מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום
.jpg)
- טיולון מומלץ ואיכותיאתי26/01/2024
אשמח לקבל המלצה בנוגע לטיולון איכותי , מותאם לגב הילד , קל לתפעול וקל משקל. בעל גלגלים איכותיים. לתינוקת בת שנה ו 5 חודשים. כמובן שרצוי כזה שניתן להשתמש בו גם בעתיד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תלוי גם בתקציב
קובי סופר28/01/2024שלום אתי,
תלוי גם בתקציב, יש טיולונים מ-300-400 ש"ח ועד 2600 ש"ח.
בגדול, הטיולונים עם גלגלים טובים מעט יותר כבדים.
כמוכן טיפה יותר גדולים לאחר הקיפול.
לדעתי ספורטליין וייפר יכול לענות טוב לדרישות, המתחיר שלו גם לא יקר, יש לו גגון מעולה, שכיבה טובה, גב מכאני ולא עם שרוכים והקיפול די נוח. הוא טיפה גדול בקיפול וטיפה כבד אבל הכל בגדר הסביר, עדיין יותר קל מעגלה ויותר קומפקטי.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה סייבקס מיילו 2קסם25/01/2024
היי האמת שאתמול הייתי בסיבוב עגלות
בסופו של דבר המשקל משחק בשבילי תפקיד עיקרי
הרגשתי שכל העגלות כבדות לי ואני מחפשת משהו פרקטי ונוח
באינגליזינה אלקטה החדשה הרגשתי שהיא ממש קשה לקיפול הקליקים שלה ממש לא ידידותיים
בספורטליין בעלי פחות אהב את הידית היא הרגישה לו מרוחקת מהתינוק
בו גבו החדשה מבחינת הקיפול עם האמבטיה מבחינתי זה חיסרון כי זה ממש כבר להרים את שניהם יחד
המיוס 3 של סייבקס האמבטיה ממש קטנה והסל למטה ממש קטן
הכי התחברתי למיילו 2 של סייבקס כי היא קלה לקיפול הסל גדול והאמבטיה רחבה
אבל חזרתי הביתה ולא מצאתי עליה כל כך המלצות ופתאום מפחדת שאולי היא קלה מדי והיא לא תחזיק לי למספר ילדים קדימה וגם הלחיץ אותי להבין למה היא זולה (ביחס לסייבקס)
אשמח לעזרה (עדיין לא קניתי..)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
ככל שיורדים במשקל מאבדים דברים
קובי סופר25/01/2024שלום קסם,
ככל שיורדים במשקל מאבדים דברים. אין נוסחאות פלאים שיכולות לייצר עגלה קלה מבלי לקצץ דברים.
במיילו הקיצוץ הוא בגלגלים הקטנים ומחומר די בסיסי, ידית קבועה. המושב עשוי מרשת, המתכת דקה מאוד. אני לא חושב שתהיה בעיית יציבות כל עוד תקפידו לא לתלות כלום על הידית ואם כבר לתלות, אז תיק קל ולא עמוס.
המיילו 1 לא נמכרה בהצלחה בישראל ובמיילו 2 לא נעשו שינויים מרחיקי לכת וזו בעצם עגלה די זהה לדור הראשון. לכן התמחור הזול. המיוס יקרה בעיקר בגלל הביקוש הרב.
החיסרון הכי גדול בעובדה שאין ידית מתארכת, זה גם באינגלזינה אותו הסיפור,
כאשר המושב פונה לכיוון הנסיעה, ברגע שתרצו להשכיב את התינוק, גב מושב הטיולון יחצה את קו ידית האחיזה, המושב יהיה באזור הברכיים של ההורה הדוחף. לא נוח להתנייד כך לדעתי. כמוכן, לא תתאפשר תליה של תיק או כל דבר על הידית כי זה יפגע במושב כל הזמן.
לגבי חוזק ואמינות, לדעתי מן הסתם יש מחיר לכך שהגלגלים קטנים, השלדה דקה ואין קפיצים טובים. עם זאת, זה גם תלוי בכם. אם הטיולים הם עירוניים, לא עולים ויורדים מדרגות, לא מעמיסים על המוצר וכו'. כמוכן, מנקים את העגלה מחול אחת לחודש אז אין סיבה שלא יחזיק לילדים הבאים.
באופן כללי אני בעד ידית מתארכת, זה לא אומר שצריך ללכת רחוק מהתינוק, ניתן גם לכנס את הידית פנימה ואז היא תהיה כמו במיילו. עם זאת, הסיילו מאוד כבדות.
אם מוכנים לעלות במשקלים לאזור המשקל של האינגלזינה, אפשר לבדוק את הבייבי בוס בובקט שלנו. מעבר למשקל הקל יש לה גלגלים גדולים ביחס לסגמנט, ידית מתארכת, מושב יצוק מפלסטיק, יכול ניוד מדהימה, קיפול נוח, 5 שנות אחריות והיא די באוזר המחיר של המיילו.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התייעצות על כמה עגלותטליה22/01/2024
היי אשמח לשמוע יתרונות וחסרונות לגבי העגלות האלו
בדגש על היציבות של האמבטיה (כששמים את הילד שלא תהיה נטיה של האמבטיה כשהראש למטה כי זה כבר קרה לי עם בוגבו 6 בעבר)
וגם יתרונות וחסרונות כלליים של העגלה והטיולון -
איך עגלת אויסטר 3 ?
והאם אתה מכיר את עגלת cavoe ?
ספורטליין pl/do/pro ?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
צריך לקחת בחשבון שהאויסטר והקאבו הן יבוא בלעדי של רשת למוצרי תינוקות
קובי סופר23/01/2024שלום טליה,
צריך לקחת בחשבון שהאויסטר והקאבו הן יבוא בלעדי של רשת למוצרי תינוקות, זה אומר שאין תחרות והמחיר שהרשת יכולה לדרוש גבוה מכיוון שאין תחרות!
הקאבו מאוד דומה לספורטליין כך שאני לא רואה שום סיבה ללכת לכיוונה כאשר יש את הספורטליין שעולות כמחצית.
מבחינת האמבטיות אין הבדלים גדולים בין הדגמים.
מבחינת טיולון, גם כאן, בשני המקרים מקבלים מושב יצוק מפלסטיק עם שכיבה וישיבה טובים.
בשני המקרים העגלות יחסית כבדות כאשר מרימים את השלדה יחד עם הטיולון בייחוד הפרו, הPL והXL די דומות רק שהPL יותר מעוצבת ומעט יותר כבדה ויקרה, לכן אני נוטה להמליץ על הXL מבין כלל דגמי הסיילו.
אני ממליץ פשוט לגשת לחנות, לשים משקל של תינוק בכל דגם, לנייד את העגלות בחנות ומחוץ לחנות, לעלות ולרדת מדרגה גבוהה. לאחר מכן לנסות לקפל עם המושב פעם שהוא פונה לכיוונכם ופעם לכיוון הנסיעה. לאחר מכן לנסות להרים את העגלות עם המושב. לבדוק ברכב וכך תקבלו החלטה מה מהם נכון לכם.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- Britex b egail טיולוןמןר אלבז22/01/2024
שלום קובי , אשמח לחוות לדעת על טיולון britex b egail m במקרה היא נתפסה לי בעין ושי התרשמתי ממנה לא ניתן להתרשם ממנה פיסית כי זה רק בכפר סבא ואני לא קרובה .. חשוב לי שתהיה יציבה ותתאים לאחוזי ים גבוהים יודעת שהיא קצת כבדה מטיולונים אחרים אבל חשוב לי שתהיה איכותית מבחינת נסיעה איתה בחוץ לגן להורים ןכאלה .. ושה שכיבה והחגירה תהיה נוחה ..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
היא יותר עגלה מאשר טיולון
קובי סופר23/01/2024שלום מור,
היא יותר עגלה מאשר טיולון. כפי שציינת זה בעיקר משפיע במשקל אבל לא רק, גם הקיפול יותר גדול. מכאן זה שיקול שלכם אם אתם מוכנים להקריב מהנוחות שלכם עבור נוחות התינוק.
סה"כ זו עגלה טובה ביחס לעלות.
לדעתי אם הולכים על הסגנון הזה, הייתי ממליץ ללכת על ביבה טאיטאי בעלת מימדים פניים די דומים. היתרונות של הטאיטאי הם במשקל קל יותר, נוחות ניוד עדיפה, קיפול יותר קטן ולדעתי החיסרון הכי גדול של ברייטקס הוא לאחר הקיפול, כל הבד נשאר חשוף כלפי חוץ, ברכב זה מתלכלך, לא סטרילי ובהמשך גם נוטה להיפרם/להיקרע. זה חלק שהאחריות לא מכסה.
בטאיטאי לעומת זאת הקיפול כלפי פנים כך שהבד נשאר מכונס בפנים, לא מתלכלך ונשאר נקי וסטרילי.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עגלת הרטן רייסר ג'י טינועה22/01/2024
היי שלום לכולם
הייתי שמחה לשמוע מי יודע היכן ניתן לרכוש חלקי חילוף לעגלת הרטן רייסר ג'י טי. תודה ענקית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
בעייתי
קובי סופר22/01/2024שלום נועה,
בעייתי, ההרטן לא מיובאות מ-2017. הדרך הכי טובה זה לרכוש בגרמניה. יש המון חנויות בגרמניה ששולחות לארץ, כמוכן, ניתן לרכוש פיזית בחנויות ולהביא ארצה, יש לא מעט אנשים שטסים על הקו, אולי אתם מכירים מישהו.
אפשר גם לפנות להרטן עצמם ולדעתי להזמין דרכם. אם צריך עזרה, אפשר לפנות אליי, פרטי הקשר שלי באתר שלנו בייבי בוס מוצרי תינוקות, נכנסים לצור קשר ויש טלפון, מייל, וואצאפ.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טרמפיסט לעגלת נונה טריבהדס21/01/2024
היי מחפשת המלצה לטרמפיסט שמתאים לעגלת נונה.
תודה רהה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
לדעתי כל האוניברסליים יתאימו
קובי סופר21/01/2024שלום הדס,
לדעתי כל האוניברסליים יתאימו. מבינהם המומלץ ביותר לדעתי זה של חברת לסקאל/LASCAL. יש להם דגם רגיל ומקסי עם בורד יותר גדול שגם ניתן לחבר עליו מושב.
כמובן ממליץ לבדוק טרם הרכישה שזה מתחבר טוב לעגלה שלכם וגם נוח להם להתנייד איתו.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המלצה לכיסא בטיחות מגיל 0סתיו18/01/2024
מחפשת המלצה לכיסא טוב ברמת הבטיחות ונוחות חגירת הילד מגיל 0. יש לי אוטו קטן מזדה 2 ומנסה להבין כמה זה פקטור בקנייה. מציינת שלרוב זה יהיה רק אני והתינוק ברכב, אבל לא הייתי רוצה לבטל לחלוטין את האופציה שמישהו יושב בכיסא ליד הנהג.
מקריאה באינטרנט אני רואה שברייטקס מומלצים, השאלה אם הם בסדר עבור רכב קטן.
חומזה ראיתי שיש דגמים מסתובבים שזה נשמע לי מאוד נוח, בעיקר כי יש לי בעיות גב, זו גם הסיבה שויתרתי על סלקל כי חוששת שיהיה לי כבד להוציא אותו יחד עם התינוק. אם יש דגם מסתובב מומלץ זה יהיה מצויין.
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
מסתובב = פחות בטיחותי
קובי סופר18/01/2024שלום סתיו,
מסתובב = פחות בטיחותי אז זה שיקול שלכם. אם לא איכפת לכם לרדת ברמת הבטיחות אז אוכל לרשום את הדגם המסתובב עם הדירוג הכי גבוה. היות ואני בעד בטיחות בראש ובראשונה אני לא ממליץ על מסתובב ולכן גם לא רושם את הדגם/דגמים המוצלחים יותר.
ברייטקס מומלצים, כל סדרת הקליקטייט: מרתון, בולווארד ואדבוקט. לדעתי הבולווארד עדיף מה-3.
כמוכן צ'יקו נקסטפיט זיפ מקבל את דירוג הבטיחות הגבוה ביותר יחד עם ברייטקס. היתרון שלו עליהם הוא השכיבה, הוא מגיע כמעט לזווית של סלקל ולכן לדעתי נוח יותר בהשוואה לברייטקס בחצי השנה הראשונה.
מבחינת גודל, הם טיפה גדולים אבל אין בעיה ברכב קטן, גם אם ישב מבוגר ליד. הבעיה יכולה להיות בעתיד הרחוק אם יהיה צורך להתקין מושב נוסף ועוד מבוגר יצטרך לשבת או, כאשר נצטרך להתקין 3 מושבים. עד אז זה חזון למועד ואני בעד ללכת על הבטיחותיים ביותר.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בוגבו בי 6 או בוגבו פוקס 5?יעל18/01/2024
שלום,
אשמח לשמוע איזו עגלה מומלצת ומה היתרונות והחסרונות של בוגבו בי 6 מול פוקס 5.
מחפשת עגלה קומקטית ומעוצבת.
פתוחה לשמוע גם הצעות נוספות.
שאלה נוספת-
מתלבטת האם כדאי לקנות בנוסף דונה, בגלל ששמעתי שזה לא בריא כל כך לתינוק, יש לי חשש שזה סוג של נוחות של ההורים על חשבון הבריאות של הילד, האם אתה ממליץ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אולי דרגון פליי?
קובי סופר18/01/2024שלום יעל,
הבי 6 שונה לחלוטין מהפוקס. הבי יותר קומפקטית בקיפול וניתנת לקיפול יחסית בקלות עם הטיולן. הפוקס הרבה יותר גדולה, טכנית ניתן לקפל עם הטיולון אבל זה מסורבל וגדול ולכן הרוב מקפל ללא הטיולון כך שהבי הרבה יותר פרקטית לדעתי. כמוכן, טיולון הבי מגיע למצב שכיבה ישר בעוד שבפוקס יש שקע בין הגב לישבן, לדעתי זו זווית פחות נוחה לתינוקות, די דומה לסלקל ונגיע לזה בהמשך לגבי הדונה.
מצד שני, הפוקס תהיה הרבה יותר נוחה בניוד בגלל הגלגלים הגדולים ולכן תלוי בצרכים שלכם.
היות ולהבנתי הבי יורדת מפס הייצור (אני לא יודע אם זה סופי, צריך לברר מול בוגבו), קשה לי להמליץ על הבי כי עתידית אי אפשר לדעת מה יהיה לגבי חלפים וכו'. למרות שנמכרו עשרות אלפי יחידות כך שאני מאמין שבעשור הקרוב לא צריכות להיות בעיות.
לכן אולי הדרגון פליי?
זה דגם חדש עם גלגלים גדולים ושכיבה מלאה כמו בבי, תכלס זה המחליף. הקיפול טיפה יותר קל מהבי. יש לו חיסרון גדול ואני באופן כללי לא ממליץ עליו אבל היות ואולי הבי לא תהיה רלוונטית יותר, לדעתי הוא עדיף על הפוקס. החיסרון הוא המושב המאוד מאוד צר. לדעתי לא יהיה נוח לתינוקות גדולים לשבת בו, בייחוד בחורף עם לבוש עבה. מושב הבי רחב משמעותית.
לגבי המלצות אחרות, הכל תלוי אם אתם פתוחים לרעיון של ללכת על מותגים פחות מוכרים? לדעתי יש מוצרים יותר טובים מבוגבו וגם תחסכו לא מעט כסף.
לגבי דונה, אני לא ממליץ מ-2 סיבות:
1. סלקל בראש ובראשונה הוא כיסא בטיחות ולא עגלה. המטרה הראשונה שלנו צריכה להיות בטיחות, חס וחלילה בזמן תאונה יש הבדלים בין סלקלים וכיסאות שונים. דירוגי הבטיחות של דונה טובים אבל יש דגמים עם דירוגים מצוינים (אשר מתחברים גם לעגלות שונות כמו בוגבו).
לכן מהסיבה הבטיחותית אני פחות ממליץ.
2. בריאות התינוק, אכן, שהייה ארוכה בסלקל אינה בריאה לתינוקות. הזווית לא ישרה ואינה בריאה אורטופדית. כמוכן, זה יכול להזיק לדרכי הנשימה בשהייה ארוכה. לכן אני ממליץ להימנע מלטייל עם התינוק בסלקל מחוץ לנסיעות ברכב.
לגבי הפוקס, הזווית דומה לשל סלקל אבל הרבה יותר טובה, עדיין אבל לדעתי שכיבה ישרה הרבה יותר בריאה משכיבה במושב עם שקע.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מעוניינים בעגלת ספורט לייןמור18/01/2024
שלום,
מעוניינים לקנות עגלה במקום הישנה שלנו שכבר עבר זמנה.
בדקנו בחנויות דגמים שונים, ואהבנו את הדגמים של ספורטליין - הקיפול נוח ואינטואיטיבי, האמבטיה גבוהה (שנינו גבוהים), ידית מתארכת, גלגלים טובים ויציבים (לא גרים בעיר, יוצא לנו ללכת גם בדרכי עפר). המשקל לא משמעותי לנו כ"כ כי אין לנו מדרגות בכלל מהבית לרכב.
השאלה - ראינו שהדגמים של 2023 עם שלדה וגלגלים משופרים, זה נראה לנו משמעותי מבחינת ניידות ועמידות. האמנם?
האם דגם pro היה כזה כבר ב-2022?
לצורך העניין, מה ההבדל בין דגם פרו 2022 לבין דגם pl 2023? (יש חנויות שדגמי 2022 עדיין נמכרים בהנחה, וכמו כן בודקים אפשרות קנייה ביד 2 ותוהים כמה להתעקש ולחפש דווקא מדגמי 2023).
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
עדיף להתעקש על דגמי 23
קובי סופר18/01/2024שלום מור,
עדיף להתעקש על דגמי 23. מעבר לשיפור בגלגלים (רק בפרו של 22 היו גלגלים זהים ל-23) נעשה שינוי משמעותי במושב. מדגמי 23 המושב יצוק מפלסטיק. זה גם מספק תמיכה יותר טובה לגב לדעתי, גם זווית שכיבה יותר טובה אבל בעיקר זווית ישיבה זקופה, בדורות הקודמים המושב היה נטוי ולדעתי זו זווית לא נוחה לישיבה לכן ממליץ ללכת על 23.
החיסרון של המושב היצוק הוא תוספת משקל משמעותית של ככ- 2 ק"ג אבל ציינת שעניין המשקל לא רלוונטי כך שמבחינתכם זה לא חיסרון.
כן צריך לקחת בחשבון שמשקל הוא משהו משמעותי בהרמה והוצאה מהרכב. לרוב הורים לא לוקחים זאת בחשבון, בחנות מספרים שזה רק כמה שניות להרים וכמה שניות להוריד, בפועל זה מתסכל הורים רבים וגורם לעבור לטיולון בשלבים די מוקדמים. אני תמיד ממליץ להתנסות לבד בחנות בקיפול עם המושב פעם לכיוונכם ופעם לכיוון הנסיעה, לאחר מכן להרים את העגלה עם המושב ואפילו לנסות להכניס ולהוציא מהרכב, כך תקבלו מדד איך זה יראה ביומיום שלכם. כמובן לקחת בחשבון את אופי הניוד וכמה פעמים זה יקרה. לרוב מי שגר ביישוב כמו מושב פחות מתנייד ברכב לכן זה מאוד אינדיבידואלי.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה על הפירוט!
מור18/01/2024ברור שהיה נחמד אם המשקל היה קל יותר, אבל במכלול השיקולים זה נראה לנו פחות משמעותי מהדברים האחרים.
תודה רבה 🙂* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוד שאלה...
מור18/01/2024אני מבינה שההבדל בין xl ל-pl הוא רק עיצובי.
מה ההבדל בין הדמים האלה לבין הפרו, מלבד פתח האוורור הנוסף ברגליים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
הגלגלים
קובי סופר18/01/2024שלום מור,
ההבדל מעבר לרשת האיוורור הוא הגלגלים. בפרו הם עוד יותר גדולים ולכן יכולת הניוד בדרך משובשת תהיה יותר טובה. יש לה גם קפיצים יותר גדולים כך ששוב, זה משפר את הניוד בדרך קשה.
מצד שני, שוב עולים במשקל.
כמו שציינתי, תתנסו בחנות להרים את העגלות עם המושב במצב מקופל ותראו אם אתם יכולים לחיות עם המשקל הזה בשלום.
אם אתם רוצים להנות מיכולת ניוד דומה לשל הפרו ולרדת משמעותית במשקל (כמעט 5 ק"ג פחות), לדעתי שווה לבדוק את הבייבי בוס טייגר שלנו. יש לה יכולת ניוד מדהימה גם בדרך משובשת (יש לנו לקוחות שגרים בקנדה ומתניידים איתה בשלג!), היא שוקלת פחות מ-9 ק"ג. לדעתי היא אפילו יותר נוחה לניוד מהסיילו כי יש הרבה פחות משקל לדחוף. כמוכן מציעה מושב יצוק מפלסטיק. בנוסף כל הבדים יורדים לכביסה (בסיילו רק חלק), כמוכן יש 5 שנות אחריות לעומת שנה בסיילו.
נכון שאני משוחד למוצר שלי אבל, כמו תמיד, ממליץ להתנסות לבד ולקבל החלטה ולא להסתמך עליי או על אנשי מכירות.
לשים משקל של תינוק בכל עגלה (לפחות 12 ק"ג), לנייד את העגלות בחנות ומחוץ לחנות, לעלות ולרדת מדרגה גבוה, לקפל עם הטיולון פעם שהוא פונה לכיוונכם ופעם לכיוון הנסיעה. להרים במצב מקופל ולבדוק ברכב. ככה תוכלו לקבל מדד איך יראה היומיום שלכם עם העגלות השונות ותוכלו לקבל החלטה אזה דגם נכון לכם יותר (גם מבין כלל דגמי הסיילו וגם בהשוואה לעגלות אחרות אם תראו דגם אחר שנראה לכם מעניין).
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחפשת נדנדה חשמלית לתינוקרותי17/01/2024
שלום קובי
אני מעוניינת לרכוש נדנדה לתינוק (מגיל לידה עד 18 קג)
מחפשת נדנדה למשקל כמה שיותר גבוה
מעדיפה כזו חשמלית ואם יש גם אפשרות להפעיל אותה ידנית בשביל שבת, יותר טוב.
כמובן שתהיה בטיחותית.
האם יש לך המלצה?
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אין לי המלצה מיוחדת
קובי סופר18/01/2024שלום רותי,
אין לי המלצה מיוחדת. רק דגשים:
1. ללכת על דגם שמתחבר לחשמל ולא סוללות. הם יותר חזקים ועם סוללות צריך להחליף אחת לכמה ימים כך שאלו גם טרחה וגם הוצאה לא קטנה.
2. עדיף ללכת על נדנדות גבוהות ולא בגובה הרצפה, לרוב הן יותר איכותיות למעט 4 מאמאס שהן נמוכות אבל סופר איכותיות.
3. לוודא שיש אישור מכון תקנים למוצר ולדגם שרוצים
4. שהתינוקות לא ישהו יותר מידי בנדנדה מכיוון שזה גורם להיווצרות ראש שטוח.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה ההבדל בין הכיסאות השונים בסדרת צ׳יקו נקספיט?צליל17/01/2024
קיבלתי המלצה חמה על הכיסאות של צ׳יקו נקספיט
אבל לא בדיוק הבנתי מה ההבדל בין הזיפ/ מקס/ זיפ מקס ויש עוד
ההבדלים במחיר די משמעותיים
אשמח להמלצה מי מהם הכי טוב ומשתלם מבחינת שילוב של איכות בטיחות ומחיר🙏* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אין הבדלים גדולים
קובי סופר18/01/2024שלום צליל,
אין הבדלים גדולים.
ראשית, מומלצים דגמי הזיפ. הזיפ זה רוכסן הקפי שמאפשר להוריד את הבדים לכביסה מבלי לפרק את הכיסא מהרכב. ללא הזיפ מעבר לפירק מהרכב צריך לפרק את הרצועות וברגים וזה תהליך ארוך ולא כיפי כלכך. לכן מראש הייתי פוסל דגמים ללא זיפ.
לאחר מכן יש מקס זיפ שההבדל הוא הגודל של אזור הישבן והרגליים, הוא מאורך כדי שיהיה יותר נוח לתינוקות להיות נגד הכיוון, בייחוד מגיל שנה עד שנתיים. ללא המקס הרגליים של התינוקות יתקלו בגב מושב הרכב. לכן אם יש כוונה שהתינוק יהיו עד גיל שנתיים נגד הכיוון אז מומלץ ללכת על הזיפ מקס.
כל שאר ההבדלים אייר, קלירטקס וכו' אלו בעיקר גימיקים שיווקיים. לכן ממליץ ללכת או על הזיפ הזול ביותר או על המקס זיפ הזול ביותר.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיולון ספורטליין טורנדו או איזי ווקר xsאאא17/01/2024
מה יותר עדיף ונח מבניהם?
הצורך - לילד בן שנתיים+
נח במדרגות (הטורנדו קצת מציק הדוושת מעצור שמשתפשף במדרגות)
מתאים לשינה גם
ונח להיגוי גם בדרך פחות סלולה
יציב כמה שניתן
שניהם פשוט בחינם. במצב טוב.
אז רוצה לדעת מה עדיף מבינהם
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
שניהם מעולים לדעתי
קובי סופר17/01/2024שלום,
שניהם מעולים לדעתי. ראשית שניהם סופר איכותיים וחזקים ויכולים להתמודד עם מדרגות, כמובן עד גבול מסוים, בסוף גם הם קורסים ונשברים תחת העומס הרב!
הטורנדו יותר מרווח ונוח לתינוקות וגם הגגון גדול יותר. מצד שני הוא מיושן מהדור של פעם. הניוד לא נוח, בייחוד לא עם יד אחת. הקיפול טיפה מסורבל וגדול וכמו שציינת במדרגות הברקס משתפשף במדרגות. האיזי ווקר יותר קטן בקיפול. יותר נוח לניוד, בדרך משובשת שניהם לא להיט גדול.
בקיצור, שניהם טובים, לא מושלמים אבל יעשו את העבודה.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מזרן למיטת תינוק לגיל חצי שנהמורן17/01/2024
קובי שלום
בהנחה שאני הולכת על מזרן בעל 2 צדדים של עמינח
ההתלבטות הינה בין 4 דגמים
צופית ויסקו לעומת סנונית ויסקו
אייספייס לעומת פאזל לטקס
בין הצופית לסנונית יש הבדל במחיר של 300 ש״ח ( מדובר ב2 רשתות שונות)
ולא מובן ממה נובע ההבדל במחיר.
אשמח אם תוכל לעשות לי סדר ולהמליץ לי מה הכי טוב לדעתך.
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אני ממליץ על הזול ביותר מבין כולם
קובי סופר17/01/2024שלום מורן,
אני ממליץ על הזול ביותר מבין כולם, זאת בתנאי שיש תו תקן או אישור מכון התקנים בתוקף לדגם וליצרן!
כאשר מדובר במזרן דו צדדי (או אפילו תלת שכבתי) יש לנו צד קשיח המיועד לשימוש עד גיל שנה. הצד הזה די זהה בין כלל הדגמים.
מגיל שנה יש צד רך וכאן כל יצרן, דגם וכו' משחקים עם זה או שזה ספוג רגיל או ויסקו, לטקס וכו' המקנים נוחות עדיפה.
לדעתי זה נטו גימיק שיווקי, גימיק שמעלה את מחיר המוצר. לתינוקות די נוח גם על הספוג הבסיסי ולכן אני נוטה להמליץ על הזול ביותר מבין הדו צדדיים שיש.
אם מתאפשר, עדיף לדעתי ללכת על מזרן נושם כמו נומו, בייבי טק מולטיפלואו או עמינח אימג'ן של שילב. הם יקרים אבל לדעתי נותנים עוד בטיחות וגם נוחות בשנה הראשונה.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כסא בטיחות של ברייטקסגלית16/01/2024
שלום קובי,
הלכנו לאיבוד בין הדגמים השונים של כסאות הבטיחות של ברייטקס ונשמח לעזרה..
מה הדגם הטוב ביותר לתינוק בן שנה וחודשיים?
וגם מאיזה גיל אפשר להתקין עם כיוון הנסיעה.
תודה מראש!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
כל דגמי הקליקטייט שלהם מעולים
קובי סופר17/01/2024שלום גלית,
כל דגמי הקליקטייט שלהם מעולים. בדגש על דגמי הכיסאות בטיחות ולא כיסאות משולבי בוסטר.
מרתון, בולווארד (כמו מרתון רק עם הגנות ראש טיפה יותר רציניות) או אדבוקט (כמו בולווארד רק עם 2 הגנות חיצוניות נגד תאונות צד). כולם עם דירוגי בטיחות מהגבוהים ביותר שיש.
אני נוטה להמליץ על הבולווארד כי האדבוקט רחב מאוד ובעייתי בעתיד עם עוד כיסא או שניים. בנוסף, אין הבדל בתוצואות המבחנים והאדבוקט יקר כך שאני לא רואה הצדקה לרכוש אותו. גם בין המרתון לבולווארד אין הבדל אבל רק בשביל האקסטרה הגנה אני נוטה להמליץ על הבולווארד.
החוק בארץ אומר שעד גיל שנה צריך להתקין נגד הכיוון ומגיל שנה ומשקל 9 ק"ג (צריך ששני התנאים יתקיימו), ניתן להתקין עם הפנים לכיוון הנסיעה.
מצד שני, ההמלצות אומרות שעד גיל שנתיים מומלץ להיות נגד הכיוון, זה הרבה יותר בטיחותי לתינוקות, כמה שנים מנסים לחוקק חוקים אך זה כרגע לא מתקדם. אני בכל אופן ממליץ להיות נגד הכיוון ככל הניתן וככל שהתינוק מאפשר גם עד גיל 4 שנים! בשבדיה זהו חוק! בעקבות כך מספר הפציעות ומקרי המוות בתאונות עם כיסאות בטיחות הוא הנמוך בעולם, לכן זו הוכחה ניצחת לכך שעדיף להיות נגד הכיוון ככל הניתן.
מכאן זה שיקול אישי של כל אחד.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמה עדיף כסא בטיחות או משולב עם בוסטר?
גלית17/01/2024תודה רבה קובי
מה עדיף לקנות כיסא בטיחות או משולב עם בוסטר? (תינוק בן שנה וחודשיים)
אם בוסטר נשמח להמלצה על דגם של ברייטקס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
לא ממליץ על המשולבים
קובי סופר18/01/2024שלום גלית,
לא ממליץ על המשולבים.
לדעתי אי אפשר לייצר הנדסית בצורה יעילה מוצר שיתאים לתינוק שרק נולד וגם לילד בן 12. לכן יש כל מיני פשרות בכל טווח גיל. כמוכן, הדגמים הלא משולבים מקבלים דירוגי בטיחות מעט יותר גבוהים. מניסיון שלי, ברוב המקרים יש אח או אחות נוספים שמצטרפים ואז הכיסא עובר אליהם ובכל מקרה רוכשים בוסטר כמוכן, בוסטרים תופסים פחות מקום ברכב מכיסא משולב כך שלרוב, רוב ההורים לא מנצלים את הבוסטר של הכיסא המשולב עד הסוף. לכן אני די פוסל כיסאות משולבים.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כסא בטיחות לגיל 3.5רבקה15/01/2024
שלום
הבת שלנו בת 3.5 עם כסא נקסטפיט זיפר.וכבר לא נח לה הרצועות.רוצים לקנות כסא בוסטר עם רצועות.התקציב סביב עד 700 בערך.האם בריטקס הייפוינט הוא אופציה טובה.?או משהוא אחר יש לך להמליץ.?אגב היא במשקל לפחות 18קילו.תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
בטיחותית הייתי ממליץ לעלות בתקציב
קובי סופר16/01/2024שלום רבקה,
בטיחותית הייתי ממליץ לעלות בתקציב. גרקו נאוטילוס סנאגלוק גרואו או ברייטקס גרואו ווית' יו מקבלים את דירוגי הבטיחות הגבוהים ביותר.
הם יקרים מהתקציב הגרקו לא בהרבה.
מתחת לתקציב יש את אוונפלו מאסטרו שהוא טוב אבל הוא עד משקל יותר נמוך עם הרצועות וגם בלעדיו. לדעתי פחות יתאים לכם. הוא עד 22 וחצי ק"ג עם רצועות לעומת 30 באחרים.
הברייטקס שציינת עדיין לא נבחן במבחן השוואתי כך שאני לא יודע להמליץ עליו.
אם יש גרקו טרנזישיין אז זו גם אופציה טובה, הדירוג שלו בינוני אבל הוא בתקציב. גם הוא עד 30 עם רצועות.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם קמצנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)