מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- הסבר תוצאת בדיקת הולטרטלי28/10/2009
שלום רב , אודה לכם מאוד אם תוכלו לסביר לי את תוצאת ההולטר שקיבלתי. יש לציין שאני בת 36 סובלת מדליפת שני המסתמים באופן קטן עד בינוני .
הקצב הבסיסי: סינוס .
מהירות מינימלית:50 פעימות לדקה .
מהירות מקסימלית: 108 ממוצעת לדקה.
מהירות ממוצעת: 66 לדקה.
הפרעות קצב חדריות VPC'S : בודדות , מונופוקליות
הפרעות קצב על חדריות APC'S : בודדות ביותר.
הפרעות הולכה: לא נצפו.
שינויים משמעותיים בקטע ST: לא נצפו
סיכום: קצב בסיסי - סינוס
נצפו פעימות מוקדמות חדריות ועל חדריות בודדות , לא נצפוטכיאריטמיות , ברדיאריטמיות או הפרעות הולכה.
אודה לכם מאוד אם תוכלו להסביר לי : מה אומרת בעצם התוצאה , יש לציין שאני לוקחת כדור דרלין 10 מ"ג פעם ביום .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לטלי
ד''ר מחמוד סולימאן28/10/2009תוצאות הבדיקה הן בגדר התקין.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תופעה שאף אחד עוד לא שמע עליהלירז26/10/2009
שלום רב
בת 28 לאחרונה אני סובלת מתופעה שאף מומחה (נוירולוג, נוירואופטמולוג, עניים ופסיכאטר) לא נותן לי תשובות. כ 4 חודשים שאני סובלת מתופעה של החשכת אור בעניים, זה לא קבוע זה בא והולך בכל מיני מקומות שונים, אני מרגישה כמו "דימר" כאילו שמישהו בא ומשחק עם הדימר של האור אצלי , האור נהיה מעומעם ופתאום חוזר לקדמותו. עשיתי EEG שיצא תקין בדיקות עיניים מקיפות , אפילו בדיקה פסיכיטארית בכדי לשלול "הזייה", אני לא הוזה ! זה קורה.
עד לפני כחצי שנה נטלתי ריטלין שאני יודעת שפוגעת בקצב הלב.
האם התופעה שהזכרתי מוכרת לך ?
אני מיואשת
מחפשת לבד תשובות
לירז* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה ללירז
ד''ר מחמוד סולימאן28/10/2009האם יש תופעות נוספות נלוות כמו עלפון או הרגשת עלפון? אני מציע שתבדקי ע"י קרדיולוג
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פעימות חוזרות ומדאיגותבר25/10/2009
שלום רב,
אני בת 32, לפני 12 שנה עברתי אבלציה בעקבות הפרעות קצב חמורות, זה היה טראומתי בשבילי וזה ערך כ- 3 שעות, הרבה מעבר למה שהרופאים ציפו. הפסקתי לקחת את הנורמיטן והפכתי לבחורה רגילה ופחות חששנית אולם מאז ועד היום תוקפים אותי הדפיקות לב המוקדמות האלו, בגרון, כאילו זה עוד הפעם עומד לבוא ונעצר. דיברתי עם הרופא שביצע את האבלציה (בהר הצופים) לפני כשלוש שנים, כשהייתי בהריון והוא אמר שאין לי מה לחשוש.
כיום, אני בהתחלה של פעילות ספורטיבית בחדר כושר, רצה והולכת הליכה מהירה והדופק מגיע בקלות ל- 140, אני חוששת כל הזמן שזה שוב יבוא לי, במיוחד מאחר ואני מרגישה עוד יותר את הפעימות במהלך הפעילות הספורטיבית ולעיתים גם לאחר מכן, הרבה פעמים זה אפילו מטריד אותי במשך רבע שעה רצופה, פעימות חזקות ורצופות.
בהולטר לא תפסו את זה וקשה לתפוס את זה כי זה לא קורה כל יום.
אני מודאגת ומפחדת שעלי לעבור את זה שוב. מה עלי לעשות כדי להירגע?
לפעמים זה יכול להיות 10 דקות של פעימות חוזרות, הפוגה ושוב חזרה של הפעימות ואני ממש נלחצת. האם יש לי סיבה לדאגה? האם עלי להפסיק עם הכושר?
מודה לכם מאוד על תשובתכם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לבר
ד''ר מחמוד סולימאן28/10/2009קודם כל- אין לך מה להיות מודאגת. חשוב מאוד "לתפוס" את הפרעות הקצב האלה. אם הולטר אינו מספיק אז יש ת האפשרות של loop recorder או event recorder.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהמשך לשאלתי הקודמת
בר28/10/2009האם אני צריכה להפסיק את הפעילות הגופנית בחדר הכושר? האם זה שעולה הדופק, מסכן אותי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- החלפת כדורשי24/10/2009
שלום
אני סובל מהפרעות קצב פריפור פרוסדורים
במסגרת הטיפול התרופתי אני לוקח סקטרל 100 מיל פעמיים ביום
האם כדאי להחליף את הכדור לקרדיקול 2.5 מייל האם הכדור מומלץ?
אני מעוניין להחליף עקב תופעות לוואישנגרמותלי מהסקטרל
תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לשי
פרופ` מיכאל אלדר24/10/2009מציע שתיגש לרופא המשפחה או לקרדיולוג להתיעץ ביחס להמשך הטיפול.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סוכרת והפרעות קצביעל23/10/2009
בת 25, סוכרתית 14 שנה, איזון סוכרת לא מספיק טוב כרגע אבל בשלבי שיפור (מאז משאבה שהותקנה לפני חודש שיפור לאין שיעור), לפי ההורים תמיד דופק יחסית מהיר... באמצע 2007 הופיע י.ל.ד (מגיע עד לערכים של 100/189), ודופק מהיר
תפקודי תריס תקינים, אין פגיעות של סוכרת, אין אנמיה, פאוכרוציטומה נשלל ב-4 איסופי שתן,
הולטר לפני שנה מהירות ממוצעת 116 מהירות מינימאלית 72 מקסימאלית 197 נרשם שהיו קטעים של 40 דקות סינוס טכיקרדיה במהירות של 180... כמו כן 239 VPCS משני מוקדים בעיקר בלילה.
ללחץ דם לוקחת אוקסאר (יחסית עוזר), דופק- בטא בלוקרים לא מצליחה לסבול, מטופלת כרגע באיקקור לא בהצלחה יתרה כנראה...
אקו- אי ספיקה טריסקופידלית מינימאלית (במילים אחרות תקין).
הולטר לפני חודש בעקבות בקשת קרדיולוג נוסף שבדק אותי- מהירות ממוצעת 121 מהירות מינימאלית 82 מקסימאלית 194 286 VPCS משני מוקדים בין 4-5 בבוקר. (לא בזוגות או שלשות).
לפני 3 שבועות... התעלפות לאחר פעילות גופנית לא על רקע היפו גליקמיה, במוקד לרפואה דחופה 10 שעות אח"כ דופק 171 ל,ד 100/150 לפי הרופאה במוקד סינוס טכיקרדיה...
הקרדיולוג שבחן את ההולטר החדש, והאק"ג מהמוקד אמר שיש SVT והוא חושב על אבלציה ורוצה להתייעץ בגלל הסוכרת.
שאלות:
1. יכול להיות שמישהו אחד יראה סינוס טכיקרדיה והשני SVT? (מעולם לא נאמר לי קודם שיש SVT)
2.אם הולכים על אבלציה מה הסיכונים מבחינת הסוכרת? האם אמורה במהלך האבלציה ואחריה בהשגחה (אם משאירים להשגחה אח"כ) תשומת לב לעניין?
בברכה
ותודה
יעל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ליעל
פרופ` מיכאל אלדר23/10/20091.ניתן לטעות בין סינוס טכיקרדיה ל SVT במנגנונים מסוימים. הייתי מציע להתייעץ עם מומחה להפרעות קצב לפני החלטה על אבלציה.
2. הסיכונים נמוכים מאחר ונותרים באשפוז וניתן לעקוב ולאזן את הסוכר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- Mazeזאב23/10/2009
שלום דוקטור,
מספר שאלות לגבי פרוצדורת המבוך Cox maze procedure
1. האם הפרוצדורה נעשית בשיטת "חתוך ותפור" ?
2. מה פרוש "כריתת אזנית"?
3. מהם הסיכויים להחלמה מלאה מפרפור פרוזדורים?
תודה,
זאב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לזאב
פרופ` מיכאל אלדר23/10/20091. הניתוח הקלאסי אכן נעשה בשיטצ חתוך ותפור
2. האזנית היא חלק הבולט מהפרוזדורים ובניתוח ניתן לכרות אותה.
3.בניתןח הקלאסי מצוטטים אחוזים גבוהים ביותר (~95-99%)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהמשך לתשובתך
זאב26/10/2009אני מבין שכריתת אוזנית נעשית למטרת הפחתת הסיכון של קרישי דם הנובעים מהתקפי פרפורי עליות.
מה הטעם, אם כך, לבצע כריתת אוזנית כחלק מפרוצדורת MAZE שממילא מצליחה כמעט ב-100% למנוע פרפורי עליות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלזאב
פרופ` מיכאל אלדר28/10/2009כריתת האוזנית תורמת לשעורי ההצלחה הגבוהים של ה MAZE
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהמישהי19/10/2009
מהו קצב לב תקין ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המשך
מישהי19/10/2009אני בת 25.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלמישהי
פרופ` מיכאל אלדר20/10/2009מקובל שבין 60 ל 100. עם זאת לבעלי כושר גבוה יכולים להיות קצבים נמוכים בהרבה וזה מאוד תקין.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גל הפוך בבדיקת א.ק.גענבל17/10/2009
בבדיקת א.ק.ג שבוצעה לי נאמר לי שיש לי גל הפוך. מה זה אומר לגבי? האם זה צריך להדליק לי נורה אדומה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לענבל
פרופ` מיכאל אלדר17/10/2009אין מספיק פרטים (איזה גל? באיזה חבורים? האם יש אק"ג קודם להשואה?פרטים קליניים לגביך).
מציע לפנות לרופא המשפחה או לקרדיולוג הקופה ולברר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פעימות מוקדמות- החמרה במצב .אלון17/10/2009
ד"ר נכבדים.
אני בן 45 , לא מעשן , לא שותה , משקל תקין , לח"ד תקין. בדיקות דם במסגרת הנורמה (למעט המוגלובין 12.8 ) . סובל מזה כ15 שנה מפעימות מוקדמות חדריות ועל חדריות .
תרופות שנוטל : קרטיה 100מ"ג , ליפיטור 10 מ"ג , קלונקס 1 מ"ג.
תוספים: ברזל , בי12 מגנזיום (150 מ"ג ליום)
בדיקות שנעשו : הולטר מוניטור - האחרון הראה כ 100 פעימות ממקור חדרי .
אקו לב - תקין.
ארגומטריה - תקין ( למעט פעימות בודדות בהתאוששות).
סטרס אקו ( יש לציין לפני 4 שנים ) - תקין.
לאחרונה - מ"ס חודשים - עלתה תכיפות הפעימות המוקדמות ! , כמעט כל יום וכל היום .
זה קורה גם כשאני צועד , אחרי האוכל , אחרי שמתכופף , ובכלל פוגע באיכות חיי וגורם לי לחרדה
ומצוקה אישית.
הקדריולוג שלי טוען שזה לאמסכן חיים ולא יכול להתפתח להפרעה חמורה .
הוא מציע טיפול סימפטומטי בבטא בלוקר במידה ואני לא יכול לסבול , אבל מעדיף שלא אקח.
שאלותי אליכם:
1. האם ישנן בדיקות נוספות ש"פספסתי" ועליי לעשות?
2. מדוע חלה החמרה במצב ? ( שאלה קשה אני יודע )
3. האם יש חדש ברפואהשיכול לעזור לי באופן בטוח לצאת ממצב מתיש זה?
4.עד כמה מסוכן השימוש בבטא בלוקר כגון : נורמיטן , דרלין ובכלל?
5. האם לגיל יש השפעה על ההחמרה?
6. האם לתוסף מגנזיום יש אפקט חיובי ממה שידוע למדע?
7. מה הפרוגנוזה?
סליחה על אורך הפוסט אבל אני באמת מיואש ומבוהל.
תודה על תשובותיכם , ותודה על התרומה לקהילה,
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מרגישה כמוך...לצערי...
מוניקה17/10/2016אני מבינה אותך ב100% כי גם אני במצבך..😔לא בכלל אפילו מפחיד !
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבתור אחד שסובל מזה.. יש לי כמה עצות בשבילך
אחד שמבין17/10/2016גם אני בחור בריא..עשיתי כל בדיקה אפשרית והכל תקין.. לרופאים אין מושג למה מופיעות פעימות מוקדמות. אבל מה שבטוח הן לא מסוכנות. הסכנה היחידה מפעימות מוקדמות היא אצל אנשים שסובלים בין 10-20 אלף פעימות מסך כל הפעימות ביום. במצב כרוני של שנים שריר הלב יכול להיחלש. או פעימות מוקדמות אצל אנשים שיש להם לב חולה או מבנה לא תקין של הלב. כמובן שאצלי ואצלך הכל תקין אז אין ממה לפחד. נכון ההרגשה עצמה מפחידה נורא. ואז אתה נכנס לחרדה והחרדה גורמת לריבוי הפעימות המוקדמות וזה מוכח! עצה שלי, אל תיקח קלונקס אתה תתמכר אליו, ההרגשה מפחידה אין ספק אבל תפנים שלא יקרה לך כלום.. פשוט תשכח מזה ותראה שלאט לאט הן יתחילו להיעלם. ממליץ לך לקחת מגנזיום ציטראט או גליצנאט (אני לקחתי תקופה ציטראט שעזר לי) ולא לקחת מגנזיום אוקסיד (זמינות ביולוגית נמוכה). תפחית במשקאות מוגזים ובקפאין אבל בעיקר תפחית את החרדה שהיא טריגר לפעימות מוקדמות ואז שוב חרדה ואז שוב פעימות.. כדור שלג. עם כמה שזה קשה, פשוט תנסה להתעלם. ואל תחשוב לקחת חוסמי בטא. במצב שלך החסרונות יעלו על היתרונות. רק בריאות!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלאלון
פרופ` מיכאל אלדר17/10/2009הרופא שלך צודק - פעימות מוקדמות אינו מסוכנות והטוב ביותר להתעלם מהן.
אם ן גורמות לסבל יש להוסיף פרטים. האם מדובר בפעימות חדריות או פרוזדוריות? בודדות או בקבוצות?
בהתאם למקורן ניתן לנסות טיפול תרופתי (כגון חוסמי ביתא שאינם מסוכנים ועשויים לעזור, או תרופות נוספות). במקרים מסוימים ניתן לשקול צריבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלגבי צריבה
אלון17/10/2009ד"ר שלום,
ראשית תודה על התגובה המהירה .
הפעימות הן חדריות כפי שציינתי , ו"בודדות" . לא ניצפו ביגמני או טריגמני .
האם שוקלים צריבה במצב כמו שלי ?
ומבין התרופות , איזה הכי מומלצת להפחתת הסמפטומים ?
ושוב , מה באשר לתוספי מזון ( כמו מגנזיום).
מדוע עד כה אין טיפול חד משמעי לבעיה הזו שמציקה להרבה אנשים למיטב הבנתי.
האם יש התקדמות מחקרית בנושא?
שוב תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלאלון
פרופ` מיכאל אלדר17/10/2009אין מידע בדוק לגבי מגנזיום ואין התוויה טיפולית מקובלת.
מבחינת תרופות, כאמור, מתחילים עם חוסמי ביתא (כגון נורמיטן, דרלין או קרדילוג).
שוקלים צריבה כאשר יש סבל משמעותי או פגיעה בתפקוד הלב משנית להפרעת הקצב. יש לראות מומחה בתחום להערכה והמלצה.
כמו בבמצבים רבים- יש לבחור את הטיפול המתאים ממגוון אפשרי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרב תודות בהחלט אשתמש בהמלצותיך .
אלון17/10/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההפרעות קצב
חיים25/10/2009שלום לך
גם אני סובל מהפרעות קצב פרוזדוריות.כמעט כחצי שנה.הפרעות אלו כמעט מידי יום ולוקח פרולור
מידי יום 10 מ"ג.משתדל לנהל אורח חיים נורמלי.אשמח לשתף איתך מידע ודרך טיפול בבעיה זו.
בברכה חיים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאלון
פרופ` מיכאל אלדר25/10/2009צודק הקרדיולוג שלך שאין סיבה לבהלה.
אין צורך בבדיקות נוספות.
המצב אינו חמור ואינו יכול להחמיר. הפרוגנוזה מצוינת. מגנזיום ככל הנראה אינו עוזר לך. אין סיכון משמעותי בנטילת חוסמי ביתא בבריאים.
במקרים מסוימים ניתן לצרוב בצנתור ולרפא הבעיה. מוצדק אם מאוד מפריע לחיים. מחייב לראות תרשימי אק"ג (12 חבורים) עם הפעימות המוקדמות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפעימות מוקדמות
שוקי29/11/2009שלום לך
ככל שתקח יותר תרופות כך מאבד גופך יותר מגנזיום ואשלגן זה כמו גדור שלג שגדל עם הזמן, הצעתי לך: שכח מהרופאים! אתה ורק אתה אחראי לבריאותך לכן כך תוסף מגנזיום של 250 מ,ג פעמיים ביום ופעמיים ביום 100 מ"ג אשלגן ותופתע מהשיפור שיכול במצבך ובאם תרצא אשמח להסביר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפרעת קצבשי16/10/2009
שלום
אני בן 35 משקל תקין
אני סובל מהפרעת קצב בבדיקת אולטר ראשונה קצב סינוס לסרוגין פירפור פרוסדורים עם קטעים קצרים של PAT טווח 54-140 לדקה APBIS כמות בינונית ו UPBIS בודדים כולל פיגמוניה
אקו לב תקין ללא הפרעות מסתמיות משמעותיותכמו חן עשיתי בדיקת ארגומטריה ונמצא תקין ללא איסכמיה ללא הרחבת QRS
לחץ תקין
אני מטופל בטיפול תרופתי אספירין 100 מ"ל בבוקר פעם ביום+טמבוקור 100 מ"ל פעמים ביום בוקר + ערב+סקטרל 100 מ"ל בוקר + ערב
רציתי לדעתה אם יש סיכון בפעילות ספורטיבית?
האםישנה עוד דרך לטיפול בבעיה זו ?
האם התופעה של הפרעותה קצב אמורה להיות שכיחה עקב הטיפול התרופתי ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לשי
פרופ` מיכאל אלדר17/10/2009לא ברור אם ההולטר הראשון נעשה תוך טיפול בטמבוקור. אם הטמבוקור ניתן אחרי הבדיקה רצוי לחזור עליה כדי לבדוק תוצאת הטיפול. אם הבדיקה תוך הטיפול בטמבוקור יש לשקול הגדלת מינון התרופה או החלפה ךתרופה אנטי אריתמית אחרת. אם אין סימפטומים ואין הרבה AF ניתן כגם לשקות טיפול להודת קצב בלבד (כגון בחוסמי ביתא).
נראה לי שאין סיכון בפעילות ספורטיבית.
כאמור ניתן לטפל ע"י תרופות נוספות ואם לא תהיינה יעילות ויהיה סבל משמעותי ניתן לטפל באצצעות צריבה (אבלציה). לרוב התרופות אמורות להפחית או לבטל כליל את הפרעות הקצב אך לעתים הן עלולות לגרום או להחמיר אותן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה לגבי הבדיקת אולטר הראשונה
שי17/10/2009קודם כל תודה על התשובה
שעשיתי אתה בדיקת האולטר הראשונה כבר טופלטי בחצי כדור נורמיטן ליום ( לא הסתדרתי עם הכדור הוא היה מעייף אותי )
את בדיקת האולטר השנייה עשיתי לפני שבועיים וגם היא היתה תחתטיפול תרופתי התשובה של הבדיקה היא קצב סינוס טווח 53-98 לקה ו APB בודד
הרןפא משפחה שלי אמר לי שזה בגדר הנורמלי
אני סובל מגלי חום והזעות בעיקר בלילה בזמן השינה האם התופעה הזו קשורה למצבי?
לפעמים מההרגשה של האי נוחות אני קופץ בלילה למרפאה כמו (ביקור חולים) על מנת שיבדקו אותי יש לי פחד מסויים מהתקף לב האם החשש שלי מוצדק או שזה פשוט פסיכולוגי ?
כי הרופא שמטפל אומר שהתופעות לא נעימותאבל לא מתיים מזה
האם הכדורים שאני לוקח הם טובים או שצריך לשקול טיפול תרופתי אחר?
האם אפשרל הגיע אלייך ליעוץ על מנתלקבל חוות דעת נוספת על מצבי ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלשי
פרופ` מיכאל אלדר17/10/2009נראה לי שהרופא שלך צודק ואין מקום לדאגה.
אם אתה עדיין רוצה יעוץ אצלי ניתן לקבלו במרפאת הפרעות קצב בתה"ש ( תור בטל. 5302607) או במרפאה הפרטית שלי(פרטים למטה).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- 4 שאלותצח16/10/2009
דוקטור ופרופסור נכבדים בבקשה תענו על ארבעת השאלות בבקשה בבקשה זה יכול מאוד לשפר את מצבי:)
האם כשבועיים לאחר אבלצייה מוצלחת לאחר SVT נדיר שיש דפיקות מוזרות (משהו כמו פעימות מוקדמות מן הרגשה שהלב מחסיר פעימה) מידיי פעם ביום.. דבר שלא היה לפני האבלציה...?
האם לאחר אבלציה מוצלחת של SVT יכולות להווצר הפרעות קצב אחרות שהן יותר מסוכנות מאשר הSVT כמו פרפור חדרים לדוגמה. עקב האבלציה?
אם עשיתי אקו לב ואקג לאחר התלוננות על כאבים בלב שלאחר אבלציה ושניהם יצאו תקינים
האם זה אומר שאין לי סיבה לחשוש לדברים כגון התקף לב או דום לב
ושאני יכול להסיר דאגה מליבי ושהכל תקין?
האם אפשר לחזור לעשות פעילות גופנית?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לחושש
פרופ` מיכאל אלדר16/10/2009פעימות מוקדמות לאחר אבלציה שכיחות ומנסיוני לרוב לאחר אבלציה מוצלחת. אין חשש להפרעות חמורות יותר והבדיקות שעשית מחזקות זאת. אין מניעה לחזור לפעילות גופנית לאחר אבלציה. לסכום- הסר דאגה וחזור לחיים מלאים ופעילים. בהצלחה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרפור פרוזדוריםאיציק14/10/2009
פרופ' אלדר
שלום רב.
לפני כשנתיים חוויתי פעם ראשונה של התקף AF. בן 52 ללא גורמי סיכון , בריא בד"כ.
לאחר טיפול בריתמיקס , ההתקף עבר. פניתי אליך ליעוץ והמלצת לי לטפל בבעיה לפי שיטת
PIL IN THE POCET. מאז חוויתי עוד 3 התקפים, אחת לשבעה חודשים לערך. בכל פעם
ההתקף עבר לאחר 4 כדורי ריתמיקס של 150 מ"ג. אחד בבית ועוד שלשה במיון.
בדיקות אחרונות של ארגומטריה, אקו לב ואקג יצאו תקינות.
האם עלי להמשיך כפי שיעצת לי או להתחיל בטיפול תרופתי? החשש שלי הוא בעיקר מ-CVA.
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאיציק
פרופ` מיכאל אלדר14/10/2009אם איכות החיים שלך טובה למרות פרפור פעם-פעמיים בשנה, אתה בהחלט יכול להמשיך בשיטת הטיפול הנוכחית. ע"מ לנסות למנוע פרפור לחלוטין שליך לעבור לטיפול מניעתי קבוע (כגון, 3 כדורי ריתמקס ליום). הסיכון שלך לCVA כנראה נמוך מאוד. עם זאת, ניתן כנראה להקטינו עוד יותר עם אספירין 100 מג ליום. לפי מיטב הידע שלנו, אין צורך שתיקח קומדין.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דופקסיגל11/10/2009
היי, כבר שבועיים שכמה פעמים ביום אני מרגישה לדקה דופק ממש מהיר ובמשך הזמן הזה אני בקושי יכולה לזוז. חסר לי עלה באחד המתסמים אבל הבנתי שזה לא מפריע. מה זה יכול להיות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה לסיגל
ד''ר מחמוד סולימאן13/10/2009קרוב לוודאי מדובר בסוג של הפרעת קצב. אם המצב נמשך רצוי ךהבדק ע"י מומחה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- היפוך חשמלי/אבלציהרוזי09/10/2009
שלום רב,
בת 48 ומזה כ- 6.5 שנים ידוע PAF ,לפני כ-3 התגלה PFO, בגודל של 2 מ"מ .
עברתי 3 היפוכים חשמליים במהלך השנים וטופלתי בריתמקס ובדרלין. תקופות ארוכות אחרי ההיפוכים הייתי בסינוס. כרגע-, הפרפור חזר לאחר סינוס שהחזיק מעמד 4 שנים. במהלך השנים טופלתי בקומדין ואח"כ בקרטיה.
לפני כ-.3.5 שנים, תחת קרטיה ובסינוס , ככל הידוע וטרם התגלותו של ה-PFO-עברתי T.I.A לאחריו חזרתי ליטול קומדין.הרופאים החליטו של-PFO לא היה קשר ל-TIA ואף המליצו שאין צורך לסוגרו בשל גודלו הזעיר. בירור המטולוגי שלל קרישיות יתר.
שאלותי:
1. האם ניתן לעבור במצבי היפוך חשמלי נוסף , לאחר איזון של רמת ה-INR.
2. האם לאור מצבי וגילי מומלצת אבלציה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה לרוזי
ד''ר מחמוד סולימאן10/10/2009אין מניעה לעבור הפוך חשמלי נוסף.
לגבי אבלציה- בהחלט לאור גילך היתי כן ממליץ על אבלציה. לאור זאת שההפוך האחרון החזיק מעמד 4 שנים, הייתי שוקל קודם את האופציה הזאת ואולי במקביל מעלה את מנון הריתמקס. במידה וזה נכשל אז לדעתי אבלציה היא הצעד הבא.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפרעת קצבאורנה04/10/2009
שלום רב,
אני בת 39 בעלת משקל תקין והיו לי מקרים בעבר אולי 3-5 פעמים של הפרעות קצה מהירות סתם כך
ללא מאמץ גופני, דפיקות הלב היו מהירות ורק כאשר נשמתי עמוק הם האטו וחזרו למסלול הרגיל
מה יכולה להיות הבעיה?
דרך אגב אני סובלת מאסטמה האם יתכן שמכשירים כמו ונטולין יגרמו לכך למרות שלא נראה לי שיש קשר למהירות דופק הלב שכן זה היה פתאומי ומהיר ונמשך כך כמה שניות או עד שנשמתי נשימה עמוקה .
תודה אורנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשבוה לאורנה
ד''ר מחמוד סולימאן04/10/2009שלום לך
דופק מהיר שמתחיל באופן פתאומי מתאים בד"כ להפרעת קצב מסוג SVT. מצב לא מסוכן אך לא נעים. לעיתים הפרעת קצב זו מוחמרת ע"י שימוש בוינטולין במנונים גדולים. אם זה מפריע לך אז רצוי שתבדקי ע"י מומחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
אורנה06/10/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם מאמינים ברפואה משלימה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)