי אז זה ללא קשר לדעת לאנטיביוטיקה ומרות שלקחתי קרדילוק כשעה וחצי לפני המקרה זה פשוט מבהיל אותי נורא ובאותו הרגע שזה קורה זה מרגיש כאילו סוף העולם ואחרי שז עובר כאילו לא היה כלום ... מאוד מוזר לי
א' האם זה מסוכן ? האם זה יכול לגרום לדום לב?
ב' האם יש הפרעת קצב רק בשינה ?
ג'האם האנטיביוטיקה יכולה לעשות את זה ?
ד'האם יש משהו בספרי הקרדיאוליגה שיכול להתאים לתיאור זה ?
בתודה מראש
עדי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עדי
פרופ` מיכאל אלדר02/03/2010התיאור מתאים לפעימות מוקדמות שככל הנראה חסרות כל משמעות.
התופעה של הפרעת קצב לפני השינה עשויה להיות ביטוי לחרדה מכיוון שאיני מכיר הפרעה שמופיעה רק לפני או בתחילת שינה או הפרעה כזו הקשורה באנטיביוטיקה .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דופק לב מהיראמיר28/02/2010
שלום
ברצוני בהתחלה לברך אותכם על הפורום הזה ול צוות הרוםאים שמקדישים מזמנם לזולת .
אני בחור בן 27 , לפני שלוש שבועות בערך הרגשתי שיש לי דופק לב מהיר , באותו זמן ישנן רעידות קלות באזור החזה והבטן שנראות לעין , בקרתי אצל רופא שהסביר לי שהדפיקות אכן מהירות אבל זה מאוד נורמלי והכל נראה טבעי .
הבעיה שלי שזה לא הפסיק אפילו ליום אחד , אני מרגיש את הדקירות בחזה ובאזור הלב חוזרות על עצמן , כל יום , גם כשאני באמצע פעילות נורמלית או כל פעולה שגרתית שאני עושה .
אני הבנתי בהתחלה שהדבר נובע מחרדות או לחצים בעבודה , אבל הדבר הזה מלווה אותי גם כשאני יושב להנאתי עם חברים ובלי לחשוב על משהו שמדאיג אותי או כל מחשבות שליליות .
אני בחור מעשן ומשתמש בסמים קלים,
האם הדבר הזה תקופתי ? האם אלה יכולים להיות תסמינים למחלה מסוימת ? כי קרה לי בעבר מצבים דומים אבל זה היה רק למספר שעות , ומכיוון שבאמת הייתי במצבים לא שמחים במיוחד .
אשמח לקבל מענה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאמיר
פרופ` מיכאל אלדר02/03/2010עליך לרשום אק"ג בזמן סימפטומים, לשלוח אותו אלינו ואז נוכל להתייחס לכך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הכנות לאבלציהיפה הסל26/02/2010
פרופ' אלדר הנכבד,
אני בת 59. לפני שנה - פרפור פרוזדורים שאובחן בבדיקות שגרה. יתר ל"ד - מטופלת בטריטייס. (עד לאותה עת הדופק נע סביב 40 לדקה). מאחר ולא ניתן היה לקבוע את "גיל" הפרפור, טופלתי בקומדין ולאחר 3 שבועות עברתי היפוך חשמלי שנתמך בפרוקור למשך כ-4 חודשים והופסק מאחר והולטר במשך חודש לא הדגים פרפור.
לא מעשנת מזה שנה.
לפני כ-3 שבועות חשתי בדופק לא סדיר (בבדיקה - 45-90). במיון בתה"ש - קולות לב לא סדירים
(Atrial Fibrillation - age unknown) שוחררתי עם המלצה לטיפול בקומדין לצורך הכנה להיפוך!
הקרדיולוג בקופת החולים המליץ על אבלציה ובהתיעצות עם פרופי גליקסון הוחלט על היפוך לצורך שמירה על קצב סינוס ע"מ להגביר את סיכויי ההצלחה. ולכן טיפול בקומדין והפניה לתה"ש.
נקבע לי תור ל-6.5.2010 כאשר במועד זה למעשה לא תתבצע שום פעולה אופרטיבית לקראת הבאות... ובינתיים תקופת הקומדין מתארכת...
האם לפני צריבה יש צורך בבדיקה אלקטרופיזיולוגית? מה עם אקו ושטי? ואיזה בדיקות חיוניות לפני תהליך כזה. אינני רואה טעם לחכות למעלה מחודשיים לפגישה עם מרפאת הפרעות קצב בתה"ש ורק לאחר מכן להתחיל בבדיקות כגון מבחן מאמץ ו/או אקו לב ו/או מיפוי לב, הולטר ועוד כהנה וכהנה. התחושה שלי רעה אני מרגישה כמי שנזרקה מרופא אחד למשנהו. קשה לי לישון בלילה כי במצב שכיבה אני שומעת ומרגישה את הלמות הלב חשה את ההפסקות ובקיצור לחוצה.
נא התיחסותך בהקדם
בתודה מראש
יפה הסל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ליפה הסל
פרופ` מיכאל אלדר26/02/2010איננו מבצעים אבלציה מבלי לדבר עם המטופל(ת), לבדוק, לראות אק"ג, ובעיקר להסביר את מהות הפעולה וסבוכיה האפשריים. לצורך זה הוזמנת למרפאה וזמן ההמתנה של כחדשיים -שלושה הוא התור המקובל במרפאתנו (במקרים שאינם דחופים, כמו המקרה שלך).
זמן ההמתנה לצריבה (לאחר הביקור במרפאה) הוא בסביבות חדשיים. את תתבקשי לעשות אקו לב רגיל (אם תהיי בסינוס ובטיפול בקומדין לאחר ההיפוך, לא ייעשה אקו תוך ושטי). כמו כן תתבקשי לעבור CT לב בתל השומר להדמיה של הפרוזדור השמאלי. אין צורך בבדיקה אלקטרופיזיולוגית לפני הצריבה.
אני מבין את התחושה הלא נעימה, אך יש להבין שמדובר בתור סביר ביותר ברפואה ציבורית בהשוואה לכל מערכת בריאות ציבורית בעולם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפרעת קצב בעת שיעול ואחרי שיעולבעל25/02/2010
אני במעקב במכון הלב פעם בשנה, גילו אצלי הפרעת קצב, בהולטר ובארגומטריה..- פעימות מוקדמות עיליות וחדריות. חצי שנה שהמצב רגוע. אבל איני יודעת מדוע : איך שאני מתקררת, ז"א משתעלת: ישר זה מעורר את הפעימות המוקדמות. כבר שבוע וחצי שאני מקוררת, אין חום, לעיתים משתעלת- ומאז יש לי קפיצות בלב- הפרעת קצב, מדוע שיעול/התקררות מעוררת הפרעת קצב. אני לא מטופלת בכדורים, היות ואני מסתדרת עם זה בשלום, אם אני מאד מתרגזת (לעיתים רחוקות) ובו בזמן לחוצה מאד- מרגישה הפרעת קצב. האם זה לא מסוכן לחיות כך ולהתעלם ולהשלים עם זה,? שחלילה לא אקבל פתאום התקף לב.... . אני בת 55., קרדיולוג הציע לי לקחת דרלין 10 מ"ג לעת הצורך. כשהפעימות המוקדמות יהיו 24 שעות - אז אחליט לקחת. אודה על תגובתך הנ"ל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אחת
פרופ` מיכאל אלדר25/02/2010ידוע שמצבי סטרס (כגון חום או התרגזות) יכולים לעורר הפרעות קצב. עם זאת הן לרוב אינן מסוכנות, ואינן מגבירות סיכון להתקף לב. אם דרלין עוזר לך מבחינת התחושה - אין סבה שלא תקחי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מתן נוגדי קרישה על רקע פרפור עליותרועי24/02/2010
שלום רב!
סבי בן 90. ברקע שלו עבר ארוע מוחי משמעותי עם חולשת פלג גוף ימני, מלפני כ- 8 שנים. בנוסף :
סובל מיחר לחץ דם (מאוזן תרופתית-וזודיפ וטריטטיס). החל מלאחר הארוע - הוחל טיפול באספירין 325 מ"ג. מאז הארוע המוחי היו לפחות חמשה ארועים שנחשדו כארועים מוחים מסוג TIA או VB, (אך ללא מימצא חריף בדימות) והתבטאו בחולשה וחוסר יכולת ללכת עם שיפור ספונטני, תוך מס' ימים. בשל הארועים החוזרים שטיבם לא ברור נשקלה לפי כ- 3שנים הוספת פלוויקס- אולם הוחלט לא להוסיף לאספירין עקב מימצא קבוע של אנמיה מקרוציטית וטרומבוציטופניה (100-130 אלף יציב לאורך השנים). המטולוג חשד בזמנו כי אלו עשויים להיות משניים לתסמונת מיילודיספלסטית (MDS), שעשויה להיות מלווה לא רק בירידה מספרית של הטסיות - אלא גם בטרומבוציטופתיה, עם סיכון מוגבר לדימום, ולכן לא שונה הטיפול בנוגדי טסיות והוא נשאר על אספירין. לפני כשנה אובחן בפעם הראשונה פרפור עליות,(שלא היה קיים בעבר- נבדק אקג באשפוזים לאורך השנים) . בהולטר לב מלפני כחודש :פרפור עליותצ קבוע עם דופק 65-124, עם ממוצע 82. ב-2006 לעומת זאת בהולטר לב היה סינוס ברדיקרדיה (ממוצע 56) . חשוב לי לציין כי בשנים האחרונות נטייה לדמומים תת עוריים בכפות ידיים - בכל פעם מופיעים כתמים אדומים, שמשנים צבע בהדרגה עד לחום. אין דימומים במקומות אחרים.
עקב המימצא של הפרפור העליות (שהוא קבוע כ-שנה עד שנתיים)
נשקלה התחלת טיפול בנוגדי קרישה. קרדיולוג אחד נתן דעה חד משמעית - לא לטפל בנוגדי קרישה- פוחד מדימום תוך גולגולתי. נתן משמעות כבדה לגיל. קרדיולוג שני אמר שחד משמעית גם בגיל זה מומלץ לטפל בנוגדי קרישה(CHADS=4) - או קומדין או האופציה של הדבגיטרן (לכשיגיע בקרוב).
קיבלנו כאמור 2 דעות הפוכות, ואיננו יודעים כיצד לפעול.
רציתי לשאול אותך כמומחה להפרעות קצב: כיצד היית נוקט במקרה זה?
האם MDS (כאמור חשד ) הינה קונטרה-אינדיקציה למתן נוגדי קרישה?
האם אפשרי ומוצדק לטפל בפרפור עצמו ולא בהשלכותיו?
במידה וכן היית מתחיל טיפול - האם יש עדיפות לדביגטראן לדעתך- בהחנה שהשקול הכספי אינו רלוונטי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשבוה לרועי
ד''ר מחמוד סולימאן25/02/2010כתבתה מכתב מאוד יפה ומפורט.
השאלה היא מאוד חשובה וכנראה שלא תקבל תשובה אחת. מבחינה רפואית קיימת אינדקציה למתן קומדין. הגיל אינו הוריית נגד לכך. להיפך, התעולת של קומדין היא יותר בגיל המבוגר.
הבעיה היא המחלה ההמטולוגית (חשד!) והסיכון לדמם. קשה לתת המלצה מבלי לראות את החולה ולהתרשם ממצבו הגופני והמנטלי!!!!. הנטיה שלי היא להסתפק בטפול שמרני.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלרועי
פרופ` מיכאל אלדר25/02/2010משאלתך יש לי רושם שאתה כבר מומחה בנושא...
אין תשובה חד משמעית מכיוון שהמידע לגבי בני 90 מועט ביותר. שני המומחים ששאלת צודקים - אכן יש התוויה ברורה למתן קומדין ומאידך אכן קיים סיכון-יתר לדמם מוחי או אחר בגיל כה מתקדם. ההחלטה תלויה בשיקול דעת. אישית אני בעד לטפל במקרה הנוכחי.
אין תועלת בתוספת פלביקס.
אין עדיין ניסיון עם הדביגטרן בארץ, ובניסוי שכלל כ 18000 חולים שקבלו דביגטרן במינון של 110מ"ג פעמיים ביום או קומדין , דביגטרן היה יעיל כמו קומדין וגרם פחות דימומים, כך שיתכן שיש הגיון לטפל בו בתרופה זו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה!
רועי26/02/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אנלדקס וקצב לב באימוןג'קי24/02/2010
פרופסור,
האם לנטילת אנלקקס 5 מ"ג פעמיים ביום השפעה על קצב הלב בשעת אימון ? האם רק נדמה לי או שהוא מאט ב- 5 עד 7 פעימות לדקה בהשוואה לקצב במאמץ זהה ללא נטילתו?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לג'קי
פרופ` מיכאל אלדר24/02/2010למיטב ידיעתי, לאנלדקס אין השפעה על קצב הלב במנוחה או באימון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דום לב.יוסי23/02/2010
במהלך משחק כדורגל קבלתי דום לב,חבריי הנשימו אותי וקבלתי מכות חשמל.
פינו אותי לטיפול נמרץ ועברתי מעקפים.למזלי אני חי...
שאלתי היא:
אם לפני דום הלב קבלתי התקף?
לא חשתי בשום כאב ומיד התמוטטי.
ישנו קשר בין התקף לב ודום לב?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ליוסי
פרופ` מיכאל אלדר25/02/2010אלו שאלות מאוד חשובות ולא ניתן לענות עליהן בצורה זו. אין לי כל מידע אם לקית בהתקף לפני הדום לב. התקף לב יכול להיות הגורם לדום לב, אך איני יכול להתייחס למקרה שלך בהעדר מידע מפורט ומדויק ותוצאות הבדיקות שעברת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אבלציה היכןטומי23/02/2010
אני נמצא לפני החלטה האם לבחור באבלציה (PVA) או להמשיך עם הPROCOR על מנת לטפל בAFIB שאני סובל ממנו למעלה מעשר שנים. ידוע לי שיש חשיבות לנסיון המבצע ולציוד העומד לרשותו. השאלות שלי הן כדלקמן:
א. היכן בארץ הציוד הטוב ביתר לביצע ההליך?
ב. מי הרופא\ים בעלי הניסיון העדיף בארץ?
ג. האם יש עדיפות לביצוע ההליך בבורדו (צרפת) אצל פרופסור HAISSAGUERRE כאלטרנטיבה לביצוע בארץ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לטומי
פרופ` מיכאל אלדר23/02/2010אין סקר שבדק שאלות א' וב' ולכן אין ביכולתי לענות עליהן.
לפרופ' הייסגר נסיון עשיר בהרבה מאשר לרופא כלשהו בארץ. יש לזכור שבאחוז ניכר מהמקרים יש צורך ביותר מאבלציה אחת כדי להשיג ריפוי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קוצב לביהודית22/02/2010
שלום,
לאמי השתילו קוצב לב קבוע לפני כ-4 חודשים. אמי משהקת הרבה במיוחד בזמן האוכל ומידי פעם גם בשכיבה. קראתי בחוברת ששלחו אלינו מטעם חברת הקוצבים "מדטרוניק" ונאמר שאם יש שהוקים רבים להודיע לרופא. מה זה אומר שיש לה שיהוקים ? גם לפני השתלת הקוצב היא שהקה הרבה האם זה משהו שקשור ללב?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לרונית
פרופ` מיכאל אלדר23/02/2010קרוב לודאי שאין קשר להשתלה או ללב מאחר ומדובר בתופעה שהייתה כבר לפני ההשתלה. במקרים לא שכיחים אלקטרודת הקוצב יכולה לקצב את הסרעפת ולגרום לשיהוקים. ניתן לאבחן את זה בבדיקה במרפאת הקוצבים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה הגורם לדפיקות המהירות האלו?רונה17/02/2010
שלום אני בחורה בת 32 לפני 10 ימים הרגשתי חולשה בחילות וסחרחורות כמו תחילתו של שפעת וכשהלכתי לרופאה התברר לי שהדופק שלי הוא 110 ולחץ 77/ 123 וחום ירוד שהתנדנד ואפילו הגיע ל34.9 ,בבדיקות של א.ק.ג הכל היה תקין ועכשיו עשיתי בדיקות של הולטר ליממה (עדיין אין תשובות) וקיבלתי תרופא לדופק שנקראת פרולול 10 (שעוזרת אבל עדיין אני מרגישה לא במיטבי וממש כל היום במיטה בגלל סחרחורות וחולשה כללית)
השאלה שלי מה הגורם לדפיקות המהירות האלו?
תודה רבההה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לגלית
פרופ` מיכאל אלדר19/02/2010יתכן מאוד שכל התופעות קשורות לשפעת (או מחלה זיהומית אחרת). חום גבוה גורם לדופק מהיר שאמור לחלוף עם נסיגת המחלה הזיהומית. גם כדור להורדת החום (כגון אקמול) ישפר את ההרגשה ויפחית את מהירות קצב הלב. איני בטוח שיש צורך לקחת פרולול, במיוחד אם מגביר את החולשה והסחרחורת).
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא חום גבוה
רונה19/02/2010כתבתי חום ירוד 34.9 וההרגשה הזו כבר יותר מ10 ימים זה לא נראה כמו שפעת אלה מרגיש ככה.
אני רוצה לציין גם שהיתי במיון ועשו לי צילום חזה וזה יצא תקין וגם בדיקות דם תקין ,ולגבי בלוטת התריס בדצמבר עשיתי בדיקות וזה יצא תקין יש מצב שזה השתנה ויש בעיה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלגלית
פרופ` מיכאל אלדר19/02/2010טעות שלי.
הייתי חוזר על תפקודי בלוטת התריס ואם תקינים (כצפוי), מחכה. אם לא ישתפר בתוך שבוע -שבועיים, פונה שוב לרופא המשפחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם סובלים מחרדות?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)