מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- התייעצותאור11/10/2010
שלום
לפני כ-10 חודשים, התחלתי משטר דיאטה שבו אני לא אוכלת כלום בימי השבוע ראשון- רביעי, ורק שותה שתייה חמה ומים
בסופי שבוע חמישי- שבת הייתי אוכלת
בהתחלה הייתה ירידה ניכרת במשקל
בחודשיים האחרונים נפסקה הירידה ואף התחילה עלייה במשקל
האם תוכלו לתת לי תשובה מדוע זה קורה וכיצד עליי לפעול?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התייעצות - תגובה
ליטל סמואל-לוי11/10/2010הגוף שלך מנסה להתמודד על "ההרעבה" שיצרת ולכן הוא התחיל לאגור. כדי להמשיך לרדת את חייבת ללכת צעד לאחור ולחזור ולספק לגוף שלך מזון במנות קטנות כל 2-3 שעות כדי שייצא "מהחסכון" שבו הוא נמצא. אחרי שתייצבי את האכילה, תוכלי לחזור ולרדת בצורה מאוזנת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דיאטה עשירה באשלגן ונתרןשולי11/10/2010
היי.
אני מעוניינת להיכנס בעזרת ה' להריון.
יש לי שתי בנות ואני רוצה בן.
הבנתי כי על מנת להכין "קרקע" נוחה לזרע גברי, על האשה לעשות דיאטה עשירה באשלגן ובנתרן ולהימנע ממוצרי חלב (סידן).
מה זה אומר?? איזה אוכל עליי לאכול ??
תודה רבה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא מכיר את "השיטה" להולדת בנים
אהרון רזון12/10/2010אבל נשמע לא רציני. אם באמת זה היה עובד, המדען ממציא השיטה היה מקבל פרס נובל לרפואה, ובסין היו מפסיקים לרצוח את הוולדים ממין נקבה. אם את מאמינה בבורא העולם, השיטה הכי טובה היא להתפלל. אם היא לא תעזור, לפחות לא תזיק.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הולכת הולכת ושום דבר לא זזשולי11/10/2010
היי.
לאחרונה התחלתי לעשות ספורט. כלומר, בכל בוקר כמעט, אני הולכת כשעה.
יחד עם זאת, אני לא אוכלת שטויות, אלא בצורה מבוקרת לחלוטין.
לצערי ולשמחתי חוץ מחיטוב קל שהתחלתי לראות, איני רואה תוצאות במשקל.
אני דיי מאוכזבת כי אני כבר לא יודעת במה לקצץ במזון !
אם בכריך של הבוקר, בארוחת צהריים או בארוחת ערב.
אני באמת אוכלת מסודר ולא הרבה כמויות ומזון בריא..
ובכן, למה אין תוצאות במשקל ??
;-/* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הולכת הולכת ושום דבר לא זז - תגובה
ליטל סמואל-לוי11/10/2010אני מבינה מאוד את התסכול.... ההמלצה שלי לעשות בדיקת קצב חילוף חומרים ולהתאים את התזונה שלך לפי התוצאה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ביציםג10/10/2010
שלום רב!
האם בצהוב של הביצה יש כולסטרול טוב או רע?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ביצים - תגובה
ליטל סמואל-לוי11/10/2010כולסטרול "טוב" או "רע" - מתייחס רק לזה הנמצא בדם ולא במזון.
תזונה עשירה בכולסטרול מעלה את הכולסטרול ה"רע" אבל לא רק. גם תזונה עשירה בשומן רווי (בדרך כלל מהחי) או שומן טרנס (ממזון מעובד).
פעילות גופנית מעלה את הכולסטרול "הטוב" בגוף.
בדרך כלל ההמלצה היא לצרוך עד 300 מ"ג כולסטרול ביום.
מי שסובל מכולסטרול "רע" גבוה מומלץ שיגביל את צריכת הביצים שלו ל-2-3 בשבוע כחלק מתזונה מאוזנת אבל אין צורך להימנע בכלל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בקשה ליצירת תפריט לצורך טיפולחסוי10/10/2010
שלום אני לא מבין גדול בדיאטות בגלל שאין לי בעיה גופנית אלא אחרת לשם טיפול בבעיה שיש לי (נפשית לצורך העניין) קראתי במאמר מה מומלץ לי לאכול אך אני לא מומחה אז אם תוכלו לעזור לי אני אשמח מאוד, הדיאטה אמורה להתבסס על פי הקרטריונים הבאים:
מומלצת תזונה המתבססת על פחמימות מורכבות ורמה נמוכה של חלבון מהחי. שמנים מסוג חד ורב בלתי רוויים בכבישה קרה בלבד.
תזונה ללא שמרים עם ירקות ופירות ללא אלרגנים מוצרי חלב וגלוטן.
לא מומלץ לי טירוזין, לא מומלץ חומצה אמינית טריפטופאן, מומלץ חומצה אמינית מטיונין, מומלץ חומצה אמינית לציסטאין, מומלצים גם מגנזיום, ויטמין c, מומלצים חומצה אמינית לציסטאין, מומלץ ליפוטרופיק, סלניום ואבץ מומלצים גם כן, חומצת שומן epa.
אם קשה ליצור את הדיאטה על הסמך הנתונים הנ"ל לפחות בערך ,ואני מוכן לקחת גם תוספי מזון אין לי בעיה, מוכן גם לשלם אך לא הרבה מדי בגלל שאני חי מביטוח לאומי ומנסה להשתקם כסטודנט* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא מבססים תפריט טיפולי על מאמר.
אהרון רזון12/10/2010זה חייב להיות מותאם באופן אישי. הפסיכיאטר המטפל צריך להפנות אותך לתזונאי(ת)
לצורך בניית תפריט לפי הנחיותיו שמשתלב עם הטיפול התרופתי. רכיבי מזון
ותוספים מסויימים עלולים לסתור השפעת תרופות.
השירות דרך ק"ח מגיע לך ללא תשלום.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהsa10/10/2010
שלום אני בת 54 בגיל מעבר שוקלת 55 היקף המותניים ויצא לי 80 1.70 גובה אמא ל 4 ילדים בוגרים אני מבנה גוף רזה - בינוני הבעיה המרכזית היא הבטן שבולטת ומפריעה לי אני מרוצה מהכל רק זה הכי מציק לי ולא אסטטי. אני עושה התעמלות אבל בבית משקולות כפיפות ו הליכה אני עושה עם קלטות ו דרך אתרי אינטרנט . אני לא מפריזה באוכל . תמיד היה לי סוג של בטן( גם אחרי 4 לידות אין הרבה מה לעשות ) אבל אני לא רוצה לרדת במשקל אלא להוריד מאיזור ההקפים וזה קשה..... - אני לא אוכלת גם הרבה פחמימות תודה- אשמח לקבל עצה בענין
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה - תגובה
ליטל סמואל-לוי11/10/2010לפי הנתונים שלך והיסטוריית הלידות אני מאמינה שהרבה נשים היו מתחלפות איתך... לעניין הבטן- לצערי אין "דיאטה מיוחדת לאזור הבטן". הרזייה יכולה להוריד מעט מהבטן אבל הרזייה היא פרופורציונאלית ותמיד ישאר לך המבנה. מציעה לך להמשיך בפעילות ובחיזוק השרירים.
ככוריוז, התפרסם לא מזמן מחקר שאמר שדיאטה מומלצת להפחתת שומן ביטני היא דיאטה המבוססת בעיקר על חלבון דל שומן, וכוללת גם ירקות כ- 3 פירות וכמות מתונה של שומנים בריאים- שמן זית, אגוזי מלך...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
sa12/10/2010תודה על התשובה ......
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוד משהוא קטן
sa12/10/2010את צודקת לא מאמינים לי שיש לי בעיה עם הבטן וצוחקים עלי הרבה . אבל מצד שני יש הרבה רזות שיש להם את הבעיה הנקודתית הזה . אז כנראה אצטרך להעזר במחטבים. :)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תקין?יעל10/10/2010
משקל 47 וחצי על מטר 67 גיל 22??
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר את בתת-משקל.
אהרון רזון10/10/2010"לפי הספר" מומלץ לעלות לפחות 5 ק"ג.
=======* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דיאטה, קלוריות ומה שבינהםיוסי09/10/2010
בשעה טובה התחלתי דיאטה
החלטתי לעשות דיאטה מאוזנת "כמו בספר" עם תזונה מאוזנת ,ספורט וספירת קלוריות
קראתי בכמה מקומות שאין לרדת מ-1500 קלוריות יומיות בדיאטה בשביל ירידה מאוזנת ולא מזיקה.
אני עושה 5 פעמים בשבטע פעילות ספורטיבית שמוערכת בשריפה של 400 קלוריות.
תהיתי אם אני אמור עדיין לאכול 1500 קלוריות ביום כזה ואז אני בעצם מתקיים על 1100 קלוריות או שדווקא אני אמור לאכול 400 קלוריות יותר בשביל להגיע בסה"כ לגבול התחתון הרצוי לגוף
במידה ואני אמור לאכול ליותר , איך ספורט מקדם אותי בכל נושא של דיאטה (הכוונה איך עוזר באופן ישיר, אני לא מדבר על פיתוח שרירים שבסופו של דבר ישרפו קלוריות)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דיאטה, קלוריות ומה שבינהם - תגובה
ליטל סמואל-לוי09/10/2010הי יוסי,
התשובה לשאלתך באמת תלויה בכמה קלוריות גופך שורף במנוחה. הכלל של ה-"1500" הוא משהו ממוצע ואינו מתאים לכל האנשים. יש כאלה שיורדים עם 1500 קק"ל ויש כאלה שלא. כדי לדעת בדיוק צריך לבצע בדיקה של קצב חילוך חומרים במנוחה או להעריך בעזרת נוסחאות המבוססות על גובה, גיל ומשקל.
הקשר בין ספורט לירידה במשקל קיים בכמה מישורים: הספורט מסייע להשיג גירעון קלורי, הספורט מסייע לבניית מסת שריר - המחטב וגם מגביר את קצב חילוף החומרים (שריפת קלוריות) במנוחה. ספורט לכשעצמו מעלה את רמת חילוף החומרים במנוחה גם בזמן ההתאוששות - בתום הפעילות. יש אנשים שהספורט מפחית להם את התאבון.
מחקרים מראים שלעוסקים בספורט יש סיכוי גבוה יותר לשמור על השגי ירידה במשקל בטווח הארוך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על התשובה אבל
יוסי10/10/2010ליטל שלום
תודה על התשובה אך לא עניתי לי על השאלה הראשית
נניח שהגעתי למספר הקסם 1500 בנוסחא כלשהי (או כל מספר אחר)
ביום בו אני עושה ספורט השורף כ-400 קלוריות אז אני אמור לאכול 400 קלוריות נוספות או להתמיד ב-1500 קלוריות הרגילות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קטניות וגזיםיעל08/10/2010
שלום רב,
בחצי שנה באחרונה אני סובלת מהרבה גזים . אני רוצה לאכול קטניות אבל האכילה שלהם מגבירה את ייצור הגזים. האם אפשר להשרות אותם עם סודה לשתייה וזה מוציא את הגזים? אם כן אז מה המינונים?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קטניות וגזים - תגובה
ליטל סמואל-לוי09/10/2010הי מירב,
בעקרון השרייה והחלפת המים בבישול עוזרים להפחתת הגזים. לא ידוע לי על מינונים מומלצים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גיל ומשקלזוהר08/10/2010
עד כמה גיל משחק תפקיד בקביעת ה-BMI?
בגיל 14 שקלתי 60 ק"ג, עכשיו אני בת 23 וגם שוקלת 60 ק"ג.
לא זוכרת מה היה גובהי בגיל 14, עכשיו אני 1.67
אני משווה תמונות שלי מאז ומעכשיו ומשום מה ניראת יותר רזה אז.
יכול ליהיות שזה פשוט בגלל שינויים במבנה הגוף?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר BMI אינו קשור לגיל
אהרון רזון08/10/2010אלא לגובה ומשקל BMI = משקל מחולק לגובה בריבוע. BMI נוכחי הוא:
60\1.67*1.67 = 21.5.
כן, יכול להיות שאז היית שרירית יותר או במילים אחרות, היום אחוז השומן שלך גבוה יותר. ידוע שהמשקל הסגולי של רקמת השריר גדול משל רקמת השומן, כלומר עבור אותו משקל השריר תופס פחות נפח .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צריכת חלבאנונימית07/10/2010
האם יש צריכת חלב יתר על המידה?
בבוקר אני שותה כוס חלב, במהלך היום אני אוכלת שיבולת שועל עם חלב, לפעמים 2 קערות קטנות, ולעתים שותה כוס חלב לפני השינה.
בברכה וסוף שבוע נעים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כל דבר עלול להיות יתר על המידה
אהרון רזון07/10/2010כדאי לצמצם את צריכתו לטובת מוצר חלב (יוגורט, גבינה רזה), אבל אם טעים לך ואת מרגישה טוב , אפשר להמשיך ( מומלץ 1% שומן).
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מכישיר רטטאני07/10/2010
האם מכשירי הרטט אכן מדמים מצב של פעילות ספורטיבית ויכולים להביא לירידה במשקל ולפירוק צלוליט?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אין דבר כזה - ספורט בלי לזוז
אהרון רזון07/10/2010התרומה להרזיה איננה משמעותית, אם בכלל. לגבי הצלוליטיס הדעות חלוקות ואני בין השוללים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרה בבקשהרן07/10/2010
1.בגובה 1.65 גיל 14 כמה אני צריך לשקול? אני שוקל 51
שאלה 2: למרות שאתם תחשבו שיש לי משקל נמוך... אני נראה ילד ממש שמן ואני לא מבין את זה... ההורים שלי נורא שמנים אז זה גנטיקה?
יש דרך לשנות את הבטן? אני אמור להיות מקל ואני נראה ממש שמן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המשקל שלך תקין
אהרון רזון07/10/2010נראה שאתה שמן בדמיונך בלבד. כדאי לבקש את התרשמותם של אחרים.
אם שני ההורים מאוד שמנים, יש סבירות של קצת יותר מ 50% שהילד יהיה שמן, אבל יש מקום לאופטימיות וזה תלוי בך במידה גדולה. למרות שאתה כרגע רזה, עליך כבר לרכוש הרגלי אכילה נכונים ולבצע פעילות גופנית.
את השומן בבטן לא תוכל להמיס אלא על ידי הרזיה כללית וזה לא מומלץ בשלב הזה (גיל ההתבגרות והגביהה), מה עוד שאתה כבר רזה. לעומת זאת תוכל על ידי התעמלות מתאימה לחזק את השרירים שיחזיקו את הבטן כך שלא תבלוט.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אינדקס גליקימישרון07/10/2010
שלום,
עלפי האינדקס ,העומס הגליקימיהנובע מלחם מחיטה מלאה גבוה יותר מרוב הפרות.
האם הדבר לא עומד בסתירה לעובדה שבפרות יש רמות סוכר גבוהות?
האם המשמעות של כך היא שמי שיש לו רמות טרי-גליצרידים גבוהות עדיף לו לאכול פרות לעומת חיטה מלאה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אין קשר
אהרון רזון07/10/2010באינדקס הגליקמי יש כמה הפתעות.
אצל הרבה תזונאים מקובל לחשוב שכל המזונות עם סוכרים הפשוטים נעכלים מהר וגורמים לעליה מהירה של רמת הסוכר בדם וההיפך נכון לגבי פחמימות מורכבות (זאת לא המנטרה היחידה שחלק מהתזונאים ממחזרים מתוך בורות), אבל זה לא תמיד נכון.
להרבה מזונות מתוקים במיוחד יש GI נמוך משל מזונות מורכבות בעיקר מעמילנים (פחמימות מורכבות). למשל GI של תפו"א, אורז ורוב סוגי הלחם (כולל חיטה מלאה) גבוה מדבש, וסוכר לבן, שוקולד ורוב הפירות (הסוכר שבהם הוא פרוקטוז עם GI נמוך בהחלט).
לגבי טריגליצרידים מה שקובע הוא העומס הגליקמי שללא ספק גבוה בהרבה בכל הדגנים ומוצריו (בגלל הריכוז הגבוה של פחמימות) מאשר בפירות. המלצת המנעות מפירות בלי להתייחס למוצרים פחמימתיים מרוכזים היא עוד מנטרה של חלקה מתזונאים. בטח שצריך להגביל גם את צריכת הפירות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אגוזי מלך(:07/10/2010
היי
באגוזי מלך כידוע יש שומן,ובתור מישהי שצריכה לעלות אחוזי שומן בגוף אומנם אני לא מתה על אגוזים אבל לפעמים אין ברירה והמטרה מקדשת את האמצעים ולכן רציתי לדעת כמה אגוזי מלך (אלה שקונים בסופר בשקית של חברה כלשהי) יש לאכול על מנת שזה ייחשב כמנת שומן?
וסה"כ אם אפשר לרענן את זיכרוני כמה מנות שומן צריך להכיל התפריט?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אגוזי מלך - תגובה
ד``ר נסטור ליפובצקי07/10/2010שלום,
תפריט רגיל צריך לכלול 30% מסך כל הקלוריות משומן. כמה מנות, תלוי בסך הכל הקלוריות שבתפריט, זה כבר עניין שנקבע לכל אחד ואחד.
דווקא אגוזי המלך מכיל שומן בריא, יחד עם טחינה, אבוקדו, שקדים, יהיה שילוב טוב. ככה מבלי לדעת נתונים עליך, מציעה כדי לעלות במשקל לצרוך 7 אגוזים ליום, 2 כפות טחינה, אבוקדו אחד. כמובן שבנוסף צריך תזונה מאוזנת.
בהצלחה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
(:07/10/2010כמובן,התזונה חוץ מהשומנים מאוזנת לחלוטין
התפריט מתבסס על משהו כמו 1400 קל' ליום בממוצע אולי 1500
לכן חשוב לי לדעת כמה מנות שומן עליי לצרוך כדי גם לעלות אחוזי שומן בגוף (יש לי ממש נמוך) ובנוסף לעלות במשקל
יש לציין שאני עובדת בחד"כ עם משקולות ועושה אימונים עצימים (לפי דעתי)
אם יש עוד חוות דעת או המלצה בקשר לתפריט שלי שיכלול שומן אשמח לדעת
בגדול אני מאוד לא אוהבת את כל השומנים שמצויים כמו אגוזים,שקדים,אבוקדו
אבוקדו אני אוכלת "בכוח" סתומרת לא מתה על זה אבל אוכלת כי יודעת שזה חשוב לי לגביי השאר אני כמעט ולא נוגעת למעט שמן זית היות ומצבי כזה חשוב לי בכל זאת לשלב עוד דברים למרות שאני לא אוהבת אותם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאהרון אתה גם מוזמן לענות
(:08/10/2010אשמח תמיד לשמוע את דעתך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם מכורים לאינטרנט?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)

.jpg)