פורום פסיכותרפיה - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ציפרלקס סובל מחוסר אוויר
    אבי
    25/04/2018

שלום ד"ר
    אני סובל במשך שנים מאוסידי של ספקות ולוקח ציפרלקס רבע כדור כי מינונים גבוהים עושים לי תופעות קשות.בתקופה האחרונה אני סובל מחוסר אוויר ותחושה שלא נושם מספיק לעומק והתכווצויות שרירים.בגלל הספקות שלי אני לא יודע לדעת אם זה מהציפרלקס או מהחרדות.בעבר עשיתי הפסקה מהאזור והתופעות האלה עברו אבל הדיכאון עלה.ניסיתי כמה פעמים להחליף כדור ולא הצלחתי.מה ניתן עוד לעשות.תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    ציפרלקס סובל מחוסר אוויר

הוספת תגובה

• ציפרלקס וחוסר אויר

ד``ר אליהו סמואל
    02/05/2018

לאבי שלום

אני מניח שזה מחרדה. ואתה מאוזן.
    אולם שוב יש לפנות לפורום פסיכיאטרי תרופתי. אני מאמין שגם אתה סבור שיש לפנות גם לטיפול בשיחות בנוסף לכדורים ולכן פנית אלי.
    אל תאריך את הסבל- רצוי לשלב טיפול בתרופות ובשיחות.

בהצלחה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נטילת וולבוטרין וכאבי בטן
    מורן
    24/04/2018

שלום לכולם,התחלתי לפני 4 ימים,טיפול בוולבוטרין xr 150 לטיפול בדיכאון בתוספת לוונלה 300 מ"ג שאני איתו כבר מספר שנים.מהתחלת התרופה אני עם כאבי בטן נוראיים ושילשולים שמתחלפים בעצירות,בינתיים סוחהת בקושי עם קלבטן להקלה על המצב .. מישהו פה לקח את התרופה וחווה תופעות כאלו בעבר והאם זה חולף בשלב כלשהו ?? .. תודה מראש

הוספת תגובה

• השפעת תרופה

ד``ר אליהו סמואל
    02/05/2018

למורן שלום

אין זה פורום לתרופות אלא לטיפול בשיחות. אני מאמין כי יש לשלב לקיחת תרופות עם שיחות.

אנא פני לפורום להשפעת תרופות

בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עישון קנאביס ותופעות רעות
    מלי
    23/04/2018

היי לפני כמה ימים עישנתי קנאביס ואחרי כמה דקות הגוף שלי ניכנס לטראומה היו לי זרמים והירדמות בגוף בכל מיני מקומות דפיקות לב מהירות הרגשתי שאני הולכת למות
    יום אחרי זה קמתי אבל עם הרגשה שונה כמו מסך שחור הרגשתי שאני לא בפוקוס בכלל כיאילו שאני בחלום וזה נימשך עד עכשיו יש לי כאבי ראש מטורפים והתקפי חרדה ודיכאון בלי יכולת לשלוט על עצמי קשה לי לתפקד גם בעבודה אני לא בפוקוס הזיכרון שלי ירד מתעוררת באמצע הלילה עם התקפים חושבת רק על זה 24 שעות אני לא שמה לב למתרחש סביבי זה מקשה עלי לתקשר עם אנשים תמיד הייה לי מצבי רוח משתנים ודיכאון מידי פעם אבל לא ברמה כזאת הייתי כבר במיון בגלל התקף חרדה קשה הביאו לי כדור הרגעה אבל שום דבר לא נעלם אני כיאלו פה ולא פה ואני פשוט משתגעת בדקתי באינטרנט וראיתי משהו על דה פרנסוליזציה והסימנים זה מה שקורה לי אני חושבת שזה מה שיש לי וראיתי שקשה לרפא את זה ושזה עובר לבד או שיש כאלה שלקחו תרופות וזה לא עזר אני רק בת 23 מפחדת שזה לא יעבור לי או שיקח לזה מלא זמן אז מזה זה יעבור?

הוספת תגובה

• תופעות של שימוש בחשיש

ד``ר אליהו סמואל
    25/04/2018

למלי שלום

אכן אילו תופעות חרדה שאינן כה נדירות.
    התופעות אמורות לחלוף- אפשר להיעזר בתרופות. ולתת לזמן לעשות את שלו. וכמובן לא לגעת יותר בסם הזה.

בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פגות תוקף וולבוטרין לאחר פתיחת קופסא
    עינב
    23/04/2018

שלום
    לאחרונה נודע לי שוולבוטרין פג תוקף 30 יום לאחר פתיחת הקופסא
    מאחר שהמינון שלי מורכב מיום 150 יום 300, זה מותיר למעשה כמות של 15 כדורים שפג תוקפם בכל חודש, עד לעכשיו לקחתי את הכדורים האלו והכל היה בסדר כבר כמעט שנה, את היום הרוקח הסביר לי שזו הסיבה למעשה שבבתי מרקחת מסוימים לא נתנו לי 4 קופסאות (2 מכל מינון) אלא 2 (1 מכל מינון)
    מה עליי לעשות? מניסיוני המינונים בפני עצמם לא עבדו כל כך טוב עבורי (300 שם אותי במצב חרדתי ו150 פשוט לא עבד והדיכאון שב לפעולה) וכרגע המינון יעיל ועוזר.
    אשמח לייעוץ לפני שאפנה לפסיכיאטרית שלי
    תודה
    עינב

הוספת תגובה

• השפעת תרופות

ד``ר אליהו סמואל
    02/05/2018

לעינב שלום

אין זה פורום לתרופות אלא לטיפול בשיחות.
    אני מאמין כי טיפול בתרופות מחייב שילוב עם טיפול בשיחות.

אנא פני לפורום המייעץ אודות טיפול בתרופות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דכאון וחרדה חברתית שהתעוררו אחרי פרידה
    אנונימית
    22/04/2018

היי.
    הייתי רוצה לשתף ולהתייעץ
    עברתי פרידה מבן זוג ראשון שלי לפני כמה חודשים, אחרי הפרידה הייתי בדכאון לא אכלתי הייתי בוכה הרבה, אני יודעת שהדכאון היה בגלל הפרידה.
    הפרידה הציפה אצלי עניינים לא פתורים שיש לי עם עצמי ואני חושבת(די בטוחה) שאני נמצאת כרגע בדכאון, אבל לא בגלל הפרידה אלא פשוט בגלל עצמי. הפרידה כן עדיין כואבת לי ואני כן חושבת עליו אבל אני חושבת שאם הייתי במקום אחר נפשית עם עצמי זה לא היה גורם לי לכל כך הרבה כאב
    אני חושבת שיש לי חרדה חברתית- מתבטא בזה שאני נמנעת מלהתחיל דברים חדשים- למשל מקום עבודה (אני עובדת באותו מקום כבר כמעט 3 שנים ונמנעת מהלחליף), ארועים חברתיים עם אנשים שלא מכירה גם משתדלת להמנע(למשל- חברה שהזמינה אותי למסיבה שהייתה לה בעבודה המצאתי תירוץ לא ללכת)
    אני מרגישה שזה מאוד מגביל אותי בחיים כי אני יודעת שאני בחורה איכותית שיש לה הרבה מה להציע אבל הדבר הזה פשוט מונע ממני הרבה וזה ממש מתסכל.
    אני חושבת שזה איזשהו טריגר לדכאון שלי עכשיו- אני כבר תקופה של כמה שבועות (אם לא חודשים) במצב של חוסר אנרגיה, מכריחה את עצמי לקום בבוקר לעשות דברים, אם אין לי עבודה בבוקר או אני בחופש באותו יום- אני מסוגלת פשוט לשכב במיטה שעות ארוכות, לא מתאמנת- כי פשוט אין לי אנרגיה וכוחות בגוף- וספורט זה משהו שהיה חלק קבוע מהיומיום שלי.
    השמנתי כתוצאה מהמצב הנפשי, עוד דבר שמוריד לי מהבטחון העצמי, בכללי אני מרגישה מאוד חסרת ערף, ישלי התפרצויות בכי על בסיס כמעט יום יומי כשאני מתחילה לחשוב על עצמי ועל החיים שלי
    אני אציין שהתחלתי ללכת לפסיכולוגית לפני כחודש.. ויצא לנו לדבר בפעם האחרונה על להוסיף טיפול תרופתי בנוסף לטיפול איתה,
    אני מאוד מתלבטת, בגדול אני אנטי כדורים פסיכיאטריים- מפחדת מתופעות לוואי ומפיתוח תלות כי זה ממש לא הכיוון שאני רוצה להגיע אליו.
    השאלה שלי- מה היית ממליצ\ה?
    האם תוספת של כדור(ציפרלקס\משהו אחר) זה משהו שאפשר להעזר בו לתקופה של כמה חודשים ולהפסיק?
    האמת שגם קצת מפריע לי שאני מפחדת שאני אתפוס מעצמי מישהי "לא נורמלית" או "בעייתית" אם אשתמש בכדורים האלה, וגם מחשבות של "מי יצא עם מישהי שלוקחת כדורים כאלה"

תודה רבה!!

הוספת תגובה

• תוספת להודעה

אנונימית
    22/04/2018

רציתי להוסיף להודעה שכתבתי, בנוגע לפרידה מבן הזוג- אני כל הזמן בחרדה שלא תהיה לי זוגיות אחרת , ש"מי עוד יאהב אותי", עולות בי חרטות על הפרידה ושאולי עשיתי טעות, קשה לי לשמוע דיבורים על זוגיות, או חברות שמספרות דברים על בן זוג וכו'
    וגם יש לי תקופה של כמה שבועות קוצר נשימה כל כמה דקות... שאני מניחה שגם נובע מכל המתח הנפשי של כל התקופה הזו.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הרגשת ניתוק יותר משנתיים
    רק להיות עצמי
    21/04/2018

שלום רוצה לשתף מה שעובר עלי אולי מישהו חווה או מכיר את זה אני פשוט לא יודע איך להתמודד אני בן 25. לפני יותר משנתיים עברתי טראומה כתוצאה משימוש חד פעמי בסמים קשים (לאחר ש"חבר" נתן לי מבלי שידעתי במה מדובר) זו הייתה חוויה קשה מאד הרגשתי שאני מתנתק מעצמי ואכן התחושה נשארה .מאז אני מרגיש מנותק מעצמי הכל כמו חלום אמנם החרדות והדכאון השתפרו כי אני נוטל כדורים שעוזרים לי אבל התחושה של הניתוק עדיין קיימת כל הזמן. זה מכביד עליי מאד מפחד שזה יישאר לכל החיים. יש הרבה זמנים במשך היום שפשוט בא לי למות אין לי כוח כבר יותר אין לי חיי חברה כל כך וגם לא זוגיות פשוט לא אוהב ומקבל את מי שאני הכל כל כך מסובך גם את המחשבות והרגשות שלי אני כאילו צופה מהצד ולא מרגיש שייך אשמח לעזרה

לקביעת תור
    סגירה
    הרגשת ניתוק יותר משנתיים

הוספת תגובה

• ניתוק

ד``ר אליהו סמואל
    25/04/2018

שלום

תחושה קשה. לרוב מדובר בפוטנציאל שהיה טמון והסם גרם להפעלתו.
    הטיפול מחייב שילוב שימוש בתרופה ושיחות. בנוסף לטיפול התרופתי יש להעזר גם בשיחות . תרופות אינם מראית הכל.

בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סובלת מאוסיידי ומטופלת בפלוטין 60
    נורית
    21/04/2018

אני סובלת מאוסיידי שנים משנת 2004 ומטופלת בפלוטין 60 מלגרם כבר שנים בהתחלה מאד רומם אותי ואת מצב רוחי ועזר לי מאד לאובססיות אבל במשך השנה האחרונה הכדור הפסיק להשפיע וחזר לי הדאון לעיתים קרובות והחריפו לי האובססיות והחרדות וכל הטקסים למניהם פניתי לפסיכאטר שלי שונה לי הכדור מפלוטין לצפרלקס אני לוקחת צפרלקס כבר 4 חודש בחודש הראשון הה החרפה באוסיידי חרדות קשות מאד סיוטים פחדים ותלות במשפחה שלי הבנתי שבהתחלה יש החרפה במצב ואחר כך זה משתפר וככה היה אחרי חודש הרגשתי פלאיים לא אובססיות לא חרדות ואז שוב דאון אחרי שלושה שבועות ועד היום התקשרתי לפסיכאטר שלי ושאלתי אותו אים אני יכולה לחזור לפלוטין כי יש החמרה עם הצפרלקס אמר שכן אני חזרתי לפלוטין אבל כל הזמן יש קציניות במצבי הרוח שלי פעם היי פעם דאון אשמח לתשובה ממך בהקשר לזה תודה

הוספת תגובה

• כפייתיות

ד``ר אליהו סמואל
    25/04/2018

נורית שלום

אני ועוד רבים אחרים מאמינים שתרופות לא עושות הכל וצריך להשתמש גם בכלי טיפולי נוסף. אנחנו בניה אדם ניחנים במחשבות דימיונות ומשאלות ותרופות זה לא הכל.
    חובה להשתמש גם בכלי הפסיכוטרפיה.

בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אשפוז כפוי לחולות אנורקסיה
    רויטל
    17/04/2018

שלום רב, רציתי לשאול מאיזה בי אמ איי אפשר להוציא צו בית משפט לאשפוז כפוי במחלקה להפרעות אכילה? גם אם בדיקות הדם תקינות לאורך כול הדרך...
    אשמח לתשובה מהירה. תודה רבה!!

הוספת תגובה

• אשפוז כפוי

ד``ר אליהו סמואל
    25/04/2018

לרויטל שלום

אין זה תחום הפורום. יש לפנות לפורום המתאים.

בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התקף הפרעה בי פולרית
    רחלי אוחנה
    17/04/2018

היי,בעלי סובל מהפרעה בי פולארית ,לפני שלושה שבועות הוא קיבל התקף מאנה פסיכוטי,הוא אושפז למשך שבוע וטופל בדפלפט 1000 מג וזיפרקסה 10 מג,זו היתה המלצת הרופאים גם שהשתחררנו ,עברו כבר שלושה שבועותועדיין המצב לא יציב ,הוא עדיין לא חזר לעצמו,יש לו בלבלול במחשבות וכל מיני פרניות שתלושות מהמציאות ,האם הכדורים אמורים כבר להשפיע ,יכול להיות שהמינון לא נכון ??

לקביעת תור
    סגירה
    התקף הפרעה בי פולרית

הוספת תגובה

• תרופות

ד``ר אליהו סמואל
    19/04/2018

לרחלי שלום

מאחל לבעלך רפואה שלמה.
    פורום זה אינו עוסק בתרופות פני לפורום המתאים לכך.

בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• השפעת כדורים

ד``ר אליהו סמואל
    02/05/2018

לרחלי שלום

תתאזרי בסבלנות. לוקח זמן לצאת ממצב זה וגם אם מבטיחים שיצא תוך 3 שבועות. גם אל תדחקי בו. כל הסבירות שיצא מזה.

בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעיה חמורה מאוד עם בת
    פיני
    17/04/2018

שלום דוקטור!
    יש בעיה חמורה ביותר עם הבת שלי.היא היום בת 34 יתומה מאם מגיל 5.מגיל 12 סובלת מ-OCD שהלך והחמיר במשך השנים.הייתה מטופלת בתחנה לבריאות הנפש שנים ונטלה כדורים. היופה ושם תקופות יציבות.אך המצב הלך והחמיר.הפסיקה ליטול תרופות בטענה שאינן עוזרות ואף מזיקות עושות אותה "זומבי".מגיל 25 בכלל ללא כל טיפול תרופתי או מקצועי תומך.לפני כ5 שנים המצב הדרדר עוד יותר התיפקוד שלה=0.הפסיקה להתרחץ,ולטפל בעצמה הסתגרה בחדר חשוך כל היום הפסיקה לתקשר עם המשפחה,ואף התחילה לפתח עויינות כלפי כולם והאשימה אותנו בכף שאנו אשמים בכל מה שקורה לה ורוצים במותה.וכל זה למרות אהבה הענקית קיבלה מכולנו ממני מסבה וסבתא (שבינתיים נפתרה לפני כמה חודשים) מצד אמא.הצענו לה 100 פעם עזרה בכל דבר והצענו לפנות שוב לעזרה מקצועית ולקחת תרופות אך הכל לחינם.תמיד אמרה שהיא לבד תסתדר ,אבל לבד אינה יכולה לעשות ממש כלום,אפילו דברים הכי בסיסיים.לפני 3 שנים אגרה כוחות אחרונים הלכה לתחנה לבריאות הנפש נסתה לעשות משהו הם שם דיברו על הוסטל אבל לא אישרו לה.לא יודע למה כי לא שיתפה אותנו בכלום יש לה את כל הזכויות היא מגיל 23 מוכרת כנכה לביטוח לאומי ומקבלת מהם קצבת נכות.איך שלא יהיה לא אישרו לה.ואז עזבה את הבית.שכרה דירה ,איך משלמת לא יודע,ואחר כך החליפה שוב דירה,ומספר טלפון בכדי שלא נדע היכן נמצאת.רוצה לציין כי מדובר בבחורה מאוד אינטיליגנטית,חכמה ומוסרית אך מאוד מאוד חולה.מסתבר בסוף שזה לא רק OCD אלא השד יודע מה.ביום שבת האחרונה הגיעו אלינו הביתה המשטרה השיא הזמינה אך לא מסרה להם את כתובת ההמצאות שלה,ואז לפי הרישומים של משרד הפנים הם הגיעו אלנו הביתה כי רישמית היא לא החליפה את הכתובת.היא הזעיקה משטרה בטענה שמאיימים עליה ואז נודע לי דבר נורא .מסתבר שהיא רק בשבוע אחד הזמינה משטרה 4 פעמים קריאות שוא וכל פעם שהגיעו אמרה להם סליחה זה טעות .זה מה שסיפרו לי.כמה שעות לאחר מכן התקשרו אלי מבית חולים מיון פסיכיאטר שלם הביאו אותה השוטרים כי הבינו8 שמשהו לא בסדר איתה.ואז מה היא ספרה לרופא שהסיבה שמזמינה את המשטרה כיוון שהיא שומעת קולות שלי אצלה כי אני רוצה לרצוח אותה....כששמעתי את זה מהרופא בטלפון כמעט קיבלתי התקף לב.(זה כבר מריח "סכיזופרניה פרנואידית" ולא רק OCD).עברו כמעט שנתיים שכלל לא ראיתי אותה...אין לי מושג איך היא חיה אין ספק שזה לא חיים אלא גהינום עלי אדמות.מהשוטרים נודעה לי הכתובת העכשוית שלה ומספר הטלפון החדש.באותו היום שיחררו אותה מבית החולים כנראה להתאשפז מרצונה לא הסכימה גם אם כן הציעו לה.ולאשפז בכפיעה בטח לא היה להם סעיף מתאים ואז שוחררה .אני מצטער מאוד דוקטור על אורך הפניה ממש סליחה...אך אני מרגיש כל כך חסר אונים ...וכל כך רוצה איכשהו לעזור לה או שמישהו יעזור לה..אני כל כך אוהב אותה היא הדבר היקר שנותר לי מאשתי שאיבדתי אותה כשהייתה רק בת 29.אך לא יודע איך.הבת שלי שונאת אותי נורא כנראה בגלל המחלה שעיוותה לה הכל .האף מקום לא רוצים לדבר איתי עליה בטענה שאין להם שום זכות לדון בה כיוון שהיא בוגרת (לא קטינה כבר).הכל נופל בין הכסאות והילדה לבד לבד לבד לגמרי ללא משפחה חברים אף אחד לא יודע שהיא בכלל קיימת בעולם הזה ואני לא מבין איך אפשר כך להתקיים.כל כך רוצה לעזור ולא יודע איך וממה להתחיל למי לפנות שיהיה לא קצת איכפת.אם יש לך איזה רעיון דוקטור נכבד.אברך אותך כל יום על עזרה או כיוון אפילו.תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    בעיה חמורה מאוד עם בת

הוספת תגובה

• בעיה עם הבת

ד``ר אליהו סמואל
    25/04/2018

לפיני שלום

מדובר במחלה - כנראה בעלת קוים של מחלת הרדיפה. מציע כי תפנה לרווחה ותתיעץ מה לעשות . אתה מצולק - טראומטי לפשר ההתרחשויות - מציע לך לפנות לשיחות. אולי דרך השיחות תמצא פתרון אפשרי. לרוב במהלך הזמן מתגבש פיתרון אידאלי. אל תישאר לבד עם זה.

בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אטנט מפחית חרדה ודיכאון
    קלי
    16/04/2018

שלום, אני סובלת מadhd, חרדה חברתית ודיסתמיה שבאה לידי ביטוי בעיקר בהעדר מוטיבציה, חשק ועייפות (בדיקות רפואיות נעשו והכל תקין.) טופלתי בציפרלקס שהשפעתו דעכה במהלך הזמן, כרגע מטופלת בלוסטרל. אמנם אני משתמשת באטנט למטרת לימודים בלבד אך בניגוד למצופה הוא מפחית לי את החרדה, הדיכאון ומעורר מוטיבציה בצורה משמעותית.ידוע לי שבאירופה נהוג להשתמש באדרל כטיפול כזה אך בארץ לא שמעתי על כך. ידוע לי שתרופות ssri פועלות על סרטונין בלבד. האם יש תרופה הפועלת גם על ההנוירוטרנסמיטורים של האטנט בצורה מאוזנת יותר המיועדת לטיפול בחרדה ודיכאון? תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    אטנט מפחית חרדה ודיכאון

הוספת תגובה

• טרנסמיטורים

ד``ר אליהו סמואל
    19/04/2018

לקלי שלום

פורום זה אינו מתעסק בטרנסמיטורים. האמונה של מנהל הפורום שאנשים חיים עם משמעות ופלטפורמט הקיום מבוססת על רגשות ויחסים אישיים. תכנות אנושי על ידי תרופות אינו יעיל בהכרח.
    ותמיד יש לשלב טיפול תרופתי עם טיפול רגשי.
    ופנייתך הנה הדוגמה הנוספת לטענה זאת. תרופות ניתנות לא לנצח ולא כתחליף לעבודה של קשר טיפולי.

בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תופעות הלוואי של התרופה סרוקוואל
    מ.ר.
    15/04/2018

אני מקבלת כמה סוגים של תרופות פסיכיאטריות. אחת מהן היא סרוקוואל 300 בערב. אני רוצה לדעת מהן תופעות הלוואי שלה, מכיוון ששמעתי לאחרונה שהתרופה הזו משמינה (ואכן עליתי הרבה במשקל, גורמת לרעד בגוף, עצבנות, בעיות בדיבור, תנועות לא רצוניות בעיקר בפנים או בלשון, ישנוניות, יובש בפה, עלייה במשקל. כל התופעות האלו מופיעות אצלי ברמה זו או אחרת. ברצוני לברר האם אכן מה שאני מרגישה אלו תופעות הלוואי שלה וצריך להחליף תרופה, ואם כן איזו תרופה עושה את אותה העבודה כמו הסרוקוואל. תודה

הוספת תגובה

• תרופת הסרוקוול

ד``ר אליהו סמואל
    19/04/2018

למ.ר.

פורום זה אינו עוסק בתרופות. מנהל הפורום שהוא רופא מאמין שטיפול בשיחות היא מקבילה חיונית לכל טיפול תרופתי.
    ופנייתך היא עוד דוגמה לטיעון זה.
    אגב גם חברות התרופות סוברות כך.

בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• יש לי פחדים התקפי פניקה
    אחת שסובלת
    13/04/2018

יש לי copd ויש לי פחדים התקפי פניקה. המצב עכשו בכי רע. היה לי התקף של קוצר נשימה עם התקף חרדה לפני כשנה ומאז יש לי קוצר נשימה תמידי
    מטופלת במשאפים ובציפרלקס 15 מג אבל מרגישה רע. כל חדוות החיים נעלמה.
    לפני כן טופלתי 16 שנים בציפרלקס 10 מג ואחרי העבירו אותי לויאפקס 325 מג שלא עבד-מה עושים והאם זה שאני לוקחת יוטירוקס יחד עם הציפרלקס בבוקר משפיע אחד על השני-תודה

לקביעת תור
    סגירה
    יש לי פחדים התקפי פניקה

הוספת תגובה

• השפעת תרופות

ד``ר אליהו סמואל
    15/04/2018

לאחת שסובלת

פורום זה מיועד לסוגיית שיחות טיפוליות.
    למרות שאני רופא ואולי בגלל שאני רופא אני מאמין כי טיפול בשיחות חיוני למצבך ממש כמו התרופה.ו אם אינך בטיפול חשוב שתפני.
    ואשר לתרופות ראוי שתפני לפורום העוסק בחרדות או בתרופות.

בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עושה לעצמי את מה שההורים עשו לי
    איה
    12/04/2018

גדלתי בבית אוהב ותומך אבל עם גישה מאוד קשה לגבי הצלחה והישגיות, מצד אחד תחושת כישלון ואכזבות ומצד שני ויתור ותבוסתנות. זה השפיע עלי הרבה, בעיקר בתחום הלימודים. היום אני כבר אישה בוגרת אבל הגעתי למסקנה שאני עושה לעצמי בדיוק אותו הדבר - הכל או כלום. איך להשתחרר מהדפוס הזה?

הוספת תגובה

• שחזור

ד``ר אליהו סמואל
    15/04/2018

לאיה שלום

יפה שהגעת למסקנה הזאת. זאת חצי העבודה. לצורך פתרון יעיל את חייבת לדבר על כך עם איש מקצוע. אנו בנויים להשתנות דרך הזולת.
    לרוב שינוי עצמי אינו שורד ורצוי לבצעו בליווי איש מקצוע.

בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם נחשב לפוסט טראומה?
    מעיין
    10/04/2018

במהלך שיחה על הנושא נזכרתי פתאום בהטרדה מינית שעברתי בגיל 8. האירוע נשכח ממני לחלוטין, האם מנגנון ההדחקה הזה נחשב לפוסט טראומה? יש צורך לטפל בזה?

לקביעת תור
    סגירה
    האם נחשב לפוסט טראומה?

הוספת תגובה

• להזכר באירוע

ד``ר אליהו סמואל
    15/04/2018

למעיין שלום

הטרדה מינית שנשכחה מגיל 8 - אכן מדובר בהדחקה. מדובר בתופעה נורמטיבית שמגנה עלינו.
    הצורך בטיפול הוא רק באם נלווה לכך רגשות מציקות או התנהגות שמפריעה לך.
    הפניה לטיפול נובעת ממצוקה אישית במצב הנוכחי ולא בשל אירוע שיכול להיות שגרם לפגיעה בנפשך.

בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה