פורום טיפולי ורידים, דליות, מחלות כלי דם - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• רגישות לקור ולחום בכפות הידיים
    איילת
    10/03/2012

לפני כחודש החלו כאבים כתוצאה מקור בכפות ידיים שהתגברו עד שלא איפשרו לבצע פעולות בסיסיות כמו החזקת עצמים או פתיחת דלת, שמרתי על חום הידיים עם כפפות אפילו בבית. כשחם כפות הידיים - הורידים בידיים נפוחים והידיים כבדות. רופאת המשפחה הפנתה לראומטולוג, יש לציין כי אני בריאה בדר"כ ללא עבר משפחתי של תופעות דומות. אודה להתייחסותכם לנ"ל.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• רגישות לקור ולחום בכפות הידיים - תגובה

ד``ר טל סולומון
    10/03/2012

שלום איילת.
    איני יודע בת כמה את, וכדי לאבחן יש צורך לבדוק אותך.
    לפי התיאור שלך, ולפי זה שרופאת המשפחה שלחה אותך לראומטולוג, ככל הנראה את סובלת ממחלה בשם תסמונת רנו Raynaud's Syndrome שהיא מחלה מערכתית, שבחלקה באה לידי ביטוי ב"רגישות" לקור - כלי הדם הקטנים מתכווצים ביתר יחסית לאדם רגיל, וגורמת לשינויי צבע, כאב וקושי בהנעת מפרקים. התופעה לרוב מערבת גם בהונות ברגליים. אבל ייתכן כי מדובר בתופעה אחרת, ולכן אבחון אצל ראומטולוג הכרחית.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ורידים בולטים ברגליים
    חופית
    01/03/2012

שלום..אני בת 20 וכבר יש לי ורידים בולטים בשני הרגלים מאחורי הברך והם כואבים אחרי עמידה ממושכת
    האם יש לזה פתרון לכאב ? הבנתי שיש זריקות ולייזר..האם שווה לעשות לפני לידות כי אמרו לי שזה חוזר ואם לא אך מטפלים
    לתשובתך אודה

לקביעת תור
    סגירה
    ורידים בולטים ברגליים

הוספת תגובה

• ורידים בולטים ברגליים - תגובה

ד``ר יאיר גלילי
    02/03/2012

שלום לך.
    כדאי לטפל בבעיה לפני הלידות כי כל הריון מחמיר בד''כ את הבעיה ועלול לגרום לסיבוכים. ברוב המקרים הטיפול פותר את הבעיה. לעיתים לא קרובות עלולים להופיע ורידים נוספים אך אם זה קורה, ההיקף והנירחבות קטנים יותר ודורשים טיפול מצומצם יותר.
    במצבים בהם ורידים בולטים יש בעיית שסתומים בווריד פנימי יותר שהוא מקור הבעיה. תופעה זו נקראת אי ספיקת ורידים. במצב זה הדם זורם הפוך. במקום ללב, לכיוון כפות הרגלים. אי ספיקת ורידים [venous insufficiency] הגורמת לורידים בולטים [דליות - varicose veins] שהן רק הענפים של הוריד הפנימי הלא תקין , בעיה זו עלולה בהמשך לגרום לנפיחות ברגלים פצעים ודימומים. במקרים אלה הטיפול המומלץ והיעיל ביותר בעל נוחות מרבית ומינימום תופעות לוואי הנו סקלרוזציה מונחית אולטרהסאונד
    ultrasound guided sclerotherapy] – UGS]. ניתן לטפל ביעילות רבה ובנוחות באמצעות סקלרוצזיה מונחית אולטרהסאונד וזאת אך ורק תנאי שהטיפול מבוצע בידיים של רופא מיומן ומנוסה, כיוון שלרמת הניסיון והמיומנות חשיבות עליונה בכל פעולה רפואית בכלל, ובUGS בפרט.בפעולה זו תחת הנחיית האולטרנסאונד מונחית מחט דקיקה לוריד הפנימי הלא תקין ודרכה מועבר חומר מוקצף הגורם לכיווץ הוריד וניטרולו. תופעות לוואי עלולות להיות כמו בכל טיפול רפואי אך רובן חולפות ולא משמעותיות ויכולות לכלול כאב מקומי, שינויי צבע חולפים, תגובת רגישות יתר-אלרגיה ולעיתים רחוקות יותר מאשר בניתוח ורידים, פקקת עמוקה.
    לגבי שאר הטיפולים הפחות יעילים, טיפול בגלי רדיו [שזה בעצם כבל חשמלי המוחדר לוריד ו'מרתיח את הדם' וגורם לכוויות פנימיות בוריד, ובלייזר שעובד בעקרון דומה אך על קרינת לייזר, מסוגל לרוב רק לפתור רק חלק מהבעיה ורק בחלק מהמטופלים אצלם הבעיה מצומצמת לווריד אחד בתנאי שאינו מפותל או חסום חלקית, דבר שאינו מאפשר טיפול בלייזר. בגמר הטיפול בלייזר לרוב נדרשות פעולות נוספות כגון ניתוחים מקומיים או הזרקות. ניתוח ורידים לרוב נכשל והבעיה חוזרת לרוב בחומרה גדולה יותר. והגרב האלסטית אינה נוחה ואינה פותרת את הבעיה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קריש דם ברגל בהריון
    ליאת
    24/02/2012

שלום,
    אני בהריון בשבוע 32, בתחילת ההריון התגלה אצלי קריש דם ברגל שמאל באזור המפשעה.
    מאז אני מטופלת בקלקסן 60 ביום+גרב אלסטית. שאלותי:
    האם בזמן הלידה יכול הקריש להינתק?(בגלל המאמץ)
    האם עדיף ניתוח קיסרי?

לקביעת תור
    סגירה
    קריש דם ברגל בהריון

הוספת תגובה

• קריש דם ברגל בהריון - תגובה

ד``ר יאיר גלילי
    26/02/2012

שלום לך
    השאלה היא האם מדובר בקריש דם במערכת הורידית השטחית שאז הסכנה שיינתק פחותה, או בוריד הראשי העמוק שאז יש סיכון גדול יותר לניתוק תסחיף. בכל מקרה, כעבור מס' שבועות הקריש מתייצב והסיכון לתסחיף פוחת במידה ניכרת. גם הקלקסן שהינו תרופה נוגדת קרישה מוריד את הסיכון לתסחיף.
    כך שנראה שלפי תיאורך, הסיכון נמוך להינתקות קריש בזמן הלידה. באשר לצורך בניתוח קיסרי, איני מכיר התוויה של קריש דם בוריד לניתוח קיסרי, אבל כדאי בכל מקרה שתתייעצי על כך עם רופא הנשים שלך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בצקות באצבעות יד ימין ונימול היד
    מירי
    21/02/2012

לפני מספר ימים הופיעה לי נפיחות באמה מלווה באדמומיות לאחר מכן בהדרגה קרה הדבר בשאר האצבעות חוץ מהאגודל. נוצרו מעין בצקות ואני מרגישה תחושה שהיד נרדמת או שמישהו מותח לי שריר. בלילה הבצקות מגרדות. בדיקת דם שעשיתי לא מצאה דבר. מה זה יכול להיות? ולאיזה רופא עליי לפנות?

הוספת תגובה

• בצקות באצבעות יד ימין ונימול היד - תגובה

ד``ר טל סולומון
    21/02/2012

שלום, עלייך להגיע לרופא המטפל לודא כי אין מדובר בדלקת/זיהום באזור האמה, או אם אין חסימה ורידית באזור יותר קריבני לאורך היד

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תוצאות מפחידות
    שרית
    20/02/2012

שלום רב
    אני בת 52
    עברתי בדיקת סי טי בצוור ומתברר שיש ממצאים.
    מה זה fibro muscular dysplasia?
    תודה מראש
    שרית

לקביעת תור
    סגירה
    תוצאות מפחידות

הוספת תגובה

• תוצאות מפחידות - תגובה

ד``ר יאיר גלילי
    21/02/2012

שלום
    המשמעות היא שמדובר בהיצרות של דופן של עורק, לרוב מדובר בעורק הכליה או עורק הקרוטיד בצואר המוביל דם למוח. במידה ומדובר בהיצרות משמעותית, מומחה לכלי דם ישקול ביצוע הרחבה עם בלון תחת צינתור.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ורידים שהופיעו בהריון
    בני
    20/02/2012

ייעלמו אחריו?

לקביעת תור
    סגירה
    ורידים שהופיעו בהריון

הוספת תגובה

• ורידים שהופיעו בהריון - תגובה

ד``ר יאיר גלילי
    21/02/2012

שלום לך
    בזמן הריון ישנם שני גורמים להופעת ורידים בולטים – דליות באזור הנרתיק והרגל. האחד, לחץ הרחם על ורידי האגן, דבר שגורם להפרעה בזרימת הדם בורידים מהאגן וגם מהרגלים וכתוצאה מכך הורידים מתחילים להתרחב ולבלוט, וגורם שני הוא רמת ההורמונים הגבוהה ממקור השיליה שגם גורמים להרחבת כלי הדם . לאחר הלידה באופן הדרגתי לרוב המצב חוזר לקדמותו.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קריש דם ברגל
    יעקב
    12/02/2012

חזרתי מטיסה מאוד ארוכה ,והתגלה אצלי קריש דם ברגל ימין ,מטופל בקומדין,שאלתי מתחלקת כמו בצה"ל ל 3 חלקים , האם הרגל תשוב לאתנה ומצבה הטבעי ,ברגע זה נפוחה עד מתי עלי לקחת קומדין ?? וכמה זמן ? מה סיכון הטמון בטיסה נוספת וארוכה ? וכיצד ממומלץ לנהוג בטיסה כגון זו, תודה

לקביעת תור
    סגירה
    קריש דם ברגל

הוספת תגובה

• קריש דם ברגל - תגובה

ד``ר טל סולומון
    12/02/2012

שלום יעקב.
    לפי התיאור שלך אתה סובל מ DVT - פקקת מערכת ורידים עמוקים - Deep Vein Thrombosis.

הבעיה הנ"ל חובקת שתי בעיות עיקריות - הראשונה החריפה, ומסכנת החיים - הקריש דם במערכת הורידים העמוקה יכולה "לגדול" ולהינתק מדופן הוריד , להסחף בזרם הדם, אל הלב ומשם לריאות, ולסתום את עורקי הריאה - תסחיף ריאתי, ובמקרים מסויימים לגרום למוות. הטיפול הוא בקומדין שהוא מדלל דם, ותפקידו למנוע את גדילת קריש הדם. הגוף, באופן עצמוני, עם הזמן ממיס בעצמו את קריש הדם, ומחזיר את הזרימה במידה זו או אחרת בוריד.
    הבעיה השניה היא הבעיה הכרונית. זרימת הדם בורידים נעשית באופן רגיל בסחיטת שרירים את הורידים, ובעזרת מסתמים חד כיווניים בורידים, הדם זורם ללב באיטיות (בניגוד לזרימה הפועמת בלחץ במערכת העורקית). כאשר נוצר פקק בורידים, נוצר לחץ בורידים והם מתנפחים, והמון דם ונוזלים נאגרים ברגל. עם הזמן, הגוף (כאמור) ממיס את קריש הדם באופן מלא או חלקי, אך לא פעם הוריד לא חוזר למצבו הראשוני - הוא רחב יותר, פחות גמיש, מצולק ועל דופנו שאריות קרישי דם - וריד זה אינו פועל בצורה יעילה וגורם להמשכות בצקות ברגליים, שינויי צבע, וגם מוקד להיווצרות פקקת ורידים עמוקים חוזרת. הטיפול למצב הנ"ל לא פשוט, גם לא מניעתית, אך מומלץ להיות ככל הנתן עם רגל מורמת מעל גובה הלב, ובעת הליכה להשתמש בגרב אלסטית או תחבושת אלסטית עד למפשעה.
    לטווח הארוך, כל רגל מתנהגת אחרת, ובהתאם למצב הרגל, ברור גורם ה DVT, והדמיית הזרימה בורידים תקבע את משך הצורך בטיפול בקומדין. לעתיד, באם הקומין יופסק, אני ממליץ בטיסות ארוכות לקבל זריקת קלקסן ולהשתמש בגרב אלסטית.
    הטיפול הוא ע"י רופא מטפל והמטולוג, והוא יחליט את זמן הטיפול בקומדין.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קריש דם ברגל - תגובה

ד``ר יאיר גלילי
    12/02/2012

שלום
    בנוסף להמלצותיו של דר' סלומון אני ממליץ שתעבור בדיקת דם לקרישיות יתר - טרומבופיליה. הממצאים בבדיקה זו ייתנו עוד כלי לשיקול לצורך קביעת זמן נטילת הקומדין.
    כמו כן, הפגיעה הכרונית בשסתומים אינה מתרחשת בכל הנפגעים מפקקת אלה בחצי עד שני שליש מהמקרים ואם זה קורה, אז אכן יש המלצה לגרב אלסטי, אבל לרוב עד גבה הברך זה מספק.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נימים ברגליים
    הגר
    05/02/2012

שלום לפני כחודש שמתי בין רגליי את הבקבוק גומי שממלאים לתוכו מים חמים על מנת לחמם את גופי. העניין הזה נמשך מס' ימים,כך הלכתי לישון עם הבקבוק בין רגליי ושמתי לב לפני כשבועיים שכל הנימים\ורידים בצורת עכביש מאוד בולטים!!!!
    כבר שבועיים שאני יותר לא ישנה עם זה וזה לא עובר. מה עושים?
    איזה רופא עלי לבקר?
    אשמח לתשובה בהקדם74

לקביעת תור
    סגירה
    נימים ברגליים

הוספת תגובה

• נימים ברגליים - תגובה

ד``ר יאיר גלילי
    12/02/2012

שלום לך
    ניתן לטפל בהזרקות של חומר מטרש או בטיפולי לייזר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ציסטות בשק האכים
    יהודה
    30/01/2012

יש לי מזה כמה שנים 20-30 ציסטות על שקי האשכים. נשלל גידול. הוצע לי בזמנו לעזוב את זה ולא לטפל. הדבר מציק, לעיתים מדמם, לא אסטתי...
    הם יש טיפול להסרה?

לקביעת תור
    סגירה
    ציסטות בשק האכים

הוספת תגובה

• ציסטות בשק האכים - תגובה

ד``ר טל סולומון
    30/01/2012

שלום יהודה,
    מה גילך? האם הציסטות מצוייות בתוך השק או על העור? האם נבדקת ע״י אורולוג? האם יש גם כיבים על איבר המין? מחלות נוספות?
    קשה לי לחוות את דעתי, אולי אפשר לייעץ לפי תשובותיך. אבל ככל הנראה תצטרך בדיקת אורולוג לפני בדיקה אחרת

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בן 51. הציסטות על עור השקים בלבד.

יהודה
    30/01/2012

ניבדקתי ונאמר להשאיר ולא להיסתבך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בן 51. הציסטות על עור השקים בלבד. - תגובה

ד``ר טל סולומון
    30/01/2012

אם כך - עלייך להיבדק ע"י רופא עור

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלות אחרי שושנה
    מיכל
    29/01/2012

בס"ד
    לכבוד ד"ר גלילי וד"ר סולומון הנכבדים,
    אני בת 49 ולאחרונה עברתי שושנה ברגל. זאת רגל שכבר עברה שושנות בשנים עברו, והיא תמיד קצת נפוחה. ב"ה השתמשתי הרבה בפולידין, כל פעם שהיה לי פצע פתוח, והשושנות לא חזרו הרבה זמן. אבל, כאמור בזמן האחרון, כן קבלתי שושנה.
    אני עכשיו כשבוע וחצי אחרי השושנה, ורציתי לשאול, האם כבר עכשיו אני יכולה ללבוש גרביים רפואיים, או לחכות קצת עד שהעור לגמרי מתרפא, וכן לגבי מכשיר הלימפה פרס, האם כבר עכשיו אפשר להתחיל להשתמש בו, ובאיזה לחץ מומלץ להשתמש בו.
    השגתי את המכשיר, מארגון שמשאיל עזרים רפואיים.
    תודה רבה
    סליחה על ריבוי השאלות
    בכבוד רב מיכל

לקביעת תור
    סגירה
    שאלות אחרי שושנה

הוספת תגובה

• שאלות אחרי שושנה - תגובה

ד``ר יאיר גלילי
    29/01/2012

שלום לך
    די שכיח ששושנה נגרמת בשל אי ספיקת ורידים . לכן ממליץ שתעברי דופלקס ורידי רגלים ובמידה ויש אי ספיקה, חזרי אלי , כי ניתן לטפל ביעילות ולהוריד את שכיחות התקפי השושנה שזו בעצם דלקת עם זיהום וגם את הסיכון להופעת פצעים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נימי בפנים

שלום רב ,
    אתמול אחרי ערב רווי באלכוהול החלתי להקיא , ההקאה הייתה מאומצת מאוד וקשה.
    בבוקר קמתי עם נק' אדומות רבות מתחת לעיניים , בלחיים ובמצח.
    האם ידוע ממה זה נובע ?
    מתי זה עובר ?
    והאם זה מסוכן ?
    תודה מראש ,גיל

לקביעת תור
    סגירה
    נימי בפנים

הוספת תגובה

• נימי בפנים - תגובה

ד``ר טל סולומון
    29/01/2012

שלום גיל, אני מקווה שאתה אחרי ההאנג אובר

התופעה שתיארת יכולה להיגרם מהקאות בלחץ גבוה.

צורה מסוכנת היא קרעים בושט.

עתה כל התופעות בפנים יחלפו מעליהן

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

קודם כל , תודה רבה על התגובה.
    יש לי עוד שאלות ,
    כבר חלפו 48 שעות ורק חלק קטן מהנק' עברו .
    האם הדבר מצריך טיפוך \ ביקור אצל רופא ?
    יכול להיות בכלל שזה פריחה ?
    האם יש דרך למנוע את הדבר בעתיד ?
    בתודה רבה , גיל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גיל - תגובה

ד``ר טל סולומון
    29/01/2012

אם אתה מודאג באמת שכדאי שתראה רופא

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נים דם על האף
    גלגל
    26/01/2012

שלום לרופאים
    מה השיטה הכי טובה להסיר נים דם אדום על האף.
    האם בטוח שלא תישאר צלקת במקום הנים דם?
    כמה זמן לוקח להעלים דבר כזה?

תודה מראש!

לקביעת תור
    סגירה
    נים דם על האף

הוספת תגובה

• נים דם על האף - תגובה

ד``ר טל סולומון
    26/01/2012

צריך לראות כדי להחליט. ראית רופא עור? פלסטיקאי?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה

גלגל
    26/01/2012

האם יש מישהו שתוכל להמליץ עליו...?
    מאזור המרכז

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גיל ורידים
    חלי
    22/01/2012

לאמא שלי אין בכלל ורידים ברגליים.
    זה אומר שלי גם לא יהיה?

באיזה גיל זה יוצא בדרך כלל?

לקביעת תור
    סגירה
    גיל ורידים

הוספת תגובה

• גיל ורידים - תגובה

ד``ר יאיר גלילי
    22/01/2012

שלום
    ורידים בולטים אכן מופיעים פעמים רבות בתורשה, אך זה לא חייב להופיע מאמך. סבתו של אביך יכולה גם להוריש לך. כמובן שאם אין לאמך ולאביך ורידים בולטים, הסיכוי שיהיה לך נמוך יותר.
    גיל הופעתם שונה. יכולים כבר להופיע סביב גיל עשרים, אך ככל שעולים בגיל השכיחות עולה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נימי דם בפנים, ומעל לחזה
    נופר
    15/01/2012

שמי נופר, אני בת 25, ומאז ומתמיד אני סובלת מנימי דם בפנים, בידיים ומעל לחזה.. הריכוז הגבוה יותר נמצא בפנים ומעל לחזה. אני שמה לב שכל שנה, מספר הנימים בפנים ומעל לחזה גובר..

אני חוששת לעבור טיפולי לייזר..חוששת שזה יפגע בעור הפנים שלי.. האם יש דרכים אחרות, טבעיות יותר שיכולות לעזור לי להפחית את כמות הנימים ולמנוע להתייצרות חוזרת שלהם בעתיד?

תודה רבה,
    נופר

לקביעת תור
    סגירה
    נימי דם בפנים, ומעל לחזה

הוספת תגובה

• נימי דם בפנים, ומעל לחזה - תגובה

ד``ר טל סולומון
    15/01/2012

שלום נופר,
    עלייך להיבדק ע״י כירורג כלי דם על מנת לבחון את הסיבה להופעת הנימים, ואם לא מדובר מלבד לבעיה אסתטית גרידא, לבעיה חבויה המצריכה התייחסות. בחינה של המצב תוכל גם לאשר לך טיפול אסתטי זה או אחר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ורידים חמורים בהריון
    גילת
    08/01/2012

שלום,
    אני בהריון רביעי. בת 31, רזה. בהריונות קודמים סבלתי מדליות במפשעה שהחמירו מהריון להריון.
    מספר חודשים לפני ההריון הנוכחי התחלתי לסבול מעייפות וכאבים ברגליים. הרופאה שלחה אותי לדופלר שיצא תקין ואמרה שכנראה מדובר בזרימה חלשה. היא הורתה לי ללבוש גרביים אלסטיות וכן לקחת ויטמין E והטיפול אכן הקל על הבעיה.
    כעת אני בחודש שישי של הריון. מהחודש השני של ההריון אני סובלת מכאבים חזקים במפשעה שרק הולכים ומחמירים ויש שם ורידים בולטים ונפוחים. גם הרגליים מלאות ב"קורי עכביש". אני גורבת גרביים אלסטיות ולובשת v brace אך המצב ממשיך להחמיר. בתחילת ההריון הגניקולוגית אמרה לי להפסיק לקחת את ויטמין הE.
    מה עוד ניתן לעשות כדי להקל על הכאבים? אני בקושי מסוגלת לעמוד יותר מדקה. לפעמים אני מרגישה את הכאב גם בישיבה.
    האם יש דרך לטפל לאחר ההריון? (לאחר ההריון הקודם לא נשארו סימנים לדליות במפשעה ולכאורה לא היה במה לטפל).
    האם לגיטימי לקחת ימי מחלה/ שמירת הריון?
    האם יש סיכונים או סיבוכים בלידה בגלל הבעיה?
    תודה רבה,
    גילת

לקביעת תור
    סגירה
    ורידים חמורים בהריון

הוספת תגובה

• ורידים חמורים בהריון - תגובה

ד``ר יאיר גלילי
    09/01/2012

שלום לך.
    בזמן הריון ישנם שני גורמים להופעת ורידים בולטים – דליות באזור הנרתיק. האחד, לחץ הרחם על ורידי האגן, דבר שגורם להפרעה בזרימת הדם בורידים מהאגן וגם מהרגלים וכתוצאה מכך הורידים מתחילים להתרחב ולבלוט, וגורם שני הוא רמת ההורמונים הגבוהה ממקור השיליה שגם גורמים להרחבת כלי הדם . לאחר הלידה באופן הדרגתי לרוב המצב חוזר לקדמותו. בזמן ההריון ממליץ על שכיבה מידי פעם על מזרן או משטח משופע כך שכפות הרגלים מעל גבה החזה.
    תתייעצי עם הגינקולוג על אפשרות שימוש במשחה בשם וונורוטון שיכולה להקל על הכאב כאשר מורחים אותה על הורידים הכואבים.
    חודשיים לאחר הלידה ניתן לטפל ביעילות בורידים שמקורם ברגל אך לא באלה שמקורם באגן.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה