מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- פיטנסחסויה08/03/2010
רציתי לשאול האם במקום 2 פרוסות לחם קל אני יכולה לאכולכוס חד פעמי של פיטנס או ברנפלקס?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למה דילגו עליי???
חסויה09/03/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפיטנס
ד``ר נסטור ליפובצקי09/03/2010כוס ברנפלקס=2 פרוסות לחם מלא=4 פרוסות לחם קל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכוס ברנפלקס זה30 גרם לא?
ח09/03/2010כתוב ש30 גרם זה 65 קלוריות..
בלחם קל יש 40-50 קלורוית לפרוסה לא?
אז איך כוס ברנפלקס = 4 פרוסות לחם קל?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשוה לא מובנת
חסויה10/03/2010זה לא הגיוני כי בכוס ברנפלקס רגיל יש 80 קלוריות וזה שווה 2 פרוסות קל.
בכוס פיטנס יש 114 קלוריות וזה באמת כבר שווה ל- 3 פרוסות קל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה לא מובנת
ד``ר נסטור ליפובצקי10/03/2010זאת הבעיה כשמתייחסים לתזונה ולרפואה בכלל כמדע מדוייק. אם נרד לשורש העניין, טבלאות קבוצות המזון מתייחסות ל-2 פרוסות לחם קל כפרוסת לחם רגיל. וכך כל איש מקצוע עובד. על פי החוק פרוסת לחם קל מכילה עד שני שליש מהקלוריות של פרוסת לחם רגיל שמשמש כלחם השוואה. מכאן אפשר להבין שמלכתחילה לא מתייחסים לעניין בצורה מדוייקת ולמעשה זה לא חשוב כי האפרש של כמה עשרות קלוריות לא רלוונטי. הגוף יודע לתקן את ההפרש הקטן הזה לבד. מה שאני מנסה להסביר הוא שאין טעם ואין משמעות להתעסקות בהפרשים קלוריים כה קטנים.
יום נעים,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תת משקל ועצירותדניאל07/03/2010
שלום,
שמי דניאל, אני בת 31 , גובה 1.64 משקל 47. ברצוני לעלות במשקל אך אני בפלונטר של עצירות כרונית ותחושת שובע מהירה.
אני צמחונית למחצה (משלבת ביצים, מוצרי חלב ומעט דגים) ו משתדלת לאכול ארוחות בריאות (לחם שיפון 100% ללא שמרים, טחינה מלאה, ירקות, פירות, גבינות עיזים). אני מאוד שבעה ממזון הבריאות הנ"ל וממש לא מצליחה לעלות. מה גם שמאז המעבר למזון הבריאות יש לי תחושה שהעצירות רק החריפה וממש אין לי תיאבון.
האם תוכלו לבנות לי תפריט לדוגמא אותו אנסה 1:1 במשך מס' שבועות ואדווח בסופם?
המון תודה מראש
דניאל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עליה במשקל
אהרון רזון08/03/2010לא חייבת להיות מלווה בעצירות, זה שכיח דווקא בהרזיה.
לא נהוג בפורום זה להציע תפריטים כי ההתאמה צריכה להיות אישית אבל תוכלי למצוא דוגמאות בשפע בכל מיני אתרים, אפשר לחפש בגוגל. אם תדפדפי אחורה, גם בפורום זה תוכלי לראות תפריטים של גולשים בתוספת הצעות שיפור.
אני אתן לך כמה הנחיות כלליות שעשויות להקל על העצירות:
ביצים גורמות עצירות לבעלי הנטיה, וותרי לתקופה מסויימת, זה הדין גם לגבי גבינות רזות, לכן אכלי עם מינימום 9% שומן (את יכולה להרשות לעצמך וגם יעזור לעליה במשקל).
הגבירי את כמות הירקות,עדיף טריים ועתירי סיבים והוסיפי לסלט כף שמן זית וכף שומשום. הוסיפי לתפריט פירות יבשים, בעיקר תמרים בשפע שבנוסף לעידוד היציאות גם מוסיפים קלוריות.
אכילה יומית של אגוזים ושקדים חשובה לשתי המטרות.
כל יום כף זרעי פשתן טחונים.
מרק שעועית ביתי לעיתים קרובות. אפשר להוסיך לתוכו גם חומוס.
50 גרם שמרים טריים ליום אמורים להגביר את התאבון וגם עוזרים נגד עצירות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אי סבילות לוקטוז \ פרוקטוזwithnoname07/03/2010
שלום,
אני בן 31.
בבדיקות נשיפה גילו שיש לי אי סבילות ללקטוז, ואי סבילות לפרוקטוז.
אני מבין שלגבי לקטוז, צריך להימנע בעיקר מדברי חלב.
אך אלו מאכלים מכילים פרוקטוז ?
שאלה נוספת, עשיתי את הבדיקות בגלל ריבוי גזים.
האם פחמימות עלולות לגרום לריבוי גזים ?
המון תודה,
יום טוב,
יניב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פרוקטוז
אהרון רזון08/03/2010נמצא בכל הפירות ובריכוז גבוה בפירות היבשים. הכי הרבה נמצא בדבש. הרבה נמצא גם בחטיפי
אנרגיה ובדגני בוקר המכילים פירות מיובשים. אפילו בירקות נמצא אבל בריכוז סביר, מלבד בירקות המיובשים שם הריכוז יחסית גבוה.
פחמימות עלולות לגרום לריבוי גזים, בעיקר אלה עתירות סיבים תזונתיים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תזונה בהריוןטלי07/03/2010
שלום רב,
ירדתי במשקל במשך תקופה 10 ק"ג כי אני מתכננת הריון ורציתי להתחיל את ההריון במשקל תקין ולא במשקל עודף. רציתי לשאול מאחר ואני צריכה לקחת תרופה שמעוררת תאבון, משפיעה על האינסולין בגוף ואוצרת נוזלים בגוף האם אפשר לשמור בהריון כך שלא אעלה הרבה במשקל ואם כן, כיצד. בנוסף לכך, רציתי לשאול אם יש תזונה מיוחדת לנשים בהריון כמו דברים שחשוב יותר לאכול בהריון.
בתודה מראש,
טלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הי טלי
ד''ר רוני חרמון11/03/2010בהריון צריך לאכול רגיל בנוסף צריך להגביר את המזון העשיר בויטמינים וברזל ולשתות מספיק מים.
אפשר וצריך לגמור הריות רק עם 9-10 ק"ג עליה במשקל. אבל רצוי ליווי של מקצוען שייעץ על התפריט* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיגון ובישול ירקות106/03/2010
האם למשל לטגן חביתה עם פטרוזיליה פוגע בערכים התזונתיים שלה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיגון פטרוזיליה
ליטל סמואל-לוי07/03/2010ברמת הטיגון של חביתה - לא מאוד משמעותי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איזה תחליף טוב יש ליוגורט?ראיתי שס06/03/2010
בהרבה תפריטים מציעים יוגורט
כמנת-ביניים או חלק מא.בוקר..ואני,
פשוט לא אוהבת.גם לא מעדני-חלב..
אז מה אפשר במקום? אשמח להצעות.תודה...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תחליף ליוגורט
ליטל סמואל-לוי07/03/2010היתרון של יוגורט הוא שהוא מהווה מקור טוב לסידן וגם מכיל חיידקים ידידותיים למעיים (מסייעים בתהליך העיכול, ייצור ויטמינים, מפחיתים רמת כולסטרול וכו'...). למיטב ידיעתי אין מזון אחר שמכיל בדיוק את התכונות האלו. אם מדובר רק בנושא של הרזייה אז פשוט אפשר לקחת משהו אחר ששווה ערך לכמות הקלוריות - כמו קרקר עם גבינה רזה וכו'..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה(:06/03/2010
האם בשר לאחר שבושל נניח קציצות הכנסתי למקרר ואני יאכל אותו רק כעבור יומיים,רציתי לשאו להאם הערכים התזונתיים של הבשר החלבון וכל היתרונות נשמרים או שאין למזון הזה כבר ערכים לאחר שהות במקרר?
ואותה שאלה בקשר ללחם ששמים במקרר האם ערכיו נשמרים או שהוא מאבד את הפחמימות שבו וכל שאר הדברים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום חסויה
ליטל סמואל-לוי07/03/2010חלבונים ופחמימות לא "נאבדים" בקירור. ישנם ויטמינים שיכולים ל"התחמצן" באויר כמו ויטמין C אבל הם פחות רלוונטים במקרה של לחם ובשר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אי סבילות ללקטוזציפי06/03/2010
איך אפשר למנוע או לצמצם תופעה של גזים, בהנחה שמדובר ברגישות ללקטז?(גיל 59)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הי ציפי
ליטל סמואל-לוי07/03/2010פשוט להימנע ממזונות המכילים לקטוז (מוצרי חלב).
שימי לב- חלק ממוצרי החלב מכילים רק כמות קטנה של לקטוז - גבינה צהובה, קוטג' יוגורט , שאם אינך מאוד רגישה תוכלי לאכול אותם במסגרת של ארוחה. ישנם מוצרי חלב שהם מוגדרים - "ללא לקטוז" או עם "מעט לקטוז" - כמו חלב דל לקטוז, גבינה מלוחה "פיראוס", שוקו שוק...
חשוב לדעת שאם מורידים מוצרי חלב מהתפריט חשוב להשלים סידן ממקורות אחרים (אפשר חלב/מעדני/גבינות סויה, טופו, טחינה...)
חשוב גם לדעת שיש כדורים שמסייעים בפירוק של לקטוז שאפשר לקחת אותם לפני "ארוחה חלבית" (כמו בשבועות) כדי להקל על העיכול.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המלצה לדיאטהאלי06/03/2010
שלום רב,
אני שוקל 90 בן 23 גובה 178 הייתי רוצה להרזות 10 -15 קילו,אני עוסק באימונים בחדר כושר 4 פעמיים בשבוע,הייתי רוצה לקבל המלצה לדיאטה יעילה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אלי,
אהרון רזון08/03/2010לא נהוג ולא מקצועי להרכיב תפריטים בפורום מאחר וזה דורש התאמה אישית. אין דבר כזה דיאטה יעילה שמתאימה לכל אחד, אחרת כולם היו עושים את אותה הדיאטה וכל העוסקים בתחום היו נשארים בלי פרנסה.
עודף המשקל שלך אינו בשמיים ואם תבצע כל יום שעה וחצי של פעילות אירובית בעצימות בינונית ותמשיך 4 פעמים בשבוע באימונים אנאירוביים תשיג את המטרה. כמובן שזה צריך להיות מלווה בתזונה נכונה ולא בדיאטה דלת קלוריות שתגרום לך תסכול וחסכים שיובילו בסופו של התהליך להשמנה מעבר לנקודת ההתחלה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- השריית קטניותג06/03/2010
לפני בישול שעועית, חומוס ופול אני משרה אותם במשך כ-8-12 שעות.
הייתי רוצה לדעת מה הזמן האידיאלי להשריית קטניות, גם מבחינה תזונתית וגם מבחינת נוחות בישולם לאחר מכן?
כמו כן, הייתי רוצה לדעת האם יש צורך להשרות גם אפונה ועדשים? וכמה זמן?
תודה :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא חייבים להשרות
אהרון רזון06/03/2010במקום השריה אפשר לבשל במשך 3-4 דקות , לשטוף פעם במים חמים ופעם בקרים ואחר כך לבשל עד שמתרכך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צריכה לצום כדי לרדת במשקלגל05/03/2010
אני בת 44 ועושה כושר בחדר כושר קרוב ל-4 שנים
שזה כול הליכון ועוד מס' מכשירים ....
לאחרונה עליתי במשקל בערך 8 קילו וני לא מצליחה
להוריד אותם , אני אוכלת ממש לא הרבה וכמעט ולא מנשנשת
רק שישי שבת לפעמים ....
מדוע אני צריכה לצום כדי לרדת במשקל ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הכל עניין של...
ג06/03/2010מה בידיוק אוכלים וכמה בידיוק אוכלים!
לא ציינת את הנתונים האלה, לכן אני בספק אם תקבלי תשובה מלאה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לחוצה(:05/03/2010
היי
אני מקפידה על תזונה נכונה כבר המון שנים בתור מישהי ספורטאית תחרויתית לשעבר וכיום מתאמנת בחדר"כ 5 ימים בשבוע אני עם מודעות חזקה לאוכל שאני אוכלת ושומרת על שילובים נכונים-על פחמימה+חלבון על אכילת קטניות ירקות לחמים מלאים וכו'..... השבוע יצאנו למסעדה ורציתי תוספת פחמימתית למנה (לקחתי דג בגריל) היה רק פירה עם חמאה או צ'יפס צ'יפס זה ממש זבל בשבילי סליחה על המילה כמו שעושים אותו מטוגן ושוחה בשמן זה לא בשבלי מצד שני חמאה אני לא אוהבת ויודעת גם שזה לא בריא לא אכלתי חמאה כמעט בכלל בחיים אבל בכל זאת הלכתי על האופציה הזאת-לא אכלתי הכל בואי נגיד משהו כמו 6 כפות אני משערת...אני ממש מרגישה רע עם זה האם יהיו לכך השלכות כלשהן? ידוע שבחמאה יש % שומן גבוהים וגם אין לה כ"כ ערכים תזונתיים ומה בקשר לקלוריות בכמות זאת? ידוע שחמאה מאוד משמינה אשמח לשמוע בעיניין,ומצטערת על אורך הדברים תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אין לך מה לדאוג...
ג06/03/2010למקרה חד-פעמי אין השלכות "קשות" ואולי אפשר להגיד שאין השלכות כלל.
זה בסדר גמור "לחטוא" מדי פעם גם עם מזונות לא בריאים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההחמאה - מזון לא בריא (גם מרגרינה)
אהרון רזון06/03/2010וצריך להמנע מאכילתה, אבל צודקת המשיבה הקודמת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
(:06/03/2010.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חישוב קלוריותאורה05/03/2010
האם כאשר כתוב על גרעיני אבטיח כי ב- 100גרם יש X קלוריות : האם הכוונה היא עם הקליפות או ללא הקליפות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ללא הקליפות
אהרון רזון05/03/2010אם לא צויין אחרת, החישוב הקלורי והתזונתי לגבי כל מזון מתייחס לחלק הראוי לאכילה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אני חייבת עזרה בדחיפות....נסטיה04/03/2010
שלום.
בזמן האחרון אני מתחילה להשמין..
אני בת 15 שוקלת 52 והגובה שלי 1.56
התוכנית שלי לדיאטה היא כזאת.. תתקנו אותי בדברים לא נכונים:
בבוקר אני אוכלת ארוחת בוקר כמו: נס+2 סוכר, לחם עם קוטג' או גבינה 3% וירקות.
בארוחת 10 אני אוכלת כריך.
בצהריים אני אוכלת משהו בשרי כמו עוף או שניצל אורז וירקות.
בערב אני אוכלת מרק.
אני מנסה לאכול בכל יום רק 3 פרוסות לחם מלא בבוקר.
ספורט: 20-30 ד'ק אירובי 4 פעמים בשבוע..
האם התוכנית הזאת תעזור לי להוריד לפחות 2 קילו בחודש?
אשמח אם תעזרו לי, תודה מראש :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יש מה לשפר
אהרון רזון04/03/2010בוקר: סוכרזית במקום סוכר
ארוחת 10: גם פרי
צהריים: לא שניצל. עוף ללא עור ושומן\דג טרי איכותי . אורז מלא, מדי פעם מומלץ לוותר לטובת ירקות מבושלים או הגדלת כמות הירקות הטריים.
ביניים: פרי
ערב: מרק טבעי ביתי וגם מנה חלבונית : קופסת סרדינים\חצי קופסת קוטג' 3% + ביצה.
להוסיף סלט.
פ"ג: שעה אירובי כל יום, אם את רוצה לראות תוצאות מעודדות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לחם בראשית קל לחםחסויה04/03/2010
לחברת בראשית יש לחם הנקרא קל לחם. הלחם הוא טעים ואני משערת שגם קל כיוון שב100 גר' יש 170 ומשהו קלוריות. הפרוסות מרובעות. האם 2 כאלה שוות ל-2 פרוסות קל של חברה אחרת או יותר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לחם קל
ליטל סמואל-לוי04/03/2010כמו שציינת בעצמך, זה תלוי במשקל הפרוסה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלליטל סמואל
חסויה04/03/2010אין לי מושג איך לחשב זאת?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם עצלנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)