מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- עצה להתמודדותחלי02/04/2010
אני עברתי בגידה אלימות ובעקבות זה גם התגרשתי זה די כואב לי ולא מניח לי לחיות במיוחד שאני רואה את הגרוש שלי עם הבחורה שהרסה לי את הבית אני השמח לקבל טיפ או עצה כיצת להתמודד ע הבעיה תודה חלי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עצה
ד''ר אילן נילמן03/04/2010שלום חלי
מלבד הדברים הקשים שעברת בפועל את ממשיכה להתמודד עם רגשות של פגיעות כעס השפלה ועוד. אלה רגשות שחשוב לעבד אותם כדי שתוכלי בשלב מתאים לשים את הפרשה הכאובה הזו מאחורייך ולהמשיך הלאה.
אם את יכולה להימנע מן המפגש עם הגרוש שלך מה טוב, המפגש הזה מעורר שוב ושוב את הכאב ורגשית מחזיר אותך למקום ממנו חשוב שתיפרדי.
כדי לעבד את הפרידה יש לך אפשרות לפנות לטיפול נפשי להיעזר במישהו שילווה אותך בתהליך המכאיב. במידה ואינך יכולה לפנות לטיפול מסיבה זו או אחרת רצוי שתשוחחי על רגשותיך עם אדם קרוב שאת מרגישה שאת יכולה לתת בו אמון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חג שמחמישהי29/03/2010
נראה שהפורום די גוסס, אין כאן כתיבה.
אני חושבת שהפורמט הזה לא כל כך מוצלח, היינו רוצים רק שאלות תשובות של גולשים, אני חושבת שגולשים רוצים מקום שהם ירגישו שם בבית, שיוכלו לכתוב כדי לפרוק גם, ולא רק כדי לשאו הד הוק שאלה.
כדי להיות פורום של שאלות חד פעמיות, צריכים פורום ממש מפורסם, שאכן יהיו בו הרבה מאד גולשים, רנדומנים, אבל עד כמה שאני מכירה את הפורומים כאן בנט, הם בדרך כלל מתבססים על צבור די מלוכד בכל פורום
איך שלא יהיה - חג שמח לכולם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לשירה ולדונה - אין לי ספק
מישהי01/04/2010שאתן קוראות כאן
הקשיבו
מה שאתן עושות לאמילי זה רק רעה אחת גדולה
היא התדרדרה למשבר שלה, חלק בגלל מה שהפורום עשה לה
התמיכה שלכן בה עתה היא לרעתה
היינו צריכים לתמוך, לההזדהות אבל לא להרשות לה להמשיך במעשים שלה
אמילי לא שולטת על עצמה
היא כמו אלו שרצים ערוצים ברחובות משגעון
היא מתערטלת ולא ערה למה שהיא עושה
חברות אמת לא מאפשרת לכאלו מעשים להמשיך, אתן צריכות לתמוך בה אבל לא בצורה כזו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- need helpi.w21/03/2010
Hello ,
i am 43 i have 3 kids and i live in Ireland. i am Israeli married to an Irish man we lived 10 years in israel in the north side of the country boarding with Lebannon and lived a life of fear trying to survive the wars. up until 3 years ago when our house was bumed during the war so we moved to ireland to build a new life. since we lost the house we kept moving from one rented house to another and never settled in one place. Our kids are very sensetive and they dont take changes very well. If thats not bad enough my husbend left us 6 weeks ago saying he canot take the stress any more. so I moved again to another house with my 3 kids. We canot find a peace of mind non of the houses make us feel at home and we do not feel conneceted to any place. we keep moving from one place to another and now on top of everything i have to deal with my kids amotional state. my kids are Sean age 15 , Elie age 12, kim age 8. Life for us is overwhelming and i am affraid for my kids and for myself. Please Oprah i would like to ask you to help me how to deal wit this all
Thank you
Iris* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר Ireland
ד''ר אילן נילמן23/03/2010It looks like you are going through a difficult time. Through what you wrote it seems to me that one crucial problem is the instability you and your children are enduring for a long time. Yet it seems that you have tried to solve life problems by moving to another place- an act that probably augmented instability. May be you can try to settle in one place and allow yourself and your children to go through an adaptation period to deal with the new hardships and overcome them
good luck
Ilan* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלום ענת ואילןקספר14/03/2010
אני יודעת שמה שאני עמדת לשאול , לא קשור לנושא , אבל אני אובדת עצות.
אז העניין הוא כזה.
במשפחה שלי , כמו בכול משפחה די ממוצעת יש סיכסוכים .
אצלנו במשפחה, זה הגיע למצב שבו אין לי עם מי לעשות את ליל הסדר.
בעוד חודשיים, יש מפגש משפחתי בחוץ לארץ , כנראה חד פעמי, כי חלק מהנפשות הפועלות הן מאוד מבוגרים.
וגם אני אשמח לחופשה ,ואיורור והבוסית שלי הסכימה שאסע .
הבעיה הענקית היא , שאני ממש לא מסתדרת עם אימא שלי .
ממש קשה לנו להשאר באותו החדר, מבלי לריב .
אני לא יודעת אם לנסוע , כי כנראה נצטתרך להיות באותו החדר .
מה לעשות?
לאימא שלי י מנהג , להביך אותי בציבור , כדי להשיג משהו שהיא רוצה . אווווופפפפ
תודה
יעל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מריבות
ד''ר אילן נילמן14/03/2010שלום יעל
אם אדע על מה אתן רבות אולי אוכל יותר לסייע. האם יש ריב מסוים שחוזר על עצמו?
בברכה
אילן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיי יעל
shira80017/03/2010קיבלת את האימייל שלי?
כתבתי לך סקירה של מקומות מומלצים לטיול בברלין.
ברלין יפהפיה ואת לא הולכת לפספס אותה, הבנת אותי??? .
אם את יכולה לקחת חדר נפרד במלון מצויין ואם לא - אז גם מצויין.
את יוצאת בבוקר - חורשת את העיר, חוזרת בלילה למלון כל כך מותשת. מבטיחה לך שלא יהיה לכן כוח לריב..
שתהיה נסיעה טובה! :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשבוע טוב!
קספר20/03/2010שלום אילן תודה תודה על התיחסותך .
אני בת 30 אבל אימ א שלי ממש לא מרוצה מאיך שאני נראת , מתלבשת וכו..........
היאטוענת שאני נראת מוזנחת.
, גם אם היא צודקת ההתנהגות שלה לא מצדיקה את הגנהום שהיא מעבירה אותי.
אפילו אבא שלי טוען שזו התעלולות נפשית , והוא אמר לי את זה לאחרונה גם אתמול .
אז ככה הם הדברים.....
אני עובדת כול יום , ובמשך העבודה אני לובשת טרייניג וחלוצה .\ שבה אני ארגיש להיות עם הילדים בחופשיות .
זאת אומרת להתלכלך , לרוץ איתם וכו.....
בכול מקרה גם מצבי הנפשי העגום!!!לא מאפשר לי להתלבש בצורה יפה , כי אני לא מרגישה טוב מביפנים .
אימא שלי נוהגת להביך אותי ולהשפיל אותי ליפני אנשים זרים , אבל חברים של המשפחה , או שכנים וכו..
זה מתבטא בלהגיד דברים שיביכו אותי , או דברים פרטיים שלי, שחוץ מהמשפחה המורחבת, אפ אחד לא צריך לדעת , ליד אותם אנשים , כדי לשנות את צורת הלבוש שלי .
בקיצור היא מביכ ומשפילה אותי ברבים , כדי לשנות את צורת לבושי וכדי להשיג את מטרתה .
ליפני כמה חודשים היא התחילה לבכות כאשר היינו מוזמנים אצל חברים של ההורים , בגלל שלטענתה הגיעתי בצורה לא ראויה.
אצלה לא ראוי זה אחרת ממה שאני חושבת שלא ראוי , וכול ילד יודע. שזה מניפולציה , ושגם אם זה מעציב אותה , היא יכלה לחכות עם זה עד אחרי שנלך הביתה מהאורחים , והיתה סיבה נוספת לבכי הזה , והוא ליצור מצב שבו8 אני אהיה נבוכה , ולא אדע מה לעשות עם עצמי , וכל גם היה .
מה שהיא עשתה זו התעללות . נקרא לילד בשמו .
לכו איני יודעת אם לנסוע .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתקשיבי יעל - אולי את לא קוראת נכון
מישהי21/03/2010את אמא שלך
אולי היא כן רוצה בטובתך
אולי היא אובדת עצות ולא יודעת איך לומר לך את הדברים
תאמיני לי, אין מי שיותר מסורה מאמא
והרבה פעמים אילו אי הבנות
אולי תפתחי את הלב שלך אליה, ואולי כן תהיי מוכנה נפשית לשמוע את מה שיש לה לומר
ואולי היא רק מתכוונת לטובתך בזה שהיא רוצה שתתלבשי יפה ותראי טוב
לא תמיד הכוונות הן רעות
לא צריכים לסגור את עצמנו בפני בקורת של אמא
תנסי להבין אותה, ללכת לקראת, לא להיפגע כל כך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה נראה לך המצב ? האם לא צריך לסייםבת 2714/03/2010
בוקר טוב ,
מה עושים במצב כזה ... ?!
אם הרופאים בסוף האבחנות שלהם המתסכלות והמכאיבות אומרים שאני סובל ממכיהאהזן כמובן חוץ מהאבחנות הרפואיות האחרות ...
זה ממש הכזיב אותי , ובכך אני לא מאמינה בשום מילה או טיפול שהם נותנים... זה אולי מתוך כעס , אכזבה ,או אפילו האבחנות השגויות שלהם או שלא מבוססות על מדע רופאי ...
ככל שאני שואלת למה זה ? איך זה קורה ? איפה הולך הדם... ?... למה קשה לי לנשום ? למה כואבת הבטן ? למה הדופק 160 והחום עולה בליה ל 39.5 ? אין תשובה ואין תשובה ----ואם יש וולא בקיצור רב ולא לעניין , אפילו מדברים מחוץ לחדר - כי בקיצור לא יודעים למה זה קורה ?
הבעיה הרופאית היא כך : התחילה לפני כשלוש שנים עם כאבי בטן עליונה והקות דמיות - אחרי שנה מההקות עברת כריתה חלקית של הקיבה בגלל כיבים מדממים .. ההימוגלובין היה בהתחלה יורד ל 4.5 היו נותים מנות דם אבל ללא שיפור משמעותי במצב הדם ...
לפני שנה חזרו הירידות בהימוגלובין ל 6 נותנים מנות דם - עולה ואז אחרי כשבוע זה יורד ואז אצטרך להתאשז וקבלת עוד מנות - וכך החיים שלי ... טיפול ללא אבחנה...\
נכון שעברתי מרבית הבדיקות האפשריות ( גסטרו' , קולו' , קפסולה , מיפוי ע"ש מקל , CT רובן תקינים ולא מראים דימום כלשהו , אפילו מבחינה גיולוגית הכל תקין , וגם כן אורולוג מבחינתו תקין ...\
בגלל שהבדיקות לא מראות סיבה להירידות בהימוגלובין - וכל פעם אני מתלוננת שקשה לי לינשום למרות שהסיטואציה תקינה 98-100% , קושי בהליכה , לחץ בחזה ודפיקות לב , כאבי ראש , סחרחורת .... לא יודעת אפילו אם מותר לי להתלונן במצב כזה ... כי אם מתלוננת הינה האבחנה שלהם סאני סובלת ממיכהאזן (איך הגיעו לזה לא יודעת?!!!) אולי כי אין באמת רופאים שיודעים לאבחן ולטפל בבעיות ...
אני בנתיים לא מאמינה לשום מילה ממה שהם אומרים , אפילו בתקופה האחרונה אני קורעת מולם את מכתי השחרור או הבדיקות ... תגידו שאני משוגעת ולא אחראית ... בנתיים זה לא יכבת לי ... מרגישה שבבה"ח הכל מזויף , אבל התרופות או מנות הדם ועירויי הברזל מזוייפים - כי הם לא עושים את העבודה שלהם...
אני מודה שאני בדיכאון קשה ואפילו חמור יותר מדי ... למה מה אתם מצפים ממני ? כבר מספיק לי !!! לא נראה לי שכך אני צריכה לחיות ! אפילו לפעמים מרגישה שעדיף למות ולא לסבול אני וגם המשפחה שלי מהמצב הזה ... למה לחיות כך ?! מה יש בחיים האלא חוץ מכאבים ותסכול אחרי תסכול ... חוץ מהתנהגות הרופאים כלפי - הם מרגישים שאני לא יודעת כלום - אבל את האמת כל מילה ומילה נכנסת באוזן ולא יוצאת אפילו מאחורי הדלת ...
אני בוכה והם לא רואים את הדמעות שלי !!! צועקת ואף אחד לא שומע אות ...
כבר מספיק... כן מספיק ... ועוד פעם מספיק
זאת לא החיים שציפיתי לה . ולצערי צריך להפסיק אותה מיידית ...
עדיף לי ולמשפחתי ...אולי אנוח קצת - לישון ולישון עד אין סוף ...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מינכהואזן
ד''ר אילן נילמן14/03/2010שלום
ניכר מן המייל שלך שאת במצוקה ושאיבדת את אמונך ברופאים. את מתארת תופעות גופניות קשות ללא ממצאים רפואיים פתולוגיים שיש להן השלכות קשות על מצב רוחך. יתכן שאת סובלת מקושי פסיכוסומטי (קושי רגשי הבא לידי ביטוי גופני). אני מייעץ לך לפנות לטיפול (או לפחות יעוץ ראשוני) נפשי לבירור.
בברכה
אילן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
בת 2717/03/2010-המייל של כבר יותר מ-15 שנה ובכלל לא קשור למצב נפשי או גופני .
מההתחלה אני לא אמרתי לא אבחנות רופאיות גופניות אבל הם כבר כשלושה שנים לא יודעים הסיבה לך ...
נו עברתי לפני כשנה פלוס כרית חלקית של הקיבה - אז יש משהו .... אבל מה ולמה ?!!!! אין להם מוסג....
בדיקות הדם מראות אנימיה חומורה שעד לפעמיים מקבלת מנות דם ( שזה קורה בתקופות קרובות 2-3 פעמיים בחודש) - אז יש משהו .... אבל מה ולמה ?!!!! אין להם מוסג....
וכך האלא ... הדופק המהיר , כאבי ראש , סחרחורות , קושי בנשימה... זה לא סימנה לחץ וחרדה ממשהו - אלא כתוצאה מהימוגלובין נמוך (5.5-8.8) ...
אני שוב לא אומרת שאיני סובלת מדיכאון כתוצאה מכך - אבל.... איל אלך למשל לטיפול בזה ולצערי אני ממש מאוכזבת מתוצאות ותגובות הרופאים ... מאיפה להביא אימון לכך ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאמון
ד''ר אילן נילמן17/03/2010שלום
אני מבין שאת נתונה במצוקה לא פשוטה שאיתה את מתמודדת לבד. הבעיות הגופניות משפיעות על מצב הרוח שלך ועל הדרך בה את תופסת אותן.
נדמה לי שמאוד כדאי לך לפנות לטיפול נפשי שבו תוכלי יחד עם המטפל/ת לבחון את מצבך ולשקול את הצעדים שיש לנקוט כדי להתמודד עם הקשיים שלך.
בברכה
אילן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיייי
סטודנטית בלחץ18/03/2010לאחי הקטן גם ירד ההומוגלובין ל -7 . שזה נמוך מאוד ,
ואת יודעת מה אמא שלי עשתה ?
היא פשוט טחנה בלעשות לו מיץ רימונים !!!
שתי רימון , ותנסי להבין מה הבעיה , לשתות רימונים טבעיים ולא סתם מהסופר זה אחלה פתרון ,
וגם לאכול בשר עם הרבה דם , כאילו אחרי שתשימי על האש או לטגן אותו :) אל תאכלי את זה לא מטוגן , זה מעלה תוף זמן קצר את ההומוגלובין שלך ללא צורך במנות דם !!!!
כאשר ביקשו לאח שלי בדיקות מעבדה שוב להומוגלובין ולכל מני דברים בדם ,
האישה שבמעבדה , " מי זה האדם הזה שהעלה למטופל הזה את ההומגלובין בפרק זמן מאוד קצר "
עובדה = רימונים מאוד טוב לגוף
בתנאי שאת יודעת למה ההומגלובין שלך הוא עדיין ברמה נמוכה
בהצלחה בהמשך.
אני סטודנטית בלחץ.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יעלוש - הכל בסדר??מישהי10/03/2010
מזמן לא קראתי אותך? מה קורה? איך הענינים?הכל בסדר?
את יכולה לכתוב איפה שאת רוצה, תרגישי חופשי ובטוח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אהלן מישהי
קספר11/03/2010אני יודעת שאני יכולה לכתוב איפה שאני רוצה , אבל אני לא מרגישה כרגע שישי לי מה להגיד.
זאת אומרת משהו ,שיועיל לאחרים.
הרגשת הרייקנות שאני מרגישה לא קשורה אלייך , או לשירה או לסטודנטית.
היא לא רקשורה לאף אחד .
מצטערת שלא כתבתי , שאני מתכוונת לקחת הפסקה, לא יודעת , לא חשבתי על זה .
ומצד שני כבר הייתי בהפקסקה קצת ארוכה לא?
אותו הילד מהגן שבו אני עובדת , ממשיך להרביץ , לילדים , לנשוך , ובעוט לתלוש שער לגננות , וליפני כמה ימים , הוא נתן לי מכות עם מקל של מטטאטא .
בקיצור הילד לא בפוקוס!!!!!!
בהבוסית גם היתה בח"ול , אז זה רק החמיר .
לפחות כשהיא חזרה, היא הזמינה את הגננות שתרמו ונשארו שעות נוספות בגן , לסרט על חשבונה !
מה איתך ?
שיהיה לך סוף שבוע נעים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום יעל
מישהי20/03/2010זהו, ערב פסח, יהיה לך חופש מהעבודה, תוכלי לנשום
מקוה שמצב רוחך טוב יותר
אני בעומס בעבודה לא יכולה לנשום אפילו לרגע. מרוב עומס נהייתי גם חולה פיזית, אבל אף על פי כן לא יכולה לקחת חופש. העצמאיים לא יכולים להרשות לעצמם להיות חולים, אין סיק, צריכים לעבוד, כי העבודה צריכה להעשות ואין מי שיכול לעשות זאת במקום.
אני אעבוד עד הרגע האחרון, טוב שבחג לפחות אני לא עובדת, אבל עד החג ומיד אחרי החג* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלמשיהי
קספר21/03/2010אין מה לעשות , העבודה היא חיינו ,אבל לא בשבילנו.........
גם אני עובדת עד ערב פסח.
חחח אני לא מבינה משהו , בפסח אנו לא אמורים לחגוג את חירותינו?
תישמרי על עצמך הרבה , ו גם תנוחי .
חג אביב שמח
ממני יעל קספר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבטח חירות, לכן בפסח לא עובדים!!
מישהי21/03/2010אחרת לא היתה בכלל הפסקה, רק עבודה עבודה עבודה
טוב
אסור להתלונן
חושבת על כל אלו שאין להם עבודה,
אז מי שעובד, אפילו אם סביב לשעון, שיהיה מרוצה שיש עבודה.
לילה טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהליאת08/03/2010
אני נמצאת בתקוםה לחוצה מאוד בחיי והרבה פעמים קורה שאני מתעוררת מוקדם מאוד בבוקר, לםני השעון המעורר, ולא מצליחה לחזור לישון בגלל שמשבות מתחילות לרוץ לי בראש לגבי כל מיני דברים שאני צריכה לעשות. מה ניתן להמליץ במקרה הזה?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איך מתמודדים עם לחץ
ענת תנעמי-שפרינצק10/03/2010ליאת שלום. אני לא יודעת באיזו תקופה של לחץ מדובר אך הרבה פעמים עוזר לארגן לוח זמנים מסודר וברור ולהשתדל לא לחשוב על מה שצריך לעשות כל הזמן, הרי בבוקר מוקדם את לא תתחילי לפעול. הרעיון לאפשר לעצמך לנוח ולהירגע ולהפריד בין זמן פעולה ועשייה לזמן מנוחה. מקווה שעזרתי קצת, אם תפרטי יותר אולי אוכל לענות יותר בהרחבה.
בברכה,
ענת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פורום תמיכה יכול להפוך למלכודת מוותמישהי28/02/2010
יכול להיות שאנחנו UNDERESTIMATE את העוצמה שיש לרשת בכלל ולפורום תמיכה בפרט.
לוקחים את זה באיזי, אבל לפעמים התוצאות יכולות להיות הרות גרול.
לדוגמא, נכנסת בחורה עם תסמינים ברורים של גיל ההתבגרות, של בעיטה במוסכמות, בעיטה בדרישות ההורים, בעיטה בדברים אלמנטרים שנדרשים ממנה.
כאשר פורום תמיכה נותן לה תמיכה להתנהגות שלה, לבעיטות שלו, למרד שלה, כאשר הוא נותן לה לגיטימציה ובעצם מעודד אותה להמשיך בדרכה, יכולים להיות לכך השלכות קשות מאד.
יש להבחין בין הזדהות לבין מתן לגיטימציה, לבין מתן תמיכה בדרך.
כאשר לא מאבחנים את הדברים בצורה מדויקת ונכונה ההשפעה יכולה להיות הרסנית.
במקום לבנות את האדם,עוזרים לו בהרס העצמי.
כך גם בזוגיות, כאשר צד לזוגיות מתלונן על בן הזוג, אי אפשר באופן אוטומטי לתת תמיכה, שמובנת כאילו תמיכה בהתנהגות, שלא פעם היא לא ראויה. יש לאבחן את הדברים, להבין, לתת כתף ואמפטיה, אבל עם זה הכוונה.
כואב לראות כיצד אנשים מתפרקים בפורום תמיכה,הרבה תודות לתמיכה לא ראויה שהיתה להם לאורך שנים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צודקת....
סטודנטית בלחץ28/02/2010אני חושבת שאת צודקת ,
יש גבול דק מאוד בין מתן לגיטימציה ועידוד התנהגות מסוימת לבין הזדהות.
אני לא חושבת שהבחורה ההיא כבר בגיל ההתבגרות , אני חושבת שהיא עוברת קשיים שהפורום וההתחברות לפורום כל פעם מחדש מגבירות את הקשיים האלו.
השפעה הרסנית !
ותאמיני לי אם אין אף אחד איתה בחים המציאותיים ( אנשים כאילו מהפורום )
לאף אחד לא אכפת באמת .
היא עוד בחורה אחת שהכירו דרך הרשת.
מה שלומך?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני לא מדברת על מה שקורה כעת
מישהי28/02/2010אלא לאורך תקופה
ברגע שנכנסים לפורום תמיכה ומקבלים לגיטימציה להתנהגות לא נורמטיבית וראויה, זה מחזק את ההתנהגות ההרסנית ולטווח ארוך זה הורס את החיים של הבן אדם.
צריכים לדעת איך לתת כתף,להיות שם במשבר, להבין את האדם, אך מצד שני להנחות אותו.
גרוע ביותר כאשר מתוך רצון של כביכול לעזור, בעצם מקבעים אצל מישהו במצוקה כל מיני דפוסי התנהגויות שהן שליליות לחלוטין.
הבעיה היא שמי שמנהל פורום לא תמיד מבין עד כמה הרסניות תגובות שלו יכולות להיות, ושבעצם מדובר בדיני נפשות, זה מאד מאד עצוב, לראות איך אדם מתדרדר כאשר בהחלט אפשר ליחס חלק מההתדרדרות לתגובות לא ראויות לדפוסי התנהגות שהוא הביא בפורום.
וזה לא רק אדם אחד, זה כמה וכמה משתתפים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה מגוחכת וילדותית של פרימה דונה
מישהי28/02/2010שמת לב להודעה שלה, לאחר שכתבתי את הודעתי? הודעה לא רלוונטית לחלוטין, ומאד ילדותית.
הרי מי שנכנס לפורום וכותב, ומקבל תגובות, אותן תגובות נותנות לו חיזוקים להתנהגות שלו.
לדוגמא,
אם יכנס מישהו ויכתוב שהוא מתכנן לרצוח מישהו כי הוא נורא כועס עליו. האם נהיה סובלניים כלפי ההצהרה הזו? בודאי שלו, גם אם נבין את הכעס שלו, את הרצון לנקמה, את חוסר האונים, לא ניתן לו גיבוי לרצון לרצוח מישהו.
הקצנתי בכוונה את הדוגמא.
כאשר מישהו נכנס לפורום וחושב שאמו מתעללת בו, כי היא דורשת שיסדר את הטינופת של החדר שלו, וכאשר היא מעירה על הצורה הביזארית שהוא מתלבש
אם נאמר לו, אכן כן, יש לך אמא שמתעללת בך, אתה מסכן ואומלל, נפלת עם אמא נוראית,
מה נגרום?
שאותו אחד יקבל לגיטימציה להתנהגות שלו, וימשיך להתמרד נגד אמו, והסוף?
שהרגלי הנקיון הנוראים שלו יתקבעו, שיהיה כמו נכה שבכל מקום שהוא מגיע הוא זורע סרחון, שאנשים בסביבתו לא יסבלו אותו, שהזוגיות שלו תהרס,
וכל זאת מדוע? כי נתנו לו גיבוי להתנהגות הלא ראויה שלו.
מה שהיה צריך להעשות זה,
להבין את הקושי שלו, להבין את התסכול
אבל להסביר שהאם מתכוונת לטובתו, שראוי לקבל הרגלי נקיון, שלא ראוי להשאיר טינופת, שכל אחד צריך לנקות אחרי עצמו, שלאף אחד אין משרתים, שאנו חייבים כל חיינו לנקות אחרי עצמנו.
שראוי ורצוי להתיעץ עם אחרים על צורת לבוש.
כל זאת היה צריך להעשות עם אמפטיה וחמלה, ואז התוצאות היו יכולות חיוביות
אבל ברגע שהאדם קבל חיזוקים להתנהגות שלילית, ולא משנה אם זה בא מאדם שהוא איש מקצוע, או מחברים בפורום, או ממנהל פורום שאינו איש מקצוע, העובדה היא שאדם מקבל חיזוקים להתנהגות לא נורמטיבית ולא טובה, והסוף הוא הרס עצמי! במיוחד כאשר מדובר בנערות בגיל ההתבגרות, שהתופעות הללו שכיחות שם, וצריכים לעזור להם לעבור את התקופה בשלום, ולא לקבע אצלהם התנהגויות שליליות.
את ההרס שאנשים עם כוונות טובות עשו ועושים רואים היטב. ועל זה נאמר שהדרך לגהנום רצופה בכוונות טובות, לא מספיק הכוונה, כי המעשה משנה מאד, ואפשר להרוס בן אדם אם לא יודעים להציב לו גבולות ואם נותנים לו גיבוי ולגיטימציה במקום שאסור לעשות זאת
ואני מדגישה, אין הדבר שלא יתנו לאדם תמיכה, ואהדה, אבל צריכים לכוון אותו
פרימה דונה חושבת שהודעה שלה תשחרר אותה מאחריות, לא ולא, כל אחד אחראי על מה שהוא כותב, ועל התוצאות שתהיה לכתיבה שלו, והודעות כאלו ואחרות לא תועלנה.
ולא כל דבר הוא ענין חוקי, יש כאן ענין מוסרי, ענין מצפוני, כאשר הורסים לאדם את החיים, גם אם לא עברו על החוק, עדיין עשו מעשה שהוא לא הגון ולא מוסרי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יחסים במשברישראל25/02/2010
יש לי בעיה עם בחורה
היא חשדה בעינין הגיל שלי,ושאלה אותי היא ידעה שאני בן 37
סיפרתי לה את האמת ,היא בת 33 ואני 44
היא באה לירושלים,ובדרך כשהלכנו היא בכתה ,היא טענה שכול הישראלים שקרנים
היא רצתה ללכת הבייתה,אבל בפועל המשיכה איתי,והלכנו למיסעדה
היא הייתה קרה ,אבל אני אמרתי בדיחות וסיפורים ,וגם אמרתי לה שאדרבא עכשיו אני אפייס אותה בכול
מידי פעם צחקה וחייכה ...אבל היה ניכר שמאד ניפגעה
שתי שבועות של קשר חם שהיא ממש אהבה אותי ,לא נתנו לה להיפרד מיד
היא באה לביתי,כי היה קר בדרך,ועשיתי לה תה,היא שאלה למה אני לא שותה איתה
דיברתי על זוגיות וציפיות והיא שמעה בקשב וכו'
בתחנה מרכזית היא חייכה ואמרה אני אתקשר מחר
כשהיא הייתה באוטובוס היתקשרתי לשאול לשלומה,והיא דיברה כ18 דק' ואמרה שקר לה
למחרת היתקשרתי לעבודה שלה ,והיא אמרה שהיא עסוקה אבל בפועל דיברה כ10 דק' עד שאני ניפרדתי
אני מבין שהיא ניפגעה ,אבל מאידך אם היא הייתה רוצה להעיף אותי אז היא הייתה אומרת
בפשטות ...לא ניראה לי
מאידך אני לא מעוניין להמשיך בקשר ריגשי איתה,אם בפועל הקשר נידון למוות ....ובעצם ניראה בפועל שהיא לא מעונינת,והיא מדברת איתי מתוך נימוס ורחמים עלי
מה דעתך,ומה כדאי לעשות ,האם להיתקשר כול יום 6 פעמים ...
אני מאד נימשך לעדינות והלב הטוב שלה ,היא לא שחצנית לא כעסנית,רק רגישה ומאד צנועה הלבושה ודרישותיה
ישראל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בניית אמון
ענת תנעמי-שפרינצק28/02/2010ישראל שלום. כל מערכת יחסים מתחילה ביצירת קשר של אמון ונראה שהתחלתם ברגל שמאל. אם יש לך תחושה, שהיא לא מעוניינת והיא עונה לך מתוך נימוס, אולי כדאי לברר בעדינות ולתת לה להגיד לך באופן פתוח מה היא מרגישה ורוצה. להתקשר הרבה אין טעם כי זה יוצר הרגשה מלחיצה ורק מרחיק. אם הפעם זה לא מצליח, תוכל ללמוד לפעם הבאה איך אתה מתנהל בפגישות ראשוניות ואיזה רושם אתה מותיר, כך שתדע לגשר בין מה שאתה מרגיש לבין מה שיוצא החוצה.
בהצלחה,
ענת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמשבר אמון
ד''ר אילן נילמן08/03/2010נראה לי שהבחורה אליה אתה מתייחס מפגינה משבר של אמון כלפיך. אמון כידוע לך הוא מרכיב הכרחי להתפתחות קשר זוגי ברור. מה דעתך לשוחח איתה על כך?
בהצלחה
אילן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התייאשתי.סטודנטית בלחץ20/02/2010
הסתבכתי שוב...
אני מקווה שלא...
טוב אני אתחיל בזה , שאני באמת בן אדם טוב , רק עם כוונות טובות , ואם אני פוגעת במישהו , זה לא מכוונה רעה זה רק מכוונה טובה שנעשתה בדרך ממש רעה.
התחלתי למחוק אנשים מהחיים שלי , לפסול אותם כאילו...
אני משתנה. לרעה ! וזה מחרפן אותי ... אני פשוט רגישה מדיי
בוכה כל הזמן , לא יודעת מה יש לי ,
לפעמים פשוט אני חושבת , טוב יש לי הכל , ולמה אני פאקינג לא מסתפקת בכלום ..
אני יודעת שההודעה נשמעת ממש לא עקבית
אני פשוט כותבת מה שעולה לי בראש , מחשבות מבולבלות ו*רא של ימים
כי אני בסדר , באמת , אני בחופש כזה , כל הזמן בבית , חברות וזה ... מדהים כזה
אבל עדיין , חסר לי סיפוק .. חסר לי משהו בחיים
אני מחפשת ומחפשת ואני מתחילה להתייאש
טוב לא יודעת למה אני כותבת את זה...
לא יודעת מה אני מנסה להעביר לול .
לא יודעת מה אני מחפשת פה ,
ואילו אנשים יענו לי
ומה הם יכתבו בכלל :O
יהיה בסדר לא ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא כל כך מבינה את ההודעה שלך
מישהי21/02/2010אני מבינה שאת בתקופה קשה של קשרים עם חברים
אני מבינה שאת מאוכזבת,
אני מבינה שאת לא כל כך מבינה את הרגשות שלך
אולי אם תהיי יותר ספציפית יהיה קל יותר להתיחס למה שאת חשה.
איך שלא יהיה תרגישי חופשי לכתוב, הכתיבה עצמה משחררת, ונשמח אם נוכל להיות לך לעזר.
תשועה ברוב יועץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמממממ
סטודנטית בלחץ21/02/2010כן סליחה ,
קראתי שוב את מה שכתבתי , ולא נראה לי כתבתי משהו חשוב.
סתם נראתה הודעה מבובלבלת וחסרת תוכן או משמעות כלשהי. סליחה.
לא יודעת ,
פשוט , אני מנסה עם החברות באמת שאני מנסה ,
אבל נמאס לי ליזום הכל !!!
הם כאילו התרגלו לרעיון שאני יוזמת , ואם אני לא מתקשרת יומיים ברציפות הם כזה ברוגז איתי ולא מדברים איתי כי וואלה לא התקשרתי !!!
נמאס לי להיות בתור היוזמת ! זה פשוט ככה.... מה שאני לא מציעה מה שאני לא מבקשת , אחת מהם כבר טוענת תמיד שוואלה , כואב לה הראש היא לא יכולה ככה , כואבת לה הבטן היא לא יכולה ככה , מבחינתי שלא תבואי !! למה להרוס לכולם את התוכניות אם את סולבת מבעיות רפואיות !!!
( כן אני נשמעת אכזרית , אבל לחופשה הזו תכננתי משהו אחר לגמרי , תכננתי לצאת להיפגש עם חברים וחברות , ולא לשבת כל היום בבית !! וזה מרתיח ! )
היום אני יוצאת , אני מנסה לטפח את הקשרים שלי עם הידידים והידידות שמזמן לא פגשתי , מזמן כאילו , כבר 3 שנים !!!! והיום אני הולכת למישהי שהייתה ידידה , והאמהות גם חברות , ובכללי היא בסדר גמור... אז אני אנסה... נמאס לי מהחוברה המשעממת הזו שיושבת כל היום בבית , ואם יוצאים אז זה למסעדה ! LOL
ובכללי , אני פוסלת אנשים רבים מהחיים שלי ,
הפסקתי להיום בפורומים השונים , הפסקתי להכיר אנשים מהרשת כי זה ממש מעצבן וגוזל ממני את הזמן של החיים המציאותיים !!!
מאז שהצטרפתי לכמה פורומים !! תראו מה עברתי
הסתבכתי עם החוק פעמיים ....
הסתבכתי עם רשויות הרווחה !
הסתבכתי עם עצמי בדברים שאני מעדיפה לא לדבר עליהם
נשבר לי הלב מליון פעם !!! עד שסופסוף אתמול אזרתי כוח ואומץ למרות שזה כואב לי רצח , ואמרתי זהו !!!! אני לא רוצה יותר. ופסלתי גם אותו. ומחקתי אותו לגמרי מהחיים.
התרחקתי מהחברים האמיתיים ומהחיים המציאותיים שלי
עשו לי בעיות בפקולטה !!!
ישבתי שעות על שעות במחשב !!!
התרשלתי לאני !! לעצמי לכל מה שהנפש שלי צריכה...
קיצור , הפורומים עשו לי ממש רע !! ואני נגמלת מזה , מקווה שאצליח לעמוד במשימה!
חפרתי ...
לא נורא, מזמן לא כתבתי.
סליחה עם ההודעה הקודמת
יהיה טוב מתישהו :)
שיהיה אחלה יום לכולם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיש כאלו תקופות, שנראה שהכל סוגר
מישהי22/02/2010לפעמים הווירטואליה, יכולה להשפיע על החיים האמיתיים בחוץ,
אבל איך בדיוק הסתבכת עם החוק? ומה הקשר לרשויות הרווחה?
בא לך לספר יותר, כדי לשפוך את הדברים? נשתדל לא לסבך אותך בכלום
ובקשר לחברות
קחי כיוון חשיבה אחר
לפעמים את בעצם מראה מנהיגות, את זו שיוזמת את זו שמציע, אז את בעצם מנהיגה, ולא סתם פריירית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמממ...
סטודנטית בלחץ22/02/2010בוקר טוב .
את האמת , למישהי שמעולם ידעה מה זה משטרה , להתחיל לקבל טלפונים מהמשטרה שמזהירים אותי לא לעשות ככה וככה , או להתחנן לצוות מסוים לא להגיש תלונה, זאתי לא אני בעצם. אבל זה קרה לי.
וכן , תמיד הכווונה שלי מה זה טובה , אבל הדרך פחות.. וכך עוברים על החוק , במיוחד על חוקים שאין לאף אחד מושג במדינה הזו שיש בכלל חוקים כאלו שמוגדרים תחת " עבירות מחשב " .
בקשר לרשויות הרווחה , זה יותר קשור לדיווח אנונימי שהגשתי -וכן דרך המייל - רצו להגיש נגדי תלונה על הטרדת משרד הרווחה , כי שלחתי מייל שבו אני מפנה את תשומת הלב שלהם , טוב ללא שום אינפורמציה מי אני ומה אני... אבל זה הזוי , איתי תמיד מתעסקים בתפל. שיהיה ,לפחות עם חקרו את העניין של הילדה הזו .. ( היא הכחישה בסוף לכן נדפקתי :) ).
הבנתי את המשפט שאמרת על המנהיגות , אבל זה בדיוק נגיד שאת מנהיגה ואת מנהיגה טובה , אבל משום מה לא הולך לכם טוב מלא זמן , אז מחליפים מנהיג.. לא כלכך קשה. אני מעדיפה להיות רודפת אחרי ולא מנהיגה , רק שניהנה בחופש הקצרצר הזה.
מה דעתך ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאת בטוחה שאילו היו הודעות
מישהי22/02/2010של המשטרה?
נשמע לי מוזר הספור, כי במשטרה מזמינים לחקירה ולא מתקשרים לומר כך וכך, את צריכה לוודא שלא עבדו עליך.
וכן, זה לא נעים כל העסק, אבל את יודעת מה? קחי את זה כחוויה, כמשהו ללמוד מזה, ככה לומדים ומתקדמים בחיים.
אבל משהו מסריח לי בספור שלך, וקצת נראה לי שאת נופלת לתרגיל עוקץ, אז קצת בירור יותר לעומק לא יזיק, נראה לי שמישהו רוצה להפחיד אותך
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבדקתי....
סטודנטית בלחץ23/02/2010היא רס"ר.. שהתקשרה להגיד לי ששכנעה בקושי את משרד הרווחה לא להגיש נגדי תלונה.
כי לדעתם הטרדתי אותם כי שלחתי דו"ח על מישהי שהכחישה הכל.
אז זה בקיצור
היום היה היום הכי יפה בחיים שלי !!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתקשיבי - זה נשמע ביזרי לחלוטין!!!!
מישהי23/02/2010אם שלחת תלונה בתום לב, ולא מתוך רצון למעשה קונדס או סתם כדי להטריד, אין עם זה שום בעיה חוקית, וגם אם מוצאים שהתלונה לא היתה מוצדקת, היינו שהאנשים הינם בסדר, לא יעשו לך כל רע, זכותך להתלונן אם את חוששת שיש בעיה, וזו החובה שלהם לוודא.
כל מי שמאיים עליך, אחת מהשתים, או שהם חושבים שלא התלוננת בתום לב, ורצית סתם להזיק למישהו, או שהם עובדים עליך.
כך שאם התלונה היתה ממקום טוב את לא צריכה בכלל לפחוד ושיגישו תלונה נגדך, אל תפחדי בכלל, ותגידי להם שאת לא פוחדת, ותראי איך שהם יעלמו לך מהעיניים, סוג האנשים הללו אם חזקים על חלשים, ברגע שתראי שאת לא פוחדת כל התמונה תשתנה.
שיהיה לך בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הוריקן- מישהיפה וגם שם16/02/2010
יצאת שקופה. שלום.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר היי יקרה
shira80017/02/2010בחיים לא הייתי מנחשת שזו את!
לא יודעת , סגנון הכתיבה קצת לא מסתדר לי.
בכל מקרה , אני מקווה שאת מרגישה טוב בחיים שמחוץ לוירטואליה . זה הכי חשוב.
כל השאר זה שטויות.
וירטואליה זה כיף קצת לפרוק, קצת לשחרר, קצת לצחוק , לא מעבר לזה.
ןאני לא חושבת שבאמת למישהו היתה כוונה רעה . כולנו אנשים עם בעיות , לא אנשים רעים. .
בכל מקרה מה שהכי חשוב זה החיים האמיתיים .
אני מקווה שבריאותך טובה . השקיעי את האנרגיות בזה. זה הכי חשוב.
ואת יותר ממוזמנת להמשיך את הדיונים הכייפים שלנו פה , את הצחוקים וכו'.
גם יעל כמובן, אני מקווה ששלומך טוב יעל .
טוב עפתי לענייניי
שיהיה לך כל טוב יקירתי.
המון בריאות
שירה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלווא דווקא היא
סטודנטית בלחץ17/02/2010שירה ,
זו לווא דווקא היא ,
מי שכתב את ההודעה כתב שיכול להיות ש מישהי - הוריקן ...
זאת לא היא שכתבה..
תקראי טוב מה שכתוב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשירה, אל תיפלי לתוך מלכודת
מישהי17/02/2010הקונספירציות של המופרעים בפורום השני.
אני זו לא הוריקן! חד וחלק!
אז בואי נשאיר את זה בזה.
מה קורה אתך ככה? הייתי מעומד נוראי לכן לא כתבתי, מלבד מה שרק עכשיו אני רואה שהמשיכו את השרשור הקודם.
שרשורים אורכים מפחידים אותי, אני הולכת שם לאיבוד!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאהלן לכולם .
קספר17/02/2010יאלהה באלגאן יאללה באלגאן
גם אני מעדיפה להתעלם ,ככך ניסיתי לפחות בהתחלה .
מישהי
תודה
הבטחת לי משהו ואני חייבת לך הרבה תודה .
שירה .
ראיתי את הודעתך ואכתוב לך אחרי האח הגדול .
לא הבנתי משהו
מישהי ,וסטודנטית בלחץ זו אותה אחת?
אם לא סטודנטית בלחץ , איפה את? ?...??????
הי לי יום מוזר ואולי א6ני סתם עייפה מהאופניים
לילה טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא אנחנו לא אותה אחת ...
סטודנטית בלחץ18/02/2010:) היי מותק
מה המצב ?
איך המרגש בימים האחרונים ?
שיהיה אחלה יום מחר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאהלן סטודנטית בלחץ
קספר18/02/2010אני בסדר פחות או יותר .
אפרופו לחץ בעבודה , אתמול כמה לדים לקחו כמה צעצועים, ןעשו מדל מגרוטאות, והבחורה שעבדה איתי ואני לא ידענו שאסור . זאצת אומרת אמרתי להם לא לעשות יותר מידי גבוהה כדי שלא יפול להם על הראש ,אבל הבוסית , הגננת הראשית , ממש התפוצצה עלנו .
בהתחלה היא צעקה על ינו ,הגננות, איזה עשר דקות ועל הילדים.
אבל גם לבהמשך היום היא כול הזמן התעיצבנה מזה, והעירה לנו.
גם הילד שסיפרתי לכם עילו , אמר משהו שריגש אותי .
שי לנו מנהג בגן,שכשילד נוסע , הוא יושב על כיסא, וכול הילדים מחבקים אותו .
אז הוא אמר שהוא נוסע לצרפת , ושהוא רוצה , שיחבקו אותו על הכיסא.
אני יודעת די בוודאות שהוא לא נוסע , ולכן זה מרגש אותי, כי מה בסך הכול אנו רוצים?
פשטות , דברים פשוטים , חיוך, חיבוק , מילה טובה , כול אלו, נמצאים בלב, אין אפשרות לקחת אותם כמו חומר .
את בחופשת סימסטר?
אני בחופש עד ה8 לןמרץ
יאללה חייבת לצאת
לילה טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגם אם לא הוריקן - אפס אחת את כן!
פה וגם שם18/02/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלפרימה דונה!
מישהי21/02/2010כבר באת לבכות כאן לפני מנהל הפורום, התחננת על נפשך ובקשת שירחם עליך
כבר בכית לפני קהילות, בקשת שוב ושוב רחמים
כבר פחדת והתחננת,
אז אני מודיעה לך, שאם לא תפסיקי את דרכיך הנלוזות כאן בפורום, נשיב לך באותה מטבע, ואז שוב תתחילי לבכות ולבקש על נפשך!
ראי הוזהרת!
בפעם הבאה זה ממש ממש לא יהיה לך נעים! ותאמיני לי שלא תמצאי מי שירחם עליך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכואב להיחסם בוייאנט, אה?
פה וגם שם21/02/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטוף... אז נתחיל
מישהי22/02/2010במה נתחיל?
בהודעות המתבכיינות שלך להנהלת הפורום ולהנהלת ווינט שירחמו עליך כדי שמישהי לא תכתוב את כל מה שהיא רוצה לכתוב עליך? איך שביזית את עצמך,והתחננת, ונפלת על הברכיים, ובקשת שוב ושוב? שנביא ציטטות של הבקשות שלך?
או אולי נביא ציטטות של מה שכתבת בפורום על מה שאת בדיוק עושה בשירותים עם הבנים?
או אולי נביא ציטטות של מה שאת עושה על חוף הים עם ידידים תפוסים שלך?
או אולי נביא את הציטטות של הקשרים שלך עם ההורים?
דונה... יש הרבה מאד מה לצטט ממך, הן ממה שכתבת בפורום,והן מהמכתבים הבהולים שלך להנהלה, אז הייתי מייעצת לך לרדת מהעץ שלך, לדעת שהעולם לא הפקר, והאלימות שלך לא משתלמת!!
אני לא חסומה באף מקום, כותבת איפה שאני רוצה וכמה שאני רוצה
ואני גם לא מתחננת לאף אחד, ולא בוכה, ולא מבקשת על נפשי.
תאמיני לי דונה שהגעת למקום הנמוך ביותר, את מתחת לדשא, הגיע הזמן להתרומם
\אחר כך את מספרת על דכאונות שפוקדים אותך, אל זה שנמאס לך מהחיים
מה הפלא, עם הרשעות שנוטפת ממך, עם הרעל, עם האלימות, מה הפלא שאת לא מוצאת מרגוע לנפשך...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתמשיכי, בכיף.
פה וגם שם23/02/2010שיהיה בהצלחה. רק טוב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשירה מה נשמע אתך?
מישהי21/02/2010הייתי בטירוף של לחץ בעבודה ולא היה לי זמן לנשום רגע
מה קורה אתך? מה חדש? מה קורה בזוגיות? שמחה לקרא אותך.
עזבי את הקריזות של פרימה דונה, אשר באה לזהם כאן את הפורום מדי פעם, לא, אני לא הוריקן ולא מישהי אחרת, אני פשוט אני! לא מספיק?
אשמח להמשיך לקרא אותך ולהתכתב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלום ענתלי11/02/2010
האם תוכלי להמליץ לי על פסיכולוגית עם תחומי התמחות כמו שלך מאיזור עמק יזרעאל? עפולה והסביבה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המלצה
ענת תנעמי-שפרינצק11/02/2010שלום. אני יכולה להמליץ על מטפלת מאיזור חיפה בשם סוניה, שכדאי שתדברי איתה, 050-6417399.
בהצלחה,
ענת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אבודה ומפורקתמירית10/02/2010
בת 33 עברתי פרידה קשה מבן זוג. אני בדכאון מזה מספר חודשים ורק לפני חודש התחלתי טיפול פסיכותרפי. אני מתפרקת לגמרה. איבדתי את הביטחון והערך העצמי שלי. לא ברורים לי הגבולות שלי. אני חסרת אמון בגברים ובזוגיות. לא מצליחה להנות מזמן איכות עם עצמי. בודדה ואבודה. לא מצליחה לישון ומתעוררת בלילות ולא מצליחה לחזור לישון. לא מרוכזת בעבודה ובלימודים. התפוררתי לגמרה. להוסיף על הכל, היום נכנסתי לפגישת ייעוץ במכון אסתטי ושכנעו אותי במקום לעשות עיבוי שפתיים ומחולשה הסכמתי ועכשיו אני מתביישת לצאת מהבית ולעמוד בפני המשפחה והחברים כי זה בולט מאד.
לא יודעת מה לעשות. רועדת מבושה ומפחד. מתרגלת נשימות ואף אחד לא עונה בער"ן מפאת עומס שיחות. השעה חמש בבוקר ואני מחבקת את הכלבה שלי עד כדי חנק כדי לא לאבד את עצמי לדעת. אני הרוסה לגמרה. מה עושים במצב כזה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תקופת משבר
ענת תנעמי-שפרינצק10/02/2010מירית שלום. אני מתרשמת מכתיבתך שאת נמצאת במצב משברי וטוב שהתחלת טיפול נפשי. בתקופה זו את מסתגלת לשינויים בחייך שאולי לא בחרת בהם ולוקח לך זמן שהוא טבעי ביותר להתאבל על מה שאבד לך. סיפרת שאת מסתגרת בתוך עצמך בגלל הערעור בביטחונך העצמי והמבוכה, דבר שהרבה פעמים מחריף את תחושת הבדידות והדיכאון. חשוב לשמור על קשר כפי יכולתך עם רשת התמיכה המשפחתית והחברתית סביבך. ואם הפגיעה בתפקודך היומיומי היא קשה כפי שאת מתארת, תתיעצי עם המטפל/ת שלך על האפשרות של העלאת תדירות הפגישות ואולי בשילוב של עזרה תרופתית (לתקופה זו).
כל טוב,
ענת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- היייסטודנטית בלחץ10/02/2010
שלום לכולם ,
מממ אני סטודנטית בת 20 במסלול תובעני ביותר , בתקופת מבחנים ,
שמתי לב שלאחרונה אני סובלת יותר מדיי מבחילות והקאות בתדירות גבוהה ,
סמפטומים גופניים מוזרים .... לבחורה בריאה בד"כ ...
התקפי המיגרנה נהיים יותר תכופים ( גבינות שוקולד , פסטות וכל האוכל שלי בעצם ) רגישות יתר לאור ולקור ( אני יכולה להיות עם 5 שכבות וחימום ועדיין להרגיש קר ) ... השאלה היא , האם יכול להיות שזה כולו נובע מלחץ ?
אשמח לקבל תשובה לעניין ,
עשיתי בדיקות דם לאחרונה , והכל אצלי תקין... ( לאחרונה הכוונה לפני שבוע ) .
אשמח לחוות דעת בנושא.
אהה אגב ... אני חדשה :)
היי שירה :P חחח
[[ פרויד ]]
לילה טוב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובת חרדה
ענת תנעמי-שפרינצק10/02/2010שלום לסטודנטית. האם את סובלת גם מדפיקות לב מואצות, זיעה קרה, רעד, קושי להתרכז, חוויה שהכל סוגר עליך... אם כן, אז את מתארת תגובת חרדה חריפה ללחצים שאת חווה בלימודים. את יכולה לפנות לייעוץ נפשי על מנת להמשיך ולברר תופעות אלה, שבודאי מפריעות לך בחיי היומיום.
בהצלחה,
ענת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבוקר טוב
סטודנטית בלחץ10/02/2010הייי ,
מה המצב ?
לא , אינני מרגישה דפיקות לב מואצות , זיעה קרה או כל הספמטומים המוזרים של התקפי חרדה.
אני פשוט עם בחילות כל היום , והקאות עד שיימאס לאדם מזה.
יש מצב שסמפטומים אלו (לבד ) הן כתוצאה מלחץ מהתקופה הזו ?
תודה לך ,
סטודנטית בלחץ.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובת לחץ
ענת תנעמי-שפרינצק10/02/2010שלום לך. יתכן מאוד שזו תגובתך ללחץ מבלי לחוש את הסימפטומים המקובלים של התקף חרדה. לפעמים הגוף מדבר במקומנו. האם זו תופעה חדשה אצלך בשעת לחץ או שאת מכירה אותה והיא רק החריפה עכשיו? באיזו שנה את? ראשונה, אם הבנתי נכון?! הרבה פעמים תחושות ומיחושים אלה חולפים ככול שמרגישים יותר בטוחים במה שעושים...ואם התופעה ממשיכה עדיין לאחר שמתרגלים, אז כדאי לברר מדוע היא לא חלפה.
בברכה,
ענת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה לך , מקווה שיהיה בסדר.
סטודנטית בלחץ10/02/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זה לא כל כך נעים לראות גן סגור -מישהי05/02/2010
שבת שלום לכולם
הפורום שומם
כי הכותבים פוחדים לכתוב, כי הם מרגישים לא רצויים כאשר הם כותבים.
מזכיר לי שיחה שקיימתי עתה עם עמיתה למקצוע.
היא החליטה להתגרש, החליטה שבעלה לא מרוויח מספיק, היא לומדת ומתקדמת והוא לא בקצב שלה. ולכן היא מתגרשת.
שאלתי אותה כיצד הגירושין יגבירו את ההכנסות שלה.
תשובתה - אני אעבוד כמו חמור, עד שאקבל משכורת טובה.
אם כך שאלתי, מה מפריע לך בנישואין לעבוד ולהרוויח, הרי הבעל לא מונע ממך להתקדם, ובתור אם חד הורית לא יהיו לך חיים יותר קלים.
יהיו לי הטבות של אם חד הורית.
ניסית לסבר את אוזנו שאילו לא משמעותיות לעומת ההפסד של האבא והבעל בבית
אבל היא בטוחה שהכל יחייך אליה כאשר תתגרש.
וזה דומה למה שקורה בפורום,
כאילו שיותר טוב לפורום כאשר הוא שומם ואין נפש חיה, מאשר כאשר הכותבים מביעים את רחשי לבם?
הנה כבר שבועיים שהקבועים כמעט ולא כותבים, ולא ראינו שזה מה שהביא את הכותבים הארעיים לכתוב כאן במלא המרץ, אז האם לא עדיף שאכן אילו שאהבו ואוהבים את המקום יכתבו, וישאירו מקום בלב ובדף עבור כל האחרים שרוצים להצטרף ולכתוב כאן?
דעתי, שדווקא פורום שיש בו פעילות הוא שגורם לאנשים לרצות להצטרף, להיות חלק, לשאול ולענות. זו דעתי.
אשמח לשמוע את הדעות האחרות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הגן המחודש
ענת תנעמי-שפרינצק05/02/2010למישהי שלום. אני מבינה שזה לא נעים כאשר דברים משתנים מבלי שישאלו אותך לדעתך. אני חושבת שהגן נפתח מחדש ולכן נדרש זמן על מנת לראות מה יתרחש בו (זה נכון גם עבורי:)). בודאי שאין ברצוני להטיל פחד על אף אחד. נשמח לכל שאלה שתפנו אלינו ונשתדל לענות כמיטב יכולתנו. ענת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיי מישהי
shira80006/02/2010אני חושבת שלא צריך להצמד לפורום הזה בכל מחיר.
זהו פורום מקצועי של שאלות ותשובות.
יש מיליוני פורומים באינטרנט שאת יכולה לפתח בהם דיונים . כמו פורום פסיכולוגיה , פורום חיי נישואים וינט ועוד ועוד.
גם לא חייבים להצמד לפורום אחד.
בכלל , הצדמדויות זה לא דבר בריא. הצמדויות מולידות סבל.
טוב, הלוואי וגם אני אצליח "להצמד" לתובנה הזו .....:).
אני בכל מקרה חזרתי לכתוב בויינט - חיי נישואים, פסיכולוגיה. את מוזמנת לשם יקירתי.
ושתהיה לך שבת מעולה!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא ראיתי אותך בפסיכולוגיה
מישהי06/02/2010ראיתי את יעל שם, והיא קבלה מקלחת צוננת, אותך לא ראיתי, ומה גם עם ויוי ועם אמילי זה לא בדיוק מקום סימפטי להיות, מלא אלימות מילולית.
חיי נישואין לא נכנסתי אליו, אולי אכנס.
ואין סבה לברוח מהפורום הזה, אני רואה שהמנהלים האחרים לא נוקטים בקו הקודם, ואני בהחלט חושבת שהם יקבלו בברכה את הכתיבה כאן, לכאן לדעתי צריכים לנסות ולראות.
מה נשמע אתך? רציתי להתכתב אתך על משהו במייל, איך אשיג את הכתובת שלך?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיי מישהי
shira80008/02/2010אני באמת לא רוצה לכתוב פה יותר . זוהי הפעם האחרונה שלי פה...
בבקשה ממך מישהי בואי נצא מפה.
תכנסי לווינט ותשאלי אותי מה שאת רוצה לשאול.
לילה טוב מישהי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמנהלים
ד''ר אילן נילמן08/02/2010אינני מכיר את ההיסטוריה של הפורום. אני יכל לאשר שנקבל בברכה (אם ענת מרשה לי לדבר גם בשמה)
את הכתיבה והדיאלוג בפורום הזה במתכונתו החדשה.
בברכה
אילן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמהי המתכונת החדשה
מישהי08/02/2010כדי לפרט אותה כדי שנדע אם היא מתאימה לנו אם לאו
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמתכונת
ד''ר אילן נילמן09/02/2010במתכונת חדשה התכוונתי לשני המנהלים החדשים. אני מקווה שנוכל לתת מענה מקצועי לפניות אלינו תוך שמירה על כבוד הדדי ודיאלוג פתוח.
בברכה
אילן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום ובוקר טוב
קספר10/02/2010סליחה על הנידנוד
כדי למנוע עוד נידנוד מיצדי אני אשאל ברשותך ישרות, כי לא בנתי .
עד כמה יפריע לך ולענת , שנתכתב פה כמו בימים עברו , על נושאים שקשורים לפסיכולוגיה, (הכול קשור לפסיכולוגיה בסןפו של דבר,) או נושאים שקשורים לבני האדם.
אני שמחה שהגעתם והפורום הזה ממשיך להתקיים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהוגם שאלה
קספר10/02/2010למה החיים קשים?
החיים מסובכים, או שאנו עושים אותם כך?
אני יודעת זו שאלה טיפשית , אבל ראיתי את השכן שלי בסופר עם בת זוגתו , וחשבתי לעצמי איך בוודאי טוב לו בעולם הזה.
הוא ניראה שהכול מושלם אצלו יש לו בת זוג, הוא עובד בעבודה טובה ,הוא ניראה מעולה .
אוף יש דבר כזה מושלם?
למה אנו לא יכולים להסתפק במה שיש לנו?, להגיד יש לי את... זה וזה וזה ואני מרוצה.
נכון שאולי זה זה מה שגורם לנו להתפתח , ולהתקדם בחיים , הרצון לעוד, אבל זה גם מתסכל .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיעל...
סטודנטית בלחץ10/02/2010כל עוד לא איבדנו את הדבר שיש לנו , מטבעו של האדם לא להעריך את זה...
אם קרה לך פעם שנפרדת באופן טרגי ממשהו כלכך יקר שזעזע לך את החיים ,
את תתחילי איכשהו להעריך את מה שיש לך ,
אני מאמינה [[וזה ממש עצוב שזה ככה ]] שהפתרון והשיטה לגרום לאדם להעריך את מה שיש לו זה לזעזע את חייו במכה אחת שתגרום לו לאבד משהו יקר מדיי בשבילו ...
טוב זה לפחות מה שקרה לי , ואני היום מעריכה כל מה שיש ,
את בריאה ? מצוין .... תעריכי את זה
יש לך בית חם ? נפלא , מלא אחרים אין להם
יש לך חבר אחד או חברה אחת ? מהמם , אנשים אחרים אין להם...
טבענו אנחנו כבני אדם זה גם להשוות את עצמנו לאנשים עם "הון | יותר משלנו ,
אאנחנו מתעלמים מהדברים הפשוטים ומסתכלים על היותר קשים ,
זה לא רע אם זה להחדיר בך מוטיבציה שאת רוצה ככה וככה ,
אבל זה רע כשזה מתחיל לפגוע בבהערכה של עצמך למה שיש לך ,
לדעתי גדול הוא הבן אדם שמעריך את מה שיש לו בהשוואה לאנשים שאין להם
והוא עוד יותר ענק וגדול בעיניי כשהוא מעריך מה שיש לו גם בהשאוווה לאחרים " שיש להם הרבה יותר " ...
מקווה שלא בלבלתי אותך ,
בברכת יום טוב..
שלך
אני.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיעל...
סטודנטית בלחץ10/02/2010כל עוד לא איבדנו את הדבר שיש לנו , מטבעו של האדם לא להעריך את זה...
אני מאמינה [[וזה ממש עצוב שזה ככה ]] שהפתרון והשיטה לגרום לאדם להעריך את מה שיש לו זה לזעזע את חייו במכה אחת שתגרום לו לאבד משהו יקר מדיי בשבילו ...
והוא עוד יותר ענק וגדול בעיניי כשהוא מעריך מה שיש לו גם בהשאוווה לאחרים " שיש להם הרבה יותר " ...
מקווה שלא בלבלתי אותך ,
בברכת יום טוב..
שלך
אני.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיעל...
מקווה שלא בלבלתי אותך ,
בברכת יום טוב..
שלך
אני.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאהלן סטודנטית בלחץ
קספר10/02/2010גם אני בלחץ , כי קיבלתי מהמרצה , אישור להגשת עבודה , ותוקפו עבר ממזמן!
לא נורא , אני כמו כול הישראליפ , מאמינה שדברים יבואו ויסתדרו מעצמם .
תודה רבה על תגובתך.
תמיד עושה לי עצוב, שאני צריכה להשוות את עצמי לאחרים שאין להם .
זאת אומרת אני עושה את זה , ובמיוחד כאשר הילדים בגן שבו אני עובדת, זורקים אוכל על הריצפה ,ואחת הגננות אומרת להם שלא יזרקו ,כי יש אנשים באפריקה, ובטהיטי שאין להם מה לאכול.
אני חושבת כמוך , וביוחד אהבתי את מה שכתבת ,שצריך להשוות את עצמך לאנשים שיש להם .
אבל קשה לי להגיד לעצמי , לאדם זה וזה, אין ואני ברוכה ,בגלל שיש לי.
אני מרגישה רע עם זה . לא יודעת למה זה כך .
אני הייתירוצה להיות שמחה עם מה שיש לי ,בלי השוואה לאחרים , לומר לעצמי , ואוו יש ךי את זה ואת זה, הישגתי כך וכך מתקופה קודמת , ואני ברוכה על כך .
אבל אני לא משכנעת את עצמי .
בקיצור, הייתי רוצה להיות מרוצה ממה שישי לי .
ומה דעתך יש אדם מושלם כמו שכן שלי?
ו.....
לא טוב להיות בלחצ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה:]]]]
סטודנטית בלחץ10/02/2010ערב טוב ,
אדם מושלם ? נהההההההההה ( אם הוא כלכך מושלם בעינייך כלפי חוץ יש לו בטח איזשהי תכונה או משהו ממש גועלית :) שהוא כבר לא מושלם כמו שהוא... )
את יודעת , אחד הדברים החזקים שאני מאמינה בהם , הוא זה שכל אדם הוא מיוחד , גם אתם ,
האדם המיוחד יותר הוא האדם שמטפח את המשהו המיוחד בו , ובטפח ובטפח עד שזה בהשוואה לשאר , יהיה ממש ברור , ההבדלים וזה ... אא אולי תנסי לחפש את המשהו המיוחד שלך ,
כי מדברייך , ושמעי אני כולי בת 20 סתם אומרת את דעתי , מדברייך נשמע שחסר לך סיפוק בחיים , לכן את לא מפסיקה להסתכל על מה שיש ואין , אם את מסופקת מספיק החיים יזרמו בלי שום ייחוס לאחרים , הכל יהיה אך ורק סביבך ,
האם את מסופקת מהעבודה ?
האם את חושבת שיש משהו שאת מאוד רוצה לעשות ונגנז ממך לעשות ?
אם כן מותק ,
לכי לעשות את זה , אנחנו חיים פעם אחת ,
ואם הפעם האחת הזו שלך תעבירי בביאוס על זה שלאחרים יש ולך אין , או שלך יש ולאחרים אין , זה לא יעשו טוב לאף אחד ... לא לבריאות שלך ולא לנפשך
באמת לכי לעשות מה שאת אוהבת , מה שאת חושבת שמייחד אותך , תתטפחי אותו ,
את תהיי מאושרת , ואושר בימים האלו הוא עושר :)
חבל לך על הזמן !!!!
פשוט לכי , לא לחכות ,
אני אישית אעשה את זה ,
כאילו התחלתי לעשות , ואני מחכה לרגע שבו יהיה הקצב שלי מסחרר שאחרים יגידו , וואלה אין לנו את המויבציה והשאיפות והרצונות של הבחורה הזו ,
תראי איך החיים שלך ישתנו ...
טוב חפרתי שוב ,
שלך
אני.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבוקר טוב סטודנטית
קספר11/02/2010איזה מצחיקה , את בכלל בכלל לא חופרת , דווקא מאוד מעניין לקרוא את מה שאת כותבת .
את יודעת מה ,אני מנסה למצוא את השלמות בחוסר השלמות .וזה גם מתקשר למה שכתבת לי .
החיים שלי לא העיו קלים , יש לי ליקויי למידה , שהורידו אותי יגון שאולה , אני לא בחורה, שנראת כול כך טוב , בקיצור אני מכוערת .
אבל מחוסר נשלמות הזאת , אני מנסה להוציא את הדברים הטובים.
נכון , יש לי ליקויי למידה, אז מה , אז לוקח לי יותר זמן ללמוד ואני מתקשה , ונכשלת לפעמים במבחנים, אבל אני חושבת שללא ליקויי הלמידה לא היתה לי רגישות לאנשים , ןיכולת להזדהןת עם הקושי שלהם .
יש לנו ילד בגן שאני ,מרגישה שאני יכולה להסתכל לו בעניים ולקורא את הקושי שלו, ואת מה שהוא מרגיש , אם לא היו לי ליקויי למידה וקושי רב בחיים , לא הייתי יכולה להבין אותו , ולהזדהות איתו כמו עכשיו .
נכון שלפעמים הוא מרביץ לי ונושך, אותי , אבל אני מבינה אותו , ולאחר מכן אני מחבקת אותו ואומרת לו כמה אני אוהבת אותו , וגם כשהגננות כועסות עליו ,אנחנו מאוד מאוד אוהבות אותו .
וזה מתקשר גם למה שכתבת לי .
למדתי בפסיכולוגיה החברתית תאוריה, שאומרת שככול שיש לנו יותר דברים שאנו טובים בהם ,אבל בכמה תחומים , תהיה לאדם יותר ביטחון עצמי , מאשר אם אדם מתמחה רק בדבר אחד .
לדוגמא , אדם שטובבתחום של אומנות , לא משנה כמה הוא יהיה טוב בזה יהיה לו ביטחון יותר נמוך מאשר אדם ,שאולי לא מתמחה בתחום אחד בצורה הכי טובה , אבל אם הוא מתעסק בכמה תחומים אפילו מבלי להיות הכי מצטיין בהם , יהיה לו ביטחון יותר גבוהה .
אז בהמשך לדברייך שאיתם אני מסכימה לגמרי , אולי צריך לנסות לפתח כמה תחומים שאתה עוסק בהם .
מה דעתך ?
יום טוב יעל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיעל....
סטודנטית בלחץ11/02/2010בוקר טוב ,
אני קודם כל אנתח את ההודעה שלך ואיכשהו אנסה לכתוב את מה שאני חושבת בסדר ?
כשהתחלתי לקרוא את ההודעה שלך , אמרתי וואלה שחל שינוי , " אני מנסה למצוא את השלמות בחוסר השלמות " , אמרתי לעצמי אוהוווו הבחורה רוצה להשתנות , ואז המשכתי לקרוא ..... וראיתי את המשפט הזה .. "אני לא בחורה, שנראת כול כך טוב , בקיצור אני מכוערת" ועל מה חשבתי .... איך היא לפני שנייה כתבה שהיא רואה את השלמות בחוסר השלמות , אם היא על עצמה חושבת שהיא מכוערת ...
אני אגיד לך מה אני חושבת , כשאת רוצה להשתנות , רוצה לשנות את הגישה שלך כלפי האחר , הסביבה , וכל הדברים שמסביב , זה מתחיל בהתבוננות עצמית ואהבה עצמית .... אני לא מתכוונת שתתאהבי בעצמך ולהיות שחצנית אש .... הכוונה היא לקבל את מה שיש , ועצה מבחורה לבחורה , אם את רואה את עצמך מכוערת , אף אחד לא יראה אותך יפה !! :) ..... :] .
שנית , אני חושבת שאלוהים או הזה שברא אותנו , עשה הכל באיזון יפה ונכון , יש לך ליקויי למידה , הוא פיצה [[ לא פיצה האוכל :):):):) סתם מכניסה חוש הומור להודעה ]] אותך בדברים אחרים שאוליי את עדיין לא יודעת שטמונים בך , לכן אמרתי לך שתתחילי לחפש :) ... ולא , לא התכוונתי לרגע שתתרשלי בדברים האחרים ותתמקדי רק בדבר האחד והיחיד שמייחד אותך , הרי יש מצב שאת כלכך מיוחדת שאת מצויינת בכל מיני תחומים בחיים.
אהבתי את הקטע שלך עם הילד שלדעתך סובל מלקויי למידה , או כנראה בגיל כה צעיר , סובל ממשהו מסוים... זה כבר משהו לא ? היכולת שלך להתחבר לקשיים של האחרים ולזהות אותם דרך הקושי והניסיון האישי שלך , פה הרווחת מה"אי מושלם" שלך נקודת זכות שאין לכל אחד.... נגיד אני , אני בטוחה שיחסית אלייך אין לי שמץ של מושג מה קורה לילד , אני סביר להניח אגיד שהוא לא מרוכז וסתם משועמם ורוצה תשומת לב... :) ... רואה :) ? לכל "חסר " ( ואני כותבת בגרשיים - אני מקווה שהבנת למה ) יש נקודות יתרון מסוימות.
אני אספר לך עליי למשל , נכון שאני צעירה , אבל " לצערי " הספקתי לעבור דיי הרבה...
בהתחלה זה היה לצערי , אחרי זה , אחרי שהבנתי שאלו החיים , שככה הם הולכים ומתקדמים , ניסיתי למצוא נקודות אור בחושך , ו-ואווו כמה שהם יפים הנקודות האלו ...
כשאת מסתכלת על הנקודות האלו באור , קשה לזהות אותם , קשה מדיי , כמעט בלתי אפשרי ,
אבל כשאת מסתכלת על זה באפלה ... אווו-הווו כמה יפה זה ...
בסוף אני מבינה שזה " לשמחתי" .. :]
תנסי לחשוב על הדברים שכתבתי ,
אחלה התכתבות התפתחה כאן , ( אני אוהבת לדון בנושאים הללו )
שלך
אני.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכרגע את ושירה
קספר11/02/2010אתן הנקודות אור שלי .
אני חייבת לשבת לסיים את העבודה , שהייתי צריכה לסיים ממזמן , אז אכתוב לך בערב
תודה לך ואני שמחה מאוד שיצא לי להכיר אותך .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני נקודת אור בחיי מישהי :) ?
סטודנטית בלחץ11/02/2010ואווו איזה סיפוק ענק ....
נעים מאוד גם לי ...
לילה טוב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהערב טוב , או יש לומר לילה טוב?
קספר11/02/2010דבר ראשון תודה על העצות ואני אקח אותם לתומת ליבי בהחלט!!
יש סמל בסין שאולי את מכירה , שבו יש עיגול, שאותו חוצה קו גלי.
מצד אחד יש את הצבע הלבן, ומצד שני, ש את הצבע השחור. אבל על כול צבע יש עיגול קטן , מהצבע השני . זאת אומרת שעל הצבע הלבן יש עיגול שחור ,ועל הצבע השהשחור יש צבע לבן.
ב.ק.י.צ.ו.ר.הסמל הזה מדגים את השלמות ואת חוסר השלמות כי על כול צבע יש צבע אחר....
טוב אני מקווה שהבנת אותי , כי אם היו מתארים לי את כך, היה לי קשה להבין מה רוצים ממני .
קשה לי לאהוב את עצמי , לא יודעת ....
מוזר לי משהו , אני מתלוננת רבות רבות על כךשאני בדיכאון , ושרע לי ונורא לי בעולם הזה.
ובאמת עברתי חיים מאוד מאוד לא קלים .
אבל כאשר שואלים אותי מה ? מה? תגידי דבר סםפציפי, אני שותקת וחושבת לעצמי, בסך הכול יש לי את מה שאני צריכה , בית , אוכל, עבודה , שהיא לא תמיד מושלמת ,אבל עדיין .
אז למה ? למה אני מתלוננת? קשה לי מאוד להסביר , על פניו יש לי הכול , אבל בשורה התחונה ...אין לי כלום.
הצטערתי לקורא שאת גם עברת דברים קשים בחייך , ואוו את בת 20 ואת כותבת כול כך מהלב ומעניין .
לא שאנני מזלזלת בצעירים ממני, חס וחלילה , אבל אני שמחה לראות, שיש בני 20 , שלא מתענינים בדיסקוטק ובחורים ובחורות ,בראילטי .
אני גמורה מעיפות , היה עודכמה דברים לכתוב לך, אבל שכחתי את חלקם .
בפעם הבאה אני ישר אכתוב
לילה טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיעל
סטודנטית בלחץ12/02/2010היי לך ,
ואווו , כמה במשותף יש לנו ...
אני אתחיל בהשוואה שלך על הסמל הזה ,
חיחיחי תמיד חשבתי שזה סמל המגדיר את החלוקה של הונגריה *מסמיקה* , יש איזה נהר שמחלק את הונגריה לשני חלקים , תמיד חשבתי שהסמל מסמל את זה... לול....
אני אביא לך משהו אחר , יותר קונקריטי ,
שמעי משהו ...
אני רוצה לבקש ממך , קחי איזה דף לבן ..... ציירי עליו באמצע נקודה שחורה ... ותני את הדף לאנשים בסביבתך , וגם את תסתכלי עליו , שאלי את עצמך ואת האחרים מה הם רואים בדף....
[[ 99% מהאנשים יענו (אם לא 100 % ) שהם רואים נקודה שחורה]]
אבל את כל הלבן האחר , שכאילו אנחנו לוקחים ברור מאליו אנחנו לא מייחסים שום חשיבות ,
הבנת את הקטע ?
אני אישית , איכשהו התחלתי גם להסתכל על השטע הלבן , והוא כלכך גדול שאת עוד תאבדי את עצמך בו .... אסור לנו לטבוע בלבן הזה , יש צורך איכשהו תמיד להסתכל ולהתייחס לשחור , אבל גם אסור לנו לטבוע בשחור !!! אויי ובאבווי לנו אם נטבע בשחור ,
את אומרת שאת בדיכאון , טוב נו גם אני כבר שנים [[ וזה לא מולד אצלי , זה פשוט כתוצאה ממשהו מסוים]] , עד לפני כמה חודשים ואווו כמעט איבדתי את החיים שלי מהשחור הזה שהשתלט לי על החיים , אבל למדתי יעל , שאנחנו פשוט חייבים להמשיך הלאה , ואם אני לא לי , מי לי ( משהו כזה נכון ?) , את חייבת לקחת את עצמך בידיים חמודה , זה מתחיל בך , להגיד שיש לך מטרה בחיים , מטרה שאת תעשי הכל כדי להשיג , בין אם זה לימודים או משפחה או ילדים , או סתם להגיע לעיר מסוים וכאלה דברים ... ואז תראי שאת משתפרת , ואת לא מייחסת ולא שמה לב אפילו שאת בדיכאון ,
אני אנסה לתת דוגמא מהלימודים שלי , למדתי באחד הקורסים שנקרא " רפואת שינה" שאם את סובלת מנדודי שינה ואת מתקשה להירדם , שלא לשכב במיטה ולנסה לחשוב על תהליכי השינה , כי אם את חושבת על זה, זה יעצים ויגביר את הבעיה , תנסי לייחס את זה לדיכאון , אם את אומרת תמיד שאת בדיכאון , את תשקעי עוד יותר , לתרץ הכל בדיכאון , חוסר המוטיבציה והטעם בחיים , שאין לך כוח לכלום ..... פשוט קחי את עצמך בידיים , אם אני יכלתי אז גם את יכולה...
אפשר להגיד לך למה יש לך הכל אבל עדיין אין לך כלום , כי זה פשוט מאוד את לא מאושרת !!!
כסף , בית , הכל לא חסר אבל את לא מאושרת ... כמה יש לנו במשותף אהה ?
כל טוב לך חומד
שיהיה יום מקסים לכולם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהוואו סטודנטית, כל כך כיף לקרוא אותך
shira80012/02/2010מדהים לקרוא אותך.
את בטוחה שאת רק בת 20 ?:)
את נשמעת כל כך בוגרת לגילך. כנראה בגלל הדברים הקשים שעברת, שיש לציין חיזקו אותך מאוד!
לפני 6 שנים ריסקתי את המרפק (יד שמאל) ועברתי ניתוח קשה במשך 6 שעות . היו לי ברזלים במרפק (מה שנקרא בשפת העם "פלטינות") ולאחר חצי שנה , למזלי, הוציאו אותם גם בניתוח.
היד חזרה לתפקד 100% בעזרת עבודה מאוד קשה בפיזותרפיה.
אני זוכרת שפתאום דברים שנראים כל כך מובנים מאליהם היו לי כל כך קשים.
למשל - להרים את הילדים (שהיו ממש קטנים!) , לקלח אותם, להכין אוכל, לסחוב קניות.
שלא לדבר על דכאון. הייתי כל כך בדכאון . לא הבנתי למה זה מגיע לי. למה זה קרה לי דוקא כשילדיי קטנים וצריכים אותי ולא ידעתי איך אני אסתדר , איך אתפקד . זה היה כל כך נורא וגם לא היתה לי עזרה של משפחה, חוץ מבעלי שעזר המון באותה תקופה !.
המקרה הזה לימד אותי כל כך הרבה דברים על עצמי - למשל - הפזותרפיסט אמר לי שאני אזדקק לתקופת טיפולים של שנה עד שהיד תחזור לתפקד באופן מלא . ולהפתעתו הרבה וגם להפתעתי היד חזרה לתפקד באופן מלא אחרי 3 חודשים!
גיליתי שיש לי כוח רצון ומוטיבציה מאוד גדולה והתאמנתי המון בשביל לחזק את היד שלי על מנת לחזור לתפקוד באופן מלא.
יעל......
יש הרבה נקודות אור בחיים וצריך למצוא אותם.
מחר הולך להיות יום יפה.
למה שלא תקחי לך ספר טוב , שמיכה, אוכל ותלכי לאחד הפארקים הקרובים לבית שלך, תשכבי לך בכיף בדשא ותקראי ספר? זה יעשה לך כל כך טוב.
אז שתהיה לשתיכן שבת נפלאה!!!
מישהי, השמיעי קול!!
רציתי לשתף אותך שהתחלתי השבוע עם הילדים שלי את שיטת הטבלאות והמדבקות (בהמלצת הפסיכולוגית של הבן) .
ז"א - כל יום שהם מתנהגים יפה, לא רבים, עושים שיעורים בזמן וכו' .= מקבלים מדבקה בטבלה.
בימים שהם הולכים מכות, רבים , צועקים וכו' - אין מדבקה.
אחרי 5 מדבקות הם מקבלים הפתעה קטנה..... משהו שתמיד קניתי להם גם כשלא התנהגו יפה, עכשיו הם צריכים לעבוד קשה בשביל זה :) .
יש לציין שהצלחתי לעמוד יפה במשימה השבוע.
כשהם התנהגו לא יפה, לא ויתרתי, לא נתתי להם מדבקה ... ולכן הם השתדלו להתנהג יותר יפה בימים שבאו לאחר מכן.... .
טוב מתוקות שתהיה לכן שבת יפהפיה . תעשו חיים !
יש מאמר נורא משעשע של פסיכולוג שכותב על מטופל נרקסיסט שלו.
אני אצרף את הלינק מחר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה:) חמודה את...
סטודנטית בלחץ13/02/2010היי ...
מה המצב ?
איזו יפה ההודעה שלך ,
טוב אתחיל בכך שאני באמת בת 20 :) ... תודה , אני לוקחת את זה כמחמאה ענקית :)
יש לי מחרתיים מבחן - והלחץ עולההההההההה .
בקשר להודעה שלך , ואייי זה נשמע ממש קשה ,
לרסק מרפק , אלוהים ישמור ...
אני באמת שמחה שעברת את זה כבר, שאלוהים ישמור אותך , או מי שלא יהיה....
אני עייפה , אכתוב אם יש לי מה מחר....
שיהיה לך אחלה יום.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבוקר טוב?
קספר13/02/2010נו טוב התעוררתי רק ליפני כמה שעות.
שירה כבר רגילה .
אופ תקפו אותי געגועים לרועי.
לא יודעת , ניזכרתי בכמה דברים שהוא כתב לי בעבר .
סטודנטית תודה לך על העידוד והעצות. כ מובן שיש הרבה אמצאעים כדי להרים את עצמך , וזה חשוב . זה נכון שצריך להתסכל תמיד על הכוס המלאה , ודרך אגב ,יש הרבה דרכים, אבל השאלה איך מתחילים .
אני ממליצה לך בחום רב , וניראה לי שזה יכול לעניין אות על לימודי בוזהיזים .
יש מקום בתל אביב שנקרא מרכז פסיכו דהדרמה .
זה מקום שבו יש הרצאות ,סדנאות , וכו ... בנושאים של בודהיהזים והנפש .
אני למשמל למדתי את הקורס הראשון , המבוא של תורת הבוהיזים , וזה היה פשוט מדהים!!
זה ממש שינה את תפיסת העולם שלי .
לאחר ההרצאות , לא יכולתי להיות פסימית , כי הם מדברים על הדברים הפשוטים אבל שעושים הבדל גדול בחיים .
זה לא כת או קבוצות הזויות , והמקים של המקום הוא פסיכולוג קליני בעל שם .
קוראים לו נחי אלון ורק להראות לך שהוא לא שרלטן , הוא בן זוג של פרופסור לפסיכולוגיה עמיה ליבליך .
בקיצור שינה לי את החיים מקצה לקצה .
יאללה המשך יום נעים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלילה טוב!
קספר14/02/2010מה קורה ?
אני אצא טמבלית אם אכתוב לעצמי , אבל נו מילא ....
אז אתמו ל היה לי יום מלא אלימות .
יש לנו ילד בגן שבו אני עובדת שיש לו קושי גקדול מאוד.
ההורים שלו לא רוצים לקחת אותו לטיפול, והוא מאוד סובל .
זה מטבתא בהתקפי אלימות נגד הילדים, והגננות.
אתמול כשניסיתי לקחת אותו לנוח למעלה , שאין יותר טוב מזה בשביל הילדים, יחס של אחד לאחד מהגננת, הוא בעט בי נשך אותי ומשך לי בשער עד כדי תלישה !!!!
לא יודעת איך לעזור לו , הוא גם צורח , והקטע הוא שכשהוא רגוע ,הוא משחק מדהים עם ילדים, והוא רחב לב ומתחשב , יש לו הרבה חברים בגן .
סטודנטית ושירה מה לפי דעתכן אוכל לעשות?
לאחר מכן עבדתי ביחנת חי וכשרציתי לנאכיל את הברווזים , ברבר אחד תקף אותי , ובדך כלל הוא חברותי משהו , לא מפחד מבני האדם, ואוכל לידי כאשר אני מגישה לו את האוכל , ואני מלטפת אותו .
אבל אתמו הוא קפץ עליי , על הירך,וניסה לסלק אותי משם.
טוב שהיו ימים אטובים לא?
לילה טובבבב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלסטודנטית .
קספר14/02/2010בהצלחה מחר במבחן!!!!!
אל דאגה יהיה בסדר , והיי יש גם מועד ב !!!
אכבד אותך על כול ציון שתקבלי .
העיקר לא להיות בלחץ , תחשבי חיובי יהיה חיובי.
אני כבר מחזיקה לך אצבעות .
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיעל
סטודנטית בלחץ14/02/2010היי
בקשר להצעות לגבי הילד הזה ...
קודם כל לדעתי קשר עין !!!
חשוב שלא לדבר עם הילד כשהוא מסתכל עלינו למעלה..
הוא ירגיש מאויים ומפוחד כאשר את מדברת איתו כשאת עומדת ...
תתכופפי , עדיף אפילו לשבת על הברכיים .. ולדבר איתו.... בקול אסירטיבי אבל בטון לא מאיים...
אבל שירגיש שאת רצינית... שאסור להשתמש באלימות ...
שנית ... תסבירי לו שיש עונשים ..
שאם הוא עושה ככה או ככה הוא יקבל כזה...
עכשיו במטרה לנסות להרגיע .. פשוט תתעלמי ממנו ... הוא יבין שאין מי שיענה לדרישת התשומת לב שלו , והוא יתעייף ויתייאש...
אם הוא עדיין שולח ידיים ומנסה לפגוע... תרחיקי אותו בלי לדבר.. אבל תיזהרי לא להפעיל כוח !!
אסור...
זה מה שאני יודעת במקרה הזה..
לא יודעת.. הייתי שרופה על איזה תוכנית טליוויזיה שבה פסיכולוגית מלמדת הורים מה לעשות ומה לא עם הילדים :$
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהוואן נשמע ממש קשה יעל!!!
shira80014/02/2010ונראה שאת מתמודדת די יפה!
נראה לי שהעבודה הזו הכי נכונה עבורך !
למרות מה ש___ כתבה לי שאני שפוטה של בעלי ושבחרתי ללמוד X ולא Y .
אני יודעת בודאות שממש בחרתי במקצוע הכי נכון עבורי - ניהול חשבונות/ חשבות שכר. .
כל היום "לריב " עם המספרים זה הרבה יותר קל מאשר לריב עם אנשים :):)
מקצוע טיפולי ממש לא בשבילי = תקראי את הלינק שצרפתי בפורום פסיכולוגיה , מאמר של ד"ר גידי רובינשטיין. משעשע מאוד!!!
וגם ספרנות, על אף היותי אוהבת ספרים . יש לי קוצים בתחת ואני יודעת בוודאות שהייתי משתגעת מהר מאוד מעבודה כזו.
שיהיה שבוע נהדר לכולכן !!!!!
ימים חמים ויפים לפנינו.....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיום טוב לסטודנטית , שירה , ענת ואיל
קספר14/02/2010ואילן
סטודנטית אני מאחלת לך המון המון הצלחה במבחן היום!!!!
נו, מתי המבחן כבר כואבות לי האצבעות
אל תדאגי, מבחן בוחן בסך הכול, את הזיכרון!
אני במבחנים ממש גרועה אבל אני שמחה ומסופקת מכך ,שבהחלט אני לוקחת את חומר הלימוד ומשתמשת בו בחיי הפרטיים , וזה בעיניי יותר חשוב מציון של 80 או 60.
אני כבר מחכה לקורא איך היה .
לגבי הילד , זה קצת יותר מסובך , כי יש המון חוקים בגן , אני מתכוונת לכך , שלמרות שניראה שחסר לו גבולות , זה לא כך .
דווקא בתקופה האחרונה כשאימא שלו נמצאת בחול, למדתי הרבה מאבא שלו , על הדרך שבה צריך לנהוג איתו.
אימא שלו מאוד קופצנית ומתוחה , ואבא שלו נורא שלו ושקט למדתי ממנו , וגם מהילד כמה כוח יש בשקט ושלווה.
לדוגמא ,הוא כעס עליי יום אחד , וזה היה כמה דקות ליפני סיום העבודה שלי , כי אני עובדת חצי משרה פחות או יותר . וכש הלכתי , אמרתי לו שלום , והוא לא ענעה לי והמשיך לשחק .
אמרתיח לו שוב , והוא לא ענה לי , ואז הסתובבתי והתכלתי ללכת , ופתאום הוא קרא בשמי , רצ אליי וחיבק אותי , בשקט כזה בלי להגיד כלום ורק אמרתי לו שאני אוהבת אותו .
זה היה רגע מרגש וחזק , ולימד אותי כמה כוח יש בעדינות , ברכות.
את צודקת במה שכתב אבל ליד הזה צריך לעשות באלנאס בין הצבצ גבולות ורכות.
ואת יודעת מה? הכי הכי יעזור לו אם נדע מה מציק לו!
הוא מתנהג בצורה כזאת כי יש משהו שמציק לו ולא אני , או אפ אחת מהצוות יכולים ממש לעזור לו, כי אנחנו לא פסיכולוגים .
לשירה החמודה . מה את שמה על מה ש _ כותבת לך.
את יודעת מה את , אני יודעת מה את , וכול העולם יודע מה את !
מי היא שבכלל תערער לך את הביטחון . את רואה בעצמך איה הבדל של שמיין וארץ יש בנכם כמו ש__- כתבה, מה שניראה לך תיקחי, ומה שלא תדפדפי.
את מקסימה , ואם לא היית מקסימה לא היתי בקשר איתך כול כך הרבה זמן !
שימי פס ארוך
היום אני הולכת לקנות אופניים , לקראת האביב , ולהוריד כמה קלוריות .
חג אביב שמח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהצלחה גם ממני לסטודנטית בלחץ !!!
shira80014/02/2010ושיהיה לך יעל בהצלחה עם האופניים. זה נשמע לי מעולה:):)
אולי מחר אפתח עץ חדש ונפתח פה דיון מעניין :):)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום שירה
פה וגם שם14/02/2010את מתכוונת לאמיילי בויאנט?
בקריאה מהצד של כל ההתרחשויות האחרונות,- .
אתן מתזזות בין שני הפורומים, הורסות את שניהם בשיטתיות ואחר כך מתפלאות
שלא מתייחסים אליכם יפה.
את ויעל/קספר הרוח. הרסתם לרועי את הפורום, ואתן באות לפורום של ויוי להרוס גם אותו.
רק מישהי מתבצרת בשתיקתה, אחרי כל האלימות המילולית שלה כלפי שיר ואמלי ודונה.
חחח ובגלל זה היא לא באה לפורום של ויוי - אלימות מילולית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחחחח מישהו פה מזמין אותנו להתכתשות?
shira80014/02/2010אתה יכול להיות רגוע ,אך אמילי ואני הסתדרנו ביננו מצויין.
ומי שהרס את הפורום של רועי (היקר לליבי מאוד!) ושל ויוי זה בטח לא אנחנו .
כולי תקוה שתמצא מנוח לנפשך המיוסרת .
ודע לך , בכל פעם שתתקוף אותי (או את חברותיי היקרות ), אני ארד לרמתך משום שאתה לא יכול לעלות לרמתי, אז אני בסה"כ אסייע לך :):)
היה שלום טרול יקר ולא Au revoir ! :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלסטודנטית בלחץ
קספר14/02/2010נו אני אשמח לקרוא איך היה?
לשירה ולסטודנטית לילה טוב!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלשירה
קספר14/02/2010מה שנכתב פשוט לא שווה יחס ,ולא שווה את הדף שעילו הוא נכתב.
הכי טוב להתעלם .
איך עבר עלייך היום?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסיימתי מבחניםםםםםםםםםםם
סטודנטית בלחץ14/02/2010ישששששששששששששששששששששששששששששששששששששששששששש
נראה לי אקבל בזה או 80 או 85 !
אוקיי בקשר לאחרים ואוו , קיבלתי היום ציון בפסיכולוגיה = 90 :O כאילו אני חשבתי שאני נכשלת... כי זה היה מבחן פתוח , לא אמריקאי , וכתבתי מה אני חושבת על הדברים שהיא שאלה לול :O .
חיחיחחי הייתי מופתעת לטובה!!!
בכלל אחרי תקופה נוראית בשנה שעברה , 65 ממוצע % , נראה לי אני מתאוששת וכבר יש לי 85+ % ממוצע.. קפיצה גדולה לא :) ?
קיצור אני מאושרת ,
אתם לא יודעים מה זה לעשות את ההורים מאושרים וגאים שוב !!!!
לראות אותם צוחקים , לראות חיוך על פניהם... זה עושה לי את השנייה , את הדקה ואת השעה ואת כל היום !!! נשבעת לכם !!!
אני אוהבת אותכם יקרים שלי !! התגעגעתי אליכם וזה הכל בשבילכם !!!
תודה לכן שירה ויעל..
תודה באמת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיי סטודנטית ויעל
shira80015/02/2010סטודנטית איזה יופי של ציונים כל הכבוד!!!!!
הילדים שלי קיבלו תעודות ביום שישי האחרון - הילדה ב-ג' ממוצע ציונים 96!!!!!
הילד ב-א' - הכל מעולה!!!!!
ממש התרגשתי !
היום היה יום שהתחיל רע מאוד. הילדים עוד לא התעוררו בבוקר, רבו בינהם. בעלי ואני לא התערבנו (לפי עצתה של סופר נני , שהכי טוב להתעלם!) והריב נגמר במתפרה של מיון ילדים . איפה מישהי שתגיד "אמרתי לך !!| .. חחחח
כרגיל הפסדתי יום עבודה , לא יתנו לי לעבוד הילדים האלה :):) ... בעלי לקח את הילדה לבית הספר המשיך לעבודה. אני המשכתי קודם לקופח לקבל הפנייה, משם למיון ילדים, עשו לילד תפרים בסנטר פתח את הסנטר) וחזרנו הביתה שנינו מותשים.
בימי שני אני עוזרת לחברה ומוציאה לה את הילדים מבית הספר והם באים אלינו לאכול צהריים ולהכין שיעורים. (מין צהרון אצלי בבית ללא תשלוןם :) .
. אז הלכתי עם הבן הוצאנו את הילדה +2 החברים. . לפחות נתנו לי קצת לישון צהריים היה תענוג!! אחר כך עשינו שיעורים ביחד . החברים הלכו לביתם. אחה"צ היתה מסיבת יום המשפחה של הבן. בעלי יצא מוקדם והגיע איתנו. את הילדה השארתי אצל החברים שהיו אצלנו בצהרים (זה הדדי :) . והילד הופיע כל כך יפה . לא להאמין איך הוא כל כך התקדם השנה הילד הזה.
בקיצור יום שהתחיל רע והמשיך טוב.
עכשיו צריך להתחיל מקלחות וארגונים.
וגם לבשל אוכל לילדים למחר.
ויום רביעי קבעתי תור לפסיכולוג. נראה לי שיותר טוב לי איתו מאשר בלעדיו
אז שיהיה לכם המשך אחלה יום !!!!!
גם לך יעל היקרה!!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלשירה ומישהי
קספר15/02/2010אהלן אני נורא נואשת ומיואשת!!!!!
החלטתי שהיגעו מים עד נפש ואני מנתקת את הקשרים שלי עם הוריי.
לסטודנטית
אני שמחתי לקרוא שסיימת את המבחנים . ושאת מרוצה מהציון
שירה .
כתבתי לך לאיי מייל
יאלהה מחר יום חדש נתכתב מחר .
לילה טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
מה הסיכוי שלכם לשמור על המשקל לאורך זמן?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)