מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- קליפות תפוז - קלוריותשואלת30/11/2011
לא מצאתי באינטרנט כמה קלוריות שווה קליפת תפוז.
אני רוצה להכין קליפות הדריםמבושלות ממתיק מלאכותי ואשמח לדעת כמה קלוריות יש בקליפה.
אם אין לכם מידע מדוייק,ה אם ייתכן שהקליפה יותר שומנית מהפרי? למשל חציל בעל קליפה עבה ומבריקה ואכילה מחזיק באחוזי שומן קטנים, תהיתי אם גם כאן...
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קליפות תפוז - קלוריות - תגובה
ד``ר נסטור ליפובצקי30/11/2011שלום,
קליפת התפוז מורכבת מסיבים מסיסים שברובם לא נספגים. כך שאת יכולה להשתמש כמרכיב שרמתו הקלורית לא משמעותית.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם התזונה שלי טובה?אמה29/11/2011
התזונה שלי מורכבת ממגוון די מצומצם של מזונות ואני אוכלת את אותו הדבר כל יום, השאלה שלי היא האם אני מקבלת את כל המינרלים והויטמינים הדרושים לגוף?
תפריט יומי (ללא כמויות):
-שיבולת שועל
-חלב 3% ו1% (עם דייסה ועם קפה)
-גבינה 5% או ריוויון
-ביצה
-קופסת טונה במים
-עגבניה, מלפפון, בצל, גמבה, פטריות
-תפוח/תפוז/מנדרינה
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם התזונה שלי טובה? - תגובה
אפרת סויסה הרוש30/11/2011היי מרינה
ישנה חשיבות מאוד גדולה לגיוון ! מאחר וזה מה שאת אוכלת אני ממליצה לך קודם כל לבצע בדיקות דם מקיפות ולפנות ליעוץ אצל דיאטנית שתבחן את התפריט היומי שלך מבחינת כמויות (למשל סידן נמצא בעיקר במוצרי חלב אבל צריך לבדוק כמה?? מוצרי חלב את צורכת ביום )
לפי הבדיקות ותשאול של מה שאת אוכלת ניתן להמליץ לך ל תוספים ותפריט מאוזן .
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דיאטת קנדידהיעל29/11/2011
שלום רב,
התחלתי אמש דיאטת קנדידה ורציתי להתייעץ לגבי מספר דברים
1. האם מותר לי לבשל בשמן קנולה? איני יודעת האם הוא נחשב ל"כבישה קרה" כפי שמותר בדיאטה.
2. האם מותר לאכול תפוח אדמה או חומץ? הדעות עליהם חלוקות ולכן הייתי שמחה לשמוע דעת מומחה
3. מבחינת אלכוהול, האם וודקה ניתנת לשתייה?[ לא בכמות גדולה כמובן]
4. החלטתי לנסות ולהתמיד במשך חודש בדיאטה, האם במקרה שאשבר וכן אנשנש מזון אסור, תהיה לכך השלכה הרסנית על הדיאטה או שפשוט אצטרך לכפות על המאכל האסור בזמן דיאטה נוסף?
המון תודה מראש!!!
יעל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דיאטת קנדידה - תגובה
אהרון רזון30/11/20111. האם מותר לי לבשל בשמן קנולה? איני יודעת האם הוא נחשב ל"כבישה קרה" כפי שמותר בדיאטה.
*****שמן קנולה בסופר אינו מכבישה קרה. אפשר לקנות מכבישה קרה בחנויות טבע.
כל שמן מכבישה קרה מאבד את סגולותיו המיוחדות בחימום ובטח בטיגון. מומלץ בסלט.
2. האם מותר לאכול תפוח אדמה או חומץ? הדעות עליהם חלוקות ולכן הייתי שמחה לשמוע דעת מומחה
****לא חומץ, כן תפוח אדמה במתינות, אך יותר בטוח להמנע.
3. מבחינת אלכוהול, האם וודקה ניתנת לשתייה?[ לא בכמות גדולה כמובן]
*****כל סוגי האלכוהול אסורים כולל וודקה.
4. החלטתי לנסות ולהתמיד במשך חודש בדיאטה, האם במקרה שאשבר וכן אנשנש מזון אסור, תהיה לכך השלכה הרסנית על הדיאטה או שפשוט אצטרך לכפות על המאכל האסור בזמן דיאטה נוסף?
*****איו פשרות והנחות בדיאטה הזאת. אם את מראש לא סומכת על כוח הרצון שלך מוטב לא להתחיל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- hcgאתי29/11/2011
שמעתי בתוכנית של אודטה על תרסיס h c g שבעזרתו יורדים במשקל ,האם אפשר להבין את פעולת התרסיס וחיוניותה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר hcg - תגובה
אהרון רזון30/11/2011לא התרסיס מרזה אלא תפריט של 500 קק"ל ליום. התרסיס מבוסס על הורמון "הומאופתי"
שתפקידו , לכאורה, למנוע הרגשת רעב ולגרום לשרפה מוגברת של מצבורי השומן (אשרי המאמין!).
הדיאטה הזאת היתה להיט לפני כמה עשורים וירדו ממנה עקב סיבוכים וכשלים. עכשיו חזרה לאופנה.
דיאטה של 500 קק"ל במשך 40 יום כמומלץ, עלולה לגרום נזק בלתי הפיך, ובכל מקרה רוב המשקל המושל (יכול להיות בהחלט משמעותי) הוא איבוד מסת שריר ונוזלים. אחרי סיומה חוזרים לנקודת ההתחלה או מעבר לה, עם יותר שומן, פחות שריר וקצב מטבולי ירוד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שוואמה כבש לעומת שווארמה פרגיותלילך29/11/2011
שלום רב!
כל פעם(כ3 פעמים בשבוע בקביעות) יש לי את אותה התלבטות מבחינת השמנה: לבחור שווארמה פרגיות או כבש????
האם התוספת הקלורית והשומן בכבש היא תוספת נכבדה לעומת שווארמה פרגיות ? (אציין שאני אוכלת בפיתה )
בסופו של דבר אני בוחרת כמעט תמיד בפרגיות ולעיתים רחוקות בכבש . הייתי מעדיפה לאכול תמיד כבש אך מאחר שאני אוכלת כל כך הרבה נראה לי שזה יגרום לי להשמנה מטורפת ...
מה דעתכם?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שוואמה כבש לעומת שווארמה פרגיות - תגובה
אפרת סויסה הרוש30/11/2011היי לילך
שווארמת כבש שמנה יותר מאחר שבשר כבש מכיל יותר שומן ,שומן רווי שמאוד מזיק לבריאותך וכמובן גורם להשמנה אם אוכלים ממנו בכמויות גדולות .
גם בשאוורמת פרגיות יש לא מעט שמן מכיוון שבין שכבות הבשר מכניסים שכבות שומן .
אני מציעה לך לנסות מידי פעם להזמין שיפודי פרגיות על האש עם סלט ואורז בכמות סבירה(כף הגשה ) על מנת לצמצם את כמות הקלוריות ואת כמות השומן .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה אבל...
לילך30/11/2011האם בגלל שגם כך מוסיפים לשווארמה פרגיות שומן אז ההבדל בין לאכול שווארמה פרגיות לשווארמה כבש עדיין משמעותי מבחינת קלוריות והשמנה?
פרגיות כשיפוד גם את זה אני אוכלת במהלך השבוע
אני מכורה מכורה לאוכל של "מחוץ לבית" !!! מכורה ממש!!! כל יום אני אוכלת בחוץ משהו אחר ולצערי כך גם בנותיי לשמחתי למרות זאת אנחנו לא שמנות מאוד אני שוקלת 54 וגובהי 1.52 ובנותיי ממש רזות
תודה מראש לילך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה אבל... - תגובה
אפרת סויסה הרוש30/11/2011בבשר כבש יש יותר שומן מאשר בפרגית ,בנוסף לשומן של הבשר עצמו מוסיפים שכבות שומן בין שכבות השווארמה מכל סוג.
מעבר לעניין המשקל יש גם את נשא הבריאות אוכל בחוץ בדרך כלל עתיר בשומן לא בריא הגורם למחלות לב וכלי דם ובעיות בריאות נוספות.
ניתן לאכול בחוץ כמובן אבל לא בתדירות יום יומית מזונות לא בריאים המלאים בשומן ,סוכר ולא מעט קלוריות.
אני מציעה לך לנסות לשנות את התזונה לא רק שלך אלה גם של בנותייך !!!
כמובן בעזרת יעוץ מקצועי
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלות בנושא תזונהנדב29/11/2011
אני ואישתי מרבים להתוכח בנושאי תזונה, אני אוכל דברים לפי ידע מ"הבטן" (וגם כך רוצה להאכיל את ילדתינו) והיא בעלת אידואולוגיות רבות שלטענתה מבוססות על מחקרים.
אני אינני חכם גדול אבל יודע שלכל מחקר ישנו מחקר נגד, רציתי לסכם כמה נקודות שחשובות לנו מאד ולהעלות אותם למומחים פה:
1.חלב : אישתי נגד כל מוצרי חלב פרה וגם במוצרי חלב עיזים היא מאד מגבילה (ולי זה חשוב בשביל הילדה בעיקר), היא נותנת לה מנה אחת (יוגורט) של חלב ביום, אני הייתי רוצה לאפשר לה יותר כמו שאני מרגיש שנכון - לפי הידע שלי דווקא בגיל ילדות אנו מעכלים חלב והוא כן מזין, לדעתה יותר ממנה ביום יותר מזיקה ממזינה. מה דעתכם?
2.עירבוב אבות מזון: אישתי נגד רוב העירבובים המקובלים בתפריטים המסורתיים - למשל אורז עם ירקות (למשל בטטות גזר, אפונה ותפו"א) שאני אוהב להכין ולאכול היא אוסרת על הילדה. לדעתה צריך רק סוג אחד של פחמימה בארוחה בשילוב עם פרוטאין כגון בשר או עדשים.
מהעירבוב של בשר וחלב היא סולדת עוד יותר ולדעתה צריך לחכות הרבה שעות לפני שמכניסים משהו מ ה"סוג השני" לפה - אנחנו לא שומרים מסורות ולצד הדתי אין חשיבות אצלנו.
מה נכון?
3. המתקה: לדעת אישתי צריך להמעיט בדבש ולהמנע מסוכר, הממתיק העיקרי בבית הוא סילאן, אני רוצה לתת לילדה דייסה מתוקה ולא מרה ולכן רוצה להמתיק בדבש, אישתי טוענת שבגלל שהדייסה חמה והדבש מתבשל הוא רעיל ואסור. מה דעתכם?
תודה רבה
נדב סיני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלות בנושא תזונה - תגובה
אהרון רזון29/11/2011כפי שאתה מציין ישנן גישות שונות בתחום בו אנו דנים, אחרת לא היו כל כך הרבה שמתפרנסים ממחקרים, כתיבת ספרים ודיאטות. התשובות שתקבל ממני שונות בתחליט מאלה שתקבל מנטורופתים, אנשי הרפואה הסינית, מתנגדי צריכת חלב וכו".
1. מומלץ לאכול 3 מנות חלב ומוצריו ביום ואפשר גם יותר, תלוי בהרכב התפריט היומי.
ההבדלים בין חלב פרה ועיזים אינם משמעותיים (מלבד המחיר) והם לשני הכיוונים.
חשוב שלא יהיו עתירי שומן.
2. ירקות זה דווקא מומלץ לערבב כמה שיותר ואינני רואה בעיה באכילת יותר ממאכל פחמימתי אחד בארוחה, העיקר לא לאכול יותר מדי בגלל סכנת ההשמנה. יחד עם זאת,
ישנם אנשים (אני ביניהם) שארוחה בשרית אוכלים בד"כ רק עם ירקות, ורק לעיתים רחוקות עם אורז, תפו"א, בטטה וכו", וזה מסיבת שמירה על הגזרה.. לגבי פירות, ישנם אנשים שאכילתם בארוחה מורכבת גורמת לגזים ואי נוחות במערכת העיכול, במקרה הזה עדיף לאכול בנפרד בין הארוחות.
בלי קשר לכשרות, לא טוב לאכול חלב ובשר ביחד או בסמוך בגלל שהסידן שבחלב מפחית במידה ניכרת את ספיגת הברזל והאבץ מן הבשר. מלבד זה בעיכול הבשר והחלב מעורבים אנזימים שונים, ואם הנ"ל נאכלים ביחד בכמות משמעותית, נוצרים קשיי עיכול.
3. מבחינה בריאותית ודיאטטית אין הבדל משמעותי בין הממתיקים שהזכרת.
אם כבר, דבש עדיף בתנאי שהוא טבעי (לא רק שטוענים שהוא טבעי) ולא מחומם, אבל אישתך מקצינה בעניין הפיכתו לרעל. אף אחד לא מת מאכילת דבש מבושל או לא, אלא
מהשמנה עקב אכילתו העודפת ,מחומם או לא.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חיזוק המוגלובין והגוף- המשךש29/11/2011
שלום, תודה על תשובתך המדויקת. הבת אכן מטופלת אצל המטולוג מרגע הולדתה ואכן מקבלת חומצה פולית אך בגובה 5 מ"ג ליום. המצב אכן מתון, אולם לא מסרת בתשובתך, איזו תזונה יכולה לעזור לחזק גוף של אדם שכל וירוס שיתקוף אותו, עלול להוריד את ההמוגלובין. בנוסף חשה כאבי ראש, בחילות וחולשה פעמים רבות. מה יכול לעזור במצב זה? תודה מראש עבור עזרתך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חיזוק המוגלובין והגוף- המשך - תגובה
אהרון רזון29/11/2011לייצור המוגלובין דרושים ברזל, וויטמין B12 וחומצה פולית. את הרכיב האחרון בתך מקבלת בשפע על ידי תיסוף (5 מ"ג זה המקסימום המומלץ). במידה ויש חסר בשניים האחרים (ברזל, B12), מומלץ תפריט עשיר בבשר בקר טרי רזה, (פעמיים בשבוע), הודו אדום ובעיקר כבד (פעם, פעמיים בשבוע). אגב, הכבד הוא גם עתיר חומצה פולית.
לחיזוק החסינות של הגוף, התזונה צריכה להיות מאוזנת ומגוונת שכוללת הרבה ירקות טריים מכל הצבעים, פירות העונה, מוצרי חלב לא שמנים, ביצים, בשר רזה איכותי, דגים טריים איכותיים, קטניות, אגוזים וזרעים טבעיים, דגנים מלאים ומוצריהם. יש להפחית כמה שיותר אכילת דברי מתיקה, משקאות ממותקים כולל דייאט, אוכל מעובד ומתועש.
פעילות גופנית סדירה ומספיק שעות שינה יתרמו באופן משמעותי לחיזוק הגוף.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כדור לדיאטה אפשרירבקה28/11/2011
שלום-אני בת 44 שוקלת 62 קילו זקוקה להוריד 7 קילו בזמן קצוב לצורך אירוע חשוב מאוד מה הדרך הקלה להורדה במשקל דרך אגב אני אוכלת 700 קלוריות ולא מורידה אולי יש כדור שיכול לעזור אשמח מאוד תודה רבה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כדור לדיאטה אפשרי - הלוואי והיה!
אהרון רזון28/11/2011אין פתרון כזה ובטח שלא בריא. גם אם מתעלמים מנזק בריאותי (את רוב תרופות ההרזיה מורידים מן המדפים בשלב זה או אחר), ההרזיה היא זמנית, אם בכלל, וההשמנה בעקבות הפסקת הטיפול מחזירה את כל המשקל עם ריבית.
תפריט של 700 קק"ל לא תמיד מרזה, אבל תמיד מזיק ומוריד את הקצב המטבולי.
הדבר הנכון הוא לפנות לייעוץ והדרכה על ידי איש מקצוע.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אחת ולתמידאיקרוס28/11/2011
שמעתי פעם תוכנית בריאות בטלוויזיה בין שני פרופסורים נכבדים ,אחד מהם טען שהוא אוכל יום יום ביצה וזה אפילו מומלץ ,השני אמר כי הוא אוכל ביצה אחת בשנה .התשובה הרגילה שמקבלים מרופאים או דיאטנים היא תמיד בנוסח ,שתים שלוש לשבוע זה בסדר . אני יודע עד כמה הביצים חשובות לתזונה ואני גם מאוד אוהב ביצים אז אולי הפורום הנכבד של מוטק'ה יוכל לפתור את הבעיה ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אחת ולתמיד - אין דבר כזה!
אהרון רזון28/11/2011אף אחד לא יפתור את הבעיה שלך. ברוב הסוגיות הקשורות לטיפול בגוף ולתזונה ישנן גישות שונות ומחקרים עם מסקנות שונות ואף מנוגדות. היום אתה יכול לקרוא מחקר משכנע מאוד ובעוד זמן לא רב יתפרסם מחקר על ידי מכון לא פחות יוקרתי
עם מסקנות אחרות. יהיה מי שיגיד: תן לכולם להתפרנס!
הביצה היא עתירת וויטמינים, מינרלים וחלבון איכותי אבל גם כולסטרול, כאשר האחרון הוא נושא הוויכוח. אין חולקים על זה שרוב הכולסטרול הוא אנדוגני, כלומר מיוצר על ידי הגוף (כבד) ותמצא גם טבעוניים עם רמת כולסטרול גבוהה. לעומת זאת, מנגנון יצירת כולסטרול הגוף מתזונה עדיין לא ברור לחלוטין.
יש הגורסים שהכולסטרול שבתזונה הוא ה"פושע", ואחרים מאשימים בעיקר את השומן הרווי. בביצים רוב השומן איננו רווי, כלומר בריא, והחלמון מכיל כולין , חומר הגורם במידה מסויימת לניטרול ההשפעה השלילית של הכולסטרול (הסתיידות עורקים).
אם פרופיל שומני הדם שלך בטווח תקין אינני רואה מניעה לאכילת ביצה שלמה כל יום וחלבון (הלבן) חופשי. אם אתה רוצה לפעול "מדעית" תמדוד את הכולסטרול, אכול כמה שבועות ביצה אחת כל יום, בלי שינוי נוסף בתזונה ותמדוד שוב. כך תדע אם וכמה הביצים משפיעות על הכולסטרול.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאחת ולתמיד
איקרוס29/11/2011אין לי אלא לסכם במילה אחת -תודה .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עודף תספי תזונה?יואל27/11/2011
היי.
אני בן 22,נוטל באופן יומי מולטי ויטמין בשם Pharmaton Vitality,ובנוסף לכך כמוסת B12 1000 שנמסה מתחת ללשון,ועוד 500 מ"ג של ל-ליזין.
הסיבות לכך הן צמחונות,עייפות כרונית (עוד לפני הצמחונות),וטיפול מונע בהרפס סימפלקס.
רציתי לדעת האם השילוב בין התוספים האלה הוא בריא,ובעיקר האם הוא יכול לגרום להשמנה,עודף תאבון,או סימפטומים בסגנון.
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עודף תספי תזונה? - תגובה
אפרת סויסה הרוש28/11/2011היי יואל
אני מציעה לך לבצע בדיקות דם מסודרות ומקיפות ולאחר מכן לפנות ליעוץ על מנת לעשות סדר בתוספים .לא מומלץ לקחת תוספי מזון ללא בדיקות או יעוץ.
בקשר להשמנה לא ידוע לי על קשר בין התוספים שאתה לוקח לבין השמנה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- והחורף הגיע וההשמנה הלא מוסברת גםשחר27/11/2011
אני שמחתי שהחורף הגיע, כי אז בא לי על מרקים וירקות מבושלים ואוכל קל ומחמם.
בתקופה האחרונה ירדתי כ12 קילו ממשקלי, ופתאום התחלתי לעלות שבכלל בחודש האחרון אני חיה ביקר על מרקים (תוצרת עצמית למעט האבקת מרק)
וסלטים. בחישוב גס- המרקים שלי לא אמורים בכלל להספר כי הם רובם ירקות (פחות מחצי כפית שמן לכל קערה ולכל הסיר 3 כפ' אבקת מרק)
כי כמה קלוריות יש כבר בקערת ירקות מבושלים עם מרק?
כי הלחם מדוד ונספר בסהכ הקלורי- ובעצם כשחובים על זה אנימגרדת את ה700 קל' (סתם כי התאבון שלי לא מוגבר ככ ואני רוצה בעיקר משהו חם כמו שתיה ואז זה מרק\ קפה עם מעטמעטמעט חלב דל\ תה - בלי סוכר.)
אז מה בעצם? זה שקר עניין הירקות?
והאם זה קשור שלפני חודש הייתי חולה ואז לא הכנסתי פירור כמעט ועכשיו אני כאילו בשיגרה? זה לא היה אמור להיפסק הבוע?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר והחורף הגיע וההשמנה הלא מוסברת גם - תגובה
אפרת סויסה הרוש28/11/2011היי שחר
חשוב שתסימי לב שהמרקים שלך הם על טהרת הירקות ולא עם פחמימה כמו תפוח אדמה ,בטטה,אפונת גינה ...
ברגע שהמרק מבוסס על ירקות את יכולה לאכול ממנו כתוספת לארוחה ללא חשש.
כמובן שכל דבר שאוכלים בהגזמה גורם לעלייה במשקל,גם בירקות יש קלוריות!!!
אם הבנתי אותך נכון את אוכלת כ- 700 קלוריות ביום - זהו תפריט לא מאוזן שיפגע בך ולא יחזיק לאורך זמן ואת תעלי את משקלך בחזרה.
אני מציעה לך לפנות וליעוץ מסודר אצל דיאטנית שתכין לך תפריט מאוזן .
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זרעי פשתןרויטל27/11/2011
שלום רב,
רציתי לדעת האם מינון של שתי כפיות זרעי פשתן ביוגורט ליום זה טוב?
והאם שמירה של הזרעים במקפיא זה בסדר גם אם עברו חודשיים בערך, הטעם נשמר ממש כפי שקניתי אותם.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זרעי פשתן - תגובה
אהרון רזון27/11/2011זה בסדר, אבל קודם צריך לטחון אותם (קרוב לאכילה), אחרת הספיגה איננה יעילה.
אפשר להחזיק במקפיא 2-3 חודשים לפני הטחינה בכלי סגור היטב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חדר כושרמיכל26/11/2011
שלום,
רציתי לדעת האם אימון בחדר כושר,פעמיים בשבוע, במשך שעה וחצי יכול להיות אפקטיבי לירידה משמעותית במשקל? או סתם בזבוז זמן? (כמובן תוך שמירה על תזונה נכונה)
אודה לתשובתך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חדר כושר - תגובה
ד``ר נסטור ליפובצקי27/11/2011יהלי שלום,
ממש לא בזבוז זמן. לתוצאות מיטביות מבחינת עיצוב הגוף, רצוי לחלק את האימון ל45 דקות אימון אירובי ו-45 דקות אימון כוח. אם בכל זאת את מצליחה לדחוף עוד שעה הליכה מהירה פעמים בשבוע, הגעת למצב מצוין.
בבהצלחה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חזה עוףדפנה26/11/2011
חזה עוף חתוך לקוביות קטנות במרינדה של חרדל,קטשופ,רוטב סויה ומייפל...
2 כפות שמן בסיר עד שנהיה לוהט ואז מטגנים את הקוביות עד להזהבה.. קצת מקפיצים..
כמה קלוריות בערך במנה? האם זה בריא?
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא דיאטטי ולא הכי בריא.
אהרון רזון27/11/2011המנה שלך היא כ-600 קק"ל או יותר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעד כדי כך נורא?
דפנה29/11/20112 כפות שמן היו על כמות של 3 קילו חזה עוף.. מנה ממוצעת.. לא גדולה.. 600 קלוריות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדפנה - אהרון טועה
שואלת30/11/2011ראשית כל כששואלים כמה קלוריות יש במנה צריך לשאול - מה הכמות? התשובה של אהרון כאן נראתה לילא הגיונית גם אם מחשבים זאת לפי מנה אחת.
במא הגרם חזה עוף פלוס כפית קטנה חרדל, קטשופ, מייפל וסויה יש גג מאתיים מישים קלוריות בטיגון של מעט תרסיס זה לא מגיע ל-300 קלוריות.
אם זה 3 קילו חזה עוף עם כף אחת מכל רוטב שתיארת למעלה ושתי כפות שמן לטיגון - זו אחלה מנה (בתנאי שהכמות מתחלקת בכמה אנשים כמובן) גם אני עושה מרינדות כאלה ורזיתי 10 קילו. ממליצה הלוסיף שום כתוש, פטרוזיליה..
בתאבון :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חיזוק המוגלובין והגוףש26/11/2011
שלום, בתי בת 14. מאובחנת מספרוציטוזיס. בדר"כ המוגלובין סביב 11. לעיתים כאב ראש, בחילות וחולשה. אלו מזונות יכולים לעזור להעלאת המוגלובין וחיזוק הגוף במצב זה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חיזוק המוגלובין והגוף - תגובה
אהרון רזון27/11/2011לא בטוח שקיימים חסרים הגורמים להמוגלובין נמוך (מתון),
לכן טיפול תזונתי לא בהכרח עוזר.
בכל מקרה, הטיפול במחלה התורשתית הזאת הגורמת להרס ההמוגלובין צריך להעשות על ידי רופא המטולוג.
ייתכן שהוא ימליץ על תוסף חומצה פולית, בד"כ 1 מ"ג ליום. תמיד אפשר לקבל את הוויטמין מתזונה טבעית, אבל הוא נמצא בריכוז גבוה במידה רלוונטית, באותם המזונות עתירות ברזל. במידה ורמת הברזל אצל בתך תקינה וממוצעת או מעבר לממוצע, תוספת ברזל עלולה להחמיר את המצב, לכן תוסף החומצה הפולית הוא הפתרון העדיף.
במקרים קיצוניים נוקטים צעד ניתוחי (כריתת הטחול), אבל כפי שציינתי הכתובת היא ההמטולוג.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם עצבניים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)