מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שךופאנונמית :)03/03/2010
אני כרגע בתפריט הרזיה
הבנוי מ3 ארוחות בלבד
כי אין לי את כל הזמן להיות עסוקה באוכל ואני מאוד עסוקה במשך היום
התפריט בנוי מ1500 קלוריות(כולל 100 קלוריות שבאות מירקות)
האוכל בא ממקור טוב,לחם מלא(ברוב הפעמים)בשר דל שומן,גבינות רזות עד 5 % ביצים,דג ירקות ועד 2 מנות פרי ליום.
האימונים שלי כוללים: בבוקר הליכה מהירה עם טיפה שיפועים במשך 40 דקות + חצי שעה אימון של משקולות קטנים ועיצוב
לקראת הערב ריצה או הליכה ממש מהירה או קטעי ריצה משולבים בהליכה במשך שעה
האם הכמות קלוריות שאני אוכלת מספקת?
המטרה:הרזיה
נתונים:גיל 20 , משקל 65 , 165 גובה
חשוב לציין שאני מחוטבת יחסית למשקל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למה לא עונים?
אנונמית :)03/03/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההתאמת תוכנית הרזייה
ליטל סמואל-לוי04/03/2010הי,
לפי הנתונים שנתת נראה כי התוכנית מתאימה ואמורה לסייע לך לרדת במשקל בקצב נכון. אם את רואה בשבועיים הראשונים שאת יורדת יותר מידי (מעל 1 ק"ג/שבוע), כנראה שאת צריכה להוסיף עוד ארוחה קטנה. תשתדלי לכוון את הארוחות לשעה הקרובה לאחר הפעילות.
תעדכני בתוצאות...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעקב זה שאני רעבה כל הזמן
אנונמית :)04/03/2010עשיתי לי תפריט המוכב מ1700 קלוריות כולל ירקות(מחשבים ירקות דרך אגב?)
שאלה שניה..האם זה יתקע אותי במשקל
והאם הbmr שכתוב באתרים אכן נכון.
כי ה-bmr שלי הוא 1500 X 1.2 = 1800
ואני אוכלת 100 קלוריות פחות או מתאים..,משלבת פעילות גופנית כמה שיותר!
ורוצה לרדת רק באחוזי שומן ופחות בשריר שעבדתי עליו המון זמן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לחמניה לבנה(:03/03/2010
היי
יש האומרים שלאחר אימון כדאי לאכול לחמניה לבנה כי היא בעלת ערך גליקימי גבוה
אני אישית אוכלת תמיד תמיד לחם מקמח שיפון או לחם מקמח מלא ולא לחמים או לחמניות מקמח לבן בכל מקרה בא לי "לפנק" את עצמי בלחמניה לבנה מאורכת הרגילה הזאת שכולם מכירים,רציתי לדעת:
1. כמה קלוריות יש בלחמניה מסוג זה?
2. אם טוענים שכדאי לאכול אותה אחרי אימון אז מה כ"כ "רע" בלחמניה כזאת שאנשים נמנעים מלאכול אותה?
מחכה לתשובות,תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לחמניה לבנה
ליטל סמואל-לוי04/03/2010היי, אין סיבה עבורך לאכול ארוחה עם אינדקס גליקמי גבוה לאחר האימון אלא אם כן את מנסה לבנות מסת שריר (וגם אפשרות זו די מוגבלת אצל נשים). אם זו לא המטרה - עדיף לחמניה מקמח מלא.
הסיבה שלחמניה לבנה פחות מומלצת היא שהיא הופכת מהר לסוכר פשוט בגוף וגם אינה מכילה תוספת של ויטמינים, מינרלים או סיבים תזונתיים.
מבחינה קלורית אין הבדל בין לחמניה לבנה או "חומה". לחמניה עגולה (לחמנית קשר) מכילה בערך 200 קק"ל. לחמניה בגודל 1/3 בגט כ 350- 300 קק"ל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה לסקרנות
(:04/03/2010איך מאכלים עם אינדקס גליקימי גבוהה עוזרים בעליית המסה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תת משקל וחוסר יכולת לעלות במשקלויקטוריה03/03/2010
שלום,
יש לי בעיה רצינית בכך שאני אוכלת יחסית הרבה ולא מצליחה להשמין
כמה קלוריות אני צריכה לצרוך ביום כדי להשמין?
ואיזה דרכים קיימים עוד להשמנה?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אני
ד03/03/2010גם אוכלת יחסית הרבה , עשיתי בדיקות למה אני לא עולה במשקל
ולא נמצא כלום , מה אני יכולה לעשות עוד בנידון?
1.63 , שוקלת 46 , בת 22....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה????
ד04/03/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההי ד
ליטל סמואל-לוי04/03/2010ראי תשובתי לויקטוריה לגבי מזונות מומלצים. תנסי להגיע גם ל-1800 קק"ל (אם את לא מאוד פעילה). אם את לא מצליחה לעלות - כדאי לעשות בדיקת חילוף חומרים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההי ויקטוריה
ליטל סמואל-לוי04/03/2010יתכן שאת אוכלת מזון שהוא לא מספיק "עשיר" בקלוריות. תנסי להוסיף לתזונה שלך מידי יום 2 כפות של שמן זית, 30 גרם אגוזים/בוטנים/שקדים, 3 כפות של טחינה / חטיף חלבה ,ולשתות 1-2 כוסות של מיץ פרי טבעי או משקאות על בסיס חלב.
אני לא יודעת מה רמת הפעילות שלך את צריכה להגיע לפחות ל-1800 קק"ל ביום.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך....
ד04/03/2010אני אוכלת כל יום 1700- 1800 קלוריות ואני לא ממש פעילה ספורטיבית ,
מה הסיבה שאני לא מצליחה לעלות במשקל??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על העזרה
אלי06/03/2010תודה רבה ליטל בהחלט אנסה את כל מה שהצעת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צריכה עזרה...בת-אל02/03/2010
התחלתי שינוי באורך החיים שלי לפני כחודש וחצי.
בחודש וחצי אני עושה ספורט אינטנסיבי{ככה אני חושבת}, 20 דקות קלטת {של ג'יליאן למי שמכיר}, מעורב אירובי, משקולות
ב20 דקות.שעה של תרגילי משקולות, וגם בלי.עוד רבע שעה מולטי טריינר.שעה של עליה ורידה במדרגות הבניין.
אני אוכלת כ-900 קלוריות ליום.כמובן שתזונה נכונה.ואז נעצרתי בירידה.אומרים לי שזה ביגלל שאני צריכה לשנות את תוכנית
האימונים שלי, כי הגוף שלי התרגל,ושהגוף מפתח שריר ואת הירידה אני אראה בהקפים של הגוף.
אני לא יודעת אם אני עושה נכון לא נכון.מתי אני אראה תוצאות מה צריך כדי לפתח שריר כמה צריך{אני רוצה גוף מעוצב} זה משגע אותי,אם צריך לאכול יותר או פחות,או לעשות ימי מנוחה, כי אני כל השבוע עושה ספורט כל יום, זה יוצא בערך 3 שעות אם לא יותר.אני שוקלת 68 והגובה שלי הוא 1.67.
פשוט רציתי לדעת מה אתם חושבים.
האמת שגם דיברתי עם דיאטנית והיא אמרה שאני אוכלת נכון, אני רוצה תוצאות ומשגע אותי שאני לא רואה אותן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר את לא אוכלת מספיק.
אהרון רזון03/03/2010עם הנתונים שלך וכמות הפעילות הגופנית, אין מצב שדיאטה של 900 קק"ל תספק לגוף כל מה שהוא צריך. אם תמשיכי כך הרבה זמן תהיה פגיעה בבריאות ובטח שאין מה לדבר על חיזוק השריר אלא על איבודו.
את צריכה תפריט יומי מאוזן ומגוון של לפחות 1500 קק"ל מחולק ל3 ארוחות עיקריות ועוד 1-3 ארוחות ביניים. לצורך פיתוח שרירים רצוי להפריד בין אימון אירובי לאימון כוח. להורדת אחוז השומן ושיפור הכושר הכללי הדגש צריך להיות על הפעילות האירובית. .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה לך...
בת-אל04/03/2010כמה שעות רצוי לעשות כושר ביום? וכמה ימים בשבוע?.
אני 1.67 שוקלת 65.אני לא יודעת כמה אני צריכה מה אני צריכה.אני פשוט עושה.
זה ניראה לי רק מזיק במקום לעזור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבטח שאינו מזיק.
אהרון רזון04/03/2010אירובי אפשר כל יום 1-2 שעות ואנאירובי (כוח) יום כן יום לא ולעבור על כל קבוצות השרירים.
אם באפשרותך להרשם לחדר כושר, זה עדיף. המדריך שם ילמד אותך מה לעשות ואיך למקסם את היעילות.
להפקת מרב התועלת מומלץ להפריד בין אירובי לאנאירובי במרווח של לפחות 4 שעות ולאכול ארוחה עיקרית בין האימונים. אם לא מתאפשר זה לא נורא, אפשר לצרף אבל יש להגביל את האימון האירובי לשעה בלבד בעצימות בינונית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה לך =].
בת-אל05/03/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תמריםורד02/03/2010
שלום, ידוע שתמרים הם מאכל משלשל, כמה תמרים בערך גורמים לשלשול? ושאלה נוספת - האם ירקות מגדילים את נפח הקיבה?
תודה מראש!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תמרים וירקות.
אהרון רזון03/03/20101. הכמות הדרושה לגרימת שילשול, אם בכלל, שונה מאדם לאדם וגם תלויה בהרכב הכולל של התזונה. צריך לנסות תוך שינויים בכמות.
2. הקיבה היא שריר גמיש שמתרחב או מצטמק בהתאם לנפח התכולה. אם אוכלים הרבה ירקות (דבר מומלץ), הקיבה מתרחבת באופן זמני כדי ליצור מקום ואין בזה שום נזק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההערכה
ורד03/03/2010תודה רבה! אבל האם יש לך הערכה לגבי כמות שיכולה לגרום לכך?? רק סדר גודל שיגרום להשפעה..?
תודה שוב!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנסי 150-200 גר תמרים לחים
אהרון רזון03/03/2010הוספת כף או שתיים סובין חיטה טבעי מגבירה את ההשפעה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסליחה על ההטרדה..
ורד03/03/2010תמרים לחים? כמה תמרים מסוג כמו מגהול ישפיעו? ומה עוד מגביר את ההשפעה מלבד סובין?
תודה רבה וסליחה..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה10-12 מג'הול
אהרון רזון03/03/2010הסובין הכי יעיל אבל אפשר שיבולת שועל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהorit02/03/2010
שלום אני בת 54 מקבלת creon 25000 כבר מספר שנים אולי אתם יכולים לעזור לי....
(לפני כמה שנים הוצאתי את כיס המרה.) היה לי אמילאז גבוה( 240) ודלקת בלבלב-לפני כמה שנים ( עדיין אמילאז גבוה.ולא יורד כבר כמה שנים)
הייתי לוקחת כדור ביום עכשיו הרופא רוצה שאני אגדיל את המינון ל 2 ביום
הבעיה שבערב אני אוכלת ארוחה חלבית ו אסור לערבב מוצרי חלב עם הכדור.
בבוקר אני לא אוכלת דברי חלב. אני לוקחת כדור של סידן בין הארוחות.
מה התדירות ש מותר לקחת את ה creon הבנתי שצריך לקחת את זה עם אוכל
אשמח אם תוכלו לעזור לי..שוב תודה.. חיש לי שאלה נוספת
את הכדור צריך ליטול בתחילת הארוחה ומכוון שאסור לקחת עם אוכל חם מה מומלץ לעשות?
אני מודה על התשובה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא נראה לי
אהרון רזון03/03/2010שלאור מצבך הרפואי מתאים לקבל הדרכה דרך הפורום. זה צריך להעשות בצורה אחראית בהתייעצות אישית עם איש מקצוע. בקשי מהרופא הפניה לדיאטנית קלינית לצורך הדרכה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- משמינה בלי סיבהבתיה02/03/2010
שלום רב.
אני בת 22, שוקלת 86, גובה 160.
אני אומנם לא אוכלת מסודר, אבל בקושי אוכלת (לא רק היום. תמיד הייתי כזאת..) ממש מעניין אותי לדעת ממה לעזאזל אני משמינה??
אציין כי ניסיתי פעם אחת דיאטה עם כדורים, אבל היא לא היתה יעילה לטווח הארוך. אני לא צורכת "שטויות" בכמות מופרזת, ועדיין אני שוקלת המון מעבר לממוצע. למה???* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אין דבר כזה!
אהרון רזון03/03/2010לכל תופעה, כולל השמנה, יש סיבה. לנושא הנדון הסיבה ברורה למדי והיא מאזן אנרגיה חיובי.
כל מה שנשאר, זה לבדוק למה זה קורה.
אפשרות אחת היא שלמעשה את אוכלת (קלורית) יותר ממה שאת מעריכה וזה קורה הרבה פעמים כאשר לא אוכלים ארוחות מסודרות ומתוכננות. לפי הנתונים שלך מגיע לך הפניה לדיאטנית למספר מפגשים ללא תשלום. היא תבנה לך תוכנית אוכל ותלמד אותך איך אוכלים נכון.
אפשרות אחרת היא שהקצב המטבולי שלך נמוך במיוחד וגם את זה אפשר לאבחן. בקשי הפניה מרופא המשפחה. לפני זה, מומלץ לבדוק את תפקוד בלוטת התריס.
ייתכן שיש שילוב של שתי הסיבות הנ"ל. בכל מקרה את צריכה לבצע פעילות אירובית יומית של לפחות שעה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המשך לדיאטה ללא גלוטן ופחממהרשל02/03/2010
הופתעתי מתשובתך ואני אסביר , מעולם לא אכלתי מסודר יותר כפי שאני אוכלת כיום , בעבר חייתי על סנדביצ'ם בורקסים ופיתות עם חומוס הגעתי למצב שהרגשתי רע גזים עייפות כאבי בטן תחושה כללית לא טובה . כעת אני אוכלת שלוש ארוחות מסודרות . בבוקר ירקות וביצה קשה עם גבינה דלת קלוריות ,צהרים מנת חלבון טובה וירקות מבושלים לפעמים גם סלט בנוסף או רק סלט . ובערב יוגורט דל אגוזים פירות בעל ערך גלקמי נמוך , תותים או אשכולית . אני גם אוכלת קיטניות בעלות ערך גליקמי נמוך כמו גריסים , אפונה יבשה אני מרגישה הרבה יותר טוב יותר אנרגיה ופחות עייפות. אני כן יכולה לשלב פחממות אחרות כמו לחם אורז מלא ופסטה מחיטה מלאה , אבל אני לא רוצה לנגוע בזה כי אני אמצע את עצמי שוב זוללת לחם ופסטות בלי הכרה . לדעתי אני כן מגיעה ל1400-1500 קלוריות ליום , אני מתחילה לשלב גם פעילות אירובית אני תמיד עשיתי ספורט בשל פציעה אני כבר חודשיים ללא פעילות גופנית . אתה חושב שחייבים לאכול פחממות???אני מרגישה נהדר גם בלי . והשאלה העיקרית שלי שאני כן אשמח להצר קצת הקפים ומתי זה יקרה אם אמשיך לאכול כפי שאני אוכלת כעת אני שוקלת כעת 69 והמשקל שאני רוצה הוא 65 הגובה שלי הוא 1.70 .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר את כן אוכלת פחמימות
אהרון רזון02/03/2010בהודעה הקודמת ציינת שאינך אוכלת פחמימות דבר שמסתבר כלא נכון. ירקות ופירות הם פחמימות, כמו כן קטניות מכילות בעיקר פחמימות. עכשיו זה ברור שהתכוונת שאינך אוכלת פחמימות מרוכזות (קמח, תפו"א, אורז ודגנים אחרים). אם את אוכלת הרבה ירקות (בכל ארוחה) וגם קטניות (לא יותר מדי) זה בסדר לוותר על דגנים וכו", אפילו זה אמור לזרז את ההרזיה ועדיין לשמור על האיזון בין אבות המזון. הערה: לא יותר מ4 פירות ביום ואפשר לוותר על אגוזים. הדגש צריך להיות על ירקות בתור פחמימות.
למרות שאין לך עודף של ממש, אם תמשיכי באותה מתכונת בתוספת פעילות גופנית עד כמה שאפשר תראי תוצאות ,מעודדות כולל בהקפים. בהעדר פעילות נרחבת כפי שהמלצתי בתגובה הקודמת, אין לצפות לאותו קצב כמו בחודש הראשון, אבל 1.5-2 ק"ג לחודש נראה מציאותי וגם מומלץ לנתונים ולמטרה שלך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קולורבידנה02/03/2010
האם אפשר לאכול קולורבי ללא הגבלה?
כמה קלוריות מכילה יחידה אחת?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר להגביל בנדיבות.
אהרון רזון02/03/2010עקרונית לא אוכלים שום דבר ללא הגבלה, אפילו אם הוא דל קלוריות ובעל ערך תזונתי רב. חשוב לגוון את האוכל.
למרות ערכו התזונתי של הקולרבי (בעיקר עתיר וויטמין C וסיבים תזונתיים), צריך להשאיר מקום גם לירקות אחרים בגלל שלכל סוג יש ערכים תזונתיים ביחס שונה שמשלימים אלה את אלה.
ערכו הקלורי הוא 25-27 קק"ל \ 100גר. כל יחידה שוקלת 100-200 גר כלומר מכילה 25-50 קק"ל.
בכמות גדולה גורם לגזים אצל בעלי הנטיה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דיאטה ללא גלוטן וללא סוכריםרשל01/03/2010
אני בת 39 בריאה בדרך כלל , ואני כבר חודש ימים בדיאטה ללא סוכר וללא פחממה , במהלך חודש הימים ירדתי 3.5 קילו אבל לא מרגישה שירדתי במשקל לא מרגישה נוח בבגדים עדין הכל לוחץ ולא מרגיש תחושה של הרזיה . אני מרגישה שהגוף לא השתנה לא הצרתי הקפים.   אני נעזרת בספר שנקרא סאוות ביץ דיאט , שממליץ להוסיף אחרי שבועיים פחממות ואני עדיין ללא פחממות כבר חודש מרגישה טוב, אבל לא מרוצה מהתוצאות. מתי תבוא הישועה??? רשל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התוצאה מדברת בעד עצמה: לא זאת הדרך.
אהרון רזון02/03/2010ירידה במשקל ללא הצרת הקפים - פירושה בעיקר איבוד שרירים ומים. זה היה צפוי, כמו בכל דיאטות חלבונים.
הרזיה אמיתית מתאפשרת רק על ידי יצירת מאזן אנרגיה שלילי ועדיף מכל הבחינות תפריט מאוזן
ולא דיאטות חד גוניות שבסיומן חוזרים לנקודת ההתחלה ומעבר לה.
הישועה תבוא כשתתחילי לאכול בריא 1500-1400 קק"ל, תבצעי כל יום שעה וחצי פעילות אירובית בעצימות בינונית ופעמיים-שלוש בשבוע תרגילי התנגדות לבלימת איבוד מסת שרירים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דיכאון ועליה במשקלאפרת01/03/2010
אני בת 31 לפני כשנה ירדתי 10 קילו עם תזונה מאוזנת והליכות+ שחיה
מאז שמרתי על המשקל עד שהתחלתי לקחת ציפרלקס ובגללה כבר השמנתי 4 קילו התיעצתי עם רופא והוא חושב שכדאי להעביר אותי לתרופה כמו ויפאקס אקס אר שלא תגרום לבעיה הזאת אבל עכשיו כשאני עדיין לוקחת את התרופה הראשונה אני ממשיכה לעלות
מה אני עושה עם זה כי אני לא רוצה להחזיר את כל ה10 קילו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אכן,
אהרון רזון01/03/2010ציפרלקס ותרופות אחרות ממשפחת ה-SSRI מגבירות נטייה להשמנה על ידי הגברת התיאבון והאטת הקצב המטבולי. יש לשמור על דיאטה קפדנית יותר ולהגביר את הפעילות האירובית היומית ככל האפשר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יותר מידי ירקות?יובלי28/02/2010
יש דבר כזה בכלל?אני אוכלת המון ירקות ביום בכל מיני וריאציות. בזמן האחרון אני מרגישה נפוחה כל הזמן ויש לי כאבי בטן מציקים.יכול להיות שה קשור?כמה מנות ירק אני אמורה לאכול ביום?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כל דבר יכול להיות יותר מדי.
אהרון רזון01/03/2010חלק מהירקות ידועים כגורמי גזים ונפיחות כגון: כרוב, כרובית, ברוקולי, צנון, קולרבי . נסי להפסיק לזמן מסויים לאכול את הירקות הנ"ל ותראי אם חל שיפור.
אין המלצה לכמות מרבית של ירקות אלא למינימום 5 מנות, אבל עדיין זה לא אומר שאפשר לאכול ללא הגבלה אם זה גורם לאי נוחות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שיבולת שועל לעומת סולתג28/02/2010
כידוע דייסת סולת נחשבת למשמינה ודייסת שיבולת שועל למאוד בריאה.
אני מאוד אוהבת ואוכלת את שתיהן כארוחת בוקר, 6 פעמים בשבוע שיבולת שועל ורק פעם בשבוע סולת.
עד היום תמיד בישלתי 3 כפות גדושות בלי למדוד את המשקל.
היום רציתי לבדוק כמה קלוריות מכילה הכמות הזאת בידיוק, מדדתי ויצא לי 50 גרם.
בדקתי במחשבון הקלוריות של נטוגרין וגיליתי להפתעתי ש:
50 גרם שיבולת שועל יבשה = 192 קלוריות
50 גרם סולת יבשה = 180 קלוריות
אני תוהה, אם כך, למה סולת נחשבת למשמינה יותר משיבולת שועל?
מה גם שכמות הדייסה שיוצאת מ-50 גרם סולת יותר גדולה מזאת של 50 גרם שיבולת שועל.
כמו כן, הייתי רוצה לדעת האם סולת החיטה הנפוצה הנמכרת בסופרים היא מלאה או לא?
אם לא, איפה ניתן לרכוש את המלאה והאם מחירה יותר גבוה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא חייבים לחשב על חודה של קלוריה
אהרון רזון01/03/2010ההבדל הקלורי בין שני הדגנים, לכאן או לכאן (תלוי במקור המידע) אינו משמעותי. אותה כמות של חומר לפני הבישול, וזה מה שקובע, "משמינה" באותה מידה.
הסולת הרגילה הנמכרת בסופר איננה מלאה. סולת מלאה אפשר למצוא בכל חנות טבע, המחיר של המלאה, לפחות כפול, אבל בתור שוחרת מזון בריא, כדאי להמנע מאכילתה של הסולת הלבנה בגלל ערכה התזונתי הירוד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מתכונים לדיאטהרוני28/02/2010
רשימת הירקות (נכון לכל השבועות):
מלפפון, חסה , צנון, צנונית, כרוב, כרובית, פלפל, גמבה, שומר, בצל, שום, סלרי, תרד, קולורבי, פטריות, קישואים, ברוקולי, אספרגוס, ארטישוק, דלורית, עשבי תיבול (כוסברה פטרוזיליה בזיליקום שמיר וכו').
דיאטה מס’ 1
4 ימים ראשונים: מוצרים אלה אפשר לאכול בלי הגבלה במשך שעות היום והלילה.
גבינות לבנות (ללא תוספות) עד 5% שומן, גיל (לא מוצר אחר), ירקות מרשימת הירקות – למעט עגבניה ולימון.
בנוסף: מים, קפה, תה, סודה (עגבניות אסורות רק ב4- ימים ראשונים!)
מוצרים אלה מוגבלים ל-24 שעות:
ביצה אחת ליום, 200 גר’ תפ"ע דלישס, 2 כפיות שמן, 8 כפות חלב (כולל הכמות בקפה), החלב מותר רק בשבוע הראשון לדיאטה ואסור בהמשך.
לאחר 4 ימים אפשר לאכול חמוץ, להוסיף עגבניות, 200 גר’ של כל פרי אחר פרט לפירות טרופיים (כגון בננה, ליצ'י, מנגו, אננס, אפרסמון), לא פירות יבשים, לא משומרים או אפויים.
חובה! – לשתות כ20- כוסות ליום, משקאות דיאטתים מותרים פרט לשבוע הראשון.
4 ימים ראשונים אסור לאכול כל דבר בטעם חמוץ
אסור להשתמש בשמן לטיגון
בשבוע הראשון אסור לבשל את הירקות
דיאטה מס’ 2
במשך היום וללא הגבלה: גבינה לבנה עד 5%, ירקות מהרשימה, עגבניות, לבן (יוגורט), מים, קפה, תה, סודה ותבלינים יבשים.
ביצה אחת ליום, 200 גר’ פרי (פרט לטרופי), חצי כוס חלב.
150 גר’ טונה ליום או 100 גר’ עוף או 100 גר’ פסטרמה.
צלחת מרק ירקות מהרשימה או כוס ירקות מבושלים מהרשימה.
אסור רסק עגבניות.
דיאטה מס’ 3 – חלבונים (דגים)
ארוחת בוקר עד עשר בבוקר: 2 כפות גבינה לבנה עד כולל 5%, גיל, אשל יוגורט וכו’.
ירקות טריים מהרשימה בתוספת ½ עגבניה.
ביצה אחת.
במשך היום ללא הגבלה:
דגים: חיים, קפואים, מעושנים, טונה, מקרלים.
חסה, מלפפונים, ירקות תבלין, מלפפונים חמוצים, תבלינים יבשים, חומץ.
אסור: חלב, פרות (כולל לימון), טיגון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה
orit02/03/2010איזה סוג של דיאטה זה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איזה סוכר הכי פחות גרוע?מיכל28/02/2010
שלום רב,
יש לי טריגליצרידים וכולסטרול, ולכן הרופא אמר לי להפסיק עם הסוכר.
מאז אני מרגישה שאני כל הזמן זקוקה למתוק, ורק חושבת על עוגות ושוקולד.
את השמן והחמאה החלפתי בטחינה ולגבי הסוכר, איזה סוכר הכי פחות גרוע? (סוכר ענבים, סילאן, סוכר חום, דבש....).
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אין הבדל
אהרון רזון28/02/2010צריך להגביל צריכת כל סוגי הסוכר כולל פירות. גם פחמימות מורכבות צריך לצמצם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
מה הסיכוי שלכם לשמור על המשקל לאורך זמן?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)