מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- אכילת מופרזת של בשררן17/03/2010
שלום וצהריים טובים,
שמי רן, בן 22 מפתח גוף במשקל של 104 ק"ג.
לפי מדד BMI אני סובל מעודף משקל דרגה שניה, אבל האמת שאני על 11% שומן.
שאלתי היא כזאת,
עקב היותי מפתח גוף ובמשקל כזה עליי לצרוך כמויות לא מעטות של מזון, בעיקר פחמימות וחלבונים.
אני מגיע לצריכה של 220 גר' חלבון ליום שרובה מבשר, יותר נכון עוף.
אני נמנע מלאכול שומן באופן טוטאלי וכמעט לחלוטין נמנע מבשר אדום (אולי פעם בשבוע אך לא תמיד)
התזונה היומיומית שלי מורכבת ברובה מחזה עוף שאני קונה ושוקל למנות, ביום אני צורך חצי קילו של חזה עוף שממנו אני מסיר את כל השומן מה גם שידוע שהוא בשר רזה יותר מהבשר בקר האדום.
מבחינת טריגליצרידים אני נמצא טיפה מתחת לנורמה ואני ממשיך לשמור על כך, מחבינת כולסטרול HDL ' LDL ' VLDL אני נמצא בגדר הנורמה, אני נבדק כל שלושה חודשים בבדיקות דם לשם מעקב.
האם קיים נזק כלשהו היכול להיגרם כתוצאה מאכילת חצי קילו של חזה עוף על בסיס יומי?
ידוע לי כי זה תלוי גם בסוג דם, הדם שברשתוי הוא מסוג O שידוע לי שהוא מגיב טוב לבשר ציד.
יש ממה לחשוש עקב אכילה כזו של בשר?, אני לא נהנה מה במיוחד אני פשוט צריך להחזיק את הגוף שלי, בימים בהם אני לא כול כנדרש (ואני שוקל כל דבר שנכנס לי לפה) אני מוריד בקלות 1-2 קילו ביום (כמובן שבעיקר נוזלים). האם קיימת תחלופה של חלבון מלא המכיל את כל ה-22 חומצות אמינו הנדרשות לשם בניית שריר המספק תחלופה ראויה שתצמצם לי את צריכת הבשר עוף?
תודה להתייחסות, המשך יום טוב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הצעות גיוון צריכת החלבון
אהרון רזון17/03/20101. למפתחי גוף מומלץ לאכול כ2 גר חלבון לכל קילו גוף רזה. יותר מזה אם אינו מזיק גם אינו מועיל
בהנחה שאחוז השומן שלך הוא 11%, הכמות האופטימלית של חלבון יומי היא 180 גר, אבל לא הייתי מציע לך למדוד באופן אובססיבי, קצת פחות או קצת יותר אינו משמעותי.
2. אצל ספורטאים ומפתחי גוף חלקו של השומן בתפריט היומי הוא כ20% לעומת 30% אצל אחרים
וההפחתה חלה לטובת הגברת אחוז החלבון היומי. אפשר להבין שצריכת שומן אם כי מופחתת, עדיין
חיונית. טוב שאתה מסיר כל שומן הנראה לעין מהבשר אבל שמן איכותי\ אבוקדו\ טחינה\ אגוזים חייב לצרוך (במתינות) .
3. מותר ורצוי לאכול פעמיים בשבוע בשר בקר טרי, רזה ואיכותי. חזה העוף דל יחסית מבחינה תזונתית (מינרלים וויטמינים), לא צריך לאכול כל יום חצי קילו, מה עוד שבעוף ריכוז ההורמונים ואנטיביוטיקה גדול מאשר בבקר. חלבון וחומצות שומן איכותיים כולל אומגה3 נמצאים בדגים איכותיים (עדיף טריים), אכול לפחות שלוש פעמים בשבוע.
4. חלבון נמצא גם במוצרי חלב שחשוב לצרוך(כמובן עם אחוז שומן נמוך) גם בזכות תכולת הסידן שהוא בכלל חשוב וחיוני ובמיוחד לפתוח גוף. אכול גם ביצה כל יום (אך לא יותר).
5. אין שום חשיבות לסוג הדם, זאת מנטרה ללא כל ביסוס.
6. להטמעה אופטימלית של החלבון, צריך לצרוך אותו מחולק לכמה שיותר מנות ביום, לפי הנתונים שלך לא יותר מ40-45 גר כל פעם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהשני17/03/2010
היי לכולם.
התחלתי את דיאטת הלחם של אולגה רז אבל לא בייעוץ אישי או קבוצה אלא לפי הספר. רציתי לדעת אם מותר כשאוכלים סלט במקום כפית שמן לשים כף טחינה?
מצפה לתשובה מהירה,תודה :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא כף, אלא כפית טחינה גולמית.
אהרון רזון17/03/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חימום\בישול במיקרו(:17/03/2010
רציתי לשאול האם תפוחי אדמה שבושלו בתוכנית מתאימה של המיקרו מאבדים את הערכים שלהם כגון הפחמימות שבתפוחי האדמה ושאר היתרונות?
האם יש מניעה להשתמש במיקרו מידי פעם לצורך "בישול"? כמובן שאני יודעת שעדיף תמיד בבישול או אפיה אבל במצב של לחץ ואין זמן רציתי לדעת...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ותשובתי אין מניעה להשתמש במיקרוגל
ד''ר רוני חרמון18/03/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מיואשת.רוני16/03/2010
אני נערה בת 15 ואני שוקלת 41 על 1.50 1.48 אני רוצה לרדת למשקל 38 או לפחות ל40 כי אני באמת מרגישה שמנה
התפריטט שלי כך:
שוקו מאבקה
לפעמים אני אוכלת בבצפר לרוב לא
ארוחת צהריים הכוללת שניצל או עוף עם פסטה
ולפעמים אני אוכלת ערב...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הי רוני
ד''ר רוני חרמון17/03/2010את משחקת בבריאות שלך את לא צריכה לרדת במשקל במקום זאות תשקיעי באוכל טוב ובריא ותוכנית של פעילות גופנית נאותה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ליפיטור?דובי16/03/2010
אני בן 48 מתעמל קבוע BMI 26 רמת גלוקוז 89 HDL 43 LDL 147
טריגליצרידים 126
נמנע משומנים "רעים" ועדיין LDL מעל הנורמה
א.האם לקחת ליפיטור? כדי למנוע שקיעת "שומנים"
ב. האם לדחות עד כמה שניתן כי יש נזק בלקיחת ליפיטור?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הי דובי
ד''ר רוני חרמון17/03/2010את חייבת להתיעץ עם רופא המשפחה שלך לדעתי רצוי להוריד את הכולסטרול הרע בעזרת תרופות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחו"ד נוספת
אהרון רזון17/03/2010LDL גבולי אינו מצדיק טיפול תרופתי שהוא בגדר "חתונה קתולית".
צריך לראות את התמונה בצורה גלובלית, כלומר להתחשב בכל גורמי הסיכון נוספים. מבחינה זו התמונה די וורודה: רמת טריגליצרידים נמוכה, פעילות גופנית כאורח חיים, משקל מעט מעל הגבול העליון אבל עדיין סביר, תזונה בריאה,לא מעשן (השערה שלי). אם בנוסף לאלה גם לחץ הדם ורמת הסוכר תקינים, באמת אין מקום לדאגה (הכול אפשרי,כמו אצל כל אחד מאתנו, אבל בהסתברות נמוכה)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלום ותודה על התשובות המפורטות =]דנה16/03/2010
אני אוכלת בכל בוקר 1כוס(מכוס מדידה) של בקנפלקס החדש(זה שמכיל 65 קל' ל30 גרם) עם 3/4 כוס(גם מדידה) של חלב 1%
רציתי לדעת מה אוכל לאכול במקום זה בבוקר? שמכיל אותו ערך קלורי? או אפילו קצת פחות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כל מה שהערך הקלורי והגליקמי תואם
ד''ר רוני חרמון17/03/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאפשר דוגמא?
דנה17/03/2010ואם אין לך, מה עם דייסת קוואקר, כמה ואיך?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האםד16/03/2010
פרוסת לחם אחת ( רגיל , לא קל) שווה לפרוסת חלה אחת מבחינה קלורית??
האם 10 פרוסות לחם או חלה ( רגילים לא קלים) עם ממרח כמו טחינה לדוגמה
שווים ל- 1000 קלוריות??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר על סמך מה מסננים הודעות????
ד17/03/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלד'
ד''ר רוני חרמון18/03/2010פרוסה אחת (לחם פרוס) שווה כ 75 קל' 100 גר' טחינה כ 600 קל' תעשה חשבון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלתי היתה
ד18/03/2010אם פרוסת לחם אחת ( לא קל ) שווה מבחינה קלורית לפרוסת חלה אחת ( לא קלה ) ????
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכן, פלוס מינוס כמה קלוריות
ג18/03/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כמה קלוריות אני שורפת..??שקד16/03/2010
אני בת 16 משקלי הוא 50 קילו וגובהי הוא 1.50.
שאלתי: כמה קלוריות אני שורפת בהליכה נמרצת של 40 דקות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בערך 170
אהרון רזון16/03/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רעב בלתי נשלטרון15/03/2010
שלום,
כבר חודשיים שאני סובל מרעב בלתי נשלט המלווה בתחושת חולשה. בחודשיים האחרונים עליתי כבר 15 קילו מרוב שאני אוכל כל כך הרבה. אפילו אחרי שאני אוכל ארוחה גדולה עוברות רק שעתיים ואני רעב כאילו לא אכלתי כל היום. עשיתי בירור אצל אנדוקרינולוגית אך לא נמצא עדיין הסבר.
מה שמוזר זה שהרעב הזה התחיל בדיוק אחרי שחזרתי מהליכה אינטנסיבית של 3 שעות, אחרי די הרבה זמן שלא הייתי פעיל פיזית. כשחזרתי מההליכה הייתי תשוש ורעב מאוד ואכלתי כמות ענקית של אוכל, אבל מה שמוזר זה שמאז הרעב הזה לא נעלם.
אני מאוד מיואש מכיוון שהייתי בתהליך ירידה במשקל בזמן שהרעב הזה התחיל ועכשיו העליתי כמעט הכל בחזרה.
אז רציתי לדעת אם לדעתכם יש קשר כלשהו בין ההליכה האינטנסיבית שעשיתי לבין תחושת הרעב שאני חווה מאז? והאם יש לכם עצות אחרות בשבילי?
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הי רון
ד''ר רוני חרמון16/03/2010אין קשר ישיר בין הליכה ורעב. רעב בילתי נשלט יכול יהיות ממספר סיבות. יש שתי צורות פשוטות להתגבר על כך הראשונה לגשת ולבצע דיקור סיני לדיכוי התאבון והשני יום צום ללא אוכל רק מים במשך 24 שעות רצופות יכול לבטל את תחושתך. בהצלחה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תודה לתגובותיהודית15/03/2010
את הגוף מנקים עם מים וסבון זאות אמירה נכונה לניקוי השטח החיצוני. יש גם משהו מתחת לעור .האמת שרציתי עצה דחופה איך מפסיקים עם הבולמוס.פעילות גופנית זה מאוד נכון לצערי במצבי קשה לי עם הפעילות הגופנית כמו שקשה לי כמעט הכל.בכל מיקרה.אני זקוקה לעידוד ותמיכה לצאת מהמעגל סביבו אני חיה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הבהרה
אהרון רזון15/03/2010באמירתי לגבי ניקוי הגוף הבעתי את גישתי לגבי מנטרת ה"ניקוי הפנימי של הגוף" בשיטות שונות ומשונות כגון: אכילה\שתיה בלעדית למשך תקופה מסויימת של אורז מלא, ענבים, כרוב, מיץ פירות, מיץ ירקות, תה צמחים, מיץ לימון או אפילו מים.
במקרה הטוב ה"טיפול" הזה רק לא מועיל. במקרה הרע גורום נזק בריאותי בין היתר בגלל שהגוף שלנו זקוק להספקה שוטפת של חלבון בכמות מתאימה. יתירה מכך, בסיומו, בהרבה מקרים הבולמוסים רק גוברים.
לצער כולנו אין דרך קלה לפתרון בעיה נפוצה כמו שלך. אפשר לראות בהמלצה שקיבלת בהודעה הקודמת (פניה להתיעצות אישית עם גורם מקצועי) עידוד ותמיכה בעובדה שאפשר לצאת מהמצב בו את נמצאת.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלום , דדדדחחוף ביותרמאי15/03/2010
שלום שמי מאי אני בת 13 וחצי ושוקלת 49 והגובה שלי הוא 1.53
בכיתה ד' עשיתי דיאטה והורדתי 8 קילו ועכשיו אני בכיתה ז' ועליתי כמה ואני רוצה להוריד ולחזור לתזונה יותר בריאה .
השאלה היא איך אני יכולה לעשות זאת ? וכמה קלוריות לצרוך ביום ?
תודה,
מאי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הי מאי
ד''ר רוני חרמון16/03/2010את רזה וגם צעירה ואינך זקוקה לדיאטה את צריכה לאכול באופן מסודר ולא לאכול אוכל מהיר או ממתקים והכל יהיה בסדר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהובנוסף
אהרון רזון16/03/2010על אף שמשקלך תקין, אני כן חושב שיש מקום להרזיה מתונה (עד 4 ק"ג), במידה וזה יגרום לך להרגשה יותר טובה. לאור העובדה שאין לך עודף משקל והמצאותך בגיל ההתבגרות, אינו מומלץ לפתוח בדיאטה דלת קלוריות אלא לאכול 4-6 פעמים ביום אוכל בריא: הרבה ירקות, כמה פירות, גבינות רזות, דגים טריים איכותיים, בשר רזה, ביצים (לא יותר מאחת ליום), לחם אורז ופחמימות אחרות מלאים בלבד, קטניות. יש להמנע ממאכלים מטוגנים או שמנים, חמאה ומרגרינה. הגבילי עד כמה שאפשר אכילת עוגות ומתוקים אחרים, דברי מאפה, משקאות ממותקים .
כל הנאמר יביא להורדה בריאה במשקל רק בלווי פעילות גופנית, רצוי כל יום, ככל שאת יכולה להרשות לעצמך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
מאי16/03/2010תודה רבה :)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גמבהבהדנה14/03/2010
האם אפשר לאכול גמבות בלי להתחשבן?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הי רוני
ליטל סמואל-לוי14/03/2010כדי לרזות - צריך לאכול כל דבר במידה. גם גמבות.
גמבות הן בריאות, עשירות בויטמין C וסיבים, ואני ממליצה לצרוך מהן אפילו מידי יום, אבל כל דבר בגבול הנורמלי..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לחמניה(:14/03/2010
היי
אני ממש מבואסת צריכה את עזרתכם במענה לשאלה
אני מתאמנת 5 ימים בשבוע,בחד"כ אימוני כוח ואירובי
ספורטאית תחרותית בעברי ושומרת על תזונה נכונה ובריאה מקפידה על שילובי פחמימה וחלבון בכל ארוחה על ירקות פירות וכל מה שצריך.
קרה מקרה ואכלתי לאחר אימון עצים בחד"כ לחמניה שהיתה לי במקפיא (לחמניה מקמח מלא) במשך חודש
לאחר האכילה חשבתי בעצם מה נשאר מהערכים של אותה לחמניה לאחר חודש במקפיא האם בכלל נשארו בה הויטמינים והפחמימות?
אני מבואסת כי כמו תמיד הקפדתי על לחמניה או לחם שאני אוכלת בדר"כ + חביתה מ2 ביצים גבינות וירקות
השאלה אם בכלל בלחמניה נשארו הפחמימות שבה אחרי כל כך הרבה זמן או שבעצם מה שאכלתי בארוחה מסתכם רק בביצים והגבינות שזה בעצם רק חלבונים ואז אכלתי רק אותם ללא תוספת פחמימה רואיה והשרירים בכלל לא ייבנו והתאמצתי ל שווא???
בבקשה אם אפשר תשובה לסוגיה הזאת תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום למבואסת
ליטל סמואל-לוי14/03/2010ממש אין לך ממה להיות מבואסת כי ההקפאה לא גורמת לפמימות לההרס. הלחמניה שאכלת מהמקפיא עדיין הכילה כמות נכבדת של פחמימות, וגם סיבים וויטמינים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאבל...
(:14/03/2010בעיקרון לא היה בכלל טעם ללחמניה היה טעם תפל וללא טעם של לחמניה אמיתית...
זה ממש מבאס אותי עשיתי טעות שאכלתי לחמניה כזאת אחרי חודש +
פעם אמרו שערכים כמו פחמימות או חלבון נהרסים במקפיא אחרי כמה זמן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דיאטת אורזיהודית14/03/2010
אני העלתי לאחרונה מספר רב של קג בזמן יחסי קצר.אני אכלתי בצורה מופרזת מכל הנימצא סוכרים לחמים שומנים הכל.עכשיו אני לא מצליחה לחזור לאכילה שפויה ומאוזנת.אני מחפשת כל הזמן מתוק קמח מתוק פסטה וכו.רציתי לנסות ניכוי גוף עפ אורז מלא .האם זה בסדר כמה זמן מותר האם יש דרך טובה יותר או פשוטה יותר לחזור לאכילה מסודרת ובריאה מצפה לתשובה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הי יהודית
ליטל סמואל-לוי14/03/2010נראה לי שאת קצת מבולגנת עם האוכל לאחרונה... ממליצה בחום להתייעץ עם דיאטנית ולחזור כמו שאמרת, לאכילה שפויה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאת הגוף מנקים במים וסבון
אהרון רזון14/03/2010כל היתר הם גימיקים של הנטורופתים. התחילי לאכול כמו בן אדם (אחרי שתלמדי איך עושים את זה) ולבצע פעילות גופנית יומית והכול יהיה בסדר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לחם בראשית "קל לחם"חסויה14/03/2010
1.רציתי לדעת האם לחם בראשית שנקרא "קל לחם " הוא קל? ב 100 גרם יש 178 קלוריות. הוא ממש טעים ומשביע אותי יותר מאשר לחמים קלים אחרים. הפרוסות שלו מרובעות.
אני אוכלת 2 פרוסות בבוקר ו- 2 פרוסות בערב ובצהריים או 2 פרוסות קל או פחמימות אחרות כמו תפו"א , אורז,פסטה. זה בסדר?
2. אני קונה ציפס חתוך וקפוא מהסופר ואופה אותו בתנור ללא שמן בכלל כי רשום בו במרכיבים שמן צמחי. זה בסדר בתור ארוחת צהריים? חשוב לציין זה לא ציפס מטוגן!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הי חסויה
ליטל סמואל-לוי14/03/20101. אכן לפי כמות הקלוריות מדובר בלחם קל, אבל צריך להתייחס גם למשקל הפרוסה . לדעתי הפרוסה של הלחם הזה היא מעט יותר "כבדה" מלחם קל סטנדרטי. את יכולה לשקול פעם אחת ולראות.
2. הצ'יפס שאת קונה מטוגן קלות במפעל. לכן גם אם את אופה אותו, הוא עדיין מעט שמן. אפשר לאכול אבל לא מומלץ לעיתים קרובות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם בדיכאון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)