מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- חוסר צמארחלי11/11/2011
כרוני. לא רוצה לשתות כלום רוב הזמן. ממה זה נובע? בת 60 בריאה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חוסר צמא - תגובה
ד``ר נסטור ליפובצקי12/11/2011הילי שלום,
לרוב בעיה של חוסר שתייה נובעת מהרגל לא נכון ולא מסיבה פסיכולוגית.
תחליטי כהרגל לשתות שתי כוסות מים לפני כל ארוחה.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ארוחת בוקר בבית קפהדפנה11/11/2011
אכלתי היום ארוחת בוקר בביתקפה..
חביתת ירק (לא שאלתי אבל אני משערת לעצמי שנעשתה מ2 ביצים..עם עשבי תיבול), 2 לחמניות קטנות (אמרו לי שזה לחם דגנים רק בצורת לחמניה.. הם אופים במקום..), קצת ממרח אבוקדו וסלט ירקות קטן..
כמה קלוריות בערך אכלתי? וכמה גרם שוקלת בערך לחמניה כזו? היא דיי קטנה...
תודה רבה ושבת שלום!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מישהו יכול בבקשה לענות ללי? תודה
דפנה12/11/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
רועי12/11/2011הקישי בגוגל "גולינגו" וכנסי לאופציה של מחשבון תזונה, ושם חשבי את מה שתרצי. בהצלחה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה ממומחי הפורום בבקשה?
דפנה14/11/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהארוחת בוקר בבית קפה - תגובה
אפרת סויסה הרוש15/11/2011דפנה
אני שוב מציעה לך לפנות ליעוץ אצל דיאטנית קלינית שתיתן לך את כל המידע ונטיפים לאכילה נכונהה ובריאה ,במקום לספור קלוריות
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהארוחת בוקר בבית קפה - תגובה
ליטל סמואל-לוי16/11/2011הי דפנה,
בערך 550-750 קק"ל. זה תלוי בכמות השמן בחביתה, תלוי במשקל הלחמנייה, תלוי בכמות ובהרכב סלט האבוקדו...
לחמניה קטנה שוות ערך לרוב לפרוסה וחצי-שתיים. אבל גם קטן זה מושג יחסי...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חילוף חומריםליטל11/11/2011
היי, אני בת 26 שוקלת כרגע 70 קילו. עליתי כ-15 קילו בשנתיים האחרונות. ואני רוצה לחזור לפחות ל- 60.
הענין הוא שדיאטנית נתנה לי תפריט דווקא מאוזן:
יוגורט+פרי
2 פרוסות לחם עם ממרח דל שומן וירקות
סלט ירקות עם חלבון (טונה או ביצה או חזה עוף בתנור)
2 פרוסות לחם עם ממרח וירקות
פרי
ואם אני ממש רעבה אולי עוד פרי או ירק
סה"כ כ- 1000 קלוריות ליום וזה בערך כל שעתיים שלוש ארוחה לפי סדר היום שלי בעבודה.
אני יורדת עם התפריט הזה ועם ספורט מינימום פעמיים בשבוע (סיבולת לב ריאה+חיטוב) משהו כמו 700 גרם בשבוע.
השאלה היא:
1. מתי להחליף תפריט כי אומרים שהגוף מתרגל באיזהשהו שלב?
2. האם כשהוא יתרגל לסך קלוריות הזה ביום אאלץ לקזז עוד מהתפריט כדי ראות עוד ירידה במשקל? כי 1000 קלוריות ליום זה מלכתחילה לא הרבה.
3. האם חילוף החומרים שלי ירד בעקבות התפריט ובעצם לאט לאט אני אשרוף פחות קלוריות במנוחה?
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חילוף חומרים - תגובה
אהרון רזון11/11/20111. מתי להחליף תפריט כי אומרים שהגוף מתרגל באיזהשהו שלב?
******רצוי לגוון כל יום, יומיים.
2. האם כשהוא יתרגל לסך קלוריות הזה ביום אאלץ לקזז עוד מהתפריט כדי ראות עוד ירידה במשקל? כי 1000 קלוריות ליום זה מלכתחילה לא הרבה.
*****גם עכשיו את אוכלת מעט מדי. בשלב הנוכחי מתאים לך 1200-1400 קק"ל
ופעילות אירובית של לפחות שעה כל יום. 700 גר בשבוע זה בסדר, אבל במשטר הנוכחי זה לא יחזיק הרבה זמן.
3. האם חילוף החומרים שלי ירד בעקבות התפריט ובעצם לאט לאט אני אשרוף פחות קלוריות במנוחה?
*****בטוח שכן. השילוב בין תפריט דל מדי והעדר פעילות גופנית יומיומית במינון מתאים, מוביל בהכרח לירידה בקצב המטבולי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה
ליטל11/11/2011אוקיי תודה.
אז מה היית מוסיף או משנה בתפריט כדי לגוון כל יומיים או כדי שחילוף החומרים שלי ישאר נורמלי כמו היום ולא ירד:
8:30 - נס ללא סוכר
9:30 - יוגורט + ירק
11:30 - 2 פרוסות לחם + ממרח + ירקות
14:00 - פרי
16:00 - (בבית) חלבון כלשהו (ביצה/טונה במים/דג או חזה עוף בתנור) + ירקות
19:00 - 2 פרוסות לח ם+ ממרח + ירקות
22:00 - פרי/ירק
תודה רבה.
ליטל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההצעות שיפור
אהרון רזון12/11/20118:30 - נס ללא סוכר
*****לבטל
9:30 - יוגורט + ירק
*****להקדים ל 8:30 ולהוסיף פרוסת לחם מחיטה מלאה. לא רק ירק, אלא סלט ירקות מגוון עם 2 כפיות שמן זית איכותי.
11:30 - 2 פרוסות לחם + ממרח + ירקות
****הלחם מלא, הממרח טבעי כגון אבוקדו, טחינה גולמית, חומוס ביתי, גבינה עד 5%.
14:00 - פרי
******גם חצי גביע גבינה\קוטג' עד 5%
16:00 - (בבית) חלבון כלשהו (ביצה/טונה במים/דג או חזה עוף בתנור) + ירקות
19:00 - 2 פרוסות לח ם+ ממרח + ירקות
*****לגוון מדי פעם: דייסת שיבולת שועל\סובין שיבולת שועל עם חלב 1% או יוגורט.
סלט גדול עם שמן זית כמנה ראשונה. אם לא אכלת ביצה בצהריים אפשר להוסיף ביצה.
22:00 - פרי/ירק
.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- hi helpחסוי10/11/2011
היי,תמיד היה לי עצירות מילדותי וזה השתפר כשהתבגרתי ופתאום זה חזר לי וממש עם דם,אמרו שיש בדיקה כזו שמכניסים איזשהוא צינור מאחורה שזו בדיקה מביכה וגם כואבת אבל זה לא משנה אני רוצה לעשות אותה העיקר שפחות או יותר יהיה שיפור,אך אני מעוניינת לדעת עוד על הבדיקה הזאת, האם עליי לעשות משהו? ומה בדיוק ילך בבדיקה כמו שסיפרו לי צינור וזה כדי שיראו את הקיבה, לא יודעת מה בדיוק? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שוב פעם
חסוי12/11/2011נוו תענו ליי?למה הודעה מבוקשת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהhi help - תגובה
אהרון רזון12/11/2011מדובר בקולונוסקופיה, בדיקה די נפוצה לצורך גילוי פוליפים וגידולים במעי הגס. הבדיקה לא נעימה אבל מתבצעת תחת טשטוש (הרדמה קלה), בד"כ באשפוז יום. לפני הטיפול תקבלי הוראות לגבי ההכנות הנדרשות הכרוכות בצום, בשתייה של חומר מרוקן ולעתים בנטילת תרופה משלשלת ו\או חוקן לניקוי המעי הגס משאריות.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קפה וכל מה שקשור בקפאיןעומר10/11/2011
שלום רב,
הייתי מעוניין לדעת בבקשה מהי הכמות המומלצת (הגבול האדום) לכמות מ"ג הקפאין ביום? הכוונה כדי לא לפתח התמכרות ותלות.
כמה מ"ג קפה יש בקפה שחור, נס קפה, אספרסו וכדומה?
תודה :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קפה וכל מה שקשור בקפאין - תגובה
אהרון רזון10/11/2011לאדם בריא בלי רגישות מיוחדת לקפאין מומלץ לא יותר מ-4 מ"ג\ק"ג גוף.
תכולת הקפאין:
כ-75 מ"ג לכוס המכילה 190 מ"ל - קפה נמס
כ-100-150 מ"ג לכוס המכילה 190 מ"ל - קפה פילטר, אספרסו או מפרקולטור
כ-5 מ"ג לכוס המכילה 190 מ"ל - קפה נטול קפאין
כ-20-100 מ"ג לכוס המכילה 190 מ"ל - תה מסוגים שונים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אויזיתקרן09/11/2011
האם מותר לאכול במהלך הדיאטה בצהריים כמו שאוכלים חזה עוף מידי פעם לאכול אויזית (טלה)גם על הגריל ? מבחינת שומן ?ומבחינת קלוריות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אויזית - תגובה
אהרון רזון09/11/2011בשר טלה\כבש לא מומלץ בדיאטה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אייסקפהדפנה08/11/2011
ערב טוב,
כמה קלוריות בערך יש באייסקפה לייט שמגישים בבתי קפה? מוגש בכוס זכוכית גדולה.. נאמר לי שמשתמשים בממתיק (לא בסוכר) ובחלב 1.5%
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אייסקפה - תגובה
ד``ר נסטור ליפובצקי09/11/2011בחצי ליטר אייס קפה לייט (מנה) 140 קלוריות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מרק עדשיםענבל08/11/2011
שלום!
כמה קלוריות יש בצלחת מרק עדשים סמיך?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מרק עדשים - תגובה
ד``ר נסטור ליפובצקי09/11/2011בכוס עדשים מבושל כ-170 קלוריות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אוכל ליום לימודים ארוךליבי08/11/2011
מה כדאי לתת כארוחת צהריים לנוער וסטודנטים שרב הזמן נמצאים מחוץ לבית? אוכל משביע שלא זקוק לקירור .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אוכל ליום לימודים ארוך - תגובה
ד``ר נסטור ליפובצקי09/11/2011שלום,
מכיוון שילד לא יצרה להסחב עם אוכל וסכום, הפתרון ההגינוי הוא סנדויצים עשירים.
יכול להיות סנדויץ עם טונה, ביצה, שניצל (שניתן לאכול קר), גבינה צפתית.
כמובן רצוי להוסיף איזה שהם ירקות, אולי טחינה ואבוקדו בנוסף.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פתיתיםשי08/11/2011
כמה קלוריות יש בכוס רגילה של פתיתים לפני בישול וכמה היא שוקלת?
וכמה שוקלת כוס פתיתים לאחר הבישול ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פתיתים - תגובה
ד``ר נסטור ליפובצקי09/11/2011שלום,
בכוס פתיתים אחרי בישול 70 קלוריות.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפתיתים
שי09/11/201170 ??????? חלה טעות בתשובה שלך ..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפתיתים - תגובה
ד``ר נסטור ליפובצקי11/11/2011שלום שי, אתה צודק, התכוונתי לחצי כוס פתיתים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תזונה נכונה לתופעת שחלות פוליציסטיורויטל08/11/2011
שלום רב,
אני סובלת מתסמונת השחלות הפוליצסטיות למעט מחזור שלא מגיע אני לא סובלת מעודף משקל אך הבנתי שיש להקפיד על תזונה נבונה עקב אי סבילות לאינסולין בהרבה מקרים רציתי לדעת מאילו מאכלים עדיף להמנע והאם זה שאני אוכלת אוכל מבושל ובשר בעיקר בסופי שבוע זה בסדר, מקפידה מאוד על ירקות פירות קטניות גבינות ביצים טונה .
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תזונה נכונה לתופעת שחלות פוליציסטיו - תגובה
אפרת סויסה הרוש08/11/2011היי רויטל
ישנה חשיבות לשמור על תזונה מאוזנת מבחינת רמות הסוכר בגוף.
זאת ע"י אכילת תפריט מאוזן הכולל ארוחות ביניים ומכיל את כל אבות המזון (פחמימות,חלבונים ושומנים) . אכילת פחמימות מורכבות המכילות סיבים כמו לחם מחיטה מלאה .
להימנע מארוחות גדולות מאוד שגם כן יכולות להעלות את רמות הסוכר.
להקפיד על אכילת סיבים תזונתיים המצויים בירקות,מוצרים מחיטה מלאה וקמח שיפון, שיבולת שועל (קווקאר) ופירות בהגבלה בשל תכולת הסוכר הגבוה - כ- 2 מנות פרי ביום.
בכל אופן אני מציעה לך לגשת ליעוץ מסודר אצל דיאטנית שתבנה לך תוכנית תזונתית עם כל הכלים ןהטיפים הדרושים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לא מצליח לרזותאנונימי08/11/2011
היי, אני אנונימי, בן 18- 1.75, 92.6 קילו.
פעם עשיתי דיאטה מתפריט מסויים (חלי ממן) וירדתי במהירות מסחררת (מבחינתי), כל שבוע קילו ומשהו. זה היה כשהייתי בכיתה ח'. בחופש אחריו העלתי הכל ומאז לא ניסיתי לרדת עוד פעם. לפני שבועיים שוב התחלתי דיאטה מתפריט של חלי ממן, איני חורג ממנו, לא מעז לנשנש שום דבר, ובכל זאת, תוך שבועיים ירדתי 900 גרם. העניין מאד מתסכל אותי! מה יכולות להיות הסיבות לכך?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא מצליח לרזות - תגובה
אפרת סויסה הרוש08/11/2011אני לא יודעת בדיוק מה התפריט שאתה עושה ,אבל בעיקרון בדיאטה מאוזנת ונכונה ההמלצה לרדת בין חצי קילו וקילו בשבוע ולא יותר.
בנוסף מדיאטה לדיאטה יותר קשה לרדת במשקל,במיוחד לאחר דיאטות אגרסיביות מכיוון שאנו משבשים את נקודת האיזון של הגוף מבחינת חילוף החומרים .
אני ממליצה לך לגשת לדיאטנית ולבנות תפריט חדש המותאם לך היום .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- משמעות ארוחת הבוקררונית08/11/2011
כולם מדברים על חשיבות ארוחת בוקר- מה קורה אם אין תיאבון- והאם באמת יש משמעות לארוחת בוקר להרזייה?
ובנוסף, האם יש הבדל בין ארוחת בוקר נטולת פחמימות לכזו שיש בה פחמימות על המשך היום?
אשמח לדעת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר משמעות ארוחת הבוקר - תגובה
אהרון רזון08/11/2011גם אם אין תאבון, צריך לאכול ארוחת בוקר (לא חייבת להיות גדולה) תוך כשעתיים מהקימה.
חשוב לשבור את צום הלילה, כי אחרת הגוף נכנס למגננה, חוסך באנרגיה ומקשה על הרזיה. ארוחת הבוקר צריכה לכלול גם חלבון, גם פחמימות. אותו דבר לגבי יתר הארוחות העיקריות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על המענה
רונית08/11/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לחם מלא קלנירה08/11/2011
האם בלחם מלא קל למשל עינן קל או אחר אפלו לא מלא, יש תוספות לא בריאות? המון תודה!!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לחם מלא קל - תגובה
אהרון רזון08/11/2011כל לחם שחיי המדף שלו יותר מיום, מכיל תוספות, לפחות בחלקם לא בריאות, אפשר לראות על האריזה. בלחם קל יש יותר. מי שחשוב לו להקפיד, צריך לקנות לחם במאפיות קטנות בהן אופים ומוכרים במקום מייד אחרי האפיה. אפשרות אחרת היא לאפות בבית. זה הרבה יותר קל ממה שחושבים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לחם מלא-קל מול לחם מלאדן07/11/2011
רציתי לשאול מה עדיף 2 פרוסות של לחם מלא-קל או פרוסה אחת של לחם מלא?
מבחינת קלוריות זה אותו הדבר פחות או יותר אך מבחינת חלבונים ללחם הקל יש פי 2 יותר.
השאלה שלי היא האם עדיף 2 פרוסות לחם מלא-קל או 1 פרוסה של לחם מלא?(גם מבחינת ערכים תזונתיים, גם מבחינת שובע וגם מבחינת השמנה)...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לחם מלא-קל מול לחם מלא - תגובה
אהרון רזון07/11/2011ההבדל הוא שבלחם קל יש יותר מים ואוויר, ובגלל זה יש
בה פחות קלוריות. אגב, בד"כ על האריזה הערך הקלורי נמוך מאשר במציאות (מסיבה מסחרית). החישוב הנכון הוא 3 קל = 2 רגיל (קצת פחות). לא נראה לי שבלחם קל יש
פי 2 חלבון. לחם קל מתאים יותר למריחה וכריכים בגלל שטחו גדול יתר עבור אותו ערך קלורי. ((3 פרוסות לעומת 2). מבחינת השובע מה שקובע זה הערך הקלורי, כך שלא משנה אם אוכלים 3 פרוסות לחם קל או 2 רגיל, זה עניין של טעם. אני מעדיף לחם מלא רגיל, הוא יותר טעים לי וגם מכיל פחות תוספים (לא בריאים).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם רומנטיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)

(1).jpg)