מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- עתיד מקצועידנה08/06/2010
המחשבות על העתיד שלי נורא מלחיצות אותי. סיימתי תואר ראשון לפני שנתיים , ובגלל המשבר לקח לי זמן מה עד שמצאתי את עצמי. עכשיו אני עובדת בעבודה שקשורה לתואר אבל לא יודעת לאן זה ממשיך. כולם סביבי מתקדמים לתואר שני ואני לא יודעת אם זה באמת יתרום לי. המחשבות על העתיד המקצועי שלי מלחיצות אותי מאוד ואני מרגישה מאוד מבולבלת כשאני נדרשת לענות על השאלה של מה הלאה. אני מנסה פשוט לא לחשוב על זה ולהתקדם לאט לאט תוך התמקדוטת בצעדים קטנים. האם זו גישה נכונה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בניית קריירה
ענת תנעמי-שפרינצק08/06/2010דנה שלום. נראה מתוך דבריך שאת עסוקה בבחירת מקצוע וההתפתחות בו. לא ציינת האם התחום בו את עוסקת מעניין אותך והאם את רואה את עצמך מתפתחת בכיוון שבחרת. מה את בעצם שואלת לגבי עתידך המקצועי? האם השיקולים שלך הם כלכליים? ממה את מבולבלת? אני יכולה רק לומר, כשאנחנו מחליטים לא לחשוב על משהו זה בדרך כלל מכיוון שאנחנו די מפחדים לגלות מה יש שם ולהתמודד עם התשובות שניתן לעצמנו. לכן, אני לא בטוחה שלהתקדם צעד צעד זה הפיתרון במקרה שאת מתארת. אני מתרשמת מהמעט שכתבת שרצוי שתבדקי עם עצמך ממה את חוששת ומה מבלבל אותך.
בברכה
ענת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
דנה09/06/2010תודה על תשובתך. עקרונית התחום מעניין אותי, אבל הוא לא היה הבחירה הראשונה שלי. לצערי איני יכולה לעבוד במה שהתכוונתי כשהתחלתי את לימודי. אני לא ארחיב בנושא. התחום מעניין אותי כאמור, אבל אין ככ לאן להתפתח וחשבתי שבהמשך אתפתח לתחומים חופפים - כלומר אלמד עוד כל מיני דברים שיעזרו לי, אוסיף מיומנויות ואעבור לתחום אחר. העניין הוא שתמיד חשבתי שאני אעשה תואר שני, כי אני מאוד מעריכה השכלה גבוהה ונראה שכרגע זה לא ממש יקדם אותי לאן שאני צריכה. ובכל זאתף בכל פעם ששואלים אותי האם אני רוצה ללמוד או מתי אני מתכוונת ללמוד הנושא מאוד מלחיץ אותי, כי אני בעצם כרגע חורגת מהתוכנית המקורית שלי שבה רציתי לעסוק במהו אחר ולשם כך גם לעשות תואר שני. האם זה נשמע הגיוןני?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההתלבטויות
ענת תנעמי-שפרינצק09/06/2010דנה שלום. דבריך נשמעים לי מאוד הגיוניים. כשאנחנו חורגים מהתוכניות המקוריות שלנו, אנחנו הרבה פעמים מרגישים אי נוחות, כאילו סטינו מהדרך שהתוונו לעצמנו, ומה שאנחנו שוכחים בדרך כלל זה שהחיים דינמיים והעיקר הוא לא אם נשארו במסלול (או בתלם) אלא מה אנחנו מרגישים לגבי הבחירות שלנו ולמה. מה שאני מנסה להגיד או יותר נכון לשאול הוא, מה בעצם מפריע לך? האם שאלותיהם של אחרים? הציפיות? האכזבה שלא הלכת אחרי מה שרצית? נראה שאת נמצאת במצב שאת צריכה להחליט לאן את ממשיכה מכאן ואת לא בטוחה שתבחרי נכון. תקשיבי לרחשי ליבך.
בהצלחה,
ענת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לאחר פרידהבוני31/05/2010
לאחר זוגיות של חצי שנה, רצופה מאבקים ומריבות, החלטתי לחתוך למרות רצונו של בן הזוג להמשיך בקשר. אני בת 36 ולאחרונה התחלתי לחשוש מאד כי וויתרתי בעצם על הזדמנות. אני לא רוצה להגיע למצב שאני אתקשר אליו כי אני יודעת שהקשר הזה לא עושה לי טוב אבל עדיין... מה אם לא יהיה מישהו אחר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פרידה
ד''ר אילן נילמן01/06/2010שלום בוני
עבור כל אחד מאיתנו פרידה היא אירוע קשה המעורר תחושות וספקות: האם עשיתי נכון או לא, אולי הפסדתי ואולי אשאר לבד. אלו תחושות שחשוב לשאת אותן ולעבד אותן.
אני מבין את החרדה שלך להישאר לבד ובעקבות זה הפיתוי להתקשר לבן זוגך לשעבר. השאלה איננה להתקשר או לאו אלא האם את מעוניינת בקשר ורואה אותו כבעל סיכוי להתפתח לקשר טוב. במידה וכן, יתכן שתוכלו להתגבר על המאבקים והמריבות. אם לחלופין את חשה שהקשר חסר סיכוי להתפתח ואת שוקלת לחזור אליו מתוך החרדה להיות לבד, נדמה שאת לוקחת סיכון משמעותי.
בברכה
אילן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לחץ בטסטנינה31/05/2010
שלום למנהלי הפורום,
מזה זמן מה אני מנסה לעבור טסט נהיגה אבל בכל פעם שהטסטר רק נכנס אני ממש נלחצת ומפגינה חסר ביטחון כללי ועושה בגלל זה גם טעויות. זה טיפשי לגמרי אבל אני ממש לא מצליחה להירגע. באופן כללי אני נהגת טובה אבל ברגע שמתיישב לידי טסטר אני פשוט מרגישה כמו ילדה קטנה שבכיתה א שהעמידו אותה ליד הלוח מול כל הכיתה. אני לא מצליחה לחשוב כמו שצריך והלב דופק בפראות. ניסיתי לקחת רגיעון אבל זה לא ממש עזר. אולי תוכלי לייעץ לי משהו? אני אובדת עצות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לחץ
ד''ר אילן נילמן01/06/2010שלום נינה
הדימוי שלך על הילדה בכיתה אי אולי מרמז על כך שאת חשה לא בנוח עם סמכות ו/או יראה ממנה. לכן הטסט עבורך איננו מבדק של כישורי נהיגה אלא משהו המתקשר לחויות מעוררות חרדה ולחץ עם דמויות סמכות.
אם אכן זה כפי שאני משער ואת נתקלת בתופעה זו גם בהקשרים אחרים, יש מקום לבירור מעמיק של סוגיה זו כדי שהיא לא תחסום אותך במהלך דרכך.
ביחס לטסט עצמו קשה לתת עצה וקשה לדעת מה תהיה יעילותה. את יכולה לנסות ולהגיד לעצמך שמדובר בטסט נהיגה ולא במבחן קבלה אישור או אהבה מצד הבוחן. כמו כן, זה לא נורא להיכשל הרי זה רק טסט.
בברכה
אילן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אני לא יכול יותר!יוסי23/05/2010
שלום רב,
כשנה וחצי שאני סובל מעיניים אדומות ודומעות כשאני נמצא במצבי לחץ וסטרס.
זה התחיל בחברה שבה עבדתי והיה הרבה לחץ בעבודה אבל גם אחרי שפוטרתי משם וכיום לא רק שזה מופיע סתם כך אפילו שאני לא מרגיש שום לחץ, נגיד שאני בחברת חברים,משפחה,קורס שאני לומד וכו,
אלא כשזה מופיע אני מגלה שהעיניים לא רק אדומות אבל גם דומעות (לא זולגות) ואין מילים לתאר כמה זה מביש ומביך ביום יום.
אני משתמש בטיפות עיניים אבל זה עוזר רק מעט ובכלל זה לא בריא להשתמש בהם יותר מידי.
רופא המליץ לי לפני כחצי שנה להשתמש באסטו אבל למרות שישנו שיפור מסויים זה לא ממש פותר את הבעיה הכל כך מביכה .
רציתי לציין שחוץ מזה אני בן 40 ובריא
תודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עיניים אדומות
ד''ר אילן נילמן23/05/2010שלום יוסי
מתוך התיאור שלך ישנו מרכיב נפשי לעיניך המאדימות. קשה לי להניח שהן דומעות "סתם" כפי שאתה כותב. יתכן שהסיבה קשורה בגורמים שאינך ער להם, גורמים סמויים מן העין. כיון שעשית בירור רפואי שלא פתר את העניין, נראה שיש מקום לבירור רגשי בסיוע של איש מקצוע.
בברכה
אילן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם זוהי נורה אדומה??בעל17/05/2010
אשתו נוהגת לפלרטט עם חברי בכל הזדמנות שרק יש. לפני זמן מה, כשצעדה לאיטה על המדרכה הצרה, חברי בה במהירות והתנגש בה בגופה, היא הסתובבה ופתאום ראתה אותו. היתה בתדהמה, הוא חייך והתנצל ואחר פטפט איתה וכל אחד הלך לדרכו. הוא הרי יכל באותו מידה לבקש סליחה בכדי שתפנה לו מקום ללכת או פשוט לעקוף אותה, הרי הוא לא עוור, מדוע התנגש בה??, האם עבורי זה אמור להידלק נורה אדומה????
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מדוע דילגו עלי???
בעל21/05/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנורה אדומה למה?
ענת תנעמי-שפרינצק22/05/2010שלום רב
לא הבנתי מה אתה שואל. אם תיתן רקע ליחסים עם החבר ומה קורה כעת ביחסיך עם אישתך, אולי אוכל להגיב.
בברכה, ענת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההתנהגות אשתי- המשך
בעל23/05/2010בכדי שתקבלו תמונה כללית, ואשתדל למצת כי הדף צר מלהכיל וכאן זה לא המקום/הכתובת...: אשתי נוהגת לעיתים לפלרטט עם ידידי. כשהם נפגישם ברחוב הוא נוהג באופן קבוע לכנותה "יפיופה" ,מקשקשים מעט ובזה נגמר. קרה 3 פעמים שהיא עשתה ג'וגינג, וראיתי למרחוק איך הוא מדביק את ההליכה אליה ולמרות שהיה מקום, לפתע ראיתי שהוא התנגש בה מאחור, יכל לבקש סליחה שתפנה לו מקום לעבור , הוא "התנצל" והמשיך בדרכו. עוד פרטי נקודתי: לפני זמן מה ידיד בישר לי שהוא טס לחו"ל עם אשתו....שכחתי לאחל לו טיסה נעימה וכד', אשתי "טפסה טרמפ" סימסה לו מאחורי גבי "שיהיה להם טיסה נעימה, ואיחלה לו מזל טוב ליום הולדתו שיחל בעוד מספר ימים. וחתמה כמובן את שמה. איך מצטייר התנהגותה של אשתי בעיני חברי?? האם התנהגותה מקובלת עליכם ואיך להגיב???? הרבה תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכיצד להתמודד עם חשדות?
ענת תנעמי-שפרינצק23/05/2010שלום רב.
אני מבינה שהאופן בו ידידך ואישתך מתקשרים אחד עם השני מעורר בך אי נעימות. אני עדיין לא מצליחה להבין את הקונקסט בו נאמרים הדברים ביניהם ואיזה קשרים לך יש עם ידידך ואישתך. נשמע כי הקנאה מתעוררת ואתה מרגיש מחוץ לעניינים שלהם. ניסית לדבר עם אישתך על איך אתה מרגיש? יכול להיות שיתברר לך שזה רק דרכה להביע חיבה, שאינה אומרת שום דבר יותר מזה. נראה לי שיש משהו בקשר בינך לבין אישתך שיוצר אצלך חוסר ביטחון. אני טועה? בכל אופן, כדאי לברר את הדברים הנל.
בברכה,
ענת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בוס מאייםמיטל11/05/2010
שלום, אחותי כל הזמן מספרת על זה שהבוס שלה עושה לה שיחות בהן הוא מודיע כמה הוא לא מרוצה ממנה. היא חוששת שהוא יפטר אותה וזה גורם לה לבעיות שינה - היא מתעוררת בבוקר ולא יכולה להירדם. מה תוכלו להמליץ במקרה הזה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התמודדות עם בוס מאיים
ענת תנעמי-שפרינצק11/05/2010מיטל שלום.
אי שביעות רצון של הבוס היא באמת מלחיצה. לא כתבת מדוע הוא לא מרוצה ממנה והאם אכן יש חשש אמיתי לפיטורין. בכל מקרה, נראה לי על פניו (באופן שיטחי למדי), שכדאי להבין מה הוא רוצה ולברר כיצד ניתן לגשר על הפערים ביניהם. בעיית השינה תפתר מאליה ברגע שהיא תרגיש שהיא מתמודדת טוב יותר והאיום נעלם.
אם תתני לי עוד פרטים אולי אוכל לתת מענה מלא יותר.
בהצלחה, ענת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פיטוריםדנית05/05/2010
בעלי בן 58 . מפוטר מזה שמונה חדשים. יושב בבית אוכל את עצמו ואותנו. הוא לא מאמין שימצא עבודה נוספת וגם לי קשה להאמין בגילו. במשך 30 שנה עבד במפעל כך שאין לו ידע במחשבים. מה אפשר לעשות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פיטורין
ד''ר אילן נילמן06/05/2010שלום דנית
בהחלט מצב קשה. במישור הפרקטי אני מייעץ לפנות לגורמים המסייעים בהשמת עבודה אם כי זה לא פשוט. במישור הזה אני לא ממש מתמצא.
יחד עם זה, לפיטורין יש השפעה על המצב הנפשי- דכדוך, ירידה בדימוי העצמי, תחושה של חוסר ערך ועוד. זהו מצב נפשי שנוטה לעודד פאסיביות, חוסר יזימה וקושי לפעול. זהו מעגל קסמים שחשוב לפרוץ אותו. מה שניתן לנסות זה לסייע לבעלך לבטא את התחושות הקשות, לעודד (לא ללחוץ) אותו לפעול וביחד איתו לנסות לפתוח אופק חדש .
בברכה ובהצלחה
אילן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיש הרבה מה לעשות!
מישהי07/05/201058 זה גיל צעיר מאד! אני מכירה אנשים שבגיל הזה התחילו ללמוד משפטים!
היום יש ההמון מסגרות לאנשים מבוגרים ללמוד ולהשתלם
במקום להיות בדכאון יחליט שהוא מתחיל את הקריירה השניה שלו
ילמד דברים, וכן, ימצא עבודה
דווקא אנשים בגיל הזה יש להם יכולות שאין לצעירים
הם לא צריכים לדאוג לגדל את הילדים, כבר יש להם דיור, והם מוכנים ללמוד במלא הקיטור
תמנפו את הזמן הזה לעלות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פילאטיסענת02/05/2010
עד כמה פילאטיס מועיל לגוף ולנשמה - זה מדהים!!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טסט
יולי22/11/2011שלום, בקרוב אני אצטרך לעשות טסט ראשון ואני ממש לחוץ. רק המחשבה על זה מעלה לי תסריטים מביכים בראש על איזה פדיחות אני אעשה לעצמי ואני יודע שיכשילו אותי מאיזו סיבה. אני ממש לחוץ. לא מאמין בטיפול פסיכולוגי (אחותי הלכה שנים לפסיכולוגית שהיא אהבה דווקא אבל כל הבעיות נשארו כשהיו). מה אפשר לעשות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטסט - תגובה
אורית צוקר22/11/2011שלום יולי,
האם חשבת כי אתה עשוי לעבור את הטסט בהצלחה? נסה את התסריט הזה.
אתה יוצר תסריטים שליליים ויוצר לחץ מיותר.הרי את הטסט תעשה בזמן אמת ולחשוב עליו ולנסות לדמיין מה יהיה מראש זוהי טירחה לבטלה.
האם גם בנושאים אחרים זוהי דרך המחשבה שלך?
אנני יודעת איזה סוג של טיפול קיבלה אחותך אך באם ענית על שאלתי בכן,כדאי לנסות טיפול קוגנטיבי התנהגותי אשר מטפל בדיוק בדרכי מחשבה כאלו בהצלחה רבה.
אפשר גם ללמוד טכניקות להורדת לחץ.
כל טוב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פחד מקהל עקב מחלת סרטןיהודית26/04/2010
אמא שלי עוברת טיפולים כימוטרפיים מזה כחודשיים לאחר שגילו לה סרטן בלבלב עם גרורות בריאה.
מזה כחודש וחצי כשהיא הולכת לבית המרקחת ויש שם יותר מ- 5 אנשים, היא כולה נלחצת, מזיעה, דפיקות לב והיא מיד רוצה ללכת הביתה. דבר זה חוזר על עצמו בכל פעם שהיא הולכת לבית המרקחת או לכל מקום הומה אדם.
למה? מה עושים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פחד קהל
ד''ר אילן נילמן26/04/2010שלום יהודית
אני מתאר לעצמי שאת עוברת חוויה קשה עם המחלה של אמא. למחלה גופנית, לא כל שכן סרטן שמעורר (לא תמיד בצדק) אסוציאציות קשות, יש אספקטים נפשיים נלווים. המחלה משפיעה על הגוף באופן שעלול להוריד את הביטחון ולעורר חרדות שונות ומשונות. אינני יודע אם לטיפולים הכמותרפיים של אמא יש תופעות לוואי המשפיעות על המראה כמו למשל נשירת שיער. שינוי מעין זה תורם את חלקו בהיווצרות של חרדה, מה גם שהחולה צריך לעבור תהליך הסתגלות לא פשוט סביב המחלה והשינויים שהיא מחוללת.
יתכן וחרדת הקהל של אמא קשורה בתופעות שתיארתי. כדי להתמודד עימן, חשוב שתהיה תמיכה מצד אדם שיכול להקשיב ובפניו אמא יכולה לדבר על החרדות שלה. מימד נוסף נוגע לזמן הנדרש מבחינה רגשית כדי להסתגל למצב החדש.
מעשית אני מייעץ לעודד את אמא לדבר על הרגשות שלה סביב המחלה, הפחדים שלה, החרדות שלה סביב הגוף, סביב מגע עם קהל וכיו"ב. במידה ויהיה שינוי לטובה, מה טוב. במידה שלא ניתן לפנות לעזרה מקצועית.
בברכה
אילן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לחץ בטסטניבית25/04/2010
עשיתי לאחרונה את הטסט השישי שלי ושוב נכשלתי. בכל פעם שהבוחן מתיישב לידי אני ממש נלחצץ ולא הראש ולא כלום לא עובד לי כמו שצריך. גם אם אני לא עושה טעויות חשובות אני מפגינה חוסר ביטחון והם כבר מוצאים על מה להכשיל. אני רוצה למצוא לזה פתרון אבל מצד שני אין לי כסף לשלם על טיפול ממושך אצל פסיכולוג. מה תוכלו להמליץ לי בבקשה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טסט
ד''ר אילן נילמן26/04/2010שלום ניבית
בהחלט לא נעים אך יחד עם זאת לא נורא. קשה לי לתת עצה ספציפית כיון שאינני יכול מן המידע המועט הזה לדעת מניין צומח הלחץ שאת מתארת. כיון שאין באפשרותך לממן טיפול פסיכולוגי כל שאני יכול לייעץ כרגע זה להתייחס לטסט כאל סוג של הרפתקאה: אם ילך מה טוב ואם לא לא נורא. בסופו של חשבון יהיה לך רשיון. אם את חשה שאינך יכולה להיכנס למצב נפשי של לראות את הטסט כהרפתקאה אולי כדאי להרפות מכל העניין לתקופה קצובה.
אם כל זה לא יעבוד אין ברירה תצטרכי עזרה מקצועית: קופות החולים מציעות טיפול פסיכולוגי במחירים מוזלים.
בהצלחה
אילן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאם אפשר להעיר משהו
לימור27/04/2010לפני הטסט לקחתי 2 רגיעון של הדס.
לי זה עזר.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לחץ ועצביםורד18/04/2010
הי אני בת 28 ,ושרויה בלחץ תמידי .
בתקופה האחרונה ,אני מתגוררת אצל חמתי כיוון שאנו רוצים לחסוך ולקנות דירה ,אולם למרות שחמתי אשה נוחה קשה לי עם המצב.
בנוסף אני בלחץ כיוון שאני צריכה לעבור מבחן מסויים כדי לקבל קביעות בעבודתי , אני בלחץ כיוון שקרוב לשנה אנחנו מנסים להרות ללא הצלחה,והתחלנו לברר את הסיבה לכך בקופ"ח, בעלי ישן לעיתים מחוץ לבית ,ולעיתים נמצא בנסיעות .ולאחרונה אני כועסת עליו מאוד בכל פעם שזה קורה ,למרות הידיעה שאין ברירה ושזאת עבודתו.
אני מסתובבת עם תחושות קשות של עצבים ,ובכל פעם ששואלים אותי מה פשר הבעיה (בעיקר משפחתי ) אני תוקפת ומפנימה . מלבד בעלי אף אחד לא מודע למצב.
ולכן יוצא שהמון פעמים אני מוציאה את נעצבים עליו ,מה שיוצר שמברים בזוגיות .
כיצד אפשר להתמודד עם לחץ כזה
האם כדי ליטול תרופות ?
יש לציין
שלעיתים הלחץ מלווה בתחושת דיכאון לא מוסברת ...
אני לא חושבת שמדובר בתקופה בלבד כיוון שמאז שאני זוכרת את עצמי אני עצבנית .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לחץ מתגבר
ענת תנעמי-שפרינצק19/04/2010מיטל שלום. את מתארת מצב לחוץ במיוחד, חוסר פרטיות, ניסיון להיכנס להריון ועוד מבחן לעבודה... כל אחד היה מרגיש אי שקט כתוצאה מכך וכנראה אצלך פי כמה. ההתרשמות שלי שאת תוכלי להפיק תועלת משיחות (בייחוד בגלל שכפי שאני מבינה, את לא משתפת אחרים במה שקורה לך, חוץ מבעלך שגם הוא נעדר) ויתכן שיומלץ לך גם טיפול תרופתי. לבינתיים, אם יש מישהו שאת יכולה לשתף אותו בקשיים שלך, זה יכול לעזור.
בהצלחה,
ענת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגם בהומאופתיה תמצאי פתרון מלאללחצים
דר אדית דניאל18/05/2010שלום
בהומאופתיה פתרון לבעיית לחצים מהסוג שתיארת.
בברכה
דר אדית דניאל
מנהלת פורום הומאופתיה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צריכה עזרהתותייי12/04/2010
שלום,
לפני כ4 חודשים הייתי בקשר חוזר עם מישהו מהעבר שנמשך בערך כחודשיים קשר קליל ונחמד.
היה לי ממש טוב וכיף\כמו שלא הרגשתי הרבה זמן ובמיוחד כשהייתי בתקופה ארוכה של מעורערת מבחינה נפשית לדעתי.וזה מה שהייתי צריכה.
פעם אחת הבחור עשה משהו שלא היה לטעמי ולקחתי את זה למקום לא נכון בכלל אפילו שזה היה שטותי ולא חשוב וחשבתי שזה נגמר-מה שמבחינתו לא קרה. ואז כשנפגשנו במקומות ציבוריים התייחסתי והתנהגתי כמו ילדה קטנה (אני בת 22 והוא בן 33).אני חשבתי שזה נגמר ובגלל זה אני צריכה להתנהג ככה אבל מהצד שלו זה לא היה ככה וזה מה שלא ידעתי.ולדעתי זה הכל מחוסר בטחון וחוסר ידיעה מה לעשות במצב של רגשות.אני בחורה שבד"כ עם בטחון בנושא אבל אני לא נקשרת ורוצה כל גבר,אבל איתו זה היה הפוך.
אז ניגשתי לדבר איתו ולנסות לשפר את הכל אבל הוא לא רצה ואמר שאין טעם וההתנהגות שלי ילדותית.החלטתי שאני לא אוותר(-מה שאני לא עושה בד"כ) ואנסה שוב כי אף פעם לא הרגשתי ככה,אבל הוא התעלם-והיום הבנתי שזה היה כדי להימנע מפגיעה מצידי.
מאז הנתק לקחתי את הנושא בצורה מאוד לא הגיונית ובצורה כבדה והייתי בוכה הרבה חושבת עליו ואפילו הרשיתי לעצמי פתאום לפתח רגשות חזקים כלפיו.
ופשוט יצרתי תמונה מאוד לא הגיונית למצב .דברים כאלו אף פעם לא קרו לי בשום קשר עם גבר,תמיד אני הייתי זאת שמחליטה בקשר.
ומאז אני מרגישה שפתאום אני לא טובה מספיקה ושגבר שאני רוצה לא ייתאהב בי אז אני מונעת את עצמי ואת האפשרות להיכנס לזה מההתחלה.אני פשוט מרגישה שאני לא יודעת לגרום לגבר לרצות אותי ואיך להתנהג ופשוט להינות מהמצב .אני מרגישה שלא איכפתלי מעצמי ואם אכנס לקשר אז יהיה איכפת לי קודם מרצון הגבר ולא מרצוני-אני מרגישה מאוד תמימה פתאום...
אני מרגישה שאני מכניסה לקשר כבדות מההתחלה ואני לא מצליחה להשתחרר ולהיות קלילה עם עצמי ובקשר-להתנהג בחופשיות.
מה זה הדבר הזה שעובר עליי?אני צריכה ללכת לטיפול פסיכולוגי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קשרים זוגיים
ענת תנעמי-שפרינצק12/04/2010שלום רב לך. אתחיל בכך, שאת מתארת מצב אופייני להתנסות עם זוגיות התואמת לגילך. נראה שכל עוד הרגשת שהעניינים בשליטתך, היית חופשיה ויכולת ליהנות מהקשר. אך, ברגע שדברים לא התנהלו כפי שציפית, נפגעת וניסית להחזיר לעצמך את תחושת השליטה. מעניין לשאול, אם הוא לא היה דוחה אותך ואת ניסיונותיך לדבר, האם גם אז ביטחונך היה מתערער? מה את מחפשת בקשר הזה איתו? האם את רוצה להחזיר לעצמך משהו שאת מרגישה, שאיבדת? אם את מעוניינת להמשיך ולבדוק את מה שאת מרגישה במסגרת טיפולית, אני יכולה להמליץ לך על מטפל/ת באיזור מגורייך.
בברכה ובהצלחה,
ענת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה למענה
חלי12/04/2010אשמח עם תפני אותי חלי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמעוניינת בטיפול נפשי?
ענת תנעמי-שפרינצק14/04/2010חלי שלום. באיזה איזור את מעוניינת בטיפול?
ענת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאזור מגורים
חלי14/04/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאזור מגורים
חלי14/04/2010שלום ענת אזור מגורים רמלה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמטפל/ת ברמלה
ענת תנעמי-שפרינצק14/04/2010חלי שלום. אני לא מכירה מטפל/ת באיזורך, אך את יכולה לבדוק במרפאות בריאות הנפש כמו גם דרך אתרים כמו בטיפולנט.
בהצלחה,
ענת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה*****
תותייי13/04/2010קוודם כל תודה.
אני יודעת שאם לא הייתה הדחייה הזו אז הביטחון לא היה מתערער ולא הייתי מגיעה למצב הזה.
וגם כשאני מכירה גברים חדשים,אני לא מאמינה פתאום שאני בהם אוכל לגרום להם לרצות אותי באמת-מה שלא היה לפני הנתק עם אותו בחור,גם כאלה שאני לא מעוניינת בהם,והשליטה יכולה להיות מצידי.והעניין הוא שאת כל המצב המעורער הזה ווהחסימה שנגרמה ,אני גרמתי לעצמי בעזרת מחשבות שליליות ויצירת תמונה ממש לא נכונה.
למה זה??
והאמת השאלה ששאלת"מה אני מחפשת איתו?" אני גם ממש לא מבינה ,ועדיין שואלת את עצמי.כלומר הוא הכי נוגד את כל מה שאני רוצה מבחינת גיל,סגנון ,מראה,משפחה ,חברה..וידעתי מהתחלה שאם אני נכנסת לקשר איתו זה רק סתם בשביל להינות,אבל פתאום הכל התהפך ויש לי רגשות אליו,ועכשיו כשחזרנו להיות בקשר ,אני פחות קלילה ופחות נהנת כמו בהתחלה-כשהכל היה כיף ומצחיק..איך אני מחזירה את זה לקשר??
מה גם,אני שמה לב שאני נותנת ורוצה לתת דברים מעצמי מה שלפני לא הייתי מוכנהאפילו לחשוב לתת אם זה לא הגברר ששוה את זה .לדעתי אני פעולת בחוסר שיקול דעת,ואני מפחדת להתחרט אח"כ...
מה לעשות.???
מצטערת אם נידנדתי בנושא-פשוט אין לי אפשרות כרגע ללכת לטיפול..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלד"ר אילן נלמן/ ענת תנעמי
.15/04/2010שלום,
אפשר בבקשה לקבל תשובה.
אני ממש צריכה את עזרתכם..
תודה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהענייני זוגיות
ענת תנעמי-שפרינצק15/04/2010שלום רב. אני מתרשמת שגילית עתה שאת בעצם רוצה קשר קרוב עם מישהו ויש לכך חשיבות. לפני שאנחנו נכנסים לקשר, אנחנו לא תמיד יודעים אם נפגע או שנמצא מה שחיפשנו. אין ודאיות! זה חלק מהעניין. אני לא יודעת בדיוק מה עוד להגיד בנושא, אני לא מספיק מכירה אותך. כול עוד את לא מכניסה את עצמך למצבים מסוכנים, תגלי על עצמך דברים תוך כדי התנסויות וחשיבה ותדעי טוב יותר מה עושה לך טוב וממה כדאי לך להימנע.
מקווה שעזרתי לך יותר. בהצלחה בהמשך,
ענת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמון המון תודה
.16/04/2010עזרת לי מאוד.
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תודהחלי07/04/2010
לפני ששלחתי רציתי למחוק אבל זה כבר עבר יש דרך למחוק את זה ???
שנית רכזתי את הבעיה העיקרית והיא שחיתי בשקר 10 שנים ונאלתי לעבור אלימות פיזית ומילולית כדי שתהיה לי סיבה להתגרש כי הוא בגד בי עם הבחורה שהוא חי איתה היום ובנסוף היא גם בהריון אלא הנקודות הכואבות לי מאוד כי תור בנאדם הוא לא מציאה הוא קלפן מהמר אני אשמח אם תרשום לי עצה מה לעשות אם המצב הקים עד שאני יגיע אליך או גורם אחר
המון תודה חלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עצה
ד''ר אילן נילמן07/04/2010שלום חלי
כפי שאת כותבת מדובר בתהליך ממושך של 10 שנים בהן עברת דברים קשים, לכן אינני בטוח שעצה תספיק. מנראה לי שאת חשה פגועה ומרומה מבעלך לשעבר אליו (ולבת זוגו הנוכחית) את מפנה את רוב האנרגיה הרגשית שלך. זה מובן וטבעי אם כי זה משאיר אותך נעולה אתו ופחות פנויה לעצמך.
נדמה לי שחשוב שתנסי לבחון בינך לבינך ו/או עם אנשים קרובים מה את עברת בתהליך הזה שנמשך 10 שנים, מה לך קרה בתוכו, כיצד קרה שנקלעת למצב של אלימות פיזית ומילולית וכו' וכו'. בחינה מסוג זה תאפשר לך לבחון את עצמך, להפיק לקחים לעתיד ולהתחיל פרידה מן האקס שלך.
בברכה
אילן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטעות בכתובת
חלי07/04/2010לגבי הכתובת אל תדאג זו דירה שגרתי שההיתי נשואה כיום אני גרה בלוד בשכירות והדואר מגיע לתיבת דואר אישית בדואר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זה עוזרחלי04/04/2010
אני אשמח לקבל עוד יעוץ לגבי התמודדות עם הבגידה והכאב הפנימי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יעוץ
ד''ר אילן נילמן04/04/2010שלום חלי
אשמח להפנות אותך למישהו אם תכתבי לי מה מקום מגורייך.
חג שמח
אילן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבוקר טוב
חלי07/04/2010בוקר טוב הכתובת שלי בן צבי 16/11 רמלה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהייעוץ
ד''ר אילן נילמן07/04/2010שלום חלי
אני ממליץ לך להיות זהירה יותר בחשיפת הפרטים האישיים שלך ברשת. לא התכוונתי לדעת את כתובת מגורייך המדויקת אלא את האזור כדי שאוכל להפנות אותך לאיש מקצוע.
אינני מכיר אנשי מקצוע ברמלה שכן אני עובד בתל אביב. אם את מעוניינת אוכל להפנות אותך בתל אביב. ישנה אופציה נוספת שתפני למטפל/ת באזור מגורייך דרך קופת חולים- המחירים נמוכים בהרבה מן השוק הפרטי.
בברכה
אילן נילמן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תודהחלי04/04/2010
שמחתי מאוד שחזרתה אלי למען האמת אתה מאוד צודק הבעיה היא שאני גרה מול ההורים שלו ואין לי דרך להתעלם ממנו מה אני עושה ???
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מגורים
ד''ר אילן נילמן04/04/2010שלום חלי
שאלת המגורים היא שאלה פרקטית שאין לי מענה עליה. אם יש אפשרות לעבור מה טוב. אם לא נסי לצמצם את המגע עמו ככל שניתן.
עם זאת, זהו רק היבט אחד של הקושי שכתבת לי עליו. חשוב שתוכלי לדבר על מה שעברת ועוברת עם מישהו כדי להיפרד מבן זוגך לשבר גם מבפנים.
בברכה
אילן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם ישרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)