פורום דיאטה, תזונה נכונה, אכילה רגשית - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שריפת קלוריות
    ורד
    21/03/2010

שלום, אני בת 15 גובה 1.61 משקל 47.5
    רציתי לדעת כמה קלוריות אני שורפת בריצה במדרגות, אני רצה 6 קומות (כל קומה זה 20 מדרגות) ואז יורדת את הכל וחוזר חלילה. אני רצה בכל פעם 4 סטים של עליה בריצה ואז ירידה.
    האם זה אימון טוב? וכמה קלוריות אני שורפת בערך בכל האימון? ניסיתי למצוא במחשבונים באינטרנט אבל לא הצלחתי..
    תודה רבה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שריפת קלוריות

הוספת תגובה

• הי ורד

ד''ר רוני חרמון
    21/03/2010

הכל תלוי בדופק שאת מייצרת ובמשך הזמן אם הדופק שלך 150 ואת בפעילות שעה תשרפי בין 400 ל 600 קל'

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לורד - לא הכי מומלץ

רווית
    21/03/2010

העליה זה בסדר, הבעיה היא בירידה שכן אז המאמץ הוא אקצנטרי - דהיינו כוחות רבים
    מופעלים על הגוף מעצם הירידה. עצתי לך היא לעלות ואז לרדת במעלית או פשוט לקנות סטפר.
    לפירוט נוסף הייתי ממליצה לך לפנות לפורום כושר גופני באתר זה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• צריך עזרה בהמלצות לתפריט אכילה נכון
    אדם
    20/03/2010

אהלן, אני אדם ואני מתכוון לעשות פעילות גופנית (דיי אינטנסיבית) על מנת לחזור לכושר ולחטב קצת ת'גוף.
    גובה - 1.84
    גיל - 26
    משקל - 76.5

אני מתכוון להתאמן בשעות הבוקר (ריצה, כפיפות בטן, שכיבות שמיכה, מתח, וכיוב')
    והייתי מעוניין לדעת מה כדאי לי לאכול לפני האימון (עדיפות לשמות של מאכלים ולא כותרות כמו "פחמימות"), איזו כמות וכמה זמן לפני האימון זה מומלץ

לאכול אחרי האימון (עד שעה) אני מניח שזה חלבון (ביצה, טונה, סויה, חזה עוף....) וגם קצת פחמימות - תקנו אותי אם אני טועה.

ויותר חשוב מאיזה מאכלים ספציפיים כדאי לי להמנע (מעבר למובן מאליו, -אוכל מסוכר, ג'נק פוד, מטוגן וזה) אם אני רוצה להפטר מהבטן (הקטנה מאוד) ולהגיע לקצת קוביות..

ושאלה קטנה אחרונה (מצטער שהעסמתי) - אם הייתי צריך לבחור מקורות טובים לפחמימות (פחות משמינות) מה הסדר מהמומלץ לפחות מומלץ - אורז, תפו"א ופסטה

הוספת תגובה

• הי אדם

ד''ר רוני חרמון
    21/03/2010

אם אתה מתכוון רק לשפר את הכושר ולהוריד את הבטן אין חשיבות ואין צורך לשנות את התפריט הרגיל שלך. כעיקרון ככול שהפחמימה יותר מורכבת היא יותר מומלצת כך שבסדר יורד מומלץ אורז ואחרי זה פסטה ואחרי כן תפו"א ואחרי לחם ולבסוף מתוקים.
    כעיקרון רצוי לאכול 3 שעות לפני פ"ג מחמימות ושעה אחרי פעילות חלבונים

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה

אדם
    21/03/2010

רשמתי בפני, הייתי בטוח שהפסטה יותר משמינה מתפו"א היות והיא בצק לעומת ירק.
    אני מניח שזו טעות נפוצה..
    שוב תודה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פסטה = 350 קל\100 גר. תפו"א= 85 קל

אהרון רזון
    21/03/2010

תלוי בכמה אוכלים מכל אחד.
    אגב, אין הבדל תזונתי בין לחם לפסטה יחסית לצפיפות הקלורית,
    זה למעשה שתי צורות עיבוד של אותו חומר גלם (קמח). לגבי שניהם רצוי לבחור את הגירסה המלאה.
    הערה: הלחם\פסטה מכיל פחמימות יותר מורכבות מתפו"א (נחשב לפחמימה חצי מורכבת) ולא כפי שנאמר.
    עוד משהו: אחרי אימון אוכלים ארוחה המכילה חלבונים ופחמימות מורכבות ביחס 3:1 לטובת הפחמימות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הגדלת הקיבה..
    יערה
    20/03/2010

שלום ..
    אני יערה בת 18,הגובה שלי הוא 168 ס''מ , משקלי 51-52 ק''ג..אני רוצה להשאר במשקל הזה..אבל הבעייה שהקיבה שלי קטנה..ואני מפחדת שאני יורדת במשקל..כל הזמן אומרים לי את זה..שאנייותר מדי רזה..אני באמת משתדלת לא לרדת , הבעייה שאני שבעה די מהר ואנ י לא אוהבת להרגיש כבדה ..מה לעשות כדי להגדיל את הקיבה .. כלומר לאכול יותר בלי להרגיש כבדה ולא לרדת במשקל..
    התפריט שלי:
    בוקר-פרוסת לחם+כף גבינה לבנה 5% +כפית ריבה+נס קפה\תה עם רבע כוס חלב.
    ביניים-סלט ירקות(עגבנייה, מלפפון ופלפל)+יוגורט3%.
    צהריים-כוס אורז בערך +ירקות +עוף\טונה.
    ביניים-פרי או שניים
    ערב-יוגורט +סלט ירקות כמו בבוקר +פרוסת לחם(אם אני ממש רעבה ..בדר''כ לא).
    לילה-לפעמים תפוח בדר''כ לא.
    נ.ב האם המשקל שלי תקין ביחס לגבהי?

לקביעת תור
    סגירה
    הגדלת הקיבה..

הוספת תגובה

• הי יערה

ד''ר רוני חרמון
    21/03/2010

משקלך סביר קצת רזה את חייבת לאכול מספר רב של פעמים ביום כל 3 שעות לאכול משהו אין צורך להגדיל את נפח הקיבה יש לאכול דברים מזינים ובריאים ולא ממתקים חטיפים וכו'

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בי 3
    רווית
    20/03/2010

שלום רב,
    אני בן 37, גובה 178, משקל 68
    בבדיקות דם כולסטרול 190, שומנים 88, HDL 40 , LDL 140
    אני מעוניין ליטול כמוסות בי 3.
    קראתי יש לויטמין תופעות לוואי בתכשירים מסוימים.
    מה דעתכם על הסופהרב NFN 200 ? האם אכן אין לו תופעות לוואי?
    האם כדאי בכלל ליטול ניאספאן ?
    תודה מראש.

לקביעת תור
    סגירה
    בי 3

הוספת תגובה

• ניאצין

ד``ר נסטור ליפובצקי
    20/03/2010

אור שלום,

באופן עקרוני תפועת הלוואי של ניאצין הינה גלי חום. אתה יכול לנסות ליטול כמוסה במשך מס' ימים ולבדוק אם לא מרפיע לך.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• 2000 קלוריות של ירקות
    נועם
    20/03/2010

האם נכון שאכילת ירקות ללא גבול לא משמינה?כי הכול יוצא בצואה?!?!?

זה ממש יעזור אם תענו

לקביעת תור
    סגירה
    2000 קלוריות של ירקות

הוספת תגובה

• אין דבר כזה

אהרון רזון
    20/03/2010

אפשר לאכול ירקות טריים מסויימים בלי הגבלה הלכה למעשה בהנחה שזה בא על חשבון מאכלים בעלי צפיפות קלורית גבוהה יותר, אבל 2000 קק"ל זה כבר מוגזם ותורם להשמנה.
    כדי להגיע להיקף הקלורי הזה צריך לאכול כ10 ק"ג ירקות (לא כולל ירקות שורש)!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• 8 עגבניות ביום

נועם
    21/03/2010

כל עגבניה מכילה 40 קלוריות בממוצע לכן 8 עגבניות יהיו שוות ל320 קלוריות אבל אני לא מבינה...האם 320 הקלוריות האלו כאשר יבואו בתוספת ל1500 קלוריות בממוצע שאדם צורך ישמינו אותו???
    כמה ירקות צריך לאכול ביום כדי להשמין ואני מתכוונת בתור תוספת.

תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מה שמשמין\מרזה

אהרון רזון
    21/03/2010

זה המאזן הקלורי כלומר הכנסה כוללת של אנרגיה (קלוריות) שבאוכל לעומת הוצאת אנרגיה על ידי הגוף. לגבי התפריט מה שקובע הוא הערך הקלורי הכולל כך שאי אפשר להעריך כמה ירקות יגרמו להשמנה אם לא יודעים את ההרכב מבחינה קלורית של יתר המאכלים שבתפריט היומי והשריפה הכוללת.
    באופן כללי מומלץ לאכול לפחות קילו ירקות טריים ליום אבל לא רק עגבניות אלא מגוון ירקות מכל הצבעים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סיבים תזונתיים
    ניסן
    20/03/2010

שלום רב
    יש לי הפרעת אכילה שגרמה לי להגיע למשקל של 46 קילו על גובה1.63 מטר. יש ימים בהם אני אוכל כ200-300 גרם של סיבים תזונתיים ובהם אני הולך לנוחיות במידה רבה יותר ואפילו אם אני אוכל באותו יום כ8000 קלוריות אני לא משמין ורציתי לדעת איך זה קורה שלמרות שאני אוכל הרבה רק בגלל שאני אוכל המון סיבים אני רזה והאם זה פוגע לי במערכת כלשהי בגוף.
    תודה רבה ושבוע טוב

לקביעת תור
    סגירה
    סיבים תזונתיים

הוספת תגובה

• כל מה שיותר מדי, מזיק

אהרון רזון
    20/03/2010

הסיבים בכמות ענקית שאתה אוכל, "סוחבים" את הברזל, הסידן, המגנזיום, האבץ ומינרלים אחרים
    דבר שגורם לחוסרים שפוגעים בבריאות. כמו כן, האפקט המשלשל פוגע ביעילות ספיגת המזון .
    אכילה מוגזמת של סיבים תזונתיים גם עושה נזק למערכת העיכול, במקרים קיצוניים עד כדי גרימת דימום.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רוצה לשמור על הגוף חטוב .
    ליז
    19/03/2010

אני בת 15 גובה 170 שוקלת 52 אני בטוחה שעלתי בגלל שבחודשיים האחרונים אני אוכלת אוכל הכי הכי משמיין שיש .
    עשיתי לי תפריט חדש
    בוקר : כוס קונפלקס רגיל
    צהרייים: עוף ואורז/פיצה
    אחרי צהריים:פרות / לחם עם קוטג/שוקולד
    ערב : כוס קונפלקס

התפריט הזה סבבה בשביל לשמור על הגוף בשביל לא להשמין ?
    התפריט הקודם שלי היה ככה :
    בוקר : 2 קורסונים
    צהריים : אורז ועוף/ציפס
    אחרי צהריים:פרות/לחם עם קוטג/קורסון
    ערב: 2 קורסונים / לחם עם שוקולד..

תפריט פשוט משמין בטרוף..

האם התפריט הראאשון הוא טוב ?

לקביעת תור
    סגירה
    רוצה לשמור על הגוף חטוב .

הוספת תגובה

• לא מספיק טוב

אהרון רזון
    19/03/2010

חסרים ירקות, יותר מדי קורנפלקס (מספיק פעם ביום), את צריכה 3 מנות מוצרי חלב, מידי פעם דג טרי במקום עוף, לפחות 3 ביצים בשבוע, בערב ארוחה יותר מגוונת שתכלול גם חלבון וגם ירקות.
    פעילות גופנית הכרחית לשמירה על גוף חטוב.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הבעיה שאני לא אוכלת ירקות

ליז
    20/03/2010

אני לא מסוגלת לאכול סלטים לא יכולה..
    אמרתי מוצרי חלב זה הקוטג.. ואני יעשה הליכה פעם-פעמיים בשבוע ..

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• את חייבת לאכול ירקות

אהרון רזון
    20/03/2010

אחרת בריאותך תפגע וגם יהיה קשה לשמור על הגיזרה לנצח.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גובה 170 משקל 52 זה בסדר גמור

רווית
    20/03/2010

את אפילו די רזה ובטח לא צריכה שום דיאטה !!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום
    שלי
    19/03/2010

אני בת 15 גובה 157 שוקלת 57,אני די שמנה יחסית לגובה שלי ורציתי לעשות דיאטה..אבל אני לא יודעת ממה הלתחיל ומה לעשות

לקביעת תור
    סגירה
    שלום

הוספת תגובה

• בתור התחלה פעילות גופנית

אהרון רזון
    19/03/2010

לאכול הרבה ירקות טריים, פירות, לחם ודגנים מלאים בלבד, בשר ללא עור ושומן, דג טרי איכותי,
    גבינות 3%, קטניות. להמנע ממאכלים מטוגנים ושמנים, מרגרינה וחמאה, משקאות ממותקים (לשתות רק מים או סודה). להגביל עד כמה שאפשר עוגות ומתוקים אחרים, חטיפים, דברי מאפה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עליה במשקל.
    מורן17
    19/03/2010

שלום, אני תמי נערה במשקל תקין,
    משתדלת לאכול בריא..
    בזמן האחרון אני רוצה לעלות מעט במשקל, חשוב לי לעשות את זה מאוכל בריא ומזין.
    אתמול אכלתי 4000 קלוריות, משמע-->עליה במשקל.
    רציתי לדעת מתי אני יראה את העליה הזאת, מתי הצריכה הקלורית הזאת תתבטא במשקלי?
    האם ישר אחרי האכילה אני נשקלת נניח, ורואה מספר מסוים זה המשקל שלי?או שאני יעלה עוד נניח לוקח לאוכל להפוך לשומן ורק אחרי כמה ימיםרואים עליה? היתי שמחה לדעת איך זה הולך..
    מתי אני יראה את העליה במשקל, מיידית או אחרי מספר ימים?..
    תודה מראש,
    תמי:]

לקביעת תור
    סגירה
    עליה במשקל.

הוספת תגובה

• עליה במשקל

אהרון רזון
    19/03/2010

משמינים כאשר נוצר מאזן קלורי חיובי, כלומר מכניסים לגוף יותר קלוריות מאשר הגוף שורף.
    לא כל עליה\ירידה במשקל לטווח קצר נגרמת על ידי השמנה\הרזיה. ישנם גורמים נוספים: שינוי בכמות הנוזלים בגוף ותכולת מערכת העיכול.
    יום או יומיים אחרי ארוחה עתירת קלוריות לא רואים בהכרח תוספת משקל בגלל שבעת השקילה יכול להיות שמערכת העיכול פחות עמוסה או אולי יש פחות נוזלים בגוף מאשר לפני הזלילה.
    גם ההפך יכול להתרחש: לאכול פחות (קלורית) מהרגיל ובכל זאת לראות עליה במשקל למחרת או אפילו מעבר.
    דבר אחד בטוח: מזלילה של 4000 קק"ל הוספת שומן, בהנחה שגופך לא גדול במיוחד, הקצב המטבולי אינו גבוה ברמה חריגה ובאותו יום או למחרת לא עשית כמה שעות פ"ג. אני חוזר ומדגיש שמהסיבות הנ"ל, לא בהכרח תראי את זה בשקילה.
    אם לא תקזזי את עודף האוכל על ידי אכילה מופחתת בימים הקרובים ולא יהיו שינוים בנוזלים (למשל עקב שלב המחזור החודשי), בטח תראי עליה אחרי 2-3 ימים אבל אפשר גם קודם (באותו יום או למחרת)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לא מצליחה לרזות!!!
    חסויה
    19/03/2010

היי...נתחיל כך אני שוקלת 62 גובה 1.67 ..בעלת מבנה גוף גיטרה
    בוקר אני מתחילה בשעה 5.5 כוס נס קפה כפית סוכר חום כוס קורנפלקס ללא חלב
    הולכת לעבודה (עבודה פיזית במטבח בישולים-אח"כ עבודה בדלפק הגשה)
    כבר ב9 אני רעבה שוב אז..
    אני אוכלת בערך כוס סלט כרוב עם כף טחינה וכף גרגירי חומוס(לפעמים במקום חומוס אורז)
    אני שותה בערך ארבע כוסות קולה או ד.ספרייט (במשך כל היום)
    במשך היום אין לי מנוחה העבודה היא פיזית נקיון וכו' עד בערך 17:00
    לפעמים בארבע אני אוכלת עוד משהו(נגיד צלחת אורז עם קובה ) ואם לא אז כשאני מגיעה הביתה יש לי אובססיה למתוק ולפחממות גבינה צהובה על לחם ואח"כ שוקולד השחר גם על לחם כוס תה ..
    מה שכן אין לי כוח או מוטיבציה לפעילות ספורטיבית הליכה לא יודעת למה אבל כל כוחותי פוסקים
    מה עושים על מנת לרדת במשקל ומה אפשר לאכול כדי לעזור לירידה במשקל
    אשמח לקבל תפריט מסודר.. תודה מיואשת!!!!

לקביעת תור
    סגירה
    לא מצליחה לרזות!!!

הוספת תגובה

• אפשר לרזות

אהרון רזון
    19/03/2010

יהיה קשה לרזות בלי להשתחרר מאובססיה למתוק, גבינה צהובה וריבוי אכילת פחמימות. גם קובה אינו מוסיף לסיכויי הרזיה.
    גם כף טחינה וגם חומוס בסלט זה יותר מדי. את צריכה להסתפק בשתי כפיות טחינה או שמן זית
    ולוותר על החומוס. שתי רק מים, גם שתיה דיאט בכמות שאת נוהגת מזיקה לבריאות ולהרזיה.
    אכלי כמה שיותר ירקות טריים וגם 2-3 פירות ביום. בבוקר רק חצי כוס קורנפלקס.
    את צריכה לאכול כל יום בשר רזה\דג טרי וגבינה 3%. הלחם והאורז מלאים בלבד.
    כיוון שאין לך עודף משקל ממשי לא תוכלי לרזות ובעיקר לשמור ללא פעילות גופנית, תצטרכי למצוא את הזמן, הכוח והחשק.

תפריט צריך להיות מותאם אישית בהתייעצות עם איש מקצוע ולא באמצעות הפורום.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דיאטה "חצי מוצלחת"
    איתמר
    19/03/2010

שלום,

אני גבר בן 30, 1.80, שוקל 91 קילו.

לפני כחודש וחצי התחלתי דיאטה הכוללת אכילה יומית של עד 1600 קלוריות. במסגרת הדיאטה אני נמנע לחלוטין מאיכלת מתוקים, לחם לבן, שומן טראנס, מאכלים מטוגנים, מאפים ומשקאות ממותקים.
    בנוסף אני מתאמן כ-5 פעמים בשבוע (כדורסל, סקווש וחדר כושר).

בתחילת הדיאטה שקלתי 95.5 קילו, האם זה סביר שהורדתי רק 4.5 קילו בששת השבועות האחרונים?
    האם יתתכן שהורדתי יותר משקעל ובמקביל העלתי מסת שריר?
    איתמר

לקביעת תור
    סגירה
    דיאטה "חצי מוצלחת"

הוספת תגובה

• הדיאטה ראויה וגם הפ"ג

אהרון רזון
    19/03/2010

עודף המשקל שלך אינו בשמיים, לכן קצב ההרזיה מתון יחסית. צריך לדעת שלא הקצב חשוב אלא ההתמדה. הדיאטה אינו מבצע חד פעמי אלא שינוי הרגלי האכילה וביצוע פעילות גופנית כאורח חיים
    (כל עוד אתה לא רוצה להשמין בחזרה), לכן אין הרבה משמעות אם תגיע למשקל היעד תוך 4 או 6 חודשים, ממילא תצטרך לשמור כל החיים.
    תוך 6 שבועות של אימוני התנגדות, גם בהנחה שאתה עושה אותם בצורה אפקטיבית (זה לא מובן מאליו) לא הגדלת את מסת השריר במידה שיכולה להסביר את מתינות הירידה במשקל. יותר סביר הוא שצברת נוזלים, תופעה ידועה בשבועות הראשונים של אימוני התנגדות. זה קורה אפילו אצל מתאמן וותיק שמחדש את פעילותו אחרי הפסקה ממושכת.
    עוד דבר שעליך לדעת: הורדת משקל והעלאת מסת השריר בו זמנית איננה אפשרית אלא לאחוז זעום של גברים בעלי הגן הנדיר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ירידה במשקל לאחר לידה
    R
    18/03/2010

שלום,

אני בת 31 כ-6 חודשים לאחר לידה שלישית, מתאמנת באירובי מדרגה עם כוח בערך 3-4 פעמים בשבוע כל אימון בין שעה לשעה וחצי, אני שוקלת 55 (גובהי 1.62), ואני לא מצליחה עוד לרדת במשקל, חשוב לי לציין שאני אוכלת בבוקר מעדן גרנולה, בצהריים עוף עם אורז, תפוח"א וסלט ובערב ירקות עם ביצה או טונה משתדלת לא לאכול לחם בכלל.
    שאלותיי הן:
    1. מה עליי לעשות כדי לרדת עוד במשקל לפחות 3 ק"ג?
    2. האם אני אוכלת נכון או שמא הדבר פוגע ביכולת שלי לרדת במשקל?

תודה רבה על התייחסותכם!
    R

לקביעת תור
    סגירה
    ירידה במשקל לאחר לידה

הוספת תגובה

• יש גבול להרזיה

אהרון רזון
    18/03/2010

כנראה שבהתאם לתכנון הגנטי, הגעת למשקל האידאלי והגוף נאבק נואשות בהמשך הירידה על ידי הורדת קצב חילוף החומרים. אפשרות אחרת היא שעוד לא הגעת לאיזון הורמונלי, לפעמים לוקח קרוב לשנה.
    לא ממליץ לאכול פחות מעכשיו, שלפי דעתי זה כבר מעט מדי, כי הבריאות שלך עלולה להפגע.
    על אחת כמה וכמה אם את מיניקה,
    הייתי מציע לך את ההיפך: ארוחות ביניים תוך הוספת מוצרי חלב רזים (בתזונה שלך אין מספיק סידן, דבר שמקשה על הרזיה) ופירות.
    בצהריים דאגי לסלק את העור והשומן מהעוף והאורז צריך להיות מלא. מידי פעם אכלי דג טרי איכותי במקום העוף ופעם בשבוע בקר רזה טרי.
    גם אם למרות הנאמר תמשיכי לרזות על ידי צמצום התפריט, ייתכן ולא תוכלי לשמור ויש סכנה לקבל בחזרה עם "ריבית". האפשרות הבריאה ביותר עם סיכוי לשמירה היא הגברת הפעילות האירובית .אם זה יכול להיות אופציה עבורך, תוספת שעת שחיה 3 פעמים בשבוע תעזור באופן משמעותי. אם לא, הליכה נמרצת עם קטעי ריצה במשך לפחות שעה (אפשר מפוצל) בימים ללא אימון מדרגה.

הערה: שנינו מכירים הרבה בחורות שמקנאות בגזרה הנוכחית שלך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה ושיהיה חג פסח שמח!

R
    20/03/2010

(-:

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה ושיהיה חג פסח שמח!

R
    20/03/2010

(-:

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לחמניה מלאה
    חסויה
    18/03/2010

אני קונה במינימרקט לחמניות שאופים במקום. המוכר אמר שהן עשויות מקמח דגנים וקמח מלא. לא נראה לי שהן קלות. השאלה שלי היא האם אני יכולה לאכול אחת כזאת לארוחת בוקר במקום 2 פרוסות קל? אני עושה תפריט דיאטה- שמירה. משקלי 62 על גובה 1.61 בת 25. תודה

לקביעת תור
    סגירה
    לחמניה מלאה

הוספת תגובה

• לחסויה

ד''ר רוני חרמון
    18/03/2010

הלחמניה הזאת בטוח לא קלה שווה הערך שלה לדעתי 2 פרוסות לחם רגיל או לפחות 4 פרוסות לחם קל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה חשובה
    דניאל
    17/03/2010

רציתי לדעת כמה פרוסות לחם אני יכול לצרוך ביום בלי שזה קלוריות מוגזמות או יכול לגרום להשמנה

אני שוקל 80 אני מטר 84

שאני מחלק לאורך היום כמה פרוסות

ואם זה קמח מלא האם אפשר יותר פרוסות

ואם אני אוכל ביום קצת יותר מחצי כוס טחינה גולמית האם זה משמין?

תודה

תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה חשובה

הוספת תגובה

• תשובות חשובות (?)

אהרון רזון
    18/03/2010

1. הכמות המומלצת תלויה בהרכב התזונה היומית בכלל ו בחלקם של יתר הפחמימות בפרט.
    התשובה היא בין 0 לבין 8 או יותר אם זה לחם קל.
    2. אין הבדל קלורי משמעותי בין לחם מלא ללחם אחיד. המלא יותר בריא אבל "משמין" באותה מידה.
    3. אתה אוכל יותר מדי טחינה, בערך 120 גרם, זה יותר מכל הקצבת השומן היומית המומלצת עבור הנתונים שלך, אם לוקחים בחשבון את תכולת השומן של יתר המאכלים. מלבד זה מכיל המון קלוריות שלא מטיבות עם הגיזרה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה אבל עוד שאלה

דניאל
    18/03/2010

אוקי

הטחינה אבל בעיקרון זה שמן בריא יחסית

עדיין לא מומלץ?

יכול להיות שזה מעקב אותי מלהוריד קצת את הבטן?

כי השאר אני אוכל נכון

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• השומן שבטחינה בריא אם אוכלים במידה.

אהרון רזון
    18/03/2010

אתה מקבל לפחות 750 קק"ל ליום (וזה משמין!) רק מאכילתה בכמות כזאת. אתה צריך להסתפק
    בכף אחת בהתחשב שגם במאכלים אחרים שאתה אוכל יש שומן.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תפריט
    דניאל
    17/03/2010

שלום שמי דניאל ואני מנסה לשמור על משקל תקין... אני בת 21 עובדת כל יום (לא מאמץ פיזי קשה) ועושה פעמיים בשבוע ספורט 40 דקות
    אני עם תפריט כזה:
    בוקר-כוס וחצי קורנפלקס (שוגי מתוק) +4\3 כוס חלב 3% + תה עם כפית סוכר
    צהריים-1 שניצל סויה מן הצומח או כרעיים בלי עור +כוס פסטה +ירק
    ארבע-נס על מים +חצי כפית סוכר+ארטיק שוקו בננה+תפוח
    ערב-לחמניה (יחסית גדולה) +2 כפות לא גדולות של גבינה לבנה 3% +ביצה קשה + ירק
    לילה-במבה קטנה+תפוח+מעדן יופלה 3%

כמה קלוריות יש בתפריט שלי ובכל ארוחה??
    וכמה לדעתכם אני שורפת ביום בערך??
    אני ממש אשמח עם תענו לי!!!

לקביעת תור
    סגירה
    תפריט

הוספת תגובה

• יש גבול להרזיה

ד''ר רוני חרמון
    18/03/2010

כנראה שבהתאם לתכנון הגנטי, הגעת למשקל האידאלי והגוף נאבק נואשות בהמשך הירידה על ידי הורדת קצב חילוף החומרים. אפשרות אחרת היא שעדיין לא הגעת לאיזון הורמונלי, לפעמים לוקח קרוב לשנה.
    לא ממליץ לאכול פחות מעכשיו, שלפי דעתי זה כבר מעט מדי, כי הבריאות שלך עלולה להפגע.
    אם את עדיין מיניקה, על אחת כמה וכמה.
    הייתי מציע לך את ההיפך: ארוחות ביניים תוך הוספת מוצרי חלב רזים (בתזונה שלך אין מספיק סידן, דבר שמקשה על הרזיה) ופירות.
    בצהריים דאגי לסלק את העור והשומן מהעוף והאורז צריך להיות מלא. מידי פעם אכלי דג טרי איכותי במקום העוף ופעם בשבוע בקר רזה טרי.
    גם אם למרות הנאמר תמשיכי לרזות על ידי צמצום התפריט, ייתכן ולא תוכלי לשמור ויש סכנה לקבל בחזרה עם "ריבית". האפשרות הבריאה ביותר עם סיכוי לשמירה היא הגברת הפעילות האירובית .אם זה יכול להיות אופציה עבורך, תוספת שעת שחיה 3 פעמים בשבוע תעזור באופן משמעותי. אם לא, הליכה נמרצת עם קטעי ריצה במשך לפחות שעה (אפשר מפוצל) בימים ללא אימון מדרגה.

הערה: שנינו מכירים הרבה בחורות שמקנאות בגזרה הנוכחית שלך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סליחה אבל

דניאל
    18/03/2010

לא ניראה לי הגיוני 1000 קלוריות...
    תזונאית אחרת אמרה לי 1700 1750
    אם הייתי אוכלת רק 1000 קלוריות ליום הייתי יורדת במשקל כי אני שורפת ביום בערך 1700 ואני דווקא העליתי 200 גרם השבוע...
    אולי בכל מקרה תבדק שוב את התפריט???
    זאת לחמניה ממש גדולה (לחמניית חלה)
    אז כמה כל ארוחה שווה לפי מה שאת חישבת??

תודה!!!!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• באג במערכת

אהרון רזון
    18/03/2010

בגלל באג בתוכנה, התגובה שלי להודעה של R עלתה על זאת של ד"ר חרמון.
    אבקש מהנהלת האתר לפעול לתיקון התקלה שכבר קרתה בעבר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה