פורום פסיכותרפיה - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• לחצים בעת ביצוע משימה
    אבי
    30/08/2017

שלום, קיימת אצלי תופעה מוזרה שאני לא מבין מה אני יכול לעשות איתה, אני בחור כשרוני מאוד, עובד בעבודה מכובדת ומאתגרת ומצליח במה שאני עושה.
    הבעיה אצלי היא שכל דבר שאני רוצה לעשות או להשלים אני ישר מתמלא בלחץ, לא משנה אם זה בעבודה או בבית, למשל, אם אני רוצה לפתור איזו תקלה בעבודה או אפילו איזה משהו בבית במחשב שלא קשור לעבודה אני כאילו מתמלא בלחץ חזק לסיים אותו מהר, זה גורם לי ללחצים ולקושי להתרכז ולהתאזר בסבלנות, בגלל שאני כשרוני אז אני מצליח לסיים מהר אך זה בא בחשבון על זה שעם הזמן אני מרגיש לחצין נפשיים שזה עושה לי וזה שוחק אותי מאוד, השאלה שלי מה זה בכלל? מה ההגדרה של זה? מה אפשר לעשות עם זה? נסיתי נשימות, לקרוא לאט, לפרק לגורמים את המשימה אבל ללא הצלחה.. אשמח להבין מה זה..

תודה רבה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    לחצים בעת ביצוע משימה

הוספת תגובה

• מצב מוזר

ד``ר אליהו סמואל
    04/09/2017

לאבי שלום

המצב שאתה מתאר יכול לבוא מסיבות שונות. טיפול אינו מתבצע להכחדת הסימפטום אלא לצורך הבנת נסיבותיו.
    הקשר הטיפולי מאפשר התבוננות וגזירת תובנות עומק.
    איני יכול לנחש את הסיבה אולם בהחלט להציע לך לגשת לטיפול כדי שחייך יהיו יותר מאושרים.

גישה טכנית אינה בהכרח הפיתרון. יש לגשת למניע היא הסיבה לפעילות . המניע מסתיר חוויה עליה תוכל ללמוד רק בטיפול.

בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סימנים של הפרעת אישיות היסטריונית
    אמיתי
    29/08/2017

הבת זוג שלי מראה סימנים מאוד ברורים של הפרעה זו.. האם ניתן לעזור לה באיזושהי צורה?
    הסימנים שנראים לי מאוד בולטים:
    *אופי פלרטטני.
    *רצון מתמיד בתשומת לב ממני; בא לעיתים עם התנהגות קרה ומרוחקת/ רצון לעורר בי קנאה.
    *קשר עם הפגנת רגשות שטחיים.
    *פחד מתמיד להפגע
    *חוסר יכולת להתמודד עם ביקורת.
    *רגשנית מאוד.
    *לאחר מצבים של אינטימיות וקרבה מוצפת רגשית דבר שגורר התרחקות וקרירות מעט זמן אחרי.
    *עבר של התעללות מצד ההורים.
    *באופן קבוע נפילה למצבים בהם גברים מנסים לנצל אותה מינית. כתוצאה מקרבה שלה. מצדה תמהה על הדבר ובעיניה המיניות שמשודרת נראית כרצון לקרבה וחום.
    *הטרדה מינית מצד קרובי משפחה בעבר.
    *חוסר פרופורציה בתגובה לדברים שקורים בקשר.
    *התרכזות במראה החיצוני באופן מאוד בולט.

הוספת תגובה

• אישיות היסטריונית? האמנם

ד``ר אליהו סמואל
    03/09/2017

לאמיתי

כאשר בני זוג מאבחנים את בני זוגם התוצאות תמיד רעות. אבחון מטרתו לתקשורת בין אנשי מקצוע.
    אפשר לשאול האם לאשתך חסר משהו לאושרה או לשביעות רצונה? במקרה שלך נראה שהסובל זה לא היא אלא אתה.
    ולכן טיפול אינו אפשרי. מטופל בה לטיפול כי הוא סובל.

יתכן ומתאים לכם ללכת לטיפול זוגי ולהתרכז בזוגיות שלכם.

בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעיה של חוסר ביטחון
    דנה
    29/08/2017

שלום,
    אני אשה בת 36 נשואה,ויש לי בעיה של חוסר ביטחון,מאוד קל לערער אותי,הייתי שלמה לגבי משהו מסויים והצליחו לערער אותי ואז אני נהיית עצבנית ולא בטוחה בעצמי
    מה לעשות?איך פותרים את זה?
    מחכה לעדכון,תודה

לקביעת תור
    סגירה
    בעיה של חוסר ביטחון

הוספת תגובה

• בעיות ביטחון

ד``ר אליהו סמואל
    03/09/2017

לדנה שלום

יש כל מיני טריקים וטכניקות כיצד להשיג ביטחון אולם רצוי חשוב להשיגו מבפנים.
    יש להאמין שהעדר הביטחון נובע מטראומה או חסך או משהו אחר וראוי להכיר בדבר הזה. יתרה מזאת כל הכרה ותובנה יכולה לבוא מקשר ומפגש עם איש אחר. אין אנו יכולים לעזור לעצמנו ללא התיווך של זולתנו.
    הייתי מציע לך לפנות לטיפול פסיכולוגי אצל איש מקצוע מוסמך רצוי קליני .

בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• OCD ובעיות נלוות רוצה לקבל עצה
    דוד
    29/08/2017

שלום אני לוקח סרטלין 200 מ"ל ריספרדל 2 מ"ל. לפניי שבוע הייתי אצל רופא פרטי. לאחר שסבלתי מחוסר חשק ודיכאון כו. והוא רשם לי טגרטול 200 מ"ל למשך שבועים אחרי זה כל שבועים לעלות 200 מ"ל עד שנגיע ל 600 מ"ל. השאלה שלי אחרי כמה זמן מרגישים הטבה האם עם 200 מ"ל טגרטול למשך שבועים אני ירגיש הטבה? מזה לטווח ארוך? שאלה נוספת האם כל פעם שמרגישים ירידה נפשית צריך להחליף תרופה או להוסיף? או שיכול להיות שזה משהו זמני וניתן להעזר בקלונקס או בשיחה כו? אודה לכם מאוד על תשובתכם.

הוספת תגובה

• עצה להפרעה כפייתית

ד``ר אליהו סמואל
    03/09/2017

לדוד שלום

שאלתך מציגה בעיה תרופתית ופורום זה דן בשיחות ולא בתרופות.
    בכל מחיר אני ועוד רבים אחרים מאמינים שאין טיפול מצליח ללא המרכיב של השיחות.
    טיפול רק תרופתי הוא בבחינת חבישה בפלסטר או גבס ללא התיקון האמיתי. תרופות אילו הקביים. אתה צריך ללמוד ללכת גם ללא קביים.

בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה בנושא סוג טיפול
    אדוה
    27/08/2017

שלום ,אני בטיפול אצל פסיכולוגית מדהימה כבר כמה שנים ויש לנו חיבור טוב ואני התפתחתי די הרבה אצלה.עדיין יש נושאים שלא מצליחה להיפטר מהם כדוגמת טורדנות כפייתית ,אני אצל מטפלת דינמית וכן מבינים מעין התופעה התחילה וממשיכה אבל יש הרבה התנגדויות ואני תקועה עם זה בלי להיפטר מזה.השאלה אם תוך כדי דינמיות הטיפול או שצריך לגשת במקביל או שלהפסיק ולהתחיל טיפול אצל מטפל'ת התנהגותי כי זה אולי יותר ממוקד?למרות שאז אין מצב שאני מתחילה לספר הכל מהתתחלה.אשמח לדיעה מקצועית תודה

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה בנושא סוג טיפול

הוספת תגובה

• החלק הכפייתי כיצד לטפל בו

ד``ר אליהו סמואל
    27/08/2017

לאדוה שלום

בחלק הכפייתי לרוב טיפול דינאמי המכונה פסיכוטרפיה אנליטית ולא בהכרח פסיכואנליזה אינה בהכרח המענה הנכון והיעיל.
    טיפול כפייתי יכול לחלוף גם לבד, ויכול לחלוף עם תרופה. תפקיד הטיפול לאפשר חיים עם התופעה.
    הצעתי לשלב טיפול תרופתי ויתכן גם שילוב חלק קוגניטיבי התנהגותי -

בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• re

אדווה
    29/08/2017

שלום תודה רבה על המענה.האם תוכל לפרט מעט על ההבדל אם כן בפרקטיקה של הנושא?כלומר במה יהיה שונה כאלך לטיפול התנהגותי מהדינמי?איך יתבטא השוני בעצם הדיבור?זה כמו אימון?תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך לתשובה

ד``ר אליהו סמואל
    04/09/2017

הפרקטיקה משתנה אצל כל מטפל ותפיסתו של הטיפול. להבנתי ולהבנת עוד אנשי מקצוע .
    הפרעה כפייתית מחייבת גישה המשלבת תפיסה דינאמית עם גישה קוגניטיבית וביחד. אפשר גם תוספת תרופה.
    הפרעה כפייתית היא מהות בעלת מקור ביולוגי מובהק. ולא ניתן לשנות ביולוגיה רק עם גישה דינאמית. יואר כי התופעה חולפת גם באופן טבעי עצמוני. לתופעה אופי גלי של הופעה והעלמות והרבה פעמים ללא קשר לטיפול.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חזרה לשגרה אחרי חופשת לידה
    נילי
    27/08/2017

בשבוע הבא אני חוזרת לעבודה אחרי חופשת לידה ארוכה ואני סובלת מחרדות רבות, גם לגבי ההשתלבות המחודשת שלי בעבודה וגם מההתאקלמות של הילד בגן. מאוד קשה לי להשתחרר מהמועקה וגם שיש עוד שבוע שלם עד שזה קורה אני לא מצליחה לישון, חושבת על זה כל היום ומתעוררת באמצע הלילה. זה בטוח לא משפיע טוב על הילד ואני מפחדת שזה רק יחמיר את המצב בעבודה. מה אני יכולה לעשות כדי לשחרר?

הוספת תגובה

• חרדות אחרי לידה

ד``ר אליהו סמואל
    28/08/2017

לנילי שלום

זאת תופעה מוכרת של מצבים נפשיים של חרדות ודיכאון לאחר לידה.
    חשוב לפנות להתערבות- גם לבעלך חלק בעזרה וחשוב שגם הוא יהיה חלק מההתערבות. ולפעמי יש צורך גם בתרופה לפרק זמן קצר.

אל תתביישי לפנות לעזרה - כי הפיתרון נמצא ממש בקצוות האצבעות. אפשר לפנות לפסיכיאטר להערכה והמלצה על טיפול. יש לדעת שזה נמצא גם בסל הבריאות.

בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חרדה כללית - איך לטפל?
    דין2
    24/08/2017

בן 35, סובל מהפרעת חרדה כללית (דאגנות, טרדה, חרדה בריאותית/פרנסה)
    חלה החמרה בשנה האחרונה
    ניסיתי בעבר טיפול תרופתי בעבר שעזר אבל לא יכולתי לחייות עם תופעות הלוואי (ובנוסף לא מעוניין בטיפול כימיקלי לאורך זמן עקב הסיכונים)
    ניסיתי מדיטציה שעזרה טיפה אבל לא באופן משמעותי
    ניסיתי טיפול פסיכולוגי שעזר טיפה אבל לא משמעותית
    * אני מחפש שיטת טיפול יעילה ומוכחת להפחתת החרדות, אשמח לשמוע המלצות מניסיונכם וידיעתכם
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    חרדה כללית - איך לטפל?

הוספת תגובה

• ניסית פעילות גופנית?

תמר
    26/08/2017

ספורט עוזר מאוד לחרדה כללית, מניסיון... מאז שהתחלתי לרוץ 4 פעמים בשבוע החרדה שלי ירדה מאוד

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שיטת טיפול בחרדות

ד``ר אליהו סמואל
    27/08/2017

לדין2 שלום

כאשר מדברים על טיפול פסיכולוגי זה ממש שטחי מאחר ויש כמה עשרות שיטות ואני מניח שעברת גישה קוגניטיבית שכן היא לכאורה יעילה אבל לא מספיק כדי לשרוד.
    כותב הפורום מאמין בגישה המשולבת עם גישה קוגניטיבת ודיאנמית בהתחלה ובהמשך לעבור לגישה דינאמית. וכל זאת המשולב עם תרופה.
    אפשר בנוסף כמובן פעילות גופנית, מדיטציות ועוד אבל כל אלה הם אורח חיים ולא גישה טיפולית.

בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לא מצליחה לפרגן לחברה
    ורה
    24/08/2017

יש לי חברה מאוד מאוד טובה שאני מאוד אוהבת, אנחנו חברות כבר 15 שנה ותמיד היינו שם אחת בשביל השניה. אני עכשיו בתקופה לא טובה בחיים שלי והיא לעומת זאת בתקופה מצוינת. היא לא מצליחה להזדהות איתי או להיות שם בשבילי אבל מצד שני אני לא מצליחה לפרגן לה על ההצלחה שלה. שני הצדדים מפריעים לי אבל אני מצדי לא מצליחה להתגבר על זה וזה מעמיק את הפער שיש ביננו...

לקביעת תור
    סגירה
    לא מצליחה לפרגן לחברה

הוספת תגובה

• פרגון

ד``ר אליהו סמואל
    28/08/2017

לורה שלום

אפשר להבין אותך. את בתקופה קשה של חייך וקשה לפרגן מה לעשות? במחילה את לא אמורה להיות מלאך ומספיק שאת רגישה לזה זה מצביע עד כמה את חברה טובה.

לפעמים חברות טובות מדברות גם על זה.

בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קושי בלתי נסבל בעבודה
    אלי
    22/08/2017

הגיע בעבודה מנהל חדש שממש ממרר לי את החיים. אני עובד בחברה כבר 7 שנים ועד היום הייתי מאוד מרוצה אבל עכשיו עם המנהל החדש זה בלתי נסבל, הוא כל הזמן יורד עלי ועל העבודה שאני עושה לא נותן פידבק חיובי בכלל ורק מזלזל בתוצאות. אני לא יכול כרגע לעזוב את העבודה כי יש לי תנאים טובים שאני לא יכול לוותר עליהם בגלל המשפחה. איך מתמודדים עם מנהל כזה וממשיכים לחיות?

לקביעת תור
    סגירה
    קושי בלתי נסבל בעבודה

הוספת תגובה

• איך להמשיך המקום העבודה

ד``ר אליהו סמואל
    27/08/2017

לאלי שלום

מציע שלא תרשה לעצמך להמשיך בפסיביות של סבל.
    כדי לתת עצה - חשוב להכיר אותך ואת הנסיבות.
    ומאחר ואין פורום זה כדי להאריך כנדרש.

הצעתי הכנה כי תפנה ליעוץ- טיפול פסיכולוגי- ודע לך שאין אתה הראשון הפונה לטיפול בנסיבות כאלה.

בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• איך יודעים אם יש דיכאון?
    א
    20/08/2017

היי,
    אני בת 26, מנהלת בחברה גדולה, קודמתי לאחר 5 חודשים וכיום יש לי גם רכב חברה.
    אני גרה עם בן הזוג שלי, אנחנו ביחד כבר כמעט 3 שנים
    אני ישנה בד"כ 6 שעות בלילה, כי בן הזוג שלי סטודנט ו3 פעמים בשבוע מגיע הביתה רק ב20-21 בערב, ואני רוצה להיות איתו קצת לפני השינה
    יש לי מעט חברות, קשה לי להיקשר ולסמוך על אנשים, ולאחרונה איבדתי חברה טובה למחלת הסרטן.
    בחודשיים האחרונים בכל פעם שאני לבד- רע לי.
    כשאני בעבודה אני נהנית ממה שאני עושה ואני מרוכזת בזה כל כולי, אבל כשאני לבד, אני לא מצליחה להעריך וליהנות משום דבר שיש לי. לא מהרכב, לא מהעבודה והמחמאות שאני מקבלת, לא מהזוגיות שלי.
    בימים בהם בן הזוג שלי נמצא בלימודים, לרוב אני בוכה או נתקעת בתוך המחשבות השליליות שלי ולא מצליחה להתנער מהן.
    לא באמת בא לי לקום בבוקר, וכשאני חוזרת מהעבודה הגוף שלי רוצה רק לישון.
    אני מניחה שדיכאון זה לא, אבל מה זה כן? ואיך נפטרים מזה?

לקביעת תור
    סגירה
    איך יודעים אם יש דיכאון?

הוספת תגובה

• איך להיפטר מדיכאון

ד``ר אליהו סמואל
    27/08/2017

ל...א .

את מתארת סוג של דיכאון המלווה בחרדות. אין ספק שפנית לפורום זה מתוך ידיעה ברורה שפסיכוטרפיה תעזור לך מאוד.
    יתכן ויהיה צורך גם בתרופה אולם לא בהכרח.
    ולכן לפני תחילת הטיפול יש לפנות לפסיכיאטר ויעוץ ולהמלצה על הטיפול היעיל והטוב ביותר.
    אל תפחדי לא כל פניה לפסיכיאטר מסתיימת במתן תרופה.

בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נמאס לי מהחיים האלה
    דניאל
    19/08/2017

נימאס לי לחיות כבר המ ב כבר לא יכול להימשך ככה לפני חודש עשיתי מעשה שלא הצליח ואני שוב חושב על זה בלי הפסקה

לקביעת תור
    סגירה
    נמאס לי מהחיים האלה

הוספת תגובה

• נסיון שלא הצליח

ד``ר אליהו סמואל
    27/08/2017

לדניאל שלום

עצם העובדה שפנית לפורום מצביע שאתה מעוניין בעזרה. הצעתי כי תפנה לחדר מיון ובהקדם. יש טיפולים פשוטים ויעילים וחבל לסבול ולא סיבה.

בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לא חיה כל עוד הוא חי/סובל
    לא מסוגלת
    18/08/2017

לא מסוגלת לעמוד בזה כשמישהו אחר סובל. במיוחד אם זה אחי.
    בגלל שאני יודעת שהוא סובל באופן תמידי (ומדובר בכמה מחלות ובנושא מאוד סבוך שלא אכנס אליו בהודעה זו), ואני גם בעלת נטיה לכפייתיות, אז אני מרגישה צורך עז ובלתי נשלט כמעט, לסבול בדיוק כמותו ולהרגיש בדיוק את מה שהוא מרגיש, למרות שאני יודעת כי התחושות לעולם לא יהיו דומות.
    ולרצות שאין שום טעם לסבל הנוראיות ולבכי התמידי שלי, שהרי זה לא יגרום לו להרגיש טוב יותר.

עדיין, למשל אם אני יודעת שהוא אוכל דברים שמזיקים לו, אז אני גם משתדלת לאכול מהם וזה עושה לי ממש רע, ואז אני בטוחה שגם הגוף שלו מגיב כך לדברים האלו ונכנסת מכך לתסכול, ומנסה על עצמי שוב ושוב את אותו ה"ניסוי", כדי לראות אם הגוף מסתגל, אבל הגוף לא מסתגל...ואני מקשרת זאת לתחושותיו הנוראיות וממשיכה בניסויים שאמורים לכאורה לגרום לי להרגיש סבל קרוב לזה שהוא מרגיש (שוב, למרות שיתכן כי יש לו כהות רגשית יחסית אלי והוא בכלל לא מרגיש פיזית ונפשית את מה שאני מרגישה כשאני מנסה לחיות כמותו ליום אחד או לכמה חודשים)....

כמובן שעולם הפסיכיאטריה פשוט דורש ממני לקחת כל מני כדורים כדי להפסיק את המעגליות הזו, אבל רוב הכדורים רק עושים לי גרוע יותר, מלבד מינון ממש קטן של כדור מסויים, עליו אני לא מוכנה לוותר. הכדור לא ממש עוזר במצבי, אך מונע ממני חרדות איימים תמידיות כתוצאה מהמחשבות על אחי וכו'.

רציתי לשמוע מכם דעות על המצב הזה. מה גורם לי להעניש עצמי ולרצות לסבול בדיוק כמו אחי, עד כדי אובדן מוחלט של קשר עם החיים שהייתי רוצה לעצמי ועם האישיות האמיתית שלי?
    למה אני מרגישה שאין טעם לחיות כל עוד הוא סובל (ואפילו כל עוד הוא חי)?
    למה אני לא מסוגלת לחיות כל עוד מישהו מסויים חווה סבל תמידי?
    לא מסוגלת להינות מכלום ולהיות עצמי.

לקביעת תור
    סגירה
    לא חיה כל עוד הוא חי/סובל

הוספת תגובה

• כמו אחי

ד``ר אליהו סמואל
    20/08/2017

ללא מסוגלת שלום

נראה כאילו את ואחיך תאומים סיאמים בנפש. אנחנו ממליצים להפריד את התאומות לא רק בגוף אלא גם בנפש.
    קוראים לזה נטיה למזוכיזם- לפגיעה עצמית. יש לכך תיאוריות רבות. אבל את האמת לא נכיר רק לאחר הכרות ממושכת איתך.

מצבך לא קל , טיפול בשיחות לא מספיק, צריך להוסיף גם תרופות. וגם במינון גבוה. אין מה לעשות.
    את צריכה להחליט האם לסבול או להיפטר מזה ולחיות את החיים שלך.

בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פגיעה עצמית

מענישה עצמי
    21/08/2017

מדוע אני פוגעת בעצמי בגלל סבל משפחתי ובעיקר בגלל הסבל של אחי?

מאיפה באה הנטיה למאזוכיזם?

למה שארצה לסבול? אני חולמת להנות, אבל לא מסוגלת כל עוד הוא קיים. במיוחד בגלל שאני משקיעה אינסוף מחשבות בדרך לעזור לו ולא מצליחה לעזור לו בכלום.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חשוב מאוד לציין...המשך

לא מסוגלת...המש
    21/08/2017

אני לא חיה כל עוד הוא חי וסובל, אבל יש לציין שעם כל ההרס העצמי הנוראיות שלי, באמת ובתמים, אין בי שום משיכה לסבל, אני לא משיגה מכך כלום, אני לא מפנטזת על התעללות (לא מינית ולא נפשית וכו'), מעולם לא נמשכתי לגברים מכים, אין בי את המאפיינים שכתובים במאמרים על למאזוכיזם, אין לי מכך טובות הנאה, זה לא גורם לי להרגיש טוב בשום מצב....ורק גורם לי לסבול בצורה מטורפת ולחלום על חיים שהפוכים לכך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מזוכיזם זה לא מה שאת חושבת

ד``ר אליהו סמואל
    27/08/2017

חבל שאת הולכת עם תסריטים של זה ככה וזה לא אחרת.
    חשוב לפנות ולשוחח עם איש מקצוע....
    אנחנו יצורים שנעזרים איש ברעהו. את חופרת בעצמך ומגיעה לשום מקום.
    רצוי שאיש מקצוע יחפור איתך ויעזור לך להגיע למחוז חפצך.

בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דיכאון שלא עובר כבר שנתיים
    ים
    17/08/2017

שלום יש לי מחלה אוטיאמנית שהייתה חצי שנה.
    ואחרי עשר שנים יש התלקחות .
    ממה שהבנתי היא גם פוגעת במערכת העצבים . ה
    ייתי אדם הכי רגוע ושלו זה היה הכינוי שלי רוגע.
    גידלתי כמעט לבד ילדים בעלי היה מגיע מאוחר הנקתי נחלשתי עבדתי בעבודות קשות טיפול בבית לבד
    . עכשיו אני בת40 ושנתיים בדיכאון .
    לפני עשר שנים יותר שחלתי כבר הראמטולג ביקש שאלך לטיפול אבל הכחשת
    י את המצב גםבפני
    . היום אני מלאה בעצבים פסיכאטר הציע רק כדורים .
    ואני אפילו את הכדורים של המחלה לא לוקחת יש לי בעיה לקחת פסיכלגית
    הבית לא נקי מתביישת שיבואו אנשים בגלל מצבי הרפטאי עזבתי עבודה קשה אבל אהבתי .אני מסוגלת לנקות כול בית לא רק את שלי .ושמנקה כייף לי אני אוגרת מתייאשת שמנקה ומבן אדם זריז אני לא מצליחה לעשות כלום נפשית. אציין שלמרות הכאבים שיש לי זו לא הסיבה שלא מנקה .פתאום התעוררתי שאני גדולה לא למדתי מספיק לא הבאתי ילדים.מספיק.
    בעלי מבוגר ממני ואולי לא צריך תינוק שהוא נראה מבוגר מלא מחשבות אני נרדמת רק מאוחר בלילה.אני אצל פסיכאטר מדהים אבל הדיכאוו והעצבות חזק ממני

הוספת תגובה

• חיים קשים

ד``ר אליהו סמואל
    18/08/2017

לים שלום

את מספרת על חיים לא קלים.
    רק תרופות לא מספיק. יש חובה גם לתמיכה וליווי של איש מקצוע. מצב זה אמרו לחלוף תחת טיפול גם במקרה זה של מחלת רקע ביולוגית .
    ובמקרה הקשה גם טיפול אינטנסיבי באשפוז יום.
    אנו חיים בעולם עם חידושי רפואה רבים וחבל שתסבלי כל כך.

בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• משיבה

ים
    20/08/2017

תודה על התשובה
    לא הבנתי מה זה אישופז יום?חוץ מהטיפול במחלה שלי שהייתי באישפוז יום אלף הבדלות אבל זה לגוף ומה שהצעת זה לנפש.
    מה עושים באישפוז הזה לא מוכנה ליטול כדורים ולהיות כו זומבי רוצה לטפל בעצמי בלי עזרים מה כן אפשר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מה זה אשפוז יום

ד``ר אליהו סמואל
    20/08/2017

מדובר בטיפול בנפש ואיזון תרופתי באופן אינטנסיבי ואם צריך גם בגוף.
    טיפול רק נפשי אפשר ואולי אולם לא בפגישה את בשבוע אלא מספר פגישות בשבוע ואין ערבות להצלחה. מדובר לאחר הכל בתופעה ביולוגית.

בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מגיבה

ים
    20/08/2017

היי תודה רבה אני מהצפון איזור צפת היכן אפשר לטפל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• איך לבחור פסיכולוג/ מאמן אישי?
    ענת
    14/08/2017

היי,

כבר תקופה ארוכה ישנם מספר דברים בחיים שמפריעים לי ומספר נושאים שהייתי רוצה לטפל בהם, ואני פשוט הולכת לאיבוד מרוב מידע ומתפזרת.
    יש המון פסיכולוגים, המון מאמנים, כולם גרים בסביבה שלך ואיך תדע מה הטיפול המתאים לך?
    למי פונים להתייעצות ראשונית-פסיכולוג? מאמן?

הייתי בשתי פגישות אצל פסיכולוגית דרך הקופה שלי, לא הרגשתי שזה עוזר לי ולכן הפסקתי ועכשיו אני רוצה לחזור.

אשמח לדעת במה כדאי לי להתחיל?

תודה ענת

הוספת תגובה

• איך בוחרים מטפל

ד``ר אליהו סמואל
    15/08/2017

לענת שלום

קודם מטפל שלא עוזר - השאלה מה הכוונה ? לפעמים צריך לדבר על כך. טיפול זה לא כיף, בטיפול נחשפים כאבים רבים הגורמים לסבל. אבל כמו בניתוח כאב הניתוח אינה סיבה לשנות כירורג.

ואשר לבחירה.- ההכשרה זה הפרמטר הבדוק ביותר. אם כי גם שם יש נפילות. חשוב לבחון גם כמה את בררנית.
    מטפל הנושא את הלוגו קליני בתעודות זה מעיד על הכשרה ארוכה ואיכותית עם מיון סבוך בדרך. לגבי רופאים יש לבדוק עם הוא עוסק במתן תרופות או שיש לו הכשרה טיפולית. כל הרופאים קלינים.
    לגבי קאוצר- אין מיון בדרך. הכל אפשרי שם. ואין גם השוואה בין השניים. קאוצר מתאים לאנשים שאין להם בעיות עמוקות או לאנשים עם בעיות קשות במיוחד וגם אז רצוי תיווך ופיקוח של פסיכיאטר.

בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הגדרת יחסים עם מטפלת
    שלומית
    13/08/2017

אני נמצאת אצל מטפלת קרוב לשנה ויש קשר טוב ואני מרגישה שהטיפול עוזר ובסך הכל אני מאוד מרוצה מהמטפלת ומשיטת הטיפול שלה, אבל קרו כמה פעמים ובפגישה האחרונה זה היה מאוד בולט, שהיא מרגישה איזושהי חסות אימהית עלי ושהיא מגוננת ודואגת לי יותר כמו הורה ולא כמו שאני חושבת שמטפל אמור (בצורה לא שיפוטית). מה עושים עם זה? להעיר לה על זה? אני לא רוצה לפגוע בה... להבליג על זה? אבל אז זה יקרה שוב...

לקביעת תור
    סגירה
    הגדרת יחסים עם מטפלת

הוספת תגובה

• גוננות אימהית בטיפול

ד``ר אליהו סמואל
    15/08/2017

לשולמית שלום

לא רק שלא תפגעי בה אלא חובה עליך לדבר איתה על תחושותיך וגם על החשש שתפגעי בה. תחושות אילו שצצות אצלך הם חלק מהטיפול ואפילו לב ליבו של הטיפול. בלעדיהם הטיפול אינטלקטואלי ועקר.

בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה