מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- טיפול הצהרת היקפים שגרם לדליות,דחוףיעל12/11/2009
שלום ,
עשיתי שלשום טיפול שמיועד להצרת היקפים ולהעלים צלוליט
המכשיר מיצר ואקום חזק וחום - הרגשה של צביטות חזקות וקצת כמו כוסות רוח
היום הרגליים ממש ממש כואבות לי וגילתי כמה נימים קטנים שיצאו לי על הפרונט וצידי הירך
האם זה אמור לעבור לבד ? האם זה יעבור בכלל ,
האם יש משהו שכדאי ורצוי לי לעשות עשכיו כדיי שהם יעלמו ? קרח ? גרב ? הליכה <?<<??? ב ..
( ואת האמת קיבלתי את הטיפול הזה בהתנדבות ויצאתי מופסדתתתת)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול הצרת היקפים שגרם לדליות
ד``ר יאיר גלילי13/11/2009שלום לך
ראשית, דליות הן ורידים בולטים כחבלים. הנימים שיצאו קרוב לודאי הן בשל הטראומה המקומית לעור בעקבות הוקום. אם מדובר בשטף דם פשוט, הכל יספג תוך מס' ימים עד שבועות. אם מדובר בנימים חדשות, קרוב לודאי שלא תעלמנה. הטיפול היעיל בנימים הוא הזרקות או לייזר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה...אבל .. ( מצורפת תמונה)
יעל13/11/2009ראשית תודה ,
יש לי שטף דף אחד - סימן כחול כמו שמקבלים מכה או צביטה והיא לא מדאיגה אותי
צירפתי תמונה של הנימים שהופיעו , האם הבנתי נכון שנימים לא נעלמים לבד ???
מה ההבדל בעצם בן נימים לבן שטף דם - האם יש שם חסימה ??
טיפול בלייזר משאיר עור חלק ? ללא צלקות ?
מה הזריקה עושה מבחינה קלינית?
תודה שוב
מירב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדליות? בעקבות טיפול הצרת היקפים
ד``ר יאיר גלילי13/11/2009לפי התמונות נראה לי שאין לך מה לדאוג כיוון שמדובר בשטף דם שטחי בעקבות הואקום שצפוי להיספג
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהועוד תמונה
יעל13/11/2009עוד אחת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכתמים לאחר פרוצדורהכירורגית
ד``ר טל סולומון13/11/2009שלום מירב,
1. שטף דם הוא יציאת דם מתחת לכלי הדם בהם הם זורמים אל הרקמה התת עורית (ר"מ ד"ר גלילי)
2. נימים/דליות - בעיה ורידית אשר הביטוי שלה הופעת כלי הדם הנ"ל מורחבים
בתנונות (שהנן באיכות לא מספקת) כנראה שמדובר בשטף דם עדין - המטומה.
הייתי ממליץ לך להתרחק קצת מהטראומה העורית שלך לאחר פרוצדורת הפחתת הקפים, ולבחון את אותם הכתמים שוב ע"י אותו רופא שביצע את הפרוצדורה. במידה ויישארו הדליות והנימים, תוכלי לקבל את ההמלצות הר"מ לטיפול המתאים בהם
שבת שלום* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהחנה11/11/2009
שלום רב,
יש לי כאבי ראש שנודדים כל הזמן לאזור אחר בראש לדוגמה - בעורף ליד הקודקוד ובין המצח לקודקוד. בנוסף יש לי תחושת חוסר יציבות. \
הפסקתי לעשן לפני 5 חודשים ואני מטופל בלחץ דם.
1. האם הסיבה לכאבי הראש יכולה להיות מהצרות כלי דם במוח?
2. האם לאחר בדיקת C.T לבדיקת הצרות כלי דם ניתן לטפל בהצרויות הללו?
אודה לכם על תשובתכם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבי ראש וחוסר יציבות
ד``ר טל סולומון11/11/2009שלום,
את מתארת כאב נודד ממקום אחד לשני, וזה השם הלועזי ל"כאב נודד"= מיגרנה.
לשאלותייך:
1. הסיבה לכאבי הראש יכולים להגרם מהצרות עורקים במוח, אך חשוב לציין כי אין זו הסיבה השכיחה לכך!. רוב כאבי הראש נובעים מסיבות לא ידועות. הקשר לכלי דם הוא השינוי בתצורת העורקים - דהיינו, התכווצות והתרחבות יכולים לגרום לכאב הראש.
2. בדיקת CT אינה מדגימה הצרות כלי דם במוח, אלא בדיקת הדמייה כמו MRA או CTA - שהם צינטורים וירטואליים (הזרקת חומר ניגוד ושחזור עץ עורקי). כמובן שהבדיקה הכי מדוייקת היא צנטור של עורקי המוח.
הצרות עורקי המוח אינם מתאפיינים בכאבי ראש!!! אך יכולים מדי פעם לגרום לכך. כיום לא מקובל לטפל בהצרות עורקי המוח. הטיפול בעורקים אלו הוא במקרים בהם העורקים נחסמים באופן אקוטי (חריף) או מתפוצצים ויש דימום. בשתי המקרים מדובר ב"ארוע מוחי".
לגבי המשך הברור והטיפול:
- איני יודע מה גילך ומה כל מחלות הרקע
- ברור כאבי ראש ("מהקל לכבד") נעשה באופן אופטימלי ע"י רופא המשפחה, ומדי פעם ניתן להתייעץ עם מומחה (נוירולוג וכו')
- יש לודא כי לחץ הדם מאוזן - סיבה אפשרית לכאבי ראש
- לגבי חוסר יציבות - ניתן להתייעץ עם רופא אא"ג ונוירולוג. יש מקרה בו קיימת הצרות בחלק מעורקי הצוואר - עורקים בינחולייתיים, ואם המצב חמור יש מקום להתייעץ עם רופא כלי דם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלההלנה04/11/2009
שלום רב
אני בת 33, 11 חודש לאחר לידה.
אתמול לפתע חשתי בכאב באמת יד ימין. בהסתכלות ראיתי שורידי היד נפוחים ובולטים יותר מהרגיל
כאילו שגומי חוסם את זרועי - בדומה לחסימת וריד זמן בדיקת דם.
גם ביד השניה היה במקביל דבר דומה אך פחות בולט. כעבור כחמש דקות נעלמו התופעות.
במה מדובר, והאם עלי לייחס חשיבות לענין ?
בתודה מראש.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נפיחות ורידים
ד``ר טל סולומון04/11/2009שלום הלנה,
נפיחות הורידים הבאה והולכת תלויה בתנוחת היד, טמפרטורה וכו'.
באם הורידים חזרו לגודלם הרגיל, לא הייתי מייחס להם חשיבות רבה, אך אם את מודאגת, את מוזמנת לבדיקת כירוג כלי דם במרפאה, סמוך למקום מגורייך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהניתוח ורידים-דחוף
גלית10/10/2013ערב טוב, ברצוני לשאול מספר שאלות
אני בת 40 עברתי 3 ניתוחים להוצאת דליות,האחת מקומית,השנייה קשירת הספנות והשלישית הוצאתם ובכל זאת אחרי הלידה השלישית כל הורידים חזרו.אחרי הלידה הקיסרית השלישים נוצר לי קריש דם קטן ברגל ומייד קיבלתי במשך חודש זריקה יומית לדלול הדם.
מבחינה אסטטית הורידים מאוד נפוחים ומכערים את הרגליים,וגם בעמידה ממושכת אני מרגישה את הכאב.
האם יש סוג טיפול חדשני להוצאת הדליות ?,האם דליות קשורות לגנטיקה ?,מה הוא טיפול הלייזר .(לכהות עור).
מהו החומר החדש של זריקות לווריד והמסתו ? מהם הסכנות הטמונות בכך?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהניתוח ורידים-דחוף - תגובה
ד``ר יאיר גלילי10/10/2013שלום לך
הסיפור שלך מאד טיפוסי כיוון שרוב הניתוחים אינם מצליחים. בניתוח מנסים להוציא את הוורידים הלא תקינים אך לרוב משאירים חלק מהבעיה בפנים והוורידים הבולטים שוב מופיעים.
במצבים בהם ורידים בולטים יש בעיית שסתומים בווריד פנימי יותר שהוא מקור הבעיה. תופעה זו נקראת אי ספיקת ורידים. במצב זה הדם זורם הפוך. במקום ללב, לכיוון כפות הרגלים. אי ספיקת ורידים [venous insufficiency] הגורמת לורידים בולטים [דליות - varicose veins] שהן רק הענפים של הוריד הפנימי הלא תקין , בעיה זו עלולה בהמשך לגרום לנפיחות ברגלים פצעים ודימומים. במקרים אלה הטיפול המומלץ והיעיל ביותר בעל נוחות מרבית ומינימום תופעות לוואי הנו סקלרוזציה מונחית אולטרהסאונד
ultrasound guided sclerotherapy] – UGS]. ניתן לטפל ביעילות רבה ובנוחות באמצעות סקלרוצזיה מונחית אולטרהסאונד וזאת אך ורק תנאי שהטיפול מבוצע בידיים של רופא מיומן ומנוסה, כיוון שלרמת הניסיון והמיומנות חשיבות עליונה בכל פעולה רפואית בכלל, ובUGS בפרט.בפעולה זו תחת הנחיית האולטרנסאונד מונחית מחט דקיקה לוריד הפנימי הלא תקין ודרכה מועבר חומר מוקצף, לרוב פולידוקנול, הגורם לכיווץ הוריד וניטרולו. תופעות לוואי עלולות להיות כמו בכל טיפול רפואי אך רובן חולפות ולא משמעותיות ויכולות לכלול כאב מקומי, שינויי צבע חולפים, תגובת רגישות יתר-אלרגיה ולעיתים רחוקות יותר מאשר בניתוח ורידים, פקקת עמוקה.
לגבי שאר הטיפולים הפחות יעילים, טיפול בגלי רדיו [שזה בעצם כבל חשמלי המוחדר לוריד ו'מרתיח את הדם' וגורם לכוויות פנימיות בוריד, ובלייזר שעובד בעקרון דומה אך על קרינת לייזר, מסוגל לרוב רק לפתור רק חלק מהבעיה ורק בחלק מהמטופלים אצלם הבעיה מצומצמת לווריד אחד בתנאי שאינו מפותל או חסום חלקית, דבר שאינו מאפשר טיפול בלייזר. בגמר הטיפול בלייזר לרוב נדרשות פעולות נוספות כגון ניתוחים מקומיים או הזרקות. ניתוח ורידים לרוב נכשל והבעיה חוזרת לרוב בחומרה גדולה יותר. והגרב האלסטית אינה נוחה ואינה פותרת את הבעיה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ורידים וכאבים בהריוןשירי28/10/2009
שלום,
אני בת 29, נמצאת בשבוע 30 להריון ראשון ובריא.
לאחרונה התחלתי לסבול מכאבים חזקים במפשעה ובירכיים מיד לאחר קיום יחסי מין - כאבים שמשביתים אותי למס' שעות בהן אני לא יכולה לעמוד בכלל.
נוסף על כך, השבוע הבחנתי בוריד גדול, נפוח וגושי במפשעה. הוא לא כואב, אבל מלווה בתחושת כובד.
אני מבינה שזו תופעה נפוצה בהריון, השאלה היא מה ניתן לשעות כדי למנוע את החמרתה ולהקל על הכאבים וחוסר הנוחות (גם האסתטית...). האם ניתן לקחת הורמונים / תוספי תזונה / ויטמינים מסויימים?
אודה לתשובתכם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ורידים וכאבים בהריון
ד``ר יאיר גלילי28/10/2009ישנם שני גורמים שמחמירים בעיית ורידים קיימת בהריון. האחד, לחץ הרחם על ורידי האגן אליהם מתנקזים ורידי הרגלים, והשני , הורמוני ההריון שגורמים להרחבת ורידים.
הגבהת רגלים בשכיבה מעל גבה החזה ואגידה אלסטית עשויים להקל. ממליץ לטפל בבעיית הורידים כחודשיים לאחר הלידה.
במצבים בהם ורידים בולטים יש בעיית שסתומים בווריד פנימי יותר שהוא מקור הבעיה. תופעה זו נקראת אי ספיקת ורידים. במצב זה הדם זורם הפוך. במקום ללב, לכיוון כפות הרגלים. אי ספיקת ורידים [venous insufficiency] הגורמת לורידים בולטים [דליות - varicose veins] שהן רק הענפים של הוריד הפנימי הלא תקין , בעיה זו עלולה בהמשך לגרום לנפיחות ברגלים פצעים ודימומים. במקרים אלה הטיפול המומלץ והיעיל ביותר בעל נוחות מרבית ומינימום תופעות לוואי הנו סקלרוזציה מונחית אולטרהסאונד
ultrasound guided sclerotherapy] – UGS]. ניתן לטפל ביעילות רבה ובנוחות באמצעות סקלרוצזיה מונחית אולטרהסאונד וזאת אך ורק תנאי שהטיפול מבוצע בידיים של רופא מיומן ומנוסה, כיוון שלרמת הניסיון והמיומנות חשיבות עליונה בכל פעולה רפואית בכלל, ובUGS בפרט.
לגבי שאר הטיפולים הפחות יעילים, טיפול בגלי רדיו [שזה בעצם כבל חשמלי המוחדר לוריד ו'מרתיח את הדם' וגורם לכוויות פנימיות בוריד, ובלייזר שעובד בעקרון דומה אך על קרינת לייזר, מסוגל לרוב רק לפתור רק חלק מהבעיה ורק בחלק מהמטופלים אצלם הבעיה מצומצמת לווריד אחד בתנאי שאינו מפותל או חסום חלקית, דבר שאינו מאפשר טיפול בלייזר. בגמר הטיפול בלייזר לרוב נדרשות פעולות נוספות כגון ניתוחים מקומיים או הזרקות. ניתוח ורידים לרוב נכשל והבעיה חוזרת לרוב בחומרה גדולה יותר. והגרב האלסטית אינה נוחה ואינה פותרת את הבעיה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- 6 שעות עבודה ביום בישיבהיצחק27/10/2009
שלום
אני בן 50 סובל מ י.ל ד. מטופל ב טריטייס קןמפ2.5= 1 ליום + טריטייס 2.5 רגיל 1 ליום
סמבסטטין 10 1 ליום
בגסטרו=כיב קיבה מטופל באומפרדקס 20 1 ליום
התגלתה בדצמבר האחרון,היצרות עורק תרדמה ימני בשיעור 25 %ע"י רובד פיברוטי
מקבל מיקרופירין 75 מג
לפני15 שנה התגלה dvt דו צדדי מאחורי הבירכיים.מסיבה לא ברורה.לא טופלתי בנוגדי קרישה. הבעיה חלפה מעצמה.
הסימנים היחידים שהיו, בצקות בקרסוליים.
לציין שגם כעת יש לי בצקות כאלו, שמתמתנים עם מנוחה ,והרמת הרגליים במנוחה.
נכה כללי בבטוח לאומי בשיעור 75%
אוסטאוארטריטיס בבירכיים ברך ימין אוסטאוארטריטיס מיתקדם. מצב לאחר ארטרוסקופיה בה נכרתו פליקות לפני 5 שנים מתהלך עם קביים
לאחרונה נמצאה לי עבודה מטעם השיקום ב ב.ל
סוג העבודה בישיבה, עקב מצב הבירכיים. כי לא מסוגל לעמוד זמן רב.
אני עובד 6 שעות בהם חצי שעה הפסקה.
כל השעות הללו בישיבה.אין רשות לקום ולהסתובב,
מקסימום,לגשת לשירותים שנימצאים 5 מטר ממקום הישיבה,
פעם בשעה וחצי. זה הכל. לא מרשים מעבר לזה.
כעת שאלותיי=אני חושש מהשלכות שליליות ארוכות טווח
כתוצאה מהישיבה ,במינימום תנועה, במשך 6 שעות מידיי
יום,בהסתמך על בעיה הוסקולרית שהתגלתה בקרוטיס
והטרומבוזה שהתגלתה במיקרה, בעבר.
האם החשש שלי מוצדק? האם עשויות להיות השלכות שליליות במערכת כלי הדם. כתוצאה מישיבה ממושכת כזו? ומהם?
באם כן, אזיי האם ניתן לעשות משהו בנידון?איך למנוע נזק אפשרי?האם עלול להתפתח DVT מישיבה של 6 שעות ביום? אני בטוח שהובנה הנקודה עליה אני שואל.
בתודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עבודה בישיבה
ד``ר יאיר גלילי27/10/2009ראשית, ממליץ שתעבור בדיקת דם לקרישיות יתר - טרומבופיליה מאחר ואתה מתאר אירוע של קרישי דם בורידים העמוקים ברגלים כאשר היית בן 35.
ממליץ שתזיז את כפות הרגלים כל 10 דקות לפחות בתנועות מעלה ומטה למשך חצי דקה על מנת להזרים את הדם . בשל האירוע בעבר, ממליץ שלפחות אחת ל30 ד' תשתדל לקום ולהסתובב למשך 1 דקה.
בצקות ברגלים מעידות שקרוב לודאי קיימת אי ספיקה של הורידים. ממליץ שתעבור דופלקס ורידי רגלים בשאלה של אי ספיקת ורידים עמוקים ושטחיים.
במידה ואכן כך, ממליץ על גרביים אלסטים.
מבחינת הקרוטיס, מדובר על היצרות קלה בשלב זה ויש לעקוב בבדיקות חוזרות שאין החמרה.
לא אמור להיות קשר בין עבודה בישיבה להיצרות בקרוטיס.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רגישות לכאב ברגל והתנפחותהשחר23/10/2009
שלום,
אבי הוא אדם חולה סכרת שעבר אמפוטציה ברגל ימין.
רק לפני כחודש התחיל ללכת עם הרגל התותבת, וב"ה דברים משתפרים.
לאחרונה הוא סובל מהתנפחות של רגל שמאל, שמגלה רגישות רבה לכאב (אם דורכים לו על הרגל או אפילו לוחצים עליה בעדינות - הוא מרגיש זאת ככאב)
בדיקות דופלר מעידות שזרימת הדם שלו טובה, אך באצבעות כף רגלו היא איטית.
האם ידוע לך ממה הרגל מתנפחת? איך אפשר לטפל בכך? האם הליכה רבה יותר תעזור או רק תזיק?
אני מודאגת ממצבו ולכן פונה אליך גם לקבלת המלצה על מכון כלי דם טוב שנוכל לגשת אליו. איננו רוצים לגשת לבי"ח ציבורי, מנסיון קודם שהבעיות לא מטופלות בזמן...
אשמח לקבל תשובה בהקדם! תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רגישות והתנפחות הרגל
ד``ר יאיר גלילי23/10/2009עלולות להיות מס' סיבות לתמונה שאת מתארת. אחת מהן היא אי ספיקת ורידים בנוגע לנפיחות. ממליץ שיעבור דופלקס ורידי רגלים. סיבות נוספות לנפיחות = בצקת עלולות לנבוע מבעיות בתפקוד הלב או הכליות. ממליץ שרופא המשפחה יבדוק סיבות אלה. רגישות למגע עלולה להיות בשל נזק לעצבים = נוירופטיה שמופיע בחולי סוכרת רבים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרגישות לכאב ברגל והתנפחותה
ד``ר טל סולומון23/10/2009שלום,
אני מצטרף בחום לחוו"ד הר"מ, ומוסיף, שבכל מקרה, עד ברור הסיבה להתנפחות, בעת מנוחה, הרמת הרגל מאוד יכולה להקל על הנפיחות הנ"ל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים במפשעה ולאורך הירך הפנימיתמ21/10/2009
שלום רב.
אני בן 28, בריא בדר"כ,
לפני כשבוע הופיע אצלי כאב בירך ימין (בצד הפנימי) צמוד מאוד למפשעה. בהתחלה הכאב היה מקומי (נק' מסויימת) והורגש העיקר בלחיצה על האיזור.
לאחר כמה ימים הרגישות התפשטה לאורך הירך עד הברך (ואפילו קצת מתחתיה) בקו רציף שמתחיל בנקודה ליד המפשעה (שם הכאב חזק ביותר).
הכאבים מורגשים בהליכה ואני צולע קלות.
היום הופיע גם סימן צהוב (כמו של שתף דם פנימי) בקוטר של כ-2 ס"מ בנק' ליד המפשעה.
אין שום סימפטומים נוספים או חריגות משיגרה.
לא ביצעתי פעילות פיזית לפני הופעת הכאבים, ולא הייתה שום טראומה.
אין פצעים ברגל, אין סיבה נראת לעין לדלקת בקשרי הלימפה
בקע מפשעתי נשלל באולטה-סאונד
אורטופד טוען שלא מדובר בבעיה אורטופדית (אין מגבלה\רגישות בתנועת הרגל)
מה עוד זה יכול להיות ? איזה בדיקות כדאי לעשות ?
האם יתכן שמדובר בפקקת (Thrombosis), דלקת ורידים ?
תודה רבה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאב ברגל ,
ד``ר יאיר גלילי21/10/2009ייתכן שמדובר בדלקת עם פקקת שטחית - טרומבופלביטיס בוריד הפנימי. ממליץ שתעבור דופלקס ורידי רגלים ותודיע לי את התשובה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהראובן21/10/2009
שלום
אני בן 33 לאחר צנתור דרך עורק ראדיאלי מימין עם חסימה בעורק ועם כאב חזק במיוחד בזרוע יד ימין . רציתי לדעת האם זו תופאה מוקרת ומה צריך לעשות אם זה אני מטופל במרפאת כאב ועושה פיזותרפיה . ומה זה החסימה ?
אני שבוע וחצי מהצינתור .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חסימת עורק רדיאלי
ד``ר טל סולומון21/10/2009שלום ראובן.
אני מניח כי הצנטור דרך העורק הרדיאלי נעשה לצורך אבחון/טיפול בעורקים הכליליים.
אין מידע איך אתה יודע כי העורק הרדיאלי חסום, אך אם הוא נחסם כתוצאה מהצנטור, הרי שזה סיבוך של הצנטור, ואינה תופעה שכיחה.
מכיוון שיש לך כאבים בזרוע, ייתכן כי לא מדובר בחסימת העורק הרדיאלי גרידא, אלא בעיה נוספת.
אני ממליץ על הגעה לבדיקת כירורג כלי דם במרפאה בהקדם האפשרי - בטווח יום-יומיים. יש להפנות את תשומת ליבם של המצנטרים (קרדיולוגים?) לתלונותיך. לא להמתין לתור של שבועות/חודשים למרפאת כלי דם, ייתכן ויש צורך בטיפול בבעיה זו בהקדם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאביהודית11/10/2009
שלום,
אחותי בת 66 אתמול באופן פתאומי לאחר שנהגה כ-20 דקות הגיעה הביתה עם כאבים והרגישה פעימות כמו פעימות לב בשוק (בין כף הרגל לברך) של רגל ימין וראו את העורק שהיה בולט ובצבע כחול. היא הרימה את הרגל והצבע הכחול נעלם והרגל חזרה לצבעה הרגיל. אבל כשהיא עמדה שוב על הרגל היא שוב הרגישה כאב והרגל שוב הכחילה וראו את העורק שוב בולט וכחול. היום היא קמה בבוקר והיה לה קשה לדרוך על כף הרגל הימנית.
האם זו בעית זרימת דם? האם צריכה ללכת לרופא כרורגית כלי דם? האם צריכה לעשות בדיקת דופלר לעורך הרגליים?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ורידים בולטים
ד``ר יאיר גלילי11/10/2009ראשית, קרוב לודאי שכלי הדם שבלט בצבע כחול הוא וריד ולא עורק, כיון שעורק נמצא בעומק הרגל ואינו בולט.
אכן ממליץ לבצע דופלקס ורידי רגלים בשאלה של אי ספיקת ורידים
ultrasound guided sclerotherapy] – UGS]. ניתן לטפל ביעילות רבה ובנוחות באמצעות סקלרוצזיה מונחית אולטרהסאונד וזאת אך ורק תנאי שהטיפול מבוצע בידיים של רופא מיומן ומנוסה, כיוון שלרמת הניסיון והמיומנות חשיבות עליונה בכל פעולה רפואית בכלל, ובUGS בפרט.
לגבי שאר הטיפולים הפחות יעילים, טיפול בגלי רדיו [שזה בעצם כבל חשמלי המוחדר לוריד ו'מרתיח את הדם' וגורם לכוויות פנימיות בוריד, ובלייזר שעובד בעקרון דומה אך על קרינת לייזר, מסוגל לרוב רק לפתור רק חלק מהבעיה ורק בחלק מהמטופלים אצלם הבעיה מצומצמת לווריד אחד בתנאי שאינו מפותל או חסום חלקית, דבר שאינו מאפשר טיפול בלייזר. בגמר הטיפול בלייזר לרוב נדרשות פעולות נוספות כגון ניתוחים מקומיים או הזרקות. ניתוח ורידים לרוב נכשל והבעיה חוזרת לרוב בחומרה גדולה יותר. והגרב האלסטית אינה נוחה ואינה פותרת את הבעיה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ורידים ברגליים במהלך הריוןטלי11/10/2009
שלום רב, אני בת 38,בהריון שלישי בשבוע 26, כבר מההריון הקודם הופיעו לי נימים רבים ברגל ימין בלבד+ וריד נפוח ובולט שמאוד מפריע לי אסטטית.המקום לא כואב אך מגרד ומאוד יבש. התופעה קיימת רק ברגל ימין. רופא הנשים המליץ לי על גרב אלסטית אבל מאוד קשה לי להשתמש בה למספר שעות.. האם עלילהתעקש ולהשתמש בגרב,הבעיה היא ביחוד אסטטית, הייתי רוצה לדעת באיזה שלב כדאי לי לפנות לטיפול של מומחה כלי דם או פלסטיקאי? מה השיטה המומלצת - זהו הריוני האחרון.תודה!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול בורידים בולטים
ד``ר יאיר גלילי11/10/2009גרב אלסטי לרוב אינו מטפל בבעית הורידים אלה רק מקל במידה ויש תלונות כגון כאב או נפיחות. לאחר הלידה ממליץ לטפל בבעיית הורידים ולפתור אותה. במצבים בהם ורידים בולטים יש בעיית שסתומים בווריד פנימי יותר שהוא מקור הבעיה. תופעה זו נקראת אי ספיקת ורידים. במצב זה הדם זורם הפוך. במקום ללב, לכיוון כפות הרגלים. אי ספיקת ורידים [venous insufficiency] הגורמת לורידים בולטים [דליות - varicose veins] שהן רק הענפים של הוריד הפנימי הלא תקין , בעיה זו עלולה בהמשך לגרום לנפיחות ברגלים פצעים ודימומים. במקרים אלה הטיפול המומלץ והיעיל ביותר בעל נוחות מרבית ומינימום תופעות לוואי הנו סקלרוזציה מונחית אולטרהסאונד
לגבי שאר הטיפולים הפחות יעילים, טיפול בגלי רדיו [שזה בעצם כבל חשמלי המוחדר לוריד ו'מרתיח את הדם' וגורם לכוויות פנימיות בוריד, ובלייזר שעובד בעקרון דומה אך על קרינת לייזר, מסוגל לרוב רק לפתור רק חלק מהבעיה ורק בחלק מהמטופלים אצלם הבעיה מצומצמת לווריד אחד בתנאי שאינו מפותל או חסום חלקית, דבר שאינו מאפשר טיפול בלייזר. בגמר הטיפול בלייזר לרוב נדרשות פעולות נוספות כגון ניתוחים מקומיים או הזרקות. ניתוח ורידים לרוב נכשל והבעיה חוזרת לרוב בחומרה גדולה יותר. והגרב האלסטית אינה נוחה ואינה פותרת את הבעיה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם שווה להשקיע בגרב אלסטית?
טלי11/10/2009המון תודה על התשובה המהירה- שאלה נוספת..האם לדעתך שווה להשקיע בינתיים בגרביים אלסטיות כפי שהרופא המליץ לי ( 20-30 מ"מ לחץ). הבעיה היא שאני ממש לא בטוחה שאצליח ללבוש גרבים כאלו לשעות רבות והילות שלהם מאוד גבוהה ( אני בקנדה בשנה הקרובה והמחיר הוא 190 דולר) יש גם גרביים של 15-20 מ"מ לחץ ועלותם כרבע מחיר- השאלה היא מה היעילות של הטיפול הנ"ל. אני לא סובלת מכאב, אלא רק מגרד ונפיחות של הוריד שזו בעייה אסטטית בלבד.. בכל מקרה יש לי רק עוד שלושה חודשי הריון.. ואח"כ כעצתך אפנה למומחה לכלי דם.
תודה!!
טלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהורידים בולטים
ד``ר יאיר גלילי12/10/2009את לא חייבת לגרוב גרב אלסטי במצב שתיארת. ממליץ שבזמן שאת במיטה, תגביהי את המזרן עם שמיכות מקופלות תחתיו , כך שכף הרגל תהיה מעל גבה דופן החזה הקדמי. אם את יכולה, גם במהלך היום אחת לשעתיים למשך 20 ד'.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהורידים ברגלים בהריון
ד``ר יאיר גלילי18/10/2009ממליץ לטפל בבעית הורידים חודשיים לאחר הלידה, אז פוחת הלחץ על ורידי האגן וכן ההתרחבות של כלי הדם כתוצאה מהורמוני ההריון חולפת. במצבים בהם ורידים בולטים יש בעיית שסתומים בווריד פנימי יותר שהוא מקור הבעיה. תופעה זו נקראת אי ספיקת ורידים. במצב זה הדם זורם הפוך. במקום ללב, לכיוון כפות הרגלים. אי ספיקת ורידים [venous insufficiency] הגורמת לורידים בולטים [דליות - varicose veins] שהן רק הענפים של הוריד הפנימי הלא תקין , בעיה זו עלולה בהמשך לגרום לנפיחות ברגלים פצעים ודימומים. במקרים אלה הטיפול המומלץ והיעיל ביותר בעל נוחות מרבית ומינימום תופעות לוואי הנו סקלרוזציה מונחית אולטרהסאונד
לגבי שאר הטיפולים הפחות יעילים, טיפול בגלי רדיו [שזה בעצם כבל חשמלי המוחדר לוריד ו'מרתיח את הדם' וגורם לכוויות פנימיות בוריד, ובלייזר שעובד בעקרון דומה אך על קרינת לייזר, מסוגל לרוב רק לפתור רק חלק מהבעיה ורק בחלק מהמטופלים אצלם הבעיה מצומצמת לווריד אחד בתנאי שאינו מפותל או חסום חלקית, דבר שאינו מאפשר טיפול בלייזר. בגמר הטיפול בלייזר לרוב נדרשות פעולות נוספות כגון ניתוחים מקומיים או הזרקות. ניתוח ורידים לרוב נכשל והבעיה חוזרת לרוב בחומרה גדולה יותר. והגרב האלסטית אינה נוחה ואינה פותרת את הבעיה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דליות ברגלים וגלולותסילבי דניאל07/10/2009
שלום אני בת 34 אמא ל5 ,מעונינת ליטול אמצעי מניעה.לא מסתדרת עם ההתקן התוך רחמי(מאריך את משך זמןהוסת).אני סובלת מורידים בולטים ברגלים.מעונינת ליטול גלולות כאמצעי מניעה.האם זה נכון שגלולות מעלות סיכון להיווצרות טרומבוס?הטאם אני יכולה להשתמש בהן?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ורידים
ד``ר יאיר גלילי11/10/2009אכן שימוש בגלולות מגביר את הסיכון ליצירת קרישי דם בלי קשר לקיום ורידים בולטים. ורידים בולטים נגרמים לרוב בשל אי ספיקת ורידים שגם מעלה את הסיכון לקריש דם אבל זהו לרב קריש דם במערכת הורידים השטחית שאינו גורם לסכנת תסחיפים לריאות.
כך שורידים בולטים בלבד אינם הורית נגד חד משמעית לגלולות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאביםחסויה05/10/2009
כבר 3 שנים אני נאחזת בכאבי תופת בכפות רגליים מין נימול חוסר שקט בכפות רגלים בסמוך לזרת
באצבעות כאבי תופת , בעלי מעסה לי אותם נוגע לי בכפות רגליים שהדם יזרום
וזה מרגיע אבל המקום כואב במיוחד בערב ?
אני מעשנת 5 סיגריות ליום בריאה בגופי ?
אני חושבת שאולי זה תופעה הורמונלית ?
אולי זה סתימות אין לי מושג אבל הבטחתי לעצמי שאני חייבת לטפל בזה שאלתי מה זה?ואיזה סוג רופא עלי לפנות ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחכה לתשובה ?
חסויה06/10/2009אבקש התיחסותכם לשאלתי תודה חג שמח
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכאבים בכפות הרגלים
ד``ר יאיר גלילי06/10/2009כאב כפי שאת מתארת עלול להיגרם מלחץ מקומי על עצב, או מכאב מוקרן מעמוד השדרה התחתון בשל לחץ על עצב שם.
ממליץ שתפני בשלב ראשון לבדיקת אורטופד שיבדוק את הנושא הנ''ל. במידה והוא לא מוצא סיבה, אז יש מקום לבדיקת נוירולוג . ייתכן שישלחו אותך גם לבדיקת הולכה עצבית - EMG.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- העלמת ורידים עדינים ברגלייםמירב03/10/2009
אני בת 43, רזה. בהדרגה מופיעים לי יותר ויותר נימים עדינים, כחולים ואדומים, לא בולטים על הירכיים ועל הרגליים, בחלק הפנימי. זה מכוער ואני רוצה לטפל בזה. איך? ואצל מי?
לייזר? או הזרקות?
לאיזה רופא מומחה לכלי דם בחיפה, אמין ומנוסה בנושא זה, אני יכולה לפנות?
האם התוצאה מחזיקה לאורך זמן?
האם יש דרכים אחרות להפטר מנימים או להאט את הופעתם? (התעמלות למשל?, קרח?)
בתודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר העלמת ורידים עדינים ברגליים
ד``ר יאיר גלילי05/10/2009ניתן לטפל בורידונים ונימים באמצעות הזרקות שיותר מתאימות לכחולים ולייזר שיותר מתאים לאדומים. הצלחת הטיפול הנה ביחס ישיר למיומנות המטפל ואיכות הציוד. איננו נוהגים להמליץ ישירות על רופאים מעל דפי הפורום.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלמירב
זיו26/04/2010היי מירב
יש לי אותה הבעיה כמו אצלך
האם הצלחת לפתור אותה והאם תוכלי להמליץ לי על רופאים.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ורידים ברגלייםשרית30/09/2009
שלום רב,
אני בת 22 וסובלת מורידים ונימים ברגליים כ-6 שנים (בעיה אסתטית בלבד). לפני כחודשיים עברתי 2 הזרקות (בהפרש של שבועיים) עמ"נ להעלימם.החומרים בהם השתמש הרופא להזרקות הם: Aethoxysklerol 0.5% ו- Aethoxysklerol 1%. רציתי לדעת לאחר כמה זמן הורידים והנימים אמורים להיעלם? יש לציין שיש שיפור אך לא משמעותי. האם זה נורמלי והאם ישנה דרך להאיץ את הטיפול(אני מתחתנת בע"ה בקרוב..)
תודה מראש!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ורידים ברגלים
ד``ר יאיר גלילי01/10/2009קצב ורמת ההצלחה בטיפולים אלה נגזרים ישירות מהמיומנות והנסיון של הרופא המטפל.
יש גם תופעות של פיגמנטציה , כלומר שינוי צבע בעור שהן לרוב זמניות וחולפות אך לעיתים לאחר זמן רב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול בנימי דם באמצעות סרום מיוחדענת28/09/2009
קראתי על סרום האלזה המופק מתמצית קליפת אלון ושהטיפול בו יעיל להעלמת נימי דם
האם ידוע לך כרופא על מוצר זה ? האם קימת אפשרות לטיפול שאינו כירורגי בנימי דם?
בתודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול בנימי דם באמצעות סרום
ד``ר יאיר גלילי30/09/2009איני מכיר ספציפית כל מוצר שמתיימר לטפל בבעיית נימים או ורידים. למיטב היכרותי עם הנושא, אין כיום כל מוצר מסוג נוזל או משחה המעלים ביעילות נימים. אם היה כזה, קרוב לודאי שהיה מפורסם בספרות הרפואית המקובלת לאחר ביצוע בדיקות מחקריות כנהוג וכמקובל. בלי להתייחס למוצר עליו שאלת, רציתי להתריע שקיימת תעשיית מכירת אשליות רבה בתחום זה וכדאי לבדוק טוב טוב במה המדובר כולל בירור אצל אנשים שהתנסו בטיפול זה, וגם כאן כדאי להתייחס בזהירות כיון שהם עלולים להיות דוברים מטעם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם את נשמרת מפני דלקת נרתיקית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)