מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- האם זה טוב?ליטל29/08/2011
היי, אני אוכלת לפעמים עוף (רגע או ירך) שאמא שלי מכינה בסיר ומבשלת (בלי עור) עם שעועית למשל ברוטב עם קצת רסק עגבניות.. בלי שמן בכלל..
האם זה בסדר לדיאטה כשרוצים להוריד כ- 15 קילו (בת 26 1.63 מטר שוקלת 70)?
או שהעוף מוציא את השומן שלו לרוטב ובעצם גורם לכל התבשיל להיות לא הכי דיאטטי?
תודה :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם זה טוב? - כן, בתנאי שהוסר השומן
אהרון רזון30/08/2011אם השעועית יבשה (כלומר לא ירוקה או צהובה בתרמיל), הכמות צריכה להיות מוגבלת לשלוש כפות אחרי בישול.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צריכת קלוריות לשמירה על המשקלצריכה עצה29/08/2011
היי
לאחר תהליך של דיאטה מתונה הגעתי ליעדים ששאפתי אליהם.
אני בת 28 גובה 1.68. שוקלת 52.2 (נבדקתי גם למדדים: כ 18% אחוזי שומן ומסת גוף רזה 43 ק"ג).
אני עוסקת בעבודה משרדית ולרוב אינני עושה ספורט (מנסה להשתפר בתחום זה)
יש לציין שאני מקפידה לאכול מכל אבות המזון ע"פ ההמלצות בפורום כי ברור לי שזה לא רק הקלוריות אלא גם התזונה.
שאלתי היא כזו: כמה קלוריות עליי לצרוך ביום על מנת לשמור על המשקל ולא להשמין? בהנחה שאינני עושה ספורט ומקפידה על תזונה מאוזנת (המצב כיום)?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צריכת קלוריות לשמירה על המשקל
אהרון רזון30/08/2011על אף שיש טבלאות המראות את צריכת האנרגיה , הנתון אינו בהכרח נכון לגבי כל אחד אלא יש לו ערך סטטיסטי בלבד. מלבד זאת, שיטת ספירת הקלוריות לא הוכיחה את עצמה לטווח ארוך, כי אף אחד לא יהיה עם המאוזניים, טבלת הקלוריות של כל מוצר, והמחשבון ביד, במשך כל החיים. אם כרגע את אוכלת בריא, כפי שאת מציינת, ואין תנודות חריגות במשקל הגוף, המשיכי. מומלץ להשקל פעם בשבוע או שבועיים ולהוסיף או להוריד מן התפריט, אם יש שינוי משמעותי במשקל.(לא כמה מאות גרם).
לידיעתך, תאורטית את שורפת כ-1600 קק"ל עם עבודה משרדית ופעילות שוטפת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאהרון זה נשמע הרבה לא?
שירי30/08/20111600 קלוריות לבחורה כל כך רזה, וללא כל פעילות גופנית?
נשמע טוב מלהיות אמיתי :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגם אני לא חושב שזה אמיתי
אהרון רזון30/08/2011"ע"פ הספר", צריכת האנרגיה הבסיסית שלה 1332 קק"ל לזה צריך להוסיף 20% ללא פעילות גופנת. מאחר והיא אחרי הרזיה, יש להניח שקצב חילוף החומרים בפועל נמוך יותר, לכן אני ציינתי שזה תאורטי בלבד. מי שחשוב לו לדעת (כמעט) מדוייק, עלין לאבחן RMR (קצב מטבולי במנוחה מוחלטת).
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לא מרזה!!שמחה28/08/2011
אני בת 23 גובה 1.63 ומשקלי 60 קג אני מאוד רוצה לרדת במשקל ואני חשבת שניסיתי הכל. ארוחות מסודרות 4 פעמים בשבוע הליכה מהירה של שעה וחצי במשך חצי שנה לא הורדתי גרם ממשקלי להפך אולי העלתי קילו או שניים. כרגע אני אוכלת מסודר בלי חיטה לא מלאה ללא ספורט כבר 3 חודשים וגם ככה אני לא מורידה בכלל. רציתי לשאול איך זה קורה? ומה אני צריכה לעשות כדי לרזות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא מרזה!! -כי מאזן האנרגיה לא שלילי
אהרון רזון28/08/2011קודם כול עליך לחדש את הפעילות הגופנית האירובית ואף להרחיב לכל יום. כמו כן יש להוסיף 2-3 אימוני התנגדות שבועיים.
יש לשלול תת-פעילות בלוטת התריס ובמידת הצורך לאזן.
אם בשלב מסויים, משקלך היה גבוה באופן משמעותי מעכשיו, זה יכול להסביר את התנגדות הגוף להרזיה נוספת.
טיפולים תרופתיים מסויימים, כולל למניעת הריון עלולים להקשות על הרזיה.
לא מספיק לאכול מסודר. גם הכמות, האיכות והאיזון צריכים להיות נכונים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ג'לטיןגילת27/08/2011
שלום למומחים,
שמעתי אכילת ג'לטין טובה לנישרת שיער מהסיבה שיש ג'לטין מח עצם.
האם זה נכון?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ג'לטין - תגובה
ד``ר נסטור ליפובצקי27/08/2011אני לא חושב שקיים מחקר שבדק את מה שכתבת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תזונה נכונהגילת27/08/2011
שלום רב,
רציתי לדעת האם אכילת בשר 3 פעמים בשבוע זה מספיק?
אם לא יוצא לי לאכול פחמימות במהלך השבוע אוכלת המוןןן ירקות גם מבושלים זה גם בסדר?
בנוסף אכילת כבד פעם בשבוע יכולה להזיק?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תזונה נכונה - תגובה
ד``ר נסטור ליפובצקי27/08/2011גלית שלום,
באופן כללי, אכילת בשר 3 פעמים בשבוע זה בסדר, עדיף בשר לא שמן כמובן. פחמימות הן הדלק שלנו ולכן צריך לאכול כל יום. כשאני אומר פחמימות, פחמימות כוללות לחמים, קמחים, דגנים, קטניות ופרות.
כבד לא נמנה בין המאכלים הבריאים ורצוי להמעיט בו.
שבת נעימה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תפריטגילת27/08/2011
היי,
רציתי לדעת האם התפריט שלי בסדר, אני בת 29 179 60 קילו
בוקר: נס קפה עם משהו מתוק עוגייה /חטיף קורני נייצ'ר ואלי וכו
סביבות 11: 2 פירות/ מעדן + כמה שקדים
סביבות 1: חבילת פירכיות עם גבינה / קוטג' 5% בתוספת ירקות.
ואז רק שמגיעה הביתה סביבות 5 מכינה סלט ירקות גדול ובפנים מוסיפה קטניות: חומוס/ שעועית/ אפונה ביצה קשה כל יום, טונה או מנה בשרית אחרת שוב גבינה או מעט טחינהלעיתים מוסיפה מעט פחמימה לא תמיד
ואז בערב שוב פרי או מעדן או קרקר עם גבינה.
אני מקפידה לאכול כל כמה שעות ואוכל מבושל שכולל פחמימות מלאות אורז ובשר / כבד / קציצות בעיקר סופש.
יוצא שאני לא אוכלת אוכל מבושל במהלך השבוע אלא בעיקר סלטים שמכניסה עוד מרכיבים ולא רק ירקות.
אני לא נוגעת בג'אנק בכלל.
האם זה תקין? חשוב לציין שאני מרגישה טוב ולא מרגישה שיש איזשהו חוסר או תחושת רעב במהלך היום.
אשמח לדעת מה אפשר לאכול בשעות הערב משהו קל ולא אחרי 8 בערב זה כבד מדי
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אין כמו מבחן התוצאה!
אהרון רזון27/08/2011אם את מרוצה ממשקלך ( מבחינת גובה ומשקל יש לך נתונים של דוגמנית שפויה), מרגישה טוב והבדיקות תקינות - התזונה הנוכחית מתאימה לך. דוגמה לארוחת ערב קלה: פרוסת לחם מלא מרוחה בגבינה עד 5% \ דייסת שיבולת שועל עם חלב + סלט .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חישוב ירידה במשקל לפי גירעון קלוריA27/08/2011
שלום,
ידוע לי שבכדי לרדת ק"ג 1 במשקל צריך להיות במצב של גירעון קלורי של 7,000 קלוריות,
ובכדי לרדת חצי ק"ג במשקל צריך להיות במצב של גירעון קלורי של 3,500 קלוריות.
ז"א שבשיל לרדת 100 גרם בלבד צריך להיות במצב של גירעון קלורי של 700 קלוריות?!
אז אם יורדים 100 גרם ביום אחד זה מצב די טוב בעצם?
אשמח לקבל הכוונה בנושא
תודה רבה מראש! :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 1 ק"ג רקמת שומן = 7700 קק"ל
אהרון רזון27/08/2011100 גר = 770 קק"ל.
החישוב תאורטי בלבד, כי לא רק שומן משתתף באיזון הגרעון, אלא גם רקמת שריר וגלקוגן זמין.
גרעון אנרגיה של 770 קק"ל ליום הינו מינון טוב, אבל לא תמיד פשוט להשיג אותו אם לא יודעים איך למנוע\ למתן את כניסת הגוף למגננה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאוקיי,אבל!
A27/08/2011מכיוון שיש לי עודף משקל יחסית גדול ובשנה האחרונה אכלתי פשוטו כמשמעו: כמו חזיר..אז אני מצליחה להגיע יחסית די בקלות לגרעון קלורי של 770 קלוריות ביום אחד בלבד בגלל העובדה שיש לי ממה לקצץ ועדין לא להיות במצב של הרעבה..אני פשוט בלעתי גבינות צהובות,מילקי במלא טעמים,חלווה,פלאפל,עוגות ומה לא בעצם?
כל מי שמכיר אותי אומר לי שאני עוד רזה ביחס לכמויות שאני אוכלת ומישהי אחרת במקומי הייתה שוקלת 100 קילו ולא 82..מבין?
מחכה לשמוע מה יש לך לומר בנידון,
ושוב תודה רבה מראש! :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאם רוצים, אפשר.
אהרון רזון27/08/2011אין לי מה להוסיף מלבד 3 דברים : כוח רצון, כוח רצון וכוח רצון! כוח רצון כבר אמרתי?
הכוונה כמובן גם לכוח רצון להתמיד בפעילות גופנית יומיומית,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמסכימה איתך לגמרי!
A27/08/2011היום עשיתי ספורט ממש כמו שצריך לפחות בתור התחלה ואני מרגישה עכשיו הרבה יותר טוב! :) פשוט רצתי ברחובות בלי לדפוק חשבון לאיש!
חזרתי הביתה כולי מים! חחח..
והמון תודה על העזרה והעידוד..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נטורל דיאט תהמוני26/08/2011
האם התה הזה באמת בריא ולא מזיק?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מזיק? - אולי. לא מועיל? - בטוח
אהרון רזון27/08/2011אין הבדל משמעותי בין סוגי התה ("המרזים") השונים. אמנם הם גורמים לאיבוד משקל, אלא שמדובר באיבוד נוזלים על ידי הזעה, השתנה ושלשול, ולא שומן. הקילוגרמים יחזרו באותה מחירות בה ירדו. התה אינו הופך את השומן לאנרגיה ואינו מגביר את חילוף החומרים. יציאות מרובות אינן מדד לחילוף חומרים טוב. שיפור חילוף החומרים נעשה רק על ידי בניית שרירים באמצעות פעילות גופנית ולא על ידי צריכת מוצר זה או אחר.
ועכשיו, לגבי נזק אפשרי :
שימוש ממושך בתכשיר משלשל גורום לתלות ואף להתמכרות. העצירות שתחמיר עם הפסקת השימוש בתה מנוגדת לטענה כאילו הוא מייעל את תפקוד מערכת העיכול.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתה נטורל דיאט מצויין בשבילי
רונה06/05/2014אני מאמינה שכל נסיון הוא אינדוידואלי. לחלוטין וכל גוף מגיב אחרת. בשילוב דיאטה נכונה ושתיית התה והמון נוזלים ירדתי ממשקלי 5 קג בחודש וחצי.ורואים את התוצאות. כמו כן התה לא גורם לי כלל לשלשולים.אלא ליציאות סדירות ונורמליות רק בשעות הבוקר.מה שלא היה לי קודם.לכן אני מאוד מרוצה מהמוצר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אכילת בשרגילת26/08/2011
שלום רב,
אני בת 30 גובה 179 משקל 60 קילו בריאה.
רציתי לדעת האם אכילת בשר: עוף/ קציצות/ כבד עוף/ חזה עוף 3 פעמים בשבוע זה מספיק? ובשא השבוע טונה ביצה קשה כל יום! המון ירקות 3 מנות פרי מדי יום קטניות גבינות זה בסדר מבחינת תזונה.
חשוב לי לציין שיוצא לי רק בשישי שבת לאכול אוכל מבושל בעיקר אורז מלא.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הרגלי האכילה שלך והתפריט בסדר גמור.
אהרון רזון26/08/2011לא הבנתי אם ביצה קשה כל יום (וזה בסדר) או גם טונה כל יום (לא מומלץ). דגים טריים
מומלצים מאוד בתפריט, אבל שימורי טונה צריך להגביל לפעמיים בשבוע בגלל תכולת כספית גבוהה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לא אוכלת כלוםמוריה26/08/2011
שלום!
אחותי בת 14 עם משקל גדול החלה לעשות דיאטה שלדעתי ממש מסוכנת. היא לא אוכלת כלום באופן קבוע עד השעה אחת בצהרים ואז היא אוכלת ארוחה אחת ועוד ארוחה אחת בערב וכך חוזר חלילה, לפעמיים אם יש לה כוח אז היא אוכלת רק ארוחה אחת וזהו לכל היום בלי שום נישנוש אפילו לא של ירקות. אשמח אם תוכלו לפרט את הסיכונים שבזה כדי שאני יוכל להסביר לה כמה זה לא טוב, ואפילו שמעתי שלהפך דיאאטה כזאת לא רק שגורמת נזק אלא גם גורמת לגוף לייצר שומנים תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא אוכלת כלום - רע מאוד
אהרון רזון26/08/2011הסבירי לאחותך שאכילה פעם או פעמיים ביום מורידה את קצב חילוף החומרים, דבר שמקשה על הרזיה ואפילו גורם להשמנה עתידית. בנוסף, הדבר עלול לגרום לבעיות
עיכול,עצירות ועייפות כרונית. נראה לי שהיא זקוקה להדרכה של איש מקצוע.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טחינה - לאהרוןשירי25/08/2011
היי אהרון.
אני רואה בהמלצות שלך לשלב טחינה בתפריט.
אך טחינה מאוד שמנה ועתירת קלוריות.
האם עדיין כדאי לשלבה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טחינה - לאהרון - תגובה
אהרון רזון25/08/2011טחינה היא שומן בריא (הרוב חד בלתי רווי) והיא תחליף לשמן זית (מכבישה קרה) .
היא בהחלט עתירת קלוריות לכן מומלץ לא יותר מכפית- כפית וחצי בסלט.
הערה: מדובר בטחינה גולמית איכותית -100% שומשום (בדקי על האריזה), ולא בסלט טחינה מוכן או טחינה מעובדת עם כל מיני תוספות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכמובן
שירי25/08/2011רק גולמית אני מכינה.
אבל כפית זה נורא מעט :(
אני אוכלת כף. וגם לא כל יום.
יש שבועות שאני לא אוכלת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאגב
שירי25/08/2011אני מנסה להוסיף עכשיו פעילות גופנית על ה-3 פעמים הרגילות.
היום הלכתי ורצתי לסירוגין בפארק שעה.
נראה לי שאולי גם גלולות (יחסית חזקות) קצת דופקות את חילוף החומרים..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכמובן - תגובה
אהרון רזון26/08/2011כפית עם גבעה אינו מעט, זה לפחות כמו כף שטוחה, ואם את אוכלת סלט שלוש פעמים ביום, כפי שמומלץ, נראה לי שזה מספיק טחינה. כמובן שאם את לא אוכלת כל יום, אפשר גם יותר, אם מתחשק לך. בכל אופן הטחינה לא צריכה להיות השומן הבריא היחידי בתזונה שלך כי הגיוון חשוב. הוסיפי לתפריט גם אבוקדו, שמן זית, אגוזים (בקליפה) וכו" אבל ב"קמצנות".
מצויין שאת מעלה את מינון הפעילות הגופנית. יהיה לזה תרומה משמעותית להרזיה ולבריאות.
אכן, גלולות מקשות על הרזיה (לא אצל כולן).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה
שירי26/08/2011לאבוקדו אני אלרגית לצערי.
אגוזים - מה המינון המומלץ?
שמן זית - כבר בתפריט. גם זיתים - בבוקר עם הכריך
והגלולות - הן עוזרות לעור האקנתי שלי. כך שזו בחירה קשה איתן או בלעדיהן :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאגוז שלם = 30-40 קק"ל
אהרון רזון26/08/2011זה שווה ערך של כפית שמן. אפשר להוסיף 2-3 לסלט במקום שומן אחר. אם את רוצה לעבוד "לפי הספר", יש לחשב את סה"כ שומנים בתפריט היומי (משימה קשה) שמבחינה קלורית צריכים להיות כ-30% מערך הקלורי הכולל. אם את רוצה להקשות עוד יותר על עצמך, החלוקה צריכה להיות: שליש חומצות שומן רוויות, שליש רב בלתי רוויות
ושליש חד בלתי רוויות. סיבכתי אותך הא? את זה אף אחד לא עושה כולל אני שמתנגד לספירת קלוריות וחישוב הרכב התזונה על חודו של גרם. כשיהיה לך מספיק ידע, תוכלי לאכול נכון באופן אינטויטיבי, עד אז, בשביל זה קיים הפורום.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלפי הספר
שירי26/08/2011כדי לרזות עליי לא לעבור 1300 קלוריות ליום.
כמובן שללא תפריט מובנה מתזונאי זה קשה לחשב.
אבל אפשר בערך מניסיון עבר שלי בדיאטה.
ואם לא אדע בערך כמויות של שומנים, עלולה להיות חריגה שתוביל להשמנה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשתי כפות טחינה שני מלפפונים ביצה
מאשה30/08/2011זו ארוחה שלי כצימחונית. אין פיתה ולו רבע, ולא מקמח מלא. בריא בריא וטעים גם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שמןאלעד25/08/2011
אם אני שם בתוך סלט כף שמן זית=90 קלוריות.
ובסוף הסלט אני רואה את השמן עדיין בקערה,אז להכליל את השמן מבחינת הקלוריות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שמן - תגובה
ד``ר נסטור ליפובצקי26/08/2011אם מאוד חשוב לך הדיוק, תבדוק עם כף כמה שמן נשאר בקערה ותוכל לדעת כמה להכליל בחישוב שלך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כמה תפוחחיבטטה25/08/2011
אדמה מומלץ לאכול בשבוע?כמה אפונה?קישוא?האם יש בו בכלל תועלת?
איך אדע כמה לאכול כדי שאצרוך בכל יום מה שצריך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כמה תפוחחי - תגובה
ד``ר נסטור ליפובצקי26/08/2011באופן כללי, קישואים זה ירק וניתן לאכול ללא בעיה. אפונה או קטניות אחרות כמו שעועית לבנה, עדשים וגרגירי חומוס מומלצים, אפשר למשל כוס מבושל ליום. תפוחי אדמה פחות מומלץ בעקבות אינדקס גליקמי גבוה, אפשר לאכול מדי פעם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דיאטה מעצבנתארטי25/08/2011
התחלתי דיאטה לפני שנה, הורדתי כ27 קג (מ102 עד 75), ועדיין - יש לי מה שקורים לו love handles שמסרבים להעלם.
אמרו לי שהדרך היחידה היא להמשיך לרדת ולחכות שהגוף יקח משם את השומנים, אבל כמה אפשר??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דיאטה מעצבנת - תגובה
ד``ר נסטור ליפובצקי26/08/2011אפשר בטח לשפר באחוזים נכרים. הדרך היא שילוב של תזונה נכונה, פעילות אירובית ופעילות כוח. עם זאת אף אחד לא יקח ממך את המבנה הבסיסי.
וכל הכבוד על העבודה שעשית עד עכשיו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קפה וחומציותאושרי25/08/2011
שלום רב
הומלץ לי לא לשתות קפה בגלל החזר וושטי gerd . האם אפשרי לשתות קפה עם חלב שיסתור את החומציות? או אולי עם חלב סויה?
תודה
חובב קפה בבוקר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קפה וחומציות - תגובה
ד``ר נסטור ליפובצקי26/08/2011על פי העיקרון אסור. ההיפך שלב יכול בשלב ראשון לגרום לסביבה בסיסית יותר אבל מאוחר יותר לגרום לסביבה חומצית עוד יותר. אבל תלוי בחומרת המצב אצלך. אם את סובלת מהחזר ושטי קל אולי קפה אחד בבוקר לא כל כך מזיק.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם היפוכונדרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)