פורום טיפולי ורידים, דליות, מחלות כלי דם - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• קפאין ומערכת הדם
    ענת
    04/01/2012

אתמול בבוקר שתיתי כמות גדולה של קפאין, עקב מחסור בשינה ופעולה שהייתה חייבת להתבצע בתנאי לחץ.

על אף שלא ישנתי הרבה לפני, היה לי קשה להרדם בלילה (עברו 15 שעות מאז השתיה!)
    כמו כן, יש לי כאבים עזים בורידים ברגליים (אני סובלת ממעט נפיחות באופן רגיל) כבר מאתמול בערב.

קראתי שלקפאין יש השפעה על מחזור הדם. האם צריכתו היא זו שיצרה את הכאבים הללו?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    קפאין ומערכת הדם

הוספת תגובה

• קפאין ומערכת הדם - תגובה

ד``ר יאיר גלילי
    04/01/2012

שלום לך
    בד''כ איני יודע על גרימת כאב בורידים ע''י צריכת קפאין מוגברת, אבל ממליץ שתעשי כמה דברים. 1. הגבהיהי את הרגלים בשכיבה מעל גבה החזה, יכול להקל עליך. גם גרב אלסטי עשויה להקל.
    2. לעיתים משחת וונורוטון יכולה להקל.
    3. ממליץ שתבקשי מרופא המשפחה שיפנו אותך לבדיקת דופלקס ורידי רגלים בשאלה של אי ספיקה. אם קיימת, כדאי ואפשר לטפל ביעילות ויחסית בנוחות בלי צורך בניתוח.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הבהרה
    שלמה א.
    24/12/2011

מצטער על שלא הייתי ברור לפעמים נדמה מה שלצד א' ברור זה אמור להיות גם לצד השני אם כן אודה לתשובה בנושא כאשר נכנסים לאתר מוטקה הכרויות לפני בחירת הפורום הנוגע בדבר יש באמצע המסך חמישה נושאים אשר משתנים כל העת לפני כשבוע כאמור היתה כתבה על השתלה בורידים ששוב איני יודע אם היא כבר ברת בצוע או בגדר ניסוי אבל כחולה לב וסכרת זה עינין אותי מאוד והייתי מעוניין ראשית לקרא על זה שוב וכן לדעת היכן המחקר עומד בתודה וחג אורים שמח שלמה

לקביעת תור
    סגירה
    הבהרה

הוספת תגובה

• הבהרה - תגובה

ד``ר טל סולומון
    25/12/2011

שלום שלמה,
    איני מכיר את הכתבה, כך שאיני יודע על מה היא ולאן להפנותך.
    מבחינת "כלי דם" ושימוש בורידים - ורידים שטחיים, בייחוד ברגליים, מהווים מקור טוב ל"צינורות טבעיים" כאשר יש צורך במעקף בגוף. גם מנחי הלב משתמשים בורידים אלו למעקפים כליליים בלב, וגם הכירורגים משתמשים למטרה דומה למעקפים בגפיים. הדבר אינו חדש, ובשמוש עשרות שנים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כתבה שהיתה בכניסה לפורומים
    שלמה א.
    23/12/2011

לפני מספר ימים היתה כתבה כאשר נכנסים לאתר הראשי פורומים לגבי השתלה בורידים שגורמת לפתיחתם היה מצויין במיוחד לחולי סכרת ולב איך אפשר לקרא שוב על הכתבה והאם הדבר כבר בר ביצוע בחולים או שיש רק נסוי בבעלי חיים בתקווה שתבינו את כוונתי בתודה מראש וחג אורים שמח שלמה

הוספת תגובה

• כתבה שהיתה בכניסה לפורומים - תגובה

ד``ר טל סולומון
    23/12/2011

אני לא ממש הבנתי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה

אורי
    28/12/2011

שלום ד"ר סלומון,
    שוב תודה על התשובה.

קיבלתי אינפורמציה חשובה ממך ואני אמשיך לאסוף גם ממקורות אחרים (כל אחד אומר משהו אחר וקשה להבין איפה בגדול האמת).

לגבי פגישה לאבחנה והתייעצות - תודה על הרצון הטוב אך אני מאמין שאפנה למרפאה בעיר מגוריי - ירושלים.

כל טוב,
    אורי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אי ספיקה ורידית - שאלה לד"ר סלומון
    אורי
    22/12/2011

שלום ד"ר סלומון,
    אני גבר בן 23, סובל מאי ספיקה ורידית חמורה בספנה הקצרה והארוכה, בשתי הרגליים. המערכת העמוקה, ע"פ בדיקת הדופלר, בסדר.
    אני מתלבט אם לעבור ניתוח, ואם כן - באיזו שיטה.
    שאלותיי:
    1. האם המטרה של כל השיטות היא אחת - להעלים את הוריד - ורק הטכניקה שונה?
    2. אם כן, האם העלמת הורידים החולים לא תעמיס יותר מדי על הורידים הבריאים ובכך תהרוס גם אותם??
    3. במה שקראתי על הטיפולים השונים ראיתי התייחסויות להיבטים של יעילות, כאב, החלמה וסיכונים, אך לא ראיתי התייחסות לעניין הסיכוי להישנות של הבעיה - כלומר איזה מהטיפולים, אם בכלל, מטפל בבעיה לצמיתות?
    4. על איזו שיטה אתה ממליץ באופן כללי, על פי הנתונים הכלליים שלי שתיארתי כאן?

תודה מראש,
    אורי

הוספת תגובה

• אי ספיקה ורידית - שאלה לד"ר סלומון - תגובה

ד``ר טל סולומון
    22/12/2011

שלום אורי,
    ורידים הם נושא מורכב מבחינה טיפולית, אנסה לענות לך בפרוט לפי שאלותיך.
    הרחבת הורידים לכשעצמם מהווה ברוב המקרים בעייה אסטתית, פגיעה באיכות החיים (כאב, נפיחות, משיכות, מלאות הרגל, עייפות הרגל, כבדות, הופעת כיבים כרוניים, זיהומים חוזרים וכד'). במקרים בהם אין פגיעה "רפואית" של הגפה, הטיפול מוגדר כטיפול "אסטתי", ולכן גם הדרישה לתוצאות הן בהתאם. במצבים חמורים היעדים אחרים (מלבד אלו שצויינו), כמו ריפוי פצעים, מניעת דימומים חוזרים, הפחתת סיכון לפגיעה במערכת הורידים העמוקה.
    בהתייחס לשאלותיך -
    1. מטרת הטיפול הוא חיסול/ניטרול המערכת השטחית - מערכת הורידים מורכבת ממערכת עמוקה עיקרית, ומערכת שטחית המתנקזת לתוך המערכת העמוקה. הניקוז של הרגליים יכול להסתפק במערכת העמוקה - עובדה לכך היא שמנתחי לב, ומנתחי כלי דם קוצרים ורידים שטחיים לצורך ניתוחי מעקפים שונים, ולמעט צלקת, אין פגיעה בניקוז הורידי של הגפה. יתרה מזאת, המערכת השטחית אינה אפקטיבית לחולה עם דליות - המערכת באי ספיקה, לא תורמת לניקוז הגפה, להפך, היא מפריעה. אז אכן, המטרה לבטל את המערכת. ישנם שתי שיטות - בניתוח - הוצאת הורידים הללו. שיטה שניה ביטול המערכת ע"י שיטות זעיר פולשניות: א. הזרקת קצף הגורמת לסתימת הורידים ולהדבקת הדפנות שלהם, ב. העברת אנרגיה טרמית שגורמת לתוצאה דומה, וכאן השמוש הוא בלייזר, קיטור, גלי רדיו. כמובן שיש עוד שיטות, אך המטרה זהה.
    2. העלמת הורידים לא תעמיס על המערכת, מפני שכפי שציינתי, המערכת לא מתפקדת כראוי, והעומס על מערכת הניקוז קשה בגלל שורידים שטחיים אלו פגומים כבר.
    3. לכל השיטות יש אחוזי השנות דומים, בסביבות 1-3 אחוזים, תלוי בסוג הטיפול, תלוי בנסיון המבצע, ועוד ממדים אחרים. לטווח ארוך מאוד אחוז ההשנות עולה. לבוא ולהתחייב לטיפול עם תוצאה של 100% לצמיתות - זה קצת יומרני, אבל התוצאות סה"כ טובות, שוב השאלה מה הציפיה ל"תוצאה".
    4. לי קשה להמליץ לך על טיפול ספציפי כל עוד לא ראיתי אותך ולא בדקתי אותך. ההמלצה שלי מבלי לראות ולבדוק אותך הייתה בהזרקת קצף - הפעולה הכי פחות כואבת, תוצאה טובה, ניתן לחזור על הפעולה במינימום סיכון. אשמח לבדוק אותך ולחוות את דעתי בצורה יותר עניינית לפי מקרה, ולא תשובה "כללית". בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה

אורי
    22/12/2011

שלום ד"ר סלומון,
    תודה על התשובה המפורטת.

לעניין הטיפולים - אכן שמעתי שהזרקה היא השיטה הפחות כואבת, אך גם שמעתי שלפעמים הורידים מתנפחים עוד יותר בעקבות ההזרקה ומתקשחים, ואז הכאב/חוסר הנוחות כתוצאה מזה גדול יחסית, יותר מאשר בטיפולים באמצעות אנרגיה טרמית.
    זאת ועוד - הבנתי שזו נחשבת שיטה פחות יעילה ואחוזי ההישנות בה גבוהים יותר, וכן שהיא כרוך במספר טיפולים.
    אני מבין שבטיפול בענפים/דליות היא יעילה יחסית להוצאה במחט/גלי רדיו, אבל ממה שהתרשמתי עד כה (קריאה באינטרנט בעיקר) הטיפול הטוב ביותר (והיקר ביותר) הוא גלי רדיו.

אבל מה שהכי חשוב לי לדעת הוא באמת לאיזה טיפול יש הסבירות הגבוהה ביותר לתת לי שקט מהנושא הזה לכמה שיותר זמן.
    אתה דיברת על אחוזים בודדים שעולים עם השנים, אבל אני שמעתי על הסטריפינג, למשל, ששם הסיכוי שזה יתפתח שוב תוך כמה שנים עומד על 50%.

שוב תודה,
    אורי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה - תגובה

ד``ר טל סולומון
    23/12/2011

שלום אורי.
    אנרגיה טרמית גורמת לא פעם לכוויה סביבתית שהיא כואבת.
    בהזרקות חשוב לשים גרב אלסטית מהטיפול ולמשך כ 48-72 שעות, ואז הוריד מרוקן מתוכנו ולא תקשה וכואב.
    ההשנות הכי נמוכה היא ככל הנראה מניתוח (אם נעשה הייטב), אך התוצאה הקוסמטית לעיתים לא מוצדקת (כ 10-20 חתכים ברגליים).
    שיעור ההשנות לא ברור לגמרי, ממאמרים שונים ע"י גופים שונים (לרוב פרטיים!!!) מדובר בבין 1-5% לבין 20-50% במאמרים שונים, אך קשה לדעת עקב הבעייתיות במעקב אחר חולים אלו לטווח ארוך.
    כפי שאמרתי, לאחר בדיקתך אשמח לתת לך את חוות דעתי והמספרים הנרשמים כאן יכולים לבלבל בהבנה לא נכונה שלהם.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ידיים נרדמות
    עודד
    20/12/2011

אני סובל מזה שנים (לראשונה הורגש בצבא) מהירדמות של הידיים תוך כדי סחיבת משא על הכתפיים. בצבא - אלונקה, כיום - ילדים על הכתפיים.
    שאלתי למי אני פונה לטיפול. אורטופד מומחה ל...? נוירולוג (אולי לחץ על עצב) או כירופרקט.

לקביעת תור
    סגירה
    ידיים נרדמות

הוספת תגובה

• ידיים נרדמות - תגובה

ד``ר טל סולומון
    20/12/2011

שלום עודד,
    הרדמות היד הנה תופעה נוירולוגית. בעקרון עליך להיבדק ע"י נוירולוג, אך בחלק מהמקרים ישנה מעורבות של כלי דם (ורידים/עורקים), ואז ההמלצה להבדק גם ע"י כירורג כלי דם.
    הטיפול במרב המקרים (לאחר אבחון נכון) הנה פיזיוטרפיה, במיעוט המקרים הטיפול הוא כירורגי - ואז הטיפול הוא במרב המקרים של כירורג כלי דם - שחרור הלחץ על העצב, הסמוך לכלי הדם בצוואר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פצע סגול נפוח וכואב באזור החגורה
    דן
    17/12/2011

שלום, זה לא פעם ראשונה שזה קורה לי.
    באזור החגורה (איפה שהגומייה של התחתון) הופיע לי מן פצע קטן וסגלגל, הפצע רך מאוד, כשנוגעים בזה זה כואב מאוד, עכשיו.. דבר כזה כבר קרה לי כמה פעמים, נתתי לזה זמן ובסוף זה התנפח והתנפח ובסוף "התפוצץ" איכשהו, היה הרבה דם והכאב חלף.

עכשיו זה שוב קורה לי, רק שהפעם הפצע גדול מתמיד, עוד לא התפוצץ והכי גרוע, מרוב כאבים על כל נגיעה קטנה בפצע אני לא יכול לזוז, כואב לי מאוד כאשר אני יושב או קם, או כאשר אני שם תחתון ומכנס או בכלל כשאני רק נוגע בזה.
    זה רך, צבע סגול-אדום והייתי רוצה לדעת כמה דברים:
    1- מה זה
    2- ממה דבר כזה נגרם (למרות שאני די בטוח שזה בגלל התחתון שלוחץ)
    3- איך מטפלים בדבר כזה
    4- הכי חשוב, איך למנוע דבר כזה בעתיד, גם אחרי טיפול..

* ואני חושב שכששאלתי את אח שלי מה זה, הוא אמר שזה משהו שעובר במשפחה?
    (גם לו ולדודים שלי יש את זה לטענתו)

תודה

הוספת תגובה

• פצע סגול נפוח וכואב באזור החגורה - תגובה

ד``ר טל סולומון
    22/12/2011

שלום דן,
    קשה לי להתייחס לנגע מבלי לראות אותו.
    אם תוכל להעלות תמונה זה יעזור.
    ייתכן שיש לך איזו רגישות ללחץ או לחומר ממנו עשוי התחתון, ייתכן אף לאבקת הכביסה. לפני ברור בכיוון מסויים, יש להתרשם מהנגע עצמו

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לאחר לידה
    מיכל
    16/12/2011

ד"ר שלום רב,
    אני בת 40 מס' ימים לאחר לידה (הריון שלישי),בהריון זה סבלתי מהמון ורידים/דליות ברגליים בעיקר ירך אחורית ,ישבן ושוקיים אחוריות. השתדלתי ללכת עם גרבי לחץ אלסטיות להריון אשר הקלו בעיקר על הרגשת הכובד ברגליים.
    ביום השני לאחר הלידה התלוננתי עוד בבית החולים על כאב בקפל מאחורי הברך אשר לווה בנפיחות מקומית. הנפיחות הפריעה לי להתהלך כראוי (כאב נסבל).
    נשלחתי עוד בב"ח לUS כלי דם:
    בוצע דופלקס ורידי רגליים:ללא עדות ל DVT ,הודגם טרומבוס מלא בקולטרל אחורי בברך בלבד.
    אציין כי במהלך הבדיקה נבדקו הורידים בחלק הקדמי של הרגליים בלבד מהמפשעה ומטה +החלק האחורי של הברך -מקום הכאב.(לא נבדקו הורידים האחוריים).
    שוחררתי לביתי תוך הוראה לחזור לגרוב את הגרביים+טיפול באיבופן 400 מ"ג שלוש פעמים ביום למשך שבוע.במקרה של החמרה ברגל,הופעת אודם או קוצר נשימה יש לפנות למיון.

היום ,(חזרתי אתמול מבית החולים) שמתי לב להחמרה : המקום קיבל אדמומיות ובנוסף,ברגל השניה (במקום שלא כאב לפני כן)בחלק מוריד בולט בירך האחורית, הופיעה נפיחות ואדממומיות (האזורים האדומים מעט נוקשים בנגיעה).
    מלבד אדמומיות וכאב מקומי-אני לא סובלת מקוצר נשימה ואין לי חום.
    הבנתי מקריאה בלבד כי יתכן ומדובר בדלקת בוריד.כיצד מטפלים? האם הדלקת חולפת מעצמה (במידה ואכן מדובר בדלקת), למה נועד האיבופן? מה לעשות???
    בהלך ההריון ביקרתי אצל מומחה כלי דם אשר נתן כאמור המרשם לגרביים ואמר לחזור 3 חודשים לאחר הלידה. מה עושים כרגע???
    תודה רבה על ההקשבה
    מיכל

לקביעת תור
    סגירה
    לאחר לידה

הוספת תגובה

• לאחר לידה - תגובה

ד``ר יאיר גלילי
    18/12/2011

שלום לך
    לפי תאורך אכן קרוב לודאי מדובר בדלקת בורידים השטחיים בשתי הרגלים. הטיפול המקובל הוא קומפרסים חמים 3 פעמים ביום. אם לא עוזר, למרוח משחת וולטרן פעמיים ביום לא יותר מ21 יום רצוף. ואם לא עוזר ניתן לקחת כדורי אדביל פעמיים ביום אך לא יותר מ5 ימים רצוף.
    לאחר 3 ח' מהלידה ממליץ להיבדק בשאלה של אפשרות טיפול בורידים.
    במצבים בהם ורידים בולטים יש בעיית שסתומים בווריד פנימי יותר שהוא מקור הבעיה. תופעה זו נקראת אי ספיקת ורידים. במצב זה הדם זורם הפוך. במקום ללב, לכיוון כפות הרגלים. אי ספיקת ורידים [venous insufficiency] הגורמת לורידים בולטים [דליות - varicose veins] שהן רק הענפים של הוריד הפנימי הלא תקין , בעיה זו עלולה בהמשך לגרום לנפיחות ברגלים פצעים ודימומים. במקרים אלה הטיפול המומלץ והיעיל ביותר בעל נוחות מרבית ומינימום תופעות לוואי הנו סקלרוזציה מונחית אולטרהסאונד
    ultrasound guided sclerotherapy] – UGS]. ניתן לטפל ביעילות רבה ובנוחות באמצעות סקלרוצזיה מונחית אולטרהסאונד וזאת אך ורק תנאי שהטיפול מבוצע בידיים של רופא מיומן ומנוסה, כיוון שלרמת הניסיון והמיומנות חשיבות עליונה בכל פעולה רפואית בכלל, ובUGS בפרט.בפעולה זו תחת הנחיית האולטרנסאונד מונחית מחט דקיקה לוריד הפנימי הלא תקין ודרכה מועבר חומר מוקצף הגורם לכיווץ הוריד וניטרולו. תופעות לוואי עלולות להיות כמו בכל טיפול רפואי אך רובן חולפות ולא משמעותיות ויכולות לכלול כאב מקומי, שינויי צבע חולפים, תגובת רגישות יתר-אלרגיה ולעיתים רחוקות יותר מאשר בניתוח ורידים, פקקת עמוקה.
    לגבי שאר הטיפולים הפחות יעילים, טיפול בגלי רדיו RF [שזה בעצם כבל חשמלי המוחדר לוריד ו'מרתיח את הדם' וגורם לכוויות פנימיות בוריד], ובלייזר שעובד בעקרון דומה אך על קרינת לייזר, וכן טיפול בקיטור מסוגלים לרוב רק לפתור רק חלק מהבעיה כיון שמשתמשים בצנתר שמוחדר רק לווריד אחד, ורק בחלק מהמטופלים אצלם הבעיה מצומצמת לווריד אחד בתנאי שאינו מפותל או חסום חלקית, דבר שאינו מאפשר טיפולים חוזרים בשיטות אלה.. בגמר הטיפול בלייזר לרוב נדרשות פעולות נוספות כגון ניתוחים מקומיים או הזרקות. ניתוח ורידים לרוב נכשל והבעיה חוזרת לרוב בחומרה גדולה יותר. והגרב האלסטית אינה נוחה ואינה פותרת את הבעיה.

מצב הריון בו הרחם לוחץ על הורידים באגן ומפריע לניקוז מהרגלים וכן הורמוני ההריון, מחמירים את מצב הורידים. ממליץ בשלב זה על גרבים אלסטיים והגבהת הרגלים בשכיבה מעל גבה החזה וכפי שציינתי, ופני אלי שוב 3 ח' לאחר הלידה. אז ניתן לבדוק ואף לטפל.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טיפול בקצץ
    שרית
    11/12/2011

כמה זמן לאחר הזרקת קצף יש כאבים במקום המטופל?

לקביעת תור
    סגירה
    טיפול בקצץ

הוספת תגובה

• טיפול בקצץ - תגובה

ד``ר יאיר גלילי
    11/12/2011

מאד שונה ממקרה למקרה ותלוי במקום ההזרקה, נפח וריכוז החומר המוזרק. יש שלא מרגישים כלל כאב, יש שמרגישים מיד אח''כ , יש כאלה ששבועיים אח''כ מופיע כאב זמני

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ורידים באגן
    אסתריקה
    07/12/2011

אני בהריון שבוע 25, ושמתי לב שיצאו לי ורידים ממש בולטים ומכוערים באגן, מה עושים?

לקביעת תור
    סגירה
    ורידים באגן

הוספת תגובה

• ורידים באגן - תגובה

ד``ר יאיר גלילי
    07/12/2011

שלום לך
    בזמן ההריון יש לחץ של הרחם על ורידי האגן וגם הורמוני ההריון גורמים להרחבה בורידים. רוב הורידים משתפרים ולעיתים גם נעלמים 3 ח' לאחר הלידה ולא מומלץ לבצע כל טיפול בהם בזמן ההריון.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ורידים בולטים מתחת לעיניים
    הגר
    30/11/2011

שלום, האם קיים היום טיפול לוורידים בולטים מתחת לעיניים?
    במידה וכן אשמח לשמוע על אופן ומשך זמן הטיפול ותופעות הלוואי.
    תודה רבה

הוספת תגובה

• ורידים בולטים מתחת לעיניים - תגובה

ד``ר יאיר גלילי
    02/12/2011

שלום לך
    כיום ניתן לטפל בהם בניתוחים אותם מבצעים רופאי עינים המתמחים בניתוחים באזור זה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שפתיים כחולות ושטפי דם ברגליים
    אלמוג
    26/11/2011

לאחרונה השפתיים שלי תמיד הופכות לכחולות, גם כשלא ממש קר לי. אני יודעת שבדר"כ השפתיים הופכות להיות כחולות כשקר, אבל זה אף פעם לא קרה לי, ונחפשתי לטמפרטורות יותר קרות מכאן בישראל.
    גם לאחורנה גיליתי משהו כמו 4 שטפי דם ברגל, כחולים כאלו, אבל הם לא מכאיבים. אין לי מושג מאיפה צצו וזה מאוד מלחיץ.
    האם יש לכם מושג ממה זה נובע? או שכדי ישר ללכת לבדיקת דם?

הוספת תגובה

• שפתיים כחולות ושטפי דם ברגליים - תגובה

ד``ר טל סולומון
    30/11/2011

שלום אלמוג,
    צבע כחול של השפתיים הוא אכן ביטוי לקור.
    קשה קצת להעריך את הכחלון , כולל שטפי הדם ברגליים.
    ממליץ לפנות לרופא המטפל שיתרשם מהתופעה ויברר את התופעה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• צמרמורות בכל הגוף מזה זמן
    דני
    23/11/2011

שלום רב.

לפני מספר חודשים - בערך בראש השנה התחלתי לסבול מצמרמורות כרוניות בכל הגוף.

סמוך לזמן הזה הייתי סבור כי הדבר נובע מצינון ותופעת התקררות כללית ממנה סבלתי באותם ימים. אם כי תסמיני הצינון חלפו והצמרמורות נשארו. מאז ועד היום אני עדיין סובל מצמרמורות כאשר הדבר הולך ומחריף.

אם לפני מס' שבועות סבלתי מהן רק כאשר רצתי או עסקתי בפעילות מאומצת, ולפני מס' ימים רק כאשר הלכתי בחוץ במזג אוויר קר (לא קפוא אלא קר- בגדר הנורמה), אלא שכעת אני סובל מצמרמורות כמעט בכל תנועה שאני עושה - גם כאשר אני נמצא בבית ובזמן שאני לא חש בקור או באיזשהו גורם אחר של חוסר נוחות.

אני אוכל לעשות בדיקות דם רק בשבוע הבא. עד אז אני מאוד מודאג. מה יכולה להיות הסיבה לכך.

בברכה.

דני

לקביעת תור
    סגירה
    צמרמורות בכל הגוף מזה זמן

הוספת תגובה

• צמרמורות בכל הגוף מזה זמן - תגובה

ד``ר טל סולומון
    23/11/2011

ערב טוב דני,
    קור וצמרמורת הן לרוב סימן של תהליך זיהומי פעיל בגוף.
    אין בד"כ קשר ישיר לבעיית כלי דם.
    יש לבדוק אובייקטיבית את טמ"פ הגוף ע"י מד חום, ואם צמרמורות נמשכות, הייתי פונה אפילו לחדר מיון.
    תחושות קור או טמ"פ גוף נמוכה יכולה לנבוע מתהליך מטבולי איטי לדוגמא אי ספיקת בלוטת התריס או יותרת הכליה.
    מכיוון שזה לא העיסוק שלי ( כלי דם), הייתי פונה בהקדם לרוםא המטפל, ואם קיימת בעיה, תמיד ניתן לפנות לחדר המיון להערכה וטיפול ראשוני.
    בריאות שלמה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שטף דם בחלק העליון של האף
    ד``ר טל סולומון
    22/11/2011

היום עשו לי סוג של שטף דם בחלק העליון של האף, בין העיניים. איזשהו ילד צבט אותי מן צביטות קטנות כאלה באותו איזור מס' פעמים ואז פתאום הופיע לי סימן בצבע אדום-סגול... הסימן דיי גדול והוא ממש נראה לעין. אני מבקשת לדעת תוך כמה זמן זה יעבור.

לקביעת תור
    סגירה
    שטף דם בחלק העליון של האף

הוספת תגובה

• שטף דם בפנים - תגובה

ד``ר טל סולומון
    22/11/2011

שלום,
    כדאי אפילו מילדים למנוע משחקי צביטות באזורי הפנים!
    אני מעריך שתוך מספר ימים, למעט אם יש לך בעיית קרישה או שאת נוטלת מדללי דם למיניהם. כמו כן, במידה והצביטות פגעו בשלמות העור יש סיכוי להתפתחות זיהום, על כן יש לשים לב אם מלבד השטף דם, לא התפתחה שם גם דלקת מקומית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אורטה בטנית בצילום רנטגן
    בן יעקב
    15/11/2011

אני בן 67. בבדיקת רנטגן חדשה של ע. שדרה נרשם : אורטה בטנית מסוידת ומפותלת עם חשד לאורטה מורחבת באזור המתניים, לקורלציה עם US . בבדיקת US בטן למטרה אחרת משנת 08 נרשם : אורטה בקטר 2.2 ס"מ מסוידת ומפותלת. שאלתי: 1) האם הבדיקה הנדרשת כעת הינה אולטרה סאונד רגילה או דופלר 2) מדוע לא נרשם בצילום הרנטגן קטר האורטה המשוער?

לקביעת תור
    סגירה
    אורטה בטנית בצילום רנטגן

הוספת תגובה

• אורטה בטנית בצילום רנטגן - תגובה

ד``ר טל סולומון
    16/11/2011

שלום. יש מספר שאלות חשובות, מדוע אתה חוזר על צילומי עמוד שדרה?
    בשנת 2008, קוטר הארורה הבטנית היה תקין, והסתיידות או פיתוליות לכשעצמה אינה בעייתית. אבל אם בסוג מסויים של הדמיה הועלה חשד להרחבה של הארורה, אכן יש צורך באולטראסאונד דופלקס לאמוד את גודלו. הבעיה עם אאורטה מורחבת היא הסיכון לקרע שלו, והסיכון לכך נמצא ביחס ישר לקוטרו. ללא קשר, כאבי גב לא מוסברים עם הרחבה כלשהי של האאורטה מצריכים לפחות פעם אחת הדמיית ct ללא חומר ניגודי. באולטראסאונד הוא אמצעי מצויין למעקב, ולפי הגודל היום ניתן לקבוע את תדירות הבדיקות . צילום עמוד שדקה מבצע סופרפוזיציה של מבנים בחלל הבטן, ואינו כלי למדידה, מה גם שהוא נעשה להסתכלות על איברים אחרים, והוא רק נותן מושג לגבי פיתוליות או הסתיידות כלי דם, אך לא לקוטר מדוייק, לכך משתמשים באולטראסאונד או CT. לסיכום- הייתי מבצע דופלקס אאורטה חדש וניגש לכירורג כלי דם שיתווה המשך מעקב אחריך

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כפות ידיים אדומות
    דנה
    11/11/2011

שלום רב, אני בת 26, ספורטאית, בריאה. כפות הידיים שלי אדומות (התופעה התחילה לפני 3 שנים). לפעמים הן נורא אדומות. ישנם מצבים שהן בצבע הנורמלי, אך גם אז לרוב הן עם גוון ורודמה עליי לעשות?.
    האם צריך הפניה כדי לבצע בדיקת פוטופלטיסמוגרפיה בטמפרטורת החדר ,במי קרח ולאחר חימום?
    שבת שלום!

לקביעת תור
    סגירה
    כפות ידיים אדומות

הוספת תגובה

• כפות ידיים אדומות - תגובה

ד``ר טל סולומון
    11/11/2011

שלום דנה.
    ידיים אדומות וורודות, הן לרוב כי ישנה אספקת דם טובה ליד.
    אם היא לא מכחילה כואבת או שיש שינויים נוירולוגיים, אין טעם לחפש את טיב אספקת הדם (כמו שציינת פוטופלטיסמוגרפיה).
    ללא קשר, הרחבת כלי הדם שיכולה לגרום למצבים מסוג זה, יכולה להיבדק ע"י ראומטולוג.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כפות ידיים אדומות

דנה
    11/11/2011

תודה רבה על התשובה המהירה!
    חשוב לי לציין שידיי אדומות בד"כ, בלי שום קשר לפעילות ספורט.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כפות ידיים אדומות - תגובה

ד``ר טל סולומון
    11/11/2011

אם את מודאגת,
    אני משוכנע שרופא המשפחה יוכל לודא באם האדמומיות חריגה או רגילה, ובאם חריגה תופני לברור בתחום ההתמחות המתאים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה