פורום התמודדות עם לחץ, פרידה, בגידה, פיטורין - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שאלה
    דניאל
    26/07/2010

היי קוראים לי דניאל אני בת 17, אני נמצאת כבר מס' שנים בתהליך של הורדה במשקל, לא מתוך בעיה בריאותית אף פעם לא הייתי שמנה אבל כמו כל ילדה תמיד רציתי את גוף המושלם להוריד עוד כמה קילו מהמשקל.
    במשך התהליך הזה הייתי בהורדה ועלייה במשקל ופיתחתי הפרעת אכילה כיום אני שומרת על אורח חיים בריא אוכלת בריא ועושה ספורט. במשך כל התהליך אני נמצאת במצב של לחץ תמידי, לחץ מהרצון לרדת מהר או פחד כל הזמן מעלייה במשקל או משינויים בגוף שלי יש לי חששות המלוות אותי יום יום ואני חושבת שהדבר משפיע עליי לרעה, יש לי בעיות שינה במשך כבר הרבה מאוד זמן ניסיתי כדורים טבעיים שיעזרו לי להירגע והתייעצתי עם רופאה לגבי בעיות השינה שלי ושום דבר לא עזר לי רק כאשר אני מנסה להרגיע את עצמי שהכול בסדר אז אני מצליחה להירדם. בנוסף במשך תקופה ארוכה יש לי כל מס' ימים פתאום התפרצויות בכי פתאומיות ושינויים תמידיים במצבי הרוח אני יודעת כי כל התופעות האלו נובעות בגלל שהראש שלי טרוד כל הזמן בעניין ההורדה במשקל.
    עכשיו מצבי השתפר לאחרונה מתחילת החופש הגדול המשכתי לנסות לרדת ועכשיו אני מנסה להימנע מבדיקת המשקל שלי או מבדיקת היקפים וכדומה כי כל שינוי שאני רואה מכניס אותי ללחץ, עכשיו לאחר תקופה ארוכה אני כמעט מרוצה מהגוף שלי אני יודעת שאין לי עוד הרבה להוריד כדי להיות שלמה איתו לחלוטין אבל הבעייה העיקרית שלי היא הפחד מהעלייה אני מנסה להתעלם מהחששות האלה אבל הן לא עוזבות אותי כ"כ יש לי איזשהו ג'ינס שמדדתי שעולה עליי ואני מרוצה ממנו כי זה המידה שחיכתי להגיע אליה וכעת אני כל הזמן פוחדת שהכול יעלם פתאום ושאני יעלה או שמחר אני אקום בבוקר ופתאום אני ארגיש שעליתי איזה 5 קילו והג'ינס כבר לא יהיה טוב.
    מצטערת על החפירה אבל רציתי לדעת האם יש משהו שאני יכולה לעשות כדי שיעזור לי להעביר את החששות האלה והפחדים האלה ולנסות לחיות נורמלי מבלי שהדבר הזה יטריד אותי באופן תמידי אולי איזשהן שיטות הרגעה או משהו כזה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• אף אחד לא יכול לעזור לי?

דניאל
    03/08/2010

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה

ד''ר אילן נילמן
    04/08/2010

שלום דניאל

נראה שלאורך השנים התפתח אצלך הלך מחשבה של הפרעת אכילה. הפרעת אכילה היא בראש ובראשונה בעיה רגשית שיש לה מרכיבים גופניים מלווים.
    אני מציע לך לפנות לטיפול פסיכולוגי- את בהחלט עשויה להתגבר על הקושי שלך. אנא אל תשתהי ככל שתקדימי לפנות לטיפול כן ייטב.

כל טוב

אילן

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פוביה.
    חיים
    26/07/2010

שלום.
    אני בחור בן 25
    לפני כשבועיים הכרתי באחד הצאטים באינטרנט בחורה מיוחדת ומקסימה שהיה לי מאד כייף לשוחח איתה. דיברנו בטלפון כל לילה שיחות ארוכות למשך כשבוע וחצי, באחת השיחות היא הזמינה אותי לסוף שבוע בדירתה לפני שהיא ראתה אותי, וחוץ מזה תפסתי אותה בשקר קטן. וישר התחלתי לפחד שלבחורה יש כוונות לסחוט אותי, ומאז אני כל היום קורא באינטרנט על סיפורים של נשים שסחטו גברים. והמון מידע על נשים שהתלוננו על אונס שלא היה. ואני חושש שהפחד הזה ימנע ממני ליצור קשרים בעתיד. מה הטיפול המומלץ?
    חשוב לציין, בעבר היה לי פוביה מHIV אחרי שקיימתי יחסי מין לא מוגנים. ובגיל 14 עברתי התעללות מינית על ידי אדם שלא הכרתי. (אולי יש לעובדות האלו השפעה)
    תודה רבה.

לקביעת תור
    סגירה
    פוביה.

הוספת תגובה

• פוביה

ד''ר אילן נילמן
    26/07/2010

שלום חיים

לא ברור מהו השקר הקטן שתפסת אותה- הוא יכול להיות מהותי וללמד משהו על אופיה של אותה בחורה ויתכן ומדובר בשקר לבן שמחלץ ממבוכה או שתכליתו למצוא חן.
    כפי שאתה כותב אכן ישנן בחורות שסוחטות גברים (וגברים שסוחטים נשים) אך כמובן אין זה מלמד על הכלל. הדרך המציאותית לבחון זאת היא בחינה הדרגתית ומושכלת של הקשר- לא סוף שבוע טרם הכרות אלא בילוי צנוע בבית קפה לזמן קצר ומשם להמשיך הלאה.
    עם זאת, כיון שאתה מעיד על פוביה בעבר וניצול מיני, יתכן ולחשדות שלך יש שורשים עמוקים יותר שכדאי לבחון אותם במסגרת טיפולית. בד"כ פוביה מדבר ספציפי (כמן HIV) מכסה על פחד נפשי המופיע בלבוש קונקרטי.

בברכה

אילן

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פוביה

חיים
    26/07/2010

שלום אילן,
    בראשית הודעתי ברצוני להודות לך על המענה המיידי.
    השקר שהבחורה שיקרה בהחלט היה שקר לבן שלא אמור להעיד על הבחורה. אבל מכיוון שהבחורה הייתה מאד מאד איכותית לא היה לי כל כך ברור למה בחורה איכותית כל כך נמצאת בצ'אט, ולמה היא בוחרת לשוחח עם אדם שללא ספק פחות מוכשר ומוצלח ממנה כל כך הרבה זמן. (אני לא סובל מדימוי עצמי נמוך, זאת המציאות.)
    אבל השאלה שלי לא התייחסה לבחורה הספציפית הזאת, כי אליה אני כבר אפילו פוחד לצלצל ולא כל שכן שאין לי אומץ לצאת איתה לבית קפה.. השאלה שלי התייחסה לפחד מקשר עתידי שגם אז אפחד מסחיטה.
    כשאני רואה היום בחורה ברחוב היא ישר הופכת אצלי בראש לאובייקט שסוחט גברים.
    שוב תודה
    חיים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פוביה

חיים
    26/07/2010

שלום אילן,
    בראשית הודעתי ברצוני להודות לך על המענה המיידי.
    השקר שהבחורה שיקרה בהחלט היה שקר לבן שלא אמור להעיד על הבחורה. אבל מכיוון שהבחורה הייתה מאד מאד איכותית לא היה לי כל כך ברור למה בחורה איכותית כל כך נמצאת בצ'אט, ולמה היא בוחרת לשוחח עם אדם שללא ספק פחות מוכשר ומוצלח ממנה כל כך הרבה זמן. (אני לא סובל מדימוי עצמי נמוך, זאת המציאות.)
    אבל השאלה שלי לא התייחסה לבחורה הספציפית הזאת, כי אליה אני כבר אפילו פוחד לצלצל ולא כל שכן שאין לי אומץ לצאת איתה לבית קפה.. השאלה שלי התייחסה לפחד מקשר עתידי שגם אז אפחד מסחיטה.
    כשאני רואה היום בחורה ברחוב היא ישר הופכת אצלי בראש לאובייקט שסוחט גברים.
    שוב תודה
    חיים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פוביה

ד''ר אילן נילמן
    27/07/2010

שלום חיים

אתה מתאר תחושה קשה שכל בחורה הופכת בתוכך למישהי מסוכנת סחטנית ונצלנית. ברור מדבריך שאין לכך שום קשר למציאות החיצונית אלא למציאות הפנימית שלך. כדי להיפטר מן התחושה הרודפנית הזו אני מציע לך לפנות לטיפול ולבחון את מקורותיה.

בברכה

אילן

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טו באב שמח?
    מירב
    25/07/2010

אני ובן זוגי נפרדנו לפני חודשיים. הייתי בטוחה שאנחנו נתחתן אבל איכשהו הדברים נהרסו ונפרדנו. אני מאוד מתגעגעת אליו היינו ביחד כמעט 9 חודשים. אני בת 20 וזה החבר המשמעותי הראשון שלי. יש לי ככ הרבה דברים שאני רוצה לומר לו אבל הוא לא מוכן לדבר איתי כי הוא כנראה רוצה נתק מוחלט ממני (לא סיימנו את היחסים בגלל משהו כמו בגידה או משהו נוראה שעשיתי או משהו כזה). אני כל הזמן בוכה ולא מוצאת את עצמי. קשה לי לישון וכשאני לא ישנה אני עדיין לא לגמרי ערה. בעיקר מטפסת על קירות. אני ממש לא יודעת מה לעשות הכל כואב לי בפנים....... והיום יום האהבה, חשבתי שאני אהיה איתו ובמקום זה אני לבד.

לקביעת תור
    סגירה
    טו באב שמח?

הוספת תגובה

• מזדהה

לשעבר
    28/07/2010

היי
    אני בת 21 ואני שונאת חגי אהבה אבל עדין
    גם חבר שלי ואני נפרדנו וכמוך גם הוא היה האהבה הראשונה שלי ודמיינתי כאהבת חיי
    נפרדנו עכשיו ורצון למות נפשית
    קהות חושיפ או יותר גרוע ניסיון להתקרב לעצמי ומה מעניין אותי וכו'
    אבל בפנים מוות
    וזה לא עוזר כמה שאומרים שיש עוד אהבות
    ואצלי כנראה שטוב שנגמר
    עדין אהבה ראשונה נגמרת החבר הכי טוב כבר לשם ורצון למות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מזדהה

ד''ר אילן נילמן
    02/08/2010

שלום

מה שכתבתי למירב תקף גם לגביך. כאשר חווים אבדן כפי שאת חווה כעת התחושה שהכל בפנים ובחוץ תפל, חסר טעם ומת. זהו תהליך הכרחי שמאפשר לנפש לעשות את עבודת האבל ולהיפרד מן האוב הקודם. בסיום התהליך מתחילים משהו חדש המכוון לחיים.

בברכה

אילן

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טו באב

ד''ר אילן נילמן
    02/08/2010

שלום מירב

כל פרידה כואבת לא כל שכן פרידה מאהבה ראשונה. את עוברת כרגע תהליך של היפרדות מבן זוגך לשעבר ובאופן טבעי את מתאבלת על האבדן של אהבה שהיתה. סופו של כל תהליך אבל להסתים ולפנות אנרגיה וכוחות לקשר חדש. הסימנים שאת מתארת עם כל הכאב הכרוך בהם מצביעים על תגובה בריאה שלך.

בהצלחה

אילן

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פחד מנהיגה
    נתי
    21/07/2010

אני בת 29 ואין לי עדיין רשיון. אני מאוד מפחדת לנהוג, מפחדת ממצב התאונות במדינה, מפחדת שאהיה נהגת גרועה (יש לי זיכרון ממש גרוע). אני ממש מתביישת בעובדה שבגילי אני עדיין בלי רשיון. יש לי תינוק בן 3 חודשים ומיותר לציין שקשה לי בלי רשיון, אני יודעת שזה עלול לשנות לי את החיים לגמרי אך אני לא מצליחה לעשות את השינוי הזה בחיים בגלל החרדתיות שלי.
    אני מאוד חרדתית לגבי הרבה נושאים: אני לא יודעת לשחות, לרכב על אופניים... בילדותי הוריי לא מספיק התעקשו על כל הנושאים הללו ופשוט עם השנים התעלמתי מהכל ולא עשיתי כלום...
    בבקשה אני צריכה עצה טובה...

לקביעת תור
    סגירה
    פחד מנהיגה

הוספת תגובה

• חרדה

ענת תנעמי-שפרינצק
    26/07/2010

נתי שלום. את מתארת מצב חרדה כללי שמתוך דבריך לא ברור טבעו. עד כה הצלחת לתפקד ולחיות את חייך מבלי שתרגישי את ההקשרים בין החרדה לבין ההתנהגויות ההימנעותיות שלך, אך עתה זה התחיל להפריע. את יכולה לראות בכך הזדמנות כדי לבדוק מה כל כך מפחיד אותך וממה את נמנעת, כך שתוכלי לחיות בדרגות חופש גדולות יותר. מכיוון שמצב העניינים זה המוכר לך נמשך שנים מאז ילדותך, הייתי ממליצה לך לפנות לטיפול בנושא וזה לא חייב להיות יקר (בקופות החולים התעריפים נמוכים יחסית). בינתיים, תנסי להתגבר על הפחד הראשוני וכשתראי שהמציאות לא נושכת ושום דבר רע לא קורה, זה ייתן לך אומץ לפעם הבאה. בדרך כלל, כשנמנעים מדברים מפחדים, הם הופכים בראשנו ליותר מרתיעים ואין מה שירגיע ויסתור את התחושות הפנימיות מבשרות הרעות שלנו.
    בהצלחה, ענת

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום רב..
    מורן
    16/07/2010

אני ובעלי פרודים כבר זמן רב והוא חי עם אישה אחרת בהתחלה קיבלתי את זה קשה ולאחר מכן התחלתי להנות מהחופש ולדעת שאני אדון לעצמי . הנישואים שלנו עלו על שירטון מההתחלה ולמרות זאת נשארנו בשביל הילדים ואולי גם בגלל הפחד להתגרש. בחודשיים האחרונים אני ובעלי היינו יחד מספר פעמים ואפילו דיברנו על חזרה הבעיה שברגע שהבנתי שהוא לא רוצה לחזור קיבלתי את זה יותר קשה מבפעם הראשונה .. אני בקושי מתפקדת בוכה המון ובלי סיבה ניתקתי קשרים אם אנשים שהיו חלק בילתי נפרד מחיי פשוט רע לי בלב ובנשמה ואין לי ממי לקבל עזרה אני מרגישה שאני קורסת ופשוט מרחמת על הילדים שלי שכבר לא יודעים כניראה מי אני . אני עייפה כל היום וכמה שאני ישנה זה לא מספיק אך בלילה לפעמים אני נעזרת בכדור שינה כי המחשבות לא נותנות מנוח.. אני לא יודעת אפילו למה אני רושמת את זה הרי ברור לי שמכאן העזרה לא בטוח תגיע אבל ... ניסיתי !
    תודה למי שקרא ואבקש תשובה ושם למה שקורה לי - האם זה אכן דיכאון ? ואם כן מה עלי לעשות ?

לקביעת תור
    סגירה
    שלום רב..

הוספת תגובה

• פרידה

ד''ר אילן נילמן
    16/07/2010

שלום מורן

התגובות שאת מתארת הן אכן תגובות המאפיינות דיכאון, אך זהו דיכאון תגובתי כלומר זו התגובה הרגשית שלך- הנורמלית לחלוטין- לפרידה מתקוות ומשאלות שטיפחת לגבי החזרה לקשר עם בעלך ואיחוד המשפחה.
    אני תוהה אם בפעם הראשונה אכן נפרדת מממנו פרידה של ממש. נראה לי שלא ממש וזה מה שאיפשר איזשהו ניסיון של חזרה שהסתיים עבורך במפח נפש.
    כרגע אני חושב שאת מגיבה לפרידה וחשוב למצות את תהליך האבל על הפרידה מבעלך. מומלץ לבטא את הכאב שלך ולחלוק אותו עם מי שאת מרגישה שיכול להקשיב לך ולהיות איתך עם הכאב.

כל טוב

אילן

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מה עושים עם הורים לחוצים?
    רחל
    14/07/2010

אני בת 36 וההורים שלי מאד מלחיצים ולוחצים עלי ועל חבר שלי להתחתן. אנחנו יוצאים שלוש שנים והוא הבהיר לי מההתחלה שהוא לא רוצה להתחתן (הוא גרוש בעל דיעות לא חיוביות על מוסד הנישואים). ההורים שלי לא מבינים וזה שאני בת יחידה לא מקל. יצויין שאין לי שום פקפוק לגביו או למידת ההבנה והקשר והעוצמה שהוא מרגיש ואני בוטחת בו לגמרי. אז למה צריך את זה בכלל?

לקביעת תור
    סגירה
    מה עושים עם הורים לחוצים?

הוספת תגובה

• מי עושה את בחירותינו?

ענת תנעמי-שפרינצק
    14/07/2010

רחל שלום. את מעלה סוגיה לא פשוטה. איך אנחנו מתמרנים בין תפיסתנו את חיינו לבין תפיסת אלה היקרים לנו, שפעמים מנסים להטות אותנו לכיוונים שלהם ואיך אנחנו בוחרים את דרכנו מבלי לנכר אותם מאיתנו. לפי דבריך, את בטוחה בזוגיות זו והוריך מלחיצים ואולי יוצרים לחץ מיותר על הקשר הזוגי. אני ממליצה לשבת עם הוריך בשיחה פתוחה כנה ורגועה שתסביר את עמדתך ושתיתן מקום לחוסר המנוחה שלהם. תקשורת מסוג זה פותרת הרבה פעמים את הקשיים הלא מדוברים שזורמים מתחת על הפני השטח שמעכירים את האווירה המשפחתית.
    נ.ב. יתכן (אני שואלת) שאת בסתר ליבך מסכימה עם הוריך? ולכן מוטרדת מדבריהם. תבדקי את זה עם עצמך!
    בהצלחה,
    ענת

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טיסות
    תיקי
    13/07/2010

איך מתמודדים עם לחץ לקראת טיסה? קודם כל אני פוחדת שלא ארזתי מספיק דברים. אחר כך כל הזמן לחוצה אם לקחתי דרכון וכרטיס. אחר כך בטיסה זה פשוט סיוט כל הזמן מפחדת שיקרה משהו. ואז כל הטיול הולך כי אני מפחדת לקראת הטיסה חזרה. מה עושים?

לקביעת תור
    סגירה
    טיסות

הוספת תגובה

• מחשבות טורדניות

ענת תנעמי-שפרינצק
    14/07/2010

תיקי שלום. נראה לי כי המתח שאת חווה לקראת הטיסה כל כך גבוה, שהוא מקלקל לך את ההנאה מהטיול שאת מצפה לו. האם זו נסיעתך הראשונה? אם לא, את יכולה להישען על חוויות העבר, שקרוב לוודאי חששת לשווא ודברים הסתדרו. הדימיון שלנו לפעמים מתעתע בנו כך שאנחנו יותר עסוקים במה יכול להשתבש במקום בכייף שיהיה לנו. הניסיון מלמד שאנחנו אורזים יותר ממה שאנחנו באמת צריכים, כך שאת יכולה להסיר דאגה מליבך. ארגון טוב וסדר יכולים לעזור להפחית מהחרדה. ולידיעתך, טיסות יותר בטוחות מנסיעה ברכב! את יכולה להסיח את דעתך עם ספר טוב או כל דבר אחר שיעסיק אותך. וגם כשדברים לא מתרחשים כפי שמצפים את מכירה את עצמך ובודאי יודעת מה עוזר לך להירגע ולחשוב על הפתרון המתאים. לא כתבת אם את טסה לבד או בחברה. תחשבי על כל החוויות המעניינות שתעברי בטיולך ותהני לך.
    בהצלחה, ענת

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    רני
    06/07/2010

שלום , אני בת 15 וחצי ויש דבר אחד אצל אמא שלי שמפריע לי . שפת האם שלה זה רוסית והיא יודעת לדבר בעיברית אין לה מבטא ולא כלום .. ביקשתי ממנה שתדבר איתי בעיברית אך היא עשתה להפך והיא מדברת איתי רק ברוסית גם ליד חברים וגם ליד מורים ובכללי כאילו היא לא יודעת לדבר בעיברית ואני רוצה שהיא תדבר איתי בעיברית איך אומרים לה ואיך מסבירים לה ? אני לפעמים ממש מתביישת בזה שהיא לא מדברת בעברית
    לא כל כך ידעתי באיזה פורום לכתוב את זה ..

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• שאלה

ד''ר אילן נילמן
    06/07/2010

שלום רני

אני לא ממש יודע מדוע אימא נוהגת כך. תנסי לברר איתה ושתפי אותה ברגשות שלך. האם ייתכן שאימא רוצה שתדעי רוסית שהיא חלק מן התרבות שלה? אם כן נראה לי שכוונתה טובה ואין שום רע -להיפך- בידיעת שפה נוספת לעברית.
    אם זה מביך אותך ליד חברים נסי להגיע להסכמה עם אימא שתדבר איתך רוסית בבית ובחוץ לדבר עברית. מכל מקום זכרי שידיעת שפה נוספת היא יתרון.

כל טוב

אילן

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מהו ממצא אינטראמוסקולארי?
    אורלי
    05/07/2010

קבלתי תשובה כזו מבדיקת pet-ct.
    מה המשמעות?

הוספת תגובה

• אורלי

ד''ר אילן נילמן
    06/07/2010

שלום אורלי

משמעות המילה היא בין שרירי. מעבר לכך חשוב שתתייעצי עם הרופא שלך מה משמעות הממצא הזה.

בברכה

אילן

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סיגריות
    שולה
    04/07/2010

נגמלתי מעישון סיגריות בתקופת ההריון והחזקתי מעמד חמש שנים. אבל עכשיו עם שני ילדים קטנים אני יותר ויותר זקוקה לסיגריות ונעשית עצבנית מהמחשבה שאני לא יכולה. מה עושים?

לקביעת תור
    סגירה
    סיגריות

הוספת תגובה

• סיגריות

ד''ר אילן נילמן
    06/07/2010

שלום שולה

כל התמכרות- גם לסיגריות- דורשת תקופת גמילה שהיא תקופה קשה. אם את רוצה להיגמל עלייך לעבור אותה ובהדרגה יוקל לך. יתכן שישנם לחצים אחרים שאת פחות מודעת להם ומתבטאים בעצבנות שאת מקשרת לחוסר העישון. אם אכן מדובר בתופעות של גמילה בלבד את יכולה לנסות לעבור את התקופה הקשה בלעדיהן עד שתרגישי טוב יותר. אם קשה לך מדי את יכולה להיעזר באמצעים מלאכותיים (כמו ניקורט למשל) לגביהם את יכולה להתייעץ עם רוקח.

בהצלחה

אילן

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• צריך עזרה בבקשה! ~נא לקרוא עד הסוף~
    קובי
    26/06/2010

אני ואישתי עברנו דירה לאילת לפני פחות מחודש מאזור המרכז.
    אני ואישתי תמיד דיברנו על מצבנו הכלכלי שלא מאפשר לנו להביא ילד לעולם והיא גם הבטיחה שהיא תפיל במידה והיא תהיה תהיה בהריון שלא יהיה רצוי על ידי שנינו בשנה הקרובה, המצב הכלכלי הכוונה לזה שאנחנו עדיין גרים בשכירות ואני לא עבדתי תקופה ארוכה בשל דיכאון (נוטל כדורים מסוג רסיטל ועכשיו אני מפסיק איתם כי הכדורים האלו לא עושים לי טוב - גורמים להמון עצבים לא מובנים)
    ביום שלישי אישתי סיפרה שהיא בהריון וכשהיא סיפרה לי היא הוסיפה ואמרה שהיא רוצה לשמור את התינוק, אני נלחצתי ומאוד לחצתי עליה שתפיל ואפילו איימתי עליה שהתאבד אם היא תחליט להשאיר את התינוק, היא נורא נלחצה ולמחרת בבוקר השאירה אותי לבד וברחה להורים שלה במרכז ביום רביעי שידוע לה שהם אף פעם לא אהבו אותי ותמיד הם רצו להפריד בנינו.
    היא סיפרה לכל המשפחה שלה(וגם לרוב האנשים שאני מכיר)שאני לא עבדתי תקופה ארוכה, שאני איימתי להיתאבד ושאני נוטל תרופות נוגדות דיכאון התוצאה ברורה: הם לוחצים עליה להיתגרש ממני(חשוב לי לציין שאני הייתי בעל טוב והיה לה טוב איתי). לא נותנים לי אפשרות לדבר איתה עד שאתמול בערב היא היתקשרה ללא ידיעתם ואמרה לי שהאפשרות היחידה בשביל לחזור להיות איתה זה להגיע למרכז ולדבר עם ההורים שלה על ענייני הפרטיים שכוללים גם את נושא הדיכאון שלי וכו" , בנוסף הם אמרו לה שאנחנו חייבים לעבור לגור לידם כי הם רוצים להשגיח עליי כי הם חושבים שאני רוצה להרוג אותה או את התינוק (לא אמרתי דבר כזה הם פשוט חושבים שאני חולה בנפשי כי אני נטלתי כדורים נגד דיכאון) ועניתי לאישתי שזה לא מקובל עליי לדבר עם ההורים שלה ולחיות חיי משפחה תחת פיקוח שלהם - אמרתי לה שאני ממש מיצטער על מה שעשיתי ושעשית את זה מתוך הלם ולא חשבתי בהגיון ואמרתי גם שאני רוצה את התינוק ושאני ילך לקבל טיפול פסיכיאטרי בעקבות הדיכאון שאני סובל ממנו וגם שאני יתחיל לעבוד בהקדם והיא הסכימה לחזור הבייתה ואפילו ביקשה שאני יזמין לה כרטיס טיסה והזמנתי לה, באמצע השיחה הם לא נתנו לה לדבר איתי וניתקו לנו את השיחה לאחר שעה אישתי התקשרה שוב ואמרה שוב פעם שאני צריך לדבר עם ההורים שלה ולעבור לגור לידם ושזאת האפשרות היחידה...(שום פעם אמרתי לה שזה לא מקובל עלי ושאני רוצה לדבר איתה ולא עם ההורים שלה) מאז אין לי קשר איתה לחלוטין(הם לקחו לה את הסלולרי).
    ההורים שלה הזמינו לי משטרה בטענה שאני אדם לוקה בנפשי ושאני רוצה להתאבד - כמובן שסיפרתי לשוטרים שזה שטויות והם הבינו והלכו.
    אני לא יודע מה לעשות אני נימצא לבד בבית במצב של חרדה וחוסר שינה ואין לי עם מי לדבר ואני אובד עצות איך לפתור את המצב ההזוי הזה כי אני רוצה את אישתי בחזרה והיא נמצאת בלחץ מטורף מצד הסבא וסבתא שלה והורים שלה.
    אני לא יודע איך אני יכול להוציא אותה משם,
    חשוב לציין שאני לא אדם עם נטיות אובדניות ושאני הייתי אמור להתחיל לעבוד כבר השבוע(נשוי שנה)

הוספת תגובה

• ההורים שלה החליטו שאנחנו מתגרשים

קובי
    26/06/2010

והיא מצייתת להם - היא שלחה לי הודעה שהיא רוצה להתגרש

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מצוקה

ד''ר אילן נילמן
    29/06/2010

שלום קובי

אני מבין שנקלעת לסיטואציה כמעט בלתי אפשרית. זה נשמע שאשתך עדיין לא עברה פרידה ממשית מהוריה והיא נסמכת עליהם כשהיא צריכה לקבל החלטות. מצד שני אני מבין לגמרי את עמדתך שאתה רוצה שהיחסים בינה לבינך יישארו שלכם ושאתה רוצה את הוריה מחוץ לתמונה. למרבה הצער נראה שהיא תלויה בהם ונשמעת להם. לכן נראה לי שבשלב ראשון אולי כדאי להיעתר לבקשתה למפגש משותף של שניכם עם הוריה בתקווה שמפגש זה ירגיע את אשתך במידה כזו שיתאפשר דיון ובירור ביניכם ללא התערבות ההורים.

בברכה

אילן

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חתונה!!
    מלי
    24/06/2010

אני אמורה להתחתן בעוד שבועיים ואני ממש מרגישה שאני קורסת תחת הלחץ. אני לא ישנה, בקושי אוכלת ומעשנת בשרשרת. אני ממש לא מצליחה להירגע. נראה גם שכךל הזמן משהו אחר מתפקשש וכל הזמן צריך להיות בהיכון. אני ממש מפחדת שאני אגיע ליום החתונה באפיסת כוחות מה אני אמורה לעשות?!

לקביעת תור
    סגירה
    חתונה!!

הוספת תגובה

• חתונה

ד''ר אילן נילמן
    24/06/2010

שלום מלי

מזל טוב.
    חתונה כרוכה כמובן בהמון הכנות ולוגיסטיקה וישנו לחץ וגם רצון שהכל יתקתק ויהיה מושלם. לצד זה, חתונה היא החלטה משמעותית לחיים ולאיכות העתידית שלהם- בחירה במי ועם מי לחלוק את חייך. מעצם טבעה זו בחירה שמעוררת שמחה התרגשות וציפייה אך גם דאגה חששות וספקות. את הדאגות והספקות מנסים להשתיק כדי "לא לקלקל" כביכול אך אלה רגשות לגיטימיים לחלוטין שחשוב לתת להם ביטוי.
    אני ממליץ שתחלקי עם אדם קרוב שאת סומכת עליו את אשר על ליבך- הדבר יקל עליך ויתכן שתיווכחי שדווקא דיבור על הדאגות והספקות יביאו אותך למקום של ביטחון מתחזק וגובר בבחירה שעשית.

בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לחוצה
    נננ
    18/06/2010

אניאמא ל2 בנים בת 37 ומרגישה לחוצה מאד מאד.
    חשבתי לנסות להרשם לאיזה חוג/סדנא משהו שיעזור לי להיות שלווה יותר,אולי יוגה או מדיטציה כי שמעתי שאלו דברים מאד מרגיעים .. או כל משהו אחר שיכול לעזור
    השאלה במה בוחרים??איך יודעים למי לפנות באזור תא?
    אני מנסה שיחות עם פסיכוולג לאחר שכבר ניסיתי בעבר קואוצינג ולא ממש עזר לי..
    השאלה אם רק כדור הרגעה יפתור את הבעיה?
    בעלי עם ציפרלקס מזה שנתיים ואני התחלתי טפול בואבן בהמלצת ר משפחה ,משתדלת ליטול רק בעת הצורך (כי הבנתי שזה ממכר),חשבתי לנסות משהו חזק יותר אך רופא המשפחה כרגע לא חושב שיש לנסות משהו אחר.
    אשמח לשמוע חוות דעת..

לקביעת תור
    סגירה
    לחוצה

הוספת תגובה

• איך נרגעים?

ענת תנעמי-שפרינצק
    18/06/2010

שלום לך. אני מבינה מדבריך שאת מבולבלת ומנסה למצוא פתרון ללחצים שאת חווה. ואת שואלת נכון, איך יודעים מה יעזור? נתחיל מכך שאם את מעוניינת בטיפול תרופתי אז רצוי שתפני לפסיכיאטר שיעשה הערכה מקצועית ומדוייקת למצבך ותחליטו ביחד מה מתאים. טיפול פסיכולוגי יכול לעזור לך להבין את דרכי ההתמודדות שלך ומדוע את לחוצה ולעזור לך למצוא דרכים יעילות יותר להתמודד. לשאלך כיצד בוחרים איש מקצוע, בדרכ ע"י המלצות וניתן פשוט להתקשר לפסיכולוגים ולשוחח איתם וללכת עם התחושה שלך.
    בהצלחה,
    ענת

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פחד מפיטורין
    דגנית
    16/06/2010

לאחר שפוטרתי ממקום עבודה קודם בו עבדתי עשר שנים, במקום הנוכחי אני כל הזמן חושבת שיפטרו אותי. מכל דבר אני נחרדת. משתדלת להקשיב לכל שינוי במשרד. אבל זה מוציא לי את כל הכיף מהעבודה. מה לעשות?

לקביעת תור
    סגירה
    פחד מפיטורין

הוספת תגובה

• פיטורין

ד''ר אילן נילמן
    17/06/2010

שלום דגנית

מאוד טבעי שתחששי למשרתך לאחר שפוטרת מעבודתך הקודמת ולכן דברים רבים שאינם בהכרח קשורים מתקשרים לחוויה הקשה של הפיטורין. אני מניח שעם הזמן שתרגישי בטוחה יותר במקום העבודה הנוכחי תצליחי להשתחרר מחרדות אלו. כרגע זה כמו עצב רגיש שמגיב יתר על המידה, עם הזמן זה יסתדר.

בברכה

אילן

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כ הזמן במתח
    דלית
    16/06/2010

אני גל הזמן במתח בגלל שאמרו לקחת מסיכות מגן. אני ממש מפחדת שתהיה מלחמה ויש לי כל הזמן סיוטים. איך אני יכולה להשתחרר מזה בבקשה תעזרו לי

לקביעת תור
    סגירה
    כ הזמן במתח

הוספת תגובה

• מתח

ד''ר אילן נילמן
    17/06/2010

שלום דלית

זו תחושה מאוד לא נעימה. יתכן שאת חרדה מדברים מסוימים שאת אינך מודעת להם ואת שמה את החרדות שלך על המתח הביטחוני. אולי אוכל לסייע יותר אם תוכלי לשתף אותי בתוכן הסיוטים שלך.

בברכה

אילן

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה