מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- ירידה במשקל עם מראה רופסB24/09/2011
שלום רב.
שמי אריק בן 25 , ב8 חודשים האחרונים רזיתי 8 קילו מתזונה נכונה ואימוני כושר.
כעת אני מתאמן 4 פעמים בשבוע במכון אימון משקולות.
אני אוכל תפריט בן 2200 קלוריות.אני לא רוצה להרזות עוד ולכן אני במן שמירה על משקלי,אך זה לא מצליח לי ואני יורד במשקל אבל במראה אני נראה יותר "שומני" ורופס.נראה לי שהירידה באה משרירים ולא משומן.
מה לעשות? התפריט שלי:
בוקר:
2 מעדני 0 אחוז של דנונה.
ביניים:
כריך מלחם קל עם 2 דיסקיות של פסטרמה 1 אחוז שומן.
צהריים:
2 כוסות אורז עם כ-200 גרם חזה עוף.
ביניים:
2 פירות בינוניים
ערב:
3 פרוסות לחם מלא
1 ביצה
1 טונה
זה התפריט שלי במהלך היום ואני רק יורד איתו במשקל למרות שהוא נועד לשמירה על משקלי.
הירידה במשל אני חוזר ואמר היא לא משומן אלא משריר כי אני עולה בהקיפים ונראה פחות מוצק.
מה לעשות מה אני לא עושה נכון?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ירידה במשקל עם מראה רופס - תגובה
ליטל סמואל-לוי25/09/2011הי,
אני לא יודעת מי נתן לך את התפריט "שמירה", אבל הוא בטח לא מכיל 2,200 קק"ל. אולי 1500 קק"ל בקושי. כנראה שאתה אוכל מעט מידי יחסית למה שאתה שורף, ולא צורך מספיק חלבון ולכן אתה מאבד מסה ובעיקר שריר. אין לי את הנתונים הגופניים שלך , אבל אם אתה עושה אימוני כוח 4 פעמים בשבוע - תוודא שאתה צורך מספיק חלבון (לפחות 1 גרם לכל ק"ג משקל), ותוספיף גם פחמימות מורכבות - כמו דגנים מלאים / קוואקר, פסטה חיטה מלאה וכו'..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההנתונים שלי
B25/09/2011אני בן 25.
גובה 1.75 משקל כרגע 63.
התחלתי את תפריט "השמירה" עם משקל של 67(שבו נראתי הרבה יותר טוב חיצונית).
אלו הם כמויות החלבון שאני אוכל פלוס מינוס.ואני מתאמן עם משקולות.
האם זה מספיק?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהועוד משהו
B25/09/2011האם זה שאכלתי במשך כמה חודשים ככה פגע לי בחילוף החומרים?
כלומר שאם פעם הייתי צריך לאכול איקס קלוריות בכדי לא להשמין ולא להרזות כעת אני צריך פחות מאיקס קלוריות? ואם כן האם זה בר תיקון?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה מישהו?
B29/09/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהועוד משהו - תגובה
ד``ר נסטור ליפובצקי29/09/2011על פי הנתונים שלך, אתה כן צורך מספיק חלבון. אתה צריך להוסיף פחמימות ופעילות אירובית 3-4 פעמים בשבוע. כדי לדעת יותר במדויק רצוי שתבצע אבחון מטבולי כדי לדעת מה ההוצאה המדויקת שלך ומה אחוזי השומן המדויקים.
בהצלחה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הליקובקטר ותזונהגלי24/09/2011
שלום רב,
אני בת 26 ומסיימת היום טיפול מרובע,בחיידק ההליקובקטר 210 כדורים קשים.וזאת לאחר ששני הטיפולים המשלושים,הקודמים,כשלו.
אני מבינה שהכשל הבסיסי הוא בתזונה שלי.אני צמחונית שניזונה מסלטים,פירות,והרבה מאוד פחמימות על בסיס קמח לבן (פתיתים,פסטות,גבינות,אורז לבן,פיצות,מאפים,כל מה שניתן להקרמה,מטוגנים),נכון לעכשיו הקיבה שלי לבטח במצב קטסטרופלי ועליי להימנע ממאכלים בעלי חומציות יתר.
שאלתי היא מה אני יכולה לאכול מלבד סלטים?פירות?כאוכל חם..
אני גם ככה רזה מידי ..
בורגול?קינואה?קוסקוס?אלו מאכלים נחשבים לבסיסים ולא בעלי חומציות גבוהה?תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הליקובקטר ותזונה - תגובה
ליטל סמואל-לוי25/09/2011הי גלי,
אני לא בהכרח מייחסת את המצאות החיידק להרכב התזונתי שלך. הליקובקטר פילורי נמצא אצל הרבה אנשים, לא רק צמחונים, וללא קשר לחומציות המאכלים שהם ניזונים מהם. אם אינך סובלת מצרבות, את לא מוגבלת בסוג המזון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צלוליטשירי24/09/2011
איזו תזונה או פעילות גופנית יכולה לשפר מראה צלוליט?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צלוליט - תגובה
ליטל סמואל-לוי25/09/2011הלוואי והייתה.
תזונה יכולה לגרום לירידה במשקל אבל לא להעלים צלוליט. גם לנשים רזות יש לעיתים צלוליט.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לגבי חטיף חלבון מי גבינה?הראל גייסלר24/09/2011
שלום רב,
אני בן 19 גובה 1.73 מטר ומשקל 62 ק"ג.
אני התחלתי להתאמן 10 חודשים בחדר כושר פרטי בבית המבוסס על חיטוב הגוף . אני מעוניין לדעת בקשר לחטיף חלבון מי גבינה. האם מומלץ לקחת את זה, אם כן, באיזה תדירות והאם זה מחליף ארוחה ? אשמח אם אקבל תשובה בנידון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה לגבי חטיף חלבון מי גבינה? - תגובה
ליטל סמואל-לוי25/09/2011הי הר אל,
אם אתה מעוניין להגדיל מסת שריר, אתה צריך לצרוך 1-1.5 גרם חלבון לכל ק"ג משקל גוף. אם אינך משיג זאת בתזונה, אפשר להוסיף במשקאות חלבון או חטיפים.
חטיפי חלבון מכילים כ-15-30 גרם חלבון (תלוי בסוג). חטיף על בסיס מי גבינה זה אומר חטיף המבוסס על חלבון איכותי (שמורכב מכל חומצות האמינו שהגוף זקוק להן). זה לא אמור להחליף ארוחה. אולי ארוחת ביניים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- להרזות בתחתשני24/09/2011
היי, אני מאוד גבוהה (יותר מדי לגילי-בת 14 וחצי) ויש לי תחת ענק אבל אני רזה, מה אני יכולה לעשות על מנת להוריד משם שומן? ואפשר פעולות שעושים בבית? תודה רבה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר להרזות בתחת - תגובה
ליטל סמואל-לוי25/09/2011לצערי מבנה לא ניתן לשנות. אם את מרזה - את מרזה בכל הגוף.
אפשר לעשות מעט תרגילי חיטוב על מזרן (התייעצי עם מאמן כושר או בדקי באינטרנט בוודאי יש דוגמאות) אבל שימי לב לא לפתח את שרירי הישבן יותר מידי כי זה יכול להגדיל את ההיקף בסופו של דבר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כמה חטאתי?דפנה23/09/2011
ערב טוב,
אני לא יודעת מה עובר עליי בזמן האחרון.. אבל אני ממש מגזימה כבר עם האוכל שאני אוכלת.
עד לפני חודש שקלתי 47 (גובהי 166). אני יודעת שזה תת משקל אבל זה באמת לא כי אני לא אוכלת ... אני אוכלת (יותר נכון הייתי אוכלת) מאוד בריא. עושה ספורט בערך 3-4 פעמים בשבוע..
אני כבר שנה לא קיבלתי מחזור ורופא הנשים אמר לי שאני צריכה להעלות במשקל.. כנראה שלקחתי את זה רציני מדיי. אני היום שוקלת כבר 50 קילו. (עלייה של 3 קילו בערך בחודש! אולי חודש וחצי..). אני כבר לא חושבת פעמיים לפני שאני אוכלת משהו, לא בודקת מה אני אוכלת. פשוט אוכלת והכל!!
ארוחות הבוקר שלי קבועות- 2 פריכיות עם קוטג', חצי עגבניה וחצי מלפפון.
צהריים אכלתי היום 2 קציצות מבשר בקר והודו אפויות. ומנה דיי גדולה של אורז עם אפונה.
בין לבין עד לארוחת הערב אכלתי 2 תפוחים, ועוד טעימות מהמטבח בזמן שאמא בישלה והכינה דברים לערב.. ולא כל כך שלטתי על הכמויות.
בערב אכלתי 2 פרוסות של מאפה מבצק עלים ממולא במחית תפוח אדמה ופטריות (אתם יודעים כמה קלוריות יש במאפה כזה? זוהי רולדה.. עובי של 2 אצבעות..), 2 כפות סלט ירקות, כף אורז עם אפונה, 2 כפות סלט כרוב, 2 כפות סלט טונה (שאני הכנתי מביצים קשות, טונה וקצת מיוקל).
אני באמת מרגישה שאני לא יכולה לזוז כבר.. שאני מפוצצת לגמרי..ופוחדת מאוד מעלייה נוספת במשקל, בטח שאנחנו לפני תקופת חגים שבוודאות אני אעלה במשקלי.
איך אני יכולה לשלוט בזה?!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא בעייני מומחית
ים24/09/2011מה שאכלת מכיל בסביבות ה1100 קל', זה אפילו פחות ממה שמומלץ לך לשקול
אולי אני לא מומחית אבל יש לך הפרעות אכילה. את אמורה לשקול הרבה יותר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכמה חטאתי? - תגובה
אהרון רזון25/09/2011עליה של עוד כמה ק"ג תעשה לך רק טוב וייתכן שתפתור גם את בעיית המחזור.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה קורה לי?ת22/09/2011
אני בת 37.התחלתי לפני חודש וחצי בשינוי בתזונה שלי בעקבות כבד שומני.התחלתי לאכול בריא, נכון והורדתי סוכרים ושמרים.אני גם מתעמלת פעמיים עד 3 בשבוע.הורדתי כבר בהיקפים יפה מאוד אבל באופן מוזר כשאני הולכת להישקל אני לא יורדת במשקל.לא מבינה איך זה ומה קורה פה? עשיתי בדיקה לבלטת התריס לפני שנה והרופאת משפחה אמרה שהכל תקין אבל מטפלת אלטרנטיבית הומאופטית אמרה לי שהבלוטה שלי נפוחה וסובלת מתת פעילות.השתיים מתווכחות ביניהן ואני לא יודעת מה קורה והאם זה נכון.מה עושים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מה קורה לי? - תגובה
אהרון רזון25/09/2011מומלץ אבחון חדש של תיפקוד בלוטת התריס, זה מה שקובע ועזבי את הוויכוח בין המטפלות. חוץ מזה, ירידה בהיקפים משמעותית יותר מאשר המשקל שמושפע מהרכב הגוף. נראה שאת צוברת נוזלים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כמה עלייי לשקול ?רונית22/09/2011
אני בת 44 גובהי הוא 1.76 ומשקלי הוא 81 ברצוני לדעת כמה עליי לשקול מבחינה בריאותית תודה :)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר "לפי הספר" עד 76 ק"ג
אהרון רזון25/09/2011מדד יותר נכון הוא אחוז השומן שמומלץ עד 25%.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עוףשלומי21/09/2011
אני ספורטאי אני מתאמן מזה כחמש שנים בחדר כושר בתחום פיתוח הגוף
אני זקוק למנות גבוהות יחסית של חלבון .
חיפשתי בגוגל ומצאתי שהעוף בארץ מלא בארסן שזהו חומר מסוכן מאוד ומסרטן
אשמח לדעת ממכם המומחים מה דעתכם בנושא ?
האם אני צריך להספיק לאכול עוף בכלל ?
במידה ולא כמה מנות עוף מותר לאכול בשבוע ?
האם הודו שונה ?
אלו תחליפי חלבון אפשריים אני יכול לאכול חוץ מטונה ?
הבריאות שלי חשובה יותר מכל דבר אחר ..
סורי על מספר השאלות הרב :) אשמח אם תענו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עוף - תגובה
אהרון רזון25/09/2011לא ידוע לי על ארסן בעוף, אבל יש בו הורמונים ואנטיביוטיקה, בריכוז גבוה יותר מבשר בקר,
אבל אם אוכלים במתינות וללא עור ושומן, אין בזה סכנה לבריאות .אחד מעקרונות התזונה הנכונה הוא הגיוון, אין בעיה לאכול פעמיים בשבוע עוף\הודו והיתר דג טרי איכותי ובקר (פעם- פעמיים). כמו כן, יש חלבון בדברי חלב, ביצים, קטניות, דגנים מלאים, אגוזים (שים לב לקלוריות!)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אורז חום ותזונה דלת סוכראיריס21/09/2011
בגלל רמת סוכר גבולית אני מנסה לשנות את תפריט האכילה. הדפסתי טבלה של ערך גליקמי של מוצרי מזון, אבל היא רק בלבלה אותי - כתוב בה שבאורז מלא מבושל הערך הגליקמי ל- 100 גרם הוא 76, לעומת אורז לבן שרשום 69.
אז מה עדיף לאכול? בכל מה שקראתי, הבנתי שאורז חום יותר בריא לשמירה על סוכר, ועכשיו אחרי הטבלה, אני ממש מבולבלת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אורז חום ותזונה דלת סוכר - תגובה
אהרון רזון25/09/2011אכן, באופן פרדוקסלי, לאורז מלא אינדקס גליקמי גבוה יותר ברוב הטבלאות. אותו מצב בקמח מלא לעומת קמח לבן, אבל בכל מקרה ההבדלים לא משמעותיים.
דגנים מלאים ומוצריהם עדיפים מבחינת וויטמינים, מינרלים וסיבים תזונתיים אבל מבחינת השמירה על סוכר, אין הבדל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוספת שמן לטונה(:20/09/2011
היי
אני אוכלת פעם בשבוע טונה מקופסא,אני קונה את הטונה במים מעדיפה להוסיף לבד את השמן,בדר"כ אני מוסיפה שמן זית אבל קצת לפעמים רוצים לגוון והטעם הדומיננטי שלו לא תמיד בא לי אז הוספתי הפעם שמן קנולה שמועשר באומגה 3 ורכיב DHA אני יודעת שבכמות שאני מוסיפה 2 כפיות או כף זה לא רלוונטי אבל לשאלתי האם הוספת שמן קנולה במקום שמן זית גם כדאית? ובריאה? כי מדובר על רב בלתי רווי אבל אומנם הוא מזוכך לכן אשמח לדעת פרטים בעיניין ואם שווה להתשמש בו
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יש גם מכבישה קרה בחנויות טבע
גיא21/09/2011לא מומלץ להשתמש במזוכך,אא"כ אולי לבישול שגם לא מומלץ
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשמן שנוי במחלוקת.
אהרון רזון21/09/2011התומכים טוענים שאיכותו דומה לשמן זית ( אגב, הוא לא רב, אלא בחלקו הגדול, חד בלתי רווי , כמו שמן זית).
הפוסלים הקיצוניים משווים אותו לשמן מנוע (טענה מוגזמת, לכל הדעות).
ישנם הרבה זנים של צמח לפתית, ממנו מופק השמן. המבקרים אומרים שבישראל, לרוב ,השמן מופק מזן נחות של הצמח מסיבות עלות, וסגולותיו הבריאותיות בהתאם.
כך או אחרת, 2 כפיות בשבוע לא יעניקו לך "חיי נצח", גם לא יהרגו אותך.
בתור שוחרת (אולי קצת אובססיבית) של תזונה בריאה, המלצתי לך גם בעבר להעדיף שמנים מכבישה קרה. בכל מקרה, תכולת אומגה 3 (גם האיכות) בשמני מאכל כאלה או אחרים, שולית ולא מהווה תחליף לזאת שבדגים מובחרים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על התשובה
(:21/09/2011.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עליית סוכרקובי19/09/2011
שלום
אני חולה סוכרת חדש, הצלחתי להתאזן ברמות הסוכר פחות או יותר,
אך היום לאחר ארוחת סלט בארומה בצהריים הייתה מדידה גבוהה (225) שעתיים לאחר האכילה, להלן הרכב הסלט והערכים התזונתיים:
הרכב:
קוביות בטטה, עדשים שחורות, גבינת עיזים, גרנולה, עלי רוקט, טבעות בצל,
ערכים תזונתיים: מנה 396 / 100 גר'
אנרגיה 631.31 / 159.42 קל
פחמימות 72.61 / 18.34 גר
חלבון 20.86 / 5.27 גר
שומן 26.52 / 6.7 גר
שומן רווי 8.29 / 2.09 גר
נתרן 2439.39 / 641.26 מג
כולסטרול 30.36 / 7.67 מג
לסלט הוספתי רוטב אלף האיים, שמן זית,לימון ואכלתי 4 פרוסות לחם דגנים.
האם אחד המרכיבים או ערך תזונתי כלשהו הוא הסבר לעלייה ברמת הסוכר ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עליית סוכר - תגובה
אהרון רזון19/09/2011זה נראה לך רציני, שמפרטים על חודו של 0.01 גר ו 0.01 קק"ל? זאת עבודה בעיניים ואי אפשר לסמוך על האמינות של הנתונים. אפילו אם הנתונים בערך נכונים, זאת ארוחה עתירת אנרגיה ופחמימות ולכן הקפיצה את הסוכר. עם הלחם והרוטב, עברת בהרבה 1000 קק"ל, כדי לא לדבר על הפחמימות.. אפילו נתרן, גמרת את כל המנה היומית המומלצת.
כידוע לך, סוכרתיים צריכים לאכול ארוחות דלות בפרקי זמן קצרים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מתי התגלה הקשר בין אכילה להשמנה?עדן19/09/2011
האם ידוע על נקודה כלשהיא בהיסטוריה התרבותית שלא ידעו על הקשר בין אכילה והשמנה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מתי התגלה הקשר בין אכילה להשמנה? - תגובה
ד``ר נסטור ליפובצקי20/09/2011אהבתי את השאלה המקורית. מפני ששכיחות ההשמנה עלתה בצורה תלולה על פי תקופות ההתקדמות השונות של האנושית: המהפכה החקלאית, המהפכה התעשייתית, המהפכה הטכנולוגית, יש להניח שבתקופה הקדומה יותר, שבני אדם צרכו מזון בצורתו הטבעית ולא היו מעליות, מכוניות ואופנועים, שכיחות ההשמנה הייתה כה נמוכה שלא כל כך נחקר מה גרם לה.
הסבר לא מדעי אך הגיוני.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נקטר אגבהמאיה19/09/2011
שלום
האם נקטר אגבה נחשב כמו סוכר פירות? מה המינון המומלץ בנקטר זה? תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נקטר אגבה - תגובה
אהרון רזון19/09/2011בהנחה שהוא באמת מופק מצמח אגבה, הסוכר שלו הוא 90% פרוקטוז. צריך להתייחס אליו כמו לכל סוכר ולאכול כמה שפחות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מתכון לעוף לראש השנהדלילה19/09/2011
משהו עם כמה שפחות קלוריות וכמה שיותר טעים
השנה יחסית אנחנו מעט אנשים ורובנו שומרים על תזונה שפויה ומשתדלים גם בחגים, בגלל שרב הצעירים המתלוננים בחול אני מרשה לעצמי להכין משהו פחות עתיר בקלוריות
אם יש משהו טוב- אני אשמח למתכון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר העברת הודעה לפורום אחר
אהרון רזון19/09/2011לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href='Forums/פורום_בישול_בריאות_מתכוני_בריאות' id=link]בישול בריאות, מתכוני בריאות[/a].
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם אובססיבים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)

.jpg)