מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- פיגמנטציה...חן05/08/2012
לאחר סידרת טיפולים בהזרקת קצף, הופיעו אצלי הרבה כתמים חומים במקומות שונים לאורך הרגל ובמיוחד בחלק התחתון מעל כף הרגל. חייבת לציין שהטיפול בורידים היה יעיל למדיי (למרות שעדיין סובלת מנפיחות וכאבים ברגליים) אך לצערי, הכתמים האלה עוד יותר בולטים ומכוערים מהוורידים שהיו. נאמר לי שלאורך הזמן הכתמים יתבהרו אך לצערי אינני רואה כל שינוי מאז הטיפול האחרון אותו סיימתי לפני יותר מעשרה חודשים! הכתמים בולטים (אני בהירה), קשה לי להסתיר אותם בזמן הקיץ והם גורמים לי לאי נוחות ובעיקר לתיסכול מכל התהליך שעברתי... האם יש איזו דרך להבהרה/טיפול יעיל בפיגמנטציה המכוערת?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פיגמנטציה... - תגובה
ד``ר יאיר גלילי08/08/2012שלום
הפיגמנטציה אמורה להיספג ע''י הגוף. אין כיום דרך יעילה להחיש את התהליך אלה להמתין בסבלנות. קצב הספיגה משתנה מאדם לאדם. לעיתים איפור או שיזוף מלאכותי יכול לטשטש זמנית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאת דופלקס של ורידי הרגליםשירה05/08/2012
לאחרונה מרגישה כבדות ועייפות ברגליים. אודה באם תתרגם/תפרש את התוצאה והאם זה מסביר את העייפות ברגליים בעיקר בעלייה במדרגות.ובכן: מימין: אין עדות לאי ספיקה ספנו פורלית.
משמאל: יש עדות לאי ספיקה בספנה הגדולה מעל ומתחת לברך עד לאזור הפרוקסימלי בשוק בו הודגם קולטרל ורידי קטן היוצא מהספנה וממשיך דיסטלית עם אי ספיקה בתוכו.
בספנה קטנה: מימין ומשמאל אין עודת לאי ספיקה.
בורידים העמוקים מצד ימין ומצד שמאל אין עודת ל- D.V.T' בזמן ולסלבה אין עדות לאי ספיקה עמוקה מעל הברך ומתחת לברך הזרימה תקינה. בקיצור: מה מצבי ומה הטיפול העדיף. הרבה הרבה תודה. (בת 57).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוצאת דופלקס של ורידי הרגלים - תגובה
ד``ר יאיר גלילי05/08/2012שלום לך
לפי הפירוט שלך, קיימת בעייה שנקראת אי ספיקת וורידים ברגל שמאל. ברגל ימין לא צויינה בעיה מסוג זה.
בעיית וורידים עלולה לגרום לעייפות ברגלים ובמדרגות אבל גם סיבות אחרות עלולות להוות גורם לכך.
ניתן לטפל בבעיית הוורידים ביעילות ובנוחות ובמידה והוורידים גרמו לחלק מהתלונות עשוי להיות שיפור בכבדות אבל לא ניתן לנבא זאת במדוייק אלה רק להסיק מהתגובה לאחר הטיפול.
במצבים בהם ורידים בולטים יש בעיית שסתומים בווריד פנימי יותר שהוא מקור הבעיה. תופעה זו נקראת אי ספיקת ורידים. במצב זה הדם זורם הפוך. במקום ללב, לכיוון כפות הרגלים. אי ספיקת ורידים [venous insufficiency] הגורמת לורידים בולטים [דליות - varicose veins] שהן רק הענפים של הוריד הפנימי הלא תקין , בעיה זו עלולה בהמשך לגרום לנפיחות ברגלים פצעים ודימומים. במקרים אלה הטיפול המומלץ והיעיל ביותר בעל נוחות מרבית ומינימום תופעות לוואי הנו סקלרוזציה מונחית אולטרהסאונד
ultrasound guided sclerotherapy] – UGS]. ניתן לטפל ביעילות רבה ובנוחות באמצעות סקלרוצזיה מונחית אולטרהסאונד וזאת אך ורק תנאי שהטיפול מבוצע בידיים של רופא מיומן ומנוסה, כיוון שלרמת הניסיון והמיומנות חשיבות עליונה בכל פעולה רפואית בכלל, ובUGS בפרט.בפעולה זו תחת הנחיית האולטרנסאונד מונחית מחט דקיקה לוריד הפנימי הלא תקין ודרכה מועבר חומר מוקצף הגורם לכיווץ הוריד וניטרולו. תופעות לוואי עלולות להיות כמו בכל טיפול רפואי אך רובן חולפות ולא משמעותיות ויכולות לכלול כאב מקומי, שינויי צבע חולפים, תגובת רגישות יתר-אלרגיה ולעיתים רחוקות יותר מאשר בניתוח ורידים, פקקת עמוקה.
לגבי שאר הטיפולים הפחות יעילים, טיפול בגלי רדיו [שזה בעצם כבל חשמלי המוחדר לוריד ו'מרתיח את הדם' וגורם לכוויות פנימיות בוריד, ובלייזר שעובד בעקרון דומה אך על קרינת לייזר, מסוגל לרוב רק לפתור רק חלק מהבעיה ורק בחלק מהמטופלים אצלם הבעיה מצומצמת לווריד אחד בתנאי שאינו מפותל או חסום חלקית, דבר שאינו מאפשר טיפול בלייזר. בגמר הטיפול בלייזר לרוב נדרשות פעולות נוספות כגון ניתוחים מקומיים או הזרקות. ניתוח ורידים לרוב נכשל והבעיה חוזרת לרוב בחומרה גדולה יותר. והגרב האלסטית אינה נוחה ואינה פותרת את הבעיה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטיפול בדליות
פזית05/11/2012חיה שלום,
שמעתי על מגוון סוגי טיפולים טובים ומוצלחים לבעייתך שככל הנראה יש לך בעיה בורידים.
ישנן מספר טיפולים יעילים עבור טיפול בדליות אשר אינן כרוכים בניתוח או זמן החלמה רב. כדאי לך לבדוק את הנושא לעומק ולא להתייאש. בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- d dimerאלמוני05/08/2012
שלום רב,
לפני שנה אובחנתי dvt ברגל שמאל תחתונה,טופלתי כאמור בקומדין למשך 7 חודשים ,בדיקת אולטרסאונד הראת כי הקריש התמוסס וכיום אני נטול אספירין 1 ליום.
בדיקת ה-d dimer האחרונה היית תקינה...
רציתי לדעת כל כמה זמן עליי לעשות בדיקה כזאת...
אחת לשנה?אחת לחצי שנה?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר d dimer - תגובה
ד``ר טל סולומון05/08/2012שלום נועם,
הטיפול והמעקב במחלתך היא במסגרת המטולוגית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ייתכן ורידים בולטים לילדים?אורית05/08/2012
בוקר טוב, הבת שלי כיום בת 14, מזה כמה שנים הרגליים שלה מרושתות בורידים כחולים בולטים. הייתכן שמדובר פה בבעיית ורידים אמיתית? האם שווה לבדוק את זה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ייתכן ורידים בולטים לילדים? - תגובה
ד``ר יאיר גלילי05/08/2012שלום לך
תיתכן בעיית וורידים גם בילדים אבל זה נדיר יותר מבמבוגרים. אם הוורידים בולטים כלפי חוץ כדאי לעשות דופלקס וורידי רגלים בשאלה של אי ספיקה. אם יש בעיה, שובי אלי ואסביר מה ניתן לעשות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על התשובה
אורית05/08/2012רשמת אם הורידים "בולטים כלפי חוץ", כלומר אם מעבירים את היד על הרגל מרגישים אותם? או מספיק שהם נראים מתחת לעור?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על התשובה - תגובה
ד``ר יאיר גלילי05/08/2012החשד מתגבר כאשר מרגישים אותם במישוש.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- היי למומחיםתותי04/08/2012
אני שנה ושלושה חודשים אחרי אירוע dvt ברגל שמאל. מאז הספקתי ליטול קומדין 8 חודש ואף זריקות קלקסן. האירוע עבר, ההמטולוג אמר לי שהקריש התמוסס וחיי חזרו למסלולם.
השאלה שלי היא, נאמר כי יש לי קרישיות יתר. הבנתי כי ירקות ירוקים ועליים מגבירים קרישיות. האם לדלל את התפריט מירקות ירוקים? האם ישנם מזונות שעליי לאכול על מנת לעודד זרימת דם תקינה?
אודה לתשובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר היי למומחים - תגובה
ד``ר יאיר גלילי04/08/2012שלום לך
ירקות ירוקים מכילים ויטמין K בריכוז גבוה ובזמן נטילת קומדין, צריכה מוגברת שלהם עלולה לגרום לירידה ביעילותו ואז עלול להופיע קריש. איני יודע על כך שהם מגבירים נטייה לקרישה כאשר לא נוטלים קומדין, אבל על זה, ממליץ שתתייעצי עם ההמטולוג שלך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עיסוי לימפטישלי03/08/2012
אני אחרי לידה ונדמה שרגליי עדיין נפוחות ועם מים או בצקות, אני 4 חודשים אחרי לידה וחזרתי למשקלי אך הרגליים עבות או שנפוחות. האם זה בגלל הורידים הבולטים? האם עיסוי לימפטי ייקל גם על הנפיחות וגם על ורידים?
מהו בעצם העיסוי? האם גם עיסוי רגיל יעזור?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עיסוי לימפטי - תגובה
ד``ר יאיר גלילי04/08/2012שלום
ממליץ שתעברי דופלקס וורידי רגלים בשאלה של אי ספיקת וורידים פנימים. אם אכן יש , טיפול בהם ישפר את הנפיחות.
אם לא , גרבים אלסטים ועיסוי למפטי יכולים לשפר. איני בטוח לגבי עיסוי רגיל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדופלקס ורידים
שלי06/08/2012היכן מבצעים? למי פונים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדופלקס ורידים - תגובה
ד``ר יאיר גלילי08/08/2012בקשי מרופא המשפחה שישלח אותך לבדיקה שנמצאת בסל השירותים של כל קופ''ח.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אחרי לידהשלי03/08/2012
שלום רב
1. אני אחריי לידת תאומים ורגליי מרושתות בנימים קטנים ומעט נימים בולטים כחולים, האם יש סיכוי שעם הזמן יישתפר? ייספג מעצמו?
האם בהנקה מותר טיפול בהם? האם יש מה לעשות בבית?
2. האם רופא בקופח ימליץ על טיפול על חשבון הקופה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אחרי לידה - תגובה
ד``ר יאיר גלילי04/08/2012שלום רב
נימים קטנים אינם מהווים בעיה רפואית . אם יוכח בדופלקס אולטרהסאונד שיש אי ספיקה בווריד פנימי זו נחשבת לבעיה רפואית
ניתן לטפל בהנקה אך להמתין 12 ש' להנקה הבאה.
איני יכול להשיב בשם רופא הקופה על המלצה לטיפול* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה יותר עדיף הזרקות קצף או לייזר ו.שירן26/07/2012
כולם אומרים לי שאחרי הטיפול נשארת צלקת חומה ויש כאלה שזה עובר ויש כאלה שלא אני מיועדת להזרקות קצף אבל מתלבטת עם הלייזר (בת 33 אם ל 2 ילדים)
אולי פעם אחת מישהו יעזור לי אני כולי בחששות מאוד חזקות גם מהפחד שהוריד יחזור
אודה לכם על כל תשובה....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מה יותר עדיף הזרקות קצף או לייזר ו. - תגובה
ד``ר יאיר גלילי26/07/2012שלום לך
זריקות מונחות אולטרהסאונד עדיפות על טיפול לייזר כיוון שלייזר לא פותר לרוב את כל הבעיה ולא ניתן לחזור עליו במידה ויש צורך בניגוד לזריקות בהן ניתן לטפל עד גמר הבעיה. שיעורי ההצלחה גבוהים ותלויים כמובן במידת הנסיון אותו צבר הרופא המטפל.
במקרים בהם מופיע גוון חום זו אינה צלקת אלה כעין שטף דם שנספג בהדרגה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- משמעות בדיקת דופלרזמירה25/07/2012
ראשית תודה רבה עשיתי בירור בעבר ויש לי נטייה לקרישיות יתר ,apla ,למרות שהקריש נוצר רק לאחר הניתוח הקיסרי הרביעי כשאז לא ידעתי שיש לי נטייה לקרישיות יתר. השאלה אם יש אופציות אחרות לטיפול חוץ מנטילת קומדין או קלקסן,שמבחינתי נחשבים "למסוכנים" לאור נסיון העבר איתם,שכן אחרי האירוע ב-1997 נטלתי חצי שנה קומדין וזה היה לא פשוט ולאור העובדה שעברו כ-15 שנים ולא היו בעיות ,עד לאחרונה. שוב תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר משמעות בדיקת דופלר - תגובה
ד``ר יאיר גלילי25/07/2012שלום
אכן יש היום תרופה חדשה ששמה פרדקסה אשר אינה דורשת בדיקות דם חוזרות לאיזון וייתכן ויעילה. ממליץ שתתיעצי בנושא זה עם המטולוג העוסק בקרישה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- משמעות בדיקת דופלרזמירה25/07/2012
בעקבות ניתוח קיסרי ביונו 1997 נוצר לי קריש דם במפשעת רגל שמאל.לאורך השנים תוצאות הדופלר היו זהות דהיינו: טרומבוס לא חסימתי בוריד האיליאקי ברגל שמאל.טרומבוס החוסם את הוריד האיליאקי החיצוני ברגל שמאל.טרומבוס לא חסימתי בוריד הפמוראלי המשותף ובוריד הספון ברגל שמאל.בחודשיים האחרונים בסמוך למחזור נוצרת בליטה נפוחה ומורגשת שמאוד כואבת ושורפת לי בצד שמאל של הבטן.לאחר קבלת המחזור זה נרגע .עקב כך הלכתי לדופלר שממצאיו בנוסף למפורט לעיל :הודגם קולטרל ורידי מפותח היוצא ככל הנראה מהוריד הפמוראלי המשותף ופונה לחלקו הלטראלי של האגן השמאלי וכן צויין שלא ניתן לשלול קיום של טרומבוס לא חסימתי בקולטראל ורידי זה. אני נוטלת אספירין 100 מ"ג ביום של קרטייה. שאלתי מה משמעות הממצא הנוסף?האם יש דרך לטפל בזה בלי ליטול קומדין,בהתערבות חיצונית או באופן אחר ?כי הייתי מאוד רוצה להמנע מהכדור הזה. בתודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר משמעות בדיקת דופלר - תגובה
ד``ר טל סולומון25/07/2012לפי מה שאת מתארת מדובר בחשד לפקקת במערכת ורידים שטחית. באם אינך ידועה כסובלת ממחה של קריית תר, הרי שניתן לטפל בך ע״י אספירין. מעורבות המערכת העמוקה או סמיכות יתר של מערכת שחת לעומקה עם פקקת, מכתיבה טיפול בקלקסן או קומדין
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמשמעות בדיקת דופלר - תגובה
ד``ר יאיר גלילי25/07/2012שלום לך
לפי תיאורך סבלת ב1997 מפקקת במערכת הורידים העמוקה הראשית שמנקזת את הרגל השמאלית כולל מעורבות של וריד האגן. כעת ישנו גם חשד להופעה חדשה של קרישי דם ולפקקת חלקית בוריד עוקף באגן . הבליטה המכאיבה בבטן שמאלית בזמן מחזור ייתכן והינה אותו ווריד או וריד אחר שטחי יותר שהתרחב בעקבות החסימה בווריד האגן ושבתוכו קרוב לודאי קריש דם.
ממליץ לך בשלב ראשון לעבור בדיקת דם לקרישיות יתר = טרומבופיליה שתישלחי אליה ע''י רופא המשפחה. לפי התוצאות הוא ישקול האם לשלוח אותך להמטולוג מומחה לקרישה לצורך שקילת טיפול נוגד קרישה באופן קבוע בנוסף לאספירין שאת נוטלת.
המטרה היא להפחית סיכון להופעת אירועים נוספים של פקקת וכן להפחית סיכון לתסחיף ראתי שעלול להיות מסכן חיים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נימי דם בפניםהילה23/07/2012
שלום רב למומחים. אני בת 32 עם עור עדין, דק וג'ינג'י. בשנים האחרונות החלו להופיע על פני נימי דם ונקודות אדומות קטנות - בעיה שהחריפה עם כניסתי להריון. האם יש טיפול למפגע האסטטי הזה? פלסטיקאי שהתייעצתי איתו אמר שעדיף לא לגעת בזה אבל לצערי אני עדיין מחפשת פתרון...
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נימי דם בפנים - תגובה
ד``ר יאיר גלילי23/07/2012שלום לך
יש טיפול באמצעות אור ממוקד מחוזק intense pulse light- IPL שמבוצע במרפאות פרטיות גם אצל רופאי עור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות טיפול בורידיםמאיה21/07/2012
שלום רב,
אני לפני הריונות וכבר סובלת מכבדות ברגליים וורידים בולטים בכף ברגל ומעט ברגל עצמה ובידים.
יש הטוענים שהטיפול בורידים איננו עוזר ומחמיר את המצב? איך המצב יכול להחמיר
האם זה נכון? מה הסיכוי שזה יקרה?
והאם כדאי לפנות לטיפול לפני הריונות או לחכות עם זה?
אשמח לתשובתכם לשאלתי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוצאות טיפול בורידים - תגובה
ד``ר יאיר גלילי21/07/2012שלום
הטיפול בורידים עוזר בתנאי שנעשה ע''י רופא מטפל שצבר נסיון משמעותי בטיפול זה.
כדאי לטפל לפני הריון כי כל הריון עלול להחמיר מצב קיים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- היי למומחיםתותי10/07/2012
אני מקווה שזה הפורום המתאים....
אני בת 30, בריאה.
לפני שנה וחודשיים עברתי טרומבוזיס (DVT) ברגל שמאל עקב
נטילת הורמונים (גלולות ומדבקה).
הייתי תחת טיפול קומדין למשך שמונה חודשים ובדיקות דם תכופות,
במהלכן לקחתי גם זריקות קלקסן (במינון 40 ו-80).
כיום אני תחת מעקב של המטולוג אחת לכמה חודשים.
אני מתכננת הריון, הבנתי שבמהלך הריון עולה רמת הסיכון לטרומבוזיס נוסף ולקרישיות דם. ההמטולוג המליץ לי על טיפול בזריקות קלקסן משבוע 10-12.
איני אוהבת את הרעיון ואת עצם המחשבה על חצי שנה של זריקות בהריון,
ורציתי לברר האם יש אופציה אחרת שלא אמרו לי עליה.
האם זו האופציה היחידה?
אודה לכם על תשובתכם.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר היי למומחים - תגובה
ד``ר יאיר גלילי11/07/2012שלום לך
ההחלטה האם מצבך מחייב טיפול נוגד קרישה במהלך הריון ראוי שתילקח ע''י המטולוג בשיתוף עם גינקולוג וכמובן בהסכמתך. השיקולים שצריכים להילקח בחשבון הם הסיכון בו את נתונה לייצירת קרישים נוספים, הסיכון לבריאותך ואף לחייך כתוצאה מקרישים אלה והסיכון להריון שכפי שציינת הינו גורם סיכון נוסף ליצירת קרישי דם.
כיום אין טיפול תחליפי לזריקות קלקסן בזמן הריון כך שהדיון צריך להתמקד על הצורך בטיפול בזמן ההריון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים באצבעותשיר06/07/2012
שלום, בת 14
אני מנגנת על גיטרה קלאסית כבר שלוש שנים ואחרי משהו כמו 10 דקות של נגינה ברצף מופיע כאב באצבעות. אני מניחה שזה בגלל כלי הדם שיש בקצות האצבעות בגלל זה הכנסתי לפורום הזה.
ממה זה נובע ומה עושים?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים באצבעות - תגובה
ד``ר טל סולומון06/07/2012שלום,
כאב כתסמין יחיד אינו ספציפי לבעיית כלי דם. כדאי שתבדקי ע״י רופא המשפחה שלך לצורך אבחון והפניה למומחה בנושא* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טרמבוזה לאחר וריקוצלהעופר03/07/2012
שלום איך ניתן לרפא טרבוזה לאחר וריקוצה האם יש משהו שניתן לעשות ? אבקש תשובה בהקדם תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טרמבוזה לאחר וריקוצלה - תגובה
ד``ר טל סולומון03/07/2012שלום עופר,
האם אתה מתכוון כי יש לך קריש דם (טרומבוזה) בוריד לאחר ניתוח וריקוצלה? באיזה וריד? איך אובחן? במה אתה מטפל? האם האורולוג מודע לכך?
לא אוכל להתייחס לנושא עד שאדע יותר פרטים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
עופר03/07/2012הרופא הוא ד"ר נוימן והוא אבחין שזה טמבוזה תת עורית וזה מופיע באיזור של החתך אשר סגור בעזרת סיכות. אני לוקח אנטיבטיוטיקה אופלודקס 200 מ"ג 1 כדור פעמיים ביום למשך 10 ימים ומהניתוח עברו שבועיים +2 ימים. ובמובן משכך כאב כגון:אופטלגין,אקמול פורטה,אוטופן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם את/ה טיפוס בוגדני?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)