מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום
.jpg)
- כסא בטיחות של ספורטלייןgigi15/01/2024
היי, מה דעתך על מושב בטיחות לרכב דגם protec של ספורטליין? לא מוצאת מידע ברשת ןמבחני ריסוק
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
לא מומלץ
קובי סופר16/01/2024שלום,
לא מומלץ. כמו כל כיסא מדבקה סיני, אין מידע של מבחני ריסוק השוואתיים ולכן אין לדעת את רמת הבטיחות. רק בשל הסיבה הזו איני יכול להמליץ עליו או כל כיסא סיני אחר.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מתלבטים מאוד לגבי עגלהשני15/01/2024
ראשית, בגלל אירועי 7.10 אנחנו במצב כלכלי שמאפשר קניית עגלה ביד 2 ולכן החלק של המחיר פחות משמעותי.
מתברר שיש היצע ענק ואני ממש לא מוצאת ידיים ורגליים ואשמח לסדר.
הנתונים:
לא יודעים באיזו קומה נגור והאם יש מעלית.
עדיין אין רכב, אך צריכה לקחת בחשבון שיכנס לרכב סטנדרטי.
מחפשת עגלה נוחה לתפעול
טיולון פלוס אמבטיה (אופציה לסלקל זה יהיה נחמד)
מתקפלת יחסית בקלות
האופציות שראיתי ואני מתלבטת
בוגבו (פוקס, בי, קמיליון)
סייבקס- (פריאם 3 או מיוס)
יויו
נונה
ibebe i stop
זרקתי המון המון שמות ודגמים, ממש אשמח לאיזו בהירות בנושא. בחנויות התבלבלתי מאוד, כל מוכר שכנע לגבי דגמים וחברות מסויימות וכאמור, בסוף בשל אילוץ אקנה ביד 2 (מעדיפה עגלה יקרה מיד 2 מאשר 'זולה' חדשה)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
רשימה ארוכה בהחלט רק יוצרת בילבול רב
קובי סופר16/01/2024שלום שני,
רשימה ארוכה בהחלט רק יוצרת בילבול רב. בכל עגלה יש יתרונות רבים מול חסרונות לדגם אחר. לכן זה רק מבלבל. צריך להתמקד בדברים שרוצים מהמוצר ואז יהיה יותר קל להתכוונן למוצרים מתאימים. לאחר מכן צריך לעשות בדיקה. יש יתרון בלרכוש חדש בחנות כי אז אפשר לעשות בדיקה אחד ליד השני ולא להתרוצץ בין מוכר אחד לשני. כמובן שיש דגמים ברשימה שכן אפשר להשוות בחנויות.
מהדגמים שרשמת אני לא ממליץ על יויו כי הטיולון חד כיווני.
IBEBE אני מכיר, לא חושב שאי פעם נמכרה בארץ לכן ממליץ להימנע, יהיה בעיה עם אחריות וזה לא שמדובר במוצר טוב לדעתי.
פוקס, קמיליון, פריאם זה סגמנט של עגלות גדולות ולכן כבדות, מסורבלות, גדולות בקיפול אז אם זה בכלל רלוונטי?
בי ומיוס הן עגלות עירוניות, פרקטיות אבל יותר קטנות. אז האם זה הכיוון?
בסוף המוכרים בעלי אינטרס למכור מה שטוב לכיס שלהם ולא בהכרח מה שטוב ללקוח. לכן תמיד ממליץ לגשת לחנות, לשים משקל של תינוק בכל עגלה 12 ק"ג לפחות. לנייד בחנות ומחוץ לחנות. לנסות לקפל עם הטיולון שהוא פונה לכיוונכם ואחר לכיוון הנסיעה. להרים במצב מקופל עם הטיולון. (בחלק מהדגמים צריך לפרק את הטיולון לפני הקיפול כמו בקמיליון לדוגמא. בחלק צריך לפרק רק שהטיולון פונה לכיווכם, בסוף זה סרבול ולכן אני ממליץ להתנסות בקיפול לשני הכיוונים שתבינו אם הפירוק והרכבה זה משהו שתוכלו לחיות איתו בשלום).
לאחר כל אלו לבדוק ברכב. כך תראו מה נכון לכם.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על הסדר ומכאן ננסה להתמקד
שני21/01/2024ג'ולס האב פלוס- אני רואה שהטיולון נשכב עד הסוף, איך היא?
סייבקס מיוס- האם יש הבדלים בין המספרים 1,2,3?
בוגבו בי 5 או 6- יש הבדל מהותי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ההאב עגלה טובה
קובי סופר22/01/2024שלום שני,
ההאב עגלה טובה, זו עגלה עירונית עם גלגלים גדולים ולכן יש לה יכולת ניוד טובה. הקיפול די נוח וקומפקטי. יש לה מספר חסרונות:
1. היא יחסית כבדה מעל 11 ק"ג לשלדה וטיולון.
2. המושב שלה יחסית קטן וצפוף, זה חיסרון בחורף עם לבוש עבה אבל סה"כ המושב לא צר מידי.
3. החיסרון כיד 2, יש מעל הגלגלים הקדמיים 2 פלסטיקים שנותים ליפול. אין בזה בעיה טכנית אבל זה מציק בעין, נתקלתי ברחוב במספר עגלות במצב הזה.
בין המיוסים 1-3 ההבדלים הם בעיקר עיצוביים כמו רשתות איוורור שנוספו ב-2 ולא היו ב-1. בסה"כ מבחינה טכנית אמבטיה, טיולון, קיפול ותפעול אין הבדל גדול. לדעתי אבל, הבי או הג'ולז עדיפים עליה.
בין בי 6 ל 5 כמו בסייבקס ההבדלים לא משמעותיים. הגלגלים גדלו, האמבטיה יושבת יותר גבוה, רשת איוורור באמבטיה ובטיולון ועוד הבדלים די זניחים. אם הפער במחיר לא גדול עדיף ללכת על ה-6. אם כן אז גם מה-5 הרוב מרוצים.
כמוכן, אם רוצים חדש במחיר של כמעט יד 2. יש את הבייבי בוס בובקט/טייגר שלנו או הספורטליין סיילו. לדעתי מקבלים מוצרים שלא נופלים מהדגמים מעלה, לדעתי אפילו מקבלים יתרונות מסויימים והפלוס שמקבלים מוצר חדש.
צריך לקחת בחשבון שעגלות יד 2 עברו שימוש ולעגלות יש שחיקה בשימוש לכן, לדעתי עדיף בייבי בוס חדשה מאשר בי 6 יד 2 (בתכלס, גם כחדשה מול חדשה לדעתי היא עדיפה אבל אני משוחד ולכן תמיד ממליץ לבדוק פיזית כמו שרשמתי בהודעה הראשונה).
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חוו"ד ברייטקס רומר דואלפיקסתמר14/01/2024
שלום קובי, אשמח לשמוע את חוות דעתך על הכיסא המסתובב של ברייטקס. מתלבטת בין קנייה שלו לבין ברייטקס פופלאר או בולוורד.
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אני פחות ממליץ על מסתובבים
קובי סופר16/01/2024שלום תמר,
אני פחות ממליץ על מסתובבים. הדירוגים של הדגמים המובילים טובים אך אלו הלא מסתובבים מקבלים דירוגים גבוהים יותר.
לכן לדעתי הבולווארד תהיה קניה יותר טובה. המסתובב זה גימיק נחמד אבל אני בעד בטיחות לפני הכל.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
תמר21/01/2024* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחפשת עגלה לטיולי שטחליבנת14/01/2024
היי
אני מחפשת עגלה שמתאימה לשטח-כורכר, דשא, אבנים וחול ים לצורך טיול ארוך..גם שתצליח לעבור בקלות ללא קשיי סחיבה וגם נוחות מקסימלית לתינוק.
עם זאת חשוב לי שתהיה כמה שיותר קלה.
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
יכולת ניוד מתנגשת עם משקל
קובי סופר16/01/2024שלום ליבנת,
כדי להגיע ליכולות ניוד בדרך קשה צריך גלגלים איכותיים, גדולים וגם מערכת קפיצים איכותית. כל אלו מעלים את משקל המוצר לכן יכולת ניוד מתנגשת עם משקל.
אני חושב שהבייבי בוס טייגר שלנו יכולה להיות אופציה טובה. היא קלה, יש לה גלגלים בגודל גדול אך לא גדול מידי אבל השילוב של המשקל הקל והגלגל האיכותי יוצרים יכולת ניוד מעולה גם בדרך קשה.
יש גם את בוגבו פוקס שהיא לא כבדה ונוחה לניוד אבל, צריך לפרק את הטיולון טרם הקיפול שלדעתי זה סירבול גדול. כמוכן הטיולון לא נשכב למצב שטוח אלא יש שקע בין הגב לישבן וזו זווית שלדעתי פחות טובה מאשר שכיבה ישרה.
כמוכן היא מאוד יקרה.
לצערנו עגלות בעלות יכולת ניוד כמעט ולא נמכרות בארץ עקב ביקוש נמוך. בעיקר בגלל המשקל והגודל שגם את ציינת שזה בעייתי עבורך.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התאמת סלקל למשקל התינוקהילה12/01/2024
שלום
יש לנו סלקל ג'ואי אייג'ם 3 שיש לו חלק פנימי מקטין לניבורן. התינוקת בת חודש שוקלת 3 קילו ומרגיש שממש צפוף לה בפנים. אני מכניסה אותה לבושה בשתי שכבות לא עבות (בגד תחתון ואוברול כותנה) והשמיכה בחוץ מעל החגורה. מצד שני בלי הפנימית נראה שמרווח מדי. עד איזה משקל צריך את הפנימית וכמה הדוק צריך להיות הסלקל לגוף שלה? תודה,הילה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
המקטין די מיותר
קובי סופר16/01/2024שלום הילה,
המקטין די מיותר. הוא לנוחות בלבד ולרוב אינו נוח לתינוקות. אפשר להוציא בכל שלב, הוא לא משפר או מוריד את רמת הבטיחות כך שאם לא נוח, פשוט תוציאו. אני לילדים שלי הוצאתי כבר בשבוע הראשון.
רק צריך להדק את הרצועות נכון, צריך שיהיה הדוק אבל לא בלחץ. לאחר ההידוק של רצועות כיסא הבטיחות על גוף התינוק צריך לנסות "לצבוט" את הרצועה בחלקה העליון באזור הכתף. אם ניתן לצבוט, סימן שהרצועה לא מהודקת מספיק ואז יש להדק את הרצועות שוב ולנסות לצבוט עד שהאצבעות מחליקות על גבי הרצועה ולא מאפשרות צביטה.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קניית ספורטליין סיילו פיאלנתן09/01/2024
היי קובי
אנחנו מתכננים לקנות את הסיילו PL, אהבנו את הקיפול, הגודל נראה טוב, גלגלים נראים טוב והאמבטיה בה גבוהה שזה יתרון משמעותי כי אני גבוה.
יכול במקרה לומר לי אם אנחנו מפספסים איזה שהוא חיסרון שלא בולט לעין למי שלא מנוסה בשימוש בעגלה?
וגם, אתה יודע במקרה מה ההבדלים בגובה בינה לבין העגלות של בייביבוס? לא של הידית אלא של האמבטיה/טיולון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
החיסרון הבולט הוא המשקל
קובי סופר16/01/2024שלום נתן,
החיסרון הבולט הוא המשקל. אני תמיד ממליץ לגשת לחנות, לקפל לבד עם הטיולון ואז להרים לרכב ולבדוק.
המוכרנים בחנויות לרוב יעשו מה שטוב לעסק ולא מה שטוב ללקוח ובדרך כלל יקפלו לכם את השלדה ללא האמבטיה או טיולון. אז יראה לכם שהעגלה לא כבדה. בפועל שתהיו בשלב הטיולון מגיל חצי שנה עד גיל 3 (בתקווה שלא תרכשו טיולון נוסף בהמשך), אז תקפלו עם הטיולון ותצטרכו להרים לרכב. אם יש בית ללא מעלית אז גם לבית. אז תשימו לב שהיא מאוד מאוד כבדה. המשקל הכבד גורם להורים רבים לעבור בשלבים מאוד מוקדמים לטיולון, דבר שלא בריא או נוח לתינוקות בהשוואה לעגלה עם מושב דו כיווני.
לכן ההמלצה שלי להרים את העגלה לרכב עם הטיולון, אם אפשר שהאשה תתנסה בזה. אז לקחת בחשבון שזו פעולה שתעשו לא מעט בחיי היומיום.
הבייבי בוס שוקלות כ-4 ק"ג פחות! זה הבדל משמעותי לדעתי, זה נותן יתרון גם בהרמה לרכב אבל גם בניוד, דוחפים פחות משקל ולכן הרבה יותר נוח לנייד את הבייבי בוס מול הספורטליין לדעתי. גם כאן. תמיד ממליץ לשים משקל של 12-15 ק"ג בעגלות ולנייד בחנות ומחוץ לחנות להרגיש את ההבדלים. ללא משקל לא יורגשו הבדלים.
לגבי הגובה, לא יצא לי למדוד, ההבדל לדעתי לא גדול בין 3-5 ס"מ. צריך לקחת בחשבון שהחלק שישרת יותר זמן זה הטיולון וכאן אין הבדלים בגובה, אם אני לא טובה הבייבי בוס אפילו יושב מעט יותר גבוה.
הרוים רבים מסתכלים על האמבטיה ולא לוקחים בחשבון שזמן השימוש שלה סופר קצר והחלק שישרת יותר זמן הוא הטיולון.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כיסא בטיחות לגיל 3נילי09/01/2024
היי קובי,
אני רואה כמה כיסאות שחוזרים כאן בהמלצות:
- גרקו נאוטילוס סנאגלוק גרואו - הכי בטיחותי
- גרקו נאוטילוס סנאגלוק טרנזישנס - המלצת עליו בעבר ואני לא רואה זמינות שלו בחנויות
- צ'יקו מייפיט - הכי נוח
- ברייטקס גרואו וויט יו קליקטייט - בטיחותי ונוח אבל יקר משמעותית מהשאר
הילדה בעייתית מאוד בנסיעות וחשוב שהכיסא יהיה נוח מאוד אבל כמובן לא רוצים להתפשר על הבטיחות. האם הבדל הנוחות בין צ'יקו מייפיט לגרקו גרואו משמעותי? האם הבדל הבטיחות ביניהם משמעותי? בהנחה שמתקינים ולא מתעסקים בזה יותר. בשורה התחתונה מי מהם עדיף לנו?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
ההמלצות בהתאם לשאלת השואל
קובי סופר16/01/2024שלום נילי,
ההמלצות בהתאם לשאלת השואל. בנוסף, בהתאם לזמנים. על טרנזישיין המלצתי כאשר היה זמין ולא היו אלטרנטיבות יותר טובות.
לכן לא תמיד רלוונטי המלצות העבר.
נניח הנאוטילוס גרואו הוא הדגם החדש ביותר של גרקו וקיבל דירוג בטיחותי נדיר כך שהוא הבטיחותי ביותר. הברייטקס קיבל דירוג כמעט זהה, כמה נק' פחות ולפני הגרקו היה המומלץ ביותר. בגלל שהוא יקר והגרקו עם דירוג גבוה יותר אז מן הסתם ההמלצה היא על גרקו לפחות לדעתי.
הצ'יקו לדעתי הנוח ביותר אבל זה גם אינדיבדואלי בין ילד לילד.
אם הוא יותקן על ידי מתקין מורשה ולא יתנתק אז כן, היתרון הבולט של ברייקטס וגרקו מתבטל אך יש אבל, אם יפרקו נניח בשטיפת רכב, במוסך או מכל סיבה אחרת, אז ההתקנה שלו מסורבלת ביחס לשניים האחרים. לכן אני נוטה להמליץ על הבטיחותי ביותר וזה לא שהם לא נוחים, לדעתי הם מאוד נוחים. כמובן שאפשר לקחת את הילדה ולהתנסות פיזית בחנות או ברכב.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שני כיסאות תינוק ועוד בוסטר רצועותחן07/01/2024
היי קובי,
אנחנו מצפים לתאומים ויש לנו ילדה בת 3 (כיום יושבת בצ'יקו נקסטפיט זיפ). אנחנו רוצים להכניס במושב האחורי שני כיסאות תינוק שיתאימו לניו בורן ועוד בוסטר רצועות לבת 3 (נראה שכבר לא נוח לה בצ'יקו). יש לנו טויוטה קורולה.
מובן לנו שנצטרך להתפשר במובנים מסוימים בגלל מגבלת הרוחב אבל חשוב לנו שכיסאות התינוק יהיו הכי בטיחותיים ונוחים שאפשר לניו בורן וכנ"ל לגבי בוסטר הרצועות לבת 3. הפשרה תהיה שהם יהיו חייבים להיכנס שלושתם במושב האחורי ויצטרכו כנראה להיות צרים.
נלך לחנויות לבדיקה פיזית, אבל נשמח להמלצה שלך מה האפשרויות שלנו.
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
גרקו סלים פיט יכול להתאים
קובי סופר16/01/2024שלום חן,
גרקו סלים פיט יכול להתאים. בטיחותית הכי טוב לרכוש עוד צ'יקו אחד ועוד בוסטר רצועות טוב. אז הייתי ממליץ לנסות להנדס את זה כך כי צ'יקו יחסית לא רחב.
אם אין ברירה אז גרקו סלים פיט מקבל דירוגים טובים והוא צר ומאפשר לשים 3 כאלו במושב אחורי. אז אולי לרכוש אחד + הצ'יקו לאחד מהתאומים + בוסטר רצועות. בבוסטר רצועות המומלץ ביותר הוא גרקו נאוטילוס סנאגלוק גרואו..
אם זה לא עובד אז 2 סלים פיט והגרקו.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאפשרות של כיסא אחד במושב הקדמי
חן20/01/2024תודה רבה על התשובה.
ראיתי את גרקו סלים פיט ואני מתרשם שהוא לא ממש יהיה נוח לניו בורן. ברור לי שאיפשהו נהיה חייבים להתפשר אבל האם יש כיסא צר שיתאים יותר לניו בורן?
דבר נוסף, אני רואה שיש שני דגמים של גרקו סלים פיט:
SlimFit3 LX 3-in-1
SlimFit 3-in-1
על איזה מהם אתה ממליץ?
אני יודע שמומלץ לא לשים כיסא במושב הקדמי אבל זה יכול להיות פתרון עבורנו כדי שנהיה עם 2 צ'יקו נקסטפיט לתאומים ניו בורן ועוד בוסטר רצועות לבת 3. האם העובדה שבמושב הקדמי אין איזופיקס תפריע בשלב כלשהו בהמשך הדרך? וגם, במקרה כזה, איפה עדיף לשים כל אחד משלושת הכיסאות ברכב?
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
הסלים פיט זהים אלו רק רמות גימור
קובי סופר21/01/2024שלום חן,
הסלים פיט זהים אלו רק רמות גימור. ממליץ ללכת על הזול יותר מבין השניים, רק לשים לב לתוקף, לעיתים בגלל תוקף נמוך הכיסאות נמכרים בזול. בדרך כלל בגרקו אבל התוקף הוא די עדכני.
לגבי המושב הקדמי, אין בעיה חוקית להתקין, כן צריך להבין שסטטיסטית זה המקום הכי פחות בטוח ברכב.
כמוכן, ברגע שמתקינים כיסא חשוב לנתק כרית אוויר ולכן צריך לבדוק שהאופציה קיימת ברכב שלכם. בנוסף, לקחת בחשבון שהכיסאות בניגוד לסלקל די גדולים ולכן ברוב הרכבים סוגרים את שדה הראיה של הנהג למראה הימנית שלו. מומלץ לבדוק זאת טרם הרכישה.
אין ספק שצ'יקו יותר נוח מגרקו אבל אז תצטרכו להיות איתו לפחות עד גיל שנתיים במושב הקדמי ולאחר מכן לרכוש 2 בוסטר רצועות בגיל שנתיים. כמוכן הצ'יקו פחות נוח להתקנה עם חגורת הרכב, אולי שווה לשקול ללכת על ברייטקס מרתון/בולווארד קליקטייט אבל לדעתי בחצי השנה הראשונה הם פחות נוחים לתינוקות בהשוואה לצ'יקו.
אבל, יותר נוחים מהסלים פיט לדעתי. הם פשוט לא שוכבים לזווית הצ'יקו, אפשר לרכוש ספוג מגביה וזה משפר את הזווית. לדעתי אופציה עדיפה על צ'יקו אם חוגרים ללא איזופיקס. מה גם שההתקנה קלה ומהירה למקרה ותצטרכו לנתק ולחבר כל הזמן.
לגבי מיקום, אם לא מתאפשר במושב האחורי הכל אז כיסא בטיחות אחד מלפנים, ומאחור זה כבר לשיקולכם, אפשר מאחורי הנהג ובמאצע, סטטיסטית אלו המקומות הכי בטוחים ברכב מלבד מושב הנהג. מצד שני אפשר מאחורי הנוסע ובאמצע, אז זהו הצד של המדרכה ככה שיותר קל ונוח להוציא את הילדים מהמדרכה ולא בצד הכביש.
בקיצור, אין משהו מושלם ורשמתי את כל האפשרויות לכאן או לכאן ותראו איך נכון לכם.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בחירת טיולון לבת ארבעה חודשיםמיטל07/01/2024
הי קובי, אודה לעצתך
בת ארבעה חודשים גדולה מאוד, צריכים להעבירה מאמבטיה לטיולון. את שני אחיה הגדולים שירתה נאמנה עגלת בייבי גוגר אך לדאבוני גילינו שכמה רצועות נקרעו ואין איך לתקן. נשמח להמלצה לטילון נוח לגיל זה ובמחיר סביר , שכיבה מלאה, צלון רחב, קיפול וניוד נוח , שתחזיק יפה עד גיל 3 (ילדה אחרונה). אנחנו גרים בבית קרקע.
כרגע מתלבטים בין הספורטליין וייפר, מקלארן אטום או יויו. כאשר אם נרכוש את האחרונות נקנה יד שנייה במטרה להתכנס לתקציב של עד 800.
אני תמיד ממליץ על טיולון דו כיווני
קובי סופר16/01/2024שלום מיטל,
אני תמיד ממליץ על טיולון דו כיווני. עד גיל שנה לפחות ואם אפשר גם מעבר. היות ויש לך ניסיון עם מוצר חד כיווני לשני ילדים אז מבין הדגמים שרשמת, יויו מתאים רק מגיל חצי שנה.
לדעתי הוייפר מציע את השכיבה הכי טובה והגגון הכי גדול וגם מקבלים טיולון חדש כך שאני נוטה להמליץ עליו. 2 חסרונות:
1. הוא כבד יותר מהשניים האחרים בכמעט 2 ק"ג (אבל עדיין טיפה יותר קל מבייבי ג'וגר).
2. הקיפול שלו גדול יותר ולא ניתן לעלות פיזית לטיסה אלא למסור לפני העליה לטיסה לבטן מהטוס. כמובן תופס טיפה יותר מקום ברכב.
אם לא קריטי לכם אז הוייפר תהיה בחירה טובה.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תלת אופן לבת שנה דו כיווני ומתקפלעדי06/01/2024
איזה תלת אופן מומלץ לנתונים שרשמתי ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אני הכי ממליץ על הדגמים של סמארטרייק
קובי סופר16/01/2024שלום עדי,
אני הכי ממליץ על הדגמים של סמארטרייק. יש להם גם דגמים מתקפלים עם מושב דו כיווני. היתרון שלהם הוא בפטנט ההיגוי שדומה לעגלות תינוק, לדעתי זה יתרון עצום. זה פטנט ייחודי רק להם ולכן אני ממליץ בעיקר על הדגמים שלהם.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הודעה לציבור הגולשים באתרקובי סופר06/01/2024
שלום לכולם,
אני יוצא להפסקה של 10 ימים בהם לא אוכל לענות לשאלות.
אם ניתן להמתין עד חזרתי כדי לא להציף את הפורום זה יהיה מעולה.
שיהיו בשורות טובות!
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר - המלצה על עגלה, הלכתי לאיבוד ;(דנה05/01/2024
מחפשת המלצה לעגלה, הריון ראשון. טובעת בכמות ההיצע ומידע שיש ואשמח לצמצום. דרישות:
בטיחות ויציבות לתינוק, שיהיה מותג אמין
לא כבדה מדי, קלה לקיפול ביד אחת
שימוש עירוני, גרה בבניין עם מעלית
רכב ובג’אז לא גדול - מאזדה 2
תקציב גמיש
המליצו לי על סייבקס מיוס והבנתי שחסרונות שלה זה אמבטיה קטנה אז צריך לעבור לטיולון יחסית מוקדם ב3 חודשים, שזה יהיה כנראה ספטמבר וחלק כתבו שאולי בעייתי לקראת החורף. למרות שהחורף מתחיל פה יותר בנובמבר. בנוסף הבנתי שסל האחסון קטן. מנגד יש בוגבו אינגלזינה ספורטליין ונונה שזה השלב שהלכתי לאיבוד. כמובן שאלך לחנות להתנסות אבל אשמח להגיע ממוקדת יותר.
צריך להגיע מראש עם הבנה שאין עגלה מושלמת
קובי סופר06/01/2024שלום דנה,
צריך להגיע מראש עם הבנה שאין עגלה מושלמת. בכל עגלה יש יתרונות מול עגלה אחרת וחסרונות. צריך להגיע למצב שבו מוצאים את המוצר שעם החסרונות שלו תוכלו לחיות בשלום. אז תמצאו את העגלה המושלמת לצרכים שלכם.
צריך להבין שככל שנרצה יותר נוחות לתינוק אז נצטרך עגלה יותר רחבה, נרצה נוחות ניוד נצטרך גלגלים גדולים, נרצה פחות רעידות לתינוק נצטרך קפיצים וכו'. ככה גם נעלה במשקלים וגם נקבל מוצר יותר גדול ומסורבל. וככל שנלך על הנוחות של ההורה כך תרד הנוחות של התינוק לכן צריך למצוא את האיזונים המתאמים לצרכים והתנאים שלכם.
לגבי מיוס, האמבטיה קטנה אבל יכולה לשרת יותר משלושה חודשים. בבוגבו לדוגמא נקבל אמבטיה יותר קטנה בבי ויותר מרווחת בדרגון פליי אבל מצד שני, הטיולון של הדרגון פליי ממש צר ביחס לבי ולסייבקס כך שלדעתי מה שיותר חשוב בעגלה זהו הטיולון כי הוא שישרת יותר זמן. לכן אני די לא ממליץ על הדרגון פליי.
המיוס לדעתי עגלה עם יח"צ טוב אבל בלי הרבה תמורה ביחס לעלות לדעתי לפחות. אין לה ידית מתארכת כמו להרבה דגמים אחרים, הגלגלים קטנים ומחומר פשוט, לא ניתן לקפלה עם הטיולון כאשר המושב פונה אליכם וגם המושב עשוי מרשת, כך זה גם בנונה. רשת לדעתי מספקת תמיכה פחות טובה וגם אוויר קר נכנס דרכה בחורף.
בנונה מקבלים גלגלים יותר טובים מהסייבקס וידית מתארכת ולכן מבין השניים לדעתי היא עדיפה. החיסרון שהיא נמכרת ברשת אחת ואין תחרות ולכן המחיר שלה גבוה ביחס למה שהיה צריך להיות לדעתי לו הייתה תחרות.
בבוגבו בי מקבלים ידית מתארכת וגב יצוק מפלסטיק ולכן לדעתי היא עדיפה גם על הנונה אבל, האמבטיה ממש קטנה וזה החיסרון הבולט. היות והטיולון משרת להרבה יותר זמן אני בעד ללכת על הדגם עם הטיולון הטוב והאמבטיה הפחות מוצלחת.
אניגלזינה מציעה אמבטיה ענקית אבל אין ידית מתארכת, הגלגלים קשיחים ולכן יכולת הניוד לדעתי לא מוצלחת. מה גם שרוצים להשכיב את הטיולון שהוא פונה אליכם, גב המושב חוצה באופן גס את קו ידית האחיזה וזה חיסרון ענק לדעתי.
הספורטליין מאוד כבדות בגלל העיצוב אבל עולות משמעותית פחות מהמותגים ונותנות תמורה מעולה. צריך לקפל עם הטיולון ולראות שאתם מסתדרים עם המשקל, לרוב זה יותר מידי והרוב לא מבינים זאת עד שהם לא מתשמשים במוצר.
אפשר לבדוק את עגלת בייבי בוס בובקט שלנו, היא שוקלת פחות מכלל הדגמים המוזכרים (רק האינגלזינה שוקלת כמוהה).
יש ידית מתארכת, גלגלים די גדולים ומגומי איכותי. הקיפול קל לביצוע ומאוד קומקפטי. המחיר סביר בהחלט, יש 5 שנות אחריות.
לסיכום: לא להתסתמך על המלצה של אף אחד גם לא שלי.
אין מוצר מושלם אך אפשר למצוא את המוצר שיהיה מושלם לצרכים שלכם.
הדרך הכי טובה זה להיסגר על 2-3 דגמים רלוונטיים, לגשת לחנות, לשים משקל של תינוק בכל אחד מהדגמים, לנייד אותם בחנות ומחוץ לחנות כך תדעו מה הכי נוח לניוד.
לאחר מכן לקפל עם הטיולון פעם שהוא פונה לכיוונכם (באם לא ניתן אז לפרק ולקפל כדי להבין אם זה חיסרון וטרחה שתוכלו להתמודד איתם), פעם לכיוון הנסיעה. להרים את העגלה במצב מקפול עם הטיולון כדי להרגיש את המשקל. לבדוק ברכב. כך תקבלו החלטה של מי מהדגמים הכי נוח לכם בניוד, משקל, תפעול, קיפול וכו'.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה קובי לאיזה דגמים התייחסת בנונה ואינגלזינה
דנה18/01/2024תודה קובי על התשובה המפורטת. לאיזה דגמים התייחסת בנונה ואינגלזינה?
הייתי בחנות לבדוק קיפולים והרמות. ה3 דגמים שבבחינה הם סייבקס מיוס, נונה איקסה ואינגלזינה אלקטה. הנונה הייתה ממש קלה להרמה שזה יתרון, אני לא סופר חזקה ועם בעיות גב. תוהה כמה זה משפיע על היציבות שלה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
התכוונתי לנונה טריב ואינגלזינה אלקטה
קובי סופר18/01/2024שלום דנה,
התכוונתי לנונה טריב ואינגלזינה אלקטה. אז את האלקטה בחנתם. הנונה איקס שונה מהטריב. משמעותית יותר קלה, לדעתי אין עניין של יציבות בעגלה קלה, כן יש יותר להקפיד לתלות פחות משקל על הידית (טכנית אסור לתלות כלום על אף עגלה).
מצד שני יש חסרונות אחרים כאשר מקזזים משקל זה בא על חשבון המון דברים, הגלגלים קטנים ולכן יכולת הניוד לדעתי לא טובה. אין ידית מתארכת, המושב מרשת וגם יחסית צר וקצר.
באינגליזנה יש 2 ק"ג יותר שזה נותן גלגלים יותר גדולים, אמבטיה וטיולון יותר מרווחים אבל גם כאן יכולת הניוד לא טובה לדעתי ואין ידית מתארכת.
ממליץ בשני המקרים לחבר את המושב לכיוון הנסיעה ולהשכיבו, גב המושב יחצה את קו ידית האחיזה וזה לדעתי לא הכי נוח להתנייד שהמושב באזור הברכיים של דוחף העגלה. אלו ההתפשרויות אבל שצריך לעשות כדי להנות מעגלה קלה.
המלצתי על הבובקט שלנו שהיא שוקלת כמו האינגלזינה ובה אין פשרות, הידית מתארכת, יש גלגלי גומי ולא סיליקון, מושב רחב וארוך ועוד. יש לנו גם דגם ששוקל 6.2 ק"ג ולצערי חסר המון זמן. הוא זהה לבובקט אבל הגלגלים יותר קטנים ומסילקון כמו בנונה ואינגלזינה.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרק עגלות של בייבי בוס
אתי26/01/2024אם יש שלמות בעגלות אז רק בייבי בוס. יש לי את דגם ה DLX שרכשתי בבייבי סטאר , עגלה נוחה לתפעול , נוחה לילדה מגיל לידה , קלת משקל , נכנסת לרכב בקלות מקדימה מאחורה בפגש' .
כל מי שאני מכירה התלהב מהעגלה אבל לא הכיר אותה לפניי. לא ללכת רק על מותגים גדולים ורושם. העגלה יפיפיה ואיכותית הכמה רמות מאחרות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סלקל nuna arra nextטל02/01/2024
היי,
רציתי בבקשה לשאול על סלקל nuna arra next, האם הוא מוצלח מבחינת בטיחות, נוחות לתינוק וכולי? איך הוא לעומת סלקלים אחרים מבחינת בטיחות?
האם הפונקציה לשכיבה מלאה של התינוק בסלקל מאפשרת שהות ארוכה יותר בסלקל לעומת סלקל ללא האפשרות הזו? והאם זה מצדיק את התוספת למחיר?
תודה רבה על העזרה!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
הוא טוב איך יש כאלו עם דירוג גבוה יותר
קובי סופר02/01/2024שלום טל,
הוא טוב אך יש כאלו עם דירוג גבוה יותר. יש לו דירוג שווה ערך ל-4 כוכבי בטיחות בתקינה אירופאית.
לגבי השכיבה, חשוב להדגיש שהיא רלוונטית רק בשימוש מחוץ לרכב. ברכב הסלקל חייב להיות בזווית הישיבה. התקנה במצב השוכב זו סכנה בטיחותית.
מחוץ לרכב במצב שוכב כן ניתן להתנייד יותר זמן בסלקל.
מצד שני, זה לא נוח לתינוקות וצפוף. אם יש אפשרות להעביר לאמבטיה זה עדיף והרבה יותר נוח ובריא לתינוקות.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסלקל גואי
טל07/01/2024היי, תודה על המענה!
שמתי לב שיש סלקל גואי i gemm 3, וגואי i gemm 3 אקליפס. מה ההבדל בניהם?
ובכללי מה דעתך עליהם?
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
אקליפס זה רק השם של הצבע
קובי סופר16/01/2024שלום טל,
אקליפס זה רק השם של הצבע. אין הבדל בין כלל הדגמים, ההבדל בשמות אלו הצבעים השונים. יש מותגים שלכל צבע נותנים שם במקום פשוט לרשום שחור, ירוק, אפור וכו'
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחפשים המלצה לטיולון קומפקטידן01/01/2024
קובי שלום רב אנחנו מחפשים טיולון קומפקטי ונוח לתפעול שבא כעגלה שנייה ברכב לא גדול במיוחד לילד בן שנה ו10 חודשים בטווח של עד 1000 ש"ח. תודה רבה מראש
ממליץ להתנסות בחנות לפני רכישה
קובי סופר01/01/2024שלום דן,
ממליץ להתנסות בחנות לפני רכישה. להושיב את התינוק בכל אחד מהדגמים הרלוונטיים, לנייד בחנות ומחוץ לחנות. לעלות ולרדת מדרגה. לקפל, להרים במצב מקופל להרגיש את המשקל. לבדוק ברכב. כך תראו מה נכון לכם.
ההמלצות שלי עד 1000 ש"ח הן:
פג פרגו סלפי אם היא אכן במחיר הזה.
ספורטליין וייפר, יחסית כבדה וגדולה בקיפול אבל לא יקרה (מתחת לתקציב), נוחה לניוד, גגון ענק ועוד.
סילבר קרוס ווינג 1
אינפנטי מון
כל אלו דגמים בקתציב או מתחת. סה"כ רוב המשתמשים בהם מרוצים ואני מניח שלאחר בדיקה כפי שרשמתי, תמצאו איזה מהם נכון לכם יותר.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איזו עגלה כדאי לקנותמירי מלכה01/01/2024
די דחוף
לא יודעת איזו עגלה לקנות
אנחנו גרים קומה 1 ללא מעלית כך שהמשקל משחק, כמובן שעדיף משהו עם קיפול נוח ולא תופס מקום
מצד שני אני ובעלי גבוהים סביר להניח שהתינוק יהיה גבוה כך שחשוב אמבטיה מרווחת .
אני מאוד אוהבת הליכות סביר שאסתובב הרבה עם העגלה ברגל.
אשמח להמלצות ולאיזה דברים יותר כדאי לשים דגש .
כרגע מתלבטים בין
מיוס 3- (מצדיק מחיר?)3
פג פרגו (מצדיק מחיר?)
אינגליזיה אלקטה
וכמובן נרצה להשקיע על עגלה שתשמש גם לילדים הבאים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
בייבי בוס בובקט
קובי סופר01/01/2024שלום מירי,
הייתי ממליץ על העגלה שלנו בייבי בוס בובקט 2.
ראשית היא קלה מאוד ושוקלת 8.2 ק"ג לשלדה וטיולון.
שנית, יש ידית מתארכת כך שהיא מתאימה להורה גבוה. יש 5 שנות אחריות כך שאפשר להיות רגועים שתשרת בילדים הבאים. כל הבדים נשלפים לכביסה ויש לה יכולת ניוד מדהימה ועדיפה על המיוס ואינגלזינה. לגבי פג, לא ציינת דגם ולכן קשה לי להשוות.
היא לא יקרה והקיפול סופר קל ונוח וגם די קומפקטי.
לגבי הדגמים שציינת:
מיוס 3, לדעתי יקרה סתם. הרבה מהעלות לדעתי זה המיתוג.
אם אשווה לבייבי בוס, אין למיוס ידית מתארכת, לא ניתן לקפל עם הטיולון שהוא פונה לכיוונכם (גם את האינגלזינה לא) ואת הבייבי בוס ניתן לקפל עם המושב שהוא פונה לשני הכיוונים.
המושב של המיוס מרשת לעומת גב יצוק מפלסטיק שלדעתי מספק תמיכה יותר טובה ולא נכנס אוויר קר בחורף הגגונים בבייבי בוס יותר גדולים ומתאימים לאקלים בארץ.
הגלגלים של הבייבי בוס מגומי מלא כמו צמיג רכב (רק ללא פנימית כך שאין סיכון של פנצ'ר או צורך בניפוח). לעומת גלגל סילקון קטן יותר במיוס. גם באינגלזינה הגלגל מסיליקון אבל יותר גדול. גם באינגלזינה הידית קבועה.
לכן אני חושב שהבייבי בוס מציעה הרבה יותר ותעלה פחות או הרבה פחות אם נשווה למיוס.
עכשיו, אני משוחד כמובן, זה מוצר פרי פיתוח שלי ושיווק שלי ולכן כמו תמיד, ממליץ לא לקחת את ההמלצה שלי כמובן מאליו.
ההמלצה שכן צריך לקחת זה לגשת לחנויות שמציגות את העגלות הרלוונטיות.
לשים משקל של 12-15 ק"ג בכל אחת מהעגלות, לנייד את העגלות בחנות ומחוץ לחנות, לעלות ולרדת מדרגה גבוהה. לנסות לקפל עם הטיולון פעם שהוא פונה לכיוונכם אם מתאפשר (ואם לא כמו במיוס או אינגלזינה, אז לקחת בחשבון שתצטרכו לפרק ולהרכיב את המושב כל פעם שתקפלו ותפתחו, לכן ממליץ להתנסות בזה גם). פעם לכיוון הנסיעה. להרים את העגלות במצב מקפול כדי להרגיש את המשקל. לבדוק איך הן נכנסות ברכב. כך תקבלו החלטה מושכלת של איזה דגם נכון לכם יותר.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם יש לכם ביטחון עצמי?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)