מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- הפרעת קצבערן יצחק10/12/2009
אני ערן יצחק בן 27 ספורטאי במשך 13 שנה עם לב בריא לחלוטין ולפני שנה התגה לי על הפרעת קצב בזמן בדיקה שגרתית של ארגומטריה .הרופאים נבהלו מההפרעה ולכן החליטו להשבית אותי מפעילות ושלחו אותי לבירור אצל קרדיאולוג .אז התחלתי בירור והתחלטי עם הולטר שהתצאות שלו הן.......לא הודגמו הפרעות קצב כדלהמן...ומפה המשכתי לעשות אקו לב שתצאות הבדיקה היו תקינות במאה אחוז.....ואז המשכתי בבירור ועשיתי בדיקה שהייתה לא נעימה על ידיי החדרת נוזל לתוך הוריד שגרם לי תחושות חום אדירות בגוף למשך 5 שניות ונעלם וזאת בכדי לברר מום מולד....תוצאות הבדיקה היו שאין מום מולד והכל בסדר ....ואז משם המשכתי לבדיקה האחרונה שתאמת באמת אם אין מום מולד כי לטענת הרופאים לא תמיד רואים את המום בא.ק.ג אז נשלחתי לMRI לב בהדסה שתוצאות הMRI הן ...שאין מום מולד וגם אין שום בעיה של מחלת לב .....אם זאת אני אציין שגם איני מעשן ואף משקלי 97 וגובהי 1.98מ בנוי היטב ומבנה הגוף אטלטי אני גם אציין ואומר שאני לא חש שום דבר בפעילות ואני בכושר מצוין ויותר טוב מחבריי לקבוצה אני מרגיש מצוין בחיי היום יום הדופק שלי במנוחה הוא נע בין 42 ל 50 ובזמן פעילות אני מגיע גם ל150 אבל ממש לזמן קצר כי בכדורסל כל כמה שניות יש עצירה ואין את הפרק זמן הרצוף בכדי להגיע ל דופק גבוהה בזמן רב .. אז שאלתי אלייכם היא שריאתי שניתן לעשות טיפול של כדורים בשם כנידין של 4 עד 6 כדורים ושיש הצלחה של 70 ו 80 אחוז הצלחה אצל אנשים בעלי לב בריא ..ואני רוצה לדעת אם אני יכול לקבל את הטיפול הזה ולקבל יעוץ בקשר חזרתי לפעילות ....בתודה מראש ערן יצחק..............
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לערן
ד''ר מחמוד סולימאן13/12/2009לא ציינתה מה הפרעת הקצב שנתגלה בבדיקת מאמץ? כל הבדיקות שעשיתה הן תקינות אך זה לא שולל שיש בעיה במערכת ההלוכה של הלב ("בעיה חשמלית"). לגבי שאלתך: חשוב קודם לדעת במה מדובר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפרעות קצב וצרבתאורית08/12/2009
שלום
בני בן 17 לאחרונה גילו אצלו הפרעות קצב מהסוג הלא מסוכן והוא לא מוגבל בשום פעילות
בשבועיים האחרונים מתלונן על צרבת , האם יש איזה קשר? האם הפרעות קצב יכולות להחמיר או להשתנות למסוכנות?
תןדה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאורית
פרופ` מיכאל אלדר08/12/2009איני חושב שיש קשר בין הפרעות הקצב לצרבת.
ככלל, הפרעות קצב לא מסוכנות אינן הופכות למסוכנות. בהעדר פרטים, איני יכול לספק תשובה יותר ספציפית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אבלציה אחרי שוק ספטי עם ADRS קשהיעל07/12/2009
בת 25 סוכרתית סוג 1. ידוע על יל"ד ראשוני, וכמו כן נעשה בירור לדופק מהיר, שפורש כ SVT וההמלצה היא ככל הנראה לאבלציה בשל העובדה שהטיפול התרופתי הנוכחי אינו יעיל דיו. לפני שבועיים וחצי, הקאתי, התמוטטתי, בבדיקת סוכר 140, הוזרק גלוקגון ע"י אימי (בשל ההיסטריה) והוזעק נט"ן. בהגעה למיון (עפ"י דו"ח שחרור), ל"ד 30/60, חום 34, הוחל טיפול בנוזלים (8 ליטר), דופאמין, ונוראדרנלין. WBC 24,000, כמו כן חמצת מטבולית והוחל טיפול בבי קרבונט גם כן. באקו במיון עדות לחוסר מילוי מוחלט של החדרים.אק"ג במיון LONG QT (אשלגן 2.1). הורדמתי והונשמתי במשך 10 ימים בטיפול נמרץ (אקסטובציה לפני שבוע וחצי), אח"כ שהיתי בפנימית עד שחרור. מלבד תסנין קטן מאד ב CT חזה, לא הופיע דבר נוסף בתרביות. הוחל טיפול אנטיביוטי.בשחרור נאמר לי שהם אינם יודעים מה המקור לשוק הספטי, או מדוע התפתח ADRS. אין מחלות ריאה ברקע. מצב הריאות כרגע הוא שאין קרפיטציות, אבל עדיין אין כניסת אוויר טובה, ויש עמימות בניקוש.
אקו חוזר היה תקין (אי ספיקה טריסקופידאלית טריוויאלית), מהר מאד חזר הדופק המהיר. (הולטר שבוצע קודם לאירוע המהירות הממוצעת 122, דופק מינימאלי 82, מקסימאלי 194).
האם אירוע מהסוג האמור יכול להוות התווית נגד לאבלציה? אני יודעת שהסיכונים באבלציה קטנים מאד, ואני מניחה שככל הנראה מדובר בעיקר בחרדה שלי עקב האירוע.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה ליעל
ד''ר מחמוד סולימאן08/12/2009אני מאוד שמח שאת בעצמכם כותבת את מה שקרה לך. SVT נראה זניח לעומת מה שעברת. המצב שהיה אינו מהווה הוריית נגד לאבלציה. אם תדירות ארועי ה- SVT אינה גבוהה, אני לא רואה סיבה למה לא לחכות עוד קצת זמן ולהתרחק מהארוע שהיה לך (עליך להיות בצום ולהפסיק טפול באינסולין לתקופה קצרה).
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הסבר עבור ממצאים חריגים באקו לבדניאל06/12/2009
שלום רב,
אני בחור בן 21, סובל מדופק מהיר כרוני (עד 130) ללא סיבה ידועה ובנוסף לחץ דם מעט גבוה מהנורמה (עד 138/90). יש לציין שבתקופה האחרונה אני חש לעיתים קרובות נימול בכפות הידיים/רגליים ואף כאבים בשרירי החזה בעיקר בלחיצה על המקום....
לפני כשנה נשלחתי לבדיקת אקודופלר לב ונמצא הכל תקין פרט ל -"אנאוריזמה של המחיצה הבין עלייתית- ללא עדות ל- PFO"..... הקרדיולוג שאליו פניתי בקופ"ח טען כי אין צורך בטיפול כלשהו למעט "דרלין" להאטת הדופק. .. לפני שלושה חודשים נשלחתי שוב לביצוע אקו לב והפעם צויין בפיענוח: חדר שמאלי- "מקטע הפליטה המוערך כ- 65%- הודגם מיתר כזוב בחלל החדר" ובנוסף צויין: "הודגמה אי ספיקה טריקטספידלית קלה".
אשמח לקבל תשובה בהקדם האפשרי ולדעת מה עליי לעשות בנידון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לדניאל
ד''ר מחמוד סולימאן08/12/2009תוצאת בדיקת האקו היא בגדר הנורמה. לגבי האנאוריזמה של המחיצה הבין עלייתית- אכן אין צורך בטפול מיוחד.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לרופאעינבר05/12/2009
שלום רב
אני במעקב אלקטרופיזיולוגי בתה"ש עקב הפרעות קצב חדריות לפני כ8 שנים בוצעו אבלציות ללא הועיל
מאז אני בטיפול של טמבוקור 100 מ"ג פעמיים ביום ודרלין 20 מ"ג 3 פעמיים ביום
האבלציות בוצעו ב RVOT LVOT VT
לפני כחודשיים היה ממצא באק"ג QT מוארך בשיחה עם הקרדיולוג מטפל הוא אינו משנה טיפול וכי אין טיפול יעיל אחר במצב שלי כמו כן ישנו חשד מסוים ל ARVD לא חד משמעי בא"קג שאני עושה ישנם שינויים מסויימים אך הקרדיולוג טוען שככה האק"ג שלי (למיטב ידיעתי עד לפני 7 שנים לא היו בו השינוים שנצפים בו כיום )כרגע אני ממתינה להוטר נוסף וכי הטענהשל הקרדיולוג שאין כול כך הרבה מה לעשות עם המצב שלי וכי אבלציה לא תעזור לי בעבר מיגוון תרופות נכשלו בינהם ריתמיקס נורמיטן קונקור איקקור איקפרס ורפרס סוטלול וכו
הקרדיולוג כבר חושב שאין טעם לעשות הולטרים או מיבחני מאמץ וכי המצב ידוע
מה דעתכם האם יהיו פתרונות להפרעות קצב כמו שלי
בנוסף בהולטר עדיין יש הפרעות קצב חדריות תחת טיפול זה
וגם הפסקה של פעימה לכמה שניות ומתחיל חזרה
האם הפרעת קצב זו היא מסכנת חיים
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לרעותוש
פרופ` מיכאל אלדר05/12/2009מציע שתזמיני תור אלי בתל השומר במזכירות - 035302607.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סוטלול והנקהדנה03/12/2009
שלום,
אני סובלת מ-SVT ומטופלת בהצלחה בסוטלול 40 מ"ג פעמיים ביום.
כדור זה מותר בהריון אך עתה אני לקראת סיום ההריון ונאמר לי שאינו בטוח לשימוש בהנקה.
אילו תחליפים יש לכדור זה שמותרים בהנקה?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לדנה
פרופ` מיכאל אלדר05/12/2009כנראה שחוסמי הביתא דרלין (פרופרנולול) ולופרסור (מטופרולול) בטוחים בהנקה.
אם את צריכה טיפול תרופתי, וביחוד אם את מתכננת הריון/ות, הייתי מציע לך לשקול אבלציה (צריבה) לריפוי ה WPW.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- asymtomatic wpw והריון ולידהאיילה02/12/2009
שלום,
אני בת 30, בריאה, למעט תסמונת wpw ללא סימפטומים שאובחנה אצלי לפני מספר שנים.
הקרדיולוג המליץ להימנע מספורט תחרותי, ולענוד מד דופק בזמן אימון אירובי כדי לוודא שאני לא מגיעה לדופק מהיר מדי.
כעת אני בהריון, ויש לי 2 שאלות:
1. האם יש השלכות לתסמונת במהלך ההריון? אני שואלת כיוון שהבנתי שהעומס על הלב גדול יותר במהלך ההריון.
2. האם יש השלכות לתסמונת במהלך הלידה? למשל - האם יהיה עליי להיות בניטור דופק מלא לאורך כל הלידה? האם זה יכול להשפיע על ההמלצה לתת לי משככי כאבים על מנת שהדופק שלי ירד?
המון תודה :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאיילה
פרופ` מיכאל אלדר02/12/2009במהלך ההריון עשויות להופיע הפרעות קצב, אם כי יתכן מאוד שלא יקרה דבר.
אם יופיעו הפרעות קצב יש לתעד אותן באק"ג ויש להיות בניטור אק"ג במהלך הלידה. גם במידה שלא, כדאי לנטר את הדופק במהלך הלידה.
אין כל בעיה עם משככי כאבים בלידה.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה :)
איילה03/12/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- s.v.tמנור29/11/2009
בתשובה לשאלתי מיום 16.11.09 ענה פרופ' אלדר כי ישנם מצבים בהם SVT חולף עצמונית בשל שינויים בתכונות מרכיבים מסוימים במסלול ההולכה החשמלית של ה SVT.
אבקש לשאול כיצד אני יכול לדעת האם ההפרעה חלפה מעצמה ? האם יש בדיקה שעלי לעבור?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למנור
פרופ` מיכאל אלדר02/12/2009ניתן לבדוק, אך מדובר בבדיקה פולשנית. היתרון הוא שניתן גם לרפא, אם מזהים בעיה.
חלופה טובה היא להפסיק את הטיפול ולראות מה קורה.
אם הסימפטומים חוזרים - ניתן לחדש הטיפול או לרפא ע"י צריבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה. אני אבצע את המלצתך.
מנור06/12/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פעימות מוקדמותיוסי19/11/2009
בן 43 ספורטאי, לאחר בדיקת הולטר:
קצב בסיס: סינוס
מהירות מינימלית 42
מקסימום: 95
ממוצע :56
פעימות מוקדמות, כנראה חדריות, עד 16 בשעה ממוקד אחד. הובחנו כ5 זוגות חדריים. פעימות מוקדמות פרוזדוריות נדירות. בלילה מאורעות של סינוס אריתמיה בולטת מול חסם סינוס בדרגה 2. סוג אחר - יכול להיות ברמת הנורמה.
אין המלצות להמשך ואני ממשיך לעסוק בספורט אירובי עם דפקים עד 190. האם יש והאם אני צריך טיפול מסויים. האם להפסיק ספורט???
תודה מראש.
יוסי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה ליוסי
ד''ר מחמוד סולימאן22/11/2009הבדיקה היא בגדר הנורמה. אם אתה מרגיש טוב אין צורך בטפול
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דופק מהיר בת 5אקוה יחיעם17/11/2009
לפרופסור מיכאל אלדר הבת שלי בת 5 לאחרונה דופק הלב שלה מהיר וניתן לחוש אותו פועם בחוזקה אני בעצמי עברתי אצלך אבלציה.מה הסיבה לדופק מהיר אצל ילדה בת 5 ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאקוה יחיעם
פרופ` מיכאל אלדר26/11/2009אני מציע לגשת לבדיקה אצל רופא ילדים ולפי המלצתו אולי תופנו בהמשך לקרדיולוג ילדים. בכל מקרה זה לא נשמע כמו בעיה קשה וקרוב לודאי לא תדרש אבלציה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפרעת קצב S.V.Tמנור16/11/2009
שלום רב;
אני בן 34 ואובחנה אצלי לפני 8 שנים הפרעת קצב מסוג S.V.T.
קיבלתי בזמנו טיפול של נורמיטן 12.5 מ"ג (חצי כדור של 25 מ"ג) אותו אני נוטל עד היום.
מאז חלפו כמה שנים טובות ואני לא נמצא כלל במעקב.
השאלה שלי היא האם אני צריך לגשת אחת לתקופה מסויימת למעקב רפואי והאם יש סיכוי שבמהלך השנים ההפרעות חולפות? שכן מזה כמה שנים אני לא סובל מהפרעות, זאת לאחר שבתקופה שגילו לי את ההפרעה הייתי כל שבועיים בערך בחדר מיון כדי שיפסיקו לי את ההפרעה (הגעתי לדופק של 220 בדקה).
שאלה נוספת היא האם יש השפעה מזיקה לנטילת נורמיטן במשך תקופה ארוכה (סכרת למשל)?
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למנור
פרופ` מיכאל אלדר16/11/2009ישנם מצבים בהם SVT חולף עצמונית בשל שינויים בתכונות מרכיבים מסוימים במסלול ההולכה החשמלית של ה SVT.
למרות שאין הוכחה לנזקים מצטברים מחוסמי ביתא (ורק רמזים לקשר אפשרי להתפתחות סוכרת), יתכן שנסיון להפסקת הנורמיטן אינו רעיון רע.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קוצב לביהודית16/11/2009
שלום,
אמי בת 84 חברת קופת חולים כללית מושלם תושבת המרכז. נסעה לטבריה לנופש ושם קבלה התקף לב. עשו לה צינתור רפואי והתקינו לה 2 תומכונים. כשיצאה מחדר הניתוח אמרה שהקשירה במפשעה חזקה כל כך שלא יכולה לנשום וכואב לה וזה לא טוב. הרופאים התעלמו ולא עשו דבר ולמחרת אבדה את ההכרה והתברר שהיה לה דימום פנימי חזק מאד והרגל התנפחה פי 5 וההמוגלובין ירד לה מ- 13שהיה לה ל- 7.6. נתנו לה 2 מנות דם. למחרת בשבת שוב אבדה את ההכרה והפעם ראיתי על צג המחשב שיש לה דופק 0 ניסו להחיות אותה וחברו לה קוצב לב חיצוני ולמכונת הנשמה ובלון חמצן . באותה הזדמנות הם שוב עשו לה צינתור על מנת לבדוק אם סתמו לה את העורקים. למחרת ביום ראשון עשו לה נתוח והשתילו לה קוצב לב. הרגל הימנית שבה עשו לה צינתורים התנפחה מהדם המטומה ענקית והרגל כמו יציקת בטון ולכן אמי לא יכולה לעמוד עליה. . אמי לפני הארוע הזה היתה עצמאית הלכה ועכשיו היא עם חיתולים ולא מסוגלת ללכת בעצמה ושום דבר. הכנסנו אותה לבית אבות סעודי . אמי עדיין מרגישה דפיקות לב מואצות ואכן בבדיקות לחץ דם הדופק שלה 96-94 וזה נראה לי גבוה. האם הדופק צריך להיות ברמה גבוהה כזו לאחר השתלת קוצב לב?
אמי לא יכולה ללכת והרגל שלה כחולה מלאה בשטפי דם ונפוחה מאד כולל כף הרגל.האם מגיע לאמי שיקום של פיזיותרפיה באמצעות קופת החולים ואשר יבוא לבית האבות סעודי? האם מגיע לה טיפול שקומי והיכן?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה ליהודית
ד''ר מחמוד סולימאן16/11/2009צר לנו שהמצב של אמך לא משתפר. קוצב לב נועד לטפל בדופק איטי ולא בדופק מהיר. לכן בהחלט יכול להיות דופק מהיר בנוכחות קוצב. לגבי שאלך על שיקום- אין לי מושג
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך לשאלתי על קוצב לב
יהודית24/11/2009תודה על תשובתך.
הבעיה שאמי שהושתל לה קוצב לב מרגישה לא טוב מדפיקות הלב המואצות 98 פעימות לדקה ואף יותר והיא לכן מרגישה עייפה ולא יכולה לאכול. האם הכדורים שהיא לוקחת משפיעים על הדופק: אמלו, וסקס, פלאבקס, קרטיה, גאסטרו 40 - לסכרת: אינסולין לאנטוס +כדור נובונורם). האם אחד הכדורים או שחיבור של כמה מהכדורים גורמים לראקציה של דופק מהיר? האם כדאי להחליף את כדור אמלו לכדור קרדיולוג?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה ליהודית
ד''ר מחמוד סולימאן24/11/2009אף אחת מהתרופות שציינת אינה גורמת להאטת הדופק. זה לא נכון להמליץ על החלפת טפול מבלי לרואת את החולה. קרדילוק היא תרופה שמורידה דופק אך אינה בטוח שהיא מתאימה לאמך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפרעה בפעימות בקצב הלבאיציק15/11/2009
שלום רב.
בחודש האחרון אני חש שפעימות קצב הלב אינן סדירות. אחרי 10 פעימות סדירות הקצב נפסק לחצי שניה ואח"כ ממשיך. ושוב אחרי מספר פעימות הקצב נפסק עוד פעם. התופעה בד"כ ממשיכה כשעה
ואח"כ הכל מסתדר. ושב חוזר למחרת. יש לציין שאני סובל מAF התקפי (אחת לשנה לערך מקבל התקף) ואין לי גורמי סיכון. בריא בד"כ. לא נוטל תרופות.עברתי לפני חצי שנה ארגומטריה אק"ג ואקו לב ויצא תקין.אני בן 52.
מה לעשות ? האם יש בדיקות נוספות שעלי לעבור או להתחיל בטיפול תרופתי?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאיציק
פרופ` מיכאל אלדר15/11/2009קרוב לודאי שמדובר בפעימות מוקדמות שאינן מצריכות ברור נוסף או טיפול תרופתי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמגנזיום
שוקי29/11/2009תתחיל לקחת 250 מ"ג מגנזיום פעמיים ביום ותופעות אלו יעלמו, עם כל הכבוד לרופאים הם מסרבים להודות שזה הפיתרון האולטימטיבי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פעימות מוקדמותצח15/11/2009
מה הסיבה שלאחר אבלציה מוצלחת יש פעימות מוקדמות שלא היו לפני כן?ולמה הן קורות לרוב במצב מנוחה?
על איזה מחלות לב יכולים להעיד כאבים לאורך כל יד שמאל וימין (כאילו הרגשה מוזרה בורידים)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צח
פרופ` מיכאל אלדר15/11/2009למיטב ידיעתי לא ידוע. יתכן רגישות יתר בעקבות הפעולה (המודעות והחשש סביבה) וכן שלפחות חלק מה]עימות הללו גרמו להתקפי SVT והתמזגו איתם, וכעת הן מורגשות שתופעה בפני עצמה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמגנזיום ופעימות מוקדמות
שוקי29/11/2009תכתוב לי למייל ואסביר לך כמה קל לטפל בזה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אבלציה לפרפור פרוזדוריםחן12/11/2009
עברתי אבלציה מלאה לפרפור פרוזדורים שארכה כ-4 שעות.
התפתח אצלי יתר לחץ דם ריאתי בינוני, האם יש קשר בין הדברים ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לחן
ד''ר מחמוד סולימאן14/11/2009אחד מסבוכי האבלציה של פרפור פרוזדורים זה הצרות באחד מורידי הראה. ברב המקרים זה לא גורם לבעיות.
יתר לחץ דם ראתי עלול להתפתח בעקבות מחלות שונות (פגיעה בתפקוד הלב, המסתמים, הראות וכו'). אם זה מפריע יש מקום לברר מה הסיבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
מה הסיכוי שלכם לשמור על המשקל לאורך זמן?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)