מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- נפגעתי מחברה ולא יודעת מה לעשותאלכסנדרה08/10/2017
היי, אני חיילת בבסיס סגור וקטן. יש לי חברה אחת טובה פה בבסיס שהיינו עושות את הכל ביחד. גיליתי שהיא הולכת ומרכלת עלי מאחורי הגב עם אנשים אחרים ועכשיו אני שבורת לב. ולא רק זה, אין לי עוד חברים בבסיס ואנחנו תקועות יחד אבל אני לא רוצה להיות חברה שלה יותר. אני מרגישה לבד ונבגדת וכלואה במקום שאין לי לאן לברוח ממנו... מה אני יכולה לעשות במצבי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חברות בוגדנית
ד``ר אליהו סמואל09/10/2017לאלכסנדרה שלום
לפעמים לא מזיק גם להיות לבד. בכל אופן יש לעבד את האירוע ואת מעשה הבוגדנות ומדוע לא זיהית את הפוטנציאל בעבר? קשה לי להאמין שאין לה תחליף.
הצעתי כמובן כי תפני לקב"ן היחידה - ואין מדובר בהורדת פרופיל אלא בהתיעצות. זה לא יזיק לך רק יעשיר את ניסיון החיים שלך.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לא מצליחה לצאת מזהדנה02/10/2017
לאחרונה נפגעתי מאוד מחברה שחשבתי שהיתה טובה והתברר לי אחרת. זה אדם שנתתי לו הרבה מאוד מכל הבחינות.
בסופו של דבר היא איכזבה אותי קשות ועשתה כמה מעשים שאני לא מסוגלת לסלוח עליהם.
אני כבר בחורה בת 40 והדבר הזה לא עוזב אותי!!! אני לא מצליחה להשתחרר מהכעס כלפיה. ניסיתי אפילו לכתוב את הכל ולהוציא. לא עוזר כלום. זה פשוט משגע אותי
איך אצא מזה? רק אציין שלפנות אליה לא בא בחשבון.
אודה לעזרתך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נפגעה בקשר
ד``ר אליהו סמואל03/10/2017לדנה שלום
כנראה הפגיעה פגעה בציפור נפשך. בדבר מאוד מהותי שהוא רק שלך. ואת צריכה להכיר אותו.
כדי להיחלץ מפגיעה צריך לדבר עם מישהו רצוי מאוד שזה יהיה עם איש מקצוע. בשיחה טיפולים יצאו עוד דברים שהם חשובים מאוד.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התייעצות לגבי בחירת פסיכותרפיסטיצחק01/10/2017
התחלתי ייעוץ עם פסיכותרפיסט ושמעתי ממנו דברים קשים עליו עצמו .הייתי מעוניין בחוות דעת האם להמשיך ,פרטים אם אפשר אמסור בהודעה אישית .כאן לא המקום לפרט
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בחירה
ד``ר אליהו סמואל03/10/2017עדיף אישי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- השלכות של הפרעה רומינטביתמירי01/10/2017
היי אני מעוניינת לדעת מה ההשלכות של הפרעה רומינטבית?
האם יש תופעות לוואי עתידיות או השלכות?
כמה זה חמור?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפרעה רומינטיבית
ד``ר אליהו סמואל03/10/2017למרי שלום
למה בכוונה? האם העלאת גירה - באוכל. או שמא הפרעה של מוטרדות מחשבתית?
ומה הכוונה להשלכות עתידיות?
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הילדים לא מפרגנים לי זוגיותנורית26/09/2017
אני אלמנה כבר חמש שנים, אמא לשני ילדים, אחת בתיכון והגדול בצבא. אני רוצה למצוא זוגיות והתחלתי אפילו לצאת פה ושם ולצ'וטט באפליקציות, אבל הילדים לא מפרגנים לי. הם חושבים ששכחתי את אבא שלהם והם לא מצליחים להבין שיש לי עוד הרבה שנים לפני ואני לא רוצה להיות לבד. איך אני יכולה לגרום להם להבין או מצד שני לתת לעצמי לפעול לפי הרצונות שלי ולא לפי הרצונות שלהם?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למצוא זוגיות חדשה
ד``ר אליהו סמואל27/09/2017לנורית שלום
ילדיך גדולים- וכל אחד הולך לדרכו. וכמו שהם מחפשים זוגיות גם עליך להמשיך. את יכולה לומר ובצדק שגם בעלך היה מחייב אותך למצוא זוגיות חדשה.
יתכן אגב שהם לא יבינו בנקלה אולם את חייבת להמשיך בדרכך. לסמן להם שאת מבינה את תחושותיהם. אולם אביהם לא ביקש ממך שתמותי איתו ביחד. הוא ציווה עליך לחיות. יתכן ובדרך כלל זה כך שהם יבינו זאת בהמשך.
הם צריכים להרגיש והבין שזוגיות שלך אינה אומרת שאת שוכחת את הזוגיות הקודמת.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מרגישה קצת אבודה בחייםאנונימי24/09/2017
אני לא יודעת כמה זה קשור לפורום הזה אבל לא מצאתי מקום אחר לפרוק בו את המחשבות שלי וגם אם לא יהיה לי מענה זה בסדר..
טוב..מאיפה להתחיל, אני נמצאת בטיפול פסיכולוגי עם מישהי מדהימה אבל לצערי קשה לי מבחינה כספית..כל יום אני חושבת על משהו אחר..בימים האחרונים ספציפית זה מחשבות על הקיום שלי ומה המשמעות של החיים שלי בכלל, הכל מרגיש לי כל כך מזוייף מסביב כולל האנשים מסביבי, לא מוצאת את עצמי בכלל לא עם המשפחה ולא עם החברים..שאלה שעלתה לי לראש האם אוכל להיות מאושרת בלי שהאושר שלי יהיה תלוי בבנאדם אחר? בלי בן זוג?
מנסה לחפש את האושר בעצמי ופשוט לא מצליחה להרגיש ככה, יש לי משפחה שאוהבת אותי, יש לי תחביב שאני אוהבת אבל עדיין מרגישה שהכל חסר משמעות
אנשים עושים דברים רק כדי להרשים אחרים, וחיים באופן כללי כדי להראות משהו בעיני אחרים. נמאס לי מזה
מצד שני כל העולם הוא כזה,וזה רק הולך ונהיה יותר גרוע אז מה אטוס לאי בודד וארקב שם? מה הפיתרון כשמרגישים לא חלק מהעדר ההמוני הזה איך מוצאים את האיזון?
לפעמים מרגיש לי שלא יקרה כלום אם אעלם מכאן, אבל לא באלי, באלי למצוא את האושר הזה כי אני יודעת שהוא קיים בנוסף לכך אין מסביבי מישהו שאני יכולה לשתף אותו במחשבות האלה ואין מישהו שבאמת יכול לתת לי כיוון כלשהו
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מרגישה אבודה.
ד``ר אליהו סמואל24/09/2017לאנונימי שלום
החומר שאת מורת הוא חומר ששווה זהב לטיפול של פסיכוטרפיה.
את מוזמנת לפנות לטיפול זה ובטוח שתהני - ותפיקי תועלת.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיה חמורה עם הבת, בת 22בר חביב יוליה17/09/2017
שלום רב!
בת שלי בת 22 ,ש לה היסטוריה טיפולית מ גיל 14.בעיות חברתיות, חרם, בעוית קשב וריכוז וחולי. בנוסף יש לה אימא דומיננטית שזה גם בעיה...שלי הייתה בטיפולים פסיכולוגים.עכשיו והולכת לאימונים אישיים .בערך 4 שנים יש לה בעיה נוספת ודורשת עזרה יותר מקצעוית: בזרך כלל זה מתחיל בהתמודדות כושל עם איזה ביעה: חבר, חברה, עבודה. היא לא מצליחה להתמודד, אחרי מתחילות ביעות שינה, אחרי כמה ימים של חוסר שינה היא נכנסת מצב של היסטריה... היא מדברת בכול חזק מאוד ודיבור מהר מדי, חוזרת לאותם משפטים כמה פעמים, לא ישנה, עצבנית, מתחצפת ... זה מאוד קשה לה ולנו. אני לא יודעת האם זה ביעה נירולוגית ופסיכיאטרית. עכשיו היא" במצב" הזה. .כשה רואים אותה במצב רגיל ממש לא מבינים, שדבר כזה יוכל לקראו עם נהרה שקטה וחמודה. קבעתי תור לרופא נירולוג, אבל זה עוד חודש. אנו צריכים עזרה דחופה ואני ממש לא יודעת למי לפנות. אנו מתגוררים באיזור קרית אונו, חברים בקופת חולים לאומית. אבל אני מוכנה להתחיל גם באופן פרטי בשביל להבין כיוון. סליחה על השגיאות כתיב-אני עולה חדשה של 20 שנה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעיה נרחבת
ד``ר אליהו סמואל18/09/2017שלום לבר
מדובר במכלול בעיות. שהם גם מורכבות. כדאי לבקש מהקופה כי תפנה את ביתך למסגרת צוות רב מקצועי העובד בבית חולים נראה שבית החולים תל השומר מתאים לצרכים אילו. יש שם מרפאה טובה.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחשבות תכופות על מוותניר12/09/2017
אני לא דכאוני ככל הידוע לי אבל אני לא מפסיק לחשוב על מוות ולייחל למותי. לא התאבדות אלא משהו שקורה לי, יותר כמו תאונת דרכים. לפעמים כשאני חוצה את הכביש אני מקווה שמכונית תפגע בי, כשאני באוטובוס אני חושב על פיגוע וכדומה... מה זה אומר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחשבות על אסונות
ד``ר אליהו סמואל17/09/2017לניר שלום
פורום זה תפקידו לדון במצוקות אנשים ולהציע פתרון. לא ברור לי אם יש לך מצוקה ממשית או שמא מחשבתך היא בעלמא ואין בה סבל.
אם יש לך סבל הנלווה למחשבות הצעתי בחד משמעית לפנות לטיפול ובהקדם. מדובר בטיפול של שיחות. כי חבל שתסבול.
כמובן שיתכנו הגדרות אחרות למצבך. אבל להגדרה אין ערך ממשי לאדם הסובל - מה שחשוב הוא הקטנת הסבל.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נושא שדי מציק לייעקב10/09/2017
אני בעל מקצוע עצמאי וגם שכיר, רציתי להעלות נושא שדי מציק לי
בכל סופש שאנו מתארחים אצל חמי וחמתי חמי דואג לישאול אותי "נו יש עבודות מהצד"
כך בכל הזדמנות שניפגש איתי וזה די מציק לי החטטנות הזו
כמו כן גם הסבא שזה האבא של חמי דואג לשאול אותי בכל סופש כשאנו נפגשים לארוחת שישי משפחתית
האם זה נורמלי שבכל פעם שיפגשו אותי ישאלו האם יש עבודות מהצד או לא
לי זה די מציק ומרגיש כמו עיניים לא טובות שעושים לי
יתרה מזו מידי פעם שאני הולך לבקר את הסבא של אשתי גם האח שלו (האח של חמי) נימצא שם וגם הוא שואל את אותה השאלנ בכל פעם
"נו יש עבודות מהצד..."
רציתי לדעת מה אתם חושבים על כך ומה אתם הייתם עושים בנידון?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה מוזרה
ד``ר אליהו סמואל17/09/2017ליעקב שלום
מוזר, מוזר, ולא ידידותי. איני יכול להציע פתרון מעשי בהעדר מידע . אולם עצתי כי תתיעץ עם אישתך . ויתכן והיא תצטרך לדבר אתם על הבעייתיות של השאלה.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אי יציבות תעסוקתית ורגשיתשרון בנאי09/09/2017
שלום רב,
אחי בן 30, מזה 5 שנים סובל מאי יציבות תעסוקתית, ואי יציבות בקשרים המשפחתיים, מתפטר חדשות לבקרים, מתרגז בקלות, ונראה יש הפרעה במצב הרוח כי במהלך השנים האלו היו אפיזודות דיכאוניות, לפני כשנה וחצי הוא ניתק קשר עם משפחת המוצא הורים ואחים וכו', בטענה שאנחנו אשמים במצבו, וכי בגיל התבגרותו הוא סבל ממצוקות והסביבה התעלמה, הורי מנסים בכל דרך חיובית להגיע אליו אך הוא הודף הכל ואף מאיים, הוא בעבר ניתק עמנו את הקשר ולאחר תקופה התחרט אבל הלך חייו סובבים סביב כך ועם שינויים קיצוניים במצב הרוח, הוא בעל נתונים אינטקטואליים גבוהים ועובד בתחום ההייטק , אך מחליף עבודות רבות, הוריי חסרי אונים ונורא חוששים למצבו כיצד עלינו לפעול ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אי יציבות
ד``ר אליהו סמואל17/09/2017לשרון
אין לכך פתרון פשוט. לרוב הזמן עושה את שלו.
אין לדחוק בו כי הוא יתחפר בטענותיו ולא הואלתם בכך מאומה.
יש להציע לו שיחות הכרות עם עצמו - אבל להציע ברגע של חסד ולא ברגעי עימות או מריבה.
אתם לא תועילו לו רק משהו נויטרלי יצליח זאת.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הבעות פנים שכולם מביניםורד07/09/2017
אני מתקשה לרסן את התחושות שלי ומאז ומתמיד אמרו לי שהבעות הפנים שלי מסגירות בדיוק מה שאני חושבת ומרגישה. המודעות לעניין גורמת לי להיות מאוד חסרת ביטחון ונבוכה בציבור מחשש שכולם יודעים מה אני חושבת. יש דרך להתגבר על זה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קריאת הבעות פנים
ד``ר אליהו סמואל09/09/2017לורד שלום
קריאת הבעות פנים היא תמיד חלקית - יש אנשים יותר תאטרלים ויש פחות. פני פוקר לרוב אינם מתקבלים בחיבה. אנשים מעוניינים לרוב להכיר את תחושות בן שיחם.
ואשר לך לא הייתי מנסח את הבעיה בקריאת הבעות- זה עניין מעוד טכני, מתאים אולי לשחקנים?
הבעיה היא יותר בהצפה רגשית- וסוגיה זאת יכולה לחייב טיפול מאחר והיא קשורה לעוד מצבים בין אישיים- סוג של שליטה וויסות רגשי.
הייתי מציע בחום לפנות לפסיכטרפיה באורינטציה דינאמית.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אשמח לעזרה מרגישה בדידות אפשר להתגבר לבד?עינב05/09/2017
שלום,
מרגישה תחושת בדידות בזמן האחרון, כל האנשים שסביבי די מעיקים עלי אני לא נהנת בחברתם. אבל מרגישה ריקנות בלעדיהם. לדעתי טעיתי בבחירת בן זוג לחיים.הוא לא נותן לי את החום והאהבה והחברות שאני זקוקה להם אלא תלותי בי אני מרגישה שכל הבחירות שבחיי נעשו משיקולים שלא אנטש ולא מבחירות של מה שהלב באמת זקוק. מקווה שאני מובנת בעבר היתה לי אהבה גדולה שנגמרה במפח נפש אדיר מעוצמת הפגיעה התחלתי לבחור בטובים והיציבים אבל אז התחלתי לחוש בדידות ואיבדתי את התשוקה . מקווה שאני מובנת אשמח לעזרה והכוונה תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדידות קושי בזוגיות
ד``ר אליהו סמואל09/09/2017לעינב
לשאלותיך יש מקום בפסיכוטרפיה באורינטציה דינאמית.
אפשר לפנות לרופא פסיכיאטר הבקי בטיפול בפסיכוטרפיה או לפסיכולוג קליני.
תפני והרבה דברים טובים יקרו לך.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מנסה להבין מה קורה איתי ומה יש לי ואם צריך טיפולבלה04/09/2017
שלום אני מעוניינת לדעת מה יש לי
ליפני 4 שנים הכרתי אץ בעלי הכל היה בסדר היה ריסים מדי פעם כמו לכל זוג בחודשיים שלוש הראשונים הייתי בוכה מלא היה לי התקפי בכי ללא סיבה שאחריהם היו נשימות מהירות ולא הייתי מצליחה להפסיק לבכות. זה אומנם עבר לי עכשיו אחרי 4 שנים יש ילדים הכל בסדר יש משברים בחיים לא הכל מושלם יש לי התקפי בכי לא בתדירות גבוה כמו שהיה לי 3-4 שנים אבל עדיין יש התקפים פעם בשבויים לפחות. יש כל הזמן מחשבות רעות שמשהו רע הולך לקרות, כל הזמן הראש בדברים רעים לעתיד ולא בדברים טובים זה קשור לבריאות לילדים לבן זוג
למחבלים פחד ממקומות שיש הרבה אנשים, בקיצור כל הזמן הראש בדברים רעים.
עכשיו אני לא יודעת איך כל זה מתחבר אבל פיזי
יש לי כל הזמן כבר תקופה ארוכה בחילות ללא סיבה, חוסר תאבון מוחלט ברמה של אי רצון לאכול הרגשה כאילו של שובע, סחרחורות , שחור בעניים כשאני קמה מהכיסא או מהמיטה, נקודות שחורות בעניים, עייפות מתמדת,קודי בהרדמות , לחץ נפשי, כאב ראש
אשמי לתשובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תלונות שונות
ד``ר אליהו סמואל09/09/2017לבלה שלום
הדברים שאת מתארת הם בטווח של דיכאון- חרדה?
הם ניתנים לטיפול ובהקדם.
חבל לסבול. חייבת לפנות לפסיכיאטר ולטיפול בשיחות.
הקופה ממנת טיפול זה בחינם בסל הבריאות.
פני בהקדם -הדברים משפיעים עליך, על ילדיך, ועל בן זוגך.
בהצלחה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מצב נפשי קשה ביותרלין04/09/2017
שלום
אני בת 34 גרושה ללא ילדים
גרה עם אימא שלי בת 68 שלאחרונה החלה לסבול מהזיות שמיעה ומשום מה ההזיות שלה אומרות לה שקרים עלייהחלה מאוד לחשוד בי גרמה לפיטוריי מהעבודה .
אין לי מישהו שיתמוך בי נפשית היא מסרבת בתץוקף לבדיקות ולטיפול מה אני יכולה לעשות? אני מאוד סובלתתתתתת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תמיכה נפשית
ד``ר אליהו סמואל05/09/2017ללין שלום
את זכאית בהחלט לתמיכה בקופת החולים שלך. זה חלק מסל הבריאות . ובמידה ולא יעזרו לך את יכולה לפנות למשרד הבריאות ולשאול אולם האמנם?
מ- 1.7.15 מדינת ישראל חוקקה שפסיכיאטריה תהיה חלק מסל הבריאות. ופסיכיאטריה הכוונה גם לשיחות תמיכה.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לא מצליחה לסמוך על אנשיםעידית03/09/2017
אני לא סומכת על אף אחד בסביבתי, אפילו לא על המשפחה שלי. אני בטוחה שכולם מונעים מאינטרסים ולא בוטחת באף אחד. עמוד בפנים אני יודעת שזה לא נכון אבל אני כאילו לא מאמינה לעצמי...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא סומכת על אף אחד
ד``ר אליהו סמואל03/09/2017לעידית שלום
פנייתך לפורום שלנו זה חצי שינוי. את יודעת שאמונה זאת אינה נכונה וראוי לסמוך על אנשים אבל הרגשות אומרות אחרת.
לצורך זה יש את הטיפול. הטיפול זה מעבדה קטנה של תרגול החיים. אני מקווה שבטיפול תביני ותחווי סוג אחר של אמון חיובי ואולי תכירי את נסיבות העדר האמון.
אנחנו לא בנויים להכיר את עצמנו דרך פירוש שכלי הנאמר בכמה שורות וכמה שהוא יהיה נכון הוא חומק מאיתנו. את הלמידה אנו לומדים דרך החוויה והרגש.
זאת מטרת הטיפול - רצוי מאוד לנצל כלי זה.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם אנוכיים ומרוכזים בעצמכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)