מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- פעילות גופנית +תזונה עצמיתיוסף רוזנוולד16/10/2011
גובה :180 משקל 110 ק"ג
רציתי לדעת אני אם אני עושה בסדר או אם יש להוסיף דברים או לציין את הדברים השלילים שבתזונה
ארוחת בוקר שני פרוסות לחם מחיטה מלאה טרום נבוטה עם 150 גרם קוטג 5%
במהלך שעות הבוקר אני אוכל 4 יחדות של ביסקוטים של אסם
שתיה מים במהלך היום
ארוחת צוהורים3כפות גדושות של חומוס ,סלט עגבניות עם מלפפון 2 כפות גדשות,סלט תפוח אדמה במיונז 2 כפות , מרק חם ירקות צלחת, עוף טרי בתנור (משולש +שוק)
שלוש כסות של אורז עם פסטסה עם רוטב ,כף ירקות מבושלים
400 מ"ל דיאט קולה
פרי אחרי שעתים מארוחת צוהרים (תפוח,רימון,אפרסק)מנה אחת של פרי ממה שכתוב
שעה וחצי אחרי הפרי פעילות גופנית של הליכה מהירה שקרובה ליד ריצה במשך שעה ועשר דקות(יש לצין שאת הפעילות הגופנית אני מבצע בתדירות של 5 פעמים בשבוע)
את הפעילות הגופנית התכלתי מיזה חודש וחצי
ארוחת ערב סלט גדול של עגבניה +חצי מלפון+בצל סגול קצוץ+שליש של חסה טריה(מהשקית שקונים אותה וצריך לשתוף אותה) בתוספת של 3כפות שמן זית
בנוסף גד דנים מבושל במים עם תבלנים (בצל +גזר+עלי דפנה +פלפל אנגלי+שלוש כפות חומץ) מבשל עם זה במים במשך 40 דקות,+350 מ"ל דיאט קולה
האם יש צורך לעשות בדיקת דם?לבדיקת ויטמנים ומינרלים?האם יש להוסיף או לשנות משהוא מה שכתבתי בשביל ירידה במשקל
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פעילות גופנית +תזונה עצמית - תגובה
אפרת סויסה הרוש16/10/2011יוסף שלום
לפי מה שאתה מספר נראה שיש לך יותר מידי מנות שומן בתפריט -גם מיונז וגם הרבה שמן .
ולא הבנתי מה אתה אוכל בערב ,בכל אופן חשוב שיהייה גם פחימימה גם חלבון וגם ירקות
כמובן שאתה צריך לעשות בדיקות דם מקיפות ולפיהן לראות האם צריך לתסף בתוספי תזונה ולהוסיף מזונות מסוימים
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עצירה בירידה במשקלאורלי16/10/2011
שלום
מזה חצי שנה אני בדיאטה וירדתי 10 קילו כבר חודש אני בעצירה ולא מצליחה לרדת את 5 הקילו הנוספים שיביאו אותי לBMS תקין מה עושים?
זה מה שאני אוכלת
בוקר: פרוסה לחם קל+כף טחינה גולמית
עשר:יוגורט דנונה פרי 0%
צהריים: סלט+טונה+ביצה או חזה עוף+3 כפות אורז (או פסטה) (לא אוכלת בכלל תפוא")
ארבע: פרי בדרך כלל תפוח
ערב: אם לא אכלתי סלט בצהריים אז סלט+טונה+ביצה אם אכלתי סלט בצהריים אז פרוסה לחם קל+טחינה וסלט (בלי תוספות)
לילה: קרחון אננס רגיל (לא דיאט) לא כל לילה
תודה מראש
אורלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עצירה בירידה במשקל - תגובה
אהרון רזון16/10/2011על אף שקצב ההרזיה היה מתון (וזה טוב), קורה שיש עצירה בשלב זה או אחר. בכל מקרה, תמיד הולך יותר קשה עם הקילוגרמים האחרונים.
את לא מוסרת נתונים, אך על פניו התפריט שלך נראה סביר.
הייתי מוסיף ירקות גם בבוקר.
במקום דנונה פרי, אכלי יוגורט טבעי , בו אפשר להוסיף חתיכות פרי טבעי.
נסי לוותר לגמרי על קרחון האננס.
הלחם הקל צריך להיות מחיטה מלאה. כמו כן האורז והפסטה מלאים.
פעילות גופנית אירובית (אם את עדייו לא עושה) של לפחות שעה ביום תתרום משמעותית לירידה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהמשך לעצירה בירידה במשקל
אורלי16/10/2011אילו נתונים לא אמרתי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אני טבעוני,מאיפה אני אשיג B12ששון ישר משה16/10/2011
היי לכולם,
שמי עמית ואני כבר חודשים טבעוני .
מאיפה אני אשיג B12?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מאוד קשה להיות טבעוני- וויגאון
ששון ישר משה16/10/2011כי אתה מטייל בקניון ובסופר וכולם קונים בקצביה בשר פרה או קונים מנת שוארמה או אפילו מנת פלאפל מלאת שומנים ואתה לא לאוכל וכואב...
אתה רוצה להיות כמו כולם....
גם לאכול במקדונליס,לקנות אצל הקצב,לאכול מוצרי פרה {החלב}...וכו'...
כי טבעוני שונה מרוב האוכלוסיה אוכלי בשר פרה ומוצרי חלב מ פרה.
הבעיה היחידה B12
קראתי שיש אצות בחול עם B12...
אתם מבינים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמאיפה אני אשיג B12 - מבית מרקחת...
אהרון רזון16/10/2011אך הספיגה איננה יעילה כמו ממוצרים טבעיים מן החי. לגבי אצות, הסוגיה במחלוקת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שינוי תזונהקרן16/10/2011
ירדתי במשקל והרבה זמן אני מתנהלת על ידי שמירה שאני עדיו אוכלת 1200 קלו ביום ושיש שבת אוכלת יותר, ועושה ספורט כ4- פעמים(רצה) התקופה האחרונה אני עושה יותר 5 פעמיים
בוקר- שני פרוסות לחם קל+קוטז ופרי
צהריים ירקות מבושלים +חזה עוף (לפעמים פרוסת לחם קל)
אחרצהרים- שני פרוסות קל +קוטז
ערב סלט ענק+שמן זית שני פרוסות לחם קל
במשך הארוחות אני אוכלת ירקות (5 קפה ביום)
בתקופה האחרונה שמיתי לב שעליתי במשקל,
ידעתי שצריכת הקלוריות שלי גדולה מין הרגיל בסופי שבוע אבל במשך השבוע אני מאזנת את זה
מה אני אעשה כדי לרדת ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תורידי את הקוטג' בכלל ,במקום שימי
ששון ישר משה16/10/2011פרי וירק
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לא מצליחה לחזור לתלםלי16/10/2011
אני בת 37, גובהי 1.70, שוקלת 73 ק"ג.לפני מספר חודשים התחלתי דיאטה במסגרת קבוצה ובה ירדתי 9 קילו. בהתחלה הכל הלך יפה, התמדתי באותו תפריט פחות או יותר והקילוגרמים נשרו.
ואז חלה עצירה. העצירה גרמה לי להוסיף פעילות גופנית. התחלתי ללכת כל יום שעה.
מצד שני הספורט גם גרם לי להיות רעבה יותר לפחמימות ומתוקים.
התחלתי לזייף עם התפריט והגעתי כבר לכמה מצבים של שבירה.
אני כבר חודשיים בלופ של בולמוס - חזרה לתפריט ולכן לא יורדת כבר.
אני חייבת לרדת עוד 10 קילו ולא יודעת איך לחזור לתלם.
למשל עם ההליכה - אני ממש מחכה לזה, לא מוותרת, כל יום שעה-פשוט התמכרתי.
אבל בעניין התזונה זה הרבה יותר קשה..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נסי "וויגאן" -טבעוני ..הפתרון הטוב
ששון ישר משה16/10/2011ביותרררררררר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא מצליחה לחזור לתלם - תגובה
אהרון רזון16/10/2011זאת בעיה של כל 96-97% האנשים שאחרי דיאטה זו או אחרת משמינים בחזרה, הרוב עם ריבית. אף דיאטה עוד לא הוכיחה את עצמה לאורך ימים. אכן, הורדת יפה במסגרת הקבוצה, אך נראה שלא הפנמת את השינוי הקבוע של הרגלי האכילה, או שהתזונה במסגרתה לא מתאימה לך.
לצערי אין לי ולאף אחד פתרונות קסם לבלימת הבולמוסים. נחוצה הרבה משמעת עצמית, נחישות וכוח רצון. יעוץ משולב נפשי-תזונתי עשוי לעזור לחזרתך לתלם.
אל תעשי את הטעות להרעיב את עצמך, כי המצב רק יחמיר. בשלב הראשון, מטרתך צריכה להיות שמירה על הקיים על ידי חזרה לתפריט מאוזן ומשביע, שיבלום את התקפי הזלילה.
אם יש לך אפשרות להעצים את הפעילות הגופנית ולגוונה, ייתכן שההרזיה תתחדש. מומלץ מאוד להוסיף גם פעילות אנאירובית לשימור מסת השרירים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חייבת עזרה! דחוףליאם16/10/2011
אני בת 24, גובה 1.60 ואני שוקלת 102 ק"ג! בעבר בגיל 19 שקלתי 50 ק"ג במשך תקופה ארוכה ועליתי במשקל בגיל 21, לאט לאט עד שהגעתי למשקל הזה. אני מתחננת לעזרה, מנטלית אני לא מצליחה אף פעם לשנות את המצב שאני נמצאת בו, אני כ"כ רוצה להרזות ולחזור למשקל שהייתי ואני לא מצליחה! אני כל הזמן נשברת-אם זה מחולשה של הדיאטה שאני מרגישה פתאום רע או פתאום שאמא שלי מבשלת אוכל ואומרת לי תאכלי זה לא נורא(אני בבית מרוקאי) ואני בסוף חוזרת לאכול רגיל.. אין לי סבלנות לדיאטות שאורכות שנה ויותר זה מוריד לי את כל המוטיבציה ואני פשוט ממשיכה באותה דרך ואני לא יכולה להמשיך ככה! בעבר היו לי המון מחזרים, היום-אין לי ביטחון בגרוש, כל הביטחון שהיה לי נעלם ואני מרגישה רע אפילו בעבודה אני מרגישה לא נוח בקרבת אנשים, חוששת שיצחקו על איך שאני נראית, אני לא מצליחה לשפר את ההרגשה שלי ובנוסף יש לי כישרון שאני לא מנצלת בגלל הבעיה הזאת, אני זמרת ולא מצליחה להביא לידי ביטוי את היכולות שלי! בבקשה תעזרו לי לחזור לעצמי, לחזור להיות מאושרת ולחייך כי אני לא יכולה יותר עם העצב הזה, כל לילה מחדש :(
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אני הורדתי 22 קילו ב 5 חודשים....
ששון ישר משה16/10/2011איך?
ב3 חודשים הראשונים הייתי צמחוני ובחודשים האחרונות אני טבעוני..
עושה כל יום 120דקות כושר..{אני מקווה שאמשיך להקפיד}
מה עשה לי הטבעונות והספורט?
אובחן,מאדם כועס,עצבני שכל היום רק מקלל,צועק ומחרבן על כולם
הפכתי לאדם שליו.סבלני,סובלני,רגוע,חברותי,אוהב אדם
הכל אמתתתתתתתתתתתתתתתתתתתתתתתתתתתתתתת
מוכן לסייע
0545270239* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ספירת קלוריותלירון16/10/2011
אני יודעת שאתם לא ממליצים לספור קלוריות. אבל איך אפשר בלי?
איך אדע שאני לא אוכלת יותר מידי קלוריות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ספירת קלוריות - תגובה
אהרון רזון16/10/2011אף אחד עם בעית השמנה לא יכול לספור קלוריות כל החיים. אחרי הקפדה במשך תקופה זו או אחרת, נשברים וחוזרים לסורם. רק שינוי קבוע באורח החיים עם אימוץ הרגלי אכילה נכונים מביא להרזיה ושמירה לאורך ימים. יחד עם זאת, השאלה שלך במקומה, כי בסופו של דבר מה שמשמין זה עודף הקלוריות. למי שאין מספיק ידע ואינטויציה לאכול בהתאם לנתוניו, אישיותו ומטרתו, מומלץ להתייעץ עם איש מקצוע.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אבקות חלבוןרון גולן15/10/2011
שלום רב
אני מעוניין לדעת לעומק מהן התופעות הבריאותיות שעשויות להיגרם עקב נטילת אבקות חלבון ? והאם ניתן לשלב אותם בארוחות ביניים - בין שלושת הארוחות העיקריות ? גם לאחר אימון גופני רגיל למשך שעה -שעה וחצי שאינו מקצועי מן המניין ? .
רון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אבקות חלבון - תגובה
ד``ר נסטור ליפובצקי15/10/2011אין בהם צורך במקרה שלך. מספיק לחלוטין לאכול מנת עוף או 100 גר' טונה או חצי גביע גבינה עם ביצה. אם בכל זאת תרצה להשתמש אין צורך במנה שמעל 25 גר' חלבון. כדאי מדי פעם לבדוק אנזימים של הכבד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דיאט קולהיוסף רוזנוולד15/10/2011
האם יש בעיה בזמן דיאטה לשתות דיאט קולה? ,גם מבחינה קלורית?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דיאט קולה - תגובה
ד``ר נסטור ליפובצקי15/10/2011לא מבחינה קלורית. כן מבחינה התרגלות למתוק ומבחינה זאת שמדובר במשקה חומצי מאוד. אין בעיה מדי פעם לשתות פחית אבל אני לא בעד לקנות בקבוקים לשימוש אישי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דיאט קולהיוסף רוזנוולד15/10/2011
האם שתיה של דיאט קולה משמינה ??או מה הדברים השלילים בשתיה דיאט קולה בזמן דיאטה??
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דיאט קולה - תגובה
אהרון רזון15/10/2011ישנם מחקרים שעונים בחיוב. בנוסף, הכימיקלים שבמשקה לא מיטיבים (בלשון המעטה) עם הבריאות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם ניתן לקבל פה המלצות..איתי15/10/2011
לגבי דיאטת השמנה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם ניתן לקבל פה המלצות.. - תגובה
ד``ר נסטור ליפובצקי15/10/2011איתי שלום,
דיאטת השמנה היא יותר קשה מאשר דיאטת הרזיה מכיוון שאתה צריך כל שלוש שעות לצרוך מזונות עתירי אנרגיה ורצוי בריאים.
אני מתכוון לשמן זית, טחינה, אבוקדו, אגוזים, שקדים, חלבה יחד עם לחם דגנים, קטניות וחלבונים. רצוי שתגיע לדיטן/ית קלינית ליעוץ ומעקב.
בהצלחה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה
איתי15/10/2011כן ידוע לי..אני משלב כ - 5 ארוחות ביום המורכבות מפחמימות וחלבונים בנוסף אני גם משלב אימוני חדר כושר
חלק מארוחת הבוקר שלי כוללת 40 גרם של דגני בוקר...רציתי לשמוע דעה לגבי דגנים שיש לכם ערך קלורי גבוהה וכן יכולים לעזרה בעליה במשקל? האם יש סוגים כאלו?
אני כיום אוכל שני סוגים: קראנץ בננה של חברה post ו אול בראון צימוקים של חברת קלוגס..אך שמתי לב שדגנים פשוטים כמו כריות מכילים יותר קלוריות אך פחות בריאים מכיוון שאינם מכילים רכיבים כמו חיטה מלאה..המלצה שלך? או בכללי המלצות של סוגי דגנים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה - תגובה
ד``ר נסטור ליפובצקי15/10/2011אתה צודק, קיימת בעיה עם דבני בוקר, את רובם לא הייתי מגדיר כבריאים. האול בראן צימוקים נראה לי עדיף. אתה יכול גם לקנות ברנפלקס ולהוסיף בעצמך צימוקים, שקדים וכו'. תוסיף בכל ארוחה שומנים בריאים כפי שתיארתי קודם כדי לעלות את הערך הקלורי.
בהצלחה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוד דבר...
איתי16/10/2011ברנפלקס? הם דגנים טובים
הרעיון שנתת לגבי הוספת תוספות הוא מעולה...אני לא חשבתי על זה
יש סוג מסויים של אגוזים שיכול לסייע בעליה במשקל? או סוג מומלץ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אוכלת בריא אך לא מרגישה טובמאיה15/10/2011
שלום
אני בת 22,ומזה זמן מה (בערך חודשיים) התחלתי לאכול אך ורק מזון מסויים (לחם מחיטה מלאה או לחם שחור אחיד,חומוס וגבינות דלות בשומן,פסטה מלאה,קינואה,עדשים,ירקות ופירות.) אציין שאני גם צמחונית (רק במשך החודשיים האלה, לפני כן אכלתי בשר אבל לא הרבה.)
אני מודעת לכך שהאכילה הזו היא אכילה בריאה אבל אני לא מרגישה שהיא עושה עימי חסד אלא להפך,אני מרגישה חולשה,מיגרנות,ובמיוחד-חוסר תאבון וחוסר הנאה מוחלט מאוכל.
חבל לי להמיר את המזון הבריא במזון שלא מטיב עימי (כגון:קמח לבן) אבל אני לא מסוגלת לאכול מזון שלא עושה לי טוב.
מה לעשות? תודה! =]
**אציין שקבעתי תור לבדיקות דם אך בינתיים עד שיגיע התור והתוצאות מה עלי לעשות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אוכלת בריא אך לא מרגישה טוב - תגובה
ד``ר נסטור ליפובצקי15/10/2011מאיה שלום,
האכילה שאת מציינת אכן בריאה, יתכן שבכל זאת לא מאוזנת (צריך אנמנזה תזונתית מפורטת יותר כדי להבין). האמת אם הרגשת טוב עם אכילת מנה קטנה של דג או עוף והחוסר שלהם גורם לך לתופעות אלה, עדיף שתאכלי בריא בתוספת מנה קטנה של דג או עוף ותרגישי טוב.
בהצלחה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קלוריותדפנה14/10/2011
ערב טוב,
יש לי כמה שאלות ..
1. מה משקל שניצל שמגישים בדרך כלל במסעדות? אכלתי היום חצי מהמנה.. הגישו לי 3 נתחים.. דקים מאוד..עובי של פחות מחצי ס"מ לדעתי.. הגודל קטן-בינוני.. אכלתי 1.5 מתוך ה3 חתיכות.. רציתי גם לדעת כמה קלוריות אכלתי?
2. כמה קלוריות יש בסושי שמכיל 8 חתיכות- אצה, אורז, מלפפון, גזר וסלמון? בלי רטבים כמובן
3. כשהייתי במסעדה היום, היו 2 תוספות לבחירה עם השניצל- או צ'יפס או שעועית ירוקה מוקפצת בשמן זית ושום.. אז בחרתי את מנת השעועית.. זה בריא יחסית? כמה קלוריות יש במנה? היא הייתה בגודל של צלוחית קטנה...
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קלוריות - תגובה
אפרת סויסה הרוש15/10/2011לגבי הקלוריות של השניצל ממש קשה להעריך מכיוון שבכל מסעדה מגישים את השניצל בעובי שונה ובגודל שונה.
בשניצל בינוני יש בערך כ- 300 קלוריות .
לגבי בשעועי ברור שהיא עדיפה על השניצל מאחר היותה ירק אבל זכרי ששעועי שמוגשת במסעדות עתירה מאוד בשמן.
באופן כללי אני לא ממיצה לך לספור קלוריות אלה לקחת יעוץ מסודר בקשר לתזונה נכונה ואורח חיים בריא* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דיאטה - יעוץרונית14/10/2011
שלום רב וחג שמח. אני בת 49 עם עודף משקל של 25 ק"ג התחלתי בדיאטה :
בוקר - חצי פיתה קלה "נינה"+כפית ריבה +נס קפה עם מעט חלב+ממתיק מלאכותי
צהריים - 250 גר' חזה הודו תבור לייט+מלפפון ועגבניה+כף סלט חומוס אלה+חצי פיתה לייט "נינה ביננים - תפוח עץ בינוני+נס קפה עם מעט חלב וממתיק מלאכותי.
ערב - 2 פרוסות לחם קל (52 קלוריות לפרוסה)+2 כפיות גבינה לבנה 3%+2 משלושי גבינה מון בלאן לייט+ביצה
לילה - יופלה 0%
שאלתי היאא האם התפריט דיאטטי ומתאים להרזיה ,כמה קלוריות יש בתפריט כזה, ובמידה ולא מתאים במה עליי לקזז תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דיאטה - יעוץ - תגובה
אהרון רזון15/10/2011בוקר - חצי פיתה קלה "נינה"+כפית ריבה +נס קפה עם מעט חלב+ממתיק מלאכותי
*****פיתה מחיטה מלאה. במקום ריבה, 2 כפות גבינה עד 5%. גם ירקות.
צהריים - 250 גר' חזה הודו תבור לייט+מלפפון ועגבניה+כף סלט חומוס אלה+חצי פיתה לייט "נינה ביננים - תפוח עץ בינוני+נס קפה עם מעט חלב וממתיק מלאכותי.
****חזה הודו\עוף טרי (לא מעובד) צלוי. לוותר על נס או לדחות למאוחר יותר. מידי פעם דג טרי במקום עוף.
ערב - 2 פרוסות לחם קל (52 קלוריות לפרוסה)+2 כפיות גבינה לבנה 3%+2 משלושי גבינה מון בלאן לייט+ביצה
****לחם מחיטה מלאה.
לילה - יופלה 0%
****גם 2 ארוחות ביניים, למשל הפרי במקום הצהריים ועוד פרי.
מבחינה קלורית התפריט בסדר, אין צורך לחשב.
פעילות גופנית סדירה נחוצה להרזיה מוחשית ובעיקר לשמירה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה אבל...
רונית15/10/2011פיתה מחיטה מלאה זה לא הרבה קלוריות לא עדיף לחם קל במקום??
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה אבל... - תגובה
אהרון רזון15/10/2011גם לחם קל יכול להיות מחיטה מלאה. 2 פרוסות לחם קל = חצי פיתה מבחינה קלורית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אכילה נכונה ???שיר14/10/2011
שלום שמי הוא שיר ואני בת 14.5 הגובה שלי הוא 1.44 והמשקל 54 .
בשלושה שבועות האחרונים התחלתי בדיאטה .. אני עושה ספורט במשך חצי שעה 6 פעמים בשבוע (ריצה וקפיצה בחבל). בבוקר אני אוכלת דגנים (קינמונים) עם חלב ושאני חוזרת מהבית ספר אני אוכלת ארוחת צהריים למשל שניצל של מאמא עוף עם לחם שחור או לפעמים שניצל עם פתיתים. אני לא אוכלת מתוקים כמו עוגות וגם חטיפים לא , עם כל זה הפסקתי .. את הספורט אני עושה ב 5 בערב ואני לא רעבה כלומר הארוחת צהריים השביעה אותי למשך כל היום ... אני לא מרעיבה את עצמי או משהו כזה .. זה פשוט משביע אותי , במשך כל השלושה שבועות האלה ירדתי רק חצי קילו .. אחרי הספורט אני לא אוכלת כלום אני שותה רק מים ..
שאלות :
זה בסדר איך שאני אוכלת ? אם לא איך אני צריכה לאכול ?
לא הייתי צריכה לרדת יותר במשקל ?
מה שאני צריכה להוריד זה את הבטן .. אם יש לכם המלצות לתרגילים להורדת הבטן אני אשמח..
תודה מראש ,שיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אכילה נכונה ??? - לא ממש.
אהרון רזון14/10/2011את צריכה להמנע משניצל ומדגני בוקר. במקום שניצל אכלי עוף\בקר טרי ללא עור ושומן, לא מטוגן וללא רוטב. 2-3 פעמים בשבוע אכלי דג טרי איכותי לא מטוגן. לדגני בוקר צריך להתייחס כאל ממתקים ולהחליף אותם בדגנים ומוצריהם טבעיים ומלאים כגון שיבולת שועל, לחם מחיטה מלאה (הלחם השחור אינו מלא), פסטה מלאה, אורז מלא, אבל כל אלא בצימצום. אכלי חופשי ירקות מגוונים, הרוב חיים. את חייבת לאכול 4-6 פעמים ביום ארוחות קטנות כדי לשמור על קצב חילוף החומרים. ארוחה אחת חייבת להיות תוך שעה או קצת יותר אחרי הפעילות הגופנית שמומלץ להרחיב אותה.
ריצה וקפיצה על חבל, פעילויות טובות. רצוי להוסיף לפחות חצי שעה הליכה נמרצת.
חצי קילו בשלושה שבועות זה מעט, אפילו לא רלוונטי. אם יישום ההמלצות אמור לחול שיפור.
אין אפשרות לכוון את ההרזיה אל הבטן, ותרגילים לא יורידו שומן אלא יחזקו את השרירים. רק הרזיה כללית תוריד גם את הבטן.
התרגול הנפוץ לבטן הוא כפיפות בטן. להדרכה מפורטת לתרגילי בטן פני לפורום "כושר גופני".* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה , עוד שאלה
שיר16/10/2011כמה קלוריות אני צריכה לאכול ביום ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה , עוד שאלה - תגובה
אהרון רזון16/10/2011אני לא בעד שיטת ספירת הקלוריות, כי לעיתים היא בסיס להתקפי זלילה והשמנה.
אם ההמלצות לא ברורות לך, וגם אם כן, כדאי לפנות ליעוץ תזונתי.
תאורטי, בכדי לרזות באופן מוחשי ובהתחשב בנתונים שלך העלולים להקשות על הרזיה,
1000-1100 קק"ל + פעילות גופנית כפי שהוצעה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם עצלנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)