מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- משהו שקרה לי בטיפולאלמונית10/08/2017
הי..
אני נמצאת בטיפול כבר מעל לשנה וחצי...במהלך חצי שנה אחרונה חלה התדרדרות ממש גדולה במצבי...נמצאת כרגע בדיכאון (לא שהמטפלת אמרה לי את זה אבל כל הסימפטומים מעידים על כך).לאחרונה גם נסיתי להתקבל ללימודים ובסופו של דבר לא התקבלתי..דבר שמאוד השפיע על מצב רוחי. בטיפול האחרון פנתה אלי המטפלת ואמרה לי סיימתי ללמוד (כנראה את הדוקטורט) בחיוך...אני רוצה לעשות את העבודה עליך ועל הטיפול...אמרתי שכן ובאמת שאין לי בעיה.. בתוך תוכי הרגשתי רק רצון לבכות והרגשתי שזה לא פייר להגיד לי במצבי הנוכחי שהיא סיימה ללמוד ועוד רוצה לעשות את הדוקטורט עלי...
מה אתה אומר? זה סתם הרגשה שלי או שבאמת זה היה לא לעניין?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תחושות בטיפול
ד``ר אליהו סמואל15/08/2017לאלמונית שלום
את צודקת מאוד. ותחושותיך נוגעות ללב. את חייבת לשתף את המטפלת בכך. זה חלק טבעי מהטיפול. זה חלק מהותי מהכאב שלך ואת רשאית גם להביע חרטה על הסכמתך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איך אני יודע אם יש לי פוסט טראומהאסי10/08/2017
לפני כמה שנים עברתי תאונה קשה עם הרבה נפגעים ואנשים קרובים שנפצעו וגם לי יש עדיין פגיעות גופניות מהאירוע. בנוסף יש לי גם חלומות חוזרים על התאונה ומראות קשים שעולים מדי פעם. חוץ מזה אני מתנהל בצורה תקינה ומנהל חיים נורמטיביים. האם זה נחשב שאני סובל מפוסט טראומה? ואם כן אז איך מטפלים בזה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פוסט טראומה
ד``ר אליהו סמואל13/08/2017לאסי שלום
כידוע כותרת הפורום היא פסיכוטרפיה ולא אבחונים לפי DSM .
ואשר לשאלתך...
לפי התאור שלך יתכן ויש עדין פוסט טראומה עם ביטוי של סבל נפשי אולם ללא בעיות תפקוד. אני מניח ששאלתך נובעת מסוגיות של צדק ומשפט.
אתר זה יכול להציע לך לפנות לטיפול במידה ויש לך סבל כל שהוא. במהלך הטיפול תוכל להבין יותר את התחומים שנפגעו ואם הם קיימים.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- משמעותה של נוירוזה נרקיסיסטית לגבי אמפתיהאברהם08/08/2017
שלום,
האם מי שמאובחן עם נוירוזה נרקיסיסטית יכול לחוש אמפתיה ?
אני לא מדבר על יכולת לזהות כוונות במצבים מסויימים (כי את זה ניתן ללמוד), ספציפית מדבר על "תחושה של אמפתיה" לפי ההגדרה המילונית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תחושת אמפטיה
ד``ר אליהו סמואל08/08/2017לאברהם
שאלתך היא במובן מסוים שאלה פילוסופית אינטלקטואלי. לדעתי כל אדם יכול לחוש ברגע מסוים כל שהוא אמפטיה רגשית. ההגדרה מדברת על על המכלול והיקף, ולא בשאלה של כן או לא.
כשמדברים על נרציזם מתכוונים לאגוצנטריות. וגם שם יש דרגות שונות. עולם האבחון לוקה בחסר, ואין זה הגיוני להכניס את כלל בני האדם לסד של הגדרות של מאפייני אופי. הדבר מתבצע לצורך תקשורת בין אנשי מקצוע מסוימים.
ללקוח ההגדרה אינה אמורה להיות חשובה. חייו הם ייחודיים וחד פעמיים ואי אפשר לקטלג אותם בהגדרה זאת או אחרת.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לא ראויה לגבר בחיי ולא ראויה לחיותפופ05/08/2017
אובחנתי כאישה דכאונית ללא טיפול תרופתי אני סובלת מאוד חולנית כרגע לא עובדת בקיצור לאראויה לכלום לא יכולה לצאתמזה מנסה להכיר גבר אבל פוחדת ידיד שלי דוחף לכך אבל לי טוב היכן שאני נמצאת אני לא פוחדת . כלמה שאני רוצה זה למות זהו . מה עושים עם כל העניין
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מיואשת
ד``ר אליהו סמואל07/08/2017לפופ שלום
חבל על הסבל שלך
בשביל זה יש אנשי מקצוע. אם רק תעיזי ללכת לטיפול ותתחילי. אם אפשר לוותר על זה.
הקופות אמורות להציע טיפול חינם בסל הבריאות.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאין הזדמנות
פופ07/08/2017מצטערת לא רוצה סתם לבזבז כסף על כלום כבר הייתי בסרט הזה אני חייבת לגייס את עצמי ולתת לעצמי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבזבוז כסף
ד``ר אליהו סמואל08/08/2017טיפול טוב חוסך כסף ולא להיפך.
התנאי הוא טיפול בידי מטפל ראוי ומקצועי. וזאת אפשר לדעת לפי התעודה. לרוב ולא בהכרח לסוגייה שהצגת רצוי לפנות לאיש מקצוע קליני - כלומר אדם עם הגדרה קלינית- ורישיון של סיום הכשרה של משרד הבריאות.
יש הרבה מטפלים בשוק שאין להם הכשרה כזאת.
איני מכיר שיטה אחרת לשינוי. יש כמובן גם שינוי ספונטני שהחיים מזמנים.
אגב פורום זה מיועד לטיפולים- אין אנו יודעים להציע קיצורים או מעקפי טיפול דרך הפורום.
וחשוב לדעת שקופות החולים מחויבות לפי החוק לתת טיפול פסיכולוגי - פסיכיאטרי חינם..... מ- 1.7.15 .
ואם השירות אינו ניתן אפשר לפנות למשרד הבריאות לתווך ולבחון מדוע אין כיבוד החוק. תפקיד המשרד לבצע וויסות ופיקוח על מימוש החוק.
אשמח לכוון גם בטלפון באם באמת יש את הרצון להיעזר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פחד משינה - ocd ? דיכאון?חרדה?ערן02/08/2017
כבר מזה 3 שנים יש לי פחד משינה ולפני שאני נכנס למיטה אני נלץ מהעניין .
הכל התחיל מאז שמישהו אמר לי כמה שעות לישון ביום ומאז זה תופס אותי לכל היום וכל היום אני חושב על זה בלי הפסקה אמנם "מתפקד" ועושה דברים אחרים אבל השינה נפגעת לי עד שאני נרדם לוקח לי זמן וגם שאני נרדם אני קם אחריי כמה דקות.
איך ניתן לטפל בפחד משינה חרדה ?
ניסיתי כדורים מקבצות הבנזו אבל לא משפיעים כבר .
פחד משינה מחשבות על השינה לפני כניסה למיטה .
אני עוצלם עיניים ונועל את השינה ונשאר בתוכי ולפעמים אני עובר מן תחושה של חלימה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קשיי שינה
ד``ר אליהו סמואל04/08/2017לערן שלום
שיהיה מה שיהיה האבחנה היא בטווח ספקטרום החרדה. יתכן וכפייתיות.
כבני אדם איננו קרוצים מחומר של רובוטים אשר מסדרים כל קלקול בבדיקת תכנה או סידור מערך החוטים.
כבני אדם ועוד מתקופת ילדותנו כאשר היה לנו בעיה היינו מתיעצים עם הורינו או מקבלים את ייעוצים. ההורים הם דמויות איתם פתחנו קשר ותלות. כך גם בהמשך החיים. יש לפתח קשר עם פסיכולוג ובכך גם הכרות ואמון. ורק בהמשך לקבל עצה או תיקון .
ולכן ייעוץ חד פעמי דרך המדיה האלקטרונית היא מלאכת תיקון של רובוט ומגיע לך יותר.
אל תוותר לעצמך חבל על הסבל... גש לטיפול.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פחדים וחרדות מתקופת אבטלהחנן01/08/2017
לפני שנתיים הייתי מובטל במשך חצי שנה וזו הייתה תקופה ממש ממש קשה בשבילי. עכשיו אני בסוג של משבר בעבודה ואני חושש שבקרוב שוב אמצא את עצמי מובטל ואני לא יודע אם אני אוכל להתמודד עם זה הפעם... חוץ מלחפש עבודה ולנסות להימנע מהמצב מה עוד אני יכול לעשות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מה לעשות
ד``ר אליהו סמואל02/08/2017חנן שלום
אחת הנטיות האנושיות הן לצפות לחזרתן של טראומות. כל אמונה וחשש עלולה להזמין את ההתרחשות.
כפיית החזרה היא תכונה אנושית וכדי לעקרה חשוב ללכת לטיפול כדי לעבד את עוקצה ולהכיר שהכל בתודעה ואין המציאות בהכרח חוזרת על עצמה.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תחושת ריקנות גדולה בנשמהמירה29/07/2017
בת 55ץ בזמן האחרון אני מרגישה ריקנות גדולה למרות שאני עושה דברים בלי חשק גדול לומדת עובדת.אני לא מבינה את עצמי כל כך. אני נהנית לישון הרבה שעות. הפכתי לכבדה , אני מרגישה בתנועות גופי כבדות.
אנא חוות דעתך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תחושת ריקנות וכבדות
ד``ר אליהו סמואל30/07/2017למירה שלום
התחושה קשה ומעיקה. יש שקוראים לה וריאציה של דיכאון. גילך הוא גיל קלסי להתפתחות תחושות אילו.
רצוי להיבדק אצל רופא לשלול גם מחלה גופנית. טיפול בשיחות חובה יתכן גם עזרה תרופתית. לרוב אפשר לצאת ממצב זה.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפרעת חרדה במקומות ציבורייםshir28/07/2017
שלום דוקטור,
אני סובלת מחרדות (לאחר שני התקפי חרדה חריפים)
כיום בעיקר כשנמצאת במקומות ציבוריים.
זה מתבטא בתחושת סחרחורת וכן מפחד לא מוסבר שמתעורר בעיקר במקום ציבורי.
כמו כן, גם מחשבות בלתי פוסקות על בריאותי וכן פחד שאהיה חולה או שיקרה לי משהו.
חשוב לציין שאיני רוצה ליטול כדורים ומאוד מעוניינת בטיפול פסיכולוגי שיכול להתאים. האם שיטת ה-CBT מועילה במקרים כאלה? ואם כן, למי עליי לפנות? האם יש דרך לקבל טיפול דרך קופ"ח כללית? האם יש מטפל מומלץ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול בחרדה
ד``ר אליהו סמואל30/07/2017לשיר שלום
מ-1.7.15 הקופה חייבת להציע לך טיפול פסיכיאטרי ופסיכולוגי כנסי בגוגל ל" סל הבריאות בפסיכיאטריה" .
קודש יש לגשת לרופא פסיכיאטר ולהמשיך לתחנה הבאה לפי המלצתו. גישת CBT די עוזרת אולם לא בהכרח היא עלולה להעלות סימפטומים אחרים. הגישה הדינאמית אקספרסיבית ארוכת זמן אולם היא נוגעת בעומקים הפאפלים הדורשים איוורור.
אין טעם לסבול שכן יש טיפול.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמצבי חרדה
ד``ר אליהו סמואל04/08/2017לשיר שלום
אכן הטיפול המומלץ ביותר בספרות זה תרופה עם פסיכותרפיה.
ואם פסיכותרפיה עסקינן אז טיפול בגישת CBT וגם על כך יש וריאציות שונות יכול לעזור די מהר אבל יתכן ולתקופה קצרה באם יש קונפליקט עמוק יותר .
היה רצוי לנסות גישת CBT ולבחון תוצאות.
היום מתקיים סל בריאות לפסיכיאטריה ואת זכאית לטיפול דרך הקופה חינם. אולם אין לך בחירה במטפל. באם הבקשה למטפל מסוים את יכולה לנסות דרך המושלם או פרטי.
המלצות מסוימות כצפוי אין אתר זה יכול להמליץ על מטפלים.
אפשר לקבל המלצות דרך חברים.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרטים אישיים על המטפלתרועי27/07/2017
שלום
בגלל סקרנות, גיליתי פרטים אישיים על עברה של המטפלת שמטלטלים אותי ומטרידים אותי. חשוב להגיד שעשיתי הכל במסגרת חיפושי אינטרנט תמימים.
זה מעסיק אותי מצד אחד, אבל אני לא רוצה להעלות את הנושא בטיפול: גם בגלל מבוכה (שהייתי חטטן חדרתי לפרטיות) וגם בגלל שזה עשוי להכאיב לה (הפרטים הם עצובים).
מה עושים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גילוי חטטני
ד``ר אליהו סמואל30/07/2017לרועי שלום
זאת הסיבה למטפלים רבים לא נחשפים למשל למדיה החברתית.
ואם יש לך פרטים והם מטרידים אותך אתה חייב לפתוח אחרת הטיפול שלך ינזק.
יש להאמין שהיא יודעת כיצד להתגונן על עצמה ועליך בפני המידע. אולם החטטנות שלך הוא גם נושא לפתיחה בטיפול. לתחושותיך לעצם הגילוי עניין רב בטיפול וחשוב לפתוח אותם. החמלה שלך, המוטרדות ועוד אי אפשר להימלט מהם.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חרדה חברתית התנהגות נמנעת או משהו אחר?א26/07/2017
שלום רב,
אני בחורה בת 31 בתור ילדה תמיד הייתי ביישנית ולא היו לי הרבה חברים. בתקופת הביה"ס סבלתי מחרדת בחינות הקאות, רעידות לחץ וכו ולפעמים הייתי נמענת מלהגיע לבחינות. כשאיבחנו אותי לבדיקת חרדת בחינות רשמו בתוצאות שיש לי עכבות רגשיות, דימוי עצמי נמוך, קשיי התבטאות וכו'.
כששירתתי בצבא חוויתי תקיפה מינית (לא אונס), לא סיפרתי על זה לאף אחד וגם לא למשפחתי . באותה תקופה הוריי התגרשו ולא רציתי לצער את אמא שלי וגם מאוד התביישתי מלספר.בעקבות המצב ירדתי במשקל והיו לי הפרעות אכילה, מהצבא רצו לשלוח אותי לפסיכולוגית כי לא הבינו מה קרה ולא הסכמתי ללכת לעזרה כי פחדתי שיגלו וכולם יידעו.. שמרתי לעצמי את הסוד כ -8 שנים חשבתי שהכל בסדר ומחקתי הכל המשכתי הלאה.. (יש לציין כי הקשר עם אבא שלי לא היה כל כך טוב -הוא גם התוודה בפני ואמר לפני כמה שנים שהוא לא אהב אותי בתור ילדה (למרות שידעתי את זה)).
כשהגעתי לגיל 26 הרגשתי שמשהו בי לא בסדר למרות שיש לי עבודה טובה אני מרגישה תקועה ולא מבינה למה אני לא מצליחה להתקדם בכלום .. פניתי לעובדת סוציאלית השיחות שלנו לא היו רציפות והיו גם הרבה הפסקות ארוכות . היא אמרה לי שהיא כבר הרבה זמן חושבת שיש לי התנהגות נמנעת .. כשקראתי על זה קצת זה נראה לי ממש מתאים לי .. כי אני באמת נמנעת מהרבה דברים בחיים כמו למשל: לא רציתי ללכת ללימודים לתואר כי מראש ידעתי אני אכשל אינני מסוגלת לעשות פרזנטציות ולפתח קשרים עם אנשים.. לפני 4 שנים החברה הכי טובה שלי נפטרה ומאז אין לי חברים בכלל חוץ מחברה אחת שאיתה אני בקשר , יוצאת לבלות איתה פעם בכמה חודשים..
מפחדת לדבר בטלפון או לפנות לאנשים שאני לא מכירה
לא מצליחה להתקדם בעבודה בגלל הביישנות שלי , מתביישת לאכול ולשתות ליד אנשים, כשאנשים מדברים איתי קשה לי להסתכל בעיניים וכו'
לפני 4 שנים חזרתי בתשובה ותהליך התשובה מאוד עזר לי מבחינת העצבות והסיוטים שהיו לי וזה גם מאוד מקל עליי מבחינת בחורים מכיוון ששומרת נגיעה..
הנמהל שלי בעבודה שלח אותי ללימודים למרות שנמנעתי מללמוד כל השנים אני מתמודדת עם הקושי אבל לא מסוגלת לעשות פרזנטציות ואני חייבת להוציא פטור מזה ולא יודעת איך
אשמח לעזרתכם ..האם יש לי באמת התנהגות נמנעת , חרדה חברתית או משהו אחר? ומה אני צריכה לעשות כדי לצאת מהמצב הזה
תודה רבה!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פחדים
ד``ר אליהו סמואל26/07/2017לא. שלום
סיפורך עצוב מאוד.
כל חייך נלחמת לפתור את בעיותיך הרגשיות לבד- לבד. חששת לחשוף אותם. ואין ספק שחזרה בתשובה היה עוד פתרון כזה.
היום את בטח מבינה שאי אפשר לשמור סודות מעצמך- וחוויות קשות אי אפשר למחוק גם לא תחת זהות חדשה.
וככל שיום רודף יום כך גם מצבך שוקע וממשיך.
לא פלא שפורום זה נקרא פסיכותרפיה. זה המקום שהלב נוהה אליו גם אם לא רוצים בו. נקרא לזה ההשגחה שלך אותך לפורום כדי שהשליחות תעשה. השליחות לומר לך שאת צריכה לעשות מעשה וללכת לטיפול כדרך כלל האדם.
אנחנו בנויים כך שלצורך איוורור ותיקון רגשי צריך עוד מישהו ורצוי שזה יהיה אדם עם קבלות.
מטפל פסיכולוגי חיוני עבורך. ומדובר בתהליך לא קצר לטוות שינוי. שינוי בעל ערך ומשמעות .
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרה באבחנת המצב הבריאותיטל25/07/2017
היי,
אחרי המון שנים החלטתי לנסות למצוא את ה "בעיה" הפסיכיאטרית שיש לאמא שלי, אנסה להסביר בכמה משפטים את המצב.
1.מעווטת את המציאות, יכולה לדבר בטלפון אם X ולספר ל Y משהו אחר לגמרי לפי מה שהיא הבינה שלא קרה בכלל.
2.משקרת בלי הפסקה ללא כל כוונה.
3.אם היא תחשוב שמשהו לא נכון ואני אסביר לה שהוא כן נכון היא תגיד לה אהה אז זה נכון.
4.שמספרת סיפור\מקרה מסויים, היא מספרת אותו באופן חלקי מהאמצע ואת אותו הדבר המון פעמים.
5.מתנהלת בסביבה הפתוחה בצורה לא נעימה\נוחה, ללא טאקט.
אני מנהל אותה ביום יום בדברים הפיננסים וההתנהלות יום יומיים...
אשמח לעזרה\הכוונה, למי צריך לפנות? איך מאבחנים את המצב? רק לדעת מה זה? האם זה בר טיפול? האם זה יכול להחמיר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפרעה של האם
ד``ר אליהו סמואל26/07/2017לטל שלום
לפי התיאור נראה בעליל שיש לפנות לפסיכיאטר.
אני מניח שאמך חפצה בעזרה- שכן ניסיון שלך לאלץ אותה לטיפול לא בהכרח יוביל לכיבוש המטרה.
רצוי כי תגייסי לכך גם את האבא יתכן ואת יתר האחים אם יש.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהמשך לתגובה ד״ר אליהו סמואל
טל27/07/2017היי, האמת שאני ממש לבד בסיפור, האם יש אפשרות להמליץ על פסיכיאטר או סוג של פסיכיאטר?
אני פשוט רוצה בפעם אחת לקבל חוות דעת ולא לנסות לעבור מאחד לשני מפאת מצב כלכלי
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חרדה ופחד מתמיד ממחלותרווית25/07/2017
אמא שלי נפטרה כשהייתי בת 14 ומאז יש לי חרדת סרטן. אני לא עושה בדיקות רפואיות כי אני מפחדת שיגלו לי את הסרטן... אני יודעת שזה לא רציונאלי אבל אני לא מצליחה להשתחרר מזה...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פחד מסרטן
ד``ר אליהו סמואל26/07/2017רווית שלום
חבל לחיות בפחדים - לא למצות החיים ולחיות בצל איומים ופחדים.
ההגיון הבריא מחייב אותך לפנות לטיפול.
אפשר פרטי ואפשר ציבורי.
אם יש בעיות תפקוד בינוניות עד קשות רצוי להתחיל עם תרופות לתקופה קצרה ואם התפקוד סביר שיחות מספיק.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אחרי שינוי גדול בחיימאיה23/07/2017
אחרי שינויי גדול, חזרתי בתשובה..זה היה תהליך ארוך שילמתי מחיר יקר מאוד אבל אני שלמה לגמרי עם הבחירה באור חיי החדש .
הבעיה : איבדתי את קשריי הקודמים, כלומר עדיין בקשר לא רבנו כמובן. אבל אני לא מוזמנת יותר כי האירועים והטיולים בשבת.. ובנוסף אין לי עדיין קשרים חדשים..אני אימא לילדים ותינוק אין לי זמן לצאת להרצאות למעט פעם בשבוע...אני מרגישה כאב שהולך עמי לכל מקום חסר לי....גם קשה לי בגינה הציבורית ואת מי להזמין ליום הולדת של ילדיי החילוניות לא כמוני הדתיות לא כמוני...ייתכן שזה דיכאון? העלי נותר חילוני ויש בנינו חלוקי דעות שמכאיבים לי... למרות זאת אני מתפקדת מצוין, שמחה פחות או יותר. פעילה, עובדת,אמא ל 3 . מה נכון עבורי לצאת מזה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חזרה בתשובה
ד``ר אליהו סמואל24/07/2017למאיה שלום
את עשית בהחלט מהפך - המהפך אינו מרחש בנקודה של זמן הוא מתהווה לאורך זמן ואת מיטיבה לתאר אותו.
הואיל ואת שלמה עם מהלך חייך, אני מציע לך לפנות לגורם תמיכה מתוך בעולם החרדי -הם בטח מכירים מצבים אילו.
אגב, שלא תצפי לתשובות ופתרונות מהירים , שכן השינוי שעברת יש בו גם תהליך הדרגתי התואם השתנות באורח חיים.
אגב מציאות זאת נכונה גם לחוזרים בשאלה.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אני שתלטנית ורוצה לשנות את זהסימה21/07/2017
שלום, אני רווקה בת 38, (עצמאית מתכוונת להיות אשת קריירה) פונה אלייך בגלל שמפריע לי מערכות היחסים שאני מנהלת
אני מאוד שתלטנית, אוהבת לתת פקודות ושאנשים יצייתו לי.
בגלל זה גם אין לי חברים קרובים.
אני מאוד טובה בזה, בלתת פקודות ולנהל. אבל שמתי לב למרות שאנשים נענים לי, הם מקרינים חוסר נוחות ובין היתר חוסר סימפטיה כלפי.
השאלה שלי היא כזאת; האם כדאי להשאר כמו שאני? הרי בכדי לנהל עסק חייבים כוח ושליטה.
או שאפשר גם אחרת?
אני רוצה לשנות את זה, אך לפעמים טוב לי עם המצב.
אני בדילמה מה לעשות?
אשמח לתגובה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שטלתנית
ד``ר אליהו סמואל24/07/2017לסימה שלום
את מציגה מערכת הנחות שאינה מדויקת.
לגבי זוגיות הנחתך אינה מדויקת- יש בני זוג המעדיפים ושוחרים בנות זוג שתלטניות . לכל סיר יש מכסה כאמור.
ואשר לסגנון ניהול יש ויש ואפילו מקיאוולי האיום דיבר על סמכותו ורשעותו של המנהיג כחובה אבל הוא גם הציע נגיעה של רחמים וחמלה.
יש סגנונות ניהול שונות- מדובר כנראה יותר כנטיית אופי. הצעתי הכנה להכנס לטיפול פסיכולוגי לצורך חקירה. אני מבין שזה יהיה קשה כי בטיפול את צריכה לגלות את החלק הנכנע שלך אבל גם הוא חשוב לתפקודך .
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשתלטנית
ד``ר אליהו סמואל26/07/2017לסימה שלום
את הדילמה קשה לפתור בשיחה בווב. השיחה עם איש מקצוע פנים אל פנים בעלת איכות משפיעה - וערכה ארוך טווח.
אי אפשר להמנע מכך.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפרעת אישיות או מחלה כרונית?ע19/07/2017
שלום וברכה
לפני מס' שנים הייתה לי אפיזודה פסיכוטית עם מאפיינים מאניים ופרנואידים.
התחילו סימנים של התנהגות מוזרה כבר חודש וחצי לפני שהתפרץ ההתקף במלואו.. אבל למרות הסימנים שהיו דווקא תפקדתי פחות או יותר.. כשההתקף התפרץ ממש אז ישר טיפלו בי בהלידול ויצאתי מהמצב במהירות. נראה לי שההתקף במלואו ארך לא יותר מיום-יומיים..
מאז אני לא נוטל אנטי פסיכוטיים אלא רק למיקטל ולוסטרל 50 מ"ג.
הייתי באותו זמן בלחץ נפשי עם מחסור בשעות שינה, לא הייתי ישן שינה עמוקה בלילה אלא שינה שטחית, ולחץ בעבודה שלא היה לי טוב שם בכלל, אך הייתי חייב את הכסף בשביל לא להיכנס לחובות ונשארתי שם בכוח, למרות שלא היה לי טוב, כמו כן היה ברקע מעבר דירה והייתי מטופל פסיכולוגית וכנראה הייתי ב"הצפה" (כך טען הפסיכולוג בזמנו).
רציתי לדעת איך ניתן לדעת אם האירוע היה כתוצאה ממחלה נפשית, או שזו "גלישה פסיכוטית" כתוצאה מהפרעת אישיות?
יש לציין שבאותה אפיזודה שהייתה לקחתי SSRI במינון גבוה (סרוקסט 60 מ"ג) וגם אפקסור (הייתי במעבר בין התרופות שזה קרה).
יש לציין שברקע יש "מבנה אישיות גבולי" ואבחנה של הפרעת אישיות (קווים קלסטר b ו-c, תלותיות).
אשמח לתשובה ע"פ התיאורים הנ"ל. תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לדעת הגדרה או אבחנה
ד``ר אליהו סמואל24/07/2017שלום
רצוי שתפנה לפורום העוסק באבחנה פסיכיאטרית. פורום זה עוסק הטיפול .
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם רומנטיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)