מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- svtדנה04/01/2010
שלום,אני בן 43 ואבחנו אצלי הפרעות קצב מסוג svt רציתי לבדוק מדוע יש המלצה גדולה יותר על תהליך הצריבה מאשר על טיפול תרופתי, האם יש לכך סיבה מיוחדת?
במידה ואבחר לעשות את הצריבה האם זה אמור להגביל אותי מבחינת ספורט ?? מה הסיכויים שהפרעה מסוג זה תחזור ע לעצמה ??
תודה רבה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לדני
פרופ` מיכאל אלדר05/01/2010הטיפול המומלץ הוא צריבה מכיוון שהוא מרפא את הבעיה ומונע צורך בטיפול תרופתי קבוע שיעילותו לרוב חלקית. כדאי להתייעץ עם מומחה לנושא.
לאחר צריבה מוצלחת אינך מוגבל בדבר. סכויי ההצלחה של צריבה תלויים בסוג ה SVT והם לרוב מעל 90%, והסכוי לחזרת הבעיה לאחר צריבה מוצלחת הם כ 2-5%, לפי סוג ה SVT. ניתן אז כמובן לצרוב שנית עם סכויי ריפוי גבוהים מאוד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלום רבספיר03/01/2010
אני מקווה שהשאלה רלווטנית לפורום זה..
האם יכול להיות שמאכלים חמים בבוקר עושים דפיקות לב מהירות?
למשל: הבוקר אכלתי דייסת קוואקר עם כף דבש, חם, ואחרי שאכלתי (עד עכשיו) הלב שלי דופק מהר יותר מהרגיל, ואפילו הידיים מעט רועדות..
עלי לציין שאני בת 19.5 ולא ידוע על איזהשהיא הפרעת קצב לב או מום חס ושלום.
תודה רבה מראש..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לספיר
פרופ` מיכאל אלדר05/01/2010דפיקות לב מואצות במקצת לאחר ארוחה הן תופעה ידועה. אם התופעה מוגזמת, כדאי לפנות לרופא המשפחה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חוסר פעימהמוני03/01/2010
שלום רב. כבר שנה וחצי אני מקבל 2 כדורים ריתמקס של 150 ו-25 מג נורמיטן ליום.
יש לי קוצב לב. אני הרגשתי טוב.
לאחרונה מדי פעם אני מרגיש חוסר פעימה. האם הוספת 1 כדור ריתמקס נחוץ כדי להחזיר אותי למצב קודם.
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למוני
פרופ` מיכאל אלדר05/01/2010חוסר פעימה אינה התוויה להעלות מינון ריתמקס. עם זאת, המינון המקובל לריתמקס הוא 3 כדורים ליום. כדאי להתיעץ עם הרופא שרשם את התרופה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דופקדני03/01/2010
בוקר טוב
גבר , גיל 46.
בעבר, לפני כמה חדשים או שבועות , כשהייתי בודק לעצמי דופק זה היה בערך 65.
בבדיקות חוזרות ונשנות.
כיום זה משהו בסביבות ה 80.
ואני מדבר על כמה בדיקות.
מה זה אומר ההבדל הזה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לדני
פרופ` מיכאל אלדר05/01/2010קרוב לודאי ההבדל אינו אומר הרבה.כדאי לעשות בדיקות דם כולל ספירה ותפקוד תירואיד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סיבות לקצב סינוס RBBBדניאל30/12/2009
שלום רב,
רציתי לדעת מהן הסיבות לפגם זה במערכת ההולכה החשמלית של הלב. האם הפרעת קצב זו מצריכה טיפול כלשהו?
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לדניאל
פרופ` מיכאל אלדר31/12/2009הסיבה לרוב אינה ידועה. זו הפרעת הולכה חשמלית (ולא הפרעת קצב) וברוב המקרים היא חסרת משמעות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ריתמקס וקשיי נשימהרונית30/12/2009
שלום רב, אני בת 47, סובלת מהפרעות קצב, לאחרונה התחלתי להשתמש בריתמקס 150 מ,ג שלוש פעמים ביום, בעקבות השימוש אני מרגישה קשיי נשימה, בעבר טופלתי בטמבוקור ובסוטלול אך הן גרמו לי לחולשה והורדת לחץ דם (יש לי גם ברדיקרדיה בנוסף לדופק מהיר), התרופה לבד מקשיי הנשימה ,פותרת לי לעת עתה את בעיית הפרפורים, שאלתי האם קיים סיכון בקשיי נשימה אלו? האם זו תופעה מוכרת? חולפת? בברכה, רונית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לרונית
פרופ` מיכאל אלדר31/12/2009זו תופעה לא שכיחה שיתכן ונגרמת עקב מרכיב של חוסם קולטנים לאדרנלין הנמצא בתרופה ויכול לעורר מצב דמוי אסתמה. המצב אינו מסוכן ויתכן שישתפר. אם לא, כדאי להבדק ע"י רופא .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפרעות קצב שהתעוררובעל29/12/2009
אני במעקב במכון הלב פעם בשנה בגלל הפרעת קצב (ראו באקו של 24 שעות).פעימות מוקדמות לא מעטות.(עיליות וחדריות). נתנו לי דרלין 10 מ"ג וניסיתי לא לקחת בכדי לראות אם זה חולף ובאמת חלף. מזה חצי שנה לא הרגשתי שום קפיצות בלב, ממש רוגע, שום הפרעת קצב. עד לפני חודש וחצי חליתי בשפעת, סינוסיטיס כרוני שבו אני סובלת כל שנה (עברתי כבר ניתוח פס לפני 5 שנים), ואני עומדת לסיים אוגמנטין 875. הסינוסיטיס כמעט חלף. זה אומר: שבמשך חודש וחצי השתעלתי עם הפרשה מוגלתית ושוב ההפרעות קצב התעוררו ולא עוזבות אותי. השיעול כבר כמעט חלף וההפרעת קצב לא ]פוסקים. שאלותי: א. האם שיעול טורדני עלול לעורר הפרעות קצב ומדוע, ?? ב. מדוע כשאני שרה (ואני אחת שאוהבת לשיר, ) כשאני מסיימת לשיר- מייד ההפרעות קצב נכנסות לפעולה. מה קורה?!?!. רק אם אני לא משתעלת ולא שרה בכלל - אין שום הפרעת קצב, מדוע?????אני אגב, בסביבות גיל 50. הרבה תודה על העזרה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לליאת
פרופ` מיכאל אלדר31/12/2009ידוע שהפרעות קצב עשויות ללוות מצבי עקה (סטרס), כגון דלקת, יתכן עקב הפרשת אדרנלין. לעתים רחוקות דלקת ויראלית עשויה לתקוף את הלב ולעורר הפרעות קצב.הסיבה לקשר בין שירה להפרעות קצב אינה ידועה לי. עם זאת, בנגוד למחלה שאינה תלויה בנו משירה אפשר להמנע...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הסבר עבור ממצאים בא.ק.ג ובאקו לבדניאל26/12/2009
שלום רב,
אני בן 21, כבר תקופה ארוכה שאני סובל מדופק מהיר (סינוס טכיקרדיה), בנוסף אני חש לעיתים קרובות נימלול בכפות הידיים והרגליים, כאבים בחזה בין הצלעות, CPK גבוה (הגיע עד 1250) ללא פעילות גופנית לפני הבדיקה וללא זריקה כלשהי לשריר.....
בפיענוח בדיקת ה- א.ק.ג נרשם קצב סינוס: ICRBBB, בנוסף נמצא: rSr' V1, NSR- ללא סימני איסכמיה חריפה. בנוסף בפיענוח בדיקת האקו לב נרשם: "הודגם מיתר כזוב בחלל חדר שמאל".
קרדיולוג שבדק אותי ציין כי קולות הלב סדירים ללא אוושות משמעותיות: SM 1/6 LSB.
אשמח לדעת את משמעות הדברים והאם יש קשר בינהם לבין תלונותיי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לדניאל
ד''ר מחמוד סולימאן27/12/2009הממצא החיובי העיקרי אצלך זה רמה מוגברת של CPK. באם אין סיבה נראית לעיין כפי שציינת (כמו זריקה או פעילות גופנית או תרופות) רצוי להמשיך ולברר את זה (דרך רופא המשפחה)
לשאלתך, לא נראה לי שזה מסביר את תלונותיך. גם הממצא של מיתר כזוב אינו מסביר את תלונותיך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קצב סינוס pr-0.16 irbbbאיתן24/12/2009
מהי משמעות הממצא?
כל השאר תקין.
תודה מראש על תשובתכם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאיתן
פרופ` מיכאל אלדר27/12/2009בגדר התקין.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרפוריקי23/12/2009
שלום רב!
בן 35 מעשן מעט , כשנה לאחר אבלציה לטיפול בהתקפי פעימות מהירות
כיום מידי פעם יש לי הרגשה של כמו 3-4 שניות דופק מהיר או פרוע כזה שמחייב אותי להשתעל ואז זה מיד עוצר וחוזר לרגוע.
לרוב אני מרגיש גם כאיו מן כמו משהו תקוע בגרון שזה קורה .
רציתי לשאול מדוע זה מחייב או גורם להשתעל ומה זה בדיוק ?
כמו כן מדוע לפעמים לאחר שזה קורה יש תחושה לא נעימה בין בית החזה לגרון למשך כמה שעות טובות
התופעה מופיעה בממוצע בין פעם ל5 פעמים בחודש ונראה כאילו זה תקופות
אשמח לעזרתכם ולתשובות שיעשו לי סדר בראש כי זה קצת מלחיץ אותי
תודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ליקי
פרופ` מיכאל אלדר23/12/2009יתכן ומדובר בהתקפים קצרים דל הפרעת הקצב שטופלה באבלציה או בהפרעת קצב אחרת. אם התחושה אינה חולפת מציע שתרכיב הולטר או loop recorder ע"מ לרשום אק"ג בזמן התחושה של הפרפור. לפי התוצאה ניתן יהיה להתאים את הטיפול.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך הפרעות
יעקב24/12/2009תודה
השאלה היא האם זה יכול להיות פעימות מוקדמות ? האם פעימות מוקדמות גורמות להשתעל ?
ההרגשה היא בדיוק כמו ההפרעה שהייתה לי פעם , רק הרבה הרבה יותר קצרה (2-3 שניות)
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהליקי
פרופ` מיכאל אלדר24/12/2009בהחלט יתכן שמדובר בפעימות מוקדמות ולעתים גורמות לשיעול.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הולטר לאחר אבילציהאלי23/12/2009
ד"ר שלום
אני בן 56 סבלתי במשך הרבה שנים מהתקפי svt
לפני כחודש עברתי אבלציה ולדעת המצנטר עברה בהצלחה
מאז שיחרורי מבי"ח אני מרגיש חוסר פעימה של 4-5 בדקה
הוצמד לי מכשיר הולטר ל-24 שעות
אני מבקש לעזור לי בפיענוחו
הקצב הבסיסי: קצב סינוס
מהירות מינימלית: 58
מהירות מקסימאילית: 100
מהירות ממוצעת: 70
הפרעות קצב חדריות VPC’S:
הפרעות קצב על חדריות APC‘S:
הפרעות הולכה:
פעילות קוצב:
שינויים משמעותיים בקטע st:
תלונות הנבדק:
הממצאים בהתאם לתלונות:
הערות/סיכום: בן 56 . במהלך הבדיקה : -monomorphic PVCs בכמות ממוצעת 63 / דקה ; - סינוס אריטמיה בשעות לילה . המלצות : מעקב רופא המטפל .
הערות:
אודה על תשובתך
אלי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אלי
פרופ` מיכאל אלדר23/12/2009התופעה של פעימות מוקדמות חדריות אינה קשורה ככל הידוע לי לאבלציה סטנדרטית של SVT. מכיוון שאין לי פרטים על מיקום הצריבות, מציע לשאול את הרופא שבצע את הפעולה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפרעות קצב חדריות ועל חדריות.שיר שיר22/12/2009
שלום שמי שיר ואני בת 58 בדרך כלל בריאה לפני שחצי שנה התחילו לי דפיקות לב חזקות
נשלחתי לבדיקה הולט הלב וזה התוצאה ניצפו vpc"s ממוקד אחד בתדירות ממוצעת של 0-24 לשעה
ניצפו 1 זוגות vpc's
הפרעות קצב על חדריות . ציפו סה"כ 21 apc's במשך הבדיקה ניצפו 3 קטעיP.A.T המורכבים מ3-7 פעימות על חדריות עוקבות , במהירות עד 143 לדקה.
מהירות מינמאלית 58 לדקה
מהירות מקסימאלית 125 לדקה
מהירות ממוצעת 73 לדקה. בקשתי היא מה זה אומר הבדיקה הנ"ל האם אני צריכה להתחיל כדורים
או כל טיפול שהוא ברצוני לציין בשנה האחרונה אחי ואחותי קיבלו התקף לב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לשיר
ד''ר מחמוד סולימאן22/12/2009הממצאים של בדיקת ההולטר הם בגדר הנורמה. חשוב לדעת אם היו לך תלונות של דפיקות לב בעת הרכבת ההולטר ואם ישנה התאמה בין תלונותיך וממצאי ההולטר.
אין קשר בין תוצאות בדיקת הולטר והסיכוי לקבל התקפת לב. האם את בסיכון גבוה ללקות בהתקף לב? יש צורך לבדוק קיום גרומי סיכון כמו כולסטרול גבוה, יתר לחץ דם, סוכרת או עשיון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דופק מואץ בעת רכיבת אופנייםאקסקאליבר16/12/2009
שלום,
אני בן 49, לפני 8 שנים התחלתי לרכב אופניים ובהתחלה הייתי מרגיש על סף עילפון. בזמנו שקלתי כ-130 ק"ג בגובה 181 ס"מ. ובהתייעצויות נודע לי כי חום הגוף מרחיב את כלי הדם ולחץ הדם יורד וגורם לחולשה. עשיתי בדיקת מאמץ שהעלתה כי בעבר היה לי התקף לב באזור תחתון. לא ידעתי מזה כלל ולכן ביצעתי הדמיית לב (צינטור וירטואלי) בתל השומר שם נאמר לי כי כל כלי הדם פתוחים, גם הקטנים. ואין סיבה נראית לעיין להתקף לב.
התחלתי לרכב עם בגדים נודפי זיעה וגם הכושר עלה מאוד. היום אני שוקל כ-100 ק"ג לאחר ניתוח שרוול קיבה.
בשלוש שנים האחרונות כולל בשנה שלאחר הניתוח רכבתי רכיבות מאומצות, כמעט יומיומיות, ובקושי הצלחתי להגיע לדופק 154, גם ברכיבה מאומצת מאוד.
לפני 3 חודשים ביצעתי שוב בדיקת מאמץ בהליכון שהעלה כי הכושר שלי גבוהה לקח לי מעל 11 דקות להגיע לדופק מטרה. גם הפעם ראו ב א.ק.ג כי בעבר היה לי התקף.
לפני 40 יום התקררתי, אולי שפעת קלה בעיקבותיה לא רכבתי כ-12 יום. כשחזרתי לרכב מיד בעליה עלה הדופק ל-184 מה שממש הפחיד אותי.
ברכיבות הבאות הורדתי מאמץ אך מיד עם חזרתו לרמה בינונית אפילו, עלה מיד הדופק לרמה של קרוב ל-170 ועצם הפחתת המאמץ הורידה אותו לרמה סבירה. בכלל הדופק ברכיבה ממוצעת, במאמץ מופחת, שעמד בד"כ על 113 עלה כיום ל-128 ויותר תוך מאמץ מופחת.
אני חושש לליבי ומבקש לדעת מה עלי לעשות. תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה אקסקאליבר
ד''ר מחמוד סולימאן19/12/2009נראה שזו תגובה טבעית להפסקת הרכיבה למשך 12 ימים. לוקח זמן עד שהכושר חוזר למצב הקודם. לא נראית לי סיבה לדאגה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהדוד14/12/2009
שלום רב
אימיכבת 74 ב -07/2005 עברה ארוע paf שלא חזר , מקבלת קרטיה, אוקסר ,ופוסיד 40 מ"ג , לאחרונה ניתן לה גם קרדילוק 2.5 מ"ג. עברה ביולי אחרון הולטר ואלו הממצאים:
5 קומפלקסים של nsvt במהירות של כ 160 לדקה ,vpbs ברמות בינונית עם מס' צמדים , וכן יש 1 vt
וכן נמצא שהחדר השמאלי עובד כ 30%-40%. שאלותי הם :
1. האם יש צורך גם בהוספת פרוקור , במקרה כפי שמראה ההולטר.
2. וכן האם יש צורך לקבל גם קלקסן לכל החיים , למרות שלא מומלץ לה קומדין עקב חשש לנפילות
לתשובה אודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דוד
פרופ` מיכאל אלדר15/12/2009אין התוויה לפרוקור במקרה זה. יש להתיעץ עם קרדיולוג לגבי הצורך בבדיקה אלקטרופיזיולוגית ואופציות טיפוליות אחרות.
אין התוויה לקלקסן בשל הממצאים הנ"ל, ביחוד אם נוטה ליפול.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבירור
דוד22/12/2009מה הכוונה טיפול אחר? וכן האם בהולטר 1vt לא מחייב טפול ,אולי אפילו דפיברילטור?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלדוד
פרופ` מיכאל אלדר22/12/2009איני מבין מה המשמעות של VT1.
יש לנסות לדייק יותר במידת הפגיעה בתפקוד החדר השמאלי (בדיקה חוזרת של האקו או מיפוי לב), לברר אם הירידה בתפקוד הלב משנית למחלה כלילית או לא.
כאמור, הנתונים עד כה מאפשרים יותר מאופציה אחת (יתכן שיש צורך בבדיקה אלקטרופיזיולוגית ויתכן שיש מקום להשתלת ICD). מאחר ומדובר בהחלטה משמעותית אני חוזר וממליץ להשלים בירור ולהתיעץ עם קרדיולוג מומחה בנושא.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חוסר פעימות לאחר אבלציהאלי12/12/2009
אני בן 56 במשך שלושים שנה סבלתי מ- svt
עם הגיל המצב הלך והחמיר וההתקפים הפכו לתכופים יותר
לפני כ-10 ימים עברתי אבלציה באסותא תל-אביב
לפי פרופסור המצנטר האבלציה עברה בהצלחה
שוחררתי מבי"ח עם המלצה להפסיק טמבוקור ולהמשיך עם קרדילוג 2.5 מ"ג.
יתכן שהאבלציה הצליחה אבל הופיעה תופעה שלא היתה מעולם של חוסר פעימה.
חוסר פעימה של 4-5 בדקה ומאות ביום
שאלתי היא: האם החוסר פעימה זה כתוצאה מהאבלציה,האם זה מסוכן,האם זה יחלוף.
לפני יומיים הוצמד לי מכשיר הולטר ל-24 שעות ואני בהמתנה לתוצאות.
אני מבקש לציין שאני אדם בריא ובעבר ביצעתי את כל הבדיקות שקשורים ללב
הולטר,אקו לב,מפוי,ובדיקות מאמץ.
אודה על תשובתך
אלי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לאלי
ד''ר מחמוד סולימאן13/12/2009לאחר אבלציה של SVT שכיח למצוא פעימות מוקדמות (שכנראה לפני האבלציה המוצלחת גרמו להתקף של SVT). לעיתים ההרגשה של פעימות אלה היא כמו הפסקה בדופק. תשובה סופית תקבל מבדיקת ההולטר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם ישרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)