מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- היישרית16/11/2011
האם מותר ובריא לאכול כל יום פסטרמה של שומן אחוז 1? וכולסטרול 29 ל 100 גרם?
אני לוקחת גלולות אז זה קצת העלה לי את הכולסטרול* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כל יום? במפורש לא!
אהרון רזון16/11/2011מדובר במוצר סופר-מעובד, מלא כימיקלים. גם אחוז השומן והכולסטרול גבוהים יותר במציאות , לא זה מה שיוריד לך את הכולסטרול. לא יותר מפעם, פעמיים בשבוע 2-3 פרוסות דקות, אבל מנתח שלם (קצת פחות מעובד ומתוסף).
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הורדת אחוזי שומןשלי16/11/2011
היי אני בת 28, אתמול עשיתי בדיקת מדדים
אני שוקלת 68, אני 1.62 (בערך), BMI 26 ואחוזי שומן 42%
אני יודעת שזה עודף משקל!
אני מתאמנת אך אכן בחודשים אחרונים לא שמרתי על תזונה.
אני עושה פעילות אירובית 2-3 פעמים בשבוע (לפחות 2 זה ספינינג)
אני אשמח לתפריט נכון אשר יעזור להוריד אחוזי שומן. אני אוכלת יוגורט אקטיסיה 1.5% בבוקר עם 5 כפיות קוואקר, ביניים- 3 תמרים, צהריים סלט עם חזה עוף, ביניים (לפני אימון) תפוח/ אנרג'י, ערב סלט, 2 לחם קל ובציה קצה (שמה גבינה לבנה או קוטג')- האם זה תקין ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הורדת אחוזי שומן - תגובה
אהרון רזון16/11/2011התפריט שלך די טוב. הוסיפי ירק בבוקר. הלחם מחיטה מלאה. בצהריים לא רק חזה כל יום, פעמיים בשבוע דג טרי איכותי ופעם בקר טרי רזה.
רצוי אימון אירובי לפחות 4 פעמים בשבוע וגם אנאירובי 2-3 פעמים לבלימת איבוד מסת שריר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לרזות עוד...s.1215/11/2011
היי
לאחר ירידה של בערך 30 קילו -מ-96 עד 68 תוך שנה וחודשיים בת 27 גובה 159
אני צריכה לרדת עוד במשקל ולהגיע עד לפחות 62 בד"כ אוכלת כך:
ארוחת בוקר: חצי פיתה לחם קמח מלא שאופים בבית, כף לבנה 18% שאני עושה ולא מוותרת עליו וכף שמן זית , כוס נסקפה.
צהריים: 3 פרכיות אורז עם 3 כפיות קוטג 3%, 2 פרי וכוס נסקפה חצי מים חצי חלב.
ערב : בערך כוס ומשהו אורז או קוסקוס, כוס עדשים או משהו דומה, סלט ו-1\3 לחם מחיטה אך לא תמיד אוכלת לחם.
לילה : פרי וכוס נסקפה חצי מים.
האם זה מאוזן ואפשר לרזות עוד על תפריט כזה או שאני צריכה להפחית מהאוכל.
הערה: אני לא עושה פעולה גופנית אך יש לי תינוק בן שנה ואני עובדת מ-9 עד 5 בערב.
כמה קלוריות יש בערך בתפריט כזה?!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אין כמו מבחן התוצאה!
אהרון רזון16/11/2011אם רזית בצורה מרשימה (ונכונה) עם הדיאטה הזאת, את מרגישה טוב והבדיקות תקינות (שימי לב לברזל ו B12, עושה רושם שאין מספיק בתזונה שלך) - אין סיבה לא להמשיך. מה שכן, את חייבת פעילות גופנית סדירה כי אחרת הרזון לא יחזיק.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מוס ריבת חלבנענע15/11/2011
שלום
אכלתי היום מוס ריבת חלב ואני בהריון בשבוע 4 האם גרמתי נזק לעובר בגלל שאכלתי מוס עם ביצים לא מבושלות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מוס ריבת חלב - תגובה
אהרון רזון15/11/2011ללא קשר להריון, מומלץ להמנע מאכילת ביצים לא מבושלות מספיק, אבל בהנחה שלא
מזוהמות בסלמונלה וזה חד פעמי לא ייתכן שנגדם נזק כלשהו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סוכר חוםA15/11/2011
במה הוא יותר טוב מסוכר לבן,אם בכלל? ומה ההבדל?
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סוכר חום - תגובה
אהרון רזון15/11/2011מבחינה בריאותית וקלורית אין הבדל. הטעם קצת שונה בגלל שלא עובר את שלב העיבוד האחרון. מכיל מינרלים , אבל בכמות זעומה ואין לזה שום חשיבות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאוקיי
A17/11/2011אז אני מבינה שזה גרוע בדיוק באותה המידה כמו סוכר לבן...
ומה לגבי ממתיק מלאכותי סוכרזיט וכו'..?
בתכל'ס כשאני שותה כוס קפה איך אתה ממליץ לי להמתיק אותה בזמן דיאטה?
ידוע לי שהכי טוב בלי המתקה בכלל..(סוכרזיט לא בריא) אבל לפעמים זה עושה לי בחילה במיוחד בדיאטה שגם ככה אי אפשר להפריז במתוקים בלשון המעטה...
אשמח לעצה,
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאוקיי - תגובה
אהרון רזון17/11/2011אין דבר כזה "בזמן הדיאטה". מי שמתייחס לדיאטה כאל מבצע חד פעמי לא יישאר רזה. הרגלי התזונה הנכונה ובכלל אורח החיים הבריא הם לכל החיים או כל עוד את רוצה להמנע מהשמנה ומתחלואה.
לגבי הממתיק: בכפית סוכר יש 20 קק"ל. לא נורא להמתיק קפה אחד בסוכר והשני בממתיק מלאכותי (שווה ערך של כפית סוכר), וגם את השלישי. יותר משלוש פעמים קפה ביום לא טוב, הייתי אומר לא יותר מפעמיים. עדיף קפה טבעי ולא נס או מופחת קפאין.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההבהרה קטנה
A20/11/2011אני כל החיים שותה את הקפה שלי ללא סוכר..אני אמרתי במיוחד בזמן הדיאטה, לא-רק בזמן הדיאטה..ידוע לי שזה אורך חיים...לכן שאלתי את השאלה,כי אמרו לי שסוכרזיט מסרטן (שלא נדבר על הטעם לוואי המגעיל) ואני שנים שותה או עם סוכרזיט או בלי המתקה בכלל..אז חשבתי לעבור לסוכר חום אבל אתה הסברת לי שזה כמו סוכר לבן..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההשד לא כל כך נורא.
אהרון רזון20/11/2011ישנן עדויות שהממתיקים המלאכותיים למיניהם מזיקים לבריאות, אבל עדיין אין להתייחס אליהם כאל רעל. אולי רצוי להוציא אותם מהתזונה היומית כהרגל בריא, אך כמות קטנה
כמו שווה ערך של 3-4 כפיות סוכר ליום, לא ייתכן שתגרום נזק כלשהו.
הסכנה (ויש כאלה ששוללים אותה),היא בשתייה מסיבית יוםיומית של משקאות דייאט
המכילים כמות ניכרת של ממתיק מלאכותי. אגב, ישנם מחקרים הגורסים ששתייה דייאט
כשיגרה מקשה על הרזיה.
פתרון בריא ולא משמין להמתקה, הוא הממתיק הטבעי סטיביה, אולם לא הכול אוהבים את טעם הלוואי. כדאי לנסות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטוב לדעת
A21/11/2011תראה אני למשל חושבת שמשקאות כמו שוקו בשקית ומיץ תפוזים וקולה וכו'..זה פשוט טמטום אחד גדול לצרוך אותם מכיוון שזה לא משביע מלא סוכר וקלוריות..בחיים לא תתפוס אותי שותה לי להנעתי קולה סתם ככה..אפילו לא באירועים...רק מים,סודה,אם קפה אז טבעי..ואם כבר אז בירה שחורה עדיפה על קולה שהורסת גם את השיניים..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דיאטה בזמן הנקהחסויה14/11/2011
שלום, אני 5 חודשים לאחר לידה ומניקה הנקה מלאה.
אני רוצה לנסות לחזור לעצמי מבחינת משקל אך חוששת מבחינת ייצור החלב, משתדלת לאכול בריא ולא מעוניינת כרגע בדיאטה נוקשה במיוחד לאור העובדה שזה אסור בזמן הנקה. .אשמח לייעוץ.
התפריט שלי:
בוקר- 2 פרוסות לחם קל או מלא + כף טחינה או קוטג או גבינה צהובה לייט+ נס קפה עם סוכרלוז
ביניים- פרי+ חטיף אנרגי
צהריים- מנה בשרית של חזה עוף או טונה או דג+ פתיתים או תפוחי אדמה או פסטה+ סלט
ביניים פרי+ נס קפה
ערב- 2 פרוסות לחם קל או מלא + חביתה מטוגנת בשמן זית+ סלט ירקות+ גבינה או קוטג+ נס קפה
לילה- מעדן
במהלך היום שותה הרבה מים
לוקחת פרנטאל שזה תוספת ויטמינים למניקות
פעמיים בשבוע אוכלת עוגייה או חתיכת שוקולד קטנה
לפני ההריון הייתי בכושר אך עדיין לא בספקתי לחזור לעשות הליכות או למנוי שלי בסטודיו סי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דיאטה בזמן הנקה - תגובה
אהרון רזון14/11/2011התפריט נראה בסדר עם כמה הערות:
- הלחם תמיד צריך להיות מלא וכמו כן הפתיתים והפסטה.
-את החטיף כדאי להחליף בקרקר או לחם מחיטה מלאה.
-במקום מעדן, עדיף יוגורט טבעי עם חתיכות פרי (אפשר יבש ללא תוספת סוכר)
-צמצמי את שתיית הנס לפעמיים ביום, רצוי בין הארוחות, כי הוא פוגע בספיגת הברזל והסידן. יותר בריא זה קפה טבעי.
-אם לא אובחן חסר בוויטמין כלשהו, התוסף מיותר. אם כן יש חסר בוויטמין מסוים, צריך לדאוג באופן פרטני על ידי קבלתו, ממזון המכיל אותו בכמות משמעותית, או במקרה קצוני על ידי תוסף ספציפי בהמלצת הרופא.
-אחרון, אחרון חביב, חדשי את הפעילות הגופנית בהקדם. היא תתרום משמעותית להרזיה
בריאה ולהרגשה טובה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלאהרון רזון
חסויה14/11/2011תודה על תשובתך המהירה!!
עוד שאלה קטנה: אני אוכלת "לחם בראשית" שהוא לא מוגדר כקל אלא יותר מלא והפרוסות שלו מרובעות האם מבחינת כמות הפחמימות המותרת ליום זה בסדר 6 פרוסות ביום בנוסף לפחמימות בצהריים או יותר מדיי??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלאהרון רזון - תגובה
אהרון רזון14/11/2011הייתי מסתפק ב-4, אפילו 3.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלאהרון רזון
חסויה17/11/2011אני לא תמיד שובעת משלוש פרוסות לחם מלא של "בראשית" האם 4-5 ביום זה בסדר?
חשוב לי לציין שאני מניקה הנקה מלאה מה שגורם לי לתחושת רעב בנוסף אני מקפידה לא לאכול לחם לבן, עוגיות ועוגות ומתוקים במהלך השבוע אלא רק פעם פעמיים בשבוע. זה בסדר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלאהרון רזון - תגובה
אהרון רזון17/11/2011אפשר תמורת וויתור על חטיף אנרג'י והחלפת מעדן הלילה ביוגורט טבעי 1.5%.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- השמנהיב 198413/11/2011
שלום לכם
אני בן 27+ כבר מס' שנים נותל תרופות ממשפחת SSRI
כרגע פרוזק 80 מ"ג
וכנ"ל קונצטרה 96
ואני רק עולה במישקל לפי מחקר שערכתי ברשת שזה יכול להוביל מSSRI
ואני הייתי רוצה לדעת אך אני יכול לנסות להוריד במשקל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר השמנה - תגובה
אהרון רזון13/11/2011אכן, התרופות שאתה נוטל גורמות להשמנה גם למי שלא היתה לו נטיה בטרם התחיל את הטיפול. פעילות גופנית במינון כמה שיותר גבוה בהתאם לכושר ומיגבלות רפואיות (אם יש) בנוסף לתזונה נכונה מותאמת אישית על ידי איש מקצוע, ירזו אותך באופן מוחשי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- 8חודשים אחרי לידה ולא מצליחה להרזותסייאנה13/11/2011
שלום רב, אני בת 37 וילדתי לפני כשמונה חודשים, אני מניקה בצורה מלאה.
בתחילת הריוני שקלתי 60 וגובהי 1.66, מבנה גופי אתלטי ,שרירי וכל חיי אני עוסקת בספורט וכך גם בהריוני.
אני מדריכת אירובי /אירובי מדרגה במקצועי וכן התאמנתי עד הלידה במדרגה, שחיה והייתי מאוד אקטיבית..אך למרות זאת עליתי 20 קילו והגעתי ל80 קילו (אבוי לבושה..) ולא רק זאת, איך שילדתי והתחלתי להניק, נהייתי יותר רעבה ועליתי עוד 5 קילו.(75) מאז ועד היום אני מנסה להוריד ולחזור לגיזרתי הקודמת אך ללא הצלחה ועם הרבה תיסכול.. בשביל כל קילו אני ממש "יורקת דם" ולמרות שלאחר לידתי חזרתי לעבודה אחרי שלושה חודשים שכוללת שעה וחצי אירובי מדרגה ועיצוב..אני מתאמנת כל יום ולא יורדת קילו..אז נכון אכלתי רגיל ולא עשיתי דייאטה כי בכל זאת , אני מניקה... וכשהלכתי לדיאטנית שעושה גם דיקור במחטים ונתנה לי תפריט הזוי שגרם לי לאחר כ4 ימים לאבד את החלב שלי כמעט לצמיתות..החלטתי שאני מפסיקה עם דיאטה בשלב זה..אבל ראבק, אני עוד מעט 9 חודשים לאחר הלידה, אני עוסקת בפעילות גופנית כמעט יום יומית,,הורדתי בכמויות, לא אוכלת שטויות או פחממות(מלבד אורז מלא ותפו''א ) התחלתי דייאטה יותר שפויה לפני כמעט שלושה שבועות (אחרי החגים) והורדתי מ75 ל72 ..אך הדרך עוד ארוכה ואני מרגישה ביום יום רעבה כל הזמן ומתוסכלת שהמחוג זז לאט ..תכל'ס עוד לא הגעתי למשקל ההתחלתי לאחר הלידה.. למה זה קורה? למה אני לא מצליחה לרדת? הוספתי הליכה של שעה כל יום בבוקר עם התינוקת, ופעמיים שחיה בשבוע (וזאת בנוסף לעבודתי ) אך גורנישט! אני בקושי מורידה, הבטן נשארת נפוחה ובולטת ,המותנים מלאות, הירכיים עבות, והתיסכול כפול ומכופל.. למה תמיד אני שומעת סיפורים שהנקה שורפת 500 קלוריות וזה קורה רק אצל האחרות ??כי איך שלי זה מרגיש- היא רק מעכבת לי את ההורדה במשקל, אחרת אני לא יודעת להסביר את חוסר הירידה במשקל.. אולי מישהו יכול להסביר לי? לעודד את רוחי הנפולה או להאיר את עיניי בטעויות שאולי אני עושה ולא מודעת? (הסנדלר לפעמים הולך יחף יו נואווו) תודה רבה על תשובותיכם מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 8חודשים אחרי לידה ולא מצליחה להרזות - תגובה
אהרון רזון13/11/2011לפעמים לוקח יותר מ8 חודשים ואף יותר משנה להגיע לאיזון הורמונלי שמקל על הרזיה, בעיקר למי שמניקה. אם כבר הורדת 3 ק"ג, את בדרך הטובה ואין סיבה שלא תמשיכי. אם בכל זאת ההרזיה נעצרת (פחות ייתכן) , יש מקום להתיעצות עם רופא אנדוקרינולוג.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה אהרון
סייאנה14/11/2011על תשובתך המהירה! צודק ועודדת את רוחי:)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תזונה נכונהיהודית13/11/2011
שלום,בתי בת 25 ובזמן האחרון מתלוננת על נשירת שיער,ציפורניים נשברות ,וזיכרון שיכחה,
האם בארוחות שלה יש מחסור באיזה מרכיב
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תזונה נכונה - תגובה
אפרת סויסה הרוש13/11/2011במקרה כזה קודם כל יש ללכת ליעוץ אצל הרופא ולעשות בדיקות דם מקיפות .
במגביל עם תוצאות בדיקות הדם אפשר לפנות לדיאטנית קלינית ולקבל יעוץ בהתאם לתוצאות בדיקות הדם ותשאול התפריט היומי של ביתך
תרגישו טוב ובהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דלוריתמיכל13/11/2011
ברצוני לדעת אם אני עושה נכון שכל יום אני אוכלת דלורית שלמה צלוייה בתנור ללא שום תבלינים או שמן ככה נקיה וזה בתוספת לתפריט הדיאטה שלי האם אני מוסיפה הרבה קלוריות ברצוני לדעת כמה קלוריות בדלורית בנונית שלמה מבושלת או צלוייה ולא לאמר לי שבמאה גרם יש כך וכך קלוריות אלא בדלורית שלמה לילה טוב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דלורית - תגובה
אפרת סויסה הרוש13/11/2011בדלורית בינונית יש כ- 50 קלוריות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יעוץ ועזרהעדן13/11/2011
אני בת 30 ואני כרגע בתהליך של דיאטה אני כל יום אוכלת בין 10 ל- 15 פטריות שמפניון מהגדולות למילוי האם זה מוסיף הרבה קלוריות ויכול לפגוע בדיאטה ומה לגבי פיטריות שיטאקי מאוד אוהבת אבל נמנעת כי אמרו לי שיש בזה הרבה מידי קלוריות יותר מהשמפניון בבקש אשמח להתיחסות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יעוץ ועזרה - תגובה
אפרת סויסה הרוש13/11/2011היי עדן
כל דבר שנאכל בכמות יש לו קלוריות לא מעטות .
להערכתי יש לפחות כ-150 קלוריות בפטריות שאת אוכלת .
לגבי הבדל בין הפטריות אני חושבת שהערכים הקלוריים כמעט זהים.
תנסי למצוא איזון בתפריט ולגוון !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיעוץ ועזרה - תגובה
ד``ר נסטור ליפובצקי13/11/2011עדן שלום,
ב-8 סוגי פטריות שונות שכרגע בדקתי יש כמעט אותו ערך קלורי, כ-35 קלוריות ל-100 גר' (ישנו סוג אחד שמכיל פחות, לא רלוונטי).
כך שאם לאכול אותם עושה לך טוב, אין מה לדאוג מבחינת תהליך הירידה במשקל.
בהצלחה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לא מצליח לרזות- בבקשה לענותאנונימי12/11/2011
כתבתי את ההודעה הזו פה כבר, ולא עניתם לי. אשמח לקבל תשובה
היי, אני אנונימי, בן 18- 1.75, 92.6 קילו.
פעם עשיתי דיאטה מתפריט מסויים (חלי ממן) וירדתי במהירות מסחררת (מבחינתי), כל שבוע קילו ומשהו. זה היה כשהייתי בכיתה ח'. בחופש אחריו העלתי הכל ומאז לא ניסיתי לרדת עוד פעם. לפני שבועיים שוב התחלתי דיאטה מתפריט של חלי ממן, איני חורג ממנו, לא מעז לנשנש שום דבר, ובכל זאת, תוך שבועיים ירדתי 900 גרם. העניין מאד מתסכל אותי! מה יכולות להיות הסיבות לכך?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא מצליח לרזות- בבקשה לענות - תגובה
אפרת סויסה הרוש13/11/2011למיטב זכרוני אני עניתי לך על השאלה והסברתי שקודם כל תפריט שהתאים לך בכיתה ח' כבר לא רלוונטי לגילך כיום בנוסף אני זוכרת שהדיאטה יחיסית דלה בקלוריות ויתכן שהיא לא מספיקה לך .
תאום ציפיות סביר לדיאטה בריאה ומאוזנת היא בין חצי קילו לקילו בשבוע ולא יותר!!
אני ממליצה לך לגשת לדיאטנית קלינית ליעוץ חד שעם תפריט המותאם לך אישית נכון להיום
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טוסטA12/11/2011
היי,
בדרך כלל מכינים טוסט מלחם רגיל וגבינה צהובה (לא הכי רזה..)
רציתי לשאול:
אם טוסט שעשוי מלחם קל ומלא עם גבינה בולגרית 5% במקום גבינה צהובה ועגבנייה יכול להיות מאכל בסדר גם בדיאטה?
אשמח לתשובה,
תודה רבה מראש!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טוסט - תגובה
ד``ר נסטור ליפובצקי12/11/2011כן יכול להיות לא רע פרט למלח שבגבינה הבולגרית אבל לא הכל מושלם...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דיאטה אחרי לידהליה12/11/2011
שלום רב
אני בת 21 ולפני שנכנסתי להריון שקלתי 50 בערך על גובה של 1.60
יום לפני הלידה שקלתי 80.8
ועכשיו חודשיים לאחר הלידה אני שוקלת בערך 68-69.אני מאוד מאוד רוצה לחזור למשקל שהיה לפני ההריון.. כמה קלוריות אני אמורה לאכול ביום בהתאם לנתונים שלי בכדי לרדת במשקל?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דיאטה אחרי לידה - תגובה
ד``ר נסטור ליפובצקי12/11/2011ליה שלום,
אני מניח שאת מניקה ואם כך פחות מ-1800 קלוריות יכול לפגוע בכושר ויכולת ההנקה שלך.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
ליה12/11/2011תודה רבה על ההתייחסות, אך אינני מניקה.
האם אני יכולה לעשות דיאטה של 1200 קלוריות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה - תגובה
ד``ר נסטור ליפובצקי13/11/2011בטח לא פחות מזה. זכרי תמיד. ירידה במשקל שמושגת עם כמה שיותר מזון וכמה שיותר פעילות היא הבריאה והנכונה ביותר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אישתי מנדנדת לי להרזותאנונימי12/11/2011
שלום,
העניין שלי הוא כזה, אני בן 35, הייתי ילד די שמנמן ובצבא רזיתי וייצבתי את המשקל על משקל תקין,
מאז היו לי עליות ומורדות אך בטווח של 5 ק"ג ותמיד הצלחתי לרזות ולהחזיר לעצמי שליטה וכמו כן ההיתי מתאמן בצורה די אינטנסיבית.
אציין שיש לי אבא שמן מאד ואך שלי היה שמן מאד ורזה כך שיש נטייה גנטית.
מאז שהכרתי את אישתי עוד שהיינו חברים היא מנדנדת לי להרזות, דבר זה מלחיץ אותי מאד וגרם לי להקצין את ההשמנה בצורה דרסטית ועליתי בשנתיים האחרונות כ 12 ק"ג
אני לא תולה את האשם בה אך לשמוע עשרות פעמים ביום איך אני צריך לאכול ושאני לא באמת רוצה להרזות שובר אותי וגורם לי לדימוי עצמי נמוך וחוסר רצון להרזות או לעסוק בספורט ואני פונה לאוכל כנחמה
רציתי להרשם לשומרי משקל ולפני שנרשמתי היא אמרה לי אין טעם שתלך אתה אוכל כמו חיה אתה צריך לשנות את הרגלי התזונה,
רציתי ללכת לשומרי מישקל על מנת לשנות את הרגלי התזונה אבל היא הוציאה לי את הרוח מהמפרשים
לאישתי אין נטייה להשמנה היא משוויצה לי שהיא לא משמינה למרות שביקשתי ממנה להפסיק להכניס אוכל משמין הביתה כדי שאני אוכל פחות.
כמישהו שהיה שמן ועם ראש שמן אני יודע שההתנהגות שלה הרסנית כלפי
איך אני יכול לשכנע אותה להפסיק לנדנד?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אישתי מנדנדת לי להרזות - תגובה
אהרון רזון12/11/2011אני לא בטוח שהגעת לפורום המתאים, אך בכ"ז אביע את דעתי.
מסתבר מדבריך שאתה מודע על חשיבות המשקל התקין וגם יודע ומסוגל לרזות.
הבעיה היא אצל אישתך בזה שהיא לא מבינה שאתם שונים אחד מהשניה ושלכל אחד יש הגנים והנטיות שלו, הן גופניות, הן נפשיות.
אני מעריך שיהיה לך קשה לשכנע אותה בכוחות עצמך ובכלים שלרשותך, יתירה מכך הדברים יכולים אפילו להחמיר בזה שאתה תשמין עוד יותר, ובהעדר הבנה וטקט בסיסיים, היא תגביר את הלחץ ההרסני. בעיני, הפתרון הוא ייעוץ פסיכולוגי זוגי, רצוי על
ידי איש מקצוע בעל נסיון בטיפול בסוגיה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהמשך
אנונימי12/11/2011פרסמתי כאן מכיוון שאני חושב שרק מי שהיה או ששמן כרגע מבין שכמנדנדים לך בלי הפסקה לרדת זה גורם לך לאכול יותר והשמין
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם רומנטיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)