פורום התמודדות עם לחץ, פרידה, בגידה, פיטורין - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ערב טוב
    קספר
    13/01/2010

מה קורה? כולכם בסדר?

התגעגעתי לדיונים המענינים.
    טוב תשמעו משהו מוזר כש חזרתי אתמול במונית , מהתחנה המרכזית ,
    שמעתי תוכנית , שבה אנשים מספרים על החלומות שלהם , והמיסטינית מפרשת אותם.
    אז אתמול באיזה אחת בלילה , התקשרה אחת , שסיפרה שהיה לה חלום שהיא הולכת לאיבוד , ומנסה למצוא את הדרך ,עם מצפן , ביחד עם בחור שהיא ראתה פעם , פעמיים באוניברסיטה..
    למחרת היא ראתה אותו, ואמרה לו שלום , והוא הגיב , בצורה מוזרה.
    לאחר כמה ימים היא פגשה את אותו הבחור, וסיפרה לו עלה החלום ,והתגובה שלו היתה מפתיעה .
    הבחור חלם את אותו החלום , אבל כשהוא במדבר , מחזיק מצפן , והיא לידו לובשת שימלה אדומה , ומאופרת .
    שחכתי לכתוב שבחלום שלה, היא היתה לבושה כאילו היא בדרך לחתונה של עצמה .
    מוזר לא?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    ערב טוב

הוספת תגובה

• היי יעל

shira800
    13/01/2010

החלומות נשמעים מעניינים ואני מבטיחה לנסות לחשוב עליהם מחר.

אולי יש לי בשורות טובות לגבי סוף השבוע הקרוב .:)
    אשתף אותך אם זה יצא לפועל

לילה טוב חמודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום יעל - שלום כולם

מישהי
    14/01/2010

כן, קצת שקט כאן, אבל אולי זה בגלל שהמנהלים לא כל כך רוצים את ה'צ'ט' כאן, ויותר רוצים את הפינג פונג, אז אני חושבת פעמיים לפני שאני כותבת, כי סך הכל אני מרגישה שבעלי הבית הם המנהלים, ואני יותר על תקן של אורחת, אז כל אשר יאמר לך בעל בית עשה! (חוץ מצא!!!),
    אם כי, אני מאמינה שהתמודדות עם לחץ, היא גם עם לחץ יומיומי, עם לחצים שונים גם אם הם שגרתיים, אך כפי שאמרתי, לא אני בין קובעי מדיניות הפורום כאן.
    לילה טוב

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אני מבינה

קספר
    14/01/2010

גם אני יותר מפעם אחת , הצהרתי שכתוב פה רק דברים, שקשורים לנושאי הפורום .
    קצת הרבה פאדיחה בשבילי, אם אצא שוב בהצהרה הזאת , מפני שלא עמדתי בה בפעמיים הקודמות.
    חבל....
    בסך הכול כאשר קיימנו דיון תרבותי ומעניין, בנושא שקשור לפסיכולוגיה, ההודעות לא נמחקו, ורועי שיתף איתנו פעולה , זאת אומרת כאשר פנו איליו , הוא לא התעלם , וענה על השאלות.
    בנוסף לכך גם באותה תקופה , גם היו עוד כמה שרצו לכתוב פה .
    עוד משהו שרננה כתבה שאפשר לעשות דיונים, אחרי תשובה של שלה או של רועי,ושצריך רק לכתוב שאלה ממוקדת.
    טוב .. לא יודעת מה דעתכם?
    אני מבינה אותך ולא אצא בהצהרות , של, רועי , הזמנת אותי, להתארח בביתך , וכאמור , אורח לא יושב עם הרגליים על השולחן בסלון. חחחחחחח
    רק אומר , שנהנתי לקרוא אותכן ולמדתי המון , בזכותכן , שירה ומישהי, וגם מרועי ורננה כמובן!!!
    רק ,מראה שאפשר ללמוד פסיכולוגיה , דרך דיון , לקרוא מה אחרים חושבים , ולהביע את דעתי,זה בעיניי פיתוח המוח, ולא פחות חשוב ממלמוד לתואר ראשון או שני.
    כמובן שאשמח להיות פה אבל אם זה המצב ...אין מה לעשות .
    ניראה לי שאתחיל לצאת מהדיכאון ומהשבלול שבו אני שרויה .\= כול היום לישון או מול המחשב ,
    לשהות בבית , חוץ מלימודים , ועבודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• וואו.... מעניין לנתח את החלום הזה..

shira800
    14/01/2010

יש לך רעיונות?
    כי כלום לא עולה לי בראש בשעה כזו...
    מה שכן, קראתי , שאם נניח אנחנו חולמים חלום רע. החלום הוא בעצם השתקפות של הרגשות העמוקים ביותר שלנו.
    ולכן גם אנחנו אמורים להיות מסוגלים להשפיע על הרגשות העמוקים ביותר שלנו ברגע שאנחנו שולחים מסרים חיוביים למוח בשלב של ערות...
    כלומר - אם את חולמת חלום רע לילה מסויים,ולילה לאחר מכן את שוכבת במיטה ולפני השינה את חושבת על החלום של לילה קודם ואת משנה את הסוף של החלום לשביעות רצונך.
    ובאמצעות שינוי החלום, את מגלה שאת בעצם יכולה לקחת שליטה / פיקוד על חייך.
    (באמצעות כך שאת הופכת את החלום הרע למשהו שאת מרגישה טוב איתו).

מקווה שהבנת כי יצא לי קצת מסורבל..

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אהלן שירה

קספר
    14/01/2010

אני רצינית, שאנסה לעשות את זה הלילה .
    חחח לא מה שאת חושבת .....
    אומנם לא היה לי, חלום מפחיד, אבל אשמח לשחזר חלום מדהים שהיה לי השבוע .
    בסך הכול , אם תיקראי את הספר האוטו סוגסטיה , תיראי שאנו יכולים בצורה זו או אחרת ,לשלוט על המחשבות של עצמנו. לפחות לפי מה שהכותב של הספר טוען , ששחכתי הרגע את שמו .
    לגבי חלומות והתת מודע , זה ממש מסקרן אותי .
    מדענים טוענים,שבני האדם,י לא מנצלים לגמרי את כול היכולות של המוח
    לילה טוב
    מחר יש יום הולדת לילד מהגן שהוא חמוד חמוד אמיתי .
    אבל אין ל י כוח לעבוד

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם יש דרך לדעת
    קספר
    11/01/2010

אם בקרוב יפטרו אותי|?
    אסביר בקצרה ,במה מדובר .
    היום , יום החופש שלי , התקשרה אליי הבוסית , ושאלה אם משבוע הבא, אני אוכל לעבוד גם בימי שני.
    אז בוודאי אתם שואלים מה הבעיה?
    היא פיטרה בחורה שעובדת שם , ואני מפחדת שאני הבאה בתור .
    בעבודה הקודמת , ניסו בצורה מאוד מכוערת , עם שקרים רבים , להסתיר את העובדה שהולכים לפטר אותי , .
    והבחורה ,מהעבודה הנונחכית עוד אחת אחרת, ואני היינו שלושתנו קרובות , ויש בינינו הסכמה לגבי ההתנגדות לצורה שבה הבוסית מנהלת את הגן..
    ני לא יודעת אם זה היה בכוונה ,אבל היה ממש צריך לעשות הפרדת כוחות ,ביום שלשושתנו עבדנו, כי עשונו שמח עם הילדים , קצת שברנו את הנוקשות של הבוסית בצהרון .
    אולי היא עושה גם סינון של הגננות שלא מסכימות איתה ?
    כמובן שאני לא יודעת מה היה בהנן היום אבל אולי היה פיצוץ על הרקע הזה ,
    מה דעתכם?

לקביעת תור
    סגירה
    האם יש דרך לדעת

הוספת תגובה

• מישהי

קספר
    11/01/2010

את לא חייבת לענות, אם לא בא לך .
    במה את עובדת ?
    בהתחלה חשבתי בתחום של טיפול, אבל הבנתי שאת בוסית.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ליעל

מישהי
    11/01/2010

אני מעדיפה לא לתת אינפורמציה אישית כאן.
    טוב לי באנונימיות, אתך הסליחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• למישהי

קספר
    12/01/2010

אין בעיה .קיבלתי
    אני עובדת בגן ילדים , עם ילדים מגיל שנתיים עד ארבע וחצי .
    בפינת חי , פעם בשבוע, והעבודה הכי הזויה היא , שאני לוקחת כלבים לטייל תמורת תשלום .

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דרך לדעת

רועי סמנה
    11/01/2010

היי יעל
    נדמה לי שעל בסיס ההתנסות הכואבת שלך מהעבר את מסיקה מסקנות נמהרות מדי. בכל אופן, הדרך הטובה ביותר לפזר את ענני אי-הודאות היא פשוט לתקשר עם הבוסית. כמובן שלא חייבים (ואולי אפילו לא כדאי) לשאול בישירות אם היא מתכוונת לפטר אותך, אבל אפשר להזמין שיחת פידבק או פשוט לברר בנימוס מה הסיבה לשינוי בלו"ז.

בהצלחה
    רועי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בןקר טוב רועי.

קספר
    12/01/2010

תודה על תגובתך.
    דיברתי עם הבחורה שעובדת איתי, אתמול בלילה, והיא אמה לי שהעזיבה שלה לא קשורה לפיטורין , אלה לעומס של לימודים, ועוד עבודה במקום אחר.
    בכול מקרה אקבל את עצתך הטובה , ומידי פעם אשאל אותה שאלות, שגוררות פידבק .
    הבוסית שלי , שקןראים לה מיכל , היא נורא נורא מלחיצה .
    ואם דברים נעשים לא בידיוק כפי שהיא רוצה, ..........
    יאללה באלגן
    מאחלת לך יום נעים ביותר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה בנוגע לטיפול
    הדס
    09/01/2010

היי לכולם,

אני חדשה פה.

רציתי לשאול, להיוועץ ולהתייעץ עם מנהלי הפורום וחבריו -

על אף שאינני חדשה ב"סצינת הטיפולים", אם אפשר לקרוא לזה כך, התחלתי לאחרונה טיפול חדש אצל מטפל חדש, ואני מנסה להגדיר לעצמי את מטרות הטיפול או את היעדים שאני רוצה להשיג באמצעות הטיפול.

התחלתי לעשות את התהליך הזה לבד, ואני מוצאת שכל מיני דברים עולים, שאני לא בטוחה אם הם תפיסה לא נכונה שלי למציאות, או אם הם דברים שאכן קורים במציאות (למשל, סתם להמחשה, עלתה אצלי השאלה, האם בעלי אוהב אותי עדיין או לא).

מה דעתכם?

כיצד אתם קבעתם את הדברים האלה בטיפול שלכם?

ומה הצעת הפסיכולוגים לנושא?

תודה,
    האנונימית

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה בנוגע לטיפול

הוספת תגובה

• לאנונימית

רועי סמנה
    09/01/2010

ברוכה הבאה לפורום,
    הגדרת המטרות הטיפוליות היא, לפי דעתי, דבר שצריך להיעשות במשותף עם המטפל. גם אם הדברים שעולים בך הם לא מציאותיים עדיין יש חשיבות לכך שהם עולים וחשוב לדבר עליהם בטיפול, להבין מאיפה המחשבות הללו מגיעות והאם ואיך הן קשורות למטרות הטיפול כפי שהיית רוצה לראות אותן.

כל טוב
    רועי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לרועי

הדס
    09/01/2010

היי רועי,

תודה על התגובה המהירה.

האם מה שאתה אומר תקף גם כשהמטפל שואל מה אני שואפת להשיג בטיפול?

אולי זה נשמע קצת מגוחך או הזוי, אבל אני עכשיו בתחילתו של קשר טיפולי אחרי קשר קודם שלא הצליח - ואני לא רוצה שגם הקשר הזה לא יצליח, ולכן אני קצת במתח גם סביב העניין הזה (מעבר לכל הבעיות והמחשבות והדברים שהובילו אותי לטיפול מלכתחילה). אז אולי השאלה קצת מוזרה, אבל אני לפעמים חושבת - האם יש משהו שאוכל להגיד למטפל שאולי יבהיל אותו ויגרום לו לנתק את הקשר הטיפולי? מה עושה פסיכולוג כשהוא חושב שהוא כבר לא מועיל יותר למטופל שלו, גם אם זה רק אחרי מספר פגישות?

האם לדעתכם זה אתי שמטופל יכתוב וישתף בפורום שמנוהל על ידי הפסיכולוג שלו, אם המטפל שלו לא מודע לכך?

האם זה בסדר להשתמש בפורום הזה כבמה לשיתוף ולפריקת עומסים רגשיים בין פגישות?

סליחה על ריבוי השאלות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סליחה ? מותר להגיד כמה מילים?

קספר
    09/01/2010

אני סתם כותבת פה רגילה לא פסיכולוגית ולא קרובה לזה .
    אני לא יודעת , מה היה ביו הפסיכולוג שלך , לבינך,ומה היו התשלשליות הדברים ,
    אבל קצת ניכמר ליבי שקראתי את מה שכתבת .
    את לא צריכה לרצות את הפסיכולוג שלך .
    אם הוא בן אדם מקצועי, ויודע מה שהוא עושה , והוא ירגיש שהוא לא יוכל לעזור לך או לא יודעת מה ,
    תאמיני לי שהוא יהיה בסדר איתך , ובטח ידאג שלא תיפגעי .
    יהיה בסדר !!!!!
    נ.ב
    את כותבת בפורום שהמהל הוא הפסיכולוג שלך?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עוד משהו

קספר
    09/01/2010

זה בכלל לא תלוי בך
    קטונתי מלכתוב את זה וסליחה אם זה לא מדויק אבל זה נשמע כאילו לקחת על עצמך את האחריות של הפרדה בנכם.
    לפי מה שאת מתארת זה נשמע כמו הגדרה של קשר זוגי .
    קטונתי מלכתוב את זה, ושוב ,לא יודעת בכלל מה היה,ואולי בגלל זה לא כדאי לי לכתוב את זה , אבל ליבי אלייך.
    לדעתי המטפל אמור להיות החזק , בקטע של המקצועיות , שיודע מה לעשות , וז\הלא מתפקידך , מהסיבה הפשוטה, שזאת את שבאת לטיפול .
    גם לי קרה השבוע , ש מישהי שעשתה לי קאוצינג , התקשרה אליי ואמרה לי סתם כך , שהיא לא יכולה לעזור לי .
    אחרי כמה שבועות שהיא ניסתה , להתחמק ממני .
    אני ההיתי הראשונה שלה, ואחרי היא הוסיפה עוד שניים , ובכלל רק בזכותי היא התחיל לעסוק בזה ,וללמוד את זה .
    אניי הייתי הפיילוט שלה , אבל אמרתי לעצמי , אחרי שאספתי את השברים, של הנפש שזה בעיה שלה בלבד.
    סתם ניראה לי שאם זה מטריד אותך תנסי לדבר איתו על זה לא?
    שוב לא נכנסת למה היה בנכם אבל מההגיון שלי , שאם זה לא ילך , היוא יהיה בסדר איתך ולא יפגע בך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ליעל

הדס
    09/01/2010

היי יעל,

אני שמחה שהוספת עוד הודעה, כי בהודעה הראשונה הרגשתי קצת מותקפת...

הבעיה היא לא עם הפסיכולוג הנוכחי, אלא עם הטראומה שהשאירה הפסיכולוגית שהייתה לפניו. היא לא אמרה שהיא לא יכולה לעזור לי, אבל היא לא עזרה. ואני קטעתי את הטיפול.

ובנוגע לשאלתך בהודעה הראשונה - לא בהכרח אמרתי את זה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אנונימית

קספר
    09/01/2010

קודם כול שיהי לך שבוע טוב .
    וקבלי את התנצלותי הכנה .
    לא היתה לי, כול כוונה לתקוף או אפילו משהו דומה .
    אז סליחה
    אשמח אם תישארי פה , ניראה לי שעדיף שרועי או רננה יעזרו לך בתחום הזה שכתבת.
    אני רק כתבתי את דעתי , וכאמור אני לא מתחום הטיפול .
    ואולי אם הייתי מתחום הטיפול זה לא היה ניראה לך תוקפני .
    כאילו בגלל הכתיבה שלי .
    מקווה ביותר לראות אותך פה הרבה . את נראת לי אחלה של בחורה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שחכתי משהו

קספר
    09/01/2010

הבנתי שזה היה לך עם הפסיכולוג הקודם .
    אל גדאגה יהיה בסדר .
    מאחלת לך מכול הלב, רק טוב

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רק להסביר את עצמי

קספר
    10/01/2010

התכוונתי שלפי דעתי את לא צריכה לפחד , ואת יכולה להגיד מה שאת רוצה .
    ו שניראה לי שהמטפל אמור להיות מקצועי , ולהכיל את מה שאת אומרת , וליישם את מה שהוא למד בתואר שני.

זה ניראה לי בכלל , גם אם את זאת שסיימת את הטיפול או אם לא יודעת מה קורה ...
    ניראה לי שאת לא צריכה לחשוש מלהגיד משהו שיבריח את המטפל שלך , כי אין סיבה לכך .
    באמת תחכי לתשובה מקצועית מהפסיכולוגים פה הם יכולו לעזור לך יותר ממני

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לאנונימית

רועי סמנה
    10/01/2010

שלום אנונימית
    השאלות שהעלית הן כולן שאלות טובות שמומלץ שתפתחי עם המטפל שלך בחדר הטיפול.

רועי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פרידה מהחבר
    מיטל
    08/01/2010

שלום לכם אני עוד מעט בת 17 היה לי חבר שנתיים ולפני חודש נפרדנו
    הוא היה חלק חשוב בחיים שלי ואני לא יכולה להשלים עם זה שהוא איננו
    לפעמים אני נזכרת בו ופשוט בוכה..יש תקופה שאני לא חושבת עליו שבועיים אבל אחרי
    זה אני חושבת עליו..אני לא מצליחה להוציא אותו מהראש אני מנסה ואין כל פעם אני נשברת
    ויש מישהו שהתקרבנו אחד לשני בזמן האחרון אבל אני לא יודעת אם אני אוהבת אותו
    אני חושבת שאני מנסה לאהוב אותו רק כדי לנחם את עצמי על זה שאיבדתי את החבר שלי
    אני לא יודעת מה לעשות :(
    אני מקווה שתוכלו לעזור לי תודה ושבת שלום!

לקביעת תור
    סגירה
    פרידה מהחבר

הוספת תגובה

• להילה

רועי סמנה
    08/01/2010

אין ספק שביחס לגילך הצעיר שנתיים הם המון זמן ואני יכול לתאר לעצמי עד כמה החוסר בקשר מורגש ומשמעותי עבורך. כפי שכתבתי בהודעה אחרת (לשני) אבל על קשר זוגי שהבתיים הוא ברוב המקרים דבר נורמלי ואפילו רצוי. הרי זה היה בלתי הגיוני אם אחרי שנתיים של קשר היית עוברת לסדר היום, שוכחת ממנו, לא מתגעגעת ולא מתעצבת בעקבות הפרידה, נכון?
    לגבי הקשר החדש שמתחיל להיווצר- נראה לי כדאי שתקחי את הזמן שלך ותנסי להבין עד כמה הבחור החדש באמת מוצא חן בעינייך ועד כמה, אם בכלל, את מסוגלת בכלל להיכנס עכשיו לקשר חדש. יתכן שאת צריכה עוד קצת זמן לעבד את הפרידה מחברך, על מנת שתוכלי להיכנס לקשר באנרגיות מחודשות, אבל את זה תוכלי לגלות רק את, בעצמך.

בהצלחה
    רועי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה לך עזרת לי מאוד:]

מיטל
    09/01/2010

שיהיה שבוע טוב

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פרידה
    שני
    08/01/2010

רועי שלום,
    אני בחורה בת 25 ,
    יצאתי עם בחור במשך חמישה חודשים שקטן ממני ונמצא בשלב שבו עדיין לא ברור לו מה הוא ייעשה בחיים, זה התחיל כקשר לא מחייב ולאט לאט משניי הכיוונים זה הפך למחייב יותר,
    אני סטודנטית גרה בצפון הוא עבר לתל אביב לחפש את העתיד ....
    לאחרונה הטריד אותי העובדה שלא ברור לי (בעקבות מסרים כפולים במעשים לא במילים)
    לאן מתקדם הקשר ומה המקום שלי בכל התמונה
    הבחור כל פעם העדיף שלא להיות בפינה שהוא חייב לחשוב ולקבל החלטה עד שלבסוף הרגשתי שאין לי ברירה ואמרתי לו שאני רוצה להבין מה מקומי ושאני לא יישאר בלאו הכי
    הוא לא היה מסוגל לקבל עליו את מלוא המחוייבות של קשר וסיימנו את מערכת היחסים הזו.
    הכל אצלי בראש רציונלי
    אבל הכאב העז הזה שיש בפרידה איך מתמודדיםאיתו?
    והתחושה שאולי פיספסתי את אהבת חיי כי עשיתי דברים לא בדרך נכונה שמקננת בליבי איך ממשיכים איתה ?
    אני יכולה לתאר לפרוטרו תהליך נפשי של פרידה שעוברת אישה ,
    אתה יכול להפנות אותי למקום שייתאר תהליך פרידה שעובר גבר?
    אני מרגישה ומודעת לזה שאני יוצאת מפרפוציות ולא מצליחה לחזור אליהן

לקביעת תור
    סגירה
    פרידה

הוספת תגובה

• לשני

רועי סמנה
    08/01/2010

את מבקשת הסבר על תהליך הפרידה שעובר גבר, אך לצערי (ואולי נכון יותר לומר- לשמחתי) "אין חיה כזאת". הדיכוטומיה בין גברים לנשים היא פיקציה והשוני בין הגברים השונים גדול יותר מהדמיון. אין באמת דבר כזה "תהליך פרידה גברי" וכל גבר, על אישיותו וההיסטוריה שלו, מגיב אחרת לפרידה. יתרה מכך, כל אדם, ואני מתאר לעצמי שגם את, מגיב באופן שונה לפרידות שונות, בשלבים שונים בחיים. עם זאת, מעניין אותי לדעת: מה הביא אותך לרצות להבין איך מגיב האקס שלך לפרידה? האם יש איזו פנטזיה ספציפית שרצית לאמת?
    לא ציינת כמה זמן עבר מאז שנפרדתם. פרידה היא הרבה פעמים תהליך של אבל והעובדה שאת כואבת ואולי מגיבה באופן "לא פרופורציונלי" או לא רציונלי, בעיקר אם לא עבר זמן רב מאז הפרידה, היא מאוד מובנת. חשוב שתסתכלי לאחור ותנסי להבין איך התמודדת עם פרידות קודמות, האם הזמן ריפא או שנותרת עם משקעים, האם הצלחת להתגבר בקלות יחסית או שהתהליך היה ארוך ופגע בתפקוד שלך. אם התשובות לשאלות הללו גורמות לך לחשוש שהפרידה הזו תגרום לך נזק אני מציע שתפני לייעוץ פסיכולוגי. כנ"ל אם את חושבת שבאופן מתמיד את גורמת ליחסים להתפספס. ואם לא- הניחי לזמן לעשות את שלו, הרשי לעצמך להתאבל על מה שאבד ולהתכונן לאהבות שעוד יגיעו...

רועי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• היי רועי

שני
    08/01/2010

רועי
    לא ברור לי אם זה שאני מדמיינת שהוא חוזר מקווה בכל ליבי שהוא יחזור
    מנתחת את הקשר ואוספת ערימות של סימנים שהוא רוצה באמת
    אם זה חלק מתהליך פרידה שאני ייתגבר עליו
    או שאולי אני צריכה לבדוק איתו לתת לו פתח לחזור
    ברור לי שאצל נשים יש מין סכמה כזו של תהליך פרידה ולכל אחת זה ברמות אחרות
    לא ברור לי אם גברים הם כמונו יושבים כואבים ומתגעגעים בכאב כ"כ גדול שעשוי
    להחזיר אותם או שאני חייבת חייבת חייבת להתנתק אני מחפשת תקווה לדעת שהוא יבין שהוא טעה ויחזור אני מרגישה שהתפספס לנו לא מדובר בקשר שמלווה בריבים וכאלו ההתנתקות רציונלית
    להתנתקות נוספת עבורי יש משמעות לא פשוטה
    עברתי מספר פרידות ומה שלמדתי שפרידה זה תהליך שבין הייתר מעצב אותנו אנחנו יוצאים ממנו שונים אני כ"כ לא רוצה לעבור את זה שוב.....

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שוב שלום

רועי סמנה
    08/01/2010

הדילמה שלך לא לגמרי ברורה לי, ואת מוזמנת להבהיר יותר. אם הקשר חסר לך ואת מרגישה שאת מתגעגעת למה שהיה, אז כמובן שאת יכולה לנסות לגשש שוב חזרה, אך חשוב שתשאלי את עצמך אם את מוכנה להיות שוב בזוגיות ללא מחוייבות ברורה. אם לא תצליחו לגשר ביניכם על הפערים בציפיות ישנה סבירות גבוהה שכניסה מחודשת לקשר רק תוביל למפח נפש נוסף בהמשך.

רועי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שירה - כתבתי לך 2500 סימנים וזה
    מישהי
    07/01/2010

נמחק!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

הוספת תגובה

• אז תשחזרי :)

shira800
    07/01/2010

אני מאוד אשמח אם תוכלי לפחות לתמצת את מה שכתבת

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אני מתוסכלת - אבל אנסה

מישהי
    08/01/2010

אמרתי שהשאלה שלך הביכה אותי, כי בעצם קשה לי לתת לך תשובה חד משמעית!
    אבל לדעתי הכי חשוב זה שתהיי קודם כל אמיתית עם עצמך. לא תנסי להסוות את האמת ממך עצמך, לא תנסי לייחס רגשות מסוימים לתהליכים שאין להם קשר אליהם.
    ובמילים פשוטות יותר, לדעת להבחין בין היכולות שהמטפל נותן לך, בין היעוץ המקצועי שהוא נותן לך, בין התובנות שהוא נותן לך ללמוד על עצמך ולגלות את הפוטנציאל הגלום בך,
    לבין ההידלקות שלך עליו, לבין הרצון שלך לקשר פיזי אינטימי אתו.
    הרצון שלך לקשר פיזי אתו, הפנטזיות שלך עליו, אין מקורן, לעניות דעתי, בהליך הטיפול, אלא הן משהו טבעי נשי ביותר, דבר שיכול היה לקרות לך עם כל גבר אחר, והן נובעות מעצם היותך אשה ועצם היותו גבר.
    כפי שאמרתי כמה פעמים הסיטואציה הזו, החדר הסגור, הישיבה על הכורסא, האמפטיה של המטפל, היכולת לפרוק רגשות, כל אלו יש בהם לעורר את הכמיהה שלנו לקשר אישי / פיזי. הן פועל יוצא של הסיטואציה ולא של התהליך הטיפולי.
    לכן לא כדאי ליחס לאותן רגשות חלק בהליך הטיפולי, כי הן תוצאה שלו, אבל לא חלק ממנו.
    ועכשיו למעשה
    את צריכה לבחון את עצמך לעומק ולראות, מה יכולה לגרום לך 'האהבה הנכזבת' הזו? איך היא תשפיע עליך.
    אני יכולה לומר לך מעצמי, אילו אני הייתי מתאהבת במישהו, זה היה פוגע בי מאד לראות שיש לופני פוקר, ואני מהווה עבורו פרויקט כלכלי, בעוד שאצלי מדובר במשהו רגשי, ולכן הייתי עושה אחד משני הדברים, או שהייתי מחליטה שאני 'כובשת' אותו ויהיה מה, ואנחנו הנשים יודעות טוב מאד לעשות את זה, ולכל הפחות לתת לעצמי את ההרגשה, שהאוורסט לא גבוה מדי עבורי, ואין דרך שהוא לא יפול בקסמי,
    או שמנגד, הייתי עובדת על עצמי להתנתק רגשית ולנסות לקבל ממנו רק את הצד המקצועי, כי אותי אישית זה היה מתסכל ומשפיל להרגיש שהכל חד צדדי.
    אך ישנם אחרים שיראו את זה בצורה אחרת
    אצלהם המטפל, הוא כמו המורה שלא ניתן להשגה, מין פנטזיה שלא לוקחים אותה אישי מדי, ולהפך הפנטזיה הזו יש בה משהו מעורר כי יודעים שהיא לא תתגשם.
    לכן את זו שיכולה לשפוט מה זה יעשה לך
    אבל מה שאני מדגישה וחשוב לי לומר, שלדעתי זה עקרוני מאד שתהיי כנה ואמיתית עם עצמך, ואל תבלבלי בין הדברים, אל תחשבי שההתאהבות הזו היא חלק מהבניה והצמיחה שלך וחלק מהטיפול, כי היא ממש לא, היא אותה התאהבות כמו בכל מאהב אחר.
    אם יש למטפל השפעה חיובית עליך, אם את מתקדמת אתו, אם הוא עוזר לך בכל מיני חסכים וקונפליקטים, ואם את מרגישה שאת יכולה לעשות הבחנה בין הדברים, ולא לבלבל אותם, ואת לא מרגישה שבסופו של יום תהיי כאובה מדי מהאהבה החד צדדית, אז לדעתי, את יכולה להמשיך בטיפול, מה גם, שהמטפל שומר על דיסטנס - ואם כי גם את זה הייתי לוקחת בערבון מוגבל, שכן גם להם יש הורמונים, והם לא בשביתה, והם פועלים, במיוחד כשאשה מפעילה את קסמיה, כך שלא הייתי מהמרת על זה, עד כמה הוא ישאר אדיש לאורך זמן, גם אם לא יראה זאת במוחצן

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מישהי

shira800
    08/01/2010

למה את חושבת שאני מצפה שיהיה ביננו משהו?
    אני לא באמת רוצה שיקרה משהו ..
    אני חושבת ש"נוח" לי להתאהב בדמות המטפל דוקא בגלל שאני יודעת שהסיכוי שיקרה ביננו שואף לאפס.
    בכל מקרה דיברתי איתו על זה והבנו שההתאהבות הזו קשורה "לתלותיות הרגשית" שלי .
    ואנחנו נצטרך לעבוד על זה בטיפול.

בכל מקרה תודה על תגובתך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• את יכולה להיות רגועה :) חחח

shira800
    08/01/2010

יש לי נטייה להתאהב בדמויות סמכות ולפנטז עליהן.

בבית ספר נהגתי לפנטז על המורים שלי .
    כשהתחלתי ללמוד לפני 13 שנים במכללה לחשבונאות "התאהבתי" במרצים שלי ונהניתי לפנטז עליהם.
    אחר כך התאהבתי במטפל שלי.
    אחר כך "התאהבתי" בבוס שלי ופינטזתי עליו , אחר כך בכל מיני רו"ח מהמשרד שלי.
    ועכשיו כשהתחלתי ללמוד במכללה אני עוד עשויה למצוא את עצמי שוב מתאהבת באחד המרצים ו"לשכוח" מהמטפל. או לפנטז על שניהם ביחד במקביל . :)
    בינתיים זה עשה לי יותר טוב מאשר רע.
    במקצועות שפנטזתי על המורים שלי היתה לי מוטיבציה גבוהה יותר ללמוד.
    כנ"ל במרצים שלי.
    כנ"ל בטיפול- השקעתי כתוצאה מכך בטיפול ובעצמי.
    כנ"ל בעבודה- השקעתי יותר בעבודה.
    מה גם שאיך את יכולה להשוות מאהב מחוץ לנישואין לפסיכולוג?
    מאהב מחוץ לנישואין זה מתח בלתי רגיל בשבילי, צריך למצוא זמן, צריך לעשות הכל בשושו בסודיות , זה לא בשביל הלב החלש שלי :)

חוץ מזה שגם על רועי אני מפנטזת.... אז מה ?:)

האם אני רוצה קשר רומנטי ופיזי עם כולםםםםם ?:):):)

אני יודעת שלגברים יותר קל עם הפנטזיות האלה....נשים יותר אובסיסיביות....
    מישהו בעבודה פעם אמר לי שכשגבר מפנטז על בחורה הוא תוך 10 דקות שוכח ממנה.
    עובר לאובייקט הבא. :)
    הוא רואה בלונדינית יפהפיה הוא אומר "וואו" . אחרי 5 דקות הוא רואה יפהפיה אחרת הוא כבר שכח מהבלונדינית.... חחח
    הוא אמר לי שהוא יכול להשוות את הפנטזיה שלו לנשים לפנטזיה על מכוניות למשל.
    נניח הוא רואה ב.מ.ו עוברת ברחוב הוא אומר "וואו" ... אחרי 3 דקות הוא רואה מרצדס אז הוא אומר וואו... שכח מהב.מ.ו.

תרגעי מישהי..... אני חושבת שזה רק מדרבן אותי לעשות דברים. כמו למשל לנסוע ללימודים עכשיו.

שיהיה לך סופשבוע מדהים.
    אגב, היתה לי יום הולדת אתמול :)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מזל טוב לשירה ליום הולדת!!!

מישהי
    08/01/2010

הרבה נחת,
    עם הפנטזיות מהוות רק גורם מדרבן, זה בסדר, ואם הם בכל בקטגוריה של הבלתי ניתן להשגה, ולא מעבר לזה, אז בוודאי ובוודאי שטוב, ואם זה עושה לך טוב ולא רע, אז מה יכול להיות טוב יותר מזה, ואם שיחה עם המטפל על הענין הכניסה הכל לתוך קופסא ופרופורציה, אז הפתרון ממש בידיים שלך.
    כל אחד מאתנו הוא אחר, ולכן קשה לי היה לייעץ לך, את שמכירה את עצמך, את העבר, ואת ההווה, יכולה להשליך על העתיד.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• shira and someone

קספר
    08/01/2010

כרגיל אני קצרה בזמן
    מישהי , אני קצת חולקת על דעתך .
    אם זה עושה לאדם טוב , והמטפל יודע לשמור על הגבולות , מה רע בכך ?
    אם זה נותן לדעתי, לאדם טיפת אור בחיים האפורים האלו , איזה שהוא טיפת כוח......
    לשירה .
    המשך לאיחולים של אתמול המון מזל טוב!!!
    ניראה לי , שחוץ ממני , כולם רועי, רננה את ומישהי נשואים עם ילדים .
    אני אתפלא אם רועי לא נשוי+ילדים,כנראה בנות ארץ ישראל חסרות טעם בבחורים .
    יאללה אכתוב אחר כך בהרחבה , בנתיים אלך לשיעור יוגה .
    בדרך אתאמן ב.....
    אום אום אום
    שיהיה יום נעים

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לשירה היקרה

רועי סמנה
    08/01/2010

הרבה הרבה מזל טוב ליום ההולדת
    אני מאחל לך שתצליחי למצוא את התדר לקול האמת הפנימית שבך וללכת בעקבותיו בשבילים הנכונים עבורך, שתמשיכי בתהליך הצמיחה וההתפתחות, תלמדי על עצמך דברים חדשים ותפתיעי, בעיקר אותך. וכמובן -הרבה בריאות, פיזית ונפשית...

רועי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• jkgkkgyk

קספר
    08/01/2010

שבת שלום רועי
    קצת הזכרת לי משפט , שחשבתי שאולי זה יתאים .
    אמר פעם הבודהה
    " העצמי הוא המורה של העצמי "
    המורה הוא אומנם המכוון , והמנחה , אבל העבודה עצמה, צריכה לבוא מביפנים .

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עוד משהו

קספר
    08/01/2010

יש לי בבית מאמר של דונלד וניקוט , ש בפתיחה הוא מתאר מפגש עם ידידה שלו מהרדיו,
    שקיבלה תוכנית בשעת השיא .
    היא שאלה את עצתו , לגבי שם התוכנית .
    ווניקוט אמר משפט , שזכור לי , ושלפי דעתי היה יפה .
    הוא אמר שהוא לא נוהג להגיד לאנשים מה עלהם לעשות , אלה לתת את הדרך .
    לא ציטוט מדויק !!!!!
    טוב אני אחפש את המאמר , אבל הרעיון דומה , למה שכתבת, ומה שבודהה אמר.
    סליחה ומחילה אם לא הבנתי אותו נכון , אבל זה מה שזכור לי .

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ליעל

רועי סמנה
    09/01/2010

אני לא יודע לאיזה מאמר בדיוק התכוונת, אבל הרעיון שציינת הוא פחות או יותר אקסיומה טיפולית , לפחות בגישה הדינמית. הרבה פעמים מטופלים מבקשים, אפילו מפצירים בי, שאתן להם עצות. הם אומרים משהו כמו: "אני לא יודע/ת מה לעשות, בבקשה תגיד לי מה הדבר הנכון". הנקודה היא שבמקרים רבים גם אני לא יודע (לפחות באותה נקודת זמן) מה הדבר הנכון לעשות ואין לי כל כוונה להתיימר לדעת ובכל אופן, גם אם אני חושב שאני יודע מה צריך לעשות, הידיעה הזו נכונה לגבי בלבד. כלומר, אני מסיק מתוך ההיסטוריה שלי ומתוך תפיסת העולם שלי ולא מתוך אלו של המטופל. ולכן, אני רואה את תפקידי לא כמי שאמור להראות למטופל מה בדרך הנכונה בשבילו/בשבילי, אלא כמי שאמור לסייע למטופל בהסרת גורמים שעלולים להסיח את דעתו או לטשטש את ראייתו את הדרך הנכונה עבורו ובהסרת מכשולים מן הדרך הזו כאשר הוא מוצא אותה.

רועי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שבת שלום לך

קספר
    09/01/2010

תודה .
    היה מעניין לקורא את מה שכתבת .
    עוד לא מצאתי את המאמר של וויניקוט . אבל בנוסף למה שכתבתי, הוא התכוון כמו שכתבת, למעלה , ש האדם צריך ללכת לפי הדרך הפנימינית שלו , כמו שבירכת את שירה ףב צורה כול כך מרגשת, ושהוא לא נוהג לתת את התשובה אלה התשובה צריכה לבוא מהאדם עצמו .
    אני בטוחה שהמטופלים שלך, מאוד מעריכים אותך על הדרך הזאת , גם אם הם בוודאי לא ממש מודעים לה.
    שתהיה לך שבת נעימה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רועי היקר- המון תודה על הברכות

shira800
    09/01/2010

והאיחולים - ריגשת אותי מאוד!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הוא אשר אמרתי אם זה ימנף אותך

מישהי
    08/01/2010

ולא יתקע אותך
    ולא יקח אותך למחוזות שלא תוכלי להיות בהם
    אז תהני ממה שיש, ותמשיכי לפרוח
    רק תהיי עם אצבע על הדופק, ותהיי אמיתית לעצמך בכל שעה ובכל זמן, ותהיי בשליטה על מה שקורה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• למה אני חושבת שאת מצפה שיהיה משהו

מישהי
    08/01/2010

הגעתי לתובנה הזו מתוך מה שכתבת, שכל כך היה לך חשוב שהוא יחבק אותך, ואת יחסת לחיבוק משהו חברי כזה, ולא מעבר, אבל לאחר ניתוח הענין הודית שבעצם את מאוהבת בו, וחוסר החיבוק שלו היה חסר לך, רצית את המגע הפיזי הזה.
    הרצון והכמיה למגע הפיזי מראה שיש לך רצון לאיזו שהיא התממשות של הפנטזיה והיא לא רק בגדר דבר שבלתי ניתן להשגה, אלא את רוצה את האפשרות לגעת בזה, לממש את זו ולו אפילו חלקית!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מישהי ויעל - תודה רבה על הברכות

shira800
    09/01/2010

מישהי תראי - .

בשביל להיות מאושרת ולהרגיש טוב עם עצמי אני זקוקה לאישור חיצוני.
    זה למשל דוג' לתלות עליה אני מדברת.
    את האישור הזה אני מקבלת כרגע מהמטפל שלי.

אני מקווה,בין השאר, לעזור לעצמי ליצור אישור פנימי בלתי תלוי , שיבוא מתוכי, מעצמי.

לגבי הפנטזיות-
    אני לא מתכחשת לרגשות שלי כלפי המטפל ,לתשוקות שלי , לפנטזיות שלי .
    אבל זה נובע ממשהו. יש לזה קשר גם לדברים אחרים בחיים שלי - למשל הפנטזיות שלי והתשוקות שלי דוקא לאדם שהסיכוי שמשהו ביננו יקרה שואף לאפס( ואולי ברגעים של בדידות אני באמת רוצה לפעמים שמשהו יקרה בחדר טיפולים ... ... אבל בכל זאת מודעת ...) , הם מן סוג של מאבק שלי גם בחיים עצמם.שבחיים הכל הולך לי מאוד קשה (כל מה שהשגתי עד היום וכל מה שאשיג לא בא לי בכלל בקלות) , ובמציאות אני לא יכולה לעשות דברים בכזו קלילות ושלמות כמו שאני יכולה בפנטזיות (במציאות גם יש אתיקה, יש מוסריות וכו' ).
    אני אכן משתוקקת אבל מודעת...

ואני חושבת שמספיק חפרתי על עצמי.
    עכשיו הגיע הזמן לדבר עלייך - מה הביא אותך לפה ?:) חוץ מרועי כמובן :)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שירה

קספר
    09/01/2010

לשירה
    סתם מחשבה על החיים , לגבי מה שכתבת .
    למה לפי דעתך , אנו צריכים " אישור " מהסביבה , לעצם קיומנו?
    אני אסביר את עצמי , לגבי מה שכתבת , את בן אדם מדהים ,מקסים בלי קשר מה הסביבה משדרת לך .
    בכלל, מי החליט בחיים האלו מה נכון או לא נכון ?
    האופנה?
    האופנה מתחלפת , כול כמה זמן , אז בואו נהיה עבדים על החברה , ונרוץ לקנות בגדים חדשים שיקשטו לנו את הארון במאות אלפי שקלים,ו5את הבגדים האחרים , נזרוק, כול כמה חודשים.
    תוכניות טלויזיה ?
    נשאלת השאלה למה תוכניות שיש בערוץ 8 , לא מדוברות כמו תוכניות בערוץ 2 או 10 ?
    רוב התוכניות הן רדודות.
    שמתם לב שכול אלו שנכנסו לאח הגדול הם די ניראים טוב ?אפילו אלו שיש להם כיביכול " מגבלה "
    כאלו שרצו להוכיח אחרת לחברה .
    לפי דעתי כול מפגש שיש לי עם אדם אחר, זה מתנה בשבילי .
    כמו הנער שהדרכתי שקראו לו ניסים , הוא היה בהגדרת חינוך מיוחד, והיו לו התפרציות זעם , ומה לא ,אבל ..
    למדתי ממנו המון דברים על החיים .
    ומכול אחד שאני פוגשת ,
    ואולי החיים האלו , לא בשבלי . רואים גם באתר של הגן , בתמונות עם0 ילדים אני נראת כול כך שונה.
    שאפילו אם הייתי אחרת ההיתי מתפלאת ואומרת, מי זאת?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התכוונתי לאישור החיצוני

קספר
    09/01/2010

לגבי מה שכתבת שמספיק שתאמיני בעצמך

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• יעל ואנונימית

shira800
    09/01/2010

לאנשים מסויימים בחיי (לא לחברים שלי שאני נמצאת איתם מתוך בחירה :):)יש נטייה להכנס לי לורידים ולשאול אותי שאלות מסויימות לגבי הזוגיות שלי, לגבי העבודה שלי , לגבי הילדים שלי , לגבי הטיפול שלי ,הטיפול של הבן שלי וכו'.....
    בכל מקרה, ממה שאני יודעת, שבדברים שבהם אני שלמה עם עצמי בחיים , לא מבקרים אותי או שהביקורת עוברת לידי.
    ובדברים מסויימים שאני עושה ואני לא שלמה עם עצמי (מתנדנדת.... ) אז ההערות של הסביבה כן מציקות לי. ואז אני זקוקה לאישור חיצוני.... ברגע שאני זקוקה לאישור חיצוני זה אומר שאני לא לגמרי שלמה עם עצמי.... אני נזקקקת למטפל שלי שיכוון אותי ....

תראו, אנחנו יכולים לחשוב שמשהו מסויים מתאים לנו בחיים ואז אנו בוחרים בו והוא אכן מתאים לנו לתקופה מסויימת .
    אך אנחנו צריכים להיות מודעים לבחירה שלנו ומעת לעת לבחון את מקומנו בתוך הבחירה הזו.
    כי דברים עשויים להשתנות עם הזמן בעבורנו , ויש דברים שכבר לא מתאימים לנו, ואז אנחנו צריכים למצוא את המשהו שנכון לנו "לעכשיו" החדש שלנו.
    המטרה היא לא להיות במקום שלא טוב לנו ללא כל קשר למה שאחרים מצפים מאיתנו וכו'.

ולגבי ההשגים. בסה"כ אני די מרוצה מההשגים שלי , אך הכוונה שלי היתה שהם לא באו לי בקלות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לשירה 800

הדס
    09/01/2010

היי שירה,

אני מאוד מזדהה עם מה שכתבת על הצורך באישור חיצוני כדי להרגיש טוב עם עצמך. גם אני בדיוק באותה סירה, ואני מקווה שהטיפול שהתחלתי יסייע גם לנושא הזה.

ממה זה נובע אצלך ואיך את מתמודדת עם זה, מעבר לפידבק שאת מקבלת מהמטפל? אצלי למשל, מדובר במסרים שקיבלתי מההורים שלי במשך שנים, מבלי שהם התכוונו לכך - ולמרות שהם לא התכוונו לכך, המסרים חלחלו פנימה והשפיעו, ולא משנה לכמה הישגים אני אגיע בחיים שלי, אני אף פעם לא ארגיש מסופקת עם ההישגים שלי.

אנונימית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לשירה

מישהי
    09/01/2010

רק שתדעי שגם אנשים שלכאורה הם מצליחנים והכל בא להם בקלות, גם להם יש פנטזיות לא ממומשות, גם הם מרגישים בחסר.
    העובדה שמצבים אתגרים ומשיגים אותם, ומצליחים להגיע לצמרת, לא מונעת מאנשים להרגיש הרבה מאד חסכים וחסרים שהם אולי מנסים לממש אותם בפנטזיות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נכון

shira800
    09/01/2010

ישנם אנשים שנחשבים (כלפי חוץ) מצליחים, משכילים, מוכשרים , עשירים , משפחה טובה ,אינטליגנטים, אינטילקטואלים והחור השחור רק הולך וגדל אצלם ולא נסגר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נננ

קספר
    10/01/2010

יו ווווו גרמתם לי ללכת לישון הלילה , עם חיוך על הפנים.
    העולם זהז פשוט לא פייר !!!!
    אח שלי שקצת יותר גדול ממני , מחונן , מצליח בכול אשר נוגעות ידיו ,מיליון וחצי חברים , עושה תואר שני , בקלי קלות ,יש לו יכולת לשכנע אנשים בשדרכי נועם , בנות מתות עליו , הבאתי אותו למסיבת חנוכה, ומאז הבנות לעבודה כול הזמן שואלות עילו שאלות ועוד ועוד.....
    אני נולדתי קצת אחריו , מתולתולת , עם ליקויי למידה קשים ,בחורים עושים לי טובה שהם בכלל מסתכלים לכיווני , אותו בחור מהאוניברסיטה ,אני מספיק טובה בשבילו כדי לדבר איתו 10 פעמים בטלפון שיחות אישיות אבל שנהיה בני זוג..... לא .. מה פיתאום (הוא הזמין אותי לצאת איתו ביום ג , ואז חזר בדעתו .ואמר שנפגש שם )
    אז בכול זאת כמו שאתן חושבות , גם מי שנראה " מושלם " אולי מביפנים זה לא כך?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שוב שחכתי משהו

קספר
    10/01/2010

לילה טוב .
    ועוד רציתי ללכת לישון ב23 יעני 11 בלילה חחחחחח

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ממש ככה - אי אפשר לדעת מה שנעשה

מישהי
    10/01/2010

בתוך לבו של האדם
    וגם האדם עצמו לא בדיוק יודע
    הוא מביט על ההצלחה, על ההתקדמות, ו.... מרגיש חסר.... מרגיש חור שחור.... מרגיש לא שלם...
    וההרגשה שלו היא בדיוק כפי של מישהו אחר.
    בדיוק יוצר לי לערוך שיחות ארוכות עם אחת מהעבודות שלי
    בחורה מוצלחת ביותר, אני יכולה לסמוך עליה בשתי ידיים
    אבל היא סובלת מחוסר בטחון עצמי מוחלט.
    אני מנסה לעזור לה.
    ראשית הסברתי לה שלדעתי אין לה חוסר בטחון עצמי אלא יותר חוסר בתקשורת
    כי מי שבאמת אין לו בטחון, לא מצליח לבצע דברים, לא יוזם, והיא מאד מצליחה לבצע, ומאד יוזמת, אבל חוששת מאד מתקשורת עם השני.
    לכן לדעתי הבעיה היא לא חוסר בטחון, אלא חוסר תקשורת
    לא אלאה אותך עם כל השיחות הארוכות שאני מנהלת אתה, אבל בגדול מה שאמרתי לה, שתדע שגם מי שנראה מלא בטחון עצמי, גם הוא נמצא במצבים מבחיכים ולא נעימים, וגם הוא צריך להתמודד אתם, ולכן אין לזה קשר ליכולת תקשורת או בטחון של אדם, כי כל אחד מאתנו, ואני מדגישה כל אחד, לא משנה מי הוא, בודאי נמצא במצבים שלא נעימים לו, שמביכים אותו, שהוא היה מעדיף לא להיות בהם, והוא צריך להתמודד אתם
    השאלה היא רק המינון, והיכולת להתמודד.
    ברגע שאדם יודע שאין אדם שלא נמצא במצבים שכאלו הוא מבין שכך הם החיים, ולא משנה איפה שתהיה באיזה דרגה, תמיד תמצא במצבים לא נעימים ומביכים, השאלה היא רק איך להתמודד אתם, מה לעשות?
    ואני מנסה לתת לאותה עובדת שלי כלים להתמודד עם המצבים המביכים הללו, כיצד לקבל אותם, ואיך להתיחס אליהם, ומה לעשות, וכיצד להשתמש בהם כמנוף להמשיך הלאה.
    כלל ראשון שאמרתי לה, שעלינו תמיד לבחוק את הדברים בפרספקיטבה רחבה, היינו לומר לעצמינו, או קיי, בואו נתאר לעצמנו שכל מה שיכול ללכת על הפנים, אכן ילך על הפנים, כל מה שיכול לא להיות בסדר, לא יהיה בסדר, מה אז? מה יקרה? מה יהיו התוצאות?
    ברגע שאנו מתארים לעצמנו את המצב הכי גרוע, ומסתכלים לו בפנים, ובודקים, האם הוא כל כך נורא, האם באמת זה סוף העולם?
    דוגמא?
    אם מישהי רופאה בחדר מיון, והיא תפשל, הרי זה סוף העולם, היא יכולה להרוג בציאנט, אבל נתאר לעצמנו שמישהו עובדת בתכנות, והיא תפשל בתוכנה, אבל יש לה גיבוי של התוכנה, האם זה יהיה סוף העולם?
    בואו נבחון את העבודה של העובדת שלי, נגיד שהיא מפשלת, בואו נבדוק באילו דברים העולם יגיעו לתוהו ובבוהו ובאילו לו, ככה, אם נבחן את הדברים מבחינה שכלית ולא רק רגשית, נוכל להתגבר על הרגש של הפחד הנוראי מפני פאשלות, מפני דברים שלא יצאו נכון כפי שאנו רוצים שהם יקרו.
    אז בודאי שחייב להיות לנו חוש אחריות כדי לדעת שאנו יכולים לגרום נזקים, אבל אסור לנו לתת לדמיון שלנו לרוץ כמו סוס פרא, אלא אנו חייבים להתיחס עליו עם השכל, ולבדוק, היכן הם באמת הסכנות האקוטיות, וכיצד נוכל למזער את הנזקים, ולדעת שלא כל אי הבנה ומבוכה הם סוף העולם.
    מצטערת אם שעממתי אותך, נראה לי שכתבתי יותר מדי ארוך, אבל אני מקוה שהצלחתי להבהיר את מה שרציתי, והעיקר לדעת שכל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

מישהי
    10/01/2010

רק רציתי להדגיש שלדעתי מה שיעשה טוב לאדם, זה לדעת שכל אחד, ללא יוצא מן הכלל נמצא בכאלו מצבים, גם אלו שיש להם בטחון עצמי בכמויות על, גם כאלו שהם מצליחנים ענקיים, גם הם נמצאים במצבים מביכים, גם הם מרגישים לא פעם שהם מעדיפים שהאדמה תבלע אותם, והם גם מרגישים שהם עשו טעויות
    כל השאלו באיזה מינון זה קורה ואיך מתייחסים לאותם הרגשים ומה עושים אתם.
    אבל אף אחד לא לבד עם הרגשות הללו
    המון הצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• a

קספר
    10/01/2010

בוקר טוב
    לא יודעת אם הגבת אליי ..
    בכול מקרה , אני מרגישה שיש לי את אותה בעיה שיש לעובדת שלך .
    אני חושבת שזה לא שאני לא עושה את את הדברים כמו שצריך לעשות, אלה כמו שתיארת , אני מתנהלת קצתת כמו העובדת שלך .
    בנוגע למה שכתבת , על הרגש והשכל , מעניין כי גם בחורה שעובדת איתי, אמרה לי את אותו הדבר .
    שאם לוקחים את הדברים , ומסתכלים עלהם בפרסקטיבה שונה, הבעיות ניראות אחרת.
    לגבי מה שכתבתי , אני רוצה להוסיף שבכמעט כול קורס שלקחתי דיברו על סביב מול תורשה בפסיכולוגיה .
    מעיניין , אממממ אחי ואני נולדנו בלונדון ,עלינו ביחד לארץ , עם אותם תנאי מגורים ,ןאפשר להגיד שעם אותה נקודת פתיחה לחיים , כי דיברו איתנו בבית עיברית, אבל בגן דיברו איתנו באנגלית .
    אז לא הינו מורגלים לדבר הרבה עיברית.
    שינינו לא היכרנו אפ אחד , והינו באותו הגן שנה , למרות שהוא קצת יותר גדול ממני .
    הינו ביחד באותו החדר ,12שנים !!!!
    ןממש גדלנו כמו תאומים . אבל ההבדל היחיד הוא, שאח שלי מחונן ואני עם ליקויי למידה , ויש לנו חיים כול כך שונים .
    אז ניראה לי שהסביבה משפיעה עיותא מהתורשה .
    חפרתי וחפרתי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לשירה

קספר
    11/01/2010

שוב אנ עם השאלות שלי .
    מה את אומרת .
    אם בחור ,הזמין אותי לצאת איתו, בהתחלה הוא אמר שנלך יחד ,לאיר מכן הוא אומר שנגיע כול אחד לבד .
    אבל בשחיחה אתמול ,הוא אמר לי, שאם היה לו אוטו , הוא היה בא לקחת אותי מרכבת צפון.
    ובכלל אם אנחנו רק ידידים שמדברים המון טלפון.
    מה נסגר איתו ?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אוי כמה מתוסבך שהוא נשמע :):)

shira800
    12/01/2010

אבל ברצינות, ואני מקווה שאני לא מגיבה לך מאוחר מידי.
    תעשי מה שהלב שלך אומר.
    אם בא לך להפגש עם מישהו שכיף לך איתו, שנעים לך לשוחח איתו , אז למה לא?
    שכל אחד יגיע בכוחות עצמו ותהנו מערב נעים ביחד.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אהלן שירה

קספר
    13/01/2010

הרגע חזרתי.
    דווקא אני זאת ששיגעתי אותו. התקשרתי אילו בשעה שש וחצי, ואמרתי\ שאלתי |אותו, אם הוא יהיה מאוד מאוכזב ,אם לא אגיע.
    בגלל הדיכאון , אין לי חשק לעשות כלום , ובבטח ובטח שלא לנסוע.
    בסוףהוא שיכנע אותי, ואני שמחה שנסעתי לת אביב..
    דבר ראשון , זוהי עיר מקסימה! ממש עשה ליחשק , לנסות לחזור לגור בה שוב.
    דבר שני היה לי נחמד , לא נורא כיף , היה בסדר.
    זה היה אירוע שאירגנו אגודת הסטודנטים , והיתה הופעה , ופגשתי חברי אגודה , וגם הייתי הרבה עם הבחור .
    ולא, לא זרמנו איליו ..............
    חחחח מספיק לי עם הבחילות שיש לי לאחרונה .
    ובלי קשר......
    אכלתי בפיצרייה, שאני ממליצה עליה מאוד !!!
    סתם תקף אותי רעב של לילה , ומצאתי פיצרייה ,שנראת מבחוץ ,סתם מקום פשוט ,
    אבל הפיצה שם...........
    ועכישיו ל פ י ר ס ו מ ו ת
    קרואים לה פיצה פראז או משהו כזה , והיא נמצאת ברחוב דיזנגוף , בחיבור עם רחוב בן יהודה .
    ללקק את האצבעות .
    אם יוצא לך לעבור שם , כדאי לך לעצור שם .
    לילה טוב כי מחר צריך לעבוד
    תודה על תשובתך , כנראה אני זאת שמתוסבכת......

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הי לכם

קספר
    13/01/2010

הכול בסדר? רועי רננה אתם בסדר? שירה מישהי אנונימית ,
    בגלל השקט שיש פה , והרעש בטהיטי , תהיתי לעצמי ,מה יהיה הנזק אם אכתוב פה משהו שלא קשור לנושא הפורום.
    טוב אני חייבת להלונן על משהו שיושב לי על הלב .
    יאללה בקטנה , אני רזה ולא תופסת הרבה מקום.
    ניראה לי שלא שמתי לב ואולי כתוב לי על המצח זבל!!!!
    לא יודעת איך אנשים מתיחסים אליי , לפעמים גורם לי לחשוב כך .
    יש לנו שעתיים שאפשר לדבר עם הרכז קורס, שהוא אחראי על הקורס , ככה בקיצור .
    הבחורה , הרכזת היתה חסרת סבלנות אליי , שזה היה פשוט גובל בגועל.חסרת סבלנות , כול הזמן אמרה לי , נו נו אני לא מבינה, מה את רוצה ועוד ועוד ...
    בסוף גם היא6 סיימה את השיחה בלי שלום , פשוט פוף ...ניתוק .
    אני לא מבינה , אני משלמת ממיטב כספי, ביגע רב ,בעבודה , אני הלקוחה שלה , והיא דיברה אליי , כאילו אני מטרידנית .
    לפעמים ממש עצוב לי , המוסד הזה , על אפ השביתות , מאוד מוערך , ועושה מאמצים כדי שאנו הסטודנטים , נהיה מרוצים .
    ואני משקיעה את מיטב זמני וכספי בלימודים , ןיש כמה מהסגל , שאני פשוט לא מבינה , מה הם עושים שם .
    פשוט נעלבתי קשות , נורא היה מגעיל היחס שלה .
    תודה על ההקשבה התרויפיות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ליעל

רועי סמנה
    14/01/2010

היי יעל
    מה שאת מתארת זה מאוד לא נעים. לא הייתי נוכח כמובן בשיחה אבל אם את מרגישה שנעשה לך עוול את יכולה לברר את זה איתה ולהבין מה פשר ההתנהגות שלה. כולנו אנשים ולעיתים יש לנו ימים פחות טובים, שבהם אנחנו פחות סבלניים, אבל בהתחשב בכך שהתקשרת בשעת הקבלה של המרכזת נראה לי שהיה ראוי שהיא תעשה מאמץ.

רועי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ואוו תודה על תגובתך.

קספר
    14/01/2010

באמת שימחת אותי .
    לא חשבתי שמשיהו יגיב לי בכלל , כבר אמרתי לעצמי,טוב נו , אעשה כתיבה תרויפיטית .
    שתהיה לך שבת נעימה .

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ושוב תודה

קספר
    14/01/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בהמשך לשרשור על קשר מטפל/ת-מטופל/ת
    רועי סמנה
    04/01/2010

מישהי, שאלת האם מצב כמו זה שבו בחורה שמנה, שהתאהבה במטפל, יורדת במשקל בכדי שיתאהב בה זה מצב רצוי. התשובה לשאלה שלך היא מורכבת ותלויה בהרבה מאוד נתונים שמן הסתם לא קיימים בדוגמא. למשל, מדוע התאהבה במטפל? האם היא קשורה אליו באופן אקסלוסיבי ולא מצליחה להתעניין באף גבר מלבדו? האם הפנטזיות שלה מדוברות בטיפול? ועוד ועוש.
    אני יכול לתאר לעצמי, למשל, מצב שבו אותה בחורה, שהוריה אף פעם לא הראו לה חיבה ומעולם לא הפנימה מבט אוהב, גילתה מבט כזה בעיניים של המטפל שלה, שמעריך למשל את יכולותיה האינטלקטואליות או את רגישותה, או אפילו את העור החלק והיפה שלה. מן הסתם הדבר יכול, כמו בדוגמא שלך, לעורר בה רגשות חיוביים כלפיו ולגרום לה לרזות, אבל גם בהמשך, כשתבין שהוא אינו בן זוג זמין עבורה, היכולת שלה להביט על עצמה בהערכה ולהרגיש נחשקת כבר תהיה קיימת אצלה והקשר הטיפולי יוכל להתפתח לכיוונים חדשים.
    אם ניקח את הדוגמא של שירה- שוב, יש לנו כאן קשר טיפולי שאיפשר למשהו חדש לקרום עור וגידים. לא בתוך חדר הטיפול חלילה, אלא מחוצה לו.
    חשוב להבין שהקשר הטיפול הוא לא תחליף לקשר "אמיתי", אלא פלטפורמה. מעין מעבדת ניסויים שבה, בין היתר, המטופל יכול להתנסות עם חלקים באישיות שלו וביכולת שלו לקשר, שעד הטיפול הוסתרו או נדחו הצידה.
    ולשאלתך, יעל- אם באה בלונדית פרובוקטיבית שעושה למטפל עיניים הוא בהחלט אמור לנתח את ההתנהגות שלה, לעזור לה הבין מה היא מנסה לעשות (אולי, למשל, להימנע מהתמודדות עם תכנים כואבים שיכולים לעלות בטיפול ע"י הסחת דעתו?) ולהתקדם איתה בתהליך העדין והמורכב של הטיפול הדינמי, שלצערי אני יכול להתייחס אליו כאן רק באופן מאוד חלקי ושטחי (אך אני מקווה שלא שטחי מדי).

רועי

הוספת תגובה

• תודה רועי על התשובה המושקעת !

shira800
    04/01/2010

רציתי לכתוב את האופציה החמישית שמתארת את מצבי העכשווי וראיתי שזה די דומה למה שכתבה מישהי באופציה 2

טוב, אז נזכרתי שפעם ענית לי תשובה כזו , ואני רוצה לכתוב אותה למישהי , תקן אותי רועי אם אני טועה בדבריי.

כתבת לי בזמנו שאם אני מדמיינת את המטפל שלי בפנטזיה כמישהו שיכול למלא את כל הצרכים ולהעניק לי את כל מה שאי פעם היה חסר לי (אם זה למשל חוסרים רגשיים בקשר הזוגי שלי או משהו שהיה חסר בילדות שלי ) זה דוקא מאוד חשוב לתהליך הטיפולי .
    קודם כל בגלל שאני באמת מקבלת בטיפול הרבה ממה שחסר לי וזה נכון. ככה אני באמת מרגישה .
    וגם כי זה מרחב פנטזיני שבו אני לא צריכה לחיות עם המטפל שלי , לגדל איתו ילדים וכו'.
    ובעולם האמיתי הדברים מורכבים הרבה יותר ובני הזוג לא צריכים ולא יכולים להגשים לנו את כל הפנטזיות שלנו .
    הטיפול למעשה עוזר לי לעבור חוויה מתקנת. ובאמצעותו אני לומדת להתאים את עצמי בהדרגה לחיים האמיתיים שמחוץ לטיפול. בהם אני לוקחת את חומרי החיים שלי ובונה מהם משהו טוב יותר, מספק יותר.

ולמישהי, זה בדיוק התפקיד של המטפל.
    התפקיד של המטפל / של הטיפול הוא לא להסיר את הסבל .
    זו אשליה. לא ניתן להסיר את הסבל ב-100%.
    הטיפול מטרתו ללמד את האדם להתמודד עם הסבל שלו, לנהל את הסבל שלו.
    ללמוד להתמודד עם בעיות גם כאשר אין להן פתרונות.
    ללמד את המטופל לחיות גם בתוך מצבים חסרי פתרון.
    אז מה אתה אומר , רועי , אני בדרך הנכונה ? :)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לרועי ולשירה -

מישהי
    05/01/2010

אני מסכימה אתכם חלקית, וחולקת חלקית.
    ניקח את הדוגמאות
    הבחורה השמנה, זה לאו דוקא בגלל חסכים וכד', יש לה תאבון בריא, אוהבת לאכול, תחושת רעב שלא באה על סיפוקה, לאו דוקא ממניעים רגשיים.
    כאשר היא מתאהבת במטפל, היא מצליחה להתגבר, כדי למצא חן בעיניו, את אותו אפקט יכול היה לגרום כל גבר אחר שבו היתה מתאהבת.
    ההרזיה לא באה כי למדה להתגבר על התאוה לאוכל, או כדי ללמוד שיטות איך להתגבר על הרעב, אלא פשוט כי הרצון למצא חן גבר.
    לאחר שתעזוב את הטיפול, לא יישאר לה כלום, ואתם 20-30 ק"ג שרזתה יעלו מהר מאד. אז אם היה לה אינטרס מסוים לרזות לתקופה מסוימת, השיגה את מבוקשה, אך לא מעבר לכך.

המאהב המטפל - לא בדיוק רואה איך הוא יעזור בבניית הזוגיות. עד כמה שאני יודעת כניסת מאהב לתמונה רק מוריד התא החשק מהחוקי, אם כן כיצד אותם פרפרים למטפל אמורים לקרב את בני הזוג? ובעצם, בלי לשלם תועפות יכולה היתה למצא לה איזה גבר אחר להתאהב בו, ואז היו מגיעים כלה ריגושים

מה לעשות, אני לא רואה את הטיפול כמשוה סטרילי מנותק מרגשות מתוכנת, אני בהחלט רואה שני אנשים, ממינים שונים, המבלים בצוותא פעם בשבוע, במצב מאד אינטימי, ואני מאמינה שהמטפל אינו מלאך, ואינו מחשב, ויש לו הורמונים, ואי אפשר להתכחש אליהם.

אגב, שלא ישמע שאני מתנגדת לטיפול, ממש ממש לא! ולא פעם הוא אכן פועל גדולות ונצורות, אני רק משתפת אתכם במחשבותי כיצד לנטרל את בינו/לבינה מהטיפול, שלדעתי, גם אם לטווח הקצר נראה שזה עוזר, לדעתי בטווח הארוך זה רק מזיק. זה מין עטיפה של שוקולד שיש מתחתיה ארס.
    אני כן מאמינה במטפל שהוא מאותו המין, או לפחות שיהיה הפרש בגיל של 25 שנים, אז הסכנה פחותה בהרבה.
    אבל מטפל צעיר, אמפטי, חינני, עם מטופלת צעירה, אני רואה שם מתכון לצרות. וגם אם הצרות לכאורה לא מתממשים, אני רואה בהטמעה של הטיפול מרכיב הרסני.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מישהי- שכחת משהו

רועי סמנה
    05/01/2010

המטפל של הבחורה השמנה בגלל תאבון בריא (!) שמשמינה חזרה מיד בסיום הטיפול הוא בעצם הומוסקסואל וכשהיא מגלה את זה היא מבינה שיש לה את הכוחות לרזות בשביל עצמה אם היא רק רוצה... ;)
    למקרה שהמסר שלי לא הובן- אנחנו יכולים להמציא כל מיני תסריטים שונים ומשונים, אבל זה חסר משמעות. בסופו של דבר יש את המציאות. במציאות, כפי שאני מכיר אותה, טיפולים, גם בין מטפל למטופלת, גם אם אין פער גילאים משמעותי (מה גורם לך לחשוב, אגב, שמטופלת צעירה לא תימשך למטפל מבוגר?), מצליחים הרבה פעמים ומביאים לשיפור ניכר באיכות החיים של המטופלים. כשהם לא מצליחים, הסיבה לרוב מורכבת ולעיתים רחוקות מאוד יש לה קשר ישיר לרגשות רומנטיים בין המטפל למטופלת או להפך.

רועי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לא-כשהיא גילתה שהוא הומו היא התאבדה

מישהי
    05/01/2010

לא, היא החליטה שהיא לסבית,
    אגב התאבדות זו הדרך הבטוחה ביותר להרזיה, לא מעלים בחזרה!
    אני מבינה שהתאהבות, וקשר נפשי מקלים על האדם לקבל מהשני, רואים בו אחד שרוצה את טובתינו, וגם הרגשות החיוביים מאפשרים יותר לשמוע ביקורת, או לנתח את הדברים, ולהיות מודעת לדברים, והרצון לראות את המטפל/ת בכל שבוע הוא מנוף להפנים את המסרים. או קיי.
    אם כל זה, אני חושבת שכל קשר הדוק, לאו דוקא מטפל/מטופל, בין שני המינים, שאינו על בסיס של להיות זוג, הוא בעייתי, ולא מוציא מן הכלל את הטיפול הפסיכולוגי.
    אגב, אם אנחנו מאמצים את השיטה של מטפל/מטופל מטפלת/מטופלת, אף אחד לא יוציא נפסד מבחינה כלכלית!
    קצת קשה לי לראות בחורה בת שלושים מתאהבת בגבר בן 65, אז אני חושבת שהפרש גילים משמעותי כן יכול לשחק תפקיד, כמובן שתמיד יש יוצאים מן הכלל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מישהי כתבת אני מצטטת ורננה כנסי

shira800
    05/01/2010

"המאהב המטפל - לא בדיוק רואה איך הוא יעזור בבניית הזוגיות. עד כמה שאני יודעת כניסת מאהב לתמונה רק מוריד התא החשק מהחוקי, אם כן כיצד אותם פרפרים למטפל אמורים לקרב את בני הזוג? ובעצם, בלי לשלם תועפות יכולה היתה למצא לה איזה גבר אחר להתאהב בו, ואז היו מגיעים כלה ריגושים"

חחחחח אם את מנסה לקלקל אותי.... את לא תצליחי :):):):):)

עוד כתבת :

"אגב, אם אנחנו מאמצים את השיטה של מטפל/מטופל מטפלת/מטופלת, אף אחד לא יוציא נפסד מבחינה כלכלית! "

אם הבנתי אותך נכון, אז דוקא כן יוצאים נפסדים מבחינה כלכלית
    מאהב מחוץ לנישואין גורם להפסדים כלכליים עצומים - ביהמ"ש לענייני משפחה מוסמך לבטל מזונות של אשה שבגדה בבעלה , היא עשויה לאבד את זכויותיה למשמורת על ילדיה, בעל שמוכיח שאשתו בגדה בו יוכל לנשלה מחלקה ברכוש המשותף.
    בקיצור ...... לא מומלץ לבגוד מבחינה כלכלית !! :):):):)

וברצינות...... אני התאהבתי במטפל שמבוגר ממני ב-15 שנה והוא לא יפה בכלל , אבל היופי הפנימי שלו מדהים. ואנחנו גם שותים קפה בפגישות (הוא מכין לי :):)....
    אז אין קשר בין הפרש גילאים להתאהבות.

מה שאני כן מסכימה איתך, שבעלי , למשל, בהתחלה ,לא התלהב שאני הולכת לטיפול, ולא בגלל ההוצאה הכספית , אלא בגלל שהוא לא הבין למה אני חייבת ללכת דוקא למטפל גבר ולא למטפלת אישה.

אגב, יש לי חברה מאוד טובה שהיא שיננית במקצועה, נשואה, וגם בה התאהבו מטופלים נשואים, במקרה הספציפי הזה זה קצת יותר מסוכן, נראה לי :):):)

ורנננה, הייתי שמחה לקרוא מה את חושבת על כל השרשור הזה.
    לשמוע נקודת מבט של מטפלת אישה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שירוש - תגובותי

מישהי
    05/01/2010

חחחחח אם את מנסה לקלקל אותי.... את לא תצליחי :):):):):)

את מה לקלקל? עם הזוגי או עם המאהב-מטפל???

מאהב מחוץ לנישואין גורם להפסדים כלכליים עצומים - בקיצור ...... לא מומלץ לבגוד מבחינה כלכלית !! :):):):)

אם כבר זה נכון לבית הדין וממש ממש לא לבית המשפט, אשר התנגד לאפשר פגיעה כלכלית באשה שבגדה!!!

וברצינות...... אני התאהבתי במטפל שמבוגר ממני ב-15 שנה והוא לא יפה בכלל , אבל היופי הפנימי שלו מדהים. ואנחנו גם שותים קפה בפגישות (הוא מכין לי :):)....

15 שנים זה לא הפרש משמעותי, 25 כבר יותר משמעותי, נראה אותך מתאהבת באדם שמבוגר ממך בהפרשים כאלו ויכול להיות אבא שלך!

אגב, יש לי חברה מאוד טובה שהיא שיננית במקצועה, נשואה, וגם בה התאהבו מטופלים נשואים, במקרה הספציפי הזה זה קצת יותר מסוכן, נראה לי :):):)

להתאהב אפשר בכל אחד, מטפל, שיננית, רופא, מורה, בעל חנות מכולת, נהג, ולכן כל אחד שנמצאים אתו בקשר אינטמי פרטי, בו חושפים את צפונות הלב הוא בהחלט מועמד להתאהבות, אני לא מאמינה בקשרים אפלטוניים, לעיתים נדירות זה 'עובד, גבר ואשה, הנמצאים בקירבה נפשית, מכל סבה שהיא, בהחלט מביא לרצון לפחות של קרבה פיזית, ומי שמכחיש את זה, מנסה לשקר את עצמו, או שלא היה בכזו סיטואציה. זה דבר טבעי שבא לנו, מבלי אשר יש לנו יכולת לשלוט על זה.

אני לא אומרת שתמיד נממש את הרצון, אבל הוא יהיה קיים.
    ורנננה, הייתי שמחה לקרוא מה את חושבת על כל השרשור הזה.
    לשמוע נקודת מבט של מטפלת אישה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אני רואה את ההתאהבות שלי במטפל כך:

shira800
    05/01/2010

אני מתחילה להגדיר את הזהות שלי דרכו.
    עיניו של המטפל הוא למעשה המראה לעצמי, הוא המשלים שלי כרגע וביחד איתו אני יכולה לעשות טיפול (וכאן ההבדל מישהי בין סתם מאהב מחוץ לנישואין לפסיכולוג/ מטפל) .
    כשהמטרה שלי - אני רוצה להגיע לשלב שבו אני אמצא את ההשלמה הזו והמראה הזו בתוך עצמי , ואוכל לטפל בעצמי בלעדיו.

כשאני אומרת שאני מאוהבת במטפל שלי, אני למעשה אומרת לעצמי - אני לומדת לאהוב את עצמי יותר שלמה. אני אוהבת את המטפל שלי שהוא בעצם המשלים שלי, אני מוכנה לשפר ולשכלל את החיים שלי רק מתוך אהבה. המטפל הוא המראה שלי, אני מתבוננת במראה ורואה את עצמי דרכו באהבה.
    אני רוצה להפסיק לפחד מכל מיני דברים, אני לומדת להכיר את עולמי הפנימי באמצעות עיניים נוספות .יש לי אתגרים חדשים שלא ידעתי על קיומם בי עד שפגשתי את המשלים שלי / את המטפל שלי.
    יש בהתאהבות הזו חיפוש אחר השלמת העצמי ולאו דוקא דרכו כי אם בנפשי
    וכך האהבה שלי אליו בסופו של דבר מתורגמת לעולם של עשייה פעילה .

גם כשאדם מחפש ריגושים עליהם דיברת / מאהב מחוץ לנישואין, מה הוא בעצם מחפש?

הוא מחפש למלא איזה בור עמוק שקיים בתוכו- מחפש אהבה, משמעות,אחר משהו שהיה לו פעם ואבד וכו' וכו'.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שירה, לא רוצה להכאיב, אבל מגיבה

מישהי
    07/01/2010

שירהל'ה חמודה, קראתי את מה שכתבת, וצר לי לומר לך שזה נשמע שאת ממש מנסה לעשות לעצמך שטיפת מוח, הרבה מאד מילים, שמכסות על דברים אחרים לגמרי
    לא מצליחה לעשות כאן פונטים אחרים או בולד, אז אני רק אכניס במרכאות את הציטוטים ממך.

________"אני מתחילה להגדיר את הזהות שלי דרכו.
    עיניו של המטפל הוא למעשה המראה לעצמי, הוא המשלים שלי כרגע וביחד איתו אני יכולה לעשות טיפול (וכאן ההבדל מישהי בין סתם מאהב מחוץ לנישואין לפסיכולוג/ מטפל) .____"
    נשמע לי כמו המון מילים מפוצצות בלי שום משמעות.
    מה את רוצה לומר, שהוא המראה שנותנת לך ביקורת על עצמך? איך את רואה את הזהות שלך בעיניים שלו? כיצד זה מתבטא? מה זאת אומרת הוא המשלים שלך? הוא החצי שלך בחיים? איך הוא משלים אותך, מלבד היכולת שלו לתת לך כלים למצא את עצמך בעצמך בתוך האני האמיתי שלך בפנים, כאשר הוא ממש לא חצי שלך, הוא בסך הכל מורה דרך בנבכי הנשמה שלך, וזה הבדל מאד עצום
    כאשר את מדברת על חצי, הכוונה, למשהו שמחובר אתך, ששייך אליך, צר לי שירה'לה, המטפל הוא ממש לא חצי שלך ולא משלים שלך, את מהווה מקור של פרנסה עבורו, ואת צריכה לזכור את זה

_______"כשאני אומרת שאני מאוהבת במטפל שלי, אני למעשה אומרת לעצמי - אני לומדת לאהוב את עצמי יותר שלמה. אני אוהבת את המטפל שלי שהוא בעצם המשלים שלי, אני מוכנה לשפר ולשכלל את החיים שלי רק מתוך אהבה. המטפל הוא המראה שלי, אני מתבוננת במראה ורואה את עצמי דרכו באהבה. ____"
    שירה, אלו עוד כמה מילים לא מדויקות בלשון המעטה שאת מנסה לומר לעצמך, כי כאשר את מאוהבת במטפל שלך, את רוצה חיבוק ממנו, את רוצה נשיקה ממנו, בפנטזיות שלך את רוצה לערטל אותו ולהתערטל, את רוצה אתכם ביחד פיזית ונפשית, ולא.... האהבה הזו היא לא אהבת עצמך, אלא רצון כנה ואמיתי לקבל אהבה ממנו, את בהחלט רוצה אותו כמאהב לכל דבר וענין, זהו רצון כמוס שאת לא מעיזה להודות על זה גם לעצמך, ולכן נ וח להלביש על זה כל מיני מילים גדולות.

_________"אני רוצה להפסיק לפחד מכל מיני דברים, אני לומדת להכיר את עולמי הפנימי באמצעות עיניים נוספות .יש לי אתגרים חדשים שלא ידעתי על קיומם בי עד שפגשתי את המשלים שלי / את המטפל שלי. __________"
    זה טוב להפסיק לפחוד מדברים, ואם הוא מצליח להוציא ממך את הפחד בטיפול זה נפלא, אבל אין לזה קשר בהתאהבות שלך בו! אלו שני דברים, גם ממאהב חיצוני את יכולה ללמוד דברים, אם את מתאהבת במרצה של באוניברסיטה, זה ממריץ אותך ללמוד אצלו, ולהגיע להשגים ולנסות להבין את מה שהוא מלמד, ולהשקיע בעבודות, בהחלט, כל אלו ממריצים אותך, אבל זה לא סותר את המשיכה המינית שיש לך אליו

.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך על מאהבים

מישהי
    07/01/2010

את יכולה להתאהב באומן, ולפתע תרגישי משיכה לדברי אומנות, תתחילי לגלות עולם שלא גילית קודם לכן, מרוב אהבתך אותו, תרצי להבין את יצירותיו, וכל זה תוספת למשיכה שיש לך אליו.

כך שהעובדה שאת מצליחה לקבל תובנות מהמטפל- ממש לא סותר את הדבר שבפנטזיה שלך את מאוהבת בו, וכן, שאת גם היית רוצה לתרגם את הפנטזיה למשהו יותר מוחשי.

ללא כל צל של ספק, המשיכה העזה אליו, הרצון להיות קרובה אתו, עוזרים לך לקבל את מה שהוא אומר.

כל מורה יספר לך שכאשר יש לו תקשורת טובה עם התלמידים, כאשר הם אוהבים אותו, כאשר הם נמשכים אליו, קל לו יותר לחנך אותם, הם מוכנים לקבל ממנו, הם מוכנים לשמוע את מה שיש לו לומר, ואז גם מבחינה לימודית וגם מבחינות אחרות הוא מצליח להקנות להם את מה שהוא רוצה.
    בהחלט פלטפורמה של קירוב היא מקום טוב מאד כדי לקבל ולתת.

אבל השאלה אם אין לכך מחיר אחר מעבר למה שלומדים, ומקבלים.
    כפי שאמרתי מכל מאהב אפשר לקבל, והוא לא צריך לקבל 300-400 ש"ח לפגישה כדי שתוכלי לקבל ממנו, ההבדל הוא שכאן מלכתחילה נבחר אותו מטפל מאהב בגלל היכולות שלו לתת לך לתובנות, אבל זה לא שולל שגם מאהב שנמצא ברנדום עדיין מסוגל לספק את הדברים הללו.

והשאלה היא שוב כפי שאמרתי מה המחיר?
    לדתעי, פרפרים שמקבלים מאחר, בהחלט מורידים את המשיכה מהחוקי, הם לא תורמים לכך.
    \והמטופלת, היא גם בן אדם, הוא חווה אכזבה מכך שהיא לא מצליחה לממש את הפנטזיות שלה, לא פעם היא גם יכולה להרגיש דחויה, ואולי אפילו מושפלת.
    הנה היא פותחת את לבה לפני הברנש, מספרת לו על רגשותיה הטמירים ובינהם על המשיכה עליו, והוא עם פני פוקר, שומע את הכל במקצועיות ומגיב במקצועיות, בעוד שהיא דוברת מחדרי לבה, הוא מדבר מתוך המוח, יש בזה משהו לא נעים, בלשון המעטה.

חשבי לבד על כל תופעות הלוואי שיש לאותה התאהבות, אשר בשונה בהתאהביות אחרות שלא ממומשות, כאן יש מפגש שבועי אינטימי..

אני אישית לא הייתי רוצה להיות במצב כזה, לא הייתי רוצה שאדם שאני מתאהבת בו, יש בו מין 'עליונות' כלפי, בי אישית זה היה מאד פוגע.
    אני מבינה שכל אחד הוא גם אחר, והתחושות של כל אחד הן אחרות, אז אולי את מרגישה אחרת עם הדבר הזה, אולי כמו שהתלמידים נהנים להתאהב במורות שלהם, אבל שוב, לי אישית מפריע הדיסטונס, המצב שאני חשופה בצריח, בעוד שהוא עוטה שריון
    אילו אני הייתי במצב כזה, הייתי שמה לעצמי קודם כל אתגר כדי להוריד לו את השריון ולהיות במצב מאוזן של שוויון,
    ומשם הייתי עושה את ההחלטות שלי, אבל קודם כל להיות במצב של שוויון, ואני רואה בסיטואציה כפי שהיא משתקפת מהספור שלך, חוסר שוויון בולט, ודי משפיל, ולי זה מפריע
    נכון, שיאמרו שאני לוקחת זאת לפסים אישיים, ולא כך הדבר, כי המטפל הוא מקצועי ובלה בלה בלה, ועם כל זה, בי זה היה פוגע

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מישהי-

shira800
    07/01/2010

אז מה את ממליצה לי לעשות?

מה את היית עושה במקומי?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ########

קספר
    05/01/2010

שני דברים .
    אחד קשור למה שכתבת שירה .
    בתקופת הלימודים שלי , כשלמדתי תחום טיפולי ,ההינו חייבים לעבוד במקום שבו יש ,נוער במצוקה , או ילדים מבתים הרוסים, פגועים, מוכים, כדי שהלימודים העיוניים והמעשיים היו כאחד, וישלימו זה את זה.
    וועוד חובה של הלימודים היתה , ש לכול אחד ואחת היתה חובה להשתתף בסדנא , שבו מעלים התמודדיות, שאלות ,ומקבלים יעוץ מהחברים לקבוצה, לגבי מיקרים קשים שנתקלים בהם במהלך העבודה .
    אז לכול אחד היה חייב להשתתף בסדנא קבוצתית , עם פסיכולוג או עובד סוציאלי שמנחה,
    ופעם בשבוע ,היתה פגישה פרטית באותו האופן , רק בצורה אישית עם עובד סוציאלי ,או פסיכולוג .
    אז לי היה מנחה , שהיה מקסים , היתי נפגשת איתו פעם בשבוע, והוא היה מכין לי שוקו מושקע ,ליפני כול פגישה .
    ככה הזכרת לי , בגלל הקפה שכתבת .
    דרך אגב , ממש לא התאהבתי בו , למרות שהוא היה בחור די נאה. וחוץ מזה הוא היה נשוי +ילדה קטנה , אבל זה לא מה שהיה מפריע לי, אם ליבי היה אומר אחרת .
    דבר שני שקרה לי לאחר שנה , עם פסיכולוגית שהיתה נפגשת איתי , בהגדרת אותו התפקיד של יעוץ אישי על מיקרים בעבודה, כמו הבחור למעלה .
    הבת שלה הנרגה בפיגוע , והיה יום שלא יכולתי להגיע ,בגלל שהיתה אזכרה לחברה שלי , שנהרגה בתאונת דרכים .
    וככה סיפרתי לה למה אני לא יכולה להגיע , וסיפרתי לה ארוכות על החברה שלי, אבל כי היא שאלה אותי שאלות ,לא בקטע של טיפול , כי זה רחוק מטיפול .
    אז אחרי הפגישה הזאת כשקמתי ללכת, היא ביקשה לחבק אותי , ונתנה לי נשיקה .
    מאוד הובכתי הרגשתי לא נעים ממנה, אבל הבנתי לאחר שיצאתי, שכשדיברתי על הכאב שלי , היא הזדהתה מאוד .
    לא רציתי להכאיב לה או משהו , וזה גם לא היה מטרת הפגישה , זאת אומרת מטרת הפגישה היא לא טיפול ,אבל הרגשתי רע עם עצמי .
    דבר שלישי ואחרון כי שלוש פעמים כי טוב.
    ביום שישי פגשתי האת המרצה שלי ,שלימד אותי פסיכולוגיה, פתח את התענינותי הגדולה ,לתחום והשפיע עליי רבות .
    הוא הומו סקסואל , אבל כשפגשתי אותו נורא נורא התרגשתי , ודפק לי הלב , ורוב הפגישה הקצרה איתו הודתי לו על הצוהר שהוא פתח לי לפסיכולוגיה ושהוא השפיע עליי רבות וכו ...
    גם בסוף הוא נתן לי נשיקה על הלחי , ואז חשבתי לעצמי , אני מבינה את התרגשות , אבל למה הלב דפק לי ? בגלל שהוא היה דמות סמכות ?וגם הוא הומו .
    קצת מזכיר את מה שכתבתם על ההתאהבות במטפל
    אבל לא מאוד דומה כי לא התאהבתי בו בכלל .
    התכוונתי לכתוב 2010 תווים כמו השנה , אבל התפקשש לי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על התשובה

קספר
    05/01/2010

ניראה לי ככה, לא יודעת
    שבטיפול המטפל אמור לרדת לעומקה של הבעיה של האדם . שיכולה לנבוע מחסך בילדות , כך הבנתי מרוב הפסיכואנלטיקאים , כמובן שלא רק מחסכים וטיפול "לא נכון " כמו שהם מגדירים , אלה מעוד דברים שקטונתי מלהבין, ולכתוב את זה כאן
    אז ניראה לי , שהמוטופל אמור לצאת עם תובנות וכלים לחיים , להתמודד עם הבעיות שלו .
    ואולי גם מודעות , לבעיות אלו או אחרות.
    אז אולי בחורה, שנמצאת בטיפול , ומרזה בשביל המטפל שלה , לאחר סיום הטיפול היא תצא עם תובנות וכלים , והיא לא תצטרך את המטפל כדי להרגיש טוב עם עצמה .
    אני ממש מסכימה עם מה שנכתב פה , על בגידה בבן זוג .
    עם בן זו או בת זוג, צריך כול הזמן לחדש את היחסים , ולהתגבר על השיגרה ,של להיות ביחד .
    לעומת אדם שאתה נפגש איתו רק למטרה מסוימית , שהיא בדרך כלל קיום יחסי מין , בלי כול הדברים שמסביב .
    לא יודעת אולי בגלל שממרום 30 השנים שאני חיה , בגדו בי פעם אז אני כבר לא מאמינה הגדרות יחסים.
    היה עוד משהו לכתוב בקשר למה שנאמר כאן , אבל שחכתי .
    רק שאלה קטנה
    היתה לי פאדיחה קלה , שנכנסתי אתמול לשרותים , ראיתי בחורה שלמדת איתי .
    וקצת התלוננתילפניה על משהו שלא הבנתי מהשיעור , שגם אחרים לא הבינו ,והמנחה חזרה וחזרה על זה כמה פעמים .
    גם קצת אמרתי משהו בקטנה על המנחה שהיא לא הסבירה טוב ,או משהו כזה .
    הבחורה שלומדת איתי הצביעה על הדלת של השרותים ויצאה , והבנתי שהמנחה נמצאת שם .
    אז רצתי אחריה ושאלתי אותה אם היא היתה בשרותים , והיא ענתה לי שכן .
    לא ידעתי מה לעשות אז חזרתי לשם ושאלתי את המנחה שוב , על החומר ואמרתי לה שאטני מעריכה את איך שהיא מלמדת .
    וזה באמת נכון . היא באמת מקסימה , וגם כשאתמול הרצתי דאחקות בכיתה ,היא זרמה איתי .
    באמת השעורים אצלה מענינים , ויש דאחקות לפעמים .
    מה לעשות לפי דעתכם?
    שירה גם כתבתי לך לאיי מייל.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• יעל

shira800
    05/01/2010

ספרי לי על הדאחקות במייל :):):)

לילה טוב חמודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קשר בכלל

רננה פרייברג
    05/01/2010

לתפיסתי אנשים מביאים לקשר טיפולי, את מה שהם מביאים לכל קשר בחייהם- פחות או יותר.
    כמו עם ילדיהם, בני זוגם, הוריהם, חברים שלהם ואפילו עם השכן מוועד הבית.
    התפקיד של המטפל- ופה אני מאוד מסכימה עם רועי, הוא לעשות משהו נוסף בתוך הטיפול, חוץ מאשר להיות בקשר עם המטופל.
    למה מטופל או מטופלת מפתחים רגשות רומנטים למטפל? מה זה חוסם באפשרות שלהם לעבוד על עצמם ברובד פנימי, מה זה מאפשר? אלה שאלות כלליות שאפשר לברר.
    קיים גם הקוטב השני של התאהבות בתוך יחסי מטופלים, קיימים גם אכזבה ותחושות דחיה מצד המטופל למטפל, ויש אהבה חברית, אנושית שלא חייבת לקבל פירוש רומנטי, אלא יחסים של חיבה ואיכפתיות. זה לפעמים נראה מובן מאליו שלמטפל איכפת ממטופליו, ומהצד השני יש מטופלים שפשוט מאוד מחבבים את המטפל שלהם בלי שזה יהפוך להיות "הדבר עצמו".

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רננה

shira800
    05/01/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שירה ,רננה

קספר
    06/01/2010

רננה
    היה מעניין לקרוא את מה שכתבת. באמת זה מעניין לראות את הנושא הזה מהבמט הנשי.
    בכלל לפי דעתך יהו יותר סיכויים שבחור יתאהב במטפלת , או ששבחורה תתאהב במטפל ?
    לי ניראה ,שאולי בגלל השוני באופי בין בנים ובנות ,יש ותר סיכוי שבנות יותר מתאהבות במטפל לא?
    דרך אגב ראיתי בפורום תפוז ממזמן, שביקשו המלצה למנחה טובה בצפון , ומשהו נתן את השם שלך, עם המלצה חמה , שאת מלמדת טוב .
    ניזכרתי בזה אתמול
    שירה
    ראיתי שכתבת לי .ואחזור אלייך אחרי העבודה .
    כאילו משעה 17 צפי להודעה ממני במייל .
    בכול מקרה שיהיה לכן, ולכולם יום נעים

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אין כותרת ראשית

קספר
    07/01/2010

אמרים שסייג לחוכמה , שתיקה
    אין לי מה לכתוב .
    היום ריאתי כמה כוח יש לשקט , .עם אותו הילד.זאת הפעם השניה שזה קורה לי איתו.
    חשבתי שהדיון על הטיפול ימשיך או משהו....
    בכול מקרה , בלי קשר לנושא , התגעגעתי לקרוא את מה שאתם כותבים , וגם להגיב .
    טוב, כמו שאנחנו שריןם לילדים
    "סבלנות סבלנות לא קונים בשום חנות"
    אחכה בסבלנות ,ף עד שכולם יתפנו מהעיסוקים שלהם , ואמשיך לקרוא את המאמר על .........
    ",,, ללמוד או לא ללמוד בבית ספר" מאת שכחתי את שמו הפרטי ושם משפחתו ברונר .
    יאללה הממן הזה אקבל יותר 60 אני מקווה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פלסיבו

קספר
    07/01/2010

ואיי בחיי, כמה אפשר ורצוי ללמוד לפעמים מילדים.!!!!!
    ובלי קשר.........
    היום בעבודה בגן ,הגגנת הראשית שהיא במקרה הבסוית שלי לא הייתה .
    בכלל , למעט ממני כול מי שהיה אמור לעבוד היום, לא היגיע מסיבותיו שלו.
    אז הילדים, שרגילים לחוקים מהגננת הראשית כול יום, ניסו היום קצת למתוח את החוקים , ועשו דברים שבדך כלל הם יודעים שאסור להם.
    אז למשל הם הצליחו בפיקחות בחוכמה ומה לא, לעביר יותר מחצי מהצעצועים שלהם מעבר לגדר לחצר של השכן , ממש מתחת לאף של אחת הגננות .
    מעניין שכמה ילדים עשו את זה בעבודת צוות, בדרך כלל הם רבים על דברים קטנים .
    ניראה לי שכשצריך אפשר להגיד , שהם יודעים איך להסתדר,
    כמו בספר של מסעות גוליבר , ששתי ארצות שגוליבר ביקר בהן רבו ,איך צריך לחתוך את הביצה, לאורך, או לרוחב.
    נ.ב
    אין לי מה ליכתוב

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תכף אשוב...
    רועי סמנה
    04/01/2010

חברות יקרות
    העליתן שאלות יפות ומעוררות מחשבה אך לצערי טרם התפנה לי זמן כדי להתייחס אליהן ברצינות. אני מקווה להגיב בהמשך הערב.

רועי

לקביעת תור
    סגירה
    תכף אשוב...

הוספת תגובה

• להשתמע

מישהי
    04/01/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מה עושים?
    מיכל
    02/01/2010

היי שמי מיכל בת 30 ואני כבר חצי שנה בלחצים שמשפיעים לי על הבריאות הלחצים שלי נובעים מכך שפיטרו אותי מעבודתי בעקבות הלידה של בני בכורי לאחר 9 שנים, את בעלי גם כן פיטרו. עברנו דירה לאיזור הדרום ואנחנו כבר שנה מחפשים עבודה ולא מוצאים. בעלי החליט לפתוח עסק עצמאי אך הוא לא ממש מצליח. כל החסכונות שהיו לי לפני הנישואין נבלעו והיה שם לא מעט, גם הפיצויים נגמרו. לקחנו הלוואה מהבנק והמינוס חוגג. אנחנו גרים בשכירות והרכבים ממושכנים לבנק. בנושא של גידול הילד בנתיים אין לנו חילוקי דעות למרות שאני ובעלי רבים הרבה על הכל, אנחנו משתדלים לא לפני הילד. למרות המצב בעלי ממשיך כרגיל ומבזבז כסף (שאין לנו). לא מזמן התחילו לי כאבים בחזה, אני אוכלת כל יום את השפה והאצבות שלי ולא יודעת מה לעשות כדי לצאת מהמצב הזה. נמאס לי לפחד מהעתיד ולקום לעוד בוקר של חוסר וודאות. הדבר היחיד שמחזיק אותי ומשמח אותי הוא הבן המתוק שלי.
    מה עושים? איך יוצאים מההרגשות האלה? ואיך לא לריב עם הבעל על כל דבר?

תודה

לקביעת תור
    סגירה
    מה עושים?

הוספת תגובה

• הולכים דחוף לייעוץ

מישהי
    03/01/2010

אם תמשיכו להוציא כסף שאין לכם רק תמשיכו להסתבך
    בעלך חייב ייעוץ כדי לדעת איך להדק את החגורה
    המצב אחרת רק ילך ויתדרדר.
    הריבים הם כנראה תוצאה של הלחץ, לכן צריכים לטפל בבעיה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• למיכל

רועי סמנה
    03/01/2010

את מתארת מצב קשה של סיחרור, של תחושה שהדברים רק הולכים ומחמירים ולא ברור מתי ואיך את ובעלך תיחלצו ממנו. נראה לי שכדאי לחלק את ההתמודדות לשניים: ראשית, את ובעלך צריכים לפעול במישור ה"מציאותי", כלומר להשיג מיידית יעוץ פיננסי בעזרת רשויות הרווחה או גורמים אחרים שיוכלו לסייע לכם לצאת מהסיחרור אליו נקלעתם.
    מן הסתם מצב כלכלי קשה גורם כמעט באופן בלתי נמנע למתח ולמצוקה נפשית ולכן מישור נוסף שחשוב שתתייחסי אליו הוא המישור הנפשי. ניתן להשיג טיפול פסיכולוגי חינם דרך מרכזי בריאות הנפש השונים וכך להתחיל לעבד את הלחצים שאת מצויה בהם, לחצים שכפי שאת מספרת משפיעים גם על מצבך הגופני. במקביל, אני מציע שאת ובעלך תנהלו שיחה כנה וגלויה על תחושותיכם ותוכניותיכם לעתיד. תקשורת פתוחה תסייע להפחית את המריבות ביניכם ואולי גם תאפשר להתקדם ביחד לקראת הסכמות משותפות בענייני הוצאת הכספים ועתידכם הכלכלי.

בהצלחה
    רועי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שבת שלום רועי, רננה
    קספר
    02/01/2010

רננה ורועי.
    דבר ראשון אני מאוד מאוד מאוד מעריכה אותכם .
    לאנשים שגרמו לי שינוי בחיים , שינוי המחשבות , בין אם זו עצה ועידוד , גדולים ,או אפילו עצה קטנטנה שבשיבלכם היא דבר שיגרתי שאתם עושים בעבודתכם, אני מודה לכם.
    רק שאלה לחידוד , כי נאמרו פה הרבה דברים ,לראות אם הבנתי נכונה.
    אפשר לשאול פה שאלות ,שקשרות רק לנושאים של לחץ וכול מה שכתוב למעלה
    לכתוב שאלה ממוקדת,ורק אחריה, יהיה אפשר להמשיך את הדיון.

אני מקווה שהבנתי נכון .
    רק אומר כמה דברים .
    שוב לדעתי חבל שאתם מתעקשים , שהנושאים יהיו רק בנושאים מאוד ממוקדים .
    הסיבה לכך היא לפי דעתי , היו פה דיונים מענינים , בנושאים שקשורים להתעיננות הרבה סביב הפסיכולוגיה .
    אני מאמיינה שהסקרנות היא חלק נכבד ומוערך .
    שכן ללא הסקרנות , האחים וויט ,לא היו בונים מטוסים , גלילאו לא היה מסתקרן , מדוע התפוח נפל לו כל הראש , ועדיין היו חושבים שבסוף הים ,האוניות נולות לתהום .
    אני אכבד את רצונכם , אך לא אוכל לכתוב כאן מהסיבה הפשוטה , שאני לא נשואה , עוד לא פיטרו אותי ,בן זוג שלי בגד בי פעם ממזמן אבל היה ונשכח , לכן שום נוןשא לא רלווטי לגבי.
    על כן , אומ4 לכם תודה על הכול , אלה אם תחליטו שאפשר לעשות פה דיונים .
    ורועי קצת פגעת בי , כשכתבת אענה לך תשןבה למרות שהיא עלולה לא לעניין אחרים
    זה לא מספיק שזה מעניין אותי?\
    עדיין אני מלאת הערכה אלייך ,ואני מקווה שאתה יודע את זה .
    ניראה לי ששנו בערך באותו הגיל אופס חייבת ללכת

לקביעת תור
    סגירה
    שבת שלום רועי, רננה

הוספת תגובה

• טוב המשך

קספר
    02/01/2010

מצטערת הייתי צריכהל נסוע לתל אביב באופן בהול , לכן חתכתי באמצע
    לא יודעת יצא לי באלגאן ,
    בקיצור ......
    לא אנדנד יותר.
    רועי ,, כמו שכתבת לי , ואני נענת לכך בשימחה. ,נתראה בשמחות, אבל לא רק בשמחות .
    ואהבתי את הציטוט שהבאת , מהסטיקר סליחה על חוסר הדיוק,
    כול אחד צריך מקום שפוי כדי להתשגע" זה הולך ככה ?
    אני מאמינה שנתראה ,ואמישיך לכתוב פה .
    הדבר הכי גדול שקיבלתי ממך רועי, זה שעזרת לי,במשך כול התקופה , בדברים שכתבת לי.
    ובנוסף לכך נתנת לי את היכולת להשתמש ,בכלים , ובעצות, כדי להתמודד גם מחוץ לחיים הוירטואלים .
    כמו שהיית נוהג לכתוב לי , הפסיכולוג הקטן שיש לאדם בראש (שוב סליחה על חוסר הדיוק) שיכול להשתמש בעצות האלו גם כאשר הוא לא נימצא מול הפסיכולוג, או במקרה שלי מול היעוץ הוירטואלי .

אוף , אני מרגישה שאני נמרחת כמו מסטיק אז עדיף לסיים כך.
    היתה לי שאלה על אוטו קרנברג, אבל לא חשוב, זה גם ככה לא מעניין אף אחדחוץ ממני איקון של קריצה
    יאללהבי
    יעללללללללל
    בקרוב אחליף את השם

.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ושנה אזרחית טובה לכם!!!

קספר
    02/01/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ליעל היקרה

רועי סמנה
    03/01/2010

הפורום שלנו לא עוסק רק בגירושין או בפיטורים אלא בכל מצב משבר או מצב לחץ אפשרי, מה שאומר לתפיסתי הוא לא מדי ממוקד. ועם זאת, כפי שכתבתי כבר לא הייתי רוצה להתחרות בפורום אחרים ובמקום זאת הייתי רוצה לשמור על הנישה שלנו. כחבר (בניגוד למנהל) בפורומים מקצועיים שונים אני יודע שיש דיונים שמתאימים לפורום שעוסק באתיקה, למשל, ודיונים אחרים שמתאימים לפורום שעוסק בסוגיות טיפוליות ואני משתדל לשמור על גבולות הפורומים השונים, למרות שברור לי שבשני הפורומים יש אנשים מקצוע מוכשרים שבקיאים בשני התחומים. מאותה סיבה, אגב, אני מעדיף שלא נפתח דיונים בנושאים תאורטיים, אף על פי שבאופן אישי הנושאים הללו מאוד מעניינים אותי.

שתהיה גם לך שנה מצוינת
    רועי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אהלן רועי

קספר
    03/01/2010

הבנתי את כונותך .
    בזכותך, הלכתי היום לעבודה, עם חיוך !
    המשך יום טוב
    מיעל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום, יש מקום לחדשה??
    googla
    31/12/2009

אז אני גוגלה, הגעתי אליכם בהמלצת חברה המשתתפת כאן בפורום (ועל כל נאמר לה תודה),
    קצת על עצמי:
    בת33, לאחר 2 ניתוחי לה באחד בגיל 10 חודשים, השני בגיל 24, יש עוד מחלת רקע נוספת,
    נשואה באושר לגוגל, אמא צעירה לתאומים מורדכי ודויד, בני חודשיים (איך שהזמן רץ), לומדת את העובדות והמצב החדש מה זה להיות אמא? או במילים אחרות לשחק באמא ואבא על באמת.

אינני צריכה בוודאי לספר על הקושי בגידול ילדים בגיל הזה, אומנם עם 2 זה הכל נעשה מורכב יותר,
    ב3 שבועות האחרונים, זה נעשה קשה יותר,
    הילדים קצת גדלו, גזים, רעב שגובר, שעות עירות שמתחילות להיות יותר ויותר,
    הדבר החכם ביותר שאמא המלצה לי לעשות לפני הלידה, היא להביא מטפלת שתהיה איתי בשעות שגוגל לא נמצא, וזה באמת רעיון גאוני וחכם ועוזר (בעיקר עוד שהיא הסכימה לממן זאת, רק ע"מ שאנוח), ברוב הלילות אני זו שקמה (אומנם לא מניקה תודה לאל, אבל הסיבות בוודאי ברורות).
    אז אחרי שציירתי תמונה יחסית לא רעה בכלל, בוודאי נשאלת השאלה איפה הקושי??

אז נמאס לי שהלילה הפך ליום והיום הפך ללילה.
    נמאס לי שכל השעות או רוב השעות שהמטפלת כאן, הולכות לי על שינה.
    קשה לי עם העובדה שאני עדיין לא יכולה לחזור לפעילות מלאה (בעיקר בספורט, ילדתי בקייסרי).
    קשה לי עם חוסר המעש בתק' שאני בבית. אפשר לומר שנמאס לי שאני לא ממש יכולה לצאת מהבית בגלל קוצר הזמן.

יש לי בעל מקסים, שאוהב, מפרגן ומשתדל לתמוך ולעזור, אבל כבר כמעט ואין לנו את הביחד, גם כבר שיש, לרוב זה נגמר בשינה חזקה מצד שנינו כי אנחנו לרוב ממותטים/גמורים/שחוקים.
    אז עכשיו תשאלו אולי מה הבעיה?? אין כ"כ בעיה (אולי יש ולא ממש ראיתי אותה), פשוט רק רציתי להתפרק.

תודה
    googla

לקביעת תור
    סגירה
    שלום, יש מקום לחדשה??

הוספת תגובה

• ברוכה הבאה

רועי סמנה
    31/12/2009

היי גוגלה
    ברוכה הבאה לפורום. את מתארת מצב שאפשר להתייחס אליו כאל "משבר חיובי". נולדו לך במזל טוב תאומים מתוקים והדבר הביא למהפך בחייך. אין ספק שזו תקופה לא קלה, רגשית ופיזית, בחייה של כל אם (ואב) ואין להבנתי הרבה מה לעשות מלבד לחשוק שיניים, להיעזר בכל מי שמוכן לעזור (חברים, משפחה) ולחכות שהתינוקות שלך יתבגרו מעט וכולכם תיכנסו לשיגרה חדשה וברורה יותר. את מוזמנת להיוועץ בנו ולפנות בכל שאלה שמטרידה אותך.

רועי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• היי מתוקה

shira800
    31/12/2009

איזה כיף שהצטרפת אלינו מהפורום של הנשואים !

אני אשמח אם תישארי !!

בכל מקרה אבוא לבקר אותך גם שם.

שיהיה לך לילה קל ואל דאגה הילדים גדלים ומשנה לשנה זה נעשה קל יותר (חוץ מהשעורי בית והמבחנים :):) .

ואם יש לך כבר מטפלת, את יכולה להעזר בה ולצאת קצת עם בעלך מידי פעם מהבית, אפילו רק לשעה לעשות ביחד הליכה בחוץ.
    זה יעשה טוב לשניכם !

בכל מקרה, שמחה לקרוא שיש לך כל כך הרבה תמיכה.
    ושמחה שהגעת לפורום שלנו.

שתהיה שנה אזרחית מצוינת , המון בריאות ואושר לך ולבני משפחתך!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה מתוקה

googla
    31/12/2009

אשאר אתכם, נראה מעניין פה
    :)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אגב...הנה הנסיכים שלנו מורדכי ודויד

googla
    31/12/2009

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כמה אני זוכרת את הזמן ההוא!

מישהי
    03/01/2010

כל שרציתי היה לישון ולישון
    ואם הייתי צריכה לתת תיאור איך נראה עולם הבא, הייתי מתארת אותו כמקום שאפשר לישון עד שמתעוררים לבד מבלי שיעירו אותך!
    \העייפות התמידית הזו שפשוט לא עוזבת אותך לרגע.
    תרשי לעצמך לישון מתי שאת יכולה, את חייבת את זה לגוף שלך, הוא חייב את שעות השנה הללו.
    זה לא בזבוז לישון, זה הדבר הנכון לעשות
    לאט לאט יהיה לך יותר קל, הם ישנו את הלילה, השעון הביאולוגי שלהם יתאזן, והכל יראה אחרת
    בינתיים תני לדברים לזרום, זה המחיר למתנה שקבלת.
    תגידי לעצמך שזה רק מצב ביניים וזה יעבור עוד חודש ועוד חודש ודברים יראו לגמרי אחרת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלא נדע, היה רצח בבת ים

קספר
    03/01/2010

.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה לרועי
    מישהי
    31/12/2009

יש משהו שאני לא מבינה (באמת לא מבינה, ולא בציניות!) מה נקרא פורום תמיכה, ומה הוא פורום להתמודדויות, מהי ההגדרה של שני הדברים? במה הם שונים האחד מהשני? ואיזה תפקיד ממלא כל אחד מהם?
    לדוגמא, אם אני חווה משבר, ואני נכנסת לפורום התמודדות, במה עוזר לי הפורום, או יותר נכון כיצד? האם יש איזה מרשם להתמודדות שאני מקבלת, ואחר כך הולכת למטבח ואופה את המצרכים ביחד עד שיוצאת לי עוגת התמודדות?
    ואם אני נכנסת לפורום תמיכה, אז פשוט נותנים לי מקל להשען עליו ולא מאפשרים לי להתמודד?
    יש לי הרגשה שרק אני לא מבינה את ההבדל בין הדברים, כי יעל כתבה - אני יודעת זה לא פורום תמיכה- וענית לה, - אכן כן, זה פורום התמודדות - וניסיתי לאבחן את שני הדברים, ולא עלתה בידי, אז אודה לך על הסבר.

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה לרועי

הוספת תגובה

• ועוד שאלה בנושא אחר

מישהי
    31/12/2009

כנראה מתקרבים לפסח, עם כל השאלות שלי.
    מה דעתך בגדול על פנטזיות, האם הם יכולים לקדם אותנו או לקבע אותנו במצב לא טוב?
    מצד אחד אלו כנפיים להגיע למקומות שלא נגיע אליהם במציאות, ויש בהם מעין סם מרגיע, מצד שני אולי יש בהם מהשלילה, כאשר יטשטשו קצת בין המצוי לנשאף?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פנטזיות ומציאות

רועי סמנה
    31/12/2009

היי מישהי
    המילה "פנטזיות" היא מאוד כללית, פנטזיות יכולות להתייחס לדברים שונים ומשונים, להיות ריאליות יותר וריאליות פחות, להיות אדפטיביות או מגבילות. בלי לחלום או לפנטז אי אפשר להתקדם הלאה - אם נניח שמה שיש לנו עכשיו זה כל מה שיכול להיות לנו אי פעם לא נטרח לעשות שום מאמץ לשינוי. מאידך, פנטזיות גרנדיוזיות מדי, או כאלו שאנו שקועים בהן עד כלות, על חשבון פעילות במציאות, ישמרו אותנו גם הן מקובעים במקומנו.
    אני מקווה שזה עונה לך על השאלה, ואם לא- את מוזמנת לפרט על סוג הפנטזיות שהתכוונת אליהן.

רועי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לא התכוונתי לסוג של פנטזיות מאתגרות

מישהי
    03/01/2010

אנחנו מתקדמים לאו דווקא בגלל פנטזיות, אלא בגלל אתגר, בגלל אמביציה, ואולי גם חלומות, אבל לא פנטזיות.
    הפנטזיות כפי שאני התכוונתי אליהם הינן דברים שלאו דוקא מדרבנים אותנו להתקדם בחיים, אלא יותר, לנסות להיכנס לעולם שבו אנו יודעים שלא נהיה במציאות, לטוב ולמוטב

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אולי תוכלי לתת דוגמאות?

רועי סמנה
    03/01/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מהות הפורום

רועי סמנה
    31/12/2009

תודה לך מישהי על השאלה החשובה. כאשר מדובר בתחום הפסיכולוגי הגבולות בין פורום תמיכתי לפורום שאינו תמיכתי הם שרירותיים במידה מסוימת ועמומים במקצת ולכן חשוב לי להבהיר מהן מטרות הפורום הזה מבחינתי כמנהל (רננה מוזמנת כמובן להוסיף את דעתה האישית בעניין, אך נדמה לי שאנחנו רואים עין בעין).
    הפורום הזה הוא פורום מומחים, הכוונה היא שהוא נועד בעיקר לענות על שאלות או התלבטויות הקשורות לנושאים רלבנטיים (במקרה שלנו: משברים ומצבי לחץ למיניהם). בניגוד לפורום תמיכה, שבו הגולשים בעיקר משתפים בקורותיהם וזוכים לעידוד או עצה, הפורום הזה הוא ממוקד והפורמט המרכזי שלו (גם אם לא בהכרח היחיד), כפי שאני רואה זאת, הוא פורמט של שאלה-תשובה.
    קיים באתר פורום תמיכה מצוין ואין לי כל כוונה להתחרות בו. מלכתחילה הבהרתי שאני לא מעוניין כרגע לנהל עוד פורום תמיכה וצר לי אם אני מאכזב בכך את חלקכם. לשאלתך, הפורום, בדומה לפורומים רפואיים, נועד לעזור בייעוץ מקצועי ראשוני. כפי שבפורום על מחלות לב לא יתבצע ניתוח לב פתוח וירטואלי, כך גם כאן לא יינתן טיפול אלא הכוונה ראשונית בלבד.
    אני מקווה שהדברים ברורים יותר כעת...

רועי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אז בא נראה עם הבנתי

מישהי
    31/12/2009

אתה מתכוון שהפורום מיועד לשאלות הד הוק, שאלתי, קבלתי תשובה, קבלתי חשבונית וזהו!
    מבלי לדווח על הקורה בשטח, מבלי לשתף, מבלי להיות מעורים יחדיו בתהליכים, אלא כספומט של שאלות תשובות?
    חשוב מאד לדעת את כוונתך, ואני מאמינה שחשוב לך מאד שהפורום יתנהל על פי הפורמט שקבעת, ונראה שלי שבעצם לא אמורים להיות בו שרשורים ארוכים שבו משתתפים הכותבים, אלא הכותבים רק כותבים את שאלתם, ואת התשובה אתה או רננה מספקים, ובזה תם הענין.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עם = אם

מישהי
    31/12/2009

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הפורום

רננה פרייברג
    31/12/2009

אני מסכימה עם רועי לגבי מטרת הפורום. אני מבינה שלחלק מהמשתתפים עשוי להיות בכך מן האכזבה, ובכל זאת יש ערך רב לפורום בו אנשים יכולים לשאול שאלות ממוקדות ולקבל תשובות בהתאם.
    אני מוצאת שבשרשורים הארוכים קשה לתת מענה ממוקד ולאתר צרכים של פונים. בעוד ששאלות ספציפיות יכולות לקבל מענה ממומחה, ולאחר מכן ניתן לפתח את הנושא במידת הצורך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• משהו לא הבנתי - רננה

מישהי
    01/01/2010

דברת על תשובה ממוקדת
    ואחר כך דברת על פיתוח הדברים בשרשורים, נראה לי סותר!
    אם הכוונה לשאלות ותשובות, אז כיצד הדברים יתפתחו בשרשור, האם את מתכוונת שכאשר רוצים לפתח את הענין יש לפתוח שרשור בנפרד?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גם וגם

רננה פרייברג
    01/01/2010

לא חושבת שיש סתירה בין הדברים. יש פורומים בהם אפשר לקבל תשובה, להתייעץ נקודתית. וגם לקבל התייחסות ממשתתפים אחרים בפורום.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אתמול ראיתי ניסויי מעניין בפסיכולוג
    קספר
    30/12/2009

בעצם לא ממש פסיכולוגיה, אלה רצו לבדוקת את תיפקודי מוח כאשר אין לו גירויים,חושיים מהסביבה .

חילקו קבוצה גדולה לשתי קבוצות , ( חח לא היה קבותצת ביקורת?) והם היו צריכים לבלות 48שעות ,בחדר חשוך, ללא גירויים של החושיים .
    הקבוצה הראשונה , היתה צריכה לבלות רק בחדר חושוך ,והקבוצה השניה היתה מנותקת מגיריים בצורה יותר רצינית, על ידי מתקן על הידיים ורעש לבן .
    ליפני הניסויי עשו להם , מבחנים שבודקים את התיפקודים התפיסתיים של המוח , היו עוד כול מיני מבחנים ,שאני לא זוכרת מה התפקיד שלהם .
    אבל על אחד המבחנים למדנו , במבוא לפסיכוכולגיה, שנותנים שמות של צבעים , וכול שם של צבע , מודפס בצבע אחר , והנבדק צריך להגיד את הצבע של המילה, ולא את המילה שכתובה .
    בקיצור מעניין היה לראות ,שההתנהגות של כולם היתה די דומה במהלך שהותם בחדר .
    למעט אחת שישנה ., בשלב הראשון ,כולם בהתחלה ניסו לגשש את החדר,
    בשלב השני ,הם ישבו על המיטה ודיברו אל, עצמם , וזה היה דומה לכולם .
    שלב שלילשי . הם הלכו מצד אחד של החדר אל הצד השני של החדר .וזה לפי הבנתי נסיון של המוח לקבל גירויים.
    אחת הנשים ביקשה כול הזמן שאלה למה הסדין שלה רטוב , למרות שהוא לא היה כך.
    שלב שלישי . וזה כולם , ראו הזיות למשל נחשים,חיותכמו גירפות ,או אנשים שמסתובבים בחדר,והמדענים הסבירו שכאשר אין למוח גירויים הוא מפתח אותם בעצמו.
    כאשר הניסויי נגמר, המדענים הודיעו להם ברמקול, הם נורא נבהלו .
    לאחר שהם יצאו מהחדר ,עשו להם שוב את אותם ,מבחנים וראו שתיפקודי המוח ירדו ,בצורה משמעותית,.
    וגם הם ראו שמה שקרה לשוביי מלחמה שיצאו מהשבי שטופי מוח \היה קל לשכנע אותם ,להגיד תשובה שגויה . היה נכון גם על הנבדקים האלו , בעיקר על הזכרים .
    כאשר הם יצאו החוצה לטבע , הם היו יותר מאושרים, ודיווחו שהם רואים את העולם בצורה יותר חיובית .
    דרך אגב כול התוכנית דיברו גם אנשים שישיבו בצינוק, וסיפרו על השניויי שהם עברו .
    יאאלה שיהיה יום טוב

הוספת תגובה

• אני חושבת

קספר
    30/12/2009

ברצינות שאתקשר לגן ואגיד שאני לא מרגישה טוב , למרות שזה לא האמת .
    פשוט אין לי כוחות ללכת לעבודה.
    בזמן האחרון אני מרגישה שם לא נחוצה , בתפקיד עציץ .
    אף פעם אף פעם לא קרה לי שהבוס\ית שלי לא סמכו עליי , ולא קרה שום דבר חריג, מתחילת השנה, שמצדיק את החוסר האמון בי.
    דיברתי איתה אתמול , אבל אל קיר יותר קל לדבר.
    אתמול היא רצתה לראות איך אני מחתלת את הילדים , והסבירה את זה כרצון להתיעלות, ושהיא הבוסית .
    מה זה השטיוןת האלה , החלפתי חיתולים מתחילת השנה, ובכול הגנים שעבדתי בהם , ומה היא רוצה ממני?
    בקיץ , עבדה איתי בחורה שעתשה שנת שרות שלא אהבה להחליף חיתול, אז לפעמים הייתי מליפה לבד ל15 ילדים .
    ואני ממש לא נגעלת מהצואה שלהם , לא שמה כפפות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מתעלמים ממני פה

קספר
    30/12/2009

למעט שירה .(תודה שירה )
    טוב אני בכול מקרה אמשיך לכתוב על מצוקותיי , ואולי בסוף יצא לי מזה הספר.
    טוב בפרקים הקודמים
    שתי שכנות שלי התאבדו , אחת שרפה את עצמה , אחת קפצה מהגג .
    אני מרגישה שלא מעריכים אותי בעבודה , הבוסית שלי מנסה לשכנע אותי להאמין בבא שלה , הגורו ,
    ואמרה לי שיפה אני לא , לא סומכת עליי בלי סיבה.
    בזמן האחרון אני הולכת לשם בלי הכיף שהיה לי , למרות שהילדים אוהבים אותי.
    פרק 18
    את הימים האחרונים בילתי בין הדברים שצרכים לעשות ובין המיטה .
    קמה כמו אוטומט בבוקר הולכת לעבוד , ללמוד פעם בשבוע, ואת שאר הזמן אני מבלה במיטה.
    אף פעם לא ההיתי כך.
    היום חזרתי מהעבודה עברתי בסופר וקניתי חבילה של שוקולד ציפס, וגמרתי את החבילה .
    בזמן שאני כותבת שורות אלו מתאפקת שלא ירדו לי דמעות .
    וכש התעוררתי היה חושך בחוץ .
    כתבתי פה גם דברים שלא קשורים למצקותיי , ואני יודעת שזה לא פורום תמיכה . אבל לא אכפת לי
    אולי מחר אני אצא עם אותו בחור מליפני שבועיים , אבל לא מתחשק לי , אני לא באמת מרגישה אילו משהו. ויש לי מאז מלא בחילות
    אוי אוי אוי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ליעל

רועי סמנה
    30/12/2009

אני לא מרגיש שהתעלמתי ממך, את כבר יודעת שאני מעריך אותך ואת נוכחותך פה. עם זאת, כפי שכתבת בעצמך, זהו לא פורום תמיכה ואין לי כל כוונה שהוא יהפוך לכזה. על סמך היכרותי השטחית איתך יש לי תחושה די ברורה שאת זקוקה לטיפול פסיכולוגי, ויפה שעה אחת קודם. פורום תמיכה כזה או אחר לא באמת יסייע לך בפתירת המצוקות והקשיים מהם את סובלת.
    אני אשמח מאוד להתייחס לשאלות רלבנטיות מצידך בנושאים הקשורים לפורום, אם יהיו כאלו.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• יעל יקרה

shira800
    30/12/2009

היכולת שלך לחוות את הרגשות , גם את הרגשות הקשים , בלי להתכחש להם/לברוח מהם, היא חלק בלתי נפרד מחיים מלאים.
    אומרים שבלי חושך אין אור

אז תרגישי טוב מתוקתי , ואל דאגה, האור יגיע בעזרת הטיפול שהתחלת .

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה

קספר
    31/12/2009

אונם התחלתי טיפול , אבל רק השבוע . עד שארגיש טוב....
    חשבתי שבנתיים , אולי להתנחם בנתיים באנשים שאכפת להם ,מבלי לשלם להם כסף בשביל שיקשיבו לי.
    את ההמשך אשמור לעצמי כי יש דברים שהשתיקה יפה להם

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שניה תיקון שגיאת כתיב

קספר
    31/12/2009

אונם התחלתי טיפול , אבל רק השבוע . עד שארגיש טוב....
    חשבתי שבנתיים ,אוכל להתנחם באנשים שאכפת להם ,מבלי לשלם להם כסף בשביל שיקשיבו לי.
    את ההמשך אשמור לעצמי כי יש דברים שהשתיקה יפה להם .
    נתראה בשמחות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ליעל

רועי סמנה
    31/12/2009

אני שמח לשמוע שהתחלת טיפול (זה לא היה לגמרי ברור מהודעות קודמות) ומקווה לראות אותך כאן גם בשמחות, אבל לא רק. אני חושב שהתשובה שלי למישהי בנוגע למהות הפורום תעזור לך אולי להבין איך אני רואה את הדברים ואולי גם לתאם ציפיות.

כל טוב
    רועי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מגע בטיפול (והערה טכנית)
    רועי סמנה
    28/12/2009

היי שירה
    אני אתייחס כאן לשאלתך ובהזדמנות זו מבקש מכולם לפתוח עצים חדשים בנושאים שאינם קשורים ישירות לעץ שכבר נפתח.
    אני חושב שהרצון שלך במגע מצד המטפל הוא לגיטימי ואפילו מובן. עם זאת, אני חושב שלעיתים נדירות ביותר, אם בכלל, יש טעם במגע גופני בין מטפל ומטופל. אני מאמין שבטיפול טוב, במוקדם או במאוחר, המילים של המטפל, האינטונציה והבעות הפנים שלו יכולות להוות חיבוק עוטף וחם. מגע פיזי, תמים ככל שיהיה (ואני נוטה לחשוד בתמימות של שני הצדדים כאשר ישנו מגע כזה) עלול להכניס המון בילבול לטיפול ולחבל בו באופן משמעותי.
    זה נהדר אם אפשר לדבר בטיפול על הרצון במגע, על הפנטזיות הרומנטיות בנוגע למטפל וכו', אך המרחק בין הדיבור על הדברים למימוש שלהם הוא גדול, וכמעט תמיד טוב שכך.

רועי

לקביעת תור
    סגירה
    מגע בטיפול (והערה טכנית)

הוספת תגובה

• אהבתי את מה שכתבת רועי

מישהי
    28/12/2009

ובמיוחד את המשפט, על החשדנות בענין
    נראה לי שאנשים לא מודעים אפילו לרצונות של עצמם, במיוחד בכל מה שנוגע למגע עם המין השני, ובהחלט יכולים להיות כאן כל מיני רצונות
    ומה גם, שלא פעם, לאחר מכן באים בטענות למטפל, כאילו והטיפול שלו אינו כראוי.
    ספרה פעם מישהי בפורום, כיצד היא מנסה כל הזמן 'לתפוס את המטפל ברשת שלה', כיצד היא משתדלת להתלבש בצורה במיוחד פרובוקטיבית כשהיא הולכת אליו, איך היא מנסה להיות מאד סקסקית, היא היא מפנטזת עליו, ועושה כל מה שהיא יכולה כדי לתת בטוי לאותם פנטזיות.
    מאוחר יותר, חודשים לאחר מכן, היא כתבה על משבר נוראי שהיא חטפה מכך שהמטפל אמר שהיתה לו משיכה מינית אליה!!! וכמה היא היתה מאוכזבת מכך!
    יש מבין - חושבים שהמטפל מלאך, היא עשתה כל מה שהיא יכולה היתה כדי להתסיס את ההורמונים שלו, ולבסוף, היא באה בטענות שהיו לו מחשבות מיניות, ולא שהוא נתן להן ביטוי כל שהוא, אבל עצם העובדה שהן היו קיימות, היא טענה שזה מאד פגע בה ובכל האמון שהיא נתנה בו.
    היינו, מצידה היא היתה אמורה לעשות את הכל כדי להדליק אותו, והוא אמור להיות מלאך!
    כך שהחשדות שלך בהחלט במקומם רועי, ואני בהחלט חושבת שאין מקום למגע פיזי כל שהוא בין מטפל למטופלת! וקל מאד לענינים לגלוש, לא פעם מבלי שאפילו לצדדים יהיה יכולת לשלוט במצב.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• היי רועי ומישהי

shira800
    29/12/2009

המטפל שלי כמובן מציב לי גבולות , ולכן אני מאוד מעריכה אותו על כך.
    למרות שחיבוק קטן היה מוסיף לי הרבה. אבל אני יכולה להבין :).

למישהי, הכוונה של רועי, אני חושבת, שחיבוק לא יכול להתאים לכל אחת.
    יש מטופלות שיראו בזה מחווה אנושית פשוטה ומחממת
    ויש מטופלות, נניח, שיש להן בעיות ביצירת קשרים עם בני זוג, עם גברים .
    הן מתאהבות במטפל ורוצות להשיג אותו בתור בן זוג ,למשל ,והן עשויות לפרש את החיבוק שלו בצורה לא נכונה, כאילו גם הוא רוצה אותן בתור בנות זוג. ובמקרים כאלו הפגיעה במטופלות עשויה להיות מאוד קשה.

מעניין שבטיפול הראשון הפנטזיות שלי כלפי המטפל הביעו רצון להיות מוחזקת ע"י המטפל כמו ע"י אם.
    הפנטזיות נבעו מכל החוסרים שהיו לי בילדות עם אמי.

בטיפול הנוכחי אני מזהה את הרגשות שאני מפתחת כלפי המטפל שלי כהעברה אירוטית.
    אני חושבת עליו בסיטואציות שונות ומגוונות , משתפת אותו בתחושות המיניות והרגשיות שלי כלפיו.
    הפעם אני מרגישה שזה נובע יותר מחוסרים שיש בזוגיות , מהצורך שלי בתשומת לב , חסכים אמוציונליים-רגשיים , חסכים מיניים .אולי גם נובע מכך שיש לי ציפיות לא כל כך ריאליות מהיחסים שלי עם בעלי.
    בכל מקרה אני יודעת שזה חלק חשוב בתהליך הטיפולי .

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לדעתי תהליך של טיפול הוא לא מנותק

מישהי
    29/12/2009

מעצם היותנו בני אדם, עם רגשות
    ואני לא חושבת שכל הפנטזיות כולן יש בהן רק השלכה על דברים שמחוץ לטיפול
    אני בהחלט חושבת שבאינטראקציה שבין המטופלת למטפל קיימים חיים משלהם, ורצונות מיניים משלהם, שמתבטאים בצורות שונות, ולא הייתי עושה הפרדה בין מה שקורה בתוך החדר, לרגשות הטמירים.
    אני חושבת שיש כאן בהחלט סכנה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מה דעתך רועי?

shira800
    29/12/2009

על מה שכתבתי?
    על מה שכתבה מישהי?

אשמח לקרוא את תגובתך

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דעתי

רועי סמנה
    30/12/2009

אני מסכים עם כך שבטיפול יש גם משהו "אמיתי", מחובר לכאן ולעכשיו, שאינו בהכרח מושפע מההשלכות שלנו. יחד עם זאת, קשה מאוד לעשות מיון מוחלט ומבחין בין הדברים ולמען האמת גם אין שום סיבה. הקשר הטיפולי הפסיכולוגי, בעיניי לפחות, הוא כזה שמושתת כמעט אך ורק על שפה (כולל שפת גוף). אם למטופל יש רעב נורא גדול למגע הוא יכול לפנות לטיפול בשיאצו או לכל טיפול גופני אחר. חשוב שגבולות הטיפול יישמרו, לא רק בין גבר ואישה אלא גם בין גבר לגבר ובין אישה לאישה, עם או בלי קשר לקונוטציות מיניות או רומנטיות.

רועי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• העלת חיוך על פני ביום עמוס זה

מישהי
    30/12/2009

רועי, ביום עמוס זה שאין לי שניה לנשום, קראתי את ההודעה שלך והעלת חיוך על פני במשפט זה

אם למטופל יש רעב נורא גדול למגע הוא יכול לפנות לטיפול בשיאצו או לכל טיפול גופני אחר.

אהבתי!!!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• היי רועי

shira800
    30/12/2009

רציתי להודות לך על האמת שהטחת בפני. זה גרם לי קצת לחשוב לגבי הטיפול שלי, ובעקבות מה שכתבת ושכתבה "מישהי" רציתי לשאול אותך שאלה בנוגע לכך.

מצד אחד, אני מרגישה שבזכות הטיפול הגעתי לכל מיני תובנות בכל הנוגע להתקדמות המקצועית שלי ,להתפתחות האישית שלי. שזו התקדמות מאוד משמעותית בשבילי ובשביל מספר החודשים המועט יחסית שאני נמצאת בטיפול (אחרי הפסקה של 10 שנים מהטיפול הקודם).
    התחלתי ללמוד ביום שישי שעבר, ועל פניו נראה שהולך להיות לי מאוד מעניין ונחמד וגם לא נורא מלחיץ כמו שחשבתי שיהיה. השינוי הזה מאוד מרענן בשבילי ואני רואה התקדמות מקצועית בפתח .אז את העניין המקצועי סגרנו. אני מרגישה שלמה עם עצמי בכל הנוגע לכך.

מצד שני ,אני מרגישה שאני מאוד קשורה למטפל ואני מאוד מבולבלת בקשר לכך . במיוחד אחרי הדברים שכתבת ושכתבה מישהי.
    אני מרגישה שאולי יש בטיפול אפקט הרסני עלי , משהו שאפילו תוקע אותי ולא יוצר שום תהליך חיובי בטיפול ובחיים שמחוץ לטיפול (הכוונה לכל מה שקשור לתלותיות שלי ) .
    כי אני פשוט לא מסוגלת להתרחק מהרגשות האלה..
    (אני יודעת שזה עשוי לקרות לי עם כל מטפל שיהיה נחמד אלי, יעניק לי תשומת לב רבה, אמפטיה ורגישות).
    אז אני חושבת שאולי כדאי לי פשוט להפרד מהמטפל .
    פשוט לעשות פסק זמן, להתרחק ולראות איך אני מתמודדת לבד בלי התלות הרגשית שפיתחתי כלפיו. .

מה אתה חושב?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שירה - את מאד אמיצה!

מישהי
    30/12/2009

קראתי את מה שכתבת, וראיתי שם הרבה אומץ! הסתכלת לאמת בפנים, והגעת לתובנות!

אני מבינה בדיוק את ההרגשה שלך, מבינה את הבלבול, ואני באמת חושבת שיש משהו בטיפול בינו/בינה שהוא מאד אינטימי ויכול מאד לבלבל, ואני לא חושבת שאפשר לשים בדיוק את קו הגבול, כי בעצם, מה גורם לנו להימשך לאדם?
    השכל שלו,
    ההבנה שלו
    האמפטיה,
    הסימפטיה
    תשומת לב
    נו... ואת כל זה יש אצל המטפל,
    ולא לשכוח שמהמטפל לא מצפים להוריד את הזבל, או לקום לילד בלילה, כך שכל מה שיש ממנו זה הדבש בלי העוקץ, ואני בהחלט חושבת שיכולות להיות לכך השלכות הרסניות!
    כן, רועי, גם אם אין מגע פיזי, וגם אם המטפל שומר על מרחק, וגם אם הוא מנסה להציב גבולות, כל הסיטואציה הזו יכולה לגרום לבלבול, לפנטזיות, לציפיות....

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לשירה

רועי סמנה
    31/12/2009

אני לא בטוח למה התכוונת באמירה שהטחתי אמת בפנייך. אני באופן כללי משתדל לא להטיח דברים באנשים...
    אני לא מכיר את הטיפול שלך אבל מתוך הדברים שאת מתארת נשמע שקיבלת ממנו לא מעט ושהוא עזר לך לעשות שינויים בחייך. העובדה שאת קשורה למטפל לא נשמעת לי כמו אבן נגף בתהליך ההתפתחות אלא כאמצעי להתקדמות. קשה לי לומר על בסיס המידע שנתת כאן האם ובאיזה אופן יש לטיפול "אפקט הרסני" עלייך, אבל אני תוהה מה גרם לך פתאום להיבהל ולרצות לסגת במהירות מהטיפול. ההנחה הבסיסית שלי היא שדווקא במקומות שמביאים אותנו לרצות לברוח חשוב להישאר, להבין מה קורה לנו ומה כ"כ מאיים עלינו. בכל מקרה, נראה לי חשוב מאוד שתפתחי את התהיות וההתלבטויות הללו עם המטפל שלך, אני בטוח שהם יוכלו רק לתרום לטיפול.

רועי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קשה לי להסביר

shira800
    31/12/2009

חוץ מזה שאני מרגישה שאני ממש תלויה בו.
    וזה פשוט מפחיד אותי.
    בין פגישה לפגישה אני מרגישה שאני חושבת עליו, מתגעגעת אליו , ממש קשורה אליו.
    אני מרגישה לפעמים שכאילו הוא על תקן מאהב שלי , שנמצא בשביל למלא לי חוסרים רגשיים בזוגיות שלי ולא על תקן פסיכולוג.

ברור שהשגתי הרבה התקדמויות בחיים בזכות הטיפול איתו (גם בפעם הקודמת).

אבל יש לי תחושה שאני תקועה בכל מה שקשור לתלותיות שלי.
    שאני לעולם לא אצליח להתגבר על דפוס ההתנהגות הזה.
    וככל שאני יותר זמן איתו, אני קושרת את עצמי אליו יותר ויותר וכך יהיה לי עוד יותר קשה להתנתק ממנו.

בכל מקרה אני אדבר איתו על זה בפגישה הבאה שלנו.

רועי, שתהיה לך שנה אזרחית מצויינת
    איש נפלא!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תלות במטפל

רועי סמנה
    01/01/2010

היי שירה
    אני חושב שאם תחושת התלותיות מטרידה אותך אז חשוב שתעבדו עליה בתוך הטיפול ולא מחוצה לו. אין ספק שהטיפול מעודד תחושת תלות מסוימת במטפל, אבל אם את והמטפל תשכילו לעשות בדברים שהטיפול מעורר בך (כולל התלותיות) שימוש אפקטיבי, אני מאמין שתוכלי רק ללמוד ולהתפתח מכך.

שנה טובה ועשור נפלא גם לך
    רועי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רועי!

shira800
    02/01/2010

ברור שאני אמשיך עם הטיפול ואני אשתף את המטפל שלי בכל התחושות שהעליתי כאן .
    בכל מקרה הטיפול עושה לי טוב ומעניק לי אנרגיות טובות לכל השבוע (לפחות לרובו :).

וגם אתה בתגובותיך..:)

אז שיהיה שבוע טוב!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• השאלה מהו חלק אינטגרלי מהטיפול

מישהי
    03/01/2010

השאלה, אם התלות, ואם הקשר, הם לא חלק מהטיפול
    שאם כן, מה הטעם לנסות ולטפל בזה בתוך הטיפול, כאשר זה חלק בלתי נפרד מאותו טיפול?
    וביננו, אני מאמינה שלכל טנגו יש שניים
    ויתכן שאחד מהם עושה זאת רק מבחינה מקצועית, אבל עדיין הוא נתן יד לטנגו. היינו שידר דברים שנקלטו, כי כך היה לו נוח בטיפול.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הקשר והטיפול

רועי סמנה
    03/01/2010

היי מישהי
    אני לא בטוח שלגמרי הבנתי את מה שכתבת, אבל באופן עקרוני אי אפשר לעשות הפרדה בין הקשר לבין הטיפול. הקשר הוא אחד האלמנטים הטיפוליים החשובים, ויש שיאמרו החשוב ביותר, והכל מתווך דרכו ומטופל באמצעותו.

רועי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• היא הנותנת רועי

מישהי
    03/01/2010

אני התיחסתי למה שאמרת לשירה שהיא תדבר עם המטפל על הפנטזיות שלה עליו, על 'ההידלקות', ועל כך שהיא רוצה קשר פיזי אתו.
    הבנתי שאתה חושב שדיבורים על כך יכולים לעזור
    ואני קצת הטלתי ספק בדבר, מכיוון שלדעתי למטפל יש יד בכל הפנטזיות הללו, כי בטנגו יש שניים, וגם אם הוא רצה להביא את זה עד לגבול מסוים ולא מעבר, אבל הוא זה שהביא את זה לאותו גבול, ואז קשה לצד השני לשגת.
    ואם זאת הוא עשה כדי לטפל בה, מה יועילו הדיבורים על כך?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טנגו

רועי סמנה
    03/01/2010

אומנם נכון שצריך שניים לטנגו ונכון שבחדר הטיפול תמיד יושבים שני אנשים ויש אינטראקציה דו-כיוונית ביניהם, אך מנסיוני לא תמיד "למטפל יש יד" בפנטזיות הרומנטיות, ואפילו אם כן- סביר להניח שזו לא היתה כוונתו המודעת. ההנחה של הטיפול הפסיכואנליטי היא שהדיבור הגלוי על הדברים והחשיבה המשותפת עליהם יכולה לפתור אותם. זה אולי נשמע לך מוזר אבל זו עובדה שאני זוכה ללמוד אותה מחדש מדי יום בעבודתי. ועוד דבר- כפי שניסיתי כבר להסביר, הפנטזיות לגבי המטפל הן לא בהכרח דבר רע. ברוב המקרים הרגשות שמתפתחים כלפי המטפל, בין אם אלו רגשות תוקפניים או רגשות אוהבים, יכולים לשמש היטב לצורך התקדמות התהליך הטיפולי.

רועי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רגשות כמנוף טיפולי

מישהי
    03/01/2010

אז ראשית נבחון את הנקודה של האפקט של הרגשות על הטיפול.
    דוגמא 1
    בחורה שמנה מאד באה לטיפול כדי לרזות
    מפתחת רגשות למטפל, מקבלת מכך פוש לרזות, כדי למצא חן בעיניו, כדי שיחייך, כדי שאולי יתאהב בה בחזרה, היא יורדת מאד במשקל, האם לדעתך זה רצוי?

דוגמא 2
    אשה מתוסכלת, לא מקבלת מספיק פיד בק מבעלה, אין לה ריגושים בחיים, מתאהבת במטפל שלה, ואופסס יש לה מלא ריגושים, כל השבוע חולמת עליו, יש לה אתגר, משמש לה כפרפרים של מאהב, והטיפול ממש עוזר, מה הפלא, נכנסו ריגושים לחיים שלה!

דוגמא 3
    מטופל חסר בטחון עצמי, מקבל פידבק חיובי מהמטפל שלו, מרגיש מוערך וכך הביטחון העצמי שלו עולה.

אם תשים לב, יש הבדלים בדוגמאות. הבדלים משמועתיים מאד,
    אשמח לשמוע את דעתך

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ואופציה רביעית (אני מוסיפה ...)

shira800
    04/01/2010

אישה שמאוד אוהבת את בעלה ובעלה מאוד אוהב אותה , אך יש לה בעיה להשתחרר בסקס.
    פוחדת להתנסות ולנסות דברים חדשים.
    מגיעה לטיפול פעם ראשונה בגיל 23 וקצת , מיד לאחר החתונה שלה. (בעלה הוא הגבר היחיד שעשתה איתו סקס) .
    היא מתאהבת במטפל שלה ופתאום הצורך שלה במין גדל מאוד.
    היא מפנטזת על המטפל ומבקשת מבעלה יותר סקס . מתעניינת יותר בכל הנושא של הסקס, מנסה תנחות שונות, מגוונת . מבקשת מבעלה שיפנטזו ביחד, הפנטזיות על המטפל עזרו לה להשתחרר מינית עם בעלה ....

ויש גם אופציה חמישית שמתאימה יותר למצב העכשווי שלי היום ....
    אנסה לנסח את זה מחר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• למה צריך כותרת ראשית?

קספר
    04/01/2010

שירה
    םנטזיות מיניות זה דבר רע?
    לא. לפי דעתי זה בכלל לא רע . זה לא בגידה בבן זוג , וזה יכול לגום להמשך היחסים , ביו בני הזוג ,
    בימים שאולי האהבה והמשיכה דועכת .
    עלתה לי ככה ,איזה מחשבה , שכש הולכים לטיפול , ואני יכולה לדבר רק מניסיוני , פתאום יש מישהו קשוב אלייך , שמבין אותך, אז אם היה לך חסך כזה בילדות, אז אתה יכול לראות את המטפל שלך , כמשלים את החסך הזה , ואולי זו אחת הסיבות, שיש מצב כזה.

אם באה בלונדית עם חזה של אורית פוקס , באה עם מיני קצרצר , וחולצה חושפנית .
    באה הבחורה , ומתחילה לדבר על הפנטזעיות המיניות שלה, ועושה למטפל עניים, הוא ישב בשקט ויתחיל לעשות לה אנליזה ?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לא יודעת למה כתבתי את זה

קספר
    04/01/2010

בכול מקרה לא היתה לי כוונה לפגוע.
    אם במקרה זה משתמע ממה שכתבתי אפשר למחוק

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לשירה - העלת נקודה מעניינת
    מישהי
    28/12/2009

ברשותך, ברצוני לדון בשאלה - עובדה שהעלת.
    טענת, שאנשים לא רוצים עצות, הם רוצים אמפטיה ואוזן קשבת, וכתף, ובעצם כאשר נותנים לאדם עצות, יש בזה מן ההתנשאות, מין האמירה, אני יותר חכמה, יותר יודעת, ועצם נתינת העצה יש בה כדי לתת הרגשה רעה למקבל העצה.
    אם הבנתי אותך נכון, זאת הייתה האמירה שלך.
    הרשי לי לא להסכים אתך לחלוטין, אלא רק חלקית.
    כאשר אדם מעלה בעיה מסוימת, לדוגמא, לא מסתדר עם אמא שלו, והוא מספר את ספורו, והקורא בעצם מתרשם, שהבעייתי הוא מעלה השאלה ולא האם, הוא בעצם מבחין בכך שהמספר, הינו ילד בעייתי, ילד מתבגר שבועט, שמתמרד, ואין הרבה הגיון בהתנהגות שלו, ואפילו על פי סיפורו הוא, ניכרת המסירות של ההורה, לעומת ההתנהגות הבלתי נסבלת של המספר.
    לפי ההגיון שבאמירה שלך
    חובה היא על השומעים, להנהן, ולתת כתף, ולהבין אותו, ולתת לו חיזוקים, שאכן ההורה הוא לא בסדר, ושהוא סובל, ושרחמנות עליו.
    לדעתי, תגובות שכאלו רק תבאנה חורבן על המספר, ועם כל זה שנעים לו לשמוע את הדברים, לא הם אלו שהוא צריך אותם.
    לכן, אמרתי שאני מסכימה חלקית.
    היינו, אותו מספר, נמצא במצוקה, ובהחלט הייתי מראה אמפטיה למצוקה שלו, מבינה אותו, אבל הבנה לא אומרת הסכמה, לאחר שהייתי מראה לו שאני מבינה אותו ואת הקשיים שלו, בהחלט הייתי מנסה לעזור לו להבין את הצד השני של המטבע, להבין את מהות הקונפליקט שלו עם ההורה, כדי לעזור לו למצא את האור בתוך אותה מנהרה.
    לדעתי, רק אמפטיה והבנה יכולים להוביל את המספר אל עברי פי פחת.
    ואגב, אני לא חושבת שמתן עצות נובע ממקום של התנשאות, אלא יותר ממקום של התנסות, כל אחד יכול לייעץ מהמקום שמשם הוא הגיע
    פעם זה מייעץ לזה, ופעם זה מייעץ לזה
    כי שידוע לך פסיכולוגים הולכים לטיפול פסיכולוגי, האם יש כאן התנשאות של העמית למקצוע?
    וכי עורכי דין לא הולכים לרופאים ורופאים לא הולכים לעורכי דין?
    ניסיון לא מתבטא דוקא בגלל תעודה זו או אחרת, נסיון הוא כל נסיון שיש לנו בחיים, ואנו משתמשים בו למטרות שונות, ואחת מהן היא לאפשר לאחרים ללמוד מהנסיון שלנו בתחומים שונים.
    כך שאין כאן התנשאות או יוהרה.
    לכן אני מאמינה שכאשר אנשים כותבים בפורום, חשוב לשמוע אותם, לחזק אותם, וכן, גם לתת להם כיוון, זו לדעתי אחת ממטרות הפורום, או כל מקום תמיכה אחר, בין אם הוא מקום תמיכה רשמי אם לאו, כי כל אדם אשר שופך לפניך את לבו, את מהווה עבורו כתובת של תמיכה, והשאלה איך את נותנת את אותה תמיכה, האם היא רק בקבלה והכלה של השני, או גם בנתינת עצה ותמרור

הוספת תגובה

• דוגמא נוספת

מישהי
    28/12/2009

הנה לך דוגמא נוספת 'לעצות' שלדעתי יש לתת לאנשים גם אם הם לא אוהבים תמיד לקבל אותם.
    י ש לי חברה.
    היא החליטה שהיא רוצה להיות עיתונאית. ואכן כתבה מספר לא מבוטל של כתבות, אבל לא היה בהם כדי לפרנס אותה.
    בכל פעם שהיתה מספרת במישרין או בעקיפין על מצבה הדחוק הייתי עוזרת לה כספית, לפעמים במאות שקלים ולפעמים באלפי שקלים, בד בבד ניסיתי להפעיל את קשרי כדי שתקבל יותר עבודה במערכות העיתונים, ההצלחה שלי היתה חלקית, ועדיין לא היה לה מספיק עבודה כדי להתפרנס.
    היא פשוט רעבה ללחם.
    הצעתי לה בינתיים לעבוד בזבנית בסופר
    לא קבלה את עצתי
    הצעתי לה להיות עוזרת לגננת
    לא קבלה את הצעתי
    הצעתי לה להיות זבנית בחנות בגדים
    לא קבלה את הצעתי
    הצעתי לה ללמוד מקצוע, אולי עובדת סוציאלית
    לא מצא חן בעיניה, יותר מדי שנות לימוד ואין לה סבלנות ללמוד
    הצעתי והצעתי, והתרגזתי, ודרשתי שתמצא עבודה מכניסה, אבל היא באחת, רק בעיתונות ושום דבר אחר לא
    לבסוף
    החלטתי שתעשה מה שהיא רוצה אבל על חשבונה, היינו שלא תבא לבקש ממני כספים
    המשכתי להיות חברה שלה, אבל הפסקתי להיות הכספומט שלה, ופשוט הפסקתי להבין את כל הרמזים העבים והדקים לצורך שלה בכסף.
    עכשיו שתתמודד בעצמה עם ההחלטות השגויות שלה.
    וכן,
    ניסיתי להסביר לה בלי סוף שבחיים יש מצוי ורצוי, והם לא תמיד חופפים, ובן אדם צריך להיות פרגמטי ולראות איך הוא מנצל את המצוי בצורה הטובה ביותר.
    הסברתי לה שקבלת עבודה נוספת לא קוברת את חלום העיתונאות שלה, אלא עוסקים בזה בבד בבס, הסברתי לה שאדם חייב לפרנס את עצמו בים באוויר וביבשה ואי אפשר להיות מפונקים ולהציב אולטימטום לחיים, אלא חיים לזרום עם מה שיש.
    ומכיוון שהיא החליטה את ההחלטות שלה, אני החלטתי את שלי, ואכן כבר בערך שלוש שנים שאני לא תומכת בה, ובכלל לא מתענינית במצב התעסוקה שלה, נדמה לי שלאחרונה היא כן מצאה עבודה נוספת, אך כפי שאמרתי אני כבר לא מתעניינת בנושא הזה, כי אחרת ארגיש מחויבות לתמוך בה.
    מה שאני מנסה לומר הוא, שלא תמיד ההחלטות של אדם הן הנכונות ולא תמיד צריכים לגבות אותם בכל מחיר, עם כל הכבוד לאמפתיה, ולהבנה, צריכים גם להעמיד מראה לפני בן אדם.
    בהמשך אולי אתן לך דוגמאות נוספות אם תהיי מעונינת בהם
    אני פשוט חושבת שאי הצבת מראה בכל מחיר, ורק תמיכה בלתי מסויגת בכל מעשה או מחדל או מחשבה של אדם, לא תוסיף לו, ולא פעם אף תפגע בו, כי הוא יראה בכך לגיטימציה למעשיו.
    אין זה סותר שעלינו לתת תמיכה לאדם, להבין אותו, להבין את המצב שלו, להבין את ההרגשה שלו, להבין את המסובכות של המצב שלו, אבל מדוע שלא ננסה להראות לו עוד כיוון חשיבה או מעשה?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• למישהי

קספר
    28/12/2009

מה שכתוב למטה ,היא תמצית גישת הכוחות, אולי זה יתן לך תשובה , לגבי מה שעלת בהודעות למעלה.

יום טוב יעל מהאו

שורשי גישת הכוחות מצויים עמוק בתוך העבודה הסוציאלית הקלאסית, רעיונות דומים עולים בשיקום נפגעי נפש ובגישות טיפוליות שונות.
    הנחת היסוד של גישה זו גורסת שבכל אדם יש כוחות שאיתם צריך לעבוד במפגש המקצועי, והרי כוחותיו הם אלו אשר אפשרו לו לשרוד, להתמודד, ולהגיע עד הלום. האדם הפעיל את כוחותיו בעבר, והוא מפעיל אותם בהווה, ייתכן שהוא אינו ממצה אותם עד הסוף, ייתכן שלא כל ההפעלות משיגות את המטרה ויתכן, שמצבו היום קשה לו ולנו להבחין כיצד כוחותיו יעמדו לו למול האתגרים והלחצים של המחר.
    עם כל זאת, כדאי להתמקד בכוחותיו של האדם במהלך ההתערבות לפי גישה זו, על איש המקצוע להתייחס אל האדם רק דרך כוחותיו ולא דרך בעיותיו.
    גישת הכוחות מלדמת שככל שנתמקד בחלקים הבריאים ונסייע להם לגדול, לשגשג ולגבור על החלקים האחרים, כך תהייה ההתערבות מועילה יותר. גישה זו יושמה באוכלוסיות רבות ומגוונת – עבריינים, מתמכרים, נפגעי נפש, בעלי מוגבלויות התפתחותיות, אמהות חסרות בית וילדיהן, נשים חולות איידס ועוד...
    העיסוק המופרז בבעיות ובפתולוגיות הביא לכך שעובדים סוציאליים רבים סיגלו לעצמם השקפת עולם ושפה מקצועית רווית סטיגמות; דיבור על המטופלים ולא עם המטופלים, התרגלו להתייחס אליהם כאל סכיזופרנים, נרקומנים, אלכוהוליסטים, חרשים – אילמים, מפגרים, נכים, תשושי נפש, פסיכופטיים ועוד...
    השימוש במונחים אלו מעלה את החשיבות של הפתולוגיה שהאדם הופך אותה לזהות הדומיננטית. האם אין בעיה אתית להשתמש בתיוגים הלוו לאפיין את האדם אחרי גבו, כשאנחנו, הטוענים לכתר של "מכבדי כל אדם" נמנעים מלבטא את הדברים האלו בפניו?
    אם נחדל לסווג ולתייג מטופלים לפי פתולוגיות נוכל להשתחרר מהדיבור בשתי לשונות. שפה אחת ברורה ונקייה, ללא מינוחים רפואיים ותיוגים, תוכל לשמש אותנו הן כשפה מקצועית והן כשפת דיבור עם המטופלים. כיון שהשפה היא הכלי העיקרי שבאמצעותו בני האדם יוצרים מציאות ומשמעות, שינוי בשפה עשוי להביא לשינויים מרחיקי לכת בתהליך שבו המקצוע יוצר את המציאות שבה הוא פועל.
    השוואה בין גישת הכוחות לגישת הפתולוגיות; מציג 2 תפיסות: המטפל והמטופל ואת הפוטנציאל לשינוי הקשר.
    גישת הפתולוגיות
    גישת הכוחות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אמפתיה ושאלה לרננה

קספר
    28/12/2009

את גרה במקרה בירושלים ?
    5ת נראת לי מוכרת , ולא מהקמפוס .
    אולי משהו מפעם , שנות ה80 ?
    כמו שתיארו להקת הדג נחש את ירושלים , כמו כפר .
    ואפילו ביום שישי, עצרה אותי בחורה , שאלה לשלומי , ואני בנימוןס ככה שולת אותה סליחה מאיפה את מכירה אותי? והיא ענתה י היינו יחד בגן.
    נו אני שואלת , מה נסגר עברו 25 שנה אם לא יותר.

למישהי
    גם בפסיכולוגיה יש גישה שככה מתחברת לי , למה שכתבת של קוהוט

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• יעל - לא הבנתי את מה שכתבת

מישהי
    28/12/2009

קראתי את מה שכתבת ולא הבנתי למה כוונו דבריך
    דוקא ממך יכולתי לקבל חוות דעת למה שאמרה שירה
    שכן שירה, העירה לי על מה שכתבתי אליך
    ודוקא את היית יכולה לומר האם מה שכתבתי התקבל בברכה אם לאו,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ערב טוב

קספר
    28/12/2009

אמממ
    עכשיו תורי לא כול כך להבין.
    כתבנו אחת לשניה ,ולשלישית, הרבה בכמה ימים האחרונים.
    התכוונת למה ששירה כתבה, בקשר לביקרות?
    אה לא הכול בסדר אל תידאגי , את עושה את זה עם כוונה טובה, ואני לא רואה את זה, כשום דבר שלילי.
    אני באמת נוטה כול הזמו להתנצל ,ויש לך כוונות טובות לעזור לי , וגם הרבה מעירים לי שאני מתנצלת .
    אם התכוונת למשהו אחר, אשמח אם תכתבי לי למה התכוונת .
    לילה טוב
    יעל שחזרה הרגע מהאו ומתה מרעב!!!!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• זה נחשב משבר? ואיך לקום ממנו?

קספר
    28/12/2009

בתקפה האחרונה , לא יודעת מה עובר עליי .
    כול הזמן עייפה לעיתים קרובות בלי מצב רוח , כמה ימים אחרונים , אני רק מול המחשב , קשה לי להרים את עצמי .
    לא ללמוד , לא להיות עם אנשים , בקושי הלכתי ביןם שבת ואתמול , לא התחשק לי לצאת .
    היום בכלל שברתי שיאים קמתי בוקר, הלכתי עם הכלבה , וכשחזרתי ניכנסתי חזרה למיטה
    ונירדמתי עד הצוהוריים .
    היום יכולתי לךעשות את זה בבוקר , כי לא היתה לי עבודה, אבל אתמול הלכתי לישון , שעה אחרי שחזרתי מהגן.
    בכלל הכול ניראה לי מיותר , אתמול ביום הולדת של אחת הגננות , הן התחילו לדבר על הילדים על הבנים למי יש יותר גדול .
    אני בכלל לא התחברתי , מה מצחיק ומה מעניין בזה? היי הם בני שנתיים עד שלוש וחצי !!!!
    מה זה השטיות האלו?
    לא הייתי רוצה לקבל שתי כדורים נוגדי דיכאון אופפ מה לעשות ?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ליעל - אני שמחה שקבלת את הדברים

מישהי
    29/12/2009

בצורה נכונה
    מה שכתבתי לך נכתב עם הערכה לאופי הנאצל שלך, ואני שמחה שקבלת זאת ברוח טובה.
    ולגבי השיחה של הגננות, אני מסכימה אתך, זה באמת נשמע מגעיל הצורה שהן דברו על הגוף של הילדים, ולא במקום.
    המון הצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה

קספר
    29/12/2009

יש לי גם צדדים לא נעימים , לפעמים .
    בקשר לאיך שהם דיברו על הילדים, עכשיו זה עוד יותר מעציב אותי, ההורים שולחים את הילדים שלהם ,
    נותנים את הדבר הכי חשוב להם ,פרי יצירתם , וכך הן דיברו?.....
    פה ושם גם קורה שילד שואל אותי אם אני רוצה לראות לו את הבולבול, אבל אני עונה בלי לעשות עניין ,תודה, אבל לא .
    מישהי , את מתחום הטיפול ,?פסיכולוגית או משהו?
    לפי אופן הכתיבה שלך, אפשר להבין שאת מהתחום.
    דרךאגב קראת את מה שהבאתי לכאן , על גישת הכוחות?
    מעניין אותי לקרוא את דעתך ,אם מתחשק לך כמובן .
    אם לא, גם טוב
    יום טוב

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• היי מישהי,

shira800
    28/12/2009

לא התכוונתי ספציפית למה שאת כותבת ליעל.

אני מתכוונת שכאשר כותבים תגובה למישהו לפעמים הוא עשוי להרגיש (גם אם לא התכוונו לכך) שהעצות שלנו מגמדות אותו. הוא יכול לחשוב שתגובתנו נאמרה/נכתבה כדי שאנחנו נרגיש כמה אנחנו טובים יותר וחכמים ונעלים ממנו (גם אם לא התכוונו לכך). והתגובה למעשה נכתבה על מנת שנרגיש טוב על חשבונו (סתם מחשבה שיכולה לעלות למישהו שנמצא במצוקה וקורא תגובות בסגנון ).

ואולי התגובה שלנו באה בעצם כדי לנסות לנקות את עצמנו מהכאב המאיים של מה שהוא כתב/אמר? קחי את זה כנקודה למחשבה....

לעיתים קורה מצב שבו אני נותנת למישהו עצה ... (אם זה בוירטואליה או במציאות) ,
    ורק לאחר שאני חושבת יותר לעומק על מה שאמרתי/ כתבתי אני מבינה שבאמת היתה לי כוונה טובה לעזור , אבל יכול להיות מאוד שמה שאמרתי/ כתבתי פגע/ גימד / הקטין את מי ששאל וכו' .

לדוג' הבחורה שסיפרה שהיא עובדת כמזכירה וכרגע פוטרה מעבודתה והיא נמצאת במצוקה.
    ואת כתבת לה שהג'וב הזה גם ככה לא היה משרת חלומותיה.
    חשבת שאולי דרכת לה על יבלות בעצם תגובתך? (כמובן מבלי להתכוון לכך) חשבת שאולי גימדת אותה בתגובתך? (אני יודעת שלא היו לך כוונות כאלה... גם אני עושה את הטעויות האלה ומצטערת לאחר מכן...).
    היה היסטוריון שאמר – שלרוב הנסיבות משפיעות על אנשים ורק לעיתים אנשים משפיעים על הנסיבות.
    האנשים שפועלים בהתאם לנסיבות לא תמיד שולטים בהן . ולכן אותה בחורה פועלת על פי האינסטינקט הראשוני שלה שהוא יצר ההשרדות. מה שמעניין את אותה בחורה כרגע זה שהיא פוטרה והיא צריכה כסף בכדי לפרנס את המשפחה שלה. היא מעוניינת למצוא עבודה בהקדם האפשרי (כנראה באותו תפקיד) עד שעה מסוימת שתאפשר לה להוציא את הילדים בזמן (בהתאם לנסיבות). משרת חלומות או לא משרת חלומות זה לא מה שבראש מעיניה כרגע. ככה לפחות זה נראה.

לגבי החברה העיתונאית, אני יכולה להבין אותה מצד אחד - יש עבודות שאני באופן אישי הייתי מרגישה מאוד מתוסכלת אם הייתי צריכה לעבוד בהן. אז יכול להיות שאני מפונקת.
    וזה לא בגלל שאני חלילה מזלזלת בעבודות האלה, אני פשוט יודעת שעבודות מסוימות יכולות פשוט לדכא את נפשי ולתסכל אותי עד מאוד.
    אבל כן הייתי מוכנה לחיות ברמת חיים נמוכה יותר או בהתאם לרמת ההכנסה שלי (מבלי להכנס למינוסים) , ובטח לא הייתי מבקשת טובות מחברים שיפרנסו אותי. זה כבר חוצפה.

כמובן שמטרתי לא היתה לפגוע , אלא סתם לעלות נקודות למחשבה.
    אני כותבת את זה גם בשביל עצמי :)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בנוגע לנושא המדובר - מישהי

shira800
    29/12/2009

יוצא לך לראות את התכניות של אלון גל?

אני אוהבת לעקוב אחרי התכניות של אלון גל , אולי בגלל שכל הנושא הכלכלי, התנהלות כלכלית בתוך משפחה זה נושא שמאוד מעניין אותי, גם בגלל שזה פחות או יותר תחום העיסוק שלי. נושא שתמיד אהבתי . תחום שהוא מאוד חזק אצלי.תמיד ידעתי להתנהל ולקיים משפחה על פי המשכורות שיש לי ולבעלי , לדאוג תמיד שיהיה גם משהו בצד, גם בתקופות שבעלי היה סטודנט והסה"כ הכללי של שתי המשכורות שלנו לא היה גבוה במיוחד (בלשון המעטה).

על כל פנים, אני למשל, מאוד לא אוהבת את הגישה שאלון גל נוקט בה- כלומר באופן כללי, אין לי אמון בשיטת הקואוצ'ינג .אני חושבת שאנשים חוזרים מהר מאוד לדפוסים ישנים ומקולקלים שלהם וצריכים לעבור תהליך טיפולי ארוך בשביל "להבריא".
    ובלי קשר ,הגישה שלו היא מאוד מתנשאת , מאוד פוגעת באנשים שמגיעים לתכנית ומבקשים עזרה.
    למרות שבאמת לפעמים אני רואה משפחות מסויימות ובא לי לתת להם כזה "ניעור"...
    לא תראי שם אנשים שחיים ממשכורות מינימום ואז באמת היה ניתן להבין למה הם לא מצליחים "לגמור" את החודש. אני רואה שם (לפעמים) אנשים שמרווחים ממש ממש טוב ופשוט חיים ברמת חיים מאוד מאוד גבוהה ולא מבינים ואפילו לא מודעים למינוסים הכבדים שלהם, לדרך ההתנהלות שלהם . זה אפילו מאוד מעצבן
    אבל עוד פעם ,יכול להיות שיש דרך אחרת להראות להם את זה ....ולא בגישה המתנשאת של אלון גל.
    מה גם שלפעמים באמת יש שם משפחות שעובדות מאוד מאוד קשה ונמצאות במצוקה כלכלית ורגשית והגישה שלו לדעתי מאוד מאוד פוגעת בהם.
    זו דעתי . מעניין מה דעתך על התכנית ובכלל על שיטת הקואוצ'ינג.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הכוונה למצא את האור גם בחשיכה

מישהי
    29/12/2009

לאותה אחת שפוטרה, לא כתבתי שבוודאי רצתה עבודה אחרת, אמרתי שיתכן (לא בדקתי מה שכתבתי, ועל פי הזכרון אני כותבת) ובכלל רצתה עבודה אחרת, וזה יהיה למנוף.
    כפי שאמרתי יש את המצוי ואת הרצוי, ואין מה לעשות, המצוי הוא לא תמיד המצוי, והתפקיד שלנו לנסון להפיק את הטוב ביותר מן המצוי, כדי שאיך שהוא יהיה תואם לרצוי מצדנו.
    עושים את העוגה של החיים, עם החומרים שהחיים נותנים לנו, לא תמיד אפשר להחליף את החומרים.
    לכן כשאני רואה אדם שרע לו, או הוא מתלונן, אני מנסה קודם כל לתת לו הרגשה שאני מבינה אותו, והשמצב לא נעים לו, ובהחלט קולטת את המצוקה שלו, אבל מכאן אני מנסה לראות איך אפשר להקל עליו, מה הוא יכול לעשות כדי שהחיים יהיו טובים יותר עם הנתונים.
    צריכיים לדעת שבחיים יש נתונים שאפשר לשנות וכאלו שאי אפשר,.
    עם מי שאפשר לשנות, צריכים לעבוד לשנות אם הם לא מוצאים חן בעיננו,
    עם מה שאי אפשר לשנות, צריכים לתמרון ולעשות את הטוב ביותר.
    לגבי עבודה
    בוודאי שנפלא כאשר אפשר לעבוד בעבודה שאנו אוהבים אותה
    אבל צריכים גם להתפרנס
    לכן אני אומרת שקודם כל אחד צריך לדאוג שיהיה לו לחם על השולחן ובמקביל לדאוג לנסות איך להתקדם בתחומים שהוא אוהב.
    לאותה חברה הייתי תמיד אומרת שתוציא לאור ספרים, אם כתיבה כל כך מושכת אותה, ובעיתונים היא לא מצליחה לקבל מספיק מאמרים, שתתפוס יוזמה ותוציא ספרים על נושאים שמענינים אותה.
    או שתקדיש יותר לכתיבה שלה עבור העיתונים, היינו שתכין מראש כתבות ולא תחכה רק כאשר מזמינים אצלה, ואם הכתבות תהיינה מאד טובות, יקחו אותם.
    אבל דבר אחד בטוח, אי אפשר לשבת בבית עם ידיים שלובות ולחכות שהכסף ירד מהשמים או מחברות!

בקשרים עם אנשים, אז כבר אמרתי שלדעתי הן בווירטואל והן בחיים האימיתיים חברה טובה היא שם לא רק כדי לתת אמפטיה, אלא כדי לעזור, ועזרה זה גם עצות, ואני לא רואה שום עצמה ממקום של יהירות והתנשאות, אלא ממקום של התנסות, וממקום של תשועה ברוב יועץ, כל אחד מציע כאילו ועורכים לשולחן את כל ההצעות, ואז נגשים לשולחן ובוחרים מה שרוצים מהמנות המוגשות.
    כמובן כל עוד שזה נכתב לא בצורה פוגעת
    יום טוב שיהיה לך

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אוקיי

shira800
    29/12/2009

אך חושבת שבכל זאת דרושה מידה מסוימת של עדינות וגישוש ,במיוחד כשמדובר באנשים רגישים, אחרת עשויים לקבל גן נעול בחזרה. כותבת מנסיון.

מקווה שהיה לך יום טוב ! :)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מסכימה אתך

מישהי
    30/12/2009

יש צורך ברגישות
    במינון
    באיזון
    ובעיתוי נכון

לא להיות פיל בחנות חרסינה, בהחלט מסכימה.
    ואגב,
    כולם רגישים, וכולם מקבלים בקורת, זה לא מיוחד רק לחלק מסוים באוכלוסיה, אף אחד לא חסין מביקורת, וכל אחד רגיש לכך כאשר הוא מקבל אותה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה