מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום
.jpg)
- איזו עגלה כדאי לקנותמירי מלכה01/01/2024
די דחוף
לא יודעת איזו עגלה לקנות
אנחנו גרים קומה 1 ללא מעלית כך שהמשקל משחק, כמובן שעדיף משהו עם קיפול נוח ולא תופס מקום
מצד שני אני ובעלי גבוהים סביר להניח שהתינוק יהיה גבוה כך שחשוב אמבטיה מרווחת .
אני מאוד אוהבת הליכות סביר שאסתובב הרבה עם העגלה ברגל.
אשמח להמלצות ולאיזה דברים יותר כדאי לשים דגש .
כרגע מתלבטים בין
מיוס 3- (מצדיק מחיר?)3
פג פרגו (מצדיק מחיר?)
אינגליזיה אלקטה
וכמובן נרצה להשקיע על עגלה שתשמש גם לילדים הבאים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
בייבי בוס בובקט
קובי סופר01/01/2024שלום מירי,
הייתי ממליץ על העגלה שלנו בייבי בוס בובקט 2.
ראשית היא קלה מאוד ושוקלת 8.2 ק"ג לשלדה וטיולון.
שנית, יש ידית מתארכת כך שהיא מתאימה להורה גבוה. יש 5 שנות אחריות כך שאפשר להיות רגועים שתשרת בילדים הבאים. כל הבדים נשלפים לכביסה ויש לה יכולת ניוד מדהימה ועדיפה על המיוס ואינגלזינה. לגבי פג, לא ציינת דגם ולכן קשה לי להשוות.
היא לא יקרה והקיפול סופר קל ונוח וגם די קומפקטי.
לגבי הדגמים שציינת:
מיוס 3, לדעתי יקרה סתם. הרבה מהעלות לדעתי זה המיתוג.
אם אשווה לבייבי בוס, אין למיוס ידית מתארכת, לא ניתן לקפל עם הטיולון שהוא פונה לכיוונכם (גם את האינגלזינה לא) ואת הבייבי בוס ניתן לקפל עם המושב שהוא פונה לשני הכיוונים.
המושב של המיוס מרשת לעומת גב יצוק מפלסטיק שלדעתי מספק תמיכה יותר טובה ולא נכנס אוויר קר בחורף הגגונים בבייבי בוס יותר גדולים ומתאימים לאקלים בארץ.
הגלגלים של הבייבי בוס מגומי מלא כמו צמיג רכב (רק ללא פנימית כך שאין סיכון של פנצ'ר או צורך בניפוח). לעומת גלגל סילקון קטן יותר במיוס. גם באינגלזינה הגלגל מסיליקון אבל יותר גדול. גם באינגלזינה הידית קבועה.
לכן אני חושב שהבייבי בוס מציעה הרבה יותר ותעלה פחות או הרבה פחות אם נשווה למיוס.
עכשיו, אני משוחד כמובן, זה מוצר פרי פיתוח שלי ושיווק שלי ולכן כמו תמיד, ממליץ לא לקחת את ההמלצה שלי כמובן מאליו.
ההמלצה שכן צריך לקחת זה לגשת לחנויות שמציגות את העגלות הרלוונטיות.
לשים משקל של 12-15 ק"ג בכל אחת מהעגלות, לנייד את העגלות בחנות ומחוץ לחנות, לעלות ולרדת מדרגה גבוהה. לנסות לקפל עם הטיולון פעם שהוא פונה לכיוונכם אם מתאפשר (ואם לא כמו במיוס או אינגלזינה, אז לקחת בחשבון שתצטרכו לפרק ולהרכיב את המושב כל פעם שתקפלו ותפתחו, לכן ממליץ להתנסות בזה גם). פעם לכיוון הנסיעה. להרים את העגלות במצב מקפול כדי להרגיש את המשקל. לבדוק איך הן נכנסות ברכב. כך תקבלו החלטה מושכלת של איזה דגם נכון לכם יותר.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סוגי עגלות וסלקל דונהמאי31/12/2023
היי קובי
יש לי כמה שאלות
אתחיל קודם בחשוב ביותר
היתה לי עגלה בוגבו בי 6 שאני מאוכזבת ממנה מאוד ואני מחפשת עגלה שונה ממנה במיוחד כזאת שלא מתנדנדת והראש של הילד לא יורד למטה שזה מה שקרה לי בבוגבו, יכול להיות שזו תקלה בכמה עגלות אבל שמעתי על זה כבר מכמה בנות, אז אשמח לשמוע איזו עגלה אתה ממליץ מהבחינה הזו?
מעדיפה גם עגלות עם אמבטיה גדולה יחסית
הבנתי שאתה פחות ממליץ על דגמי פג פרגו החדשים כמו ויואצה וולוצה, מדוע?
האם זה שהמעצור בצד זה יכול לדעתך לגרום לבעיות כמו שהרגל פוגעת במעצור בזמן הליכה וזה אפילו יכול לגרום לעגלה לעצור?
היה לי טיולון כזה שהיה נעצר אפילו באמצע הכביש..
האם זה יכול לקרות גם בעגלות של פג פרגו?
יש מעצור בצד גם באינגלזינה אלקטה, האם זה יכול לקרות גם בה? או שעדיף עגלה עם מעצור באמצע?
אשמח לשמוע גם דעתך על הדגמים של עגלות ספורטליין
פרו, xl, pl, פולד
האם בטיחותיים? האם פולד עושה הרבה תקלות?
איזה דגם שלהם הכי מוצלח לדעתך ומדוע?
והאם זה נכון שבדגם עם הכרום/ניקל נהיים שריטות וקילופים? ואיזה מהם עדיף מהבחינה הזו הצבע כרום או ניקל כסוף?
איזה מהעגלות שציינתי טובה יותר לדעתך? אינגלזינה/פג פרגו/ספורטליין? האם ידוע לך אם גם בהן יכול לקרות שהראש יורד למטה או לא?
שאלה נוספת לגבי סלקל דונה
האם עבר מבחני בטיחות וריסוק ומה הציון/דירוג שקיבל יחסית לאחרות?
האם בטיחותי הן מבחינת סלקל ברכב והן מבחינת טיול איתו?
והאם לרכוש אותו עם האיזופיקס שלו הופך אותו לבטיחותי יותר?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
ההמלצה שלי להתנסות לבד
קובי סופר31/12/2023שלום מאי,
ההמלצה שלי להתנסות לבד. זה לפני הכל. אני יכול להמליץ על מוצר שאני יודע שהוא מעולה ולך הוא לא יתאים. כי אני חושב שהבי 6 עגלה מעולה למעט האמבטיה. היות והאמבטיה לתקופה קצרה והטיולון לטווח ארוך אז אני מאוד ממליץ עליה למי שרוצה לרכוש עגלה בסכומים היקרים. כמובן שאני חושב שחבל על הכסף כי יש מוצרים לא פחות טובים ולדעתי עדיפים בהרבה פחות. בסוף זה שיקול של ההורים אבל, אין חכם כבעל ניסיון ולכן ממליץ להתנסות עם המוצרים.
לשים משקל של תינוק בכל אחד מהדגמים שאתם שוקלים לרכוש.
לנייד את העגלות בחנות ומחוצה לה, לעלות ולרדת מדרגה. לקפל עם הטיולון פעם שהוא פונה לכיוונכם ופעם לכיוון הנסיעה. להרים במצב מקופל להרגיש אם המשקל מתאים לכם. לבדוק ברכב וכך תקבלו החלטה של מה נכון לכם.
לגבי הנטיה מטה בבי, אני לא מכיר דבר כזה. השאלה אם זה קרה באמבטיה שזה באמת דבר שקורה בחלק מהעגלות או בטיולון?
לרוב כשזה קורה זה לכיוון ההפוך וההטייה לכיווון הרגליים שזה דווקא מעולה וזווית הרבה יותר בריאה ונכונה לתינוק. אם זה לכיוון הראש אז זה לא תקין ובדרך כלל מעיד על משהו לא תקין שניתן לסדר.
לגבי פג, אני חושב שהדגם הכי מוצלח שלהם זה הבוק.
הדגמים החדשים פחות מוצלחים לדעתי. לתחושתי הם ברמה סינית למרות שפג פרגו זו חברה איטלקית והעגלות מיוצרות באיטליה. איכות ההרכבה והפלסטיק נראים לי שונה ביחס לדגמי העבר של פג. אותו כנ"ל לאינגלזינה.
גם בויוצ'ה גם בולוצ'ה וגם באלקטה אין ידית מתארכת שזה חיסרון ענק לדעתי. לכן ממליץ להתנסות בניוד כפי שרשמתי.
לגבי מעצור בצד, לא אמור לגרום לבעיות אבל זה תלוי בעוד גורמים כמו ידית מתארכת, כאשר אין כזו אז עומדים יותר קרוב לעגלה ואז יש יותר סיכוי לפגוע בברקס עם הרגל. גלגלים גדולים או קטנים, בגלגלים קטנים הברקס יותר בולט החוצה אז שוב יש סיכוי להיתקל בו, שילוב של 2 הדברים מן הסתם עוד יותר יוכל לגרום לכך.
לגבי סיילו, לדעתי הפולד פחות מוצלחת. הקיפול לא נוח לביצוע וכך גם הפתיחה. ניוד לא הכי נוח וכן, היא תהיה פחות חזקה מסיילו כי הגלגלים קטנים וזה משפיע על המוצר. הכל כמובן גם תלוי באופי הטיול. להורה עירוני שמטייל בעיר או קניון אין הבדל בחוזק. להורה שיורד מדרגות כי יש השפעה על גודל הגלגל והקפיצים. אני לא יודע אם יש לפולד יותר תקלות משאר הדגמים. זה לא נתון שביידי אבל כפי שרשמתי, תלוי באופי הטיול.
לדעתי דגם הXL הוא המוצלח ביותר שלהם. צריך לקחת בחשבון שהוא טיפה כבד מהממוצע גם בהשוואה לבי, ויוצ'ה או אלקטה.
לכן המלצתי לנסות לקפל לבד ולהרים במצב מקופל.
לגבי שריטות, זה משהו שיקרה בכל עגלה אם היא תפגע בקרקע, תשתפשף על קיר, תגרר על הרצפה במצב מקופל ועוד.
לכן השריטות יהיו זהות על כל צבע. בשלדה ניקל פחות יראו את השריטות אבל, אם זה על שלדה שחורה, שלדה שחורה ניתן לצבוע בטוש ארטליין או ספריי מתכת וכל השריטות ייעלמו. אז לדעתי יש יתרון לשלדים שחורים.
לגבי המלצה, כפי שרשמתי, להתנסות לבד עם העגלות כפי שרשמתי ואז לקבל החלטה. כפי שרשמתי, אני יכול להמליץ ובסוף ההמלצה לא תהיה טובה לצרכים שלכם כי לדעתי הבי עדיפה בחלק מהדברים על העגלות שציינת ובסוף לכם היא לא הייתה טובה.
לגבי דונה, יש לו דירוגי בטיחות סבירים, יש סלקלים עם דירוגים הרבה יותר טובים ולכן אני פחות ממליץ. כמוכן, שהייה ארוכה בסלקל אינה בריאה לתינוקות. כשיש סלקל כמו דונה העצלנות מעודדת את ההורה לנייד את התינוק בסלקל ובכך לעשות משהו שפחות טוב לתינוק לפי דעתי לפחות.
לכן אני מראש לא ממליץ על המוצר.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בוסטר בטיחותי לילד בן 3תמר31/12/2023
היי, רוצים לרכוש עבור ילד בן 3 בוסטר בטיחותי כמה שניתן. מדובר בילדון גבוה לגילו והמשקל שלו בהתאם. מה הכי מומלץ שיחזיק איתו לאורך זמן ככל שניתן? (כרגע יושב על צ׳יקו נקסט פיט זיפ) אבל כבר אין לו מקום לרגליים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
הבוסטר הכי מומלץ כיום הוא של גרקו
קובי סופר31/12/2023שלום תמר,
הבוסטר הכי מומלץ כיום הוא של גרקו.
דגם נאוטילוס גרואו סנאגלוק.
בטיחותית הוא קיבל את הדירוגים הגבוהים ביותר נכון להיום.
הוא מתאים עד משקל 29.4 ק’’ג עם הרצועות ומומלץ למשוך ככל הניתן עם הרצועות. האמת שזה נתון דומה לכיסא של צ'יקו.
לאחר מכן מפרקים את הרצועות וחוגרים עם חגורת הרכב, אז הוא מתאים עד 45 ק"ג.
לגבי נוחות, בוסטרים הם יותר צרים. לגבי הרגליים, אין הרבה מה לעשות, הם יוצאים מהכיסא. אין עם זה בעיה בטיחותית.
כמובן שאפשר לגשת לחנויות, להשאיל את הבוסטר מהתצוגה, לשים ברכב, לחגור את הילד ולראות האם נוח והכל בסדר. אז לקבל החלטה טרם הרכישה אם המוצר נכון לכם.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על המענה אבל
תמר09/01/2024ראיתי שמוכרים אותו במעט מקומות. האם יש בוסטרים נוספים בטוחים ברמה הזו פחות או יותר (אולי אם תג מחיר קצת יותר נמוך גם כי צריכים לקנות לשתי מכוניות בוסטר אחד לנסיעות קצרות ואחד גל לנסיעות ארוכות של שעתיים פלוס
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
אם נרד בעלות נרד ברמת הבטיחות
קובי סופר16/01/2024שלום תמר,
אם נרד בעלות נרד ברמת הבטיחות.
הגרקו במחיר יחסית נוח וברמת הבטיחות הכי גבוה. אחריו ברשימה יש את ברייטקס גרואו ווית' יו קליקטייט אשר עוד יותר יקר.
הדגמים הבאים כבר יורדים בדירוג בפער יחסית גדול.
מהזולים המומלץ ביותר הוא אוונפלו מאסטרו שיש לו דירוגים טובים אבל, המשקלים שלו נמוכים יותר מ-2 הדגמים הראשונים שרשמתי.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התלבטות בין טיולונים מגיל חצי שנהמורן29/12/2023
היי
מעוניינץ לעבור מעגלה מאסיבית לטיולון לטווח ארוך מגיל חצי שנה שיהיה נוח לקיפול אבל נוח גם לילד כולל הצללה מהשמש
התלבטות בין:
טיולון של mom
מון של אינפנטי
סילבר קרוס דגם ג'ט
סלפי של פג פרגו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אני ממליץ להמתין עד גיל שנה
קובי סופר31/12/2023שלום מורן,
אני ממליץ להמתין עד גיל שנה. לטיולון שפונה לכיוון ההורה יש יתרונות עצומים להתפתחות התינוק. ההמלצה שהתינוק יהיה מול ההורה עד גיל שנה + או לכל הפחות עד גיל שנה.
יש מחקרים בנושא או לא בנושא שרק מחזקים את כל מה שהוכח במחקרים.
תינוקות שהיו מול ההורה היו משכילים יותר, דיברו בשלבים מוקדמים יותר, היו רגועים יותר, ישנו טוב יותר והקשר מול ההורה היה חזק יותר.
לכן אני ממליץ להמתין עם הרכישה.
מכלל הדגמים שרשמת, ראשית ההמלצה שלי תמיד לגשת לחנות, להושיב את התינוק, לחגור, לנייד את הטויולון בחנות ומחוץ לחנות. לעלות ולרדת מדרכה גבוהה. לשנות מצבים, לפתוח את הגגון, לקפל לבד, להרים במצב מקופל ולבדוק ברכב.
לאחר כל אלו תקבלו החלטה של מי מהדגמים הכי נוח לכם ולתינוק.
המון ומאמ מאוד זהים לכן המבחן יבליט את ההבדלים והיתרונות הקטנים של כל אחד. הג'ט לדעתי פחות מוצלח והווינג שלהם עדיף.
הסלפי של פג מעולה לדעתי כל עוד הוא במחיר של פחות מ-1000 ש"ח.
הייתי מוסיף לבדיקה את ספורטליין וייפר שלו יש את הגגון הגדול ביותר.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בוסטר לילד שני britax grow with youמור29/12/2023
היי קובי, הבן שלנו בן 3.5 שוקל 15 ק"ג. לאחרונה הצטרף תינוק חדש וכרגע הוא בסלקל והתכנון הוא להעביר אותו לכסא של הגדול (ברייטקס בולווארד קליק טייט) ואת הגדול לבוסטר רצועות. האם יש הבדל בין הברייטקס grow with you הרגיל לבין הקליק טייט? מבחינה בטיחותית או אחרת? אנחנו לא נעביר את הכסא מרכב לרכב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
יש הבדל
קובי סופר29/12/2023שלום מור,
יש הבדל בין הקליקטייט לגרסא הרגילה. הקליקטייט הרבה יותר קל להתקנה עם פחות סיכון עד 0 סיכון לטעויות בהתקנה. דירוגי הבטיחות שלו יותר גבוהים בשל כך. לכן הייתי ממליץ על הקליטייט. אם רוצים לרדת במחיר, יש את גרקו נאוטילוס גרואו סנאגלוק. הוא יותר זול, קיבל דירוג בטיחותי יותר גבוה מהגרואו ווית' יו קליקטייט (אם כי בפער קטן ועדיין הברייטקס עם אחד הדירוגים הגבוהים ביותר אי פעם לבוסטר רצועות). יש לגרקו את מערכת הסנאגלוק שדומה/מקבילה לקליקטייט של ברייטקס.
לאור אלו, בשקלול הכללי הגרקו לדעתי עדיף. אם זאת, היות ויש לכם ברייטקס ואתם מכירים את המערכת אז שני האופציות לדעתי טובות ורלוונטיות לכם.
בכל מקרה, המחשבה להעביר את הגדול לבוסטר רצועות לדעתי מחשבה נכונה.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם יש שינוי בספורט ליין דגם פולד?רינה28/12/2023
האם אותם סלקלים מתאימים גם לדגם פולד, והמתאם כלול עם העגלה?
לא ידוע לי על שינוי שנעשה לאחרונה
קובי סופר28/12/2023שלום רינה,
לא ידוע לי על שינוי שנעשה לאחרונה.
לדעתי גם המתאם לא השתנה. שינויים אם נעשים, נעשים בדגמי השנה הבאה 2024 אבל הם עדיין לא הושקו כך שזה לא רלוונטי.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סטריטי פלוס או סייבקס קליסטומוריה28/12/2023
שלום קובי,
בעקבות מעבר לרכב 7 מקומות עם תא מטען קטן אנחנו מחפשים עגלה משולבת שמתקפלת קטן, עדיפות לקיפול מטריה.
החלטנו לחפש עגלה יד 2 כדי לחסוך עלויות.
חשוב לנו שהעגלה תהיה חזקה, נוחה לילד וגם לנו..
שתהיה נוחה במדרגות, וקיפול כמה שיותר קטן יותר טוב..
כרגע ראינו ביד 2 בבה קונפורט סטריטי פלוס וסייבקס קליסטו. איזו מהן עדיפה מבחינת נוחות ויציבות? מי מתקפלת קטן יותר?
אולי יש עגלה אחרת מומלצת שעונה על הצרכים שלנו?
תודה רבה!
מוריה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
מבין ה-2 לדעתי הסטריטי עדיפה
קובי סופר28/12/2023שלום מוריה,
מבין ה-2 לדעתי הסטריטי עדיפה.
ראשית הטיולון שלה דו כיווני, בסייבקס הטיולון חד כיווני. לדעתי זה יתרון אדיר.
בנוסף הקיפול שלה יותר נוח לביצוע וגם יותר קטן.
שתיהן לא נוחות למדרגות. עדיף להוציא את התינוק, לקפל ואז לרדת/לעלות. לא לעשות זאת עם תינוק בעגלה, בטח לא בעגלות מאוד ישנות.
כמוכן, הדגמים לא קיימים המון שנים, זה אומר שלא רק שאין אחריות לא בטוח שיש חלפים בעת הצורך.
לגבי המלצות אחרות, קשה להמליץ כי אני לא יודע עלויות של עגלות יד 2.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה. שאלה..
מוריה28/12/2023תודה רבה רבה!!
להבנתי כל העגלות עם הגלגלים הקטנים לא נוחות במדרכות? או שבמיוחד אלו שציינתי?
הסטריטי אמורה להיכנס גם לבגאז' קטן (כמו של טויוטה ורסו)? בסרטונים זה לא נראה כל כך קטן...
הסייבקס נראתה לי יותר ארוכה אבל צרה. אך אולי אני טועה. אין לי דרך להשוות בקלות כי אין אותן בחנויות..
מה דעתך לגבי התא מטען? או אפילו להניח אותה במקום של הרגליים של הילדים. זאת אפשרות הגיונית?
ואשמח בכל זאת לשמוע אם יש לך המלצות נוספות לעגלות שמתקפלות קטן בעדיפות לארוך וצר, עם המחיר נסתדר...
תודה רבה רבה!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
הסטריטי ממש קטנה בקיפול
קובי סופר28/12/2023שלום מוריה,
הסטריטי ממש קטנה בקיפול.
טכנית עם אף עגלה לא מומלץ לעלות מדרגות אבל, עם גלגלים קטנים וידית קבועה שלא מתארכת זה עוד יותר בעייתי.
הסייבקס יותר ארוכה בקיפול אבל הרוחב די זהה.
לדעתי הסטריטי תיכנס בקלות גם ברכב ממש קטן.
לגבי עוד אופציות, אין הרבה, רוב העגלות מתקפלות כמו מזוודה. יש דגמים כמו סייבקס מיוס/מיילו, בוגבו בי והבייבי בוס בובקט שלנו ופנתרה (שאותה אני בספק אם אפשר לרכוש יד 2) שרוחב השלדה ממש צר ככה שהם כמו מזוודה אבל די צרות. אני די בטוח שהן יכנסו בעמידה על הצד אם תוציא את המדף הפנימי.
כמובן מומלץ תמיד לוודא מראש.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה רבה! שאלה אחרונה
מוריה28/12/2023בהחלט אבדוק את האופציות שהצעת. תודה!!
נתקלתי גם בעגלה בבה קונפורט לולה 3 , איך היא מהבחינות הללו של נוחות, קיפול ויציבות?
תודה רבה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
לדעתי פחות מוצלחת מהסטריטי
קובי סופר29/12/2023שלום מוריה,
לדעתי פחות מוצלחת מהסטריטי. היא יותר כבדה, יותר גדולה בקיפול. בניוד טיפה יותר נוחה. הטיולון טיפה יותר גדול ומרופד מהסטריטי. בגלל המשקל היא טיפה יותר יציבה מהסטריטי אבל הסטריטי סופר יציבה ככה שההבדל זניח.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה!!
מוריה01/01/2024ממש עוזר שאתה חולק את הניסיון והידע הרב שלך ומקדיש לזה המון זמן וסבלנות.
לא מובן מאליו... תודה רבה!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סלקל סייבקס אטון B2לביא26/12/2023
שלום קובי, מה דעתך על סלקל סייבקס אטון B2? הנמכר בשילוב. לתינוק ניו בורן. ללא בסיס.
מחירו 650 שח.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
לדעתי סלקל מעולה
קובי סופר26/12/2023שלום לביא,
לדעתי סלקל מעולה אבל השאלה מה מטרת הרכישה? האם יש צורך בחיבור לעגלה או שניתן לוותר? כי אז יש אופציה עדיפה גם בטיחותית וגם מבחינת נוחות שלכם והתינוק.
אם רוצים לחבר לעגלה אז גם כאן יש לקחת בחשבון, יש לו דירוגים גבוהים עם או בלי בסיס. הבעיה שהוליכם על דגם ללא בסיס היא הגורם האנושי ולא רמת בטיחות הסלקל. בסקר רחב שעשו בו נתנו להורים, אנשי מכירות בחנויות למוצרי תינוקות (בחו"ל הם מתקינים מורשים). באזור 70% התקינו לא נכון כיסא או סלקל עם חגורה. כאשר יש בסיס ברכב שמורכב נכון פעם אחת, אז כמעט ואין מקום לטעויות, מקליקים לבסיס ובזה מסתיים הסיפור. כאשר מתקינים עם חגורה יש כלכך הרבה מקום ואפשרויות להתקנה לא נכונה, בין עם הידוק יתר של החגורה, חוסר הידוק, מיקום לא נכון, חגורה מסובבת ועוד.
לכן הייתי ממליץ להוסיף את הבסיס.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פג פרגו - התאמה בין דגמיםשי22/12/2023
היי קובי,
תודה על המענה להמון שאלות מועילות 🙂
הייתה לי לפני כמה שנים פג פרגו בוק פופ אפ (עם אמבטיה מתקפלת)
ושילדה s51.
הבעיה היא שהטיולון והשילדה נגנבו לי עם האוטו, ונותרתי בבית עם האמבטיה של בוק פופ-אפ.
האם יש שילדה שאפשר לקנות היום לבד שמתאימה לאמבטיה הזו? ראיתי שהשילדה של הולוצ׳ה נראית דומה וגם 51 ס״מ. נראה לך שהיא תתאים לאמבטיה מבחינת החיבור?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
הולוצ'ה לא תתאים
קובי סופר23/12/2023שלום שי,
הולוצ'ה לא תתאים. פג שינו את חיבור באמבטיה בדגמי הולוצ'ה והויוצ'ה החדשים. האמבטיה שלכם תתאים רק לדגמים הישנים. לדעתי עדיין ניתן לרכוש בוק ולדעתי היא מוצלחת יותר מ-2 הדגמים החדשים.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאיזה תשובה מפורטת!
שי23/12/2023תודה רבה!!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלדה פג פרגו
חנה בוהרון26/12/2023הי. את יכולה להזמין מ "פופיק" את השלדה בלבד. הם החנות יבואן של פג פרגו ואפשר להזמין אצלם בנפרד כל מוצר. אנחנו הזמנו שלדה במחיר מוזל מהתצוגות. אבל כמובן אפשר גם רגיל. בהצלחה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כסא בטיחות מגיל לידהספיר21/12/2023
היי
מחפשים כיסא בטיחות שיתאים מגיל לידה. חשוב שיהיו לו ציונים גבוהים במבחני בטיחות ושיהיה לנו קל להתקין אותו לבד בצורה נכונה. כרגע נראה שמבחינת התקציב האפשרות לבולווארד קליקטייט חסומה, אבל יש 3 מועמדים אחרים:
1. ברייטקס מרתון קליקטייט
2. גרקו trio grow snuglock lx 3-in-1
3. גרקו 4everDLX snuglock 4-in-1
על הברייטקס קראנו ושמענו לא מעט, על הגרקו כמעט לא מוצאים מידע, אבל הוא יותר זול ונשמע על פניו דומה למרתון.
נשמח לחוות דעתך לגבי שלושתם בדגש על ההבדלים המשמועתיים ביניהם אם ישנם, ואת מי מומלץ להעדיף ולמה.
אגב, יש כזה כסא שנקרא ברייטקס אליאנס עם קליקטייט? אם כן איך הוא בהשוואה ל-3 הנ"ל?
מהדגמים שרשמת ברייטקס מרתון זו האופציה הטובה ביותר
קובי סופר22/12/2023שלום ספיר,
מהדגמים שרשמת ברייטקס מרתון זו האופציה הטובה ביותר לדעתי.
ראשית, השניים האחרים הם כיסאות משולבי בוסטר. לדעתי כיסאות מסוג זה אינם בנויים נכון לתינוקות ניו בורן, הם גם טיפה רחבים פנימית כך שתינוק קטן די טובע בהם.
המרתון הוא נטו כיסא והוא קיבל את דירוגי הבטיחות הגבוהים ביותר יחד עם צ'יקו נקסטפיט.
לדעתי הצ'יקו הכי נוח לתינוק ניו בורן אבל, הברייטקס יותר קל להתקנה. הצ'יקו די נוח להתקנה עם איזופיקס אבל כאשר צריך להתקין עם חגורה (ממשקל 29 ק"ג משקל הכיסא והילד יחד), אז היתרון של ברייטקס בא לידי ביטוי. גם לפני עדיין הברייטקס יותר קל להתקנה מול האיזופיקס של צ'יקו.
לכן זה שיקול שלכם, כי כפי שציינתי לדעתי הצ'יקו בעל זווית שכיבה עדיפה שזה יתרון קל בחודשים הראשונים.
לגבי אליאנס, הוא לא ברמת המרתון מבחינה בטיחותית ולכן אני פחות ממליץ עליו.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המלצה על טיולון חזק וקומפקטיזהורית20/12/2023
הי,
יש לי טייגר ואני מאוד מרוצה ממנה, רק שצריכה בנוסף טיולון יותר קומפקטי שנכנס לאוטו.
מחפשת טיולון שלמרות שיהיה קטן יחסית, יהיה חזק ועם בולמי זעזועים ויתאים להליכה בדרכים משובשות. אני יודעת שמבקשת דברים סותרים, אז אין לי ציפייה שיהיה נוח בניידות כמו הטייגר, אבל עדיין שיהיה יותר נוח מטיולונים אחרים במידתו.
בנוסך לכך אני נמוכה אז צריכה עגלה בגובה בערך כמו של הטייגר במצב הכי נמוך שלה.
פחות קריטי- אבל אשמח לסל תחתון גדול יחסית. לגבי כיוון הטיולון- לא קריטי כי בטייגר יש טיולון עם הפנים להורה.
תודה רבה🙏* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
הייתי ממליץ על סייבקס ביזי
קובי סופר20/12/2023שלום זהורית,
הייתי ממליץ על סייבקס ביזי. הגלגלים שלו יחסית גדולים ויש לו קפיצים טובים. ברוב הטיולונים הגלגלים קטנים, לא איכותיים ובקושי יש קפיצים. המטרה לעשות מוצר קל, כדי להגיע למשקלים קלים היצרנים מקצצים בהמון דברים, בייחוד בכל החלקים הקשורים ליכולת הניוד.
לכן הביזי לדעתי הוא הרע במיעוטו. לגבי הגובה צריך לבדוק פיזית בחנות. כמוכן הוא טיפה כבד מטיולונים ממוצעים (אבל יותר קל מהטייגר) בגלל הגלגלים.
לגבי חוזק, קשה לומר, הוא יחסית חדש אבל נראה שהוא יעשה את העבודה.
יש את סילבר קרוס ווינג שהוא סוס עבודה ואחד הטיולונים החזקים והאמינים בשוק, כמוכן נמכר מעל ל-3 שנים כך שיש גם מדד. הוא פחות נוח לניוד לדעתי כי הגלגלים שלו טיפה יותר קטנים מהסייבקס אבל יש לו קפיצים ברמה זהה. הוא יותר קומפקטי ויכול להיות שבגובה יהיה יותר נוח. אגב הטיולון שלנו של בייבי בוס שיצא בסוף ינואר 24 מבוסס על הבסיס שלו, זה רק כדי להראות עד כמה אני חושב שזה טיולון נהדר.
בכל מקרה כמו תמיד, ממליץ להתנסות פיזית, לנייד בחנות ומחוץ לחנות יחד עם התינוק. לשנות מצבים (כי זה פחות נוח לעומת הטייגר), לקפל, להרים ולבדוק ברכב. אם מתוכנן שגם הטייגר תהיה ברכב אז כמובן לבדוק יחד עם הטייגר.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחפשת כיסא בטיחות מסתובב 360 - מה מומלץ ?עירית20/12/2023
מחפשת כיסא שיסתובב אל כיוון הדלת כדי להושיב את הפעוט יותר בקלות.
גיל שנה וחצי פלוס.
למעשה לא חייב להסתובב את כל ה 360, אבל אני מבינה שזה הכל או לא כלום.
ראיתי שאינך ממליץ על בייבי סייף מבחינת בדיקת בטיחות.
אודה להמלצה על כיסא מסתובב שאוכל לסמוך עליו מבחינה בטיחותית.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אני לא ממליץ על כיסא מסתובב
קובי סופר20/12/2023שלום עירית,
אני לא ממליץ על כיסא מסתובב נקודה. לא רק על בייבי סייף. כיסאות לא מסתובבים מקבלים דירוג בטיחותי גבוה יותר.
אם בכל זאת, בייבי ג'וגר סיטי טרן קיבל את הדירוג הגבוה ביותר נכון להיום. סה"כ הוא קיבל דירוג גבוה מאוד ולכן הוא המומלץ ביותר אם בכל זאת רוצים כיסא מסתובב.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עגלת צ'יקו מיסהשר19/12/2023
אני מתלבטת אם לרכוש צ'יקו מיסה היא נראת טוב ויציבה, אבל אני בכלל לא מוצאת עליה חווות דעת. מה דעתך עליה ?
שאלה נוספת שיש לי היא כמה קריטי זה סלקל להתחלה או שאפשר ישר כיסא בטיחות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
זה דגם חדש ולכן אין הרבה מידע
קובי סופר19/12/2023שלום שר,
זה דגם חדש ולכן אין הרבה מידע.
היא נמכרת פחות משנה. גם בעולם בקושי נמכרת, כלומר לא בכל מדינה שצ'יקו משווקת הדגם הזה נמכר.
לכן קשה לי ללקט מידע אודותיה נכון להיום.
זה אומר שאני לא יודע לומר כיצד תתפקד לטווח הארוך. אמינות, חסרונות משמעותיים וכו'.
מבדיקה פיזית שעשיתי, אני חושב שאמבטיה טובה אין יותר מידי מה לפרט, מרווחת, שכיבה מלאה, מזרן טוב.
לדעתי הטיולון הוא הדבר החשוב יותר כי משך השימוש בו ארוך הרבה יותר מהאמבטיה.
לגבי השכיבה, אין שכיבה מלאה. יש שיפוע קל. למרות השיפוע השכיבה היא בסדר, כל עוד עוברים לטיולון בגיל חצי שנה. אם כן, זהו שיפוע קל ולא בעייתי. אני רואה רק חיסרון קל למי שירצה להשכיב על הבטן בטיולון, כשיש שיפוע זה פחות מאפשר.
בכל אופן, הדבר שהכי פחות אהבתי זו הזווית של ידית האחיזה, היא יותר מידי מעלה ולא אלכסונית כמו במרבית העגלות. הדבר גורם לכמה חסרונות:
1. יהיה פחות נוח להתנייד/לתמרן/לפנות/לעלות ולרדת מדרגה גבוהה.
2. לדעתי להורה גבוה הידית תהיה רחוקה ולהורה נמוך היא תהיה טיפה גבוהה. אפשר לשחק עם הגובה אבל אז היא תהיה עוד פחות נוחה לניוד.
לסיום, אני חושב שהמחיר המבוקש עליה גבוה ביחס לתמורה, כל זאת מכיוון שהיא נמכרת ברשת של היבואן, היא כן נמכרת לעוד חנויות במספר מצומצם אבל המחיר די זהה אצל כולם.
אני חושב שבמחיר זול יותר אפשר לרכוש דגמי סיילו של ספורטליין או את העגלות שלנו של בייבי בוס. מקבלים מוצרים יותר ותיקים, משלמים פחות ולדעתי מקבלים מוצרים יותר מוצלחים.
בכל מקרה, ההמלצה שלי תמיד, לגשת לחנות, לשים משקל של 12 ק"ג בכל עגלה, לנייד את העגלות בחנות ומחוצה לה. לעלות ולרדת מדרגה גבוהה. כך תוכלו לראות אם המוצר נוח לכם לניוד.
לנסות לקפל לבד עם מושב הטיולון. להרים במצב מקופל לבדוק ברכב.
לגבי סלקל או כיסא. זה שיקול שלכם. היתרונות של סלקל הם בזווית שכיבה עדיפה על כל כיסא. אם הולכים על כיסא אז צ'יקו נקסטפיט מספק את זווית השכיבה הכי קרובה לסלקל ואז החיסרון הזה לדעתי די מתבטל. כמוכן הנקסטפיט קיבל את דירוג הבטיחות הגבוה ביותר כך שאם הולכים על כיסא זו ההמלצה שלי.
יתרון נוסף לסלקל הוא הניוד. רוב התינוקות נרדמים במהלך הנסיעה. כאשר הם בכיסא נאלץ להוציא אותם מהכיסא לעגלה, בדרך כלל כל הוצא מהרכב לשמש תעיר אותם. בסלקל שמים כיסוי בד, שולפים מהרכב, מניידים ידנית או על עגלה ובכך הם נשארים לישון. אם זאת יש לקחת בחשבון ששהייה ארוכה בסלקל אינה בריאה. מכאן יש לעשות את השיקולים שלכם אם היתרון של הסלקל רלוונטי או לא. אם נלך ישר על כיסא אז כמובן שיש יתרון של חיסכון כספי די משמעותי.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עגלה של חברת vamosיונית17/12/2023
עשיתי הזמנה בחנות מוצצים ורכשתי את העגלה של ואמוס
אשמח לשמוע חוות דעת עליה
תודה וערב טוב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
יש עדיפות עליה
קובי סופר17/12/2023שלום יונית,
יש עדיפות עליה לדעתי.
היא סוג של דגם מקביל לספורטליין סיילו רק שהספורטליין סיילו לדעתי עדיפה עליה בכל פרמטר. המחירים די זהים, פשוט לסיילו יש שלל רמות גימור כך שיש דגמים יותר יקרים, גם אז הפערים לא גדולים ולכן לדעתי עדיף ללכת על הסיילו ולא על הואמוס. או לחלופין על הבייבי בוס שלנו.
החיסרון בשני המקרים שאלו דגמים שלא נמכרים ברשת מוצצים.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עגלת נונה IXXA איקסהמורן16/12/2023
היי, רכשתי את עגלת נונה איקסה, ילד ראשון. ולצערי לא חשבתי לבדוק כמה קילו היא יכולה להסיע. היום ראיתי שהיא יכולה רק 15 קילו לעומת הרבה עגלות אחרות שיכולות 22 קילו. כמה זה קריטי?
15 ק"ג זו התקינה הישנה
קובי סופר16/12/2023שלום מורן,
15 ק"ג זו התקינה הישנה. במשך 2 עשורים זו הייתה דרישת מכון התקנים ורק לאחרונה שינו עד 22 ק"ג. 15 ק"ג זה גיל ממוצע של 3 שנים לעומת 22 ק"ג שזה עד גיל 5 שנים.
כמוכן בעגלות בתקינה החדשה המושבים יותר מרווחים וארוכים וכן העגלות לדעתי יותר חזקות כי הן צריכות לעבור מבחנים יותר מחמירים.
בכל אופן בלי קשר לענייני המשקל, לדעתי דגם הIXXA הוא הדגם הפחות מוצלח של נונה ודגם הטריב לדעתי מוצלח בהרבה אם כבר נונה.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טובים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)