פורום דיאטה, תזונה נכונה, אכילה רגשית - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תזונה נכונה כשיש אנמיה
    אלינור
    03/09/2011

שלום גליתי שאני בהריון כבר 5 שבועות.
    כבר הייתי פעמיים בהריון ושניהם הסתיימו כשלעובר לא היה דופק בין שבוע 8 ל10..
    אני יודעת שיש לי אנמיה ולא יודעת אם זה שאכלתי המון קוטג וסלטים עזר לי..(בהריונות הקודמים) בקיצור אני צריכה תפריט.
    לא יודעת אם הגוף שלי מקבל את מה שהוא צריך עם לחם וקוטג...
    צהריים אין לי בעיה לאכול בשרי וכל דבר אחר אבל לפעמים אני אמשיך לאכול גבינה גם בצהריים.
    האם זה בריא בשבילי כמות כזאת של גבינה? (גביע ליום)
    איזה תוספי מזון אני צריכה להתחיל להוסיף לארוחות שלי? וממה להתרחק, להתרחק??

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    תזונה נכונה כשיש אנמיה

הוספת תגובה

• תזונה נכונה כשיש אנמיה - תגובה

ליטל סמואל-לוי
    04/09/2011

הי אלינור,
    את צריכה לעלות את צריכת הברזל, B12 וחו' פולית לפיכך חשוב שהתזונה שלך תהיה מגוונת ועשירה יותר מלחם וקוטג' בלבד.
    לתפריט שלך הייתי מוסיפה ביצים, הודו, עוף, דגים (לא דג נע), בשר בקר טרי רזה, אגוזים (בעיקר אגוזי מלך), שקדים, טחינה / שומשום, זרעי פשתן טחונים, לחם דגנים מלא, ריקוטה (עשירה בסידן - לגוון את הקוטג'), יוגורט ביו 3%, קוואקר / גרנולה וגם תוסף תזונה פרנטל - שמתאים להריון. אם את רוצה לבנות תפריט שיכלול את המזונות ויתאים לצרכים שלך פני לדיאטנית לפחות לייעוץ אחד כדי לעשות זאת.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• היי
    קרן
    03/09/2011

הפרעות אכילה אין לי...ואני ירדתי לא המון בכלל סך הכול כמה קילו...ואני שומרת כרגע

אז אהרון מה שאתה אומר בעצם שאני כן יעלה?

לקביעת תור
    סגירה
    היי

הוספת תגובה

• לא בהכרח

אהרון רזון
    04/09/2011

בתנאי שתאוכלי נכון ותבצעי הרבה פעילות גופנית. אל תתפתי להרעיב את עצמך, כי זה רק יגרום נזק.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דיאטה
    03/09/2011

שלום הייתי שמחה לדעת.
    אני אישה בריאה בת 36 שרוצה להשיל מעט ממשקלי
    אני עושה ספורט (הליכה עם מעט ריצה ואופניים) 4-5 פעמים בשבוע.

שמעתי על דיאטת הפרדת חלבונים ופחמימות - מה דעתכם?
    האם היא מזיקה לגוף בטווח הרחוק?

איך ניתן להפריד ממש פחמימות וחלבונים? (למשל, יוגורט וגרנולה או סושי)

אשמח לשמוע את דעתכם והמלצתכם.

תודה

לקביעת תור
    סגירה
    דיאטה

הוספת תגובה

• דיאטה - תגובה

ליטל סמואל-לוי
    04/09/2011

שלום מיכל,
    הפרדת פחמימות וחלבונים היא מורכבת משום שרוב המאכלים הם מעורבים (מכילים גם וגם לדוגמא שני המאכלים שציינת - יוגורט עם גרנולה וסושי עם דג) אין הוכחה שההפרדה היא שגורמת להרזייה. יחד עם זאת, ההפרדה מפחיתה את מגוון המזונות שאפשר לאכול בארוחה ולעיתים התוצאה שלה היא שאוכלים פחות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ערכי טריגליצרידים גבוהים בדם
    קטי
    03/09/2011

ד"ר שלום, יש לי טריגליצרידים 191 בדם, איך אפשר להוריד את הטריגליצרידים? מאיזה מזונות צריך להימנע?
    תודה

הוספת תגובה

• ערכי טריגליצרידים גבוהים בדם - תגובה

ליטל סמואל-לוי
    04/09/2011

צריך להפחית מזונות ממתוקים: סוכר לבן/ חום, עוגות, עוגיות ושאר מאפים מתוקים, שוקולד, שתייה ממותקת (אפשר דיאט), ריבה, דבש, מעדנים, גלידה.... גם פירות צריך להגביל ל-2-3 מנות ביום, אם את אוכלת הרבה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עצירות
    (:
    03/09/2011

היי
    בתור מישהי שאוכלת תזונה בריאה ונכונה ושותה מים לאורך היום והתזונה הכוללת 3 פירות ביום,ירקות,לחם מקמח מלא,פסטה\אורז מקמח מלא ושאר הדברים נוצר אצלי מצב של עצירות במשך הימים האחרונים,יש לציין שאני בחו"ל אך עבר שבוע + מאז שאני כאן ופתאום זה קרה
    מה עליי לעשות ומדוע זה קורה?

לקביעת תור
    סגירה
    עצירות

הוספת תגובה

• זה לא נדיר בטיול בחו"ל

אהרון רזון
    04/09/2011

יציאה מהשגרה, מתח, שינויים אפילו קלים בתזונה, שעות ארוחה שונות ממה שרגילים, שינוי מקום ושעות השינה ועוד, גורמים אצל אנשים מסויימים להפרעות במשטר היציאות .
    השתדלי לצמצם כמה שאפשר דברי מתיקה ומזון מתועש. יש להניח שעם חזרתך הכול יסתדר ואפילו לפני.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תזונה בשביל צמיחה
    רועי
    02/09/2011

הי
    מה קורה
    פעם ראשונה פה
    שאלי לי אליכם
    איזה אוכל עוזר אם אדם רוצה לגבוהה?

לקביעת תור
    סגירה
    תזונה בשביל צמיחה

הוספת תגובה

• תזונה בשביל צמיחה - תגובה

ד``ר נסטור ליפובצקי
    02/09/2011

רועי שלום,

אם אתה עדיין בגיל גדילה, אין מזון מסויים. חשוב לאכול מכל אבות המזון והחשוב ביותר, לאכול מספיק קלוריות כדי לעלות בגובה וגם במשקל.

בהצלחה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

רועי
    03/09/2011

היי
    תודה
    אם ני בן 25 ואצלנו במשפחה צומחים בגיל יותר מאוחר כדיא לעשות או לשנות משהו שיעזור לי לצמוח?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעייה רצינית
    קרן
    02/09/2011

שלום אהרון..

אני שתיתי עד לא מזמן כדורים...
    ועכשיו הפסקתי כי מוכרים את זה רק עם מרשם ואני לא יכולה לקנות ואני מפחדת לעלות במשקל..
    הייתי שותה לקסעדין...
    וכמובן אני לא אוכלת אוכל בכלל משמין
    אני שותה בבוקר נס צהריים סלט או עם גבינה או עם טונה במים ובערב נס....או כוס חלב
    ואני צצש פוחדת להשמין כי הפסקתי את הכדורים למרות שאומרים שכדורים משלשלים לא מרזים... מה עושים?

לקביעת תור
    סגירה
    בעייה רצינית

הוספת תגובה

• בעייה רצינית - תגובה

אהרון רזון
    02/09/2011

מזל שהפסקת את הכדורים ויש רק לקוות שהנזק מינורי והפיך. אני לא יודע כמה "רזית" עם הטיפול המסוכן והלא יעיל לטווח ארוך, אבל יהיה קשה לשמור על המשקל הנוכחי אפילו אם תרעיבי את עצמך, בגלל שהגוף יחזיר מהר את הנוזלים שהכדורים הוציאו ממנו. התזונה הנוכחית שלך לא מאוזנת ודלה מדי, לא תוכלי וגם לא רצוי להתמיד בה זמן רב. לפי מה שאת מתארת, קל לראות שאין לך מספיק ידע בהרכבת תפריט בריא מתאים לנתונים (??) שלך. רצוי לפנות לאיש מקצוע שילמד אתך לאכול נכון.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הי קרן

A
    03/09/2011

כפי שידוע לי לפי מה ששמעתי מעדי ברקן סוכן דוגמניות...לקסעדין זה סוג של כדורים משלשלים שבדר"כ אנורקסיות לוקחות..אני סתם ראיתי מהצד את מה שכתבת ואת התזונה המצומצמת שלך...זה נראה לא טוב...את גם רק אומרת שרזית אבל את לא אומרת כמה רזית...אולי תפני לאיש מקצוע מוסמך? נראה שיש לך הפרעת אכילה...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מתוסכלת מאוד...
    שירן
    01/09/2011

שלום,
    אני בת 22, והתחלתי דיאטה לפני קרוב לשנה. הגובה שלי הוא 1.55, ומשקלי לפני הדיאטה היה 53.5. הצלחתי לרדת ל-47 (היעד שלי זה 46) וכבר בערך 4 חודשים שנתקעתי על המשקל הזה ואני לא מצליחה להמשיך במגמת הירידה.
    זה פחות הפריע לי.
    הבעיה התחילה לפני חודש וחצי בערך, שפתאום עליתי קילו וחצי, והיום אני שוקלת 48.5. אציין כי אני מאוד מקפידה על שמירה, ואין כל סיבה הגיונית לעלייה הזו (חשוב לי לציין כי במידה ויצא לי לאכול משהו עתיר קלוריות אני מקזזת ביום אחרי, וגם שלמרות שאני מקפידה על תזונה נכונה ומאכלים לא משמינים אני משתדלת לגוון כדי שהגוף שלי לא יתרגל..)
    אני ממש מתוסכלת, אני מרגישה עליי את הקילו וחצי האלה ומאוד לא נוח לי עם זה..
    אני לא עושה ספורט כי באמת אין לי זמן לזה, ואולי זה מה שתוקע לי את הירידה, אבל מה הסיבה שעליתי ושאני לא מצליחה להוריד את זה?
    אני אתאר פחות או יותר את התפריט היומי שלי (כמובן עם שינויים קלים מיום ליום):
    * ארוחת בוקר: קערה לא גדולה מדיי של פיטנס עם חלב 1%.
    בין הארוחות- פרי (בדרך כלל קצת ענבים) או מעדן דיאט 0%
    * ארוחת צהריים: ירקות מבושלים או סלט, עם 2 טבעול דיאט או חזה עוף בתנור
    בין הארוחות- קפה עם תמר יבש, ועוד פרי
    * ארוחת ערב- סלט עם 2 פרוסות או 3 לחמיות עם קוטג' 3% או מריחה קלה של חומוס.

האם עליי לשנות משהו בתפריט? מה אני יכולה לעשות כדי לפחות להוריד את הקילו וחצי שהעלתי?

באותה הזדמנות אני אשמח לשאול- הרבה פעמים אני מרגישה נפיחות בבטן. זה נובע ממאכל מסויים? איך ניתן למנוע את זה?

המון המון תודה,
    שירן

לקביעת תור
    סגירה
    מתוסכלת מאוד...

הוספת תגובה

• מתוסכלת מאוד... - תגובה

אהרון רזון
    02/09/2011

התזונה שלך פחות או יותר בסדר וגם משקלך. הגוף מסרב להפרד מהקילוגרמים שאת היית רוצה בגלל שהגיע למשקל המתאים לו. יש לגוף שיטות משלו להתגונן נגד "שוד" הקילוגרמים.
    יחד עם זאת, אני מאמין שפעילות גופנית אירובית של שעה כל יום תגרום לתזוזה בכיוון הרצוי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מתוסכלת

שירן
    03/09/2011

קודם כל- תודה רבה על תשובתך.

כמו שציינתי קודם, אין לי זמן לעשות ספורט. אני לומדת ועובדת ולפנות זמן לספורט (על אחת כמה וכמה אם מדובר בספורט כל יום) הוא משהו בלתי אפשרי מבחינת שגרת החיים שלי בתקופה הקרובה.

האם יש משהו שאני יכולה לשנות מבחינת התפריט שלי כדי שזה יעזור?

זה נשמע טיפשי, אבל לפעמים בימים שאני שוברת את הדיאטה ואוכלת דברים קצת משמינים ומרשה לעצמי יותר, שמתי לב שבאופן מאוד מוזר למחרת אני דווקא יורדת במשקל.
    האם כדאי לי לעשות משהו כזה על מנת "לזעזע" את הגוף שיפסיק את המגננה ואז אחרי איזה יומיים כאלה לחזור לדיאטה והוא ימשיך לרדת?
    או שיש דרך אחרת?

תודה רבה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כולנו מחפשים פתרונות קסם

אהרון רזון
    04/09/2011

אבל לצערנו, לא קיימים. לפי הבנתי ונסיוני ובהתחשב בנתונים שלך (העדר עודף משקל),
    הדבר היחידי שיכול "לזעזע" את הגוף וגם להביא תועלת בריאותית הוא פעילות גופנית סדירה. דווקא בגלל שאת לא רגילה לפעילות גופנית, היא אמורה להניב תוצאות מעודדות.
    אפשרות אחרת היא צימצום נוסף בתזונה, אבל פתרון זה איננו רצוי כי הוא עלול לגרום נזק בריאותי ואף השמנה עתידית.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לא ברור..
    דניאלה
    01/09/2011

המשקל שלי תקין ואני בריאה תודה לאל ולא נוטלת תרופות.
    שאלתי היא:
    מדוע יש לי כל הזמן צרבת וישר מתנפחת לי הבטן אחרי כל דבר קטן שאני אוכלת??
    אציין גם שהפה שלי מאוד מיייבש באמצע הלילה..

האם יש סיבה לכל זה?
    לאיזה רופא כדאי לגשת?

לקביעת תור
    סגירה
    לא ברור..

הוספת תגובה

• לא ברור.. - תגובה

אהרון רזון
    01/09/2011

לכל מחלה ותופעה יש סיבה\סיבות, אך לא תמיד פשוט לגלות אותה,
    כיוון שהצרבת מתרחשת תמיד אחרי אוכל ללא קשר לסוגו וכמותו, לא נראה לי שזה קשור להרכב התזונה, אם כי הכול אפשרי.
    אחת האפשרויות היא שאת נגועה בחיידק הליקובקטר פילורי שניתן למיגור על ידי טיפול אנטיביוטי. סיבה אפשרית אחרת היא היאטוס הרניה (HIATUS HERNIA) ועוד.
    בכל מקרה, הדרך הנכונה היא לפנות לרופא המשפחה שיידע אילו בדיקות נחוצות
    לבירור, ובמקרה הצורך יפנה אותך לגסטרואנטרולוג..

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אבץ ומגנזיום
    אריאלה
    01/09/2011

שלום,

אני מעוניינת לקחת תוספים של אבץ, מגנזיום וויטמין D.

לפי מיטב הבנתי יש כל מיני "חוקים" לגבי הספיגה של כל אחד מהם.

מכיוון שהתזונה שלי בצהריים כוללת שעועית מש, כוסמת וגריסי פנינה (והבנתי שמש יש חומצה פיטית שמונעת ספיגה של אבץ) ובערב אני לפעמים אוכלת דברים שיש בהם סידן ולכן אני מבינה שהם גם כן מונעים ספיגת אבץ, אני מחכה 3 שעות אחרי הארוחה ואז אוכלת פלפל אדום ומיד אח"כ נוטלת את האבץ.

עכשיו אני רוצה להוסיף גם מגנזיום ומכיוון שאני מבינה שהוא מונע את הספיגה של האבץ ולהיפך, אני נוטלת אותו על הבוקר על קיבה ריקה.

האם הסדר הזה הוא נכון? האם זה בסדר לקחת את המגנזיום ללא אוכל? איפה להוסיף את הויטמין D?

האם אחרי כל התוספים האלה (שכרגע נראה שיש לי חוסר בהם ספציפית ולכן לקחתי כל אחד בנפרד) יספיק שאקנה מולטי ויטמין וזה יכסה את הכל?

האם ליטר וחצי מי עדן ביום לא אמורים לספק לי מספיק מגנזיום לתזונה?

אשמח להבהרות בנושא.

תודה

לקביעת תור
    סגירה
    אבץ ומגנזיום

הוספת תגובה

• העברת הודעה לפורום אחר

אהרון רזון
    01/09/2011

לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href='Forums/פורום_ויטמינים_תוספי_מזון' id=link]ויטמינים תוספי מזון[/a].

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה טיפשית אבל רצינית
    A
    01/09/2011

שלום,
    קשה לי לאכול בבוקר אוכל בריא ומזין ולרוב גם אין לי זמן..
    רציתי לשאול אם זה בסדר לאכול עם הקפה של הבוקר (בלי סוכר) 2-3 עוגיות,או 2-3 קוביות שוקולד..לדוגמא..
    ואם זה מחזיק אותי מספיק זמן עד הצהרים ואני אוכלת פרי כמו למשל אפרסק בין לבין..
    האם זה בסה"כ כן טוב לדיאטת הרזיה?

אשמח לתשובה,
    תודה רבה מראש!

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה טיפשית אבל רצינית

הוספת תגובה

• שאלה טיפשית אבל רצינית - תגובה

אהרון רזון
    01/09/2011

הרכב ארוחת הבוקר שלך אינו מבשר טובות. כל עוד לא תגמלי (על ידי כוח רצון מברזל, כפי שהסברתי לך) מהכמיהה למתוקים בכלל ובבוקר בפרט, לא תרזי ובטח לא תשמרי. אכילת מתוקים, בעיקר מרוכזים כמו שוקולד, רק משאירים "טעם של עוד" והרגשת השובע, כשמגיעים אליה, היא קצרת מועד.
    פרי בין ארוחות בסדר, השאלה היא מה קורה בארוחות העיקריות. (בבוקר כבר ברור).

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה

A
    02/09/2011

זה דווקא שונה ממה שתארת..בארוחת הצהרים אני אוכלת אוכל יותר בריא כגון: אורז עם רוטב עגבניות עם במיה או פסטה שעשויה מתרד ועגבניות בלי תוספת שמן עם 3 נקניקיות או חביתה ללא שמן עם תרסיס פאם במקום ולבן ועגבניה ומלפפון או קציצות דג גפעילטה פיש ואני לא שותה מיצים עם סוכר וגם לא מוסיפה סוכר לשתייה חמה ולועסת רק מסטיקים ללא סוכר בין לבין וגם פרי בארוחות ביניים ומשתדלת להיות בתנועה כל יום ולעשות ספורט ושותה הרבה מים לפני ארוחה ואחרי ארוחה ודווקא זה שאני אוכלת בבוקר מתוק עם הקפה נותן לי כוח לכל היום..כבר אמרנו שדיאטה זה עיניין אינדבידואלי?
    דיאטה שעד כדי כך סובלים בה מועדת לכישלון.
    אני ארזה אולי לאט -אבל בטוח.

מה דעתך?
    ושום המון תודות! :)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תיקון

A
    02/09/2011

ושוב* חח

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה - תגובה

אהרון רזון
    02/09/2011

אם אורח החיים הנוכחי (תזונה + פ"ג) מרזים אותך "לאט - אבל בטוח", נראה שאת בדרך שמתאימה לך. קצב ההרזיה אינו חשוב אלא ההתמדה ובעיקר השמירה.
    הנקניקיות לא מוצאות חן בעיני - לא יותר מפעם בשבוע, ועדיף להוציא אותן מן התפריט, כי אלה בין המזונות הגרועים ביותר. קשה לך אפילו לדמיין איזה זבל מכניסים לנקניקיות. גם אל תגזימי בלעיסת מסטיקים כי זה לא בריא ללסת ומעוררים תיאבון גם אם את לא מודעת.

הערה: אכן, התאמת דיאטה זה עניין אינדיבידואלי, אבל אנחנו עוסקים לא רק בהרזיה אלא בראש ובראשונה בתזונה נכונה, וההרכב הקבוע של ארוחת הבוקר שלך אינו עונה על עקרונותיה. אפשר לרזות גם מתזונה לא בריאה ולהשמין גם אם אוכלים בריא. אין לי מושג
    מה הנתונים שלך ומה עודף משקלך, אם בכלל יש לך, אבל המטרה צריכה להיות שינוי קבוע בהרגלי האכילה ואיכות המזון. אל תכנסי ללחץ, זה רק עד גיל 120 (לכל היותר)!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חח

A
    02/09/2011

אני גובה 1.70
    משקל 81
    גיל 21 וחצי
    מבנה גוף בינוני-גדול

ואני מסכימה עם כל מה שאמרת באמת צריך כוח רצון כי לפעמים היצר גובר עלי...לא אמרתי שאני אוכלת בצורה נפלאה..אבל זה פשוט קשה לייסם תזונה שהיא באמת נחשבת נכונה..

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קצת בעייתי מה שאת אומרת, תראי,

סיוון ד.
    04/09/2011

קפה ושתי עוגיות לא יכולות להשביע אותך עד הצהריים ובוודאי לא להזין את הגוף.
    הייתי ממליצה לך כתחליף לנסות את דגני המיקספלקס , של תלמה, כי הם משלבים בריאות ומתיקות. הם מחיטה מלאה ואורז , עםסיבים תזונתיים , ויש להם תוספות בריאות כמו אגוזים וצימוקים . רק אל תגזימי עם התוספות חחח, כי יש שם המון! :) ...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חטיף פיטנס של נסטלה יפטור את הבעיה?

A
    07/09/2011

חשבתי רבות איך להיפטר מהתאווה לממתקים ולאחר התיעצות עם מישהי שרזתה כבר..קניתי היום אריזה של חטיפי אנרגיה שכל חטיף מכיל 90 קלוריות ,עשוי מדגנים מלאים עם טיפה סוכר ,שוקולד מריר וקליפות תפוז.. יש את התמונה הזאת של הספורטאית/דוגמנית ענת הראל על האריזה..בקיצור,זה יעזור אם אוכל את זה במקום?

אשמח לתשובה,
    תודה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בדיקות דם מאכזבות ביחס לתזונה
    שאלה
    01/09/2011

אהרון שלום

למרוות ובמסגרת הרצון לשמור על הגזרה אני משלבת מזונות מאוד בריאים, כגון בשר, אגוזים, לחם שיפון מלא (לא קל), הרבה גבינות (3%-5%), ביצים כמעט כל יום והרבה טחינה גולמית. זאת מתוך מחשבה שלמרות רצוני להוריד במשקל (או לפחות לא להשמין) יש מזונות שאני "מוכנה" לספוג את הערך הקלורי והשומן שהם מכילים כדי שהגוף שלי יקבל את כל אשר לו הוא זקוק.ולמרות זאת, לאכזבתי הגדולה בדיקות הדם שלי מראות שערכי ההמוגלובין, מאגרי הברזל וכ"ו הם נמוכים מאוד - נמצאים על הגבול התחתון בלבד של הנורמה. אציין שאני סובלת מנשירת שיער חריפה.

כיצד לדעתך ניתן לשפר את המצב ע"י תזונה, ותוך כדי גם להפחית במשקל או לפחות לא להשמין?

אציין שאני בת 26
    תודה

הוספת תגובה

• בדיקות דם מאכזבות ביחס לתזונה - תגובה

אהרון רזון
    01/09/2011

חסרים שמתגלים בבדיקות אינם מושפעים רק על ידי התזונה, אם כי מקומה חשוב, אלא גם על ידי גורמים אחרים שהדיון בהם הוא מעבר למטרות הפורום.
    ספירת המוגלובין נמוכה, בהעדר מצב חולי אפשרי, נגרמת על ידי חסר בברזל ו\או B12
    ו\או חומצה פולית. גם לנשירת שיער ישנם הרבה גורמים אפשריים, בין היתר חסר באבץ, ויטמינים מקבוצת B, בעיקר B12. גם מתח נפשי, עיפות כרונית, מצבי חולי ועוד יכולים להשפיע, אך כאמור לא נכנס לזה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לאהרון רזון יש לי שאלה מיותרת...
    מירב
    01/09/2011

שלום,
    אני בעודף משקל -אני בדיאטה ורוצה לרדת במשקל
    אז השאלה : עם כל התזונה הנכונה כל היום - בלילה שאני קמה מהשינה
    שותה מיץ ענבים או תפוזים - זה מכיל סוכר אבל לא משתלם לדיאטה נכון?

דינה

הוספת תגובה

• לאהרון רזון יש לי שאלה מיותרת... - תגובה

אהרון רזון
    01/09/2011

אכילה ושתייה בלילות כשגרה (למי שפעיל ביום וישן בלילה) איננה מומלצת ומעידה על הרגלי אכילה לא נכונים באופן כללי. ללא קשר למועד, מי שרוצה לרזות צריך להמנע משתיית מיצים ,כולל טבעיים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בקשר למספר תאי השומן בגופנו
    בת של
    01/09/2011

אם הבנתי נכון, בגיל הילדות ניתן להשפיע על מספר תאי השומן בגוף.
    מה מומלץ לעשות כהורה כדי שלילדיי יהיה מספר תאי שומן נמוך?
    אם אכלתי מתוקים בהריון והתחלתי אותו עם עודף משקל של כעשרה ק"ג, האם זה ישפיע על משקל התינוק בבגרותו?

תודה.

הוספת תגובה

• בקשר למספר תאי השומן בגופנו - תגובה

אהרון רזון
    01/09/2011

מספר תאי השומן והתפלגותם בגוף הוא בעיקרו נתון גנטי, אך גם לסביבה יש השפעה
    במידה זו או אחרת בשלבי ההתפתחות המוקדמים. אחרי גיל ההתבגרות מספר תאי השומן לא ניתן לשינוי, ואם כבר, במצבים מסויימים, רק לכיוון מעלה (לצערינו!).
    הטמעת הרגלי אכילה נכונים של מזון בריא מתחילה עוד בגיל הינקות, וכמובן נטל האחריות רובץ על ההורים. כעיקרון, מה שנכון לגבי בוגרים, תופס גם לגבי ילדים בגיל הרך. כמובן יש הבדלים בכמויות, צורת ההכנה וההגשה ומרכיבים מסויימים של המזון.
    מה צריך לעשות? אותם הדברים שאת עושה לעצמך על מנת לא להשמין ולשמור על הבריאות. המנעות (פחות מציאותית אחרי שיבוא במגע עם ילדים אחרים עם חינוך תזונתי לא טוב) או הגבלה דרסטית של דברי מתיקה (כולל משקאות מתוקים) ודברי מאפה, המנעות מאוכל מטוגן, גבינות שמנות, החלפת מזון מעובד ומתועש במזון טבעי מבושל בבית לפי כללי הבישול הבריא.
    בתפריט של הילד (וגם של ההורים) צריך להיות שפע של ירקות מגוונים טריים וגם מבושלים נכון, פירות העונה מגוונים (ללא הגזמה), דגנים מלאים ומוצריהם (לא יותר מדי), מוצרי חלב רזים, דג איכותי טרי (יש לתת לילד רק טחון או פילה בגלל העצמות), בשר רזה בלבד, קטניות, שמן זית מכבישה קרה (אין להגזים בכמות ובעיקר לא לטגן), אבוקדו, אגוזים (מקולפים טרי ובהגבלה).
    עוד בגיל הרך יש להטמיע בילד פעילות גופנית כחלק מסדר היום, כמובן מותאמת לגיל
    ונתונים (מומלץ ייעוץ מקצועי)., תוך השתתפות פעילה של המבוגר במשחקים התנועתיים.
    לגבי מידת השפעת עודף המשקל מעבר למקובל, והתזונה של האם בהריון ,אין תשובה חד משמעית, אבל בטח שהיא לא לכיוון החיובי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הסירו לי את כיס המרה-האם אני אשמין?
    מירב
    31/08/2011

שלום
    אני עברתי ניתוח קטן מלפני 4-5 חודשיים
    הסירו לי את כיס המרה בעקבות האבנים
    נאמר שכיס המרה הוא מפרק שומנים
    שאין כיס המרה אז בדר"כ האם משמינים בקלות?
    אני בדיאטה האם זה לא יקשה עליי לרדת במשקל בגלל שאין לי כיס המרה
    שהוא מפרק השומנים
    אצפה לתשובה

הוספת תגובה

• הסרת כיס המרה לא אמורה לגרום להשמנה

אהרון רזון
    01/09/2011

תפקיד כיס המרה הוא לרכז את המרה שעוברת למעי ושם עוזרת בפירוק השומנים . גם בהעדר כיס מרה, המרה עדיין עוברת למעי, אך היא פחות מרוכזת אבל עושה את העבודה במלואה מלבד מקרים נדירים בהם יש קושי בפירוק השומן, דבר שעלול להביא לשילשולים ,לא להשמנה .

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה