מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- וורידים ברגלייםרוחמה02/07/2012
האם אפשר לקבל מידע על השיטה להעלמת וורידים באמצעות מכשיר קלריווין.
האם היא באמת קלה ובטוחה יותר יחסית לשאר הטיפולים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר וורידים ברגליים - תגובה
ד``ר יאיר גלילי03/07/2012שלום לך
השיטה שתיארת מבוססת על 'פציעת' הדופן הפנימית של הוריד באמצעות צנתר מסתובב במהירות רבה במשולב עם החדרת חומר שגורם לדלקת בדופן בשלב זה כיוון שהמכשיר יחסית חדש , אין לנו עדיין מספיק נתונים על יעילותו ומידת הובטיחות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לימפוגרפיה איפה?ענת01/07/2012
היי
נשלחתי לעשות בדיקת לימפוגרפיה איזוטופית ע"י רופא פרטי,בדיקה אשר נעשית בבית חולים לפי הבנתי מחדרים לי לשני האצבעות ברגליים חומר מסויים על מנת לבדוק את הזרימה (או משהו כזה)
אני כבר די הרבה זמן מחפשת את הבדיקה הזו אבל משום מה אין לי מושג איפה אני אמורה לבצע אותה נורא אשמח את תפנו אותי למקומות מסויימים (אני גרה בצפון אך אשמח לשמוע על כל המקומות העושים בדיקה זו )
ואולי יש לבדיקה זו שם נוסף ולכן לא שמעו עליה בכל בית חולים שהתקשרתי אליו
תודה ולילה טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לימפוגרפיה איפה? - תגובה
ד``ר טל סולומון01/07/2012ראה הערה קודם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לימפוגרפיה איפה?ענת01/07/2012
היי
נשלחתי לעשות בדיקת לימפוגרפיה איזוטופית ע"י רופא פרטי,בדיקה אשר נעשית בבית חולים לפי הבנתי מחדרים לי לשני האצבעות ברגליים חומר מסויים על מנת לבדוק את הזרימה (או משהו כזה)
אני כבר די הרבה זמן מחפשת את הבדיקה הזו אבל משום מה אין לי מושג איפה אני אמורה לבצע אותה נורא אשמח את תפנו אותי למקומות מסויימים (אני גרה בצפון אך אשמח לשמוע על כל המקומות העושים בדיקה זו )
ואולי יש לבדיקה זו שם נוסף ולכן לא שמעו עליה בכל בית חולים שהתקשרתי אליו
תודה ולילה טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לימפוגרפיה איפה? - תגובה
ד``ר טל סולומון01/07/2012שלום ענת,
הבדיקה נקראת לימפסינטוגרפיה - נעשה במכוני איזוטופים בבתי חולים.
אני חושב שכל בית חולים אמור לעשות את הבדיקה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה..
ענת01/07/2012סוף סוף... תודה רבה על התשובה המהירה
שיהיה המשך יום טוב ושבוע מצויין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלימפאדמה
מישהו שמבין08/07/2012בניגוד למה שנאמר כאן באתר, בדיקה זו מבוצעת לעיתים רחוקות בלבד וגם לא בכל בית חולים. הסיבה היא שממצאי הבדיקה אינם משנים את התכנית הטפולית לחולה עם בעיית נפיחות ברגליים על רקע לימפאדמה שזו בעייה כורנית שהטפול בה הוא שמרני - עיסוי לימפטי וחבישה אלסטית. יש מקום אחד בעולם ש"מתמחה" בטפולים כירורגים בבעייה זו- תוצאות לא טובות. אם את רוצה עוד פרטים- השאירי מייל שלך בתגובה.
בהצלחה בכל מקרה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ורידים ברגליים וקעקועאלה2923/06/2012
שלום רב ד"ר גלילי . אני בת 30 +2 סובלת מורידי בולטים ברגליים. אני מעונינת לבצע קעקוע ברגל , באיזור הוריד . השאלות שלי: 1. האם ניתן לבצע קעקוע מעל איזור שיש ורידים בולטים? 2. בהמשך הייתי רוצה לבצע הזרקות קצף על מנת להעלים את הורידים - האם זה אפשרי? אני שואלת כי אני מאד רוצה לעשות קעקוע ובהמשך את ההזרקות תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מצרפת תשובות דופלר
אלה2924/06/2012.מצרפת תשובת דופלר שביצעתי לפני כ-4 חודשים: הכל תקין פרט ל:
1. רגל ימין - הודגם וריד דלייתי באספקט הלטרלי של הרגל ממקור אגני
2 . רגל שמאל- הודגמו דליות ורידיות רטיקולריים במסגרת מערכת הורידית הלטרלית של הירך.
העיניין הוא שאני מעונינת לבצע את הקעקוע ברגל ימין די באיזור של הוריד. מה דעתך?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהורידים ברגליים וקעקוע - תגובה
ד``ר יאיר גלילי24/06/2012שלום לך
אתחיל מהסוף, ניתן בהחלט לטפל באמצעות הזרקות מונחות באולטרהסאונד בורידים לא תקינים ברגל גם באזור שעבר קיעקוע.
בנושא פעולת הקיעקוע, איני יודע האם ניתן לבצע זאת מעל וריד בולט . איני מכיר את נושא הקעקועים אבל יודע שמדובר בהחדרה של מחט לעור. אם הוריד ממש קרוב לשכבה החיצונית של העור, ייתכן וקיימת סכנה של פגיעה בו בזמן הקיעקוע ואז אפשרות לדימום.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהד״ר גלילי תודה על תגובתך!!!
אלה2924/06/2012* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלד"ר גלילי -טיפול ורידים בקצף
ריקי11/11/2012טופלתי על ידך והתוצאות מעולות ,רק שבמקום ההזרקה שבוצעה לפני כשלשה חודשים נוצר כדור קשה שאינו חולף וכואב.
מה עושים?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלד"ר גלילי -טיפול ורידים בקצף - תגובה
ד``ר יאיר גלילי11/11/2012שלום לך
זוהי תגובה צפויה ונורמלית שמעידה שהווריד במקום הנוקשה הגיב לטיפול באופן הרצוי. הגוש יתפרק ויעלם באופן הדרגתי מחודש לחודש. על האזור הרגיש ניתן למרוח משחה מסוג וולטרן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה והמון בריאות.
ריקי11/11/2012* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם אפשרי בזמן טיפולי פוריות ?יעל20/06/2012
האם מותר ולא מסוכן בזמן טיפולי פוריות להזריק את החומר לטיפול בדליות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם אפשרי בזמן טיפולי פוריות ? - תגובה
ד``ר יאיר גלילי20/06/2012שלום
אכן מותר אבל יש ליידע את הרופא המטפל על מנת שיתאם את מינון החומר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול בורידים בולטיםמאיה16/06/2012
שלום רב,
אני בת 28 ומזה מספר שנים סובלת מבעיות ורידים ברגליים עם הזמן יוצאים עוד ורידיםם שבולטים או נראים לעיין. ברגליים וגם בידיים.
חשוב לציין שיש במשפחה היסטוריה של בעיה בורידים.
בליטת הורידים נורא מפריעה לי ואיננה אסטטית .
רציתי איזה סוג ניתוח מומלץ ונחשב ליעיל ביותר?(הקצפה, לייזר.....)
והאם טיפול בבעיה היום תוכל למנוע מהופעתה בעתיד?
האם אחרי הריון הבעיה עלולה לצוץ שוב?
מה אתה ממליץ לעשות ביומיום על מנת לצמצם את החמרת התופעה?
האם זה נורמאלי שגם בגילי מתחילות בעיות ורידים?
תודה מראש,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול בורידים בולטים - תגובה
ד``ר יאיר גלילי17/06/2012שלום לך.
יש ורידים בולטים שאין להם כל משמעות רפואית, ומדובר בעיקר על הידיים, ויש כאלה שהם בעלי משמעות רפואית ומקורם באי ספיקה, כלומר פגם בשסתומים שבורידים. זה קורה ברגלים וניתן לאיבחון באמצעות דופלר אולטרהסאונד.
במצבים בהם ורידים בולטים יש בעיית שסתומים בווריד פנימי יותר שהוא מקור הבעיה. תופעה זו נקראת אי ספיקת ורידים. במצב זה הדם זורם הפוך. במקום ללב, לכיוון כפות הרגלים. אי ספיקת ורידים [venous insufficiency] הגורמת לורידים בולטים [דליות - varicose veins] שהן רק הענפים של הוריד הפנימי הלא תקין , בעיה זו עלולה בהמשך לגרום לנפיחות ברגלים פצעים ודימומים. במקרים אלה הטיפול המומלץ והיעיל ביותר בעל נוחות מרבית ומינימום תופעות לוואי הנו סקלרוזציה מונחית אולטרהסאונד
ultrasound guided sclerotherapy] – UGS]. ניתן לטפל ביעילות רבה ובנוחות באמצעות סקלרוצזיה מונחית אולטרהסאונד וזאת אך ורק תנאי שהטיפול מבוצע בידיים של רופא מיומן ומנוסה, כיוון שלרמת הניסיון והמיומנות חשיבות עליונה בכל פעולה רפואית בכלל, ובUGS בפרט.בפעולה זו תחת הנחיית האולטרנסאונד מונחית מחט דקיקה לוריד הפנימי הלא תקין ודרכה מועבר חומר מוקצף הגורם לכיווץ הוריד וניטרולו. תופעות לוואי עלולות להיות כמו בכל טיפול רפואי אך רובן חולפות ולא משמעותיות ויכולות לכלול כאב מקומי, שינויי צבע חולפים, תגובת רגישות יתר-אלרגיה ולעיתים רחוקות יותר מאשר בניתוח ורידים, פקקת עמוקה.
לגבי שאר הטיפולים הפחות יעילים, טיפול בגלי רדיו [שזה בעצם כבל חשמלי המוחדר לוריד ו'מרתיח את הדם' וגורם לכוויות פנימיות בוריד, ובלייזר שעובד בעקרון דומה אך על קרינת לייזר, מסוגל לרוב רק לפתור רק חלק מהבעיה ורק בחלק מהמטופלים אצלם הבעיה מצומצמת לווריד אחד בתנאי שאינו מפותל או חסום חלקית, דבר שאינו מאפשר טיפול בלייזר. בגמר הטיפול בלייזר לרוב נדרשות פעולות נוספות כגון ניתוחים מקומיים או הזרקות. ניתוח ורידים לרוב נכשל והבעיה חוזרת לרוב בחומרה גדולה יותר. והגרב האלסטית אינה נוחה ואינה פותרת את הבעיה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מכה חזקה באצבע מפטישליאור09/06/2012
בעלי קיבל מכה חזקה מאוד מפטיש באצבע היא הכחילה והתנפחה מאוד וכל הציפורן גם החליפה צבע כחול ולבן על הציפורן וירד קצת דם השאלה האם צריך ללכת לרופא? זה כואב לו והנפיחות קצת ירדה יש תחושה של זרמים בכל האצבע. תודה אם אפשר דחוףףף
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מכה חזקה באצבע מפטיש - תגובה
ד``ר יאיר גלילי09/06/2012שלום
בד''כ אני מתייחס לבעיות הורידים אך בשל הבקשה הדחופה, אתייחס
מדובר לפי התיאור בשטף דם תחת הציפורן שגורם לתלונות. ישנה אפשרות גם לשבר בעצם. לפי כך ממליץ לפנות למוקד חירום או חדר מיון שם ניתן לאבחן וגם בפעולה פשוטה יחסית לנקז את הדם ולהוריד לחץ מהאצבע.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פקקת ורידית או קריש דם בזין ?עדי07/06/2012
שלום לכולם רציתי לשאול אם קיים פקקת ורידית או קיש דם שהתפוצץ בזין?. זה התחיל לפני חצי שנה בהשתוללות בקיום יחסי מין עם החברה יצא לי וריד בזין שמקשה לגמור גם בגלל הלחץ על הוריד שגם כואב הוריד קיים אצלי חצי שנה גם שאבר לא עומד,תוצאה מזה יש לי ירידה בחשק המיני בגלל שכל פעם שהוריד יוצא אני סובל ולפעמים גם מפסיק באמצע הסקס. 1.מה הטיפול 2.איזה רופא אמור לטפל בזה ? אורולוג? או רופא לכלי דם ? 3. ניתן לטפל בכדורים ? תודה מראש עדי. 
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פקקת ורידית או קריש דם בזין ? - תגובה
ד``ר טל סולומון08/06/2012שלום עדי,
למצב אותו אתה מתאר קוראים מחלת מונדור - פקקת של ורידי הפין השטחיים.
מקור המחלה לא ברור, אך גם ללא טיפול המצב חולף.
התסמינים באמת תואמים את מה שתיארת - הופעה אחרי פעילות מינית מוגברת, אך לא הוכח שיש קשר חד ערכי בין הפעילות לבין הופעתה.
יש לבצע אולטרסאונד דופלר של ורידי הפין ולאבחן את הקריש דם שם (טרומבוזיס)
הטיפול הוא בטיפול תרופתי ע"י נוגדי דלקת כמו אטופן או ארטופן, וניתן למרוח מקומית וולטרן על הוריד הפקוק.
הטיפול יכול להעשות אצל אורולוג או כירורג כלי דם .
מאחר שהתופעה כבר חצי שנה, ייתכן שתצטרך לעבור בדיקות נוספות של יתר קרישיות וכד'* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהוולטרן
אלירן31/08/2014האם מריחה של וולטרן על הוריד הפקוק,במקום לקחת כדורים יכול להועיל לפקקת ורידים בפין?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההי עדי,אני גם סובל מזה. האם השתפר?
עומר02/08/2014האם יש טיפול כלשהו שעזר לך?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ורידים ברגלים מושפעים ממין העובר?יעל31/05/2012
שלום שמי יעל
שאלה לי
אני בסוף הריון רביעי ,בשני ההריונות הקודמים נזקקתי לגרביים אלסטיות מאחר וסבלתי מורידים באיזור הקרסול, משום מה ההריון הזה אינני סובלת כלל מתופעה זו , איך זה יתכן?
האם מחייב שזה קשור למין שונה של העובר? (עד עתה יש לי רק בנים וכעת אין לי מושג מה יש לי עדין)
תודה
יעל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ורידים ברגלים מושפעים ממין העובר? - תגובה
ד``ר יאיר גלילי31/05/2012שלום לך
אני שמח שאין לך ורידים בהריון זה ואיני יודע מדוע אין לך ורידים כעת אבל יש לברך על כך. איני מכיר קשר בין ורידים בהריון למין העובר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רנו סינדרום ובצקות לאחר לידהטלי25/05/2012
שלום... אחותי ילדה בניתוח קיסרי שלישי , ביום שלישי שעבר ,לקראת סוף ההריון היתה עם בצקות מאוד קשות ונפיחות מוגזמת בכפות הרגליים. במהלך הקיסרי ולאחריו נזקקה למנות דם עקב הסתבכות בניתוח . הושארה להשגחה שבוע ימים ושוחחרה עם כאבים מאוד קשים בכפות הרגליים המלווה בשינוי צבע עד לסגול/שחור כמעט . הייתה קיימת אצלה בגיל שמונה חודשים נפיחות מוזרה בידיים וזה עבר אחרי כמה ימים ללא טיפול,(היום היא בת 37)וכתוצאה מכך אובחנה כחולת רנו סינדרום . לפני שלושה ימים נוספו לשינוי הצבע ,לכאבים ולבצקות גם שלפוחיות ענקיות בולטות מאוד מעל העור בכפות הרגליים. היא מקבלת נוזלים ללא שום טיפול נוסף בעקבות הניתוח המסובך שעברה והנקז שהושאר לה עד לפני כמה ימים לניקוז הדם. אנחנו אובדי עצות וזקוקים נואשות להכוונה , ממה היא סובלת?האם יש צורך להעביר אותה לבית חולים אחר ? והאם ניתן לתת לה טיפול רפואי כלשהו.. תודה רבה רבה על תשובתכם ..חג שמח ושבת שלום!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פרט ששכחתי להוסיף
טלי25/05/2012שכחתי לציין שהיא עברה בדיקות דם מקיפות, דופלר ואולטרסאונד רגליים ללא ממצאים ובדיקת דופק ברגליים. אין לה תחושה באצבעות והיא חייבת להתהלך כל רבע שעה בערך אחרת הכאבים ושינוי הצבע מתגבר. תודה !!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפרט ששכחתי להוסיף - תגובה
ד``ר טל סולומון25/05/2012שלום טלי
יש קושי קצת במתן עצה טובה בצורה הזו.
מחלת רנו הנה מחלה מערכתית אשר גורמת להתכווצות כלי דם קטנטנים בגפיים בעיקר, אך יש היום הסוברים כי הוא תסמין מתוך פגיעה מערכתית באיברים שונים.
ההתכווצות היא לא קבוע והיא תגובתית בדרך כלל לשינויי טמפרטורה. יש צורך בכירורג כלי דם וראומטולוג שייבחן את הגפיים לראות באם מדובר בבעיה עורקית ורידית או משולבת הגורמת לשינויי צבע בעור (ישנם עוד פרמטרים רבים שיש לבחון), ולהתוות טיפול בהתאם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרנו סינדרום ובצקות לאחר לידה - תגובה
ד``ר יאיר גלילי25/05/2012שלום לך
היה יכול לעזור אם היית מצרפת תמונה של הרגלים מהברכיים ומטה
לפי תיאורך מדובר במצב לא פשוט שיכול לנבוע מגורמים שונים ועל מנת לתת לך תשובה מושכלת, יש צורך לבדוק את אחותך ולקבל נתונים נוספים כגון חום, לחץ דם ודופק כעת.
1. מצב עדכני של בדיקות דם כולל רמות אלבומין והמוגלובין ואלקטרוליטים
2. האם המצב שלה בשיפור בימים האחרונים או במגמת החמרה.
3. האם במהלך הניתוך 'המסובך' לפי דבריך שעברה נפגעו כלי דם באזור האגן ומה היה אופי הסיבוך במהלך הניתוח.
4. כמה מנות דם קיבלה במהלך הניתוח.
5. כתבת שהיא שוחררה לאחר שבוע ימים של השגחה, האם שוחררה ושוב אושפזה? כי את שואלת האם יש צורך להעבירה לבית חולים אחר.
לסיכום, לנוכח מורכבות המקרה, אין תחליף לבדיקה של אחותך ע''י מומחה לכלי דם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפירוט נוסף
טלי25/05/2012ערב טוב.. פרטים לגביי תוצאות הבדיקות אין לי לתת לך אבל אני יכולה לענות על חלק מהשאלות ואני מקווה שזה יוכל לתת משהו.. ביום שלישי שעבר 13/6 בבוקר היא ילדה בניתוח קיסרי שנקבע מראש בשבוע ה-38 להריונה (זהו ניתוח שלישי)הניתוח ארך כשלוש שעות מכיוון שבמהלך פתיחת הבטן נמצא כי צלקת הרחם מהניתוחים הקודמים קרועה וששרירי הבטן אוחזים בתינוק. בוצעה הרדמה חלקית בחומר (לא אפידורלי) אשר מרדים רק את פלג הגוף התחתון ולאחר גילוי מצב הרחם טושטשה . הושאר נקז חיצוני ע"מ לנקז את הדם כי היה דימום פנימי. קיבלה 2 מנות דם בניתוח ולמחרת לאחר ירידת המוגלובין ל- 6 קיבלה מנה נוספת. לא ידוע לנו על פגיעה כלשהיא באיזור האגן. (יתכן שחומר ההרדמה היה לא מתאים לגופה) ביום שני אחה"צ היא שוחררה סובלת מכאבים עזים בכפות הרגלים תוך הסבר שהנפיחות היא בצקת ושזה תקין. ביום שלישי בערב אושפזה שוב לאחר יממה ארוכה של כאב בלתי נסבל ושוחררה ברביעי בבוקר לאחר חתימה על סירוב מפאת חוסר אבחנה וטיפול ראוי . נכון לעכשיו היא מאושפזת מאתמול בבוקר, מקבלת מורפיום ומחוברת למכשיר חשמלי אשר נותן פולסים חשמליים ומחמם לה את הרגליים. כפות הרגליים מאולחשות באצבעות מנופחות בצורה לא הגיונית עם שלפוחיות בולטות בגודל עצום וגוון רגליה סגול באצבעות ומתחת לכף הרגל . מקווה שהאינפורמציה מועילה במשהו.. ערב נעים ושוב תודה טלי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סימנים אדומיםמעיין23/05/2012
שלום רב,
אני בת 28 מטופלת קומדין משום שהיה לי לפני כ 10 שנים קריש דם ברגל עקב לקיחת גלולות ולאחר בדיקות התגלה אצלי חוסר בפרוטאין S .יש לציין שילדתי לפני 4 חודשים והייתי מטופלת בקלקסן ולפני כחודשיים חזרתי לקומדין. בשבוע האחרון החלו להיות לי סימנים אדומים ברגלים לאורך הורידים וביומיים האחרונים החל לכאוב לי סביב הסימנים הללו, כאבים שמורגשים בהליכה בלחיצה על האיזור האדום. השאלה שלי היא האם ניתן לקשר זאת לקומדין או שזה יכול לנבוע ממשהו אחר ואם כן ממה ומה עליי לעשות?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סימנים אדומים - תגובה
ד``ר יאיר גלילי23/05/2012שלום לך
ממליץ שתעברי בדיקת מומחה לכלי דם שקרוב לודאי גם ישלח אותך לדופלקס ורידי רגלים. ייתכן שמדובר בדלקת עם קרישי דם בורידים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הזרקת קצף לורידחווה20/05/2012
מה בדיוק זה נותן? איזה מין קצף זה? אפשר מידע?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הזרקת קצף לוריד - תגובה
ד``ר יאיר גלילי22/05/2012שלום
במצבים בהם ורידים בולטים יש בעיית שסתומים בווריד פנימי יותר שהוא מקור הבעיה. תופעה זו נקראת אי ספיקת ורידים. במצב זה הדם זורם הפוך. במקום ללב, לכיוון כפות הרגלים. אי ספיקת ורידים [venous insufficiency] הגורמת לורידים בולטים [דליות - varicose veins] שהן רק הענפים של הוריד הפנימי הלא תקין , בעיה זו עלולה בהמשך לגרום לנפיחות ברגלים פצעים ודימומים. במקרים אלה אחד מהטיפולים היעילים ביותר הנו סקלרוזציה מונחית אולטרהסאונד
ultrasound guided sclerotherapy] – UGS]. ניתן לטפל ביעילות רבה ובנוחות באמצעות סקלרוצזיה מונחית אולטרהסאונד וזאת אך ורק תנאי שהטיפול מבוצע בידיים של רופא מיומן ומנוסה, כיוון שלרמת הניסיון והמיומנות חשיבות עליונה בכל פעולה רפואית בכלל, ובUGS בפרט.בפעולה זו תחת הנחיית האולטרנסאונד מונחית מחט דקיקה לוריד הפנימי הלא תקין ודרכה מועבר חומר מוקצף בשם פולידוקנול הגורם לכיווץ הוריד וניטרולו באמצעות יצירת תגובה דלקתית מבוקרת. תופעות לוואי עלולות להיות כמו בכל טיפול רפואי אך רובן חולפות ולא משמעותיות ויכולות לכלול כאב מקומי, שינויי צבע חולפים, תגובת רגישות יתר-אלרגיה ולעיתים רחוקות יותר מאשר בניתוח ורידים, פקקת עמוקה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הרדמות רגליים בהליכה מאומצתיגאל05/05/2012
שלום ד"ר
זה מספר שנים אני סובל מתופעה של הרדמות הרגליים מהקרסול ומטה תוך כדי הליכה מאומצת מלווים בכאבים ובכלי דם שטחיים נפוחים ופועמים, יש לציין שהתופעות האלה מופיעות רק אחרי שלושה ארבעה קילומטרים של הליכה מהירה ומאומצת.
האם אתה חושב שבעיות אלה נובעות מכלי דם והאם ואיך ניתן לטפל בהן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הרדמות רגליים בהליכה מאומצת - תגובה
ד``ר טל סולומון08/05/2012שלום יגאל,
תופעת נימול בד"כ נובעת מבעיה עצבית
לרוב הליכה של מספר קילומטרים אינה הולכת יחד עם העיה עורקית
נפיחות ברגליים וציור כלי דם עליה יכולה להעיד על אי ספיקה ורידית.
הייתי ממליץ שתפנה לכירורג כלי דם לבדיקת הסוגייה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההרדמות רגליים בהליכה מאומצת - תגובה
ד``ר טל סולומון08/05/2012ראה תגובה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיה מסובכת?עלמה03/05/2012
שלום בת 60 סכרת 2 לא מאוזנת 4 חודשים אחרי צינתור. לחץ דם מאוזן עם תרופות. אין שומנים בדם ובדיקות הדם לתפקוד כליות טובות. יש לי פריחה בכל הגוף ובצקת בכף רגל אחת. הפריחה לא מגרדת ועל הגוף היא נחלשה ונשארו רק גבשושיות בהירות. על הרגליים הפריחה אדומה וברגל אחת גם בצקת חזקה מהקרסול וכולל כף הרגל כשבקשת כף הרגל כאבי תופת ונפיחות. רופא עור שלח אותי לביופסיה אבל זה לוקח זמן לרוץ בין מרפאות ורופאים. רופא העור בבי"ח אמר עוד לפני הביופסיה שמדובר כנראה בפריחה פפולרית או פורפוראלית. עשיתי דופלר ורידים ורק בשבוע הבא תהיה תשובה. אני נוטלת את הכדורים: גלוקופז',אלדוספירון 25, אמריל 2 מ"ג, וקטור 160, אלטרוקסין 150 מ"ג, קרדילוק, וזודיפ 10, פלוויקס. המון כדורים ..... בצקת ברגל ירדה עם תחילת נטילת אלדוספירון אבל הרגל קשה, מעט נפוחה וקשת כף הרגל כואבת כל היום. מה דעתך? יש פתרון למצב? להתייחסותך אודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעיה מסובכת? - תגובה
ד``ר יאיר גלילי04/05/2012שלום לך
בצקת בקרסול וכף הרגל אכן עלולה להיגרם בין השאר בשל אי ספיקת ורידים ועל זה נקבל תשובה בקרוב לאחר שתבצעי את בדיקת הורידים המתוכננת. אם אכן יש אי ספיקה, תודיעי לי ואנחה אותך מה ניתן לעשות. בנוסף לנ''ל, בצקת יחד עם כאב עלולה להיגרם מתהליך דלקתי במפרקים או ברקמות לכן ממליץ לפנות לבדיקת אורטופד, ואם אינו מוצא בעיה, לבדיקת רופא ראומטולוג.
באשר לפריחה ייתכן וחלק מהבעיה בכף הרגל ויתכן ולא ואם וכאשר תגיעי לראומטולוג, תמסרי לו את הנתון הזה ותוסיפי את תוצעת הביופסיה אם תבוצע עד אז.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דימום חיצוני מהאשכיםמודאגת מאוד26/04/2012
שלום, לא בטוחה ששייך לפורום הזה, אם לא אשמח לדעת לאן לפנות... לפני יומיים בעלי יצא מהמקלחת ופתאום התחיל לו דימום ממש חזק מהאשכים, יש לציין שהוא לא קיבל מכה ולא קרה לו כלום...היום קרה שוב בדיוק לאחר שסיים להתקלח התחילו דימומים מאוד חזקים ממש שפריצים ללא כל סיבה...אשמח לקבל תשובה מה עליי לעשות ומה זה יכול להיות???
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דימום חיצוני מהאשכים - תגובה
ד``ר טל סולומון26/04/2012בוקר טוב,
דימום עצמוני או לא עצמוני חייב להיבדק בחדר המיון.
האם יש לו ורידים נפוחים על שק האשכים או בתוכם?
האם נוטל מדללי דם?
האם סובל ממחלת כבד?
האם שק האשכים נפוח? בצקתי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם את/ה אלכוהוליסט/ית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)