מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום
.jpg)
- עגלה לשבילים של הקיבוץאיילת01/03/2024
מחפשים עגלה שתתאים לשבילים של הקיבוץ, עם דגש על מדרגות רחוב.
ויחד עם זאת לא מאד מסורבלת ולא מאד יקרה..
יש דבר כזה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
בייבי בוס טייגר
קובי סופר01/03/2024שלום איילת,
לדעתי הבייבי בוס טייגר שלנו יכולה להתאים.
היא במחיר אמצע. לא יקרה אבל גם לא מהזולות. באזור ה-3000 ש"ח.
היתרונות: יכולת ניוד מדהימה גם בדרך קשה. משקל קל רק 8.9 ק"ג לשלדה וטיולון יחד. קיפול קל וקטן. כל התפעול פשוט, קל ופרקטי. הכל יורד לכביסה.
שאר האופציות הן או עגלת כבדות כמו ספורטליין סיילו XL, אינגלזינה אפטיקה, אייביסי דיזיין סלסה. כמוכן מעבר למשקל הן טיפה גדולות בקיפול.
או לחלופין אם נשאר באזורים של 9 ק"ג, הגלגלים יהיו קטנים ויכולת הניוד לא תהיה מוצלחת לדעתי בהתאם לדרישות שציינת.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כיסא שני או בוסטר לרכב לילד בן 3מאיה29/02/2024
שלום,
יש לנו ברכב כיסא בטיחות של ברייטקס דגם בולווארד ומאד מאד מרוצים. אני צריכה ללדת בקרוב, ואנחנו מתלבטים האם לקנות כיסא בטיחות נוסף זהה למה שיש לנו, או לקנות לילד הגדול כיסא משולב בוסטר (או שאולי יש לך המלצה למשהו אחר עבורו?).
הגדול תכף בן 3, אבל שוקל רק 11.2 קג (ראיתי שהכיסא משולב בוסטר הוא ממשקל מינימלי של 11.3).
2 הדגמים של כיסא משולב בוסטר שאנחנו מתלבטים לגביהם הם -
כיסא בטיחות משולב בוסטר דגם Premium Grow With You ClickTight מבית Britax - צבע שחור
והשני הוא דגם עם שם זהה- אבל לא פרימיום. ההבדל ביניהם מבחינת המחיר הוא זניח ולא הצלחנו להבין פרקטית ובטיחותית מה ההבדל ביניהם.
אז -
1. האם היית ממליץ לרכוש כיסא בטיחות חדש לתינוק דגם בולווארד ושהגדול יישאר גם עם הכיסא שלו?
2. האם עדיף לגדול כיסא משולב בוסטר, ואיזה דגם? האם מה שכתבתי או שאתה ממליץ על דגם אחר?
3. האם יש משהו אחר שהיית ממליץ לנו?
המחיר הוא לא פקטור מבחינתנו. חשובה לנו קודם הבטיחות, ואח"כ נוחות הילדים.
אין כוונה כרגע להביא ילד שלישי, ולכן גם הצורך בהכנסת 3 כיסאות/בוסטרים בעתיד לרכב אחד זה לא פקטור.
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אני חושב שעדיף בוסטר רצועות
קובי סופר29/02/2024שלום מאיה,
אני חושב שעדיף בוסטר רצועות. ברייטקס גרואו ווית' יו קליק טייט הוא אחד כזה. כיסא משולב לדעתי פחות עדיף כי הם לא פרקטיים בתור בוסטר בנוסף, בטיחותית הבוסטר רצועות המובילים מקבלים דירוגים עדיפים על כיסאות משולבים.
הברייטקס גרואו ווית' קיבל עד לא מזמן את הדירוג הגבוה ביותר, אין הבדל בטיחותי בין הפרימיום לגרסא הרגילה אלו רק רמות גימור של הבד. לכן תרכשו מה שנראה לכם.
הבעיה שהוא ממשקל 11.2 וכאן נכנס גרקו נאוטילוס סנאגלוק גרואו שגם גזל את הבכורה מברייטקס וקיבל דירוג עוד יותר גבוה וגם מתאים ממשקל 10 ק"ג. בנוסף, הוא זול יותר, למרות שהמחיר לא פקטור, עדיין לדעתי זה יתרון כאשר מקבלים מוצר עם דירוג עדיף.
חשוב לציין שעדיין הברייטקס קיבל דירוג נדיר, הפער בינהם יחסית לא גבוה ושניהם עם דירוג שווה ערך ל-5 כוכבי בטיחות ככה שלא משנה מי מהם, שניהם הם שיא הבטיחות.
לדעתי שניהם עדיפים על פני עוד בולווארד. אם אבל אתם חשים שעדיף כיסא ולא בוסטר כי בכל זאת המבנה שונה, אז עדיין בלווארד הוא המומלץ ביותר לדעתי יחד עם צ'יקו נקסטפיט. אז לא משנה אם זה גרקו, ברייטקס גרואו ווית' יו כל עוד יש התאמה למשקל או בולווארד, כל אחד מהשלוש זו הבחירה הבטיחותית הכי טובה לדעתי.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיש לי בילבול
מאיה29/02/2024תודה, אבל משהו עדיין לא ברור לי.
אתה מתייחס לברייטקס גרואו ווית' יו קליק טייט כאל בוסטר רצועות, וזה גם הדגם שאני התייחסתי אליו בשאלה שלי,
אבל בכל האתרים - גם של ברייטקס, גם של KSP, גם של מוצצים - הדגם הזה מתואר ככיסא בטיחות משולב בוסטר, ובתיאור המוצר מתייחסים למשקל וגובה מינימליים "בשימוש ככיסא בטיחות" או "בשימוש כבוסטר".
אז האם יש שני מוצרים שונים - (1) כיסא בטיחות משולב בוסטר ו(2) בוסטר רצועות בעלי אותו שם של דגם - גרואו ווית' יו?
תוכל לשים קישור למוצר הספציפי אליו אתה מתייחס כדי שבטעות לא ארכוש את המוצר הפחות בטיחותי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
לצערי בישראל אין מקצוענות רבה בנושא
קובי סופר01/03/2024שלום מאיה,
לצערי בישראל אין מקצוענות רבה בנושא.
בארה"ב המוצר מוגדר כבוסטר רצועות ונבחן בקטגוריית בוסטר רצועות. כיסא משולב בוסטר אלו לרוב דגמים מגיל לידה שגם בהמשך יהיו כיסא בטיחות ולסיום בוסטר. דוגמא לכמה כאלו: ברייטקס וואן פור לייף, גרקו טריו, גרקו מיילסטון, גרקו סלים פיט וכו'.
למרות זאת, אם רשום גרואו ווית' יו אז תקבלו גרואו ווית' יו. כפי שרשמתי כולם זהים רק לשים לב שזה עם קליקטייט כי יש גרסאות ללא. ההגדרה באתר הישראלי בוסטר רצועות או כיסא משולב בוסטר לא קריטית.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה על ההבהרה והחידוד! עכשיו זה ברור!
מאיה01/03/2024* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בחירת עגלה לתינוק ראשוןשירה29/02/2024
מתלבטים מאוד חשבתי על ספורטליין סיילוxl כמעט באופן וודאי או בין בוגבו לסייבקס מיוס.
מה כדאי?שיהיה נוח לתינוק ולהורים.עגלה שמתקפלת בקלות לרכב ונוח להסתובב איתה הרבה בחוץ.
בנוסף אשמח להמלצה לכיסא לרכב.והאם סלקל הוא מוצר חובה?תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
לא ציינת דגם של בוגבו
קובי סופר29/02/2024שלום שירה,
לא ציינת דגם של בוגבו לכן אני לא יכול להשוות.
בין ספורטליין לסייבקס,
יתרונות ספורטליין: יותר זולה, יש ידית מתארכת, גלגלים יותר גדולים ומחומר יותר איכותי, מושב יצוק מפלסטיק.
אמבטיה יותר גבוהה (אם ההורה לא גבוה ייתכן וזה חיסרון כי אז האמבטיה חוסמת את שדה הראייה של ההורה).
ניתנת לקיפול עם הטיולון גם שהוא פונה להורה.
מצד שני,
הסייבקס משמעותית יותר קלה במשקל, זה יתרון בכל הרמה והורדה מהרכב. אם יש מדרגות לעלות אז בכלל זה יתרון משמעותי.
רוחב הגלגלים יותר צר, זה יתרון במעברים צרים, מקומות צפופים ולמי שנוסע בתחב"צ. בנוסף הקיפול יותר קטן טיפה בגלל הרוחב. משך אחריות 5 שנים לעומת שנה.
בכל מקרה, ממליץ תמיד לגשת לחנות, להתעלם מהמלצות אנשי המכירות כי יש להם אינטרס למכור מה שטוב לעסק שלהם ולא תמיד מה שטוב ללקוח.
לקחת את הדגמים שרלוונטיים לכם, לשים משקל של 12 ק"ג בכל עגלה, לנייד את העגלה בחנות ומחוץ לחנות, לעלות ולרדת מדרגה גבוהה. לאחר מכן לקפל עם הטיולון פעם שהוא פונה לכיוונכם (באם לא ניתן כמו בסייבקס, אז עדיין שהטיולון יהיה מורכב, לפרק אותו ואז לקפל את השלדה, לאחר מכן לפתוח ולהרכיב, זאת כדי שתוכלו להרגיש איך זה להתנהל עם מוצר שלא מתקפל עם המושב). לאחר מכן לקפל עם המושב שהוא פונה לכיוון הנסיעה. לאחר מכן להרים את העגלות במצב מקופל עם המושב! להרגיש את המשקלים. לאחר מכן להרים לרכב.
כך תראו מה נכון לכם יותר מבין הדגמים.
לגבי סל קל אין חובה. החוק דורש התקן בטיחותי המתאים מלידה, יש כיום מגוון כיסאות המתאימים מלידה לכן זה שיקול שלכם האם לחסוך כסף ולהתחיל מיד עם כיסא. מצד שני, לסלקל 2 יתרונות: 1. הם בזווית יותר שכיבתית ולכן לדעתי יותר נוחים לתינוקות. 2. הם התקן נישא, אם התינוק נרדם בנסיעה, לא צריך להעיר ואפשר לנייד עם הסלקל או על ידי נשיאה ידנית או חיבור לעגלה.
לכן זה שיקול שלכם, לאחר שתחליטו מה עדיף תוכלו לשאול שוב וארשום מה הדגמים הכי בטיחותיים נכון להיום.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעגלה כסא רכב וסלקל
שירה05/03/2024קודם כל תודה רבה על התגובה.
אני חשבתי על ספורטליין כי ביחס למחיר היה נראה לי שהיא הכי טובה.אבל יש ככ הרבה מבחר שזה מבלבל.
לגבי בוגבו אשמח לדעת על איזה דגם אתה ממליץ.
לגהי כיסא לרכב מגיל לידה-איזה הכי בטיחותי והכי קל לחיבור והוצאה?כי יש לנו 2 רכבים ולא אקנה כרגע 2 כסאות.
ואשמח גם לעצות לגבי סלקל מומלץ.
תודה!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
אני לא חושב שיש כזה דבר הכי טובה
קובי סופר06/03/2024שלום שירה,
אני לא חושב שיש כזה דבר הכי טובה.
כפי שראית בהודעה הקודמת, לכל עגלה יש יתרון לעומת חיסרון.
הכי טובה זו העגלה שעם החסרונות שלה תוכלו לחיות בשלום.
לצורך העניין ספורטליין, החיסרון המרכזי הוא המשקל של השלדה והטיולון יחד. כפי שרשמתי, צריך להתנסות בהרמה של שניהם יחד ואז לקחת בחשבון שזו פעולה שעושים לא מעט ביומיום אלא אם גרים במושב, פחות מתניידים ברכב וכו'.
אז אם ניתן לחיות עם חיסרון המשקל אז כן, היא עגלה טובה ביחס למחיר.
לגבי בוגבו, הדגם הכי מוצלח שלהם לדעתי הוא הבי 6 ויש כאן בעייה קלה, הם הודיעו לא מזמן שהם מפסיקים לייצר את הדגם. אז אולי יש עוד יחידות אחרונות בשוק ואולי יהיה קשה למצוא.
אני תמיד ממליץ לבדוק את עגלות הבייבי בוס שלנו בובקט/טייגר.
הן באזור מחיר הספורטליין, לדעתי לא רק שמציעות מפרט דומה אלא יש להן יתרונות נוספים כמו ריפוד שנשלף לכביסה באופן מלא, 5 שנות אחריות אבל, היתרון הכי גדול הוא במשקל, הן שוקלות כ-4 ק"ג פחות מהספורטליין וזה יתרון עצום לא רק בהרמה לרכב אלא בדחיפת העגלה ביומיום בעליות לדוגמא.
לכן אני תמיד חושב שהן שוות בדיקה, לעשות את ההשוואה כפי שרשמתי ואז לקבל החלטה מושכלת מה נכון לכם.
לגבי כיסא, לדעתי ברייטקס מרתון או בולווארד קליקטייט הכי יתאימו למשימה של העברה מרכב לרכב. בטיחותית הם הטופ יחד עם צ'יקו נקטספיט אבל הברייטקס לדעתי יותר קלים להתקנה.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעגלה
שירה12/03/2024תודה ענקית.אני ממש מסתמכת על העצות שלך:-)
באיזה רשת ניתן לראות את העגלות שלכם באיזור נתניה?
לגבי עגלה-חשוב לי מאוד המשקל בעיקר עם הטיולון בהמשך הזמן.
ממליצים לי המון על סייבקס-איזה דגם שלהם הכי קל ונוח לא רק להורים..בעיקר לתינוק.
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
אנחנו לא נפוצים בחנויות
קובי סופר12/03/2024שלום שירה,
אנחנו לא נפוצים בחנויות. נמכרים בעיקר במגזר החרדי בני ברק, ירושלים, מודיעין עלית ועוד. אבל בנתניה אין לנו משווקים.
הסיבה המרכזית, המותגים המובילים משקיעים הון עתק בפרסום וקידום ולכן זה מה שהצרכן מבקש וזה מה שהחנויות מחזיקות (סייבקס דוגמא טובה לכך). במגזר החרדי זה לא עובד ככה, שם הדגם הכי טוב הוא הדגם הכי נמכר ומבוקש, קשה לפרסם שם וגם מי שמצליח לפרסם לא בהכרח מצליח למכור אם המוצר לא יותר טוב מהמוצר המוביל.
כיום העגלות שלנו הן המובילות בערים שציינתי, עד לא מזמן בוגבו בי הייתה מובילה אבל היא ירדה מפס הייצור, הדגם המחליף מציע יתרונות אבל לא מוצלח כמו שהבי הייתה לפי דעתי וכנראה גם לפי ציבור הקונים.
לגבי סייבקס, לדעתי אף דגם שלהם לא מצדיק את העלות, העגלות שלהם סבירות לדעתי במקרה הטוב, הדגם שיענה הכי טוב לדרישות שלך הוא המיוס. יחסית קל, הניוד סביר, נוחות התינוק סבירה לדעתי. העיצוב ייחודי והבדים איכותיים, גם איכות הייצור מעולה. ציינתי בתשובה הראשונה את ההשוואה יתרונות/חסרונות בין המיוס לספורטליין.
בכל מקרה, לא רק להסתמך על העצות, לבצע את הבדיקה עצמאית כפי שציינתי כך תגיעו להחלטה מה נכון לכם. העצות של הסביבה או שלי לא בהכרח יתאמו את הדרישות שלכם.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כסא בטיחות משולב בוסטר מומלץשני27/02/2024
שלום, מחפשת כסא בטיחות שיכול להתאים לגיל שנה ו8 עקב הצטרפות אח למשפחה. הכסא בטיחות שיש לנו עכשיו זה ציקו נקסט זיפ מקס והוא יעבור אל התינוק. חשבתי על כסא בטיחות משולב בוסטר כדי שישמש אותנו להמשך..
יש לך המלצה לכסא מומלץ ויחסית צר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
צריך להבדיל
קובי סופר27/02/2024שלום שני,
צריך להבדיל:
יש כיסא משולב בוסטר, רובם מתאימים אפילו מגיל לידה.
יש בוסטר עם רצועות, זה כמו כיסא בטיחות, עם רצועות, הם מאושרים לשימוש מגיל שנה. בפועל אני לא חושב שהם מתאימים מגיל שנה. גיל שנה ו-8 זה לדעתי הגיל המינמלי להתחיל איתם ואם אפשר גם באזור גיל שנתיים.
הסיבה, המבנה שלהם יותר יושב ולרובם אין זוויות השכבה מקסימום הטייה קלה.
לכן הם פחות נוחים עד גיל שנתיים בהשוואה לבוסטר משולב כיסא.
מצד שני, לדעתי הם הרבה יותר פרקטיים, תופסים פחות מקום (אם כי יש בוסטר רצועות צרים אבל זה על חשבון נוחות התינוק). הם מקבלים דירוגי בטיחות יותר גבוהים ובנויים נכון יותר בטיחותית ומבחינת נוחות לילדים גדולים ככה שלטווח הארוך לדעתי הם עדיפים בהרבה כל כיסא משולב בוסטר.
שני הדגמים המומלצים הם:
גרקו נאוטילוס סנאגלוק גרואו, קיבל את דירוג הבטיחות הגבוה ביותר, דירוג מאוד נדיר כך שבטיחותית אין ספק שזו הבחירה הטובה ביותר לדעתי.
אחריו יש את ברייקטס גרואו ווית' יו קליקטייט, עד הגרקו היה המוביל ועדיין הדירוג שלו גם חריג לטובה.
שניהם קיבלו דירוג שווה ערך ל-5 כוכבי בטיחות בעוד המשולבים הצרים עם דירוגים שווי ערך ל-4 כוכבים.
אם בכל זאת אין ברירה וצריך צר, אז גרקו סלים פיט הוא כיסא משולב בוסטר צר שקיבל את הדירוג הגבוה ביותר מהצרים.
כמובן שטרם הרכישה מומלץ לבדוק התאמה לרכב.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בוגבו בי6 או אינגלזינה אפטיקה?תמר גולדפישר25/02/2024* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

תלוי בכם מאוד הן מאוד שונות
קובי סופר25/02/2024שלום תמר,
תלוי בכם מאוד הן מאוד שונות. המשקל די זהה אבל, האפטיקה הרבה יותר גדולה בקיפול ולכן מרגישה יותר כבדה בהרמה, תופסת יותר מקום, גם בניוד היומיומי טיפה יותר רחבה ולכן במעברים צרים טיפה פחות נוחה להתניידות.
מצד שני, בדרך משובשת יותר נוחה לניוד כי הגלגלים יותר גדולים. אמבטיה וטיולון יותר מרווחים.
בסופו של דבר אתם צריכים לגשת לחנות, לשים משקל של תינוק בכל אחת מהן, לנייד אותן בחנות ומחוץ לחנות. לאחר מכן לקפל את העגלות עם הטיולון, פעם שהוא פונה לכיוונכם (באם לא ניתן, אז עדיין שהטיולון יהיה מורכב, לפרק אותו ואז לקפל את השלדה, לאחר מכן לפתוח ולהרכיב, זאת כדי שתוכלו להרגיש איך זה להתנהל עם מוצר שלא מתקפל עם המושב). לאחר מכן לקפל עם המושב שהוא פונה לכיוון הנסיעה. לאחר מכן להרים את העגלות במצב מקופל להרגיש את המשקלים. לאחר מכן להרים לרכב.
כך תראו מה נכון לכם יותר.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מזרן מומלץ למיטת מעברחן24/02/2024
היי קובי,
אשמח שתמליץ לי על מזרן למיטת מעבר לבת 3 מבין כמה מזרנים שאני מתלבט ביניהם:
- לבייביטק יש מזרן בייסיק שעולה 160 שקל, מזרן נושם שעולה 190 שקל ומזרן נושם לתקופת הגמילה שעולה 300 שקל (אנחנו באמת רוצים להתחיל גמילה, האם המזרן הזה באמת עדיף?).
- המזרנים של קינג קויל יקרים יותר: דגם סאנשיין DS Q פלוס עולה 400 שקל ודגם סאנשיין S פלוס עולה 500 שקל.
האם יש הבדלים משמעותיים בין המזרנים עבור ילדה בת 3? האם יש דגם שלדעתך עדיף על פני האחרים?
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
בניגוד למיטת תינוק אין צורך במשהו יקר
קובי סופר25/02/2024שלום חן,
בניגוד למיטת תינוק אין צורך במשהו יקר. אין כאן סכנת מוות בעריסה כמו לתינוקות. אין כאן צורך במשהו מתוחכם. ספוג טוב וציפוי נעים מבד רשתי יעשו את העבודה.
הבייסיק בדרך כלל שעוונית שהיא לא נעימה לא בחורף כי היא קרה ולא בקיץ כי היא גורמת להזעה.
בד רשתי מאוורר הזול ביותר אם זה ב-190 אז זה מספיק.
כל השאר מיותרים לדעתי.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כיסא בטיחות ברייטקס כדאי?לירן24/02/2024
שלום רב,
אנחנו מתלבטים בין 3 דגמים של ברייטקס - 1. בולוורד 2. אדבוקט 3. one 4 life אשמח לעצתך הנבונה מה הכיסא הכי בטיחותי, נוח וכדאי לקנייה מאלו שציינו.
בנוסף, ראיתי שקיים דגם חדש פופלור - האם הוא מומלץ ?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
הפופלר חדש וטרם נבחן במבחן השוואתי
קובי סופר25/02/2024שלום לירן,
הפופלר חדש וטרם נבחן במבחן השוואתי. לאור העובדה הזו אני לא יכול להמליץ עליו נכון להיום.
לגבי שאר הדגמים:
הוואן פור לייף קיבל דירוג יחסית נמוך בהשוואה לדגמים האחרים, עדיין קיבל דירוג טוב אבל בטיחותית הוא פחות טוב מהשניים האחרים.
לגבי בולווארד או אדבוקט, הדירוג שלהם די זהה ולכן אני נוטה להמליץ על הבולווארד, הוא גם זול יותר אבל גם תופס פחות מקום במושב האחורי, זה יכול להיות הבדל משמעותי שיש להכניס עוד כיסא או שניים ולכן לדעתי הבולווארד עדיף עליו.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיולון קל ונוח לקיפוליאנה ש21/02/2024
היי קובי,
אשמח להמלצה ממך על טיולון לגיל 4 חודשים עם הדרישות הבאות:
×שכיבה מלאה
×ישיבה מלאה (יש כזה דבר?)
×עד משקל 22 ק"ג
×קל באזור 6.5-7 ק"ג
×נוח לקפל (יש לי דלקת ביד)
×גגון טוב ומפנק
×יציב מספיק שאם אקשור תיק החתלה ואוציא את התינוק לא יפול* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
לדעתי שלב מאוד מוקדם לעבור לטיולון
קובי סופר22/02/2024שלום יאנה,
לדעתי שלב מאוד מוקדם לעבור לטיולון.
מחקרים רבים מראים שיש יתרונות רבים לכך שהתינוק מול ההורה עד גיל שנה +. לדעתי אפילו עד מינימום שנה עדיף שהתינוק יהיה מול ההורה.
כאשר נעבור לטיולון התינוק יהיה רק עם הכיוון קדימה.
לכן אני פחות ממליץ.
בנוסף, טיולונים זה מוצר קל, תיקים אסור לתלות על שום עגלה או טיולון ע"פ הוראות היצרנים וע"פ מכוני התקנים. זה שכולם תולים ידוע אבל צריך להקפיד לא לתלות תיק אשר כבד יותר ממשקל התינוק, כך יש עוד סוג של איזון. עם זאת זה עדיין מסוכן בכל ירידה של מדרגה או מדרכה גבוהה.
לגבי הדגמים, זה משהו שצריך לבדוק פיזית. רוב הטיולונים נוחים לקיפול, המשקל הממוצע שלהם הוא בין 6 ל 7 אולי 7 וחצי ק"ג.
הישיבה כמעט זקופה בכולם, אין זקוף לגמרי, חייב טיפה הטייה קלה לאחור.
אני ממליץ לבדוק את: ספורטליין וייפר, סילבר קרוס ווינג או בייבי בוס סימה (לא זמין עדיין בהרבה חנויות רק בירושלים), פג סלפי. כולם סך הכל עונים היטב לדרישות. הספורטליין טיפה כבד יותר אבל לא בהרבה מהדרישות.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהמשך לתגובתך
יאנה22/02/2024היי קובי. תודה על התגובה. יש טיולון שהוא יחסית קל אבל דו כיווני? שאוכל שהתינוק יהיה מולי גם?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
טיולון דו כיווני זה נושא בעייתי
קובי סופר23/02/2024שלום יאנה,
טיולון דו כיווני זה נושא בעייתי.
א. אין בנמצא, למעט דגם של סייבקס איזי S טוויסט או טוויסט ששניהם היו לא מוצלחים, לדעתי גם כבר לא נמכרים, כל שאר הטיולונים הם חד כיווניים.
ב. מושב דו כיווני = יותר עגלה מאשר טיולון, זה אומר משקלים יותר גבוהים, הם יותר גדולים בקיפול וכו'.
ג. האופציה היחידה היא לרכוש עגלה עם אמבטיה ואז גם מדובר בסיפור יקר.
שלושת הדגמים הרלוונטיים הם:
סייבקס מיילו 6 ק"ג
נונה איקס 5.9 ק"ג
בייבי בוס פנתרה 6.2 ק"ג
אלו 3 דגמי עגלות שמגיעות עם אמבטיה, לא זולות (באזורים של 3 אלף ש"ח כולל האמבטיה שאת לא צריכה).
צריך גם לקחת בחשבון שיש המון פשרות כאשר הולכים למוצר קל, היצרנים מקצצים בהמון דברים כדי לקצץ משקל, זה במרווח הפנימי של המוצר, אין ידית מתארכת, גלגלים קטנים, אין קפיצים או הקפיצים קטנים ועוד. בנונה וגם בסייבקס המושב מרשת ולדעתי זה מספק פחות תמיכה לגב.
הפנתרה מאוד שונה מהשתיים האחרות:
ראשית אין פשרות במרווח הפנימי, להפך הוא סופר מרווחת, אין פשרות בגודל הגגונים, המושב יצוק מפלסטיק, היחידה מה-3 שיש ידית מתארכת, יש קפיצים גדולים לגלגלים. הפשרה היחידה היא גדולה גלגלים אבל זה מפוצה במייסבים פנימיים גרמניים כך שיכולת הניוד מושלמת. אפילו יותר מכל טיולון בשוק.
החיסרון הגדול הוא שמדובר בעגלה. עם אמבטיה.
בגדול לדעתי זה רק יתרונות בכל הנוגע לנוחות התינוק. יכול להישמר כמובן לתינוק הבא. החיסרון זה המחיר והעובדה שטיולונים חד כיווניים יותר קטנים בקיפול.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מתלבטת בין מספר דגמי עגלותתמר21/02/2024
מחפשת עגלה יציבה, טיולון שנשכב לגמרי ונוח לילד, אפשרות לתלות תיק על העגלה, סל טוב, גגון גדול.
מתלבטת בין אינגלזינה אפטיקה, בוגבו דרגונפליי, פג* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
לדעתי מבין ה-3 האפטיקה החדשה הכי מוצלחת
קובי סופר21/02/2024שלום תמר,
לדעתי מבין ה-3 האפטיקה החדשה הכי מוצלחת.
בדגש על החדשה כי הדור הקודם היה ממש כבד.
הדרגון פלי לדעתי פחות מוצלחת בגלל המושב טיולון, הוא מאוד מאוד צר לדעתי, יהיה שם צפוף לילד בין שנה ומעלה עם לבוש עבה בחורף, זה גם מה שאני רואה ברחוב כאשר אני רואה משתמשים בימי חורף כמו ימים אלו.
היא יקרה מאוד בלי הרבה ערך מוסף, בעיקר משלמים על המותג.
פג, לא צוין דגם. הויוצ'ה החדשה לא עושה רושם טוב עד עתה. הולוצ'ה סופר נוחה לתינוקות ולניוד אבל הקיפול שלה טיפה מסורבל ואין ידית מתארכת. האפטיקה דומה לה אבל כן יש ידית מתארכת והקיפול קל ונוח יותר ולכן לדעתי היא עדיפה על הפג.
בכל אופן, אני ממליץ לא להסתמך עליי ובטח שלא על אנשי המכירות בחנויות שלהם יש אינטרס למכור מה שטוב לכיס של העסק ולא בהכרח מה שטוב ללקוח.
ההמלצה שלי לשים משקל של 12 ק"ג בכל אחת משלושת העגלות, לנייד את העגלות בחנות ומחוץ לחנות. לעלות ולרדת מדרגה גבוהה. לנסות לקפל עם המושב, פעם שהוא פונה לכיוון שלכם (אם לא ניתן אז עדיין להרכיב לכיוון שלכם, לפרק ואז לקפל את השלדה, להבין עד כמה זה מסובך ומתסכל או שלכם לא קריטי). לאחר מכן לקפל עם המושב שהוא פונה לכיוון הנסיעה. להרים את העגלות במצב מקופל עם המושב כדי להרגיש את המשקל וגם להרים ולהכניס לרכב ולראות איך ההכנסה.
לאחר כל אלו תוכלו לקבל לבד החלטה של מי מה-3 הכי נוחה ומתאימה לכם.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המלצה על כיסא בטיחותצליל21/02/2024
הי הקטנה שלי עוד רגע 7 חודשים, היינו עם סל-קל מושאל עד כה שצריך לחזור לבעליו
רוצים לקנות לה כיסא בטיחות הכי טוב שיש (מבחינת בטיחות)
מה ה-דגם הכי מומלץ?
נשמח כמובן שהוא יהיה גם נוח לה, נוח לתפעול בשבילנו..
האם יש חשיבות לכך שיהיה מסתובב?
ושיהיה מגיל 0 כך שיתאים לילד הבא מהתחלה
נשמח לכל פיסת ידע והכוונה
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
בטיחותית המומלצים הם
קובי סופר21/02/2024שלום צליל,
בטיחותית המומלצים הם:
1. צ'יקו נקסטפיט זיפ. קיבל את דירוגי הבטיחות הגבוהים ביותר, זווית השכיבה שלו הטובה ביותר כך שלתינוקות מגיל לידה לדעתי הוא הנוח ביותר.
2. כל סדרת קליקטייט של ברייטקס: מרתון, בולווארד אדבוקט.
מבינהם לדעתי האדבוקט מיותר, הוא גם היקר בחבורה, גם הגדול יותר ובטיחותית לא קיבל דירוגים עדיפים כך שלדעתי הוא מיותר. הבלווארד והמרתון קיבלו דירוגים זהים והמרתון זול יותר כך שהנטייה להמליץ עליו אבל, הבלווארד מגיע עם הגנות ראש עדיפות, במבחנים זה לא הרבה יתרון או שיפור בטיחותי אבל המבחנים נעשים במעבדות סגורות ומהירויות נמוכות יחסית ולכן, אני תמיד נוטה להמליץ על הבולווארד.
עכשיו, לברייטקס יש יתרון קל על צ'יקו בקלות ההתקנה. הצ'יקו נורא קל ופשוט להתקנה עם אוזיפיקס אבל הברייטקס הרבה יותר קל להתקנה עם חגורה וגם בהשוואה לאיזופיקס, הברייטקס יותר נוח להתקנה. זה יתרון ואפילו גדול מכיוון שאם הכיסאות לא מותקנים נכון, זה שהם קיבלו דירוג בטיחותי הכי גבוה כבר לא רלוונטי, בפועל הכיסא לא שווה כלום בטיחותית.
בנוסף, ממשקל 18 ק"ג חייבים לחגור את הכיסאות עם חגורה כי האיזופיקס כבר לא יעיל, לכן כאן היתרון של ברייטקס עוד יותר משמעותי.
בכל מקרה, כל אחד מהדגמים שציינתי זה שיא הבטיחות בתנאי שהכיסא מותקן נכון. מכאן אתם צריכים לעשות שיקול מה יתרון יותר חשוב הזווית של הצ'יקו שזה יתרון בחצי השנה הראשונה, מעבר כבר פחות קריטי. או ההתקנה של ברייטקס שגם כאן, היתרון המשמעותי הוא רק מ-18 ק"ג שזה גיל 4-5 שנים ולעיתים 6 שנים וברוב המקרים הכיסא כבר עובר בירושה לאח או אחות הבאים.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוד כמה שאלות המשך
צליל22/02/2024תודה רבה קודם כל על התגובה המפורטת!
1. מבחינת צ'יקו - יודע להגיד מה ההבדל בין הנקספיט זיפ - לנקספיט זיפ מקס? על איזה מביניהם ממליץ? כלומר האם יש הצדקה להפרש במחיר
2. לגבי החיבור איזופיקס - זה משהו שמגיע עם הכיסא או שדורש לרכוש ולהתקין בנפרד? מה זה בעצם?
והאם באמת אם התכנון הוא שהכיסא יעבור לילד הבא ככל הנראה לפני גיל 4-5 של הנוכחית - אז השורה התחתונה היא שעדיף את הצי'קו?
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תשובות
קובי סופר23/02/2024שלום צליל,
1. בטיחותית זה אותו מוצר כך שאין הבדל.
ההבדל היחידי הוא בדגם המקס, המושב (ישבן עד אזור הרגליים) ארוך יותר ב-25%. הסיבה, יש המלצה לחגור את הילדים נגד הכיוון עד גיל שנתיים ואם ניתן גם מעבר אפילו עד גיל 4 שנים. החוק דורש עד גיל שנה. לילדים הרבה אבל הרבה יותר בטוח להיות נגד הכיוון! הבעיה היא באזור גיל שנה עד שנה ו-3 חודשים (תלוי באחוזון הגדילה), מה שקורה הוא שרגלי התינוקות מתנגשות עם גב מושב הרכב, ככל שהם עוד גדלים הרגלים כבר מתחילות להתקפל ואז נהיה לתינוקות פחות נוח עד לא נוח עד שאין ברירה, חייבים להפוך לכיוון הנסיעה (זה הרבה יותר נוח להם). לרוב זה קורה הרבה לפני גיל שנתיים. במקס, המדרך מאפשר להם לשבת בנוחות עד שלבים הרבה יותר מאוחרים. לכן זה שיקול שלכם, אם יש כוונה להיצמד להמלצה ולחגור נגד הכיוון עד גיל שנתים, הייתי בוחר במקס, אפילו על פני הברייטקסים.
2. האיזופיקס מובנה בכיסא
3. כן, הייתי מעדיף את הצ'יקו כי לדעתי הוא יותר נוח לילדים. גם מניסיון אישי, זה מה שהיה לילדים שלי.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרה בבחירת כיסא בטיחות נוסף לרכבליאן20/02/2024
כרגע יש לנו 2 כיסאות בטיחות ברכב, שניהם של אוונפלאו מדגם Every Stage.
מתלבטים לגבי כיסא נוסף שיוכל להיכנס לרכב בין שני הכיסאות של אוונפלאו.
נכון לעכשיו שני ילדים, אחד בן 5 והשניה בת שנתיים ובקרוב תצטרף אליהם אחות נוספת.
כשהלכנו להסתכל בהיצע בחנות שמוכרת כיסאות בטיחות הציעו לנו לרכוש כיסא של Diono מדגם Radian 3R.
שלושת הכיסאות צריכים להיכנס בספסל האחורי של יונדאי אלנטרה.
את החברה דיונו אני לא מכירה (הבנתי שהם חדשים בארץ) ואני לא מצאתי יותר מדיי אינפורמציה על רמת הבטיחות של הכיסא.
בנוסף גם לא בטוח שהכיסא של הדיונו ייכנס ויש מצב שנצטרך לקנות 2 כיסאות דיונו ולוותר על אחד מכיסאות אוונפלו (שכן הם ענקיים, אבל כשרכשנו אותם לא חשבנו עדיין על התרחבות המשפחה).
אשמח לשמוע את המלצתך לגבי הדיונו.
כמו כן אם יש לך המלצה אחרת לכיסא שיכול לענות על הצרכים שלנו (בטווח מחירים של עד 1000 ש"ח לכיסא, כי אם נצטרך לקנות שניים, זה יוצא הוצאה דיי כבדה).
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אני פחות מכיר את מידות הרכבים
קובי סופר21/02/2024שלום ליאן,
אני פחות מכיר את מידות הרכבים ולכן לא מכיר מה יכנס. זה משהו שצריך לבדוק פיזית.
הדיונו כיסא מעולה למטרה, הוא צר ויכולים להיכנס 3 דיונו בכל רכב. רמת הבטיחות שלהם אבל סבירה ולא מעבר. מהדגמים הצרים, גרקו סלים פיט מקבל את הדירוגים הכי גבוהים, גם כאן לא הכי גבוהים שיש אבל יותר גבוהים מדיונו ולכן אם הגרקו יתאים למטרה, לדעתי אין סיבה שלא הוא די במימדי הדיונו, אז הגרקו אופציה עדיפה. גם ברייטקס הוציאו דגם צר אך לצערי הוא טרם נבחן במבחן השוואתי ולכן אני לא יכול להמליץ עליו בשלב זה.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלגבי ברייטקס
ליאן21/02/2024הציעו לנו גם את Boulevard ClickTight שהוא יותר רחב מהדיונו, וגם יקר ממנו (לא כל כך בטווח מחיר שלנו).
אותו כנ"ל גם לגבי הכיסא Marathon ClickTight.
וגם את POPLAR ClickTight שזה הכיסא שראיתי שהוא חדש יותר שאני מניחה שאתה מתכוון אליו.
אין לו בינתיים שום ציונים של מבחנים שהוא עבר?
בנוסף קראתי שברייטקס העבירו את היצור שלהם מארה"ב לסין והפופלאר הוא בעצם הכיסא הראשון שיוצר בסין ולא בארה"ב. ושהם לא עושים מראש מבחני ריסוק. מצד שני מדובר בחברה שלהבנתי מאוד אמינה ומוכרת.
אשמח לשמוע את דעתך בעניין.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
לא צריך לחשוש מייצור סיני
קובי סופר22/02/2024שלום ליאן,
לא צריך לחשוש מייצור סיני. יש המון דגמים שמיוצרים בסין, בכיסאות בטיחות בייחוד, אין סיבה לחשוש כי יש מבחנים השוואתיים. דגמים של גרקו וגם צ'יקו נקסטפיט הם בטופ של מובילי הבטיחות והם מיוצרים בסין.
בסין ניתן לייצר מוצר בדולר ואת אותו מוצר בדיוק ב-10 דולר כדי שיהיה איכותי בהרבה, לכן זה תלוי ביצרנים.
חברות בסדר גודל של ברייטקס שמעבר לזה שיש להם שם טוב לשמור עליו, הם חשופים לתביעות ביטוח רבות, תביעות אזרחיות ובדיקות השוואתיות חיצוניות ולכן הם לא ימכרו משהו מתחת לרמה הרגילה שלהם.
עם זאת, עד שאין מבחן רשמי כפי שציינתי, לא הייתי רץ לרכוש ולא משנה של איזו חברה.
לגבי בולווארד ומרתון, שניהם בטופ הבטיחותי ועדיפים בהרבה על דיונו, אפשר להסתפק במרתון הזול יותר. אין הבדלי בטיחות בינו לבלווארד. הכל כמובן בתנאי שיכנס לכם לרכב.
אני כן בעד למתוח את התקציב, צריך לקחת בחשבון שמשך השימוש בכיסאות סופר ארוך (כמה שנים טובות) ולכן, העלות פר יום היא זניחה אבל כן משמעותית ברמת הבטיחות.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עגלה LEGACY Baby Safeשני19/02/2024
שלום
אשמח לחוות דעת לגבי העגלה.
עגלה לילד שלישי, מחפשים עגלה נוחה ולא כבדה, עם קיפול נוח.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
פחות ממליץ
קובי סופר19/02/2024שלום שני,
אני פחות ממליץ. בעיקר מהסיבה שהיא נמכרת רק כשבוע/שבועיים בשוק. זו עגלת מדבקה סינית כך שאין מידע לגביה עולמית.
מי שירכוש יהיה סוג של שפן ניסיונות. יתכן וזו עגלה טובה אך יתכן ההפך ולא ממליץ להיות אלו שיבינו זאת.
במחיר שלה אפשר ללכת על הבייבי בוס בובקט שלנו (הלאגסי היא סוג של חיקוי) או, ספורטליין סיילו XL.
בשני המקרים אלו עגלות שנמכרות כ-5 שנים בשוק עם אחוזי שביעות רצון סופר גבוהים.
אם חשוב המשקל אז הבובקט גם סופר קלה רק 8.2 ק"ג, כמעט 2 ק"ג פחות מהלגאסי. הספורטליין כבדה יותר כ-2 ק"ג מהלגאסי. גם בבייבי בוס וגם בספורטליין מקבלים גלגלי PU שהם הרבה יותר איכותיים ויוצרים יכולת ניוד הרבה יותר נוחה וקלה.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עגלת אחים - צמודיםאור18/02/2024
היי,
מחפשת עגלה נוחה לשני אחים צמודים. אחד יהיה בן שנה וחצי ואחד בעזרת השם יוולד. האם אתה יכול להמליץ על עגלה נוחה להתניידות עם שניהם?
הפתרון זה עגלת תאומים
קובי סופר19/02/2024שלום אור,
הפתרון זה עגלת תאומים. לדעתי שאר פתרונות עגלות האחרים הם לא נוחים לאחד הילדים, בדרך כלל לגדול.
בעגלות תאומים המושבים די נוחים ומרווחים לשני הילדים, הדגמים המודרניים מתקפלים לגודל סביר וגם המרחק בין הגלגלים האחוריים סביר והם נכנסים במפתנים צרים די בקלות.
לדעתי המומלצת ביותר היא בייבי מונסטרס איזי טווין 4. היא יחסית יקרה. אם רוצים לרדת במחיר יש את האיזי טווין 3 שלהם או ניאו תאומים (שחסרה כרגע בשוק).
כל ה-3 בסך הכל מעולות וגם מאוד מבוקשות כיד 2 כך שניתן למכור אותן בגמר השימוש ולקבל חלק גדול מהעלות ששילמתם.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהומה עם בייבי ג'וגר סיטי תור דאבל או ג'ואי אייר? לא ממליץ?
עדית25/02/2024* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשתיהן לא מומלצות לדעתי
קובי סופר25/02/2024שלום אור,
שתיהן לא מומלצות לדעתי.
הג'ואי רחבה מאוד, כמעט בכל מפתני הדלתות והמעליות היא לא תיכנס, אז זה אומר לאלתר, להוציא את התינוקות, לקפל וכו'.
הסיטי תור כן תיכנס בכל מקום אבל, בניגוד ל-3 הדגמים שהמלצתי בהודעה הקודמת, בה כדי להגיע לרוחב הצר התפשרו על הרוחב של התינוקות והיא צרה יותר במושבים בהשוואה לאחרות, לא בהרבה זה בסנטימר וחצי בכל מושב, עדיין זה יכול להיות משמעותי בחורף עם לבוש עבה או לגדול יהיה צפוף.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סלקל עם מצב שכיבהשירה18/02/2024
שלום,
אני מעוניינת לקנות סלקל עם מצב שכיבה מגיל לידה, הבנתי שזה פחות מזיק לתינוק.
חשוב לי שהסלקל יוכל להתאים לעגלת בוגבו בי 6.
ראיתי שיש לסייבקס כמה סוגים ויש גם של חברת ג'ואי.
לא הבנתי כל כך את ההבדלים בין הסוגים ומה יותר מומלץ.
האם הסלקל של סייבקס מגיע למצב שכיבה מלא? כי ראיתי ששל ג'ואי מגיע ל153 מעלות.
כמה זמן אפשר להשאיר תינוק בגיל לידה בכזה סלקל?
תודה רבה על המענה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אני פחות ממליץ
קובי סופר19/02/2024שלום שירה,
אני פחות ממליץ. יש 3 סיבות עיקריות למה:
1. בטיחותית, הסלקלים של סייבקס מקבלים דירוג מעולה אבל, יש להם דגמים אחרים ללא שכיבה וגם לג'ואי שמקבלים דירוגי בטיחות עוד יותר טובים, אני תמיד בעד בטיחות ולכן בעד ללכת על הדגמים הכי בטיחותיים שיש.
2. השכיבה לא רלוונטית בזמן נסיעה, חייבים שהם יהיו במצב היושב שלהם. בכך לדעתי בזמן נסיעה הם פחות נוחים מסלקלים רגילים כי הזווית טיפה יותר חדה ולא מקומרת כמו בסלקל רגיל.
3. משקל, לא מדובר בסל "קל" אלא בסל כבד מאוד! הם מאוד כבדים וזה עוד לפני ששמנו תינוק בתוכם. ממליץ לגשת לחנות, לשים משקל של 6 ק"ג שזה יכול להיות משקל של תינוק בין 3 עד 6 חודשים ולנסות להרים כך. תראו שזה ממש כבד, רוב ההורים מוותרים על התענוג של לחבר לעגלה בגלל המשקל הכבד.
כן, בגלל מצב השכיבה משך השהייה יכול להיות ארוך יותר, כלומר בלי הגבלה ממש כמו בעגלה. אז יש יתרון גדול כאן אך כפי שהסברתי, מלווה בחסרוונת גדולים מאוד.
מה גם, שאין מה לעשות, לתינוק יותר נוח להיות באמבטיה ולא בסלקל צפוף. באמבטיה ניתן להשכיב על הבטן מה שלא ניתן בסלקל. אני אישית בעד לוותר על התענוג של לחבר סלקל לעגלה.
עוד חיסרון שצריך לקחת בחשבון, המחיר של הסלקלים האלו ממש יקר, צריך להבין שסלקל ישרת עד 8 חודשים גג ובחלק קטן מהמקרים עד אזור גיל שנה ולא מעבר. לדעתי זו השקעה גבוהה לתקופה קצרה. את ההשקעה הזו צריך לעשות לאחר הסלקל בכיסא הבטיחות שירשת לכמה שנים טובות.
אם בכל זאת רוצים ללכת על שוכב, אז הדגם החדש של סייבקס
קלאוד Z2 מקבל דירוגים מעולים.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- השוואה בין בוגבו לנונהAdi16/02/2024
הי קובי,
הבנתי שבוגבו ונונה מיוצרות באותו מפעל והן גם נראות די אותו הדבר. האם יש הבדלים או רק היבואן?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
מי סיפר לכם את השקר הזה?
קובי סופר16/02/2024שלום עדי,
מי סיפר לכם את השקר הזה?
הן ממש לא מיוצרות באותו מפעל. נונה שייכת לקונצרן ג'ואי, אלו מפעלים שמייצרים לעצמם הכל וגם לגרקו אשר בבעלותם (למעט גרקו ארה"ב שלא בבעולתם אך מייצרים גם להם). אבל לבוגבו הם לא מייצרים הם מתחרים.
לגבי מי עדיפה, תלוי מה משווים בוגבו דרגון פליי החדשה או בי 6 הותיקה? וגם בנונה איזה דגם טריב? איקסה, מיקס?
וכן, כמובן שיש המון הבדלים רק תלוי מול מה משווים כך אוכל לרשום.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
עד כמה חשוב לכם המראה החיצוני שלכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)