מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בטןצחי15/10/2010
יש לי בעייה ואני לא יודע מה לעשות.
כאשר אני עומד אין לי ממש כרס וסך הכל הבטן ניראית בסדר, הבעייה היא (בעייה שמאוד מציקה לי) שכאשר אני יושב הטן ממש נשפכת מעל קו התפר של המכנס/תחתון
אני לא יודע למה זה כך אצלי וזה מרגיש לא בסדר ואני לא בעודף משקל בכלל. איך אפשר לפתור/לתקקן בעייה זו האם משהו בפעילות גופנית יכול לעזור כי ניסתי לא מעט וזה לא עזר (אולי עשיתי משהו לא מתאים). האם חייבם התערבות כירורגית וזו הדרך היחידה לתקן דבר כזה? למה בכלל זה קורה ומה זה...
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בטן - תגובה
אהרון רזון15/10/2010אין אפשרות לכוון את ההרזיה לבטן או לכל אזור אחר. התעמלות מתאימה תחזק את שרירי הבטן, אך לא תמיס את השומן. רק הרזיה כללית תוריד באופן פרופורציוני גם חלק משומן הבטן.
אם אתה כבר קרוב לגבול התחתוון של טווח המשקל התקין, האופציה הזאת כמובן שלא קיימת, אבל תמיד יש אופציה ניתוחית שמצליחה במידה זו או אחרת.
למה בכלל זה קורה? - זה מבנה הגוף שלך, ואת השאלה צריך להפנות אל הבורא.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלום רבדניאל מ15/10/2010
שלום אני בן 15 עוד מעט,אני עשיתי דיאטה וירדתי בערך 24 קילו,אני עכשיו שוקל 67.3 וגובה שלי הוא 1.65,אך אני רוצה עוד להרזות להגיע למשקל מינמום של 60 מה עליי לעשות???
בבקשה אם אפשר לענות במהרה.......... !!
שיהיה לכולם שבת שלוםםם !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אני מנסה אבל לא מליח לרדת מהשקל 67
דניאל מ15/10/2010הוא נתקע לפעמים אני פחותואחרי חצי שעה בערך אני עולה שוב למשקל ופתאום המשקל עלה ,אפילו שלא אכלתי כלום וגם לא שתיתי !!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבבקשה תענוו כמה שיותר מהר ה זה חשוב
דניאל מ15/10/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום רב - תגובה
ד''ר רוני חרמון16/10/2010דניאל שים לב טוב כל הכבוד שירדתה 24 קילו זה מרשים אבל זה יכול להיות גם לא בריא ולכן אל לך לעשות צעדים מבלי להתיעץ עם מומחים בשטח זה יקל עליך יתן תוצאות וישמור על בריאותך אתה רק בן 15 ולכן זה חשוב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני עשיתי
דניאל מ20/10/2010אני עשיתי בדיקות דם והתוצאות יצאו מעולים.לא חסר לי לא ברזל ולא כלום.
הבעיה שאני לא מצליח לרדת ממשקל 67 אני רוצה להגיעלמשקך הרצוי משקל 60.
ואני פשוט לא מצליח פעם אני עולה פעם אני יורד אבל אני לא עובר את 67
ואני שומר ועושה כל ערב הליכה במשך שעה..
מה אפשר לעשות כדי שאני ירד למקל הרצוי..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אנורקסית שמתקשה להוסיף ירקותמישהי15/10/2010
התאימו לי תפריט של 1800 קלוריות שבהתחלה היו בו 7 ירקות. לא הייתי מסוגלת להכניס עוד כפית אחת לפה אחרי חצי ארוחה. אז הדיאטנית הורידה לי מהירקות (רק מהירקות היא הסכימה להוריד) לשניים-שלושה. גם זה מאוד קשה לי אבל עוד איכשהו. אך היא אמרה שההמלצות מייעצות על מינימום 5 ירקות ושני ירקות ביום זה מעט מידי ואם אני יכולה אז בכ"ז לדחוס לפחות עוד שלושה. הלכתי לדיאטנית אחרת והיא אמרה שמצידה אין שום בעיה אפילו עם ירק אחד ופרי אחד, וזה ממש לא משנה ואני יכולה להשיג את הויטמינים הנחוצים מהירקות החסרים דרך גלולות ויטמינים. מה דעתכן?? אם התפריט שלי מאוזן יחסית, האם שני ירקות (ויש גם פרי, אבל אחד) בלבד על 1800 קלוריות הם מעט מידי?? האם להתאמץ לדחוס עוד או שאין צורך?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מה הגובה,משקל,גיל?
אתי15/10/2010מה הגובה,משקל,גיל?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאנורקסית שמתקשה להוסיף ירקות - תגובה
ד''ר רוני חרמון16/10/2010ממש קשה לענות לך כיוון שאין נתונים עליך בכלל. דיאטה עושים לא בשליפה מהמותן זה צריך להיות מתוכנן ואם לא זה יכול לעשות נזקים כפי שאת יודעת לכן את חייבת להתחבר לבעל מקצוע בשטח רופא או דיאטנית ולעשות בדיוק מה שהוא ממליץ. צריך לטפל בכך ברצינות ובמקצועיות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שמן צמחיטליה15/10/2010
שלום,
על מוצרי מזון רבים כתוב כי הם מכילים שמן צמחי אך לא כתוב כי הוא מוקשה או מוקשה חלקית. האם שמן זה הוא כמו שומן טרנס, פשוט בשם יותר מוכר?או שזהו שמן פחות מזיק?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אם המוצר מוצק ולא נוזלי, מכיל טרנס
אהרון רזון15/10/2010ואינו בריא.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה דחופהחנין15/10/2010
שלום לכל המומחים בפורום הזה , אחותי מתחתנת בעוד חודש כמעט .....
היא קצת מלאה , שמתי לב כשדברה בטלפון עם החברה שלה אמרה לה שהיא תתחיל לעשות פעילות גופנית מוגזמת ושהיא תאכל רק מרק ירקות במשך שבוע .....
שאלתי האם אחותי עושה משהו נכון ?? האם היא תוכל כך להוריד את העודף שיש לה ....
יש לה עודף כמעט 6 קילו ....!!!!!
אני רוצה שאחותי תיראה יפה , אך ללא נזק* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מצאה לה ממש את הזמן המתאים!!!
אהרון רזון15/10/2010דברים כאלה לא עושים בכלל, ובטח לא זמן קצר לפני החתונה. אחרי שבוע של מרק ירקות בלבד, ייתכן ויבוא תורם של הבולמוסים שיגרמו לה להיות אפילו יותר שמנה מעכשיו תחת החופה (במזל טוב).
אינני מכיר את הנתונים שלה, אבל יש סיכוי טוב להוריד בדרך מושכלת 3-4 ק"ג
עד החתונה. כן פעילות גופנית, אך לא מוגזמת, ביחוד אם היא לא בכושר. מספיק פעמיים ביום שעת הליכה נמרצת עם קטעי ריצה. מבחינה תזונתית, וויתור מוחלט על עמילנים וסוכר שיוחלפו בשפע ירקות טריים כמנה ראשונה לכל ארוחה, דג טרי איכותי צלוי או מבושל ללא רוטב כל יום, גבינה 3%, ביצה מבושלת ביום, עד שני פירות ביום, רצוי אחד לפני אימון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אהרון, יש הסבר לדבר המוזר הזה?שני15/10/2010
אתה זוכר שאמרתי שאני תקועה כבר מלא זמן על 61.5 ,
וכאילו דיי נשברתי חזרתי לאכילה דיי רגילה ( מתוקים וכאלה) אבל עדיין לא מגזימה....
חזרתי ביום רביעי הבייתה מהבסיס ואני רואה שירדתי ל 61
הבוקר אני קמה ואני רואה על המשקל 60.7
ועוד זה היה שבוע של מחזור, שאגב, גם היה מוזר.. בקושי היה משו...
יש הסבר תזונתי לכל העניין?
ולא שאני מתלוננת, כן ? :)
שיהיה סופ"ש רגוע...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זו תנודתיות לא קשורה למאזן הקלורי
אהרון רזון15/10/2010אל תשכחי שיש גם כוון שני, כלומר לאכול פחות מהרגיל ולעלות זמנית במשקל.
הגוף אינו סולח: בלעת - שילמת, אבל החשבון מגיע לפעמים באיחור. אם תשחררי את הרסן, עלולה לבוא התדרדרות. אני סומך עליך שזה לא יקרה.
שבת שלום!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אימון על בטן ריקהזוהר15/10/2010
קראתי בכמה מקומות שאימון בבוקר על בטן ריקה שורף פי 3 שומן!
האם זה נכון?
או שלא משנה באיזו שעה של היום מתאמנים, שורפים את אותה כמות שומן?
מצד שני, יש האומרים שאימון על בטן ריקה גורם לפירוק שריר ומומלץ להתאמן רק כשעתיים אחרי ארוחה.
מה נכון?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שורפים אותו דבר בכל שעה
אהרון רזון15/10/2010מומלץ להתאמן 2-3 שעות אחרי ארוחה עיקרית לא כבדה מדי. אם זה בשעה מוקדמת בבוקר מספיק לאכול משהו פחמימתי קל (פרי למשל) 15-30 דקות לפני הפעילות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהD15/10/2010
היי , רציתי לשול כמה קלוריות בערך יש בשניצל ביתי עם פירורי לחם מטוגן ? השניצל הוא בערך בגודל של כף יד מהתחלתה ועד תחילת האצבעות .. בקיצור כף היד עצמה ללא האצבעות .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 400-500
אהרון רזון15/10/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הרזיה מהירהיעל14/10/2010
שלום
אני שוקלת 56 והגובה שלי הוא 1.60
בשנה האחרונה הגובה שלי לא גדל אבל עליתי 6 קילו, ואני מאוד מעוניינת לחזור למשקל הקודם.
יש לי עוד שבועיים אירוע חשוב ואני רוצה להוריד כמה שאפשר
רציתי לדעת אם זה מסוכן להשתמש בכדורים של "דיאטת מהירה" רק חד פעמי ואם לא אז מה כן יכול לעזור בשביל לרדת 3-5 קילו מהר
תודה מראש:)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תיקון
יעל14/10/2010*האירוע הוא ביום שבת הבא, שזה אומר שיש לי רק שבוע
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא מומלץ להשתמש בתרופות הרזיה\אשליה
אהרון רזון14/10/2010במקרה הטוב הנזק הוא רק לכיס ובכל מקרה לא משיגים הרזיה אמיתית ועמידה ללא שינוי הרגלי האכילה ואורח החיים.
6 קילו בשבוע אי אפשר בשום שיטה.
איך את רוצה להוריד בשבוע מה שהעלית בשנה? זה כן אפשרי בחודשיים לפחות, על ידי דיאטה מושכלת ופעילות גופנית.
בילוי נעים באירוע!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סילאןעמי14/10/2010
אני חולה סוכרת ולב. שאלתי האם מותר לצרוך סילאן כתחליף לסוכר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אין הבדל משמעותי בינהם.
אהרון רזון15/10/2010מה עוד שלסילאן מוסיפים סוכר.
תחליף טבעי, דיאטטי, ובריא הוא סטיביה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרו לי...אין לי מה לאכול לקחו הכלליאת14/10/2010
מאחר והרסתי את הגוף שלי אולי ניתן עוד להציל משהו
אני סובלת ממס' דברים
חוסרB12
חוסר בויטמין D
בעיות מפרקים קשות +פיברומיאלגיה+דלקת בוושט וריפלוקס, נשירה.
הדייטאנית ביקשה מימני לחזור למקורות(זרעים קטניות)ללא בשר וגלוטן,
שאלתי
האם שבולת שועל מותר?אני זוכרת שהיא ציינה שכן
מה לגבי תה ירוק ותה רגיל...הופסק לי חלב,קפה!!!
ירקות לא לאכול עגבניות(טוב זה יקר היום)חצילים פלפל ירוק תפו"א
האם יש איסור על עוד ירקות....מה לגבי סלק אדום?
מה לגבי בצים(לא מתה על זה)
הכי חשוב
אני יודעת להכין גרנולה,האמת שזה דיי יכול לעזור לי,אבל לדבריה לא קלוי...אז מה עשינו בזה....יש פיתרון?
שאלה אחרונה...פירות יבשים...אוהבת מאד שזיפים שחורים!
תודה לי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נראה לי "ששכחו אותי"
ליאת15/10/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמצב מורכב...
אהרון רזון15/10/2010מכדי להתייחס באופן אחראי בדרך אינטרנטי.
הדיאטנית מכירה אותך ואת ההיסטוריה הרפואית שלך, עליך לסמוך עליה או להחליף אותה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זרעי פשתןיקי14/10/2010
שלום רב
מאחר ויש לי בעיות ביציאות , אני מעוניין להשתמש בזרעי פשתן.
אבקש לדעת באיזה אופן משתמשים בהם - האם כמו שהם מוסיפים לסלט או שמא יש שימוש מושכל יותר?
בברכה יקי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זרעי פישתן
עמי14/10/2010יש להעבירם במטחנה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהזרעי פשתן - תגובה
ד''ר רוני חרמון14/10/2010אפשר לאכול אותם בכול דרך שטעימה לך
יש דברים יותר טובים לבעיית העצירות כמו שתיה של הרבה מים בליעת כף של שמן פאראפין ועוד הרבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בת 30 שוקלת 58 גובה 1.62מירי14/10/2010
אני רוצה לרדת במשקל כ-5 ק"ג.בעיקר לצמצם אחוזי שומן.מה מומלץ לי לעשות? השבוע התחלתי דיאטה,בבוקר סנדביץ וחצי עם ריבה וגבינה+סלט ירקות.צהריים:דג\עוף+ירק מבושל+סלט.ערב:כמו בארוחת בוקר.2 פירות בין הארוחות.זהו.האם זה בסדר? מתכננת פעילות גופנית.... אודה לתשובה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נראה לי שתצליחי לרזות
אהרון רזון14/10/2010התפריט מתאים למשימה. בהתחשב בהעדר עודף משקל (שנינו מכירים כמה בחורות שברצון היו מתחלפות אתך), עליך לעבוד קשה בפ"ג , אחרת לא תשיגי את היעד .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בקשר לגוף שלישון13/10/2010
שלום אני בן 14, אני לאחר דיאטה אם אפשר לקרוא לזה ככה .. ירדתי בין 7 ל-10 קילו .
בשבוע וחצי האחרון אני אוכל בתפריט של 800-1000 קלוריות . גובהי 1.82 ואני שוקל 55-57 קילו. מה לעשות ? אם אני אוכל יותר מזה אני אשמין ? ואם אני אמשיך לאכול ככה מה יהיו התוצאות ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עוד משהו
שון13/10/2010רציתי לציין שירדתי את כל המשקל הזה ב3 חודדשים בערך.. הייתה לי תקופה שאכלתי 1500 או 1600 קלוריות ביום .. עכשיו אני אצל דיאטנית .. והיא אמרה לי לעלות. אני לא ממש רוצה לעלות כי אני לא יודע איך זה ישפיע על הגוף שלי .. על המראה שלו .. כמה קלוריות אני אמור לצרוך ביום אם אני הולך מבית ספר הביתה בהליכה יחסית מהירה 20-25 דק' ביום ? יכול להיות שדפקתי לעצמי תחיים ומעכשיו אם אני אגדיל אפילו קצת את התפריט אני אשמין ? תודה לעוזרים. הנתונים שלי למעלה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתת-משקל מסוכן. קח את עצמך בידיים!
אהרון רזון14/10/2010בדיאטה שלך אתה מסכן את בריאותך, מה עוד שאתה בגיל ההתבגרות. אתה כן צריך לאכול יותר וזה כן יגרום לעליה במשקל, וזה הדבר הנכון..
בשלב הראשון, אתה צריך להגיע בהדרגה ל1600 קק"ל לפי הנחיות הדיאטנית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
שון14/10/2010כמה בערך אני צריך לאכול ? 1600 קלוריות ? אכלתי ככה עד לפני שבועיים בערך .. ואז התחלתי עם 800-900. נכון לעכשיו .. השבוע וחצי הזה .. יכול להיות שאם אני אוכל 1600 אני אשמין ? הרבה מחבריי אוכלים קרוב ל3,000 קלוריות ולא משמינים. איך אפשר להסביר את זה ?גם אני יכול לאכול ככה ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכפי שאמרתי, אתה חייב לעלות במשקל
אהרון רזון14/10/2010אני לא יודע אם 1600 קק"ל ישמינו אותך, אבל זה המינימום הדרוש לנתונים שלך.
הדיאטנית תעקב אחרי המשקל שלך, ובהתאם היא תדע כמה להוסיף ל1600 קק"ל.
אתה צעיר מדי ואין לך הידע הדרוש כדי לבנות לעצמך תפריט נכון.
מה שהחברים שלך אוכלים, זה לא בהכרח נכון בשבילך. אין שני אנשים זהים בתכונותיהם, כולל בכמות האוכל שהם יכולים לאכול על מנת לשמור על המשקל.
אחד יכול לאכול 3000 קק"ל בלי להשמין, ואחר ישמין מפחות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
שון14/10/2010הBMR שלי 1640 . זה אומר שאם אני אוכל 1640 אני אשאר באותו משקל?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהBMR ואוכל
אהרון רזון14/10/20101. BMR צריך למדוד(אם אתה מעוניין, הדיאטנית תסביר לך איך ואיפה), כי מה שקיבלת ממחשבון הוא נתון תאורטי סטטיסטי ואינו בהכרח נכון גם עבורך.
2. אנחנו שורפים בפועל 15-20% יותר מ BMR (שריפת קלוריות בסיסית בצום ומנוחה מוחלטת). מי שמבצע פעילות גופנית ספורטיבית שורף עוד יותר, תלוי במשך ועצימות.
3. אם באמת BMR שלך הוא 1640, בפועל אתה שורף לפחות 1900 קק"ל, בהנחה שאתה לא עוסק בפעילות גופנית, וזה מה שאתה צריך לאכול.
4. בגלל הרזיה מוגזמת על ידי דיאטת רעב, ייתכן והBMR ירד, לכן אם אתה רוצה לדעת במדוייק, צריך למדוד אותו. לפי דעתי זה מיותר. התחל לאכול כמו בן אדם לפי הנחית הדיאטנית, תוך מעקב אחרי המשקל והכול יהיה בסדר..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה דרך אגב
D14/10/2010אוקיי.. הבנתי אותך .. אבל יכול להיות שה-BMR ירד בשבוע וחצי ? אם כן, כמה הוא להערכתך ? ואם אני אתחיל פתאום לאכול נורמלי .. זה יעלה אותי במשקל? ד"א תודה רבה על הכל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוד משהו
D15/10/2010אם אני מתחיל לאכול 1600-1900 כפי שאתה אומר .. זה צריך להיעשות באיזו שהיא הדרגה מסוימת ? אם כן על כמה זמן היא מתפרסת ? אם אני אתחיל בפתאומי מה ייקרה ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא קיבלתי תשובה..
D15/10/2010אני שאלתי שאלה .. ולא ממש ענית .. שתי השאלות האחרונות הם שלי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקרא פעם נוספת את התשובות שקיבלת
אהרון רזון15/10/2010הדיון מיצה את עצמו ואני רואה אותו כסגור. שאלות נוספות הפנה לדיאטנית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני רק רוצה לדעת
D16/10/2010אני רק רוצה לדעת אם כשאני אעלה את זה ליותר קלוריות אני אעלה בפתאומיות ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נפיחותשירה13/10/2010
לאחרונה אני מרגישה תחושת נפיחות נוראית.
אחרי כל דבר קטן שאני אוכלת הבטן שלי ממש מתנפחת וזה נורא מעיק גם מבחינה פיסים גם בהרגשה. מה השיבות לכך ? איך אפשר להפסיק את זה ? והאם זה יעלם עם הזמן ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נפיחות - תגובה
אהרון רזון13/10/2010קורה בגלל בעיות במערכת העיכול שגורמות לעיכול לא תקין בכלל או של מזונות מסויימים בפרט. הסיבות יכולות להיות רבות.
אם התופעה חדשה, וזה קורה אחרי כל דבר קטן ללא אבחנה, אחת מהאפשרויות היא נוכחות של חיידק שלא היה קודם, או מצב חולי אחר. במקרים מסויימים התופעה נעלמת מעצמה אבל לא הייתי בונה על זה.
. הדבר הנכון הוא בירור על ידי רופא המשפחה שבמידת הצורך יפנה אותך למומחה גסטרו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם אובססיבים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)

.jpg)