מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בירה שחורה ?ירון13/10/2011
שלום רב,
אני גבר בן 50 שנמצא כרגע בתהליך דיאטטי עקב טריגליצדרים עודפים. אני מאוד אוהב לשתות בירה שחורה ולכן שאלתי היא אם זה מזיק או מועיל ?
אציין שבתוך חודשיים השלתי מגופי 8 ק"ג.
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בירה שחורה ? - תגובה
אהרון רזון13/10/2011לבירה שחורה צריך להתייחס כאל משקה מתוק, ומוטב להמנע ממנו . עודף טריגליצרידים מוגדר כמצב חולי והוא אחד מגורמי הסיכון למחלות לב, וכמו בכל מחלה חייבים וויתורים על חלק מהדברים שאוהבים ושינוי אורח החיים (לא רק בתחום התזונה).
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סוכר וסוכרתA13/10/2011
שלום,
האם הגוף שלי יכול להסתדר טוב בלי שאני אוסיף סוכר לקפה,בלי שאוכל ממתקים כמו שוקולד ועוגות ,בלי שאשתה משקאות מתוקים,בקיצור,מנותרל מסוכרים לגמרי חוץ מלחם ופירות?
גם אם מרגישים שרוצים מתוק?
ומה יותר גרוע סוכר בממתקים או שומן בממתקים?
אני שואלת את כל זה כי יכול להיווצר אצלי מצב שאחלה בסוכרת בגלל תרופה שאני לוקחת ואני רוצה לדעת אם כל התחושה שלי שמתוק נותן "כוח" היא מדומה ואולי זה בכלל בגדר רעל בשבילי?
אשמח מאוד לתשובה,
המון תודה מראש!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סוכר וסוכרת - תגובה
ד``ר נסטור ליפובצקי13/10/2011שלום,
הגוף זקוק לפחמימות, אבל אין שום צורך מיוחד לפחמימות פשוטות כמו בממתקים ובהחלט מומלץ לקבל את הפחמימות מלחם מלא, קטניות, דגנים ופרות.
לגבי שומן ממתקים, תלוי איזה סוג שומן. אם מדובק בשומן רווי (מן החי) או טרנס (שמן שהפך לשומן מוקשה בחלקו), לא בריאים, שומן בלתי רווי (מן הצומח) הינו בריא.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסוכר וסוכרת - תגובה
אהרון רזון13/10/2011לא רק שיכול להסתדר, אלא יהיה יותר בריא ללא סוכר.
לסוכרתיים או לאלה שבסיכון, עודף פחמימות בכלל והפשוטות (סוכרים) בפרט גורם יותר נזק מהשומן. שומן בריא חייבים לאכול, אבל במידה, בעיקר שאת מעוניינת גם בהרזיה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קלוריות בסושידפנה12/10/2011
רציתי לדעת כמה קלוריות יש ברול סושי? כזה שמחולק ל8 חתיכות?
הוא כולל אצה, אורז (רגיל, לא מלא..), מלפפון, גזר וסלמון.
האם זה בריא? לא הוספתי רטבים מלבד זה שטבלתי במעט אבל ממש מעט רוטב סויה
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אשמח לתגובה
דפנה13/10/2011תודה!:)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקלוריות בסושי - תגובה
אפרת סויסה הרוש15/10/2011ברול סושי של 8 יחידות יש כ- 270 קלוריות .
זכרי שסושי הוא בעיקר פחמימה ! 3 יחידות סושי נחשבות מנת פחמימה/פרוסת לחם .
סויה הוא רוטב עתיר מאוד במלח ולכן לא בריא במיוחד יש לצרוך ממנו בכמויות קטנות .ישנוגם רוטב סויה עם כמות קטנה יותר של נתרן ברוב הסושיות ואפר לבקש אותו במקום.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה חשובה לגבי ויטמין Cבן 1711/10/2011
שלום,
אני בן 17 ורציתי לדעת אם זה טוב שאני אקח ויטמין C באופן קבוע...
יש לי ויטמין C בשם Ester C ויש בו 500MG של ויטמין C ויש לו גם סידן.
אני לוקח כדור 1 ביום עם ארוחת הצהריים.
זה טוב?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אגב, אני רוצה להוסיף שאני מתאמן
בן 1711/10/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה חשובה לגבי ויטמין C - תגובה
אפרת סויסה הרוש11/10/2011לתוספת ויטמין C במינון זה אין כל בעיה כמובן שהכי אידאלי לצרוך את הויטמין C מהתזונה מפירות וירקות העשירים בויטמין C כגון :כרוב ,פלפל אדום, תותים ,גויבה פומלה ....
לגבי הסידן לא הזכרת מה המינון של הסידן ,אבל חשוב לבדוק כמה סידן אתה צורך מהתזונה ולראות האם יש צורך בתוספת .
לא מומלץ לקחת תוספים ללא צורך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחבל על הכסף! אתה רק מיקר את השתן.
אהרון רזון11/10/2011המנה היומית מומלצת של וויטמין C היא פחות מ-100 מ"ג. עודף הוויטמין מופרש מן הגוף בשתן. מי שאוכל ירקות ופירות מקבל מספיק וויטמין C ואף יותר מזה. למשל בחצי פילפל אדום יש כבר כמות שתואמת את המנה המומלצת. יש לציין שהעודף (אפילו גדול מאוד) שמקורו במזון טבעי (ירקות ופירות) אינו גורם נזק, אבל תוסף וויטמין C בכמות גדולה עלול להזיק לכליות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה זה יכול להיות?אלכס11/10/2011
שלום רב ישנה אצלי בעייה כזאת
אם אני שותה קולה דיאט או כל מיץ או שתייה שהיא דיאט אז אחרי כמה שעות אני מתחיל לחטוף כאבי בטן וזה לא פעם ראשונה ואם אני שותה מיץ או שתייה לא דיאט אז הכל בסדר
כאילו מדוע הגוף לא מקבל את הדיאט* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מה זה יכול להיות? - תגובה
אפרת סויסה הרוש11/10/2011יתכן שמשהו במשקאות הדיאט גורם לך להרגיש לא טוב
פשוט תמנע משתיית משקאות דיאט* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ספורט- מה לאכול?נועם10/10/2011
מקווה שאני בפורום הנכון...
אמנם אני לא מתאמנת באופן קבוע ולכן יוצא שאני מתאמנת רק פעם בשבועיים ואפילו פעם בחודש...
ובכל זאת, רציתי לשאול מה לאכול לפני ואחרי הליכה-ריצה של שעה וחצי... (אשמח לפירוט לכמויות ולדוגמאות...)
יש הבדל בין מה שצריך לאכול אם אני עושה ספורט באופן קבוע או שלעיתים רחוקות?
אם זה משנה, אני בת 18 ומעוניינת לרדת קצת במשקל ולא רק לשמור על הקיים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ספורט- מה לאכול? - תגובה
ד``ר נסטור ליפובצקי10/10/2011נועם שלום,
תזונת ספורט הינה תורה שלמה, אבל לגבי השאלה מה לאכול לפני ואחרי הפעילות כפי שאת מבצעת אותה התשובה פשוטה.
יוגורט ופרי שעה לפני ההליכה ו-2 פרוסות לחם מלא עם חצי גביע גבינה לבנה 3% וביצה במהלך השעה שאחרי ההליכה, זאת בנוסף לירקות ומספיק נוזלים, יספקו את הסחורה.
חג שמח,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה לך..!
נועם10/10/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רק גבינה צהובהענת10/10/2011
שלום,
בני בן ה- 6 התחיל ללמוד בכיתה א' ומעוניין לקחת לביה"ס רק כריך ובו גבינה צהובה. הוא לא אוהב סלט ביצים, לא גבינה לבנה, לא סלט טונה. לאחרונה, החל לאכול חומוס אך לא באופן קבוע. האם זה אפשרי לאכול גבינה צהובה בכל יום? האם עשוי להתפתח כולסטרול?
תודה, ענת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רק גבינה צהובה - תגובה
אהרון רזון10/10/2011לא כל יום. גבינה צהובה הוא מוצר מעובד ומתוסף בכימקלים שונים. בנוסף לכולסטרול, אחוז השומן (הרוב לא בריא) הוא גבוה בגבינה הצהובה הרגילה, לעומת זאת, במופחתת שומן וכולסטרול יש יותר תוספים לא בריאים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קטניות שכבר בושלו והוקפאושרי10/10/2011
כיום יש חברות שמוכרות שקיות בהקפאה של קטניות שכבר בושלו ועל כן אין צורך לבשל אותן במשך שעה או יותר אלא מקסימום 10 דקות והקטניות מוכנות, כך למשל חומוס .
השאלה היא האם לקטניות כאלה יש ערך תזונתי נמוך מאחר שבושלו והוקפאו ?
או שמא אין הבדל בין קטניות יבשות שמבשלים באותו יום ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קטניות שכבר בושלו והוקפאו - תגובה
ליטל סמואל-לוי10/10/2011אין הבדל משמעותי. ההקפאה משמרת את הערך התזונתי של הקטניות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאבל...
אהרון רזון10/10/2011החימום והזליגה במים בבישול הנוסף כן מפחיתים את הערך התזונתי. יתירה מכך, תהליך השימור על ידי הקפאה, כולל בד"כ הוספת חומרים מסוימים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שומן מותניגדי10/10/2011
שלום רב,
בן 34 1.68 על 72 ק"ג. בד"כ המשקל הממוצע שלי הוא 70. גם כשהמשקל שלי היה הכי נמוך תמיד הייתה לי בליטת בטן בירה לא משמעותית אבל היא מפריעה לי אסתטית.
השומן שיש לי הוא בעיקר במותניים, אך מעט גם בבטן.
שאלתי - האם נכון שהמותניים הוא אזור בו מצטבר שומן שקשה יותר להוריד אצל גברים כמו שאצל נשים מדובר בירכיים ?
כלומר, האם אכן מבחינה גופנית אכן סביר שכגבר יהיה לי קשה להפטר באופן ממוקד מהשומן המותני וייתכן שאף לא ניתן יהיה להוריד אותו למרות פעילות אירובי ושמירה על תזונה ?
התייעצתי עם כירוג פלסטיקאי כדי להיעזר בשאיבת שומן מזערית (800 מ"ל בלבד) מאזור המותניים כדי להפטר מהשומן באזור זה - האם לדעתך כדאי לנסות משהו נוסף או להשלים עם זה שדיאטה וספורט לפעמים לא עוזרים באזור זה?
אודה לדעתכם הואיל וממש רוצה להפטר מהשומן המותני באופן אפקטיבי...
גיא* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שומן מותני - תגובה
אהרון רזון10/10/2011אי אפשר להפטר משומן באופן סלקטיבי וגם שאיבת שומן לא תמיד עוזרת. אכן, שומן המותניים "עקשן" במיוחד, רק הרזיה כללית (יש מקום) תפתור את הבעיה במידה מסויימת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוספי תזונהליטל09/10/2011
היי,
אני בת 26, עושה כושר פעמיים בשבוע לפחות, ואוכלת כמה בריא שאני יכולה..
אין לי כל כך נשירה בשיער אבל השיער שלי מאוד דליל..
ואחותי לוקחת כדורים שנקראים HSN ויטמינים ומינרלים בתוספת תמציות צמחים של ACTIVIT ואומרת שזה ממש עוזר לה (בעבר היא לקחה ROOTS שלא ממש עזר..)
יש לה בקבוק נוסף והבנתי שלא צריך בדיקה של רופא בשביל זה..
לפני שאני מתחילה לקחת הענין הוא כזה, אני לוקחת גם גלולות למניעת הריון של מרסילון בשעות הערב עם ארוחת הערב, וגם בשעות הצהריים לוקחת ויטמין E-400 (במיוחד לעור שלי כי הוא נוטה להתייבש ולסימני מתיחה) וויטמין C-500 של "סופרב"..
מתי לקחת את הכדורים נגד הריון ומתי לקחת את הויטמינים? ומתי את הכדור החדש? שגם אותו מומלץ לקחת לאחר ארוחה..
תודה,
ליטל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר העברת הודעה לפורום אחר
אהרון רזון10/10/2011לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href='Forums/פורום_ויטמינים_תוספי_מזון' id=link]ויטמינים תוספי מזון[/a].
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בייגל טוסטדפנה09/10/2011
שלום,
רציתי לדעת כמה קלוריות יש בבייגל טוסט כזה שמוכרים בבתי קפה?
זה מורכב מלחמניה עם חור באמצע, גבינה צהובה מגורדת וקצת זיתים ירוקים? בלי הרוטב פיצה או מה שזה יהיה..
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בייגל טוסט - 400 קק"ל
אהרון רזון10/10/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אחרי ירידה של 20 קילונופר09/10/2011
אני אחרי ירידה מאד מאד איטית והדרגתית של 20 קילו (בשנה וחצי)
ואני רוצה לשנות את התפריט שלי לאורגני
רציתי לשאול אם צריכת מוצרים אורגנים כמו ירקות טבעוף או פסטות מלאות אורגניות יכולות לגרום לשינוי בדיאטה שהגוף שלי התרגל אליו?
באופן כללי האם הערך התזונתי של אוכל אורגני גבוהה או זהה לאוכל רגיל?
או שההבדל או רק בויטמינים- בקיצור אני לא יודעת מספיק ולכן אני שואלת
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אחרי ירידה של 20 קילו - תגובה
אהרון רזון09/10/2011קודם כל, כל הכבוד שאת מתמידה במשך שנה וחצי, הקצב לא חשוב.
אין בעיה ואין שום נזק מעבר לזה שלארנק ממעבר לאוכל אורגני. הבעיה שבישראל הפיקוח על ההחקלאות האורגנית ועל שווק מוצריה הוא רופף ביותר ולכן אי אפשר להיות תמיד בטוח שבאמת אוכלים אורגני.
אף מחקר רציני ואוביקטיבי לא הוכיח שמי שאוכל רק אורגני חי יותר שנים או שהוא חסין יותר למחלות וכושרו הגופני משופר..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבאמת?
נופר10/10/2011אני הבנתי שהמוצרים נמצאים תחת פיקוח גבוהה
אולי הפיקוח הוא עצמי ולכן אתה אומר את זה?
כי התקשרתי לטבעוף היום והם אמרו שהמוצרים נמצאים תחת פיקוח וטרינרי חמור
אתה חושב שאם זה לא פיקוח ממשלתי זה לא תופס?
אולי אין מחקרים אבל באופן רעיוני ההגיון אומר לי שככל שהאוכל מתועש פחות כך הוא גם בהכרח טוב יותר, אתה לא חושב?
ובימינו- מי רוצה להעלות את תוכלת החיים? מספיק 90+...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבאמת? - תלוי את מי שואלים.
אהרון רזון11/10/20111. רק פיקוח עצמי זה כמו לתת לחתול לשמור על השמנת. יש גם פיקוח של משרד החקלאות, אך כאמור הוא לא מספיק.
2. תפקידו של הפיקוח הווטרינרי (יכול להיות שהוא באמת חמור), הוא לוודא שהשחיטה מבוצעת בהתאם לכללי ההגיינה והבשר ראוי לאכילה. הווטרינר אינו בודק אם יש כיסוי להגדרת המוצר כאורגני. יחד עם זאת, לגבי עוף, יחסית קל להבדיל אם הוא אורגני, לפי הטעם, לכן הגדרתו שכזה יותר אמינה.
3. מזון מתועש\טבעי ומזון לא אורגני\אורגני הם שני דברים שונים. לגבי הנזקים של המזון
המתועש ישנם לא מעט מחקרים, ואני אישית דוגל בהמנעות או צימצום דרסטי בצריכתו.
4. את השאלה על הרצון באריכות ימים מעל 90+ צריך להפנות לבני 90, לפחות לבריאים (יחסית) שבינהם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ירידה נורמליתמיכל09/10/2011
שלום, רציתי לדעת האם ניתן לרדת שני קילו בחודש אחד, ללא פעילות ספורטיבית?
האם זה נחשב כמטרה קשת השגה, המצריכה הרעבה של ממש? או שזה נורמלי גם בתפריט דיאטה רגיל?
אודה לתשובתך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ירידה נורמלית - תגובה
אהרון רזון09/10/2011באופן עקרוני, אפשר וזה אפילו קצב מומלץ, אבל תלוי גם בנתונים הגופניים, בעיקר בעודף המשקל. הבעיה היא שלבעלי הנטיה, קשה לשמור ללא פעילות גופנית סדירה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לא אוכלת מתוקסאלי09/10/2011
ברצוני לשאול אם אני לא אוכלת בכלל מתוק,ואוכלת יותר לחם האם זה בסדר קצת יותר פרוסות לחם קל מהרגיל אני עדיין ישמין באותה המידה(יודעת אני שיש סוכרים גם בלחם)
תודה על תשובתך
סאלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא אוכלת מתוק - תגובה
אפרת סויסה הרוש09/10/2011הסיבה להשמנה היא מאזן קלורי כלומר כמה קלוריות הכנסת סה"כ מכל המרכיבים וכמה קלוריות הוצאת . אם את בגירעון את תעלי במשקל.כמובן שיש חשיבות שהתפריט יהייה מאוזן בין הפחמימות,חלבונים ושומנים .
כדיי לדעת האם את יכולה להוסיף פרוסות לחם צריך לראות מה את אוכלת סה"כ בכל התפריט ובפרט פחמימות ולכן חשוב שתקחי יעוץ של דיאטנית לגבי התפריט* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא אוכלת מתוק - וזה מצויין!
אהרון רזון09/10/2011הגוף לא זקוק למתוק (פחמימות פשוטות, מה שנקרא סוכר), אלא ל2-3 פירות ביום, לא בשביל הסוכר שבהם אלא בזכות הוויטמינים, המינרלים והסיבים. בטח שלחם, רצוי מקמח מלא, עדיף על עוגות וחטיפים, ואם אוכלים במידה, בהתחשב בשאר התפריט, לא משמינים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשמירה מאוזנת
סאלי12/10/2011שיחקת אותה עם המשפט אם אין אני לי מי לי ואני אמשיך אויה לי חחח חג שמח
סאלי
בקשר לשמירת משקל מאוזנת שמתי לב שאני אוכלת פחממות כמו לחם פסטה אורז וגם חלבונים ביצה עוף וכאלה אני יותר שבעה ,מאשר שאוכלים מתוק ואז האינסולין עולה בגוף כמו מקפצה האם אני צודקת לגבי שמירת המשקל
סאלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשמירה מאוזנת - תגובה
אהרון רזון12/10/2011את עושה את הדבר הנכון, ואם המוצרים הפחמימתיים (לחם, פסטה, אורז) מלאים, את גם מקבלת יותר ערכים תזונתיים.
חג שמח!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים וקושי ביציאות לפעוט בן 1.7ספי09/10/2011
שלום,
בני בן 1.7 סובל במשך תקופה ארוכה מכאבים בעת מתן צואה , פנינו לגסטרו ונמסר כי הוא סובל מפיסורה , קיבלנו טיפול בשמן פרפרין, אמבטיות חמות ושינוי בתזונה, חזרנו מספר פעמים למעקב כדי לעקוב אחר שיפור במצב ונראה כי המצב משתפר, לאחרונה הכאבים חזרו ובימים האחרונים לעיתים מופיעים כתמי צואה על החיתול ובעת מתן צואה הוא מיישר את רגליו ובוכה .
ייתכן שבנוסף לפצע הוא סובל מעצירות.
רציתי לשאול האם ייתכן שמוצרי חלב יכולים לגרום לעצירות או לבעיה אחרת שגורמת לו לכאבים אלו?
האם כדי לפנות לבדיקות אלרגיה?
אודה להתייחסותכם בהקדם,
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים וקושי ביציאות לפעוט בן 1.7 - תגובה
אפרת סויסה הרוש09/10/2011היי ספי
מוצרי חלב יכולות לגרום לכאבי בטן לילדים שקשה להם לעכל לקטוז בשל חסר באינזים לקטז ,בדרך כלל ישנם שלשולים וכאבי בטן ולא עצירות .
אבל מאוד חשוב שתפני שוב ליעוץ אצל רופא הגסטרו שלכם שמכיר את הפעוט והוא יחליט על המשך ברור
בהצלחה תרגישו טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם סובלים מחרדות?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)