מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- אבץיעל28/02/2010
שלום, רציתי לדעת מהי ההשפעה של אבץ על המשקל, האם הוא באמת מגביר את התיאבון או גורם לעליה במשקל? (הכוונה היא בשימוש בתוספים)
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אבץ
ד``ר נסטור ליפובצקי28/02/2010יעל שלום,
אבץ יגביר את התיאבון רק אם יש לך חוסר אבץ. אם רמת האבץ בגופך תקינה, תוספת אבץ לא יגביר את התיאבון.
בהצלחה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהומה לגבי העלייה במשקל?
יעל28/02/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעודף אבץ וצבירת שומן
אהרון רזון28/02/2010ע"פ מחקרים מסויימים, עודף אבץ (על ידי תיסוף) מעודד השמנה. אם התזונה שלך מכילה מספיק אבץ
אין צורך בתוסף. יותר מדי אבץ גם מפריע לספיגת המתכות כגון ברזל ונחושת , דבר שעלול לגרום לאנמיה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שומן בפניםבן27/02/2010
שלום,
אני בן 18, גובה 1.76 משקל 64.
ולמרות שאני נחשב רזה הפרצוץ(פנים) שלי מלאות כאלה אפשר להגיד שמנמנות...
רציתי לדעת איך אפשר להוריד קצת מהשומן הזה, כדי שהפנים יהיו יותר רזות כמו הגוף שלי למשל.
יש למשל גברים שהלחיים שלהם דבוקות ללסת והלסת בולטת וזה ממש יפה..ואין להם כמעט עור מיותר בפנים, דוגמנים למשל..
איך אפשר לפתור את זה?
תודה למי שיוכל/תוכל לעזור בסוגייה שלי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שומן בפנים
ד``ר נסטור ליפובצקי28/02/2010בן שלום,
אני מכיר הרבה אנשים שיגידו בידיוק את ההיפך, שפנים מלאות יפות ופנים מאוד רזות ולחיים דבוקות ללסת לא יפות בכלל. אני מניח שמבנה הפנים שלך דומה למבנה של אחד מבני המשפחה (לאחד ההורים בדרך כלל), ואי אפשר לשנות מבנה פנים. כך שתיהנה מכל הפלוסים שבגוף שלך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עיכול ירקותג25/02/2010
קראתי שהאנרגיה הדרושה לעיכול רוב הירקות (חוץ מירקות כמו תפו"א או בטטה) גבוהה יותר מכמות הקלוריות אותם הירקות מכילים, לכן לאכילת ירקות אין חשיבות מבחינה קלוריות ואפשר לצרוך אותם בשפע, האם זה נכון?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אין דבר כזה
אהרון רזון25/02/2010לא קיים בטבע מאכל ששורף יותר אנרגיה ממה שמכניס. נכון שאפשר ואפילו מומלץ לצרוך בשפע ירקות טריים (יש להגביל ירקות שורש כמו סלק, גזר, סלרי) ) בגלל שצפיפותם הקלורית נמוכה ( מעט קלוריות עבור נפח גדול), וממלאים את הבטן במקום מאכלים מרוכזים עתירי קלוריות. מלבד זה, הם עשירים בסיבים תזונתיים, וויטמינים ומינרליים חיוניים.
אכילה מרובה של ירקות טריים גם מונעת עצירות שהיא תופעה שכיחה בקרב עושי דיאטות דלות קלוריות.
הערה: תפו"א ובטטה אינם נחשבים לירקות אלא לפחמימות (עמילנים) כמו לחם, אורז וכו".* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כולסטרולמוטי25/02/2010
שלום.
רציתי לדעת למה ממליצים לבעלי כולסטרול גבוה לאכול דגים כתחליף לבשר, הרי גם דגים מכילים כולסטרול?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דגים במקום בשר
אהרון רזון25/02/2010ממליצים משתי סיבות:
1. להפחתת הכולסטרול צריך להגביל עד כמה שאפשר אכילת שומן רווי שמשפיע לרעה ,לפחות ע"פ מחקרים מסויימים, יותר מהכולסטרול התזונתי. בדגים הרוב הגדול של השומן הוא בלתי רווי (בריא), להבדיל מבשר שהוא עתיר שומן רווי.
2. יש סברה שאומגה 3 הנמצאת בדגים מורידה את רמת הLDL (הכולסטרול הרע) ומעלה את HDL (הטוב). חומצת השומן הנ"ל אמורה להוריד באופן משמעותי יותר את רמת הטריגליצרידים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לד'ר חרמוןיעל24/02/2010
כבר חודש ימים אני עושה את הדיאטה שלך ולא יורדת במשקל.מה יכולה להיות הסיבה? יש לי היסטוריה של קושי עצום בירידה במשקל למרות שאני שומרת מאד ומתעמלת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הי יעל
ד''ר רוני חרמון25/02/2010בקשר לדיאטה שלי את צריכה לדבר איתי בצינורות הדיאטה ולא בפורום הזה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שיער.23/02/2010
השיער שלי יבש מטבעו והצמיחה שלו נפסקת באיזשהו מקום
יש מאכלים מסוימים שיגרמו לשיער להיות פחות יבש ולגרום לו לצמוח?
כי כל המסכות והקרמים זה בסך הכל מסתיר אבל לא מאמינה בזה שזה באמת מתקן...זה בא מבפנים..מה אפשר לעשות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר את צריכה לפנות לרופא עור
ד''ר רוני חרמון24/02/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשיער יבש
אהרון רזון24/02/2010אם התופעה גנטית ואף פעם איכותו של השיער לא היתה שונה, הסיכוי לשיפור על ידי תזונה, תרופות ותכשירים אינו רב. לפעמים העשרת התזונה בחומצות שומן חיוניות וירקות טריים מגוונים עוזרת.
אכלי סלט לפחות פעמיים ביום עם כף שמן זית. נסי לאכול 4 פעמים בשבוע דגים טריים איכותיים:: סלמון, דניס, פורל, לברק.
קרמים למיניהם אינם עוזרים ואף עלולים להחמיר את המצב לטווח ארוך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשיער יבש ולא צומח
שחר28/02/2010לי היתה בעיה קשה של נשירת שיער ודילולו. הגעתי למצב מפחיד שעל הכרית נשארו קבוצות גדולות של שיער. וכנ"ל לגבי הציפורניים - הם התפצלו ונשברו.
בכל מקרה, אני ממליצה לך לפנות למי שעזר לי בזמנו - רן - הוא מטפל ברפואה סינית ומומחה לתזונה סינית. הטלפון שלו 0523-721401
ניסיתי כמה מטפלים וכמה טיפולים שונים ורק הוא הצליח לעזור לי.
אז, בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לאהרוןג23/02/2010
אני עוקבת אחרי הפורום הזה כבר כמה חודשים ומאוד נהינית לקרוא את התגובות שלך,
תמיד ענייניות ומפורטות מאוד :)
מתוך התגובות שלך הבנתי שאתה נגד כל המוצרים המתועשים ובעד מזון טבעי ומלא בלבד.
גם אני דוגלת בגישה הזאת בערך בחצי השנה האחרונה...
הייתי רוצה לשמוע על התזונה שלך, ממה מורכב התפריט שלך? ממה אתה נמנע?
אני מקווה שזה לא פולשני מדי מצדי לשאול אותך את השאלה הזאת ואני אשמח לתשובה אם תמצא לנכון לענות עליה D:
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ברצון
אהרון רזון23/02/2010קודם, תודה על הבעת הערכה.
אכן, אני בעד המנעות עד כמה שאפשר ממאכלים מעובדים\מתועשים\משומרים ומלוטשים. עם זאת אני מודע שהחיים אינם ספר. כל מי שאינו פאנטי ירשה לעצמו "לחטוא" מדי פעם. חשוב לציין שאני לא מאמין בדיאטות דלות קלוריות ומתסכלות שתוצאתן הסופית היא השמנה מעבר לנקודת ההתחלה. אני כן מאמין בתרומה ההכרחית של הפעילות הגופנית היומית מלווה בתפריט מאוזן שמספק לגוף כל מה שהוא צריך כמותית ואיכותית. בדיאטה דלת קלוריות לתנאי הזה קשה להתקיים בלי שימוש בתוסםים שחלקם בעייתים ולא מהווים תחליף למזון טבעי גם מבחינת היעילות.
כמה מילים על סדר היום שלי שנוגע בשמירה על הכושר והרזון אחרי הורדת 40 ק"ג לפני 11 שנים:
5 -7 בבוקר: שחיה במשך שעתיים
ארוחת בוקר: סלט גדול מאוד: עגבניות, פילפל אדום וכתום, מלפפונים, חסה, גזר, קולרבי, בצל,שום עם לימון ושמן זית או אבוקדו. בתוכו גבינה עד 5% לפעמים גם ביצה קשה חתוכה לקוביות. פיתה מלאה\לחם מלא עם גבינה צפתית 5%.
ביננים: פרי העונה
צהריים: סלט גדול כמו בבוקר (בלי גבינה וביצה) 3-4 פעמים בשבוע דג טרי איכותי צלוי (250-300 גר נטו)\פעם בשבוע בשר בקר טרי רזה צלוי (250 גר)\פעם בשבוע קרע עוף ללא עור ושומן\ פעם בשבוע
פסטה או כרובית עם גבינה בולגרית 5%\פעם בשבוע- שבועים כבד עוף צלוי\פעם בשבוע-שבועיים פשטידה על בסיס גבינות רזות וירק.
התוספת לבשר\דג רק ירקות מבושלים\קטניות או מסתפק בסלט.
ביניים:פרי אחד או שניים
ערב: סלט גדול, גבינות רזות בכמות נדיבה\קופסת סרדינים (לא הרבה בגלל שזה משומר), דייסת שיבולת שועל, פרי או שניים.
נמנע לחלוטין מאוכל מטוגן, שותה רק מים מלבד חצי כוס יין רק עם ארוחות בשריות כולל דג.
בסופי שבוע (לא תמיד) שתי מנות, לפעמים יותר של עוגה ביתית איכותית. (אני יכול להרשות לעצמי בזכות הספורט)
הערה: לתפריט הנ"ל יש ווריאציות אבל הוא מבטא את הסיגנון. כפי שאפשר לראות יש דגש חזק על ירקות טריים. אין ארוחה ללא הרבה ירקות מגוונים.
6 פעמים בשבוע אימון שחיה (שעתיים)
3-4 פעמים בשבוע אימון כוח בחד"כ , אימון ריצה פעמיים בשבוע, משתתף ברוב מירוצי ערים
ושטח של 10 ק"ם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דיאטה ותוספיםשמעון23/02/2010
אני בן 67 עם עודף משקל והיסטוריה של מחלות לב במשפחה, במעקב אצל דיאטנית ולאחר שהורדתי 5 קילוגרם הדיאטנית המליצה שאקח תוסף של q10 ואומרת שהוא יעיל למניעת מחלות לב בגיל השלישי
מה דעתכם והתוסף יכול לעזור גם לדיאטה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר Q10
אהרון רזון23/02/2010תועלת התוסף למניעת מחלות לב טרם הוכחה מחקרית במידה מניחה את הדעת, אם בכלל. זה הדין גם לגבי השפעתו על הדיאטה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתוסף
שמעון25/02/2010לטענתה יש מחקרים שטוענים דווקא שהתוסף כן עוזר או שהיא מתבלבלת ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאכן,
אהרון רזון25/02/2010יש מחקרים כאלה, אבל יש גם אחרים עם ממצאים שאינם מוכיחים השפעה משמעותית, אם בכלל.
צריך גם לקחת בחשבון שחלק מהמחקרים הם "מטעם", בעיקר כשמדובר על מוצר יחסית חדש.
לעומת זאת לא ידוע (לפחות לי) על נזק אפשרי במינון הנהוג של 100-200 מ"ג. איך אומרים, "אם לא עוזר לפחות אינו מזיק". ניתן לנסות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עיכול בשרריטה23/02/2010
שלום רב לשלושת המומחים, יש לי שאלה פשוטה, כמה זמן הגוף מעכל בשר (בשר פרה אם יש לכך חשיבות) מתעכל בגוף?
תודה מראש על ההתייחסות!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הי ריטה
ד''ר רוני חרמון23/02/2010הכל תלוי באיזה חלק של המעי בעליון כ 6 שעות המעבר הסופי יכול להיות גם תוך 3 ימים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חלב מוקצףג21/02/2010
קראתי שהקצפת שנוצרת לאחר שמקציפים חלב זה בעצם השומן של החלב.
האם זה אומר שהחלב שמתחת לקצפת הוא בעצם חסר שומן לגמרי או רק דל בשומן?
מה לגבי חלב 1%? כמה (להערכתכם, כי אני מאמינה שאין נתון מדוייק) מסך הקלוריות נחסכות אם שותים חלב מוקצף ללא הקצפת?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הי ג
ד''ר רוני חרמון22/02/2010אחוזי השומן בחלב מתייחסים לכל החלב הקצף נוצר מעירבוב עם אוויר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאז זה אומר ש...
ג26/02/2010אחוזי השומן והקלוריות בקצפת ובחלב שמתחתיה זהות?
כשאני מדברת על חלב מוקצף אני מתכוונת לכזה שעושים איתו קפוצ'ינו/הפוך באספרסו ברים למיניהם...ואני שואלת כי נאמר לי שאם עושים את ההפוך ללא הקצפת מקבלים פחות קלוריות במשקה, כי כל השומן של החלב נשאר בקצפת שנוצרת בהקצפה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דיאטהשירן21/02/2010
היי התחלתי דיאטה ורציתי לדעת האם היא טובה וכמה אני יכולה לרדת איתה
בוקר:2 פרוסות לחם קל+כף גבינה/פסטרמה+כפית מיוקל
צהריים:כוס פחמימה+חזה עוף+סלט ירקות
ביניים:פרי
ערב:סלט ירקות+ביצה/טונה/גבינה בולגרית
הליכה 60 דקות-5 פעמים בשבוע
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דיאטה
ד``ר נסטור ליפובצקי22/02/2010שירן שלום,
חסרים הרבה נתונים עליך אבל באופן כללי מה שרשמת קצת קיצוני. הייתי מוסיף לפחות עוד 2 פרוסות לחם קל, 2 יוגורטים ועוד פרי אחד.
בהצלחה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תפריט לסטודנטיםדנה21/02/2010
שלום,
אני סטודנטית, התחלתי לשמור על תזונה נכונה כבר קרוב לחודש ועושה פעילות גופנית כמעט מידי יום.
בשבוע הבא מסתיימת חופשת הסמסטר ואני מפחדת שיהיה לי קשה לשמור על אותו תפריט כאשר אני נמצאת ימים ארוכים מחוץ לבית. האם יש לכם עצה לתפריט שיכול לעזור לי לשמור על התזונה ולהמשיך לרדת במשקל??
תודה ויום נעים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא עניתם לי...
דנה22/02/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתפריט לפי מקצוע? עוד לא המציאו.
אהרון רזון22/02/2010אם הכוונה היא שרוב הזמן את לא בבית ואין אפשרות לאכול מבושל או בצלחת ליד השולחן, נסי את דיאטת הלחם (מבוססת על כריכים). אפשר למצוא בגוגל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שמירה על המשקל(:19/02/2010
היי
הייתי במשקל מאוד נמוך עשיתי "דיאטת השמנה" בהתייעצות אצל תזונאי,ניסיתי לעלות בדרכים נכונות את הקלוריות לקח המון זמן אבל...הצלחתי לבסוף לעלות כמעט עד לאן שהצבתי לעצמי-במשקל הנוכחי זה בסדר גמור ואני מרגישה מצוין הייתי רוצה לשמור על הקיים-לא לרדת-לא לעלות,יש לציין שאני עוסקת בפעילות ספורט יום יומית.
אשמח לשמוע עיצטת על השמירת המשקל הקיים? איך עושים את זה? (הכנסה והוצאה קל' שווה?)
תודה ושבת שלום* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שמירה
אהרון רזון20/02/2010המשכי לאכול כמו עכשיו תוך שקילה פעם בשבוע-שבועיים והקטיני\הגדילי את ההיקף הקלורי
של התזונה היומית בהתאם לתנודות במשקל, אם יש כאלה. כמובן, המשיכי בפ"ג היומית בכל מקרה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם מומלץ..?
(:20/02/2010לשלב גם עוגיות מידיי פעם סתומרת עוגיה אחת ליום לא יותר מפעמיים בשבוע?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאפשר 2-3 פעמים בשבוע
אהרון רזון20/02/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאיך הצלחת לעלות במשקל????
ד20/02/2010אני מנסה כבר המון זמן ולא מצליחה....
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מזון שמוריד חומציותה.18/02/2010
שלום רב,
אני בהריון מתקדם - ממש בסוף.
אשמח לדעת איזה מזונות יכולים לעזור לחומציות יתר בקיבה. מה ניתן לאכול על מנת להוריד את החומציות וע"י כך להימנע בשימוש בתרופות נוגדות חומציות?
תודהההה על העזרה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מזון נוגד חומציות
אהרון רזון19/02/2010אבטיח, מלון, לימון, סלרי, תאנים, תמרים, ענבים מתוקים ללא חרצנים, מנגו, פפיה, פטרוזיליה, אספרגוס, קיווי, פסיפלורה, אננס, אגסים מתוקים.
הרשימה הנ"ל מכילה את המזונות נוגדי חומציות החזקים ביותר, אבל יש גם ירקות ופירות אחרים נוגדי חומציות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מפוצצתדנה18/02/2010
אני אוכלת מספר קלוריות זהה בכל יום לפי תפריט שהדיאטנית הביאה לי
הבעיה היא שאני התחלתי לערבב את הזמנים של המאכלים
למשל, אני אוכלת ישר אחרי ארוחת הצהריים שהיא הביאה לי מעדן 0 ו2 פרות, שזה אמור להספיק לי בארוחות ביניים כך שיוצא מצב שאני מפוצצת בצורה מטורפת אבל אניג ם לא אוכלת עד הערב(שזה אומר שאני לא מוסיפה עוד קלוריות לתפריט, אלה רק משביעה את עצמי בצורה מגוזמת- שאני גם נהנית ממנה).
אמרו לי שזה לא טוב כי כך הקיבה מתרחבת , אבל אם יוצא מצב שאני מפוצצת אבל לא אוכלת עד הערב(כך שלא מוסיפה לגופי עוד קלוריות ) מה הבעיה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למתפוצצת
אהרון רזון19/02/2010הגורם התזונתי הקובע לבקרת המשקל הוא הערך הקלורי הגלובלי של התפריט היומי.
למספר, תוכן ומועדי הארוחות יש חשיבות משנית המשפיעה במידה מסויימת על קצב חילוף החומרים.
מומלץ לחלק את התפריט היומי בין 4-6 ארוחות ביום (כל 3-4 שעות) על מנת להחזיק את חילוף החומרים בקצב גבוה, דבר שעוזר להרזיה ,לספיגה אופטיטמלית של הערכים התזונתיים ולהרגשה כללית טובה.
אין להרגל הזה השפעה על התרחבות הקיבה, מה עוד שממה שאת מתארת לא מדובר על העמסה ניכרת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם בדיכאון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)