מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- אבוקדו - קלוריותשי14/09/2011
רציתי לשאול כמה קלוריות יש בערך בכף אבוקדו מעוך ? או באבוקדו אחד בינוני בגודל אליפסה שיוצרים עם הידיים שני אגודלים ואצבע . תודה מראש !!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אבוקדו - קלוריות - תגובה
ד``ר נסטור ליפובצקי14/09/2011כוס קוביות אבוקדו (150 גר') = 240 קלוריות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בייציםמאיה14/09/2011
ראיתי את הכתבה הזו ששודרה במבט וזה גורם לי לא לרצות לאכול יותר ביצים לעולם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בייצים - תגובה
ד``ר נסטור ליפובצקי14/09/2011מסכים איתך לחלוטין. זה חסר גבולות, מקומם ובלתי נתפס.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לרזות מעטמיכל14/09/2011
שלום, אני בת 18, שוקלת 49.5 קילו וגובהי 160
הייתי שמחה לרדת בין שניים לשלושה קילו, אני יודעת
שזה לא ממש משמעותי.. אבל זה בשביל ההרגשה שלי.
ואני גם יודעת שזה נראה כמו משקל תקין, אבל יש קצת
עודפי שומן שהייתי שמחה להיפטר מהם.
אין לי זמן לעשות ספורט, אבל אני יורדת ועולה המון מדרגות
במהלך היום יום שלי, כך שאני מאמינה שזה מכפר על זה.
בתפריט של 1200 קלוריות לא ירדתי.
מה לעשות? לאיזה סוג של תפריטי דיאטה לפנות?
אודה לתשובתך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לרזות מעט - תגובה
ד``ר נסטור ליפובצקי14/09/2011יהלי שלום,
לצערי התשובה היא שבכל זאת תתאמצי לפנות זמן לספורט כדי לחטב את הגוף.
בהצלחה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דיאטת ניקוי הכבד מרעליםתמי14/09/2011
ד"ר שלום,
מאיזה מזונות צריך להימנע ואיזה מזונות כדאי לאכול כדי לנקות את הכבד מרעלים?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דיאטת ניקוי הכבד מרעלים - תגובה
ד``ר נסטור ליפובצקי14/09/2011קטי שלום,
אין במדעי הרפואה או התזונה מושג כזה "ניקוי הכבד מרעלים" למרות שלא מאט אנשים משתמשים במושג זה לעשיית כסף.
באופן עקרוני, על ידי צריכת מזון לא מתועש, טבעי, דל שומן מן החי, עשיר סבים תזונתיים משולב בתזונה מאוזנת ונבונה, הכבד עשוי לתפקד היטב.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לגבי אכילת ביציםאיתמר14/09/2011
אני מתאמן בחדר כושר כבר כמה שנים
ושותה כל סוף אימון 10 ביצים חיות 1 חלמון פלוס 10 חלבון
זה בסדר או מסוכן מבחינת זה שאני יכול לקבל את חיידק הסלמונלה
הייתי רוצה לדעת מה היתרונות של ביצים חיות על ביצים מבושלות כי ידוע לי שמיתאגרפים מקצוענים שותים עד היום את הביצים חיות
אולי משהו בספיגה?
או שאין הבדל כי כמו שירקות מאבדים חלק מהדברים שהם מבושלים בביצים גם יש משהו?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בהחלט, לא מומלץ
אהרון רזון14/09/2011לאכול ביצים לא מבושלות. זאת סכנה מוחשית לבריאות. המתאגרפים המקצוענים לא צריכים להוות דוגמה עבורך, הם מסכנים את הבריאות בעצם הפעילות שלהם (מה לא עושים בשביל כסף וקריירה?) לא רק על ידי ביצים לא מבושלות. מלבד זה, אין הבדל תזונתי בין ביצה מבושלת (לא מטוגנת) בין לא מבושלת. רוב הערכים התזונתיים נמצאים בחלמון, החלבון של הביצה דל מאוד ברכיבים בריאותיים מלבד חלבון.
מייד אחרי סוף האימון (תוך כמה דקות) מומלץ דווקא פחמימה בעלת אינדקס גליקמי
גבוה שנספגת מהר ובולמת את תהליך פירוק השריר. ארוחה חלבונית - פחמימתית מומלצת תוך שעה מתום האימון. גם שעה וחצי, עדיין בסדר. בכל מקרה, 10 חלבוני ביצה זה יותר מדי בגלל שלא נשאר מקום לגיוון. 5 נשמע יותר טוב, ממילא כושר הספיגה של החלבון מוגבל, בעיקר אם לא מלווה בפחמימות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה לדרור
איתמר17/09/2011למה הבנתי ש בלבן יש 3נקודה 2 חלבון ובצהוב 2 נקודה 8
שזה אומר 10 ביצים 35 גרם חלבון
אומרים שהגוף סופג עד 30 אבל בתור מישהו ששוקל הרבה ורוב הגוף מסת שריר אני חושב ש 35 זה סבבה לא?
למה יותר מידיי
אני מגיע ל 200 גרם חלבון ביום מתאמן 6 פעמים בשבוע כבר כ 4 שנים בערך
ושוב סתם מעניין אותי למה יש כאלה ספורטאים שעדיין שותים את זה חי מה הסיבה?
אתה בטוח שהערכים נישארים אותו דבר כי ידוע לי שבאוכל מבושל ואוכל לא מבושל משתנים הערכים התזוניים לפעמים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלאיש הביצים
טל15/09/2011יש לך מושג מה עוברים תרנגולים ואפרוחים במשקים מתועשים כדי שאתה תאכל כל כך הרבה ביצים??
תסתכל בכתבה ששודרה ב'מבט'.
כל אפרוח שנולד במדגרה מובל על סרט נע באינספור מסלולים במטרה למיין בין האפרוחים הבריאים לחלשים.
האפרוחים המפוחדים מוסעים במהירות גבוהה על גבי מסילות, מושלכים ומתגלגלים מאחת לאחרת מגובה רב, נתפסים בכנף ומועפים באוויר בקשת, נחבטים במתכת ומחליקים לתוך לוע משפך המוביל אל שרשרת מסועים נוספת.
המיון מתבצע בזמן שהאפרוחים מוסעים על מסוע. ה'סלקטור' מפיל את רובם בתנועות נפנוף או בחישה בידיים. כמעט כולם נופלים מעצם ההתנגשות ביד או באפרוחים אחרים שנפלו. 'סלקטורית' אחת הסבירה שהמטרה היא לראות מי לא מצליח לקום מספיק מהר אחרי שהיא מפילה אותו, או סובל מפגיעות או דימומים גלויים. כשהיא מוצאת אחד כזה היא משליכה אותו לארגז של אפרוחים "פגומים" שמונח על הרצפה.
הם מושלכים לגסוס לאיטם בארגזים, אשר מפונים למכולות אשפה לאחר שהם מתמלאים. כולם מסיימים בסוף במכל האשפה.
אהבת?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה בנוגע ללחםלירון14/09/2011
היי, אני רוצה לקנות לחם מקמח חיטה מלא אבל בכל חברה שמתהדרת בכך שהלחם עשוי מקמח מלא עם דגנים/שיפון ושלל דברים בריאים, כאשר אני קוראת את התווית אני רואה שכתוב שיש שומן צמחי שחלקו מוקשה ואני יודעת היטב שאין זה דבר בריא.
מה לעשות? איזה לחם לקנות?
תודה על התשובה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה בנוגע ללחם - יש מה לעשות
אהרון רזון14/09/2011הלחם ה"בריא" שברשתות השיווק תמיד מכיל שומן לא בריא וגם חומרים אחרים לא רצויים על ידי שוחרי התזונה הנכונה. זה קורה מסיבה מסחרית, בגלל שמאריך את חיי המדף. כל לחם ששומר לכאורה על טריות מעבר ל24 שעות מכיל שומן מוקשה וחומרים אחרים. ישנן מאפיות בהן אופים את הלחם במקום ומוכרים את הכול באותו יום.
את צריכה לאתר אחת כזאת ולקנות שם, אחרי שליתר ביטחון תשאלי מה הוא מכיל.
אפשר גם לאפות בעצמך, זה לא כל כך מסובך. בפורום "בישול בריאות, מתכוני בריאות" ישמחו להדריך אותך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרה!עדי13/09/2011
שלום,אני בת 19 ומשקלי 70,גובהי 1.62 ורציתי להתחיל דיאטה אבל אני לא בטוחה בתפריט שלי...אשמח אם תעזרו לי בשביל שאוכל לרדת במשקלי..
בוקר:כוס שוקו+2 לחם רגיל קלוי+ביצה\חביתה+2 כפות גבינה עד 5%+סלט ירקות בלימון.
צהריים:כוס פחמימה_אורז,פסטה,קוסקוס)+חלבון(שניצל,2קציצות,2 נקנקיות)+ירקות.
ביניים:שוקולד מיני\אנרג'י\במבה קטנה\פרי וכ'ו
ערב:2 לחם רגיל+2 פסטרמה\2 כפות חומוס\חצי טונה מסוננת+חמוצים.
לילה:פרי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יש הרבה מה לשפר.
אהרון רזון14/09/2011
בוקר:כוס שוקו+2 לחם רגיל קלוי+ביצה\חביתה+2 כפות גבינה עד 5%+סלט ירקות בלימון.
*****בלי שוקו ורק פרוסת לחם אחת מקמח מלא. ביצה לא מטוגנת בשמן.
צהריים:כוס פחמימה_אורז,פסטה,קוסקוס)+חלבון(שניצל,2קציצות,2 נקנקיות)+ירקות.
*****רק חצי כוס פחמימה (מלאה בלבד), רצוי להחליף בירקות מבושלים. בשום אופן לא שניצל או נקניקיות אלא עוף ללא עור ושומן , או בקר טרי רזה ללא רוטב או דג טרי איכותי.
ביניים:שוקולד מיני\אנרג'י\במבה קטנה\פרי וכ'ו
**** מכל מה שציינת רק הפרי בסדר.
ערב:2 לחם רגיל+2 פסטרמה\2 כפות חומוס\חצי טונה מסוננת+חמוצים.
****ללא פסטרמה (מוצר מתועש שמכיל חומרים לא בריאים). לחם מלא. גם סלט ירקות מגוון.
ללא פעילות גופנית סדירה יהיה לך קשב לרזות, ובלתי אפשרי לשמור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאמממ
עדי14/09/2011וואו השינויים שלך ממש נוקשים...אני אנס לעמוד בזה למרות שבצבא זה רק לחם רגיל...והסלטי ירקות שם יש בהם שמן ולא תמיד בארוחת הצהריים יש עוף,לפעמים שניצל...ומה בבוקר לא לשתות כלום?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבבוקר תשתי מים
טל15/09/2011ועדיף לשתות הרבה מים כל היום
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיי עדי,
רז15/09/2011אני חושבת שהתפריט שלך דווקא טוב בתור התחלה.
קשה מאד להתחיל ממצב של חוסר פעילות גופנית וחוסר מעקב אחר התזונה שלך לאכילה נוקשת. מה גם, שאכילה נוקשת מביאה חסך.
במשקל כמו שלך, אני מניחה שגם עם תפריטים של 1500 קלוריות תוכלי לרדת בצורה סדירה.
נסי לסדר בצורה כזו, שתהיה לך מנת חלבון בארוחה (גבינה, ביצה, בשר, דגים) ו2 מנות פחמימה בארוחה (כוס אורז\ 2 פרוסות לחם) וכו'- אין צורך גם לגבינה, גם לשוקו, גם לביצה..
עוד כמה טיפים- ירקות הם מאכל משביע מאד, קני תרסיס שמן שאינו מכיל קלוריות, ותוכלי לבשל כרובית וברוקולי עם בצל ופטריות- זה יוצא נהדר. תוכלי לאכול מזה בכל פעם שתרגישי רעבה.
גם ביצה משביעה מאד. אני אוכלת ביצה בבוקר וזה מחזיק אותי למשך 5 שעות.
לגבי הלחם, בעצם לגבי כל פחמימה- דגנים מלאים משביעים במיוחד, נסי אותם, אולי הטעם שלי רע אבל בחיי שאורז מלא טעים יותר מאורז רגיל.
אני גם חושבת, שכל אדם הוא אינדוידואל.
תעשי מחקר על עצמך!
תתחילי לאכול לצורך העניין את התפריט שאמרת, תשקלי אחרי שבוע- יש שינוי? אין שינוי? שינוי גדול מדי? שינוי לא משמעותי?
האם את רעבה יותר בלילה? בבוקר?
סדרי את הארוחות לפי מה שמתאים לגוף שלך.
והכי חשוב, לדעתי, זה לסלוח ולהיות סבלן כלפי עצמך.
מקווה שעזרתי..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבאמת תודה הרבה אבל...
עדי16/09/2011באמת שקשה לי לשנות את ההרגלים...אני אוכלת בדיוק כמו בתפריט שלי,מאד קשה לי להפחית כי אז אני מרגישה רעבה ואוכלת פי 2 מהתפריט הקודם... ואני רוצה לרדת קילו וחצי עד 2 בחודש..מקווה שככה יילך לי...ולהוסיף בהדרגה פעילות גופנית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרה דחוףףףlalen13/09/2011
אני הגוף שלי רזה ומאוד כאילו יפה אין לי
טענות,,אני בריאה תודה לאל..רק ש..אני רוצה
להרזות באיזור הירכיים מלמעלה איפה שיש את
המפשעה מתחת כאילו איפה שהשומן מצטבר..עכשיו
אין לי שומן הרבה יש מרחק בין ירך לירך כאילו
הרגליים אבל אני רוצה יותרר כי זה ממש מושך
וזה מרשים את החבר שלי אז ..אם אפשר שתעזרי לי
אולי בתרגילים כאלה שעובדים על הרחקת או על
שריפת שומן שמה..או שאני מעוניינת לקנות
סליינדר שיפר שזה ממש עוזר ע''י שריפת שומן
ברטט ..באיזה חלק שאתה רוצה..
כמו זאת שבתמונה...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מבנה גוף לא ניתן לשנות
אהרון רזון14/09/2011אנחנו לא יכולים להשמין או לרזות בחלק גוף מסויים ע"פ בחירתנו. אם שינוי כללי במשקל, ייתכן שיהיה שינוי גם באיזור המבוקש. שריפת שומן ברטט היא רק שריפת כסף בארנק.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהזה מושך ומרשים את החבר שלך?
דנה15/09/2011וואו, איזו סיבה טובה לבזבז כסף ולקנות כל מיני מכשירים מטופשים!
כדאי באמת שתתחילי להרשים את החבר שלך!
אני מציעה גם שתוותרי על כל מה שחשוב לך, כי זה מה שמרשים את החבר שלך!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לא מצילח להרזותמשה13/09/2011
שלום, אני בן 22 ומנסה להוריד באחוזי השומן בגוף.
אני מתאמן בחדר כושר בין 4-5 פעמים בשבוע כאשר 3 מהם לפחות כוללים אימון אירובי של ריצה מהירה במשך חצי שעה.
התפריט שלי הוא תפריט מאוזן יחסית:
בבוקר ביצת עין עם סלט ולחם קל
בצהריים חזה עוף עם סלט גדול ויקות מבושלים
ובערב טונה עם סלט גדול לחם קל וגבינה
בין לבין קצת פירות, יוגרט 3 אחוז וחטיף אנרגיה בכל 100 קלרוריות
אני מנהל אורח חיים זה בערך חודשיים. עשיתי בדיקה ואני מכניס בערך 1600-1800 קלוריות ביום.
אני מרגיש שרזיתי אבל אני מרגיש אני לא מצליח לגמרי. עדיין ה"צמיג" הקטן הזה בבטן התחתונה לא נעלם.
האם אני קופץ מעל הפופיק עקסב העובדה שמדובר רק בחודשיים או שאני עושה משו לא תקין ??
בתודה מראש :]* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גובה, משקל נוכחי ולפני הדיאטה?
אהרון רזון13/09/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמשקל וגובה
משה13/09/2011אני 1.76 ושוקל 70 קילו. עליתי לאחרונה כ4-5 קילו כתוצאה מאימון שרירים. לא ציינתי קודם...אני רזה בסך הכל אבל אני שואף להוריד את אחוזי השומן בגוף לסביבות ה10 או פחות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא מצילח להרזות - תגובה
אהרון רזון14/09/2011התזונה שלך מתאימה לנתונים וגם הפעילות הגופנית ראויה.
הערות על התזונה:
לחם רק מקמח מלא. הביצה לא מטוגנת בשמן. טונה לא כל יום (מכילה כספית), לסרדינים יש יותר ערך תזונתי, אם כי עדיף דג טרי לא משומר. גם החטיף היומי (?) שלך אינו על טהרת המזון הבריא.
על הפעילות הגופנית:
אם אתה רוצה לזרז את הורדת אחוז השומן עליך להרחיב את הפעילות האירובית, רצוי כל יום.
אם מתאפשר לך להפריד בין פעילות אירובית לאימון התנגדות, זה מומלץ. רצוי פסק זמן של 5-6 שעות או כמה שאתה יכול להרשות לעצמך.
צר לי לאכזב אותך, אבל העליה של הזמן האחרון איננה שרירים, אלא הרוב נוזלים ואולי גם שומן. בכדי להעלות את מסת השרירים ב4-5 ק"ג צריך שנתיים של אימונים אפקטיביים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צמחוני חדשיואב13/09/2011
שלום רב. מזה 4 שנים שאני נמנע מלאכול בשר, למרות זאת המשכתי לאכול דגים באופן קבוע, ביצים ומוצרי חלב. לפני חודש הפסקתי גם לאכול דגים ואני ניזון מפחמימות (אורז ותפוחי אדמה), עדשים מסוגים שונים, ביצים, גבינות (מעט), פירות והרבה ירקות.
השבוע קיבלתי תוצאות של B12 בדם והוא נורמלי אבל מאוד מאוד נמוך (261).
רציתי לדעת איזה מוצרי מזון אני יכול לצרוך כדי לנסות לאזן את רמות הויטמין ללא צורך בכדורים. אני צמחוני מטעמים אידיאולוגיים אבל לסכן את הבריאות שלי אני לא רוצה, כמה בשר / דגים צריל לאכול בשבוע כדי לשמור על רמות תקינות של הויטמין. חוץ מזה שאר הערכים היו תקינים...
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר B12 - מה לאכול
אהרון רזון13/09/2011כל יום ביצה + 3 פעמים בשבוע דג עתיר B12: סרדינים, סלמון, פורל, הרירנג, מקרל.
הדגים הנ"ל הם גם מקור מצויין לחומצת שומן אומגה 3.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכל יום ביצה?
טל15/09/2011יש לך מושג מה עוברים תרנגולים ואפרוחים במשקים מתועשים כדי שאתה תאכל כל יום ביצה? (שלא לדבר על בשר)
תסתכל בכתבה ששודרה ב'מבט'.
כל אפרוח שנולד במדגרה מובל על סרט נע באינספור מסלולים במטרה למיין בין האפרוחים הבריאים לחלשים.
האפרוחים המפוחדים מוסעים במהירות גבוהה על גבי מסילות, מושלכים ומתגלגלים מאחת לאחרת מגובה רב, נתפסים בכנף ומועפים באוויר בקשת, נחבטים במתכת ומחליקים לתוך לוע משפך המוביל אל שרשרת מסועים נוספת.
המיון מתבצע בזמן שהאפרוחים מוסעים על מסוע. ה'סלקטור' מפיל את רובם בתנועות נפנוף או בחישה בידיים. כמעט כולם נופלים מעצם ההתנגשות ביד או באפרוחים אחרים שנפלו. 'סלקטורית' אחת הסבירה שהמטרה היא לראות מי לא מצליח לקום מספיק מהר אחרי שהיא מפילה אותו, או סובל מפגיעות או דימומים גלויים. כשהיא מוצאת אחד כזה היא משליכה אותו לארגז של אפרוחים "פגומים" שמונח על הרצפה.
הם מושלכים לגסוס לאיטם בארגזים, אשר מפונים למכולות אשפה לאחר שהם מתמלאים. כולם מסיימים בסוף במכל האשפה.
אהבת?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מיץ רימוניםשרית13/09/2011
האם צריכה של שתי כוסות ביום של מיץ רימונים ואכילת דימון שלם עלולה לצבוע את הצואה לחום כהה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כן, וגם עלול לגרום לעצירות.
אהרון רזון13/09/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סיבים תזונתייםיחיאלה13/09/2011
שלום,
האם צריכת סיבים תזונתיים באמצעות אבקה מומלצת?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סיבים תזונתיים - אין צורך באבקה
אהרון רזון13/09/2011אם אין לך מגבלה רפואית, אין סיבה להעדיף מוצר מתועש על מזון טבעי. הוא פחות יעיל
ובריא ואינו מכיל את הרכיבים החיוניים שבמוצרים הטבעיים. אכלי שפע של ירקות מגוונים, וגם פירות, דגנים טבעיים מלאים ומוצריהם (לחם, פסטה, אורז מלא וכו"). אם את זקוקה לכמות סיבים חריגה, מקור טוב הוא סובין חיטה וגם של דגנים אחרים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שימוש בכדורי סלים אקסטריםשירלי13/09/2011
רציתי לדעת האם אפשר להשתמש בכדורי סלים אקסטרים בזמן שאנו מנסים להיכנס להריון ??
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שימוש בכדורי סלים אקסטרים - תגובה
אהרון רזון13/09/2011אני יכול רק לציין שזה לא הפתרון להרזיה עמידה וגם עלול להזיק לבריאות. את השאלה הספציפית שלך מומלץ להפנות לגינקולוג, שיתן את חוות דעתו אחרי עיון בהרכב של התרופה (בהנחה שלא מדובר במוצר מזוייף).
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גלוטןאלעד12/09/2011
האם זה נכון האמרה לגבי עיניין הגלוטן כאשר אנשים מדווחים שממירים את הגלוטן לפחמימה אחרת הם מרגישים יותר טוב מחלות נעלמות ויש ירידה במשקל..האם כל זה נכון או שזה מיתוס?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גלוטן - תגובה
אהרון רזון13/09/2011למה שטוענים חלק מהנטורופתים וכל בעלי העניין שמציעים גמילה (בתשלום, כמובן), אין אחיזה במציאות. למי שלא סובל מרגישות לגלוטן, וזה מיעוט קטן, לא מועילה המנעות מצריכתו. אין שום קשר בין השמנה\הרזיה לצריכת גלוטן. גם חולי צליאק המקפידים
על המנעות מגלוטן, יכולים לסבול מעודף משקל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לאהרון יש לי שאלות.מירב12/09/2011
אני מתאמנת באלפיטיקל 30-35 דקות כל יום
המליצו לי שאתאמן פעמיים ביום כלומר בבוקר והערב בחצי שעה לכל אחד.
זה בסדר? יישרף יותר? בגלל שאין לי זמן ויכולה להתאמן בחצי שעה בבוקר והערב.
כולל אימוני כוח של הידיים וכפיפות בטן ל20 פעמים
בנוסף לוקחת טבליה של שורף שומנים (אני יודעת שאתה לא בעד אבל זה במקום קפה שחור זה ממריץ אותי -קפאין)
1
. כל הפעילות גופנית זה מספיק?
2. האם מותר כל יום כפיפות בטן או יום כן ויום לא?
אגב מציינת שאני בעלת עודף משקל גבוה
גובה 155 משקל 75
אגב
(ירדתי 13 קילו וחזרתי אולי2-3 קילו ורוצה להמשיך לרדת עד ליעד המטרה)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למירב יש לי תשובות
אהרון רזון12/09/2011- זה אפילו מומלץ לפצל פעילות אירובית לפעמיים ביום, לפחות חצי שעה בעצימות בינונית-גבוהה. לגבי הטבליה, במקרה הטוב נגרם נזק רק לכיס.
- אם מספיק או לא, זה יחסי. תלוי כמה את אוכלת. ככול שתבצעי יותר פ"ג, תרזי יותר.
- להבדיל מקבוצות שרירים אחרות, תרגילי בטן ניתן ומומלץ לבצע כל יום.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה אהרון. ויש לי שאלה אחת אליך
מימי12/09/2011רק האם אתה מרשה שאשאל..
אתה בעבר היית שמן? וכמה זמן אתה שומר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה אהרון. ויש לי שאלה אחת אליך - תגובה
אהרון רזון13/09/2011אחרי שהורדתי כ-40 ק"ג לפני 13 שנים על ידי תזונה נכונה ופעילות גופנית במינון גבוה (בעיקר שחיה), אני שומר בלי לספור קלוריות, אוכל מזון בריא לשובע, ואף מרשה
לעצמי פעמיים בשבוע עוגה תוצרת עצמית איכותית מחומרים בריאיים או שוקולד איכותי. השמירה הבריאה ללא הגבלה מתסכלת מתאפשרת הודות לפעילות גופנית יומיומית (לפחות שעתיים החל משעה 5 בבוקר ) אירובת ואנאירובית. בנוסף אני משתתף במירוצי ערים ומירוצי שטח תחרותיים של 10-15 ק"ם וחצי מרתון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיש לכולם לקחת דוגמא והשראה מאהרון!
מימי13/09/2011ראשית אהרון,כל הכבוד!!!!!
בקרוב אצלי (הלוואי)
לאחרונה התאהבתי בפעילות גופנית - לא כמוך במינון גבוה
אבל משתדלת לגוון בעתיד
פנטזיה קטנה שלי היא שאני אוכל לרוץ בכייף עם נשימה קלה :)
אף פעם לא רצתי.
מה גרם לך לקחת את עניינים לידיים ולאכול תזונה נכונה ולהשיל קילוגרמים?
יש לציין שאהבתי את התגובות שלך לכולם. ואת הראש שלך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמה גרם לי?
אהרון רזון13/09/2011אחרי דיאטות שונות עלי ועל אחרים, הגעתי למסקנה, אליה כל השמנים צריכים להגיע, שאין דיאטה שמוכיחה את עצמה לאורך ימים, אלא רק גורמת לתסכולים, נזק אפשרי לגוף ולנפש וכמעט תמיד להשמנה מחודשת. סטטיסטיקה עגומה מראה שלמעלה מ-96% מהמרזים בלי שינוי דרסטי של אורחות החיים לכל החיים, משמינים מחדש לרוב עם תוספת משקל, אחוז שומן גבוה יותר, מסת שרירים מדוללת ובריאות פחות טובה.
לבעלי נטיה להשמנה, אין סיכוי לשמור על משקל תקין אחרי הרזיה ללא פעילות גופנית נרחבת (חייבים לשנות את סדר היום תוך שינוי סדר העדיפויות) לצד תזונה נכונה, שינה טובה, המנעות ממתח נפשי עד כמה שאפשר (הביעה היא שזה לא תמיד תלוי בנו).
אם אני יכול, (כמעט) כל אחד יכול!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אורח חייכם בריא?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)