פורום עגלות תינוקות, מוצרי תינוקות - יש לך שאלה?

מנהל הפורום

קובי סופר
קובי סופר
הוספת הודעה לפורום

לקביעת תור אצל קובי סופר ללא פרסום בפורום

• משטח למושב להתקנת כסא בטיחות
    דודי
    21/03/2024

היי קובי,
    האם קיים משטח שניתן לשים על מושב הרכב על מנת "ליישר" את המושב וגל על מנת לשמור על הריפוד ועליו להתקין כיסא בטיחות?
    והאם הדבר מומלץ בכלל או שהוא רק יפגע בבטיחות?
    תודה רבה
    דודי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• יש משטחים כאלו אבל אני לא יודע אם נמכר בארץ

קובי סופר
    21/03/2024

שלום דודי,

יש משטחים כאלו אבל אני לא יודע אם נמכר בארץ.
    אין לזה ביקוש כלכך גבוה. לא חושב שזה יפגום בבטיחות בדרך כלל הם מאוד דקים כך שהאפקט שלהם לא זניח עד לא קיים.
    בכל מקרה לא נתקלתי במוצר כזה בארץ המון זמן אבל כן בארה"ב. אני מאמין שניתן להזמין דרך אמזון.

בברכה,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• משטח לדוגמה

דודי
    24/03/2024

היי קובי
    תודה על התשובה
    מצאתי משטח לדוגמה באתר של בייביסטאר "מגן מושב לרכב להתקני ריסון"
    אני לא מצליח להדביק את הקישור
    מה דעתך עליו?
    תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הוא פחות או יותר מה שהתכוונתי

קובי סופר
    24/03/2024

שלום דודי,

הוא פחות או יותר מה שהתכוונתי. יש כמוהו מלא באמזון ועליאקספרס. הוא דק מאוד ולכן צריך לקחת זאת בחשבון. כלומר, ההגנה למושבי הרכב טובה אבל לא מושלמת. זה גם תלוי בכיסא שמתקינים והתחתית שלו, יש כאלו עם תחתית חלקה ויש כאלו עם פלסטיק מחוספס אשר יותר בעייתי למושבי הרכב ולפעמים גם המגן הזה לא יכול לתת מענה טוב.
    בסך הכל אבל כך הם רוב המגינים למושבים, הם צריכים להיות דקים כך שאין הרבה אופציות אחרות.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תוקף של כיסאות בטיחות
    שירן
    19/03/2024

ברכב של ההורים שלי ישנו כיסא בטיחות Greco My ride שיהיה פג תוקף עוד כחצי שנה.
    אבא שלי דיבר עם מתקין כיסאות בטיחות (שלא אחשוף את שמו) שאמר לו שהתאריך תוקף זה שטויות, שהפג תוקף הזה רק לעשות כסך על אנשים.
    ושאנשים לא קונים כל שש שנים.

אני יודעת שאחרי 6 שנים אנשים גם ככה יעדיפו לשים את הילד על בוסטר ולא על כיסא בטיחות.
    וחלק ניכר מכיסאות הבטיחות היום טובים עד 10 שנים והם גם הופכים לבוסטר (עם או בלי גב).

איך אני אמורה להסביר לאבא שלי, שלא סתם יש תאריך תוקף ושזה מסוכן לשים ילד בכיסא פג תוקף?

לקביעת תור
    סגירה
    תוקף של כיסאות בטיחות

הוספת תגובה

• הסיבות לתוקף של כיסאות בטיחות הן

קובי סופר
    19/03/2024

שלום שירן,

הסיבות לתוקף של כיסאות בטיחות הן:

1. כסת"ח, הסרת אחריות. בארה"ב תביעות בבתי משפט הן ספורט לאומי ויצרניות מושבי הבטיחות חוטפות והרבה. לכן אמרו לעצמן למה לי לחטוף תביעה על מוצר שמכרתי לפני כמה שנים ולכן יש תוקף, מעבר לתוקף החברה מסירה אחריות לחלוטין כלומר, יקרה משהו, אין למי לבוא בתלונות פרט לעצמכם שהשתמשתם במוצר שפג תוקפו.
    לכן יש כאן שיקול רציני כי במקרה וחס וחלילה קורה משהו, חברת הביטוח שלכם תוכל להתנער מפיצוי! ומניסיון שלי, הן רק מחפשות סיבות להתנער מתשלומים.

2. שוק יד 2. כמו בארץ גם בארה"ב זהו שוק ענק ומפותח ובשנים האחרונות מודעות סביבתית רק הגבירה את עוצמת השוק, הבעיה במושבי בטיחות היא תאונות, מושב שעבר תאונה אפילו קלה אינו שמיש יותר! ולכן הרבה מוכרים לאחר תאונה. לכן כך היצרנים הבטיחו לעצמם שלאחר תקופה מסוימת המוצר ירד משימוש.

3. התקדמות טכנולוגית ברכבים, במושבים עצמם וכו'. אם לפני 2 עשורים האיזופיקס עשה מהפכה, לפי כ-5 שנים ברייטקס עשו מהפכה חדשה עם הקליקטייט וגרקו בעקבותיהם עם הסנאגלוק. כל אלו מערכות משפרות בטיחות. היות ואנשים מחליפים רכבים, רצוי שהכיסאות יעמדו ביכולות הרכבים.

4. עייפות חומר, זה נכון גם לצמיגי רכב שלהם יש תוקף של שנתיים. מה לעשות, מוצר אפילו שיושב במחסן נחלש ומקבל בלאי. בין אם בפלסטיקה או ברצועות. לכן אין ספק שאם אקח עכשיו את המיי רייד שקיבל דירוגים נחמדים בעבר ואציב אותו מול ברייטקס מרתון קליקטייט, בוודאות הפער בדירוג יהיה להערכתי כפול.

מכאן זה כבר שיקול של ההורים אם להמשיך עם הישן או לעבור לחדש. אני יודע בוודאות שלו זו הייתה בחירה שלי, הכיסא הישן היה הולך לאשפה.

לגבי הדגמים החדשים עד 10 או 8 שנים, כמו בסעיף 2 שציינתי, התקדמות טכנולוגית, כיום היצרנים יודעים לייצר מוצרים יותר חזקים ועמידים. המושבים שהופכים לבוסטר, כוונת היצרן היא שהכיסא יהפוך לבוסטר כי בוסטר לא מצריך חוזק, הוא רק מגביה לחגורה וחגורת הרכב עושה את רוב ההגנה. כוונת היצרן לא הייתה שהכיסא יעבור בירושה לאח נוסף למרות שכך קורה לא מעט. לכן גם העניין לא אמור לספק סיבה להשתמש במוצר שזמנו עבר.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כסא בטיחות.
    ורד
    18/03/2024

שלום,
    האם הכסא בטיחות מומלץ?
    360° SWIVEL שחור Forest gery ברייטקס
    מה הרמת בטיחות שלו?
    והאם מתאים מגיל לידה?
    תודה רבה!

לקביעת תור
    סגירה
    כסא בטיחות.

הוספת תגובה

• כרגע לא

קובי סופר
    18/03/2024

שלום ורד,

לדעתי כרגע לא.
    המוצר חדש ולכן טרם נבחן במבחן השוואתי, היות ואנו לא יודעים מה רמת בטיחותי, אני אישית לא יכול להמליץ.
    באופן כללי, עד היום אף כיסא 360 לא התקרב לדירוג של מובילי הקטגוריה. המובילים קיבלו דירוגים אירופאים שווי ערך ל-4 כוכבי בטיחות כאשר יש דגמים לא מתסובבים אשר קיבלו דירוג שווה ערך ל-5 כוכבי בטיחות בתקינה אמריקאית. באירופאית הדגמים עם הדירוג הגבוה הם דגמים לשימוש רק נגד כיוון הנסיעה כך שברור שיקבלו דירוג גבוהה יותר, אי אפשר להשוות למה שנמכר בארץ כי המטרה שונה.

מבחינת התאמה ללידה, הוא מתאים כי הוא יכול להיות מותקן נגד הכיוון ועל הנייר, כל כיסא שיכול להיות מותקן נגד הכיוון מתאים מלידה. בפועל לדעתי הוא ורוב הכיסאות לא יהיה נוחים.
    לדעתי הכיסא הנוח ביותר הוא צ'יקו נקסטפיט זיפ, הוא גם מוביל בטיחותית את כל הכיסאות שנבדקו בארה"ב. לו הייתי אני צריך לרכוש כיסא לילדי סביר שזה היה הוא.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ברייטקס.

ורד
    18/03/2024

תודה על המענה!
    ומה עם ברייטקס?
    כבר התבלבלתי מבין כל האופציות ואני רוצה את מה שהכי בטוח

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המובילים בדירוג האמריקאי הם:

קובי סופר
    18/03/2024

שלום ורד,

המובילים בדירוג האמריקאי הם:
    צ'יקו נקסטפיט זיפ או זיפ מקס.
    ברייטקס מסדרת קליקטייט: מרתון, בולווארד, אדבוקט. כל אחד מהחמישייה יהיה רכישה מעולה בכל הקשור לבטיחות.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כיסא אוכל - בוגבו ג׳ירף או סטוקי
    נעם
    17/03/2024

היי קובי, אחרי שקנינו בייבי בוס בהמלצתך וסופר מרוצים, נשמח לדעתך גם על כיסא אוכל. מתלבטים בין הסטוקי האהוב לבין הבוגבו ג׳ירף. הבנו שמנגנון התאמת גובה המושב הרבה יותר נוח, ושיש אפשרות גם להתאמה של זווית משענת הגב, מה שאין בסטוקי. מה דעתך המלומדת בנושא? על מי מהם היית ממליץ בהינתן שהמחיר לא רלוונטי כי זו מתנה מהסבים?

הוספת תגובה

• קשה לי לומר

קובי סופר
    17/03/2024

שלום נעם,

קשה לי לומר, ציינת באמת את היתרונות המשמעותיים של הג'ירף על הסטוקי, מצד שני הסטוקי קיים אם אני זוכר נכון כ-50 שנים בשוק. לכן הוכיח עצמו כחזק ואיכותי שעונה באמת לטייטל מגיל חצי שנה עד גיל 100 שנים. אני הכרתי כיסא משנות ה-70 שעדיין בשימוש תדיר. לכן זה משהו שלא ניתן לקחת מסטוקי.
    שאלת השאלות היא כמה לדעתכם תתעסקו עם עניין שינוי מצבי הגובה כי להערכתי זה משהו שתעשו פעם/גג פעמיים בכל תינוק. להערכתי הרוב כלל לא משנים את הגובה, מרכיבים פעם אחת וכך זה נשאר, רק אלו שהופכים את זה לכיסא רגיל כן משנים. אם להערכתכם כן תתעסקו בשינוי גבהים אז לדעתי אין בכלל שאלה, הפרקטיות של בוגבו מנצחת.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עגלת אוטו וכסא בטיחות
    גלי
    16/03/2024

היי קובי, גרה בקיבוץ ויש לי בוגבו, אבל מחפשת גם עגלת אוטו קלה לקיפול ולא יקרה מדי- עם עדיפות לטיולון דו כיווני בעל שכיבה מלאה או כמעט מלאה, יש לך רעיון למשהו בסגנון?
    כמו כן מתלבטת לגבי כסא בטיחות- ההתלבטות הייתה בין ברייטקס לצ'יקו אך לאחרונה הבנתי שגרקו עברו את צ'יקו במבחני הריסוק, והם גם זולים יותר וגם , הכי חשוב- קלים יותר ( מחליפה רכבים מדי פעם) . על מה אתה ממליץ? תודה

לקביעת תור
    סגירה
    עגלת אוטו וכסא בטיחות

הוספת תגובה

• צריך לדעת מה התקציב

קובי סופר
    16/03/2024

שלום גלי,

לגבי עגלה לא יקרה, צריך לדעת מה התקציב?
    יש כאלו שלא יקרה זה 3000 ויש כאלו שלא יקרה זה 1000 ש"ח בשבילם.
    לגבי הכיסאות, גרקו לא עברו את צ'יקו או ברייטקס. גרקו מובילים את הדירוג בכיסאות משולבי בוסטר אך לא בכיסאות רגילים עד 30 ק"ג. הכיסאות הלא משובלים לדעתי עדיפים, הם בנויים יותר נכון לתינוקות וגם הדירוג הכללי שלהם יותר גבוה מהמשולבים. ברוב המקרים ההורים לא משתמשים בכיסאות המשולבים כבוסטר כך שלדעתי זה סתם גימיק.
    בכל מקרה נכון להיום מוביל הדירוג הוא:
    צ'יקו נקסטפיט זיפ. אחריו עם דירוג די דומה כל שלישיית הקליקטייט של ברייטקס: מרתון, בולווארד ואדבוקט ויש דגם נוסף של צ'יקו, זיפ מקס.
    גרקו גם לא בעשירייה הראשונה.
    כפי שציינתי דגם טריו מוביל בדירוג בקטגוריית אול אין וואן כלומר, כיסא שהוא גם סלקל, גם כיסא וגם בוסטר מגיל לידה עד גיל 12 שנים. אגב, לא בדקתי משקלים אבל ככל הידוע לי, המשולבים בדרך כלל יותר כבדים מהלא משולבים.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עגלה לאוטו

גלי
    17/03/2024

תודה על המענה לגבי הכסאות, פתרת לי את ההתלבטות. לגבי עגלה לאוטו-אז הטווח הוא אכן בין 1000-3000, כך שאם יש לך מספר הצעות אדע להחליט. רצוי עגלה קלה, אם אפשר שתתקפל ביד אחת ולא תתפוס המון מקום בתא המטען. וכמובן כפי שציינתי, שכיבה מלאה עד כמה שאפשר. תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לדעתי הבייבי בוס טייגר שלנו תהיה מושלמת

קובי סופר
    17/03/2024

שלום גלי,

לדעתי הבייבי בוס טייגר שלנו תהיה מושלמת. היא שוקלת 8.8 ק"ג, יש לה יכולת ניוד מופלאה, ברמות של הבוגבו כך שגם בקיבוץ, אם יש דרכים משובשות היא תעמוד בהן בקלילות. בגלל משקלה הקל, בדרך רגילה הניוד איתה יהיה סופר קל בייחוד בעליות.
    הקיפול קל וביד אחת עם המושב גם שהוא פונה לכיוונכם וגם לכיוון הנסיעה. הטיולון עם שכיבה מלאה כמעט 180 מעלות וישיבה זקופה.
    הקיפול די קטן ונכנס בקלות לכל רכב. כל הבדים יורדים לכביסה ויש 5 שנות אחריות, הגגונים ענקיים כך שאני חושב שזו העגלה המושלמת.
    יש לנו דגם בובקט שהוא יותר קל בחצי ק"ג אבל הגלגלים יותר קטנים.
    המחיר שלהן הוא באזור ה-3000 ש"ח אך יהיו צבעים שימכרו סביב 2500 ש"ח במהלך חודש אפריל.

צריך לקחת בחשבון שבעגלות קלות על מנת להגיע למשקלים קלים יש קיצוץ בהמון דברים, בדרך כלל זה בגלגלים קטנים ולא איכותיים, בקפיצים קטנים או שלא קיימים, מושב צר או קצר ולעיתים גם וגם, מושב חד כיווני ועוד. כך היצרנים מקזזים משקל וזה על חשבון נוחות התינוקות או נוחות הניוד. בטייגר ובבובקט שלנו זה לא כך! קיזוז המשקל מגיע בזכות השקעה בטכנולוגיה מתקדמת ושלדה מיוחדת קלת משקל ועדיין אין קיזוז בגלגלים, בגודל המושב, הקפיצים ענקיים ועוד.

עגלות דומות לבובקט/טייגר הן: ספורטליין סיילו XL ששוקלת 12 ק"ג
    נונה טריב שוקלת סביב 10 ק"ג אבל גם מעל התקציב, גם הקפיצים ממש קשיחים והמושב עשוי מרשת כך שלא מספק תמיכה מלאה לדעתי בייחוד בשכיבה.
    סייבקס מיוס ששוקלת גם סביב 10 ק"ג, גם כאן מושב מרשת וגלגלים עוד יותר קטנים מהנונה.
    גם חורגת מהתקציב.
    מאמאס אנד פאפאס ארמדילו XT לדעתי כבר כמעט ולא זמינה אבל עונה לדרישות והתקציב אבל שוקלת 11 ק"ג.
    בוגבו בי מעל התקציב ואני לא חושב שתתאים לקיבוץ, הדגם החדש דרגון פליי הרבה מעל התקציב, כן יוכל להתאים גם משקל סביב 8 ק"ג אבל לדעתי המושב צר מאוד, אני חושב שזה בעייתי ולא יהיה נוח לילדים באחוזון גבוה או בחורף עם לבוש עבה.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הצמדת כסא תינוק למושב
    תמר
    15/03/2024

היי
    כסא של ברייטקס לניובורן שמותקן נגד כיוון הנסיעה
    הכסא מקדימה צריך להיות צמוד לכסא של התינוק או שצריך להיות מרווח ?
    תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    הצמדת כסא תינוק למושב

הוספת תגובה

• ההמלצה להצמיד

קובי סופר
    15/03/2024

שלום תמר,

ההמלצה להצמיד את הכיסא הקדמי לכיסא הבטיחות כך שייתן הגנה נוספת לכיסא. להצמיד רק שיגע בכיסא ולא ידחוף אותו או ישנה לו את הזווית. אין חובה כזו אך מבדקים הראו שזה יכול לשפר את בטיחות מושב הבטיחות.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כסא בטיחות מומלץ
    נטלי
    12/03/2024

שלום,
    אשמח לדעת איזה כסא בטיחות הכי מומלץ מגיל לידה. תודה רבה!

לקביעת תור
    סגירה
    כסא בטיחות מומלץ

הוספת תגובה

• צ'יקו נקסטפיט זיפ או ברייטקס קליקטייט

קובי סופר
    12/03/2024

שלום נטלי,

צ'יקו נקסטפיט זיפ או ברייטקס קליקטייט בולווארד או מרתון.
    שלושתם קיבלו את דירוגי הבטיחות הגבוהים ביותר.
    לדעתי צ'יקו יותר נוח לתינוק מלידה עד חצי שנה, יש לו זווית יותר שכבתית והוא הכי קרוב לנוחות של סלקל בתנוחת השכיבה ולא שסלקל זה כזה דבר נוח.
    מצד שני, הברייטקס יותר קל להתקנה, אם רוצים להתקין במושב האמצעי יש לו יתרון נוסף כי הצ'יקו קצת יותר מסובך להתקנה עם חגורת בטיחות. אפשר לשפר במעט את הזווית של הברייטקס עם ספוג מגביהה אבל עדיין לא יגיע לזווית של צ'יקו. מגיל חצי שנה לדעתי הברייטקס כבר עדיף.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בובקט מידות, אין באתר
    עדי
    11/03/2024

שלום,
    לא מוצאת באתר מידות, כשסגורה בעיקר.
    בדף של הטייגר כתוב
    בדף של הבובקט לא

לקביעת תור
    סגירה
    בובקט מידות, אין באתר

הוספת תגובה

• המידות הן:

קובי סופר
    11/03/2024

שלום עדי,

המידות הן:
    רוחב 52 ס"מ גם במצב פתוח וגם סגור
    אורך: 71 סיימ גם במצב פתוח וגם סגור
    עובי במצב מקופל: 27.5 ס"מ
    גובה במצב פתוח: 105 ס"מ

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אז מה היתרון של הטייגר על פניה?

עדי
    11/03/2024

אם היא יותר גדולה בקיפול וקצת יותר כבדה?
    ניידות?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כן

קובי סופר
    11/03/2024

שלום עדי,

כן, הגלגלים האחוריים של הטייגר יותר גדולים, גם הקפיצים האחוריים יותר גדולים, בנוסף השלדה של הטייגר יותר מחוזקת. המטרה היא יכולת ניוד בדרך קשה. לכן אם גרים במושב נניח או מתכננים טיולים בדרכים משובשות כמו ביערות, הטייגר יותר תתאים למשימה. למי שגר בעיר והשימוש הוא עירוני, לדעתי הבובקט תהיה עדיפה כי גם לבובקט יכולת ניוד בדרך קשה פשוט הטייגר תתאים למשימות קשות במיוחד.
    מה שכן, בגלל הרוחב של הטייגר סל החפצים שלה יותר גדול. בנוסף בגלל גודל הגלגל, האמבטיה והטיולון יושבים יותר גבוה ב-2.5 ס"מ בערך.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עגלת טיולון tianrui חוות דעת
    שרה
    11/03/2024

שלום
    אשמח לחוות דעתך על עגלה זו הנמכרת באמזון

לקביעת תור
    סגירה
    עגלת טיולון tianrui חוות דעת

הוספת תגובה

• אני לא ממליץ

קובי סופר
    11/03/2024

שלום שרה,

אני לא ממליץ. ראשית, אנו לא יודעים באילו תקנים הוא עומד.
    שנית, לא תהיה אחריות עליו, עגלות וטיולונים הם מוצרים שעובדים קשה ולצערנו הרוב המכריע דורש טיפולים/תיקונים בהמשך הדרך כך שכאן, אם תהיה תקלה זה או לזרוק לפח או לשלם המון לטכנאי חיצוני שגם לא בטוח שיוכל לפתור ללא חלפים.

בנוסף, לא בחנתי באופן אישי כך שאיני יכול להעיד על טיבו או ההפך מכך.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עזרה בבחירת טיולון לתינוקת
    מעיין גולן
    11/03/2024

היי, מחפשת טיולון לתינוקת בת 11 חודשים, חשוב לי קיפול נח לרכב (היום עם המאמ&פאפס וסיוט לקפל לרכב) והתנאי השני שחשוב לי זה סל יחסית רחב כי אני גרה במרכז מחסרי ועושה המון קניות עם הטילון. כמובן שחשוב לי גם שיהיה יציב כי גרה בבית קרקע עם 10 מדרגות לשער. תודה

הוספת תגובה

• הייתי ממליץ לחכות עוד טיפה

קובי סופר
    11/03/2024

שלום מעיין,

הייתי ממליץ לחכות עוד טיפה.
    1. עדיף למשוך כמה שיותר שהתינוק מול ההורה.
    לפחות עד גיל שנה ככה שאנחנו די קרובים.
    2. אני מאמין שבעוד חודש יהיו מבצעי פסח ואז המחירים יהיו זולים יותר.

לגבי המלצה, סלים גודלים זה לא משהו שיש בטיולונים. בדרך כלל רוב ההורים מחברים ווים ותולים על ידית העגלה קניות, כמובן שזה לא מומלץ כי זה פוגם ביציבות העגלה ופוגם באיכות המוצר לאורך זמן. גם מדרגות וטיולנים לא הולכים יחד. עדיף לקפל ולסחוב ידנית אבל רוב ההורים בחורים לעלות ולרדת יחד עם התינוק בעגלה, גם כאן, זה גורם לתקלות במוצרים ופוגם במוצר לאורך זמן.

הייתי ממליץ לבדוק את הטיולון סימבה בייבי בוס שלנו, הוא נמכר אבל רק בירושלים או דרך האתר שלנו.
    הסל שלו יחסית סביר, הוא במשקל סביר, נוח לניוד, חזק מאוד ונוח לתפעול.
    בנוסף לו, יש את ספורטליין וייפר, הוא טיפה יותר כבד אבל גם חזק ולכן יכול לענות לדרישות.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ברייטקס גרואו ווית יו
    נדיה
    10/03/2024

שלום קובי,
    האם יש אפשרות מבחינה טכנית להתקין את הגרואו ווית יו קליק טייט במושב האמצעי? מדובר ברכב סטנדרטי מניחה שאין איזה אקסטרה שידרוגים כמו איזופיקס.

לקביעת תור
    סגירה
    ברייטקס גרואו ווית יו

הוספת תגובה

• כן

קובי סופר
    10/03/2024

שלום נדיה,

כן לא אמורה להיות בעיה, דגמי הקליקטייט מותקנים עם חגורת הבטיחות של הרכב ולא איזופיקס, זה מאפשר התקנה בכל מקום במושב האחורי. כמובן כל עוד זה רכב מהשני העשורים האחרונים שיש חגורה מלאה במרכז כלומר, כולל החלק האלכסוני של החזה.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בוסטר רצועות טוויגי - האם מומלץ?
    חן
    06/03/2024

היי קובי,
    אני רוצה לקנות בוסטר רצועות לבת 3 לרכב של ההורים. בעגליס ראינו בוסטרים של טוויגי, יש אחד עם איזופיקס (כ-600 שקל) ויש בלי (כ-300 שקל).
    האם המותג מוכר לך והאם אלה כיסאות מומלצים? מבחינת נוחות לילד, דירוג בטיחות, איכות החומרים וכו'.
    לרכב שלנו קנינו צ'יקו מייפיט זיפ, גם כן מעגליס.

הוספת תגובה

• לא מומלץ!

קובי סופר
    06/03/2024

שלום חן,

לדעתי לא מומלץ!
    מדובר בבוסטר מדבקה סיני, יש בשוק עשרות ואולי גם מאות דגמים שונים תחת מיתוגים שונים.
    הבעיה עם כל מוצרי המדבקה הסיניים בתחום בטיחות הרכב היא אי הידיעה.
    הצ'יקו לדוגמא עובר מבחנים השוואתיים ויש לו דירוג. כך אני יכול לדעת את רמת בטיחותי אם הוא טוב, בינוני או גרוע. אז בצ'יקו אנחנו יודעים שהוא טוב.
    במוצרים הסיניים אין מבחן השוואתי ולכן אני לא יודע אם זה טוב או לא. אני רק יכול להעריך שלו היו נבדקים, בסבירות גבוהה שהדירוגים לא היו מדהימים. לכן אני מראש פוסל כל מוצר שלא נבחן במבחן השוואתי, אגב זה גם כולל מוצרים חדשים של מותגים מובילים כמו ברייטקס, לאחרונה השיקו 2 דגמים, היות וטרם נבחנו, אני ממליץ שלא לרכוש.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תוכל להמליץ על אחד אחר?

חן
    08/03/2024

תודה על התשובה.
    הסתכלנו עליו כי רצינו כיסא לרכב של ההורים במחיר נוח. תוכל בבקשה להמליץ על אחד אחר?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לצערנו הבטיחות מגיע עם עלות

קובי סופר
    10/03/2024

שלום חן,

לצערנו הבטיחות מגיע עם עלות. זה אומר שהדגמים הטובים ברמת הבטיחות הגבוהה ביותר הם יקרים. עם זאת, יש דגמי ביניים שרמת בטיחותם טובה ומחירם סביר, זה לא משתווה לעלויות של דגמים סיניים אבל לא הרבה מעל.
    יש את אוונפלו מאסטרו או צ'ייס, שניהם באזורים של 500 ש"ח.
    טיפה מעל יש את גרקו טרנזישיין, היתרון שלו שניתן להיום עם הרתמות של הבוסטר עד 30 ק"ג ולא עד 18 כמו באוונפלו ובוסטרים סיניים או אירופאים. כמה שיותר זמן עם הרתמות יותר בטיחותי לילדים מאשר חגורת הרכב. אבל הוא כבר נמכר באזורים של 600 ש"ח.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בוסטר רצועות לגיל 4
    מירי
    05/03/2024

הי,
    אני מחפשת המלצה לבוסטר גב רצועות לגיל 4 שיהיה כמה שיותר צר ועד 600 שח
    תודה רבה!

לקביעת תור
    סגירה
    בוסטר רצועות לגיל 4

הוספת תגובה

• לגבי רוחב צריך לבדוק פיזית ברכב

קובי סופר
    06/03/2024

שלום מירי,

לגבי רוחב צריך לבדוק פיזית ברכב.
    לגבי בטיחות, המובילים עולים באזורים של 1000 ש"ח וצפונה. הם גם יחסית רחבים.
    לדעתי באזור המחיר המומלצים הם:
    גרקו טרנזישיין שגם יחסית צר, הוא עד 30 ק"ג עם רצועות ואז ניתן להפוך לבוסטר.
    יש את אוונפלו מאסטרו אבל הוא עד 18 ק"ג עם רצועות ולכן לדעתי פחות עדיף.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דגם Evenflo 360 slim
    פז
    03/03/2024

היי,

ראיתי את הדגם החדש הזה והאמת ממש אהבתי. הבעיה שמבחני הריסוק והבטיחות של evenflo לא גבוהים בציון שלהם. ואת מבחני הריסוק של הדגם הזה ספציפית אני לא מוצאת.
    האם זו נחשבת חברה טובה? מה קורה עם הדגם הזה ספציפית?
    המון תודה

לקביעת תור
    סגירה
    דגם Evenflo 360 slim

הוספת תגובה

• אני ממליץ נטו על בטיחות

קובי סופר
    03/03/2024

שלום פז,

אני ממליץ נטו על בטיחות.
    המוצר הנ"ל טרם נבחן במבחן השוואתי ולכן איני יכול להמליץ עליו. כמוכן, ציינת נכון, הדגמים שלהם בשנים האחרונות לא נמצאים בטופ הבטיחותי, חלקם מגרדים וגם הם דגמים בסיסיים.
    בנוסף, כל דגמי ה-360 למינהם לא מקבלים דירוגים גבוהים, גם כאן יש כאלו שמגרדים את הטופ אבל עדיין זה לא הטופ הבטיחותי. צר לי שזה טרנד עכשיו והורים רבים רצים לרכוש כיסאות 360.
    דגם Evenflo Gold Revolve360 Car Seat
    דגם אחר שלהם קיבל דירוג כולל של 69 נק' מתוך 100. הדגמים המובילים עם דירוג כולל של 86-84 נק'. זה פער גדול ורציני.
    לכן כמו תמיד ונכון להיום שלושת הדגמים הכי מומלצים הם:
    צ'יקו נקטספיט זיפ
    ברייטקס מרתון/בולווארד קליקטייט

אם הייתי צריך לרכוש לילדי זה ללא ספק היה אחד מהם!

מכאן זה לשיקולכם.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עגלה לשבילים של הקיבוץ
    איילת
    01/03/2024

מחפשים עגלה שתתאים לשבילים של הקיבוץ, עם דגש על מדרגות רחוב.
    ויחד עם זאת לא מאד מסורבלת ולא מאד יקרה..
    יש דבר כזה?

לקביעת תור
    סגירה
    עגלה לשבילים של הקיבוץ

הוספת תגובה

• בייבי בוס טייגר

קובי סופר
    01/03/2024

שלום איילת,

לדעתי הבייבי בוס טייגר שלנו יכולה להתאים.
    היא במחיר אמצע. לא יקרה אבל גם לא מהזולות. באזור ה-3000 ש"ח.
    היתרונות: יכולת ניוד מדהימה גם בדרך קשה. משקל קל רק 8.9 ק"ג לשלדה וטיולון יחד. קיפול קל וקטן. כל התפעול פשוט, קל ופרקטי. הכל יורד לכביסה.

שאר האופציות הן או עגלת כבדות כמו ספורטליין סיילו XL, אינגלזינה אפטיקה, אייביסי דיזיין סלסה. כמוכן מעבר למשקל הן טיפה גדולות בקיפול.
    או לחלופין אם נשאר באזורים של 9 ק"ג, הגלגלים יהיו קטנים ויכולת הניוד לא תהיה מוצלחת לדעתי בהתאם לדרישות שציינת.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה